آژانس فضایی اروپا اخیرا ویدیویی از مراحل انجام یک ماموریت سفر به عطارد منتشر کرده است.
به گزارش ایسنا، آژانس فضایی اروپا با انتشار ویدویی در صفحه اجتماعی خود خبر شروع ماموریت "بِپی کُلُمبو"(BepiColombo) در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) توسط موشک" آریان ۵ " از مرکز فضایی گویان در فرانسه را داد.
هدف این مامویت مطالعه و بررسی عطارد، کوچکترین و نزدیکترین سیاره به خورشید در منظومه خورشیدی است. سیاره عطارد(تیر) کوچکترین سیاره منظومه خورشیدی است و قمری ندارد. عطارد از نظر میدان جاذبه، تقریبا قفل شده است، به این معنا که حرکت وضعی آن در منظومه خورشیدی بیهمتاست.
عطارد همچنین تندروترین سیاره منظومه خورشیدی است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یک بار به دور خورشید میچرخد. سیاره عطارد با فاصله ۵۷ میلیون و ۹۲۴ هزار کیلومتری از خورشید، نزدیکترین سیاره منظومه خورشیدی به خورشید است و کمترین مسافتی که با زمین پیدا میکند، به ۸۰ میلیون کیلومتر میرسد. نیروی گرانش این سیاره کم و دارای جو ناچیزی است که ۹۸ درصد آن از هلیم و بقیه از هیدروژن، اکسیژن و سدیم ساخته شده است. بادهای خورشیدی به شدت به عطارد میدمند و این به آن معنا است که تقریبا هیچ هوایی در آن وجود ندارد.
بپی کلمبو نام ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن(JAXA) برای بررسی سیاره عطارد است. این ماموریت شامل دو ماهواره است که به طور همزمان با هم به فضا فرستاده خواهند شد. این دو ماهواره در رابطه با ماموریتی که دارند "مدارگرد سیارهای عطارد"(MPO) و "مدارگرد مگنتوسفری عطارد"(MMO)، نامگذاری شدهاند.
هدف این ماموریت مطالعه جامع و گسترده بر روی سیاره عطارد است که بررسی میدان مغناطیسی مگنتوسفر و ساختار و سطح داخلی آن سیاره را شامل میشود. راهاندازی این ماموریت برای ژانویه ۲۰۱۷ میلادی برنامهریزی شده بود ولی اکنون به ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ موکول شده است و به این ترتیب ورود این ماهوارهها به مدار عطارد در دسامبر ۲۰۲۵ و پس از انجام یک پرواز کناری از زمین، دو پرواز کناری از زهره و شش دیدار پرواز کناری از عطارد، صورت خواهد گرفت.
توافقهای نهایی این ماموریت به عنوان بخشی از برنامه بینش کیهانی در فوریه سال ۲۰۰۷ انجام شد و در نوامبر ۲۰۰۹ نیز پس از سالها طرح و برنامهریزی این ماموریت به عنوان بخشی از برنامه(Horizon ۲۰۰۰+) آژانس فضایی اروپا تصویب شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.