نگاهی به چشم انداز صنعت خودرو در سال ۲۰۱۶

چشم‌انداز درخشان:

فورد فوکوز آر اس و هوندا سیویک تایپ آر

61286 honda at frankfurt motor show 2015.0 2029b

این خودروها به افراد حس قدرتمند بودن خواهند داد. دلیلی ندارد که تنها افراد بسیار ثروتمند با خرید سوپرخودروهای گران‌قیمت از امکانات مهیج و مفرح بهره‌مند شوند. در واقع سازندگان این خودروها برای تحقق این شعار گام برداشته‌اند. در این میان خودروی فورد فوکوز آر اس (Ford Focus RS) نخستین خودرویی خواهد بود که به بازار می‌آید؛ یک خودروی هاچبک تمام‌دیفرانسیلی ۳۵۰ اسب بخاری با پیشرانه‌ی توربوشارژ چهار سیلندری که می‌تواند گشتاوری به اندازه‌‌ی ۴۷۴ نیوتون متر تولید کند. این خودروی تمام‌دیفرانسیل به سیستم تورک وکتورینگ (توزیع ناهمسان گشتاور بین چرخ‌ها به علت ایجاد عملکرد بهتر در پیچ‌ها) مجهز است که آن را برای کارکرد در پیچ‌های تند مناسب می‌سازد.

استفاده از این سیستم همچنین باعث می‌شود تا انجام دریفت‌های چهار چرخ هم با آن میسر باشد. اگر بخواهیم در این زمینه مقایسه‌ای انجام دهیم، می‌توانیم به وجود فناوری از همین نوع روی خودروهای لوکسی همانند لامبورگینی و فراری اشاره کنیم، با این تفاوت که قیمت اولیه‌ی آر اس حدود ۳۵ هزار دلار خواهد بود. گفته می‌شود در فصل بهار این خودرو روانه‌ی بازار خواهد شد. احتمالا برخی از طرفداران منتظر مشاهده‌ی عملکرد خودرو در حالت خاموش بودن تمامی سیستم‌های الکترونیکی و انجام دریفت‌های غیرمنطقی آن هستند.

خودروهای سیویک تایپ آر بسیاری از طرفداران فناوری VTEC ( فناوری زمان‌بندی سوپاپ متغیر و کنترل خیز الکترونیکی در پیشرانه) را از خود ناامید کرده بودند. اما در سال جدید میوه‌ی ممنوعه‌ی هوندا سیویک برچیده شده و این بار شاهد خودروهای توربوشارژی با توان ۳۰۰ اسب بخار خواهیم بود که البته مدل هاچبک همچنان دیفرانسیل‌جلو خواهد بود. این مدل بر پایه‌ی پلتفرم جدید نسل دهم سدان‌ سیویک ساخته می‌شود. البته هوندا برای ساخت مدل‌های ویژه‌ی این خودرو زمان بیشتری صرف خواهد کرد و به احتمال زیاد این خودروها در سال ۲۰۱۶ روانه‌ی بازار نمی‌شوند. با این همه، انتظار می‌رود که این خودرو و خودروی فورد فوکوز از جنبه‌های گوناگون قابل قیاس و سنجش باشند.

خودروهای الکتریکی

chevroletboltconceptreveal03.0 448f5

تسلا کمپانی است که همواره بیشتر از حد معمول به خودروهای الکتریکی اهمیت داده و در این میان جز کمپانی‌هایی محسوب می‌شود که در هر بازه‌ی زمانی تولید تنها یک مدل خودرو تحویل می‌دهد. تسلا برای سال ۲۰۱۶ در نظر دارد تا خودروی مدل ایکس تمام‌الکتریک هفت سرنشینه‌ی خود را روانه‌ی بازار کند. اما پیشینه‌ی تسلا در ارائه‌ی به موقع خودروهایش بسیار ضعیف است و احتمال دارد که این بار هم شاهد این تاخیر باشیم. تسلا مدل ایکس از پلتفرم و پیشرانه‌ی پایه‌ای تسلا مدل اس استفاده می‌کند. اما انتظار می‌رود که تسلا مدل ۳ یک سدان کوچکتر و ارزان‌تر باشد و توانایی رقابت با محصولاتی نظیر بی ام دبلیو سری ۳ را داشته باشد.

گفتنی است که بر اساس اعلام تسلا مدل ۳ از قیمت پایه‌ی ۳۵ هزار دلار شروع می‌شود. این در حالی است که بی ام دبلیو 340i که در حال حاضر تست نهایی خود را هم سپری کرده با قیمت اولیه‌ی ۵۷ هزار دلار به بازار خواهد آمد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کمپانی بی ام دبلیو باید این محصول را در دسته‌ی خودروهای غیر ارزان خود قرار دهد. به گفته‌ی ایلان ماسک از این خودرو در ماه مارس رونمایی می‌شود. فارغ از اینکه تا پایان سال ۲۰۱۶ چند تسلا رونمایی شود، این شرکت همچنان با کمپانی پورشه به عنوان کمپانی قطعه‌ساز اصلی‌اش همکاری می‌کند. پیشتر نیز چنین همکاری بین پورشه و فورد صورت گرفته و خودروی طرح مفهومی میژن ئی (Mission E) باعث موفقیت خودروی تسلا مدل اس شده بود.

خودروهای الکتریکی برای تاثیرگذاری بیشتر باید بتوانند افراد بیشتری را به سمت خود بکشانند که این کار با توجه به کاهش زیاد قیمت اخیر نفت خیلی هم آسان به نظر نمی‌رسد. یکی از بهترین خودروهایی الکتریکی که بهینه و مقرون به صرفه هم خواهد بود خودروی شاسی‌بلند شورولت بولت است که در نمایشگاه CES امسال به نمایش در آمد. بولت می‌تواند با یک شارژ کامل بیش از ۳۶۰ کیلومتر مسافت را طی کند و قیمت پایه‌ی آن هم ۳۵ هزار دلار خواهد بود. در این میان محصولی دیگری هم از شورولت وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. سدان شورولت وولت هرچند که ویژگی‌های خاص خود را دارد اما در کل به نظر می‌رسد که بولت روی هم رفته گزینه‌ی بهتر و بهینه‌تری در میان محصولات کمپانی شورولت باشد.

مدل‌های تعیین‌کننده

lincoln continental 003 2040.0 59bb3

مسلما هیچ خریداری با یک خودروی لینکون نمی‌تواند به رقابت محصولاتی همچون آئودی A6 یا بی ام دبلیو سری ۵ برود. اما با یک خودرو از برند لوکس و شناخته‌ شده‌ای همانند فورد می‌توان چنین کاری انجام داد. کمپانی فورد قصد دارد با بازگشت خودروی کونتیننتال (Continental) یک اتفاق خوب را برای طرفداران رقم بزند. این سدان بزرگ برای نخستین بار در نمایشگاه اتومبیل نیویورک سال گذشته به نمایش گذاشته شد و در ژانویه امسال هم در نمایشگاه دیتروییت به نمایش گذاشته می‌شود. مسلما تا اواخر امسال این خودرو روانه‌ی بازار می‌شود و انتظار می‌رود که این خودرو از نظر عمکردی با خودروهایی همانند کادیلاک جدید CT6 قیاس شود. باید منتظر ماند و دید که این خودرو لوکس امریکایی می‌تواند انتظارات ایجاد شده حول خود را برآورده سازد یا خیر.

با وجود مقادیر زیادی از سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی تحقیق و توسعه که توسط گروه تاتا (Tata Group) مالک کمپانی جگوار روی این خودروها صورت گرفته بود، میزان فروش کماکان پایین و نه چندان رضایت‌بخش بودند. کمپانی بریتانیایی قصد دارد تا امسال اوضاع را کمی بهبود بخشد و برای این کار امسال می‌خواهد از نخستین خودروی شاسی‌بلند جگوار با نام اف پیس (F-Pace) و همچنین یک سدان با نام ایکس ئی (XE) که به عنوان رقیب بی ام دبیو سری ۳ در نظر گرفته شده رونمایی کند. اگر در حالت کلی بخواهیم نظر بدهیم می‌توان گفت که اف پیس با خودروی آئودی Q3 قابل قیاس خواهد بود. گفتنی است که خودروی XE در حال حاضر هم در اروپا روانه‌ی بازار شده است. طراحی XE تا حدودی خشک و معمولی به نظر می‌رسد و تنها جذابیتی که این خودرو دارد در زمینه‌ی رانندگی با آن و هیجانی که نصیب راننده می‌شود. اما شاید نظر مشتریان در ایالات متحده چیز دیگری باشد و رویکرد خریداران نسبت به آن مساعد شود.

سوپرخودرو

یکی از بهترین خودروهایی که می‌تواند در این سال به بازار بیاید بدون شک سوپرخودروی فورد جی تی (Ford GT) خواهد بود. این اتومبیل یک سوپر خودرو الکتریکی نیست و اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم باید گفت که ساخت چنین خودرویی در حال حاضر عملی هم نیست. طراحی بیرون موتور این خودرو البته الکتریکی است. پیشرانه‌ی به کار رفته روی این خودرو از نوع ۳.۵ لیتری شش سیلندر اکوبوست (EcoBoost) است. این نوع از پیشرانه‌ها توسط کمپانی فورد ساخته‌ شده‌اند و در واقع همانند نوعی سیستم پیشرانه‌ی توربوشارژی هستند که به صورت ترکیبی با مهندسی وسایل نقلیه‌ی تمام‌الکتریکی هماهنگ شده و گسترش داده می‌شوند و به عنوان یک دیدگاه جدید در زمینه‌ی منبع توان سوپرخودروها به شمار می‌روند. پیش از این مدل‌های جالبی از خودروهای جی تی همانند خودروی مسابقه‌ای GT40 وجود داشته است که این خودرو توانسته بود در مسابقات لومانز (Le Mans) که به عنوان قدیمی‌ترین مسابقه‌ی خودروهای اسپرت شناخته می‌شود رتبه‌ی نخست را به دست آورد. اواسط سال ۲۰۰۰ هم نوع تکرار شده‌ای از خودروی مذکور ساخته شد. GT40 خود به خود به عنوان یک محصول نه چندان راحت به شمار می‌رفت و نمونه‌ی بازسازی شده‌ی سال ۲۰۰۵ آن هم نتوانست خیلی امیدوارکننده باشد. اما مدل جدید که صحبت از آن به میان رفت به احتمال بسیار قرار است در تمام زمینه‌ها مرزهای گذشته را جابجا کند. با صرف نظر از هر اتفاق و رویداد مهم خودرویی که در سال ۲۰۱۶ رخ دهد، می‌توان گفت که آمدن سوپرخودروی فورد جی تی به تنهایی می‌تواند مهم‌ترین و جالب‌ترین رویداد سال لقب گیرد.





تاريخ : دو شنبه 21 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |