سبقت انرژی‌های تجدیدپذیر از زغال سنگ در آلمان

زغال سنگ در مدت زمان طولانی توانسته بود منبع اصلی تامین انرژی برق در آلمان باشد و ۴۰ درصد از انرژی الکتریسیته‌ی این کشور را تامین کند. در سال ۲۰۱۸ آلمان توانست سهم بیشتری از تامین برق خود را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهد. اکنون بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا سعی دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم انرژی‌های تجدیدپذیر را به ۶۵ درصد برساند. علاوه بر این آلمان در نظر دارد تا سال ۲۰۲۲ انرژی هسته‌ای را کنار بگذارد و به دنبال آن برنامه‌هایی برای خاموش کردن نیروگاه‌های زغال سنگ نیز درسردارد.

تحقیقات سازمان علوم کاربردی فرانهوفر نشان داده است که انرژی‌های خورشیدی، بادی، زیست توده‌ای (بیومس) و هیدروالکتریک با تولید ۲۱۹ تراوات ساعت، نسبت به سال گذشته افزایش ۴.۳ درصدی داشته‌اند. این در حالی است که کل انرژی تولید شده در این کشور معادل ۵۴۲ تراوات ساعت بوده است که ۳۸ درصد آن مربوط به زغال سنگ است.

 

سهم انرژی‌های سبز در تولید برق آلمان در سال ۲۰۱۷ معادل ۳۸.۲ درصد گزارش شده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۰ تنها ۱۹.۱  درصد بوده است. به گفته‌ی برونو برگر، نویسندهٰ‌ی این بررسی، قرار است سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق آلمان بالای ۴۰ درصد باقی بماند. او افزود:

 در سال ۲۰۱۹ سهم مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر به پایین‌تر از ۴۰ درصد نخواهد رسید؛ زیرا بیشتر تاسیسات نیروگاه‌های این نوع انرژی در حال ساخت هستند و الگوهای آب و هوایی هم تغییر چشم‌گیری نخواهد داشت.

منتقدان انرژی‌های سبز بر این عقیده هستند که تولید انرژی‌های تجدیدپذیر منوط به شرایط مطلوب آب و هوایی است؛ از این رو نمی‌توان به سهم قطعی آن‌ها در تامین انرژی استناد کرد.

با توجه به طولانی‌تر شدن فصول گرم، سهم انرژی خورشیدی، افزایش ۱۶ درصدی داشته و به ۴۵.۷ تراوات ساعت رسیده است؛ در حالی که طبق داده‌های فرانهوفر، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی از ۳.۲ گیگاوات به ۴۵.۵ گیگاوات طی سال گذشته افزایش یافته است.

در این میان، سهم انرژی‌های بادی در تولید برق ۱۱۱ تراوات ساعت بوده که این رقم مجموع ظرفیت ۶۰ گیگاواتی ساحلی و دریایی است. انرژی‌های بادی ۲۰.۴ درصد از کل برق آلمان را تامین می‌کنند؛ در واقع، انرژی بادی دومین جایگاه را پس از انرژی زغال سنگ با سهم ۲۴.۱ درصدی از آن خود کرده است.

سهم انرژی هیدروالکتریک هم در این رقابت ۳.۲ درصد گزارش شد که معادل با تولید ۱۷ تراوات ساعت برق برآورد شده است. چنین رقمی مربوط به شرایط تابستانی به شدت خشک و بارندگی کم بوده است. سهم مخصوص انرژی زیست‌توده هم ۸.۳ درصد محاسبه شده است.

در ادامه، سهم نیروگاه‌های تبدیل گاز به برق ۷.۴ درصد و سهم انرژی هسته‌ای هم ۱۳.۳ درصد اعلام شده است. درصد اندک باقی‌مانده هم مربوط به برق ناشی از زباله‌سوزی است.

در سال ۲۰۱۸، آلمان ۴۵.۶ تراوات ساعت برق را به هلند صادر کرد؛ هر چند حجم زیادی از انرژی الکتریسیته مورد نیاز آلمان توسط فرانسه وارد این کشور شده است.





تاريخ : شنبه 13 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |