رئیس سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) میگوید روسیه، به عنوان بخشی از برنامه خود در زمینه مطالعات بر روی کره ماه، قصد دارد از کاوشگری خودکار در سطح ماه استفاده کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ریانووستی، براساس گفته دیمیتری راگوزین رئیس سازمان فضایی روسیه، ایجاد یک پایگاه که فضانوردان به شکل بلند مدت در آن فعالیت داشته باشند، مورد نظر روسیه نیست، اما فضانوردان میتوانند بطور دورهای در آن اقامت کنند و ضمن بازدید از دستگاهها، بر کار کاوشگران خودکار نیز نظارت داشته باشند.
او خاطرنشان کرد که این کار جاهطلبانه و پر مسئولیتتر از آن چیزی خواهد بود که آمریکا در برنامه آپولو طی دهههای 60 و 70 انجام داد.
رئیس روسکاسموس اما مشخص نکرد ساخت این پایگاه از چه زمانی آغاز خواهد شد. روسکاسموس قبلا گفته بود پروازهای سرنشیندار فضانوردان روس به ماه برای سال 2030 برنامهریزی شده است. پیش از این، راگوزین گفته بود که روسکاسموس قصد دارد امکان استفاده از فناوری چاپگر سهبعدی وخاک ماه را برای ایجاد ساختارهایی در سطح این کره را بررسی کند.
وی همچنین بهرهبرداری از کانیهای ماه برای ساخت قطعات مورد نیاز در فناوری فضایی را از اهداف ایجاد پایگاه در ماه میداند.
بنا به گفته دانشمندان آکادمی علوم روسیه ایجاد چنین پایگاههایی میتواند به عنوان کارگاه ساخت سامانههای فضایی برای سفینههای دور پرواز بکار گرفته شود. به علاوه از هلیوم 3 موجود در ماه میتوان برای سوخت موشک بهره برد.
روسها در دهه 1970 مهنوردان "لوناخود" را به ماه فرستاده بودند که نوعی کاوشگر خودکار بشمار میرفت. همچنین قرار است دو آدم آهنی به اسم فئودور در اوت 2019 با ناو باربری بدون سرنشین پروگرس به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شود. فئودورها در آینده اولین "کسانی" خواهند بود که در سه پرواز آزمایشی فدراتسیا، ناو سرنشیندار آینده روسیه طی سالهای 2022 و 2023 به ایستگاه فضایی بینالمللی اعزام میشوند.
.: Weblog Themes By Pichak :.