6 فناوری حیرت‌انگیز ذخیره اطلاعات در آینده از مراکز داده زیر آب تا دیسک‌های شیشه‌ای 5 بعدی+تصاویر

 

ذخیره داده

اطلاعات شما در آینده می‌تواند در یک معدن سنگ آهک دورافتاده یا در زیر دریا ذخیره شود.

 به نقل از انگجت، فناوری دیجیتالی اکنون سراسر جهان را فراگرفته و دانشمندان به شدت در تلاش برای شناسایی راههای بهتر به منظور ذخیره مقادیر زیاد داده برای زمان طولانی‌تر هستند. آنها به دنبال مواد جدید برای ذخیره اطلاعات و همچنین روش‌های جدید برای چاپ داده بر روی رابط منتخب‌شان هستند.

برخی شرکت‌ها اکنون در تلاش برای ذخیره داده در کف اقیانوس بوده و برخی دیگر، رویای آسمان‌خراش‌های غول‌پیکر را برای ذخیره اطلاعات در سر دارند. با ظهور نوآوری‌های فراوان مختلف در دوره زمانی نسبتا کوتاه، رقابت برای ممکن ساختن ذخیره داده تقریبا بی حدومرز به شدت ادامه دارد. در این مطلب شش فناوری ذخیره اطلاعات در آینده را بررسی خواهیم کرد.

دیسک‌های شیشه‌ای پنج بعدی

ذخیره اطلاعات به شکل سه‌بعدی در نانوساختارهای درون دیسک‌های شیشه‌ای می‌تواند موج بعدی در ثبت سوابق باشد. محققان مرکز تحقیقات اوپتوالکترونیک دانشگاه ساوث‌همپتون یک نمونه اولیه از این دیسک را به اندازه یک سکه کوچک ساخته‌اند که می‌تواند 360 ترابایت داده را ذخیره کند و به دمای تا 190 درجه سانتیگراد مقاوم است. محققان بر این باورند که ابداع آن‌ها می‌تواند اطلاعات را برای 13.8 میلیارد سال(به اندازه سن کنونی جهان) حفظ کند، زیرا برخلاف سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی ‌ها که داده‌های را روی سطح خود نگهداشته و در معرض خراش قرار دارند، دیسک‌های پنج‌بعدی شیشه‌ای از اطلاعات در داخل ساختار خود نگهداری می‌کنند که در برابر ضربه و خراش ایمن است.

مراکز داده زیر آب

شرکت مایکروسافت چندین تن داده دارد که باید ایمن نگهداری شوند و سال گذشته پروژه ذخیره داده‌های رایانش ابری را در زیر آب آزمایش کرد. در پروژه "Natick" سرورهای داده در یک کپسول غول‌پیکر زیردریایی محصور و در زیر آب‌های اقیانوس اطلس در نزدیکی واشنگتن غرق شدند. دو ماه بعد، این کانتینر فولادی 17 تنی به سطح آورده شد و محتوای آن شامل مرکز داده‌ای با قدرت محاسباتی 300 رایانه رومیزی، سالم و خشک باقی مانده بود. نتایج این آزمایش می‌تواند در آینده منجر به تاسیس مراکز داده زیردریایی بیشتر توسط مایکروسافت شود.

آسمان‌خراش ذخیره داده ایسلند

آسمان‌خراش غول‌پیکر ذخیره داده که هنوز در مرحله مفهومی قرار دارد، قرار است در ایسلند ساخته شود. این ساختمان مانند یک مادربورد استوانه‌ای عظیم با مرکز توخالی عمل خواهد کرد که هوای سرد ایسلند بطور طبیعی سرورهای داده را خنک نگه می‌دارد. زیرساخت‌های انرژی تجدیدپذیر این کشور نیز نشان می‌دهند که نیروی برج مذکور با 100 درصد انرژی پاک تامین خواهد شد. این طرح مفهومی توانست جایگاه سوم را در رقابت آسمان‌خراش eVolo 2016 بدست آورد. البته هنوز مشخص نیست این مفهوم چه زمان به واقعیت خواهد پیوست.

دیسک شیشه کوارتز هیتاچی

شرکت الکترونیک هیتاچی یک نسخه دیگر از ذخیره داده شیشه‌ای پنج‌بعدی را در سال 2012 تولید کرد. محققان با استفاده از کد باینری، 40 مگابایت داده را درون یک شیشه کوارتز به اندازه یک اینچ مربع ذخیره کردند. هر شیشه با قطر تقریبا دو میلیمتر می‌تواند میزان داده مشابه یک سی‌دی را در خود جای دهد و در برابر دمای 1000 درجه سانتیگراد و نشت آب و مواد شیمیایی مقاومت کند. داده‌های این شیشه‌ها با استفاده از یک میکروسکوپ نوری قابل بازیابی بوده و کاملا شفاف است.

کنسول معلق برای دستگاههای کم انرژی

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی در کره جنوبی و اسکاتلند، نمونه ای را برای نوع جدیدی از ذخیره داده ایجاد کرده‌اند که بر یک کنسول شناور برای دستگاههای کوچکی مانند تلفن همراه و دستگاه پخش ام‌پی‌3 متکی است. این کنسول خودران به جریان‌های الکتریکی درون دستگاه برای تبدیل این اطلاعات الکتریکی به کد باینری واکنش نشان می‌دهد و سریعتر و کارآمدتر از فناوری موجود است. اگرچه این فناوری هنوز به دنیای الکترونیک مصرفی وارد نشده، اما امکان دارد بتواند به دستگاههای ذخیره داده بسیار کارآمدتر در آینده منجر شود.

معادن دورافتاده به عنوان مراکز داده

در حالیکه بسیاری از محققان تلاش می‌کنند تا دستگاههای جدید ذخیره داده بسازند، برخی دیگر به دنبال مکان‌های بهتر برای قرار دادن سرور هستند. برخی زیر زمین را بهترین جا برای آن می‌دانند. معادن دورافتاده آهک می‌تواند به محلی عالی برای مراکز داده زیرزمینی تبدیل شود. یک مرکز ذخیره داده کارآمد دارای دمای خنک و سطح رطوبت ثابت است که بر روی زمین به انرژی زیادی برای استفاده نیاز دارد. اما در درون یک معدن، شرایط ایده‌آل است. شرکت معماری کالیسون اکنون یک معدن قدیمی را به مرکز داده زیرزمینی در شمال شرق آمریکا تبدیل کرده، اما مکان آن محرمانه باقیمانده است.





تاريخ : یک شنبه 31 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |