بزرگترین مسئله قرن بیست و یکم؛ تغییرات آب و هوایی به سرعت در حال نابودی جهان است

 کره زمین در عمر 4.5 میلیارد ساله‌اش، بارها دچار تغییرات آب و هوایی شده است؛ از دوران هایی که تمام زمین را یخ گرفته است تا دوران های بسیار گرمتر، این تغییرات فقط دلایل طبیعی داشتند. اما آن تغییرات چه تفاوتی با تغییرات اکنون دارد؟!

دانشمندان مطمئن هستند که تغییرات آب و هوایی و گرم شدن اکنون زمین را با هیچ دلیل طبیعی نمی توان توجیه کرد. دلیل اصلی این تغییرات ما انسان ها هستیم که با سوزاندن سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز های طبیعی کربن دی اکسید را به اتموسفر اضافه می کنیم و منجر به گرم شدن زمین می شویم.

نمودار  اول : مقدار کربن دی اکسید از سال 1900 تا 2000
 نمودار دوم: تغییرات دما کره زمین از سال 1900 تا 2000


به گزارش سی‌ان ان تغییرات طبیعی آب و هوایی با سرعت بسیار کمی انجام می شود و به آدم ها زمان می دهد خود را با شرایط آرام آرام وفق بدهند، ولی الان این تغییرات به علت طبیعی نبودن با سرعت بسیار زیادی در حال انجام است. 

نتیجه این گرم شدن زمین خشک تر شدن بعضی از مناطق و بر عکس مرطوب شدن مناطق دیگر است که باعث ایجاد خشکسالی، سیل و طوفان می شود. در 2 دهه اخیر آمار فاجعه های طبیعی 2 برابر شده و این یکی از واضح ترین تاثیرات تغییرات آب و هوا است.

این تغییرات آب و هوایی که شاید بزرگترین مشکل بشر در قرن بیست و یکم باشد، آسیب های زیادی به محیط زیست و انسان ها خواهد زد.

بیش از 100 میلیون نفر فقیر می شوند

بانک جهانی در گزارشی که هفته پیش منتشر شد اعلام کرد: هم اکنون افراد زیادی از تغییرات آب و هوا دچار فقر شدند، ولی تعداد آن ها به سرعت روبه افزایش است و تا 15 سال دیگر این تعداد به بیش از 100 میلیون نفر خواهد رسید.

رئیس گروه بانک جهانی در این رابطه گفت: این گزارش پیامی واضح را می رساند که تمام کردن فقر به هیچ شکلی ممکن نیست مگر اینکه تهدید تغییرات آب و هوا را روی افراد فقیر کاهش دهیم.

کمبود غذا در آفریقا تا سال 2040 ، 12 درصد افزایش خواهد یافت و این میزان 75 سال دیگر به 70 درصد خواهد رسید. به پیش‌بینی بانک جهانی آمار کسانی که روزی با کمتر از 1.9 دلار آمریکا زندگی می کنند تا یک ماه دیگر به 700 میلیون نفر یعنی 7.5 درصد جمعیت زمین خواهد رسید.

خلیج فارس دیگر مکانی برای زندگی نخواهد بود !

به گزارش گاردین؛ تا 55 سال دیگر امواج گرمایی شدید که در جهان هنوز دیده نشده است، وارد ابوظبی، دوبی، دوحه، قطر و سواحل جنوبی ایران می شود، این تحقیق نشان می دهد جهان در آن روزها گرمترین روزهایش را تجربه خواهد کرد.

2 محقق دانشگاه «ام آی تی» در این رابطه گفته اند: نتیجه تحقیق ما گرم شدن عجیب منطقه ای است، اگر تولید کربن دی اکسید قطع نشود احتمالا سکونت در این مناطق ممکن نخواهد بود.

آن ها گفتند آینده بسیاری از مناطق خلیج فارس می توانند مانند شرایط کنونی بیابان شمال دور در آفریقا باشد که هیچ انسانی در آن زندگی نمی کند. طبق این تحقیقات تا حدود 50 سال دیگر 45 درجه دما عادی تابستان شهر های این منطقه خواهند شد، دما بعضی مناطق مثل کویت به 60 درجه خواهد رسید. در تیر ماه امسال دما بندر ماهشر در ایران به 46 درجه با رطوبت 50% رسید.
از سال 2030 تا 2050، 5 میلیون نفر به علت تغییرات آب و هوایی می میرند

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، از سال 2030 تا 2050 سالانه 250 هزار نفر به علت بیماری های ناشی از گرم شدن کره زمین مانند مالاریا می میرند. 38 هزار نفر علت قرار گرفتن در معرض گرما، 60 هزار نفر به علت مالاریا، 95 هزار نفر به علت سوء تغذیه کودکی و 48 هزار نفر به علت مشکلات معده.

ضرر های مالی تغییرات آب و هوایی هم تا سال 2030 به 2 تا 4 میلیارد دلار خواهد رسید.

بوستون تا میامی غرق می شوند

با گرم شدن کره زمین و آب شدن یخ های قطبی تا یک قرن دیگر ارتفاع آب دریا ها افزایش خواهد یافت.

این افزایش ارتفاع آب ها از 10تا 91 سانتی متر خواهد بود، و این باعث نابودی بسیاری از جزایر و شهر های ساحلی خواهد شد.
افزایش 91 سانتی متری آب های دریا هر شهری را در سواحل شرقی آمریکا از میامی تا بوستون را غرق می کند. حدود 100 میلیون نفر در اطراف شهر های ساحلی زندگی می کنند . این یعنی ده ها میلیون نفر باید خانه شان را تغییر دهند.

تا 35 سال دیگر یک چهارم گونه های حیوانی نابود خواهد شد !

به گزارش نیچر افزایش دما به جز آب و هوا، پوشش های گیاهی را هم تغییر می دهد. این موضوع جانوران را مجبور می کند تا مهاجرت کنند.

سرعت زیاد تغییرات آب و هوایی از سرعت مهاجرت و یا وفق کردن گونه های حیوانی با محیط بیشتر است، کارشناسان پیش‌بینی می کنند اگر افزایش دما با همین شدت ادامه پیدا کند یک چهارم گونه های جانوری کره زمین نابود خواهند شد.

آخرین وضع طلایی در سال 1999 اولین گونه ای بود که به علت تغییرات آب و هوایی نابود شد، شاید به علت آب شدن یخ ها، خرس های قطبی هم گونه ای باشند که تا 100 سال دیگر روی زمین دیده نشوند.

تغییرات آب و هوایی آسیب های بی شماری دارد، از تاثیر داشتن آن روی جنگ سوریه تا تاثیر آن روی کاهش زاد و ولد.

بعد از ده ها سال نا موفق بودن در جلوگیری از تغییرات آب و هوا یکی دو هفته دیگر مسئولان بیش از 190 کشور در کنفرانسی در پاریس با هم در رابطه با بزرگترین مسئله جهان در قرن بیست و یکم ملاقات خواهند کرد، اما این مسئله فقط توسط سیاستمداران کشور های مختلف حل نمی شوند مردم برای نجات فرزندانشان جه باید انجام دهند؟!

به گفته سایت تغییرات آب و هوا انسان ها می توانند با استفاده از لامپ های کم مصرف، استفاده کمتر از آب، تغییر روش حمل نقلشان و استفاده از وسایلی مانند دوچرخه، کاشتن گیاه هایی که به آب کمتری نیاز دارند جهانشان را از وقوع یک فاجعه در آن نجات دهند.





تاريخ : شنبه 30 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |