منتخب اخبار فضایی روزهای اخیر از نگاه پایگاه "اسپیس"

 

فضا

پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از تصاویر فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.

 به نقل از اسپیس، پایگاه خبری اسپیس منتخبی از تصاویر فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.

تاخیر در پرتاب تلسکوپ فضایی "جیمز وب"

مقامات ناسا پنجشنبه 27 ژوئن اعلام کردند که به دلیل  مشکلات فنی ایجاد شده برای تلسکوپ فضایی "جیمز وب"، پرتاب این تلسکوپ به ماه مارس سال 2021 موکول شد. برنامه ریزی‌های پیشین ناسا به صورتی بود که تلسکوپ جیمز وب، در سال جاری پرتاب شود اما ناسا تاریخ پرواز را ابتدا به سال 2019 و سپس 2020 موکول کرده بود و اکنون هم به دلیل مشکلات فنی به سال 2021 موکول شد. این تلسکوپ جانشین تلسکوپ هابل محسوب می‌شود. تلسکوپ جیمز وب، برای مطالعات آینده که فراتر از پژوهش‌های تلسکوپ هابل هستند، حیاتی است. این تلسکوپ می‌تواند ماموریت‌هایی را انجام دهد که پیش از این، انجام دادن آنها ممکن نبود.

"اوموآموا"، نخستین جرم بین ستاره‌ای

یک مقاله روز پنجشنبه 27 ژوئن در مجله Nature منتشر شد که نشان می‌داد بر اساس بررسی‌های جدیدی که بر روی مسیر حرکت یک شی سیگار شکل که سال گذشته در منظومه شمسی حرکت می‌کرد انجام شده است، محققان دریافته‌اند که این شی یا همان "اوموآموا "(Oumuamua) تنها یک دنباله‌دار بوده است. اوموآموا، نخستین جرم بین ستاره‌ای شناخته‌شده‌ای است که مسیر حرکت آن از  منظومه شمسی می‌گذرد. اوموآموا در یک "مسیر سهموی" توسط رابرت وریک در 19 اکتبر 2017 کشف شد. مسیر سَهموی  دراختر پویا شناسی، یک مدار کپلری با خروج از مرکز برابر با 1 است.

ملاقات "هایابوسا2 " با سیارک " ریوگو 162173"

اخیرا "آژانس پژوهش‌های هوافضای ژاپن"(JAXA) اعلام کرد که کاوشگر "هایابوسا2"(Hayabusa2) به مقصد برنامه‌ریزی شده رسیده است.

هایابوسا 2 یک ماموریت بازگرداندن نمونه سیارک "ریوگو 162173"(162173 Ryugu) توسط آژانس فضایی ژاپن، است. این مأموریت ادامه برنامه هایابوسا و با توجه به نقاط ضعف و موفقیت‌های آن و استفاده از اطلاعات آن مأموریت است. این کاوشگر در 27 ژوئن 2018 به ریوگو 162173 رسید. سیارک 162173 ریوگو  .یک سیارک آپولو است

کشف سیاه‌چاله‌ 20 میلیون بار بزرگ‌تر از خورشید

دانشمندان دانشگاه ویرجینیا سیاه‌چاله‌ای را کشف کردند که یک ستاره را که 150 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد، بلعیده است و 20 میلیون بار نیز بزرگ‌تر از خورشید بوده است. دانشمندان تخمین زده‌اند که جرم این سیاه‌چاله حدود 50 هزار بار بیشتر از خورشید است. دانشمندان این سیاه‌چاله را توسط داده‌های جمع آوری شده توسط "رصدخانه فضایی اشعه ایکس XMM-نیوتن" (XMM-Newton) آژانس فضایی اروپا کشف کردند.

عدم اعلام دلیل حذف "ژانت اپس" فضانورد ناسا از ماموریت فضایی

"ژانت اپس"Jeanette Jo Epps) ) فضانود ناسا اظهار کرد که ناسا هنوز دلیل حذف وی از اعزام به فضا را اعلام نکرده است. وی به دلایل نامعلوم از برنامه پرتاب به ایستگاه فضایی بین‌المللی حذف شد. ژانت اپس قرار بود به عنوان بخشی از ماموریت 56/57 در ماه جاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی ملحق شود.





تاريخ : سه شنبه 12 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |