تولیدکنندگان گوشی هوشمند موفق شدهاند بیشترین پیشرفتها را در زمینهی عکاسی به نام خود ثبت کنند. این نکتهای است که DxOMArk بهعنوان شرکتی که به مدت پنج سال دوربینهای موبایل را مورد ارزیابی قرار میدهد به آن پرداخته است. این شرکت در مقالهای تحت عنوان «فناوریهای مبتکرانهی عکاسی موبایل» به پیشرفتهای پنج سال اخیر عکاسی موبایل پرداخته است.
البته این بدان معنا نیست که مثلا سونی، نیکون و کانن هیچ پیشرفتی نکردهاند؛ اما محدودیت فضا در گوشیهای هوشمند باعث میشود هر چه گوشیها باریکتر و سبکتر میشوند، تولیدکنندگان برای بالا بردن کیفیت عکس موبایل ناگزیر از ابتکار و خلاقیت باشند.
بهطور خلاصه، DxOMark در مروری بر اتفاقات دنیای عکاسی موبایل، نگاه نزدیکی به روند پیشرفت شرکتها در حذف نویز بدون کاهش جزئیات تصویر داشته است. همچنین بهبود نوردهی، فوکس خودکار، لرزشگیر تصویر، زوم و پیشرفتهای اخیر در ثبت تصاویر با حالت بوکه از دیگر موضوعاتی هستند که در این مقاله به آنها پرداخته شده است.
حوزهای که دوربین گوشیهای هوشمند خیلی در آن موفق عمل کرده است و پیشرفتهای زیادی به خود دیده است، توانایی کاهش نویز ضمن حفظ بافت تصویر است. این عمل بدون افزایش اندازهی سنسور و تنها به کمک پردازش تصویر صورت میگیرد. گوشیهای جدید برای رسیدن به این مهم از سه روش استفاده میکنند:
۱. لرزشگیر اپتیکال جهت نوردهی به مدت طولانیتر
۲. کاهش نویز موقت (TNR) که از طریق ترکیب دادههای چند فریم با هم صورت میپذیرد.
۳. استفاده از چند ماژول دوربین که در حال حاضر دوربین دوگانه مورد استفاده میگیرد؛ ولی ممکن است در آینده شاهد دوربین سهگانه نیز باشیم.
این روشها به سازندگان گوشی هوشمند کمک کرده است که در پنج سال اخیر گامهای رو به جلوی بلندی بردارند.
جمعبندی DxOMark در پایان این آمار چندان تعجببرانگیز نیست. به گفتهی این شرکت، کیفیت عکس ثبتشده با موبایل هنوز به اندازهی دوربین دیجیتال نیست، اما سرعت پیشرفت در این بخش از دنیای عکاسی بالاتر است.
میتوان به وضوح دید که سختافزار دوربین و پردازش تصویر در پنج سال اخیر در کنار یکدیگر رشد کردهاند و این رشد بهمراتب سریعتر از رشدی است که در بخش دوربینهای سنتی شاهد هستیم.
دوربینهای DSLR و بدون آینه مشخصا در قسمتهایی هنوز برتری دارند؛ اما در بخش پردازش تصویر، کانن، نیکون، پنتاکس و سایرین هنوز از اپل، سامسونگ، گوگل و هواوی عقبتر هستند. دوربینهای دیجیتال به لطف داشتن سختافزار بزرگ، اساسا نیاز چندانی به پردازش پیکسلها برای ارائهی تصویر باکیفیت ندارند. به هرحال نمیتوان منکر شد که فاصلهی عملکرد بین دوربینهای دیجیتال و دوربینهای موبایل رفتهرفته در حال کاهش است.
این مطلب خلاصهای از مقالهی منتشرشده توسط DxOMark بود. برای بررسی متن کامل و مقایسههای انجامشده بین کیفیت تصویر گوشیهای قدیمی و جدید میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.