کوالکام درتلاش است تا تراشه‌ی جدید XR خود را توسعه دهد تا کاربران گوشی‌های هوشمندی که از دستگاه آن‌ها از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ و قابلیت اتصال به شبکه‌ی پرسرعت 5G برخوردار است، بتوانند تجربه‌ی ملموسی ازواقعیت مجازی و واقعیت افزوده را روی گوشی‌های هوشمند خود تجربه کنند. 

XR مخفف Extended Reality که به معنی تجربه‌ای از ترکیب واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی است. واقعیت گسترده یا همان Extended Reality شامل هر سه مبحث واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی می‌شود. هدست طراحی مرجع کوالکام از ۶ درجه‌ی حرکتی در مقیاس اتاق پشتیبانی می‌کند. کوالکام تراشه‌ی جدید خود را در کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۹ بارسلونا معرفی کرد. انتظار می‌رود شرکت‌هایی همچون پیکو (Pico)‌ تا اواخر سال میلادی جاری از این تراشه روی دستگاه‌های خود استفاده کنند.

5G

 

هدست ازطریق درگاه USB-C به گوشی هوشمندی با نمایشگر با رزولوشن بالا و قابلیت اتصال به شبکه‌ی اینترنت پرسرعت 5G متصل می‌شود. این هدست‌ها، نسخه‌ی توسعه‌ی یافته‌ی هدست طراحی مرجع XR قبلی شرکت هستند که عمدتا با استفاده از دوربین و نمایشگر گوشی می‌توانند تجربه‌ی واقعیت افزوده را در اختیار قرار دهند. کوالکام در سال ۲۰۱۷ میلادی برنامه‌‌ای را برای نمایشگرهای HMD که روی سر قرار می‌گیرند، آغاز کرد و نام آن را HMD Accelerator Program گذاشت. آنچه در کنگره جهانی موبایل از سوی کوالکام معرفی شده، ادامه‌ی همان کار قبلی است.

هوگو سوارت از مدیران ارشد و مدیر محصول کوالکام اعلام کرد: 

HMD Accelerator Program، پروژه‌ای است که می‌تواند نقشی حیاتی در اکوسیستم فعالیت و محصولات شرکت‌های همکار ایجاد کند تا بتوانند هدست‌های XR جداگانه‌ای طراحی و در اختیار کاربران قرار دهند. این پروژه قصد دارد امکانات خوبی در اختیار گوشی‌های هوشمند سازگار از جمله دستگاه‌هایی که از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ بهره می‌برند، قرار دهد تا بتوانند از امکانات تراشه‌ی XR بهره‌مند شوند. 

کوالکام در راستای همین تلاش خود، قراردادهایی با برخی شرکت‌های نرم‌افزاری مانند Arvizio، NetEase-AR، Iconic Engine، NextVR SenseTime و Wikitude و همچنین برخی سازندگان مانند ایسر و ایسوس امضا کرده است. 





تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |