نبولایزر جدید جایگزین تزریق و اسپری‌
1447841191832_respite-nebulizer-inhale-drugs-instead-injections-3.jpg

محققان در موسسه سلطنتی فناوری ملبورن به توسعه نمونه اولیه یک نبولایزر جدید پرداخته‌اند که طوری طراحی شده تا به راحتی در دست قرار گیرد و در مقایسه با نمونه‌های جاری، می‌تواند مقدار بیشتری از دارو را در هر دقیقه به بدن ارائه کند.

 

 محققان می‌گویند این دستگاه موسوم به Respite می‌تواند در افرادی که به بیماری‌هایی مانند آسم، سرطان، فیبروز سیستیک و دیابت مبتلا هستند، جایگزین اسپری و تزریق شود.

 

اسپری‌های سنتی برای افرادی که دارای ریه‌های ضعیف یا در معرض خطر هستند، مشکل ساز است زیرا استفاده از آن‌ها نیاز به هماهنگی بین تنفس عمیق و به موقع با افشاندن اسپری دارد. آن‌ها همچنین از یک الگوی واحدی برای همه بیماران استفاده می‌کنند و دوز مشخصی برای سن، جنس و یا شدت بیماری یک بیمار وجود ندارد.

 

لسلی یئو، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: اسپر‌ی‌های سنتی تنها 30 درصد از دارو را به ریه‌ها می‌رسانند و بقیه دارو در دهان از بین می‌رود که این در واقع به معنی هدر رفتن مقادیر زیادی سرمایه برای داروهایی است که هرگز نتیجه‌ای ندارند.

 

نبولایزر‌های موجود همیشه یک جایگزین عملی نیستند، زیرا دارو را به آرامی و در حدود 0.4 میلی‌لیتر در دقیقه به بدن می‌رسانند و نمی‌توانند برای ارائه انسولین، پروتئین‌ها، پپتیدها یا دی‌ان‌ای استفاده شوند، زیرا ذراتی که تولید می‌کنند بیش از حد ریز است. اما نمونه پیش‌ساخت دستگاه جدید، ذرات حجیم‌تر و سنگین‌تری را ارائه می‌کند که می‌توانند مولکول‌های بزرگتری را به طور مستقیم و به میزان سه میلی‌لیتر در دقیقه به ریه‌ها برسانند.

 

هنگامی که این نبولایزر جدید با واکسن دی‌ان‌ای آنفلوآنزا در یک گوسفند آزمایش شد، پاسخ‌های ایمنی قابل مقایسه‌ای را نسبت به تزریق نشان داد. اینکه محققان امیدوارند که Respite بتواند در قالب یک دستگاه شخصی و کم هزینه، دارو‌های سرطان را به طور مستقیم به ریه برساند.

 

 

Respite با تولید امواج صوتی سطحی در یک ریزتراشه دو در یک سانتیمتری کار می‌کند. این امواج به نوبه خود، داروی مایع درون یک ویال کوچک را تحریک کرده و آن را به یک آئروسل یا غبار تبدیل می‌کنند و بیماران آن را از طریق دهانه‌ای که در امتداد دستگاه وجود دارد، تنفس می‌کنند.

 

یئو می‌گوید که دستگاه در حال حاضر برای تامین نیرو نیاز به چند باتری قلمی دارد، اما آن‌ها در حال کار برای کوچک کردن اندازه آن در نسخه آینده هستند. Respite در نمایشگاه TechInnovation 2015 در ماه سپتامبر در سنگاپور به نمایش گذاشته شد که طی آن، محققان با تعدادی از شرکای تجاری بالقوه خود وارد مذاکره شدند. البته به دلیل موافقت‌نامه‌های محرمانه، هیچ اطلاعاتی در این زمینه بروز پیدا نکرده است.

 

 

پژوهشگران انتظار دارند که Respite همچنین بتواند در زمینه‌های غیر پزشکی، کاربردی تجاری داشته باشد. قیمت نهایی این دستگاه هنوز اعلام نشده است، اما یئو امیدوار است که بتواند آن را باقیمت کمتر از 50 دلار عرضه کند تا برای استفاده در کشورهای در حال توسعه، به اندازه کافی ارزان باشد و از بیماری‌هایی که از طریق استفاده مجدد از سوزن گسترش می‌یابد، جلوگیری کند.

 

اگر همه چیز طبق برنامه‌ریزی پیش برود، نبولایزر Respite تا پنج سال آینده به بازار عرضه خواهد شد.





تاريخ : شنبه 30 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |