بهنظر میرسد فیسبوک تنها شبکهی اجتماعی موثر در بحران کمبریج آنالیتیکا نبوده است. توییتر نیز بهعنوان یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی در این اتفاق دخیل بوده و دسترسی به اطلاعات عمومی کاربران را در اختیار محققان این شرکت قرار داده است.
مدیران توییتر در مصاحبهای با بلومبرگ تایید کردهاند که این شرکت دسترسی به اطلاعات عمومی کاربران را به محقق پر سر و صدای این روزهای کمبریج آنالاتیکا یعنی الکساندر کوگانفروخته است. شرکت تحت مدیریت این محقق، (GSR) طراح اپلیکیشن معروفی است که اطلاعات میلیونها کاربر فیسبوک را بدون رضایت آنها استخراج کرده بود.
مدیران توییتر در مصاحبهی خود عنوان کردهاند که شرکت GSR دسترسی یکروزه به اطلاعات عمومی را در سال ۲۰۱۵ خریداری کرده است. این شرکت پس از خرید دسترسی، بهصورت تصادفی توییتهایی در دورهی زمانی دسامبر ۲۰۱۴ تا آوریل ۲۰۱۵ را مورد مطالعه قرار داده است. توییتر در ادامه به این نکته اشاره کرده که این شرکت هیچگونه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران نداشته است.
هدف کوگان و شرکت GSR و اقدامات انجام شده با این اطلاعات هنوز مشخص نیست. البته با توجه به دورهی کوتاه دسترسی و همچنین، دسترسی تصادفی به توییتها، میتوان اینطور برداشت کرد که هدف، آنالیز کوتاهمدتی از تمایلات کاربران در دورهی مشخص بوده و کمپین هدفمند بلندمدتی در جریان نبوده است.
در نگاه کلی بهنظر نمیرسد که این اتفاق بحرانی در زمینهی حریم خصوصی باشد. خاصیت توییتر این است که توییتها و اطلاعات پروفایل کاربران، بیش از آن چیزی که نوشته میشود، اطلاعات خصوصی آنها را شامل نمیشود. علاوه بر آن بهنظر نمیرسد GSR اقدامی مشابه فیسبوک با توییتر انجام داده و از مرزهای قانونی در این زمینه فراتر رفته باشد. بههرحال نگرانی اصلی این است که GSR اطلاعات کاربران در توییتر و فیسبوک را با هم ترکیب کرده باشد.
خبر منتشر شده نشاندهندهی اهداف مدیران شبکههای اجتماعی بهمنظور کسب درآمد است. اتفاقات اخیر نگرانیها را در مورد حفظ حریم شخصی در این پلتفرمها افزایش داده و این پیام را به کاربران سرتاسر جهان ارسال میکند که در فعالیت در این شبکهها دقت بیشتری داشته باشند.
.: Weblog Themes By Pichak :.