محققان دانشگاه گیلان موفق به ساخت انحناسنج دیجیتال شدند. این وسیله، گام مهمی در راستای ساخت تجهیزات مرتبط با ابزار دقیق و اندازهگیری محسوب شده و می تواند به استانداردسازی ابزارآلات تولیدی و آزمایشگاهی کمک قابل توجهی کند.
پیوند طاهرپرور از مجریان این طرح با اشاره به ثبت اختراعی با عنوان ”انحناسنج دیجیتال“به همراه مخترع گیلانی، پرهام فیروزی کوهی، دانشجوی فیزیک دانشگاه گیلان درباره کاربرد این اختراع گفت: این وسیله بیشتر در رابطه با کارهای تحقیقاتی و صنایع خاصی همچون صنایع لنزسازی و عدسی سازی،از شاخه های فیزیک اپتیک و در شاخه های دیگر همچون فیزیک مکانیک در تعیین سطح و مواردی دیگر کاربرد دارد.
عضو هیأت علمی گروه فیزیک گفت: ساخت این وسیله و ابزارهای مشابه، گام مهمی در راستای ساخت تجهیزات مرتبط با ابزار دقیق و اندازهگیری محسوب می شود و می تواند به استانداردسازی ابزارآلات تولیدی و آزمایشگاهی کمک شایانی کند.
وی افزود: با توجه به جهش علمی کشور در زمینه تولید مقالات علمی در ژورنالهای معتبر بینالمللی، به فعلیت رساندن تحقیقات و صنعتی سازی آنها میتواند گام مهمی در راستای استقلال کشور محسوب شود تا با تولید دانش فنی حتی به صادرات آن نیز اندیشید، نکتهای که بارها توسط مسؤولین نیز تاکید شده است. در واقع یکی از مهمترین اهداف مطالعات علمی در جوامع مدرن، دستیابی به تکنولوژی ساخت و اجرایی سازی مطالعات است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور پیاده سازی و ساخت طرح انحناسنج دیجیتال از ظرفیت پارک علم و فناوری گیلان استفاده شد. پیاده سازی این اختراع در حدود یکسال زمان برد هرچند مطالعات تئوری و روش محاسبات آن حجم مطالعات بالایی را در بر داشت.
طاهرپرور در خصوص تجاری سازی طرح افزود: برای تجاری سازی این طرح به افراد متخصص در زمینه های مختلفی همچون مکانیک ،الکترونیک و مهندسی سخت افزار و حمایت مالی نیاز است.
به گزارش ایسنا، این طرح در سازمان ثبت اختراع به شماره ثبت 90041 در پایگاه اطلاع رسانی مرکز مالکیت معنوی به نشانی اینترنتی www.iripo.ssaa.ir به نام مالکین پرهام فیرزوی و پیوند طاهرپرور به ثبت رسیده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.