اندروید استودیو 3.5 با پشتیبانی از Chrome OS و بهبودهای فراوان منتشر شد

پس‌از مدت‌ها انتظار، گوگل بالاخره اندروید استودیو ۳.۵ را با پشتیبانی از سیستم‌عامل کروم و بهبو‌د‌های عملکردی متعدد دردسترس عموم کاربران قرار داد. 

 

با معرفی اندروید استودیو توسط گوگل، این محیط توسعه به اصلی‌ترین راه برای ساخت اپلیکیشن‌های اندرویدی بدل شده است؛ با‌ این‌ حال، اصلی‌ترین راه لزوما به‌معنای بهترین‌، سریع‌ترین یا بهینه‌ترین راه نیست.

اگر تاکنون تجربه‌ی کار با اندروید استودیو را داشته باشید، قطعا از مشکلات این نرم‌افزار آگاه هستید. عملکرد غیرپایدار و مشکلات بعضا عجیب‌و‌غریب همواره دست‌به‌گریبان توسعه‌دهندگان اندرویدی بوده است. گوگل نیز با علم به این موضوع، تصمیم گرفت برای توسعه‌ی اندروید استودیو ۳.۵، فرصت ۸‌ماهه به تیم سازنده بدهد تا اصلی‌ترین و دردسر‌آفرین‌ترین مشکلات این برنامه را برطرف سازند. اکنون پس‌ از مدت‌ها انتظار، زمان انتشار نهایی این نسخه فرا رسیده است تا توسعه‌دهندگان اندرویدی علاوه‌بر دریافت بهبود‌های عملکردی فراوان، بتوانند از‌ این‌ پس اپلیکیشن‌های خود را روی سیستم‌عامل کروم نیز توسعه دهند. 

در‌حالی‌ که نسخه‌های اخیر اندروید استودیو روی انتشار ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید تمرکز داشتند، نسخه ۳.۵ اندروید استودیو برای نخستین‌بار راه متفاوتی را در پیش گرفته است. طبق گفته‌ی گوگل در مطلب وبلاگی‌اش، تیم توسعه‌ی اندروید استودیو طی ۸ماه گذشته روی پروژه‌ی جدیدی تحت‌نام ماربل (Marble) کار می‌کرده؛ پروژه‌ای که در آن به‌جای تمرکز روی قابلیت‌های جدید، روی بهبود کیفیت محصول تمرکز شده است. هر‌آنچه که در پروژه‌ی ماربل تحت‌الشعاع قرار گرفته، همگی حاصل بازخورد‌ها و اطلاعاتی بوده که توسعه‌دهندگان اندرویدی گزارششان کرده بودند. براساس گفته‌ی خالق دنیای اندروید، بیش‌ از ۶۰۰ باگ، ۵۰ روزنه‌ی حافظه و ۲۰ حالت تعلیق (هنگ) رفع‌ شده‌اند.

تغییرات حاصل از نوشتن کدهای XML و کاتلین از‌ این‌ نسخه به‌ بعد، آنی اتفاقات می‌افتد

در لایه‌ی ظاهری، از‌ این‌ پس شاهد اندروید استودیویی‌ خواهید بود که مشکلات رایج کامپیوترتان را که موجب کاهش سرعت توسعه می‌شوند، گزارش می‌کند؛ مواردی مانند تنظیمات رم یا پیکربندی ضعیف آنتی‌ویروس. همچنین توسعه‌دهندگان باید خوشحال باشند؛ زیرا تغییرات حاصل از نوشتن کدهای XML و کاتلین از‌ این‌ نسخه به‌ بعد سریع‌تر یا بهتر است بگوییم، آنی اتفاقات می‌افتد. برای قسمت شبیه‌ساز اندروید (Android Emulator) نیز از تأثیر اجرای شبیه‌ساز روی پردازنده و حافظه‌ی اصلی کاسته شده است. از دیگر تغییرات می‌توان به زمان کمتر برای ساخته‌شدن بیلد‌های جدید اپلیکیشن‌ها اشاره کرد. 

تیم سازنده‌ی اندروید استودیو به روند توسعه‌ی برنامه‌های اندرویدی نیز توجه کرده و قابلیت Instant Run را با Apply Changes جایگزین کرده است تا ویژگی‌ موردبحث برای توسعه‌دهندگان تازه‌وارد خوانایی بهتری داشته باشد. با‌ این‌ حال، تغییرات بخش یادشده فقط به نام خلاصه نمی‌شود؛ بلکه از‌ این‌ پس به‌جای تغییرات آنی روی فایل APK در‌ زمان کدنویسی، با ابزارهای جدید ران‌تایم (Runtime) کلاس‌های تازه‌ساخته‌شده را هنگام کلیک روی گزینه‌ی Apply Changes از نو تعریف می‌کند. 

افزون‌بر موارد بالا، بهبود‌های حاصل‌شده در زمینه‌ی مدیریت حافظه نه‌تنها کاربران پلتفرم‌های ویندوز، مک ولینوکس را خوشحال‌تر می‌سازد؛ بلکه باعث شده تا سیستم‌عامل کروم نیز به صف پلتفرم‌های پشتیبانی‌کننده از اندروید استودیو اضافه شود. اگر رویداد Google I/O امسال را مشاهده کرده باشید، قطعا درجریان انتشار اندروید استودیو برای کروم او اس هستید؛ اما گوگل به‌واسطه‌ی پشتیبانی‌از برنامه‌های لینوکسی توانسته بود این امکان را میسر سازد. حال به‌لطف تغییرات جدید، اقدامات گوگل در‌ این‌ زمینه یک گام دیگر رو‌به‌جلو حرکت کرده است. 

از دیگر تغییرات اندروید استودیو ۳.۵ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشنهاد خودکار تنظیمات حافظه‌ی اصلی: اندروید استودیو اکنون قادر به تشخیص زمان‌هایی است که یک اپلیکیشن به‌ مقدار بیشتری از حافظه‌ی رم روی کامپیوتر‌های بالارده نیاز دارد؛ از‌ این‌ رو، این موضوع را ازطریق یک اعلانیه به‌اطلاعتان خواهد رساند؛ همچنین شما می‌توانید این تغییرات را به‌صورت دستی از‌طریق بخش Appearance & Behavior => Memory Settings انجام دهید.
  • ثابت‌ماندن رابط‌ کاربری: نوشتن کدهای XML بهینه‌سازی شده است. به‌واسطه‌ی تغییرات انجام‌شده، تأخیر در اعمال تأخیرات به حداقل رسیده است. 
  • سرعت بیلد‌: پشتیبانی از بیلد‌های افزایش به پردازنده‌های مفسر نظیر گلاید، AndroidX، Dagger، Realm و کاتلین (KAPT) اضافه شده است. بیلد‌های افزایشی نقش محسوسی در افزایش سرعتِ ساخت بیلد‌ها ایفا خواهد کرد.
  • سرعت دسترسی به فایل‌های ورودی/خروجی دیسک: برای کاربران ویندوزی، تنظیمات پیش‌فرض آنتی‌ویروس‌ها از پوشه‌ی مربوط‌به خروجی بیلد‌ها صرف‌نظر نمی‌کند. اکنون اندروید استودیو این موضوع را شناسایی می‌کند و شما را درجهت رفع مشکل یادشده یاری می‌رساند. 
  • Apply Changes: قابلیت جدید Apply Changes بازنویسی ویژگی پیشین Instant Run در اندروید استودیو است که اکنون به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا به‌سرعت تغییرات حاصل‌شده از کد‌های خود را بدون اجرای دوباره شبیه‌ساز یا اپلیکیشن‌ به‌صورت آنی مشاهده کنند. برخلاف Instant Run، قابلیت Apply Changes فایل APK شما را تغییر نمی‌دهد؛ بدین‌ مفهوم که قابل‌اطمینان است و رفتار قابل‌پیش‌بینی از خود نشان می‌دهد. برای پشتیبانی از این تغییرات، کلیت روند پیاده‌سازی از نو معماری شده تا شاهد افزایش سرعت باشیم.

می‌توانید فهرست کامل تغییرات را از‌طریق این لینک مشاهده کنید. 

دیدگاه خود را در‌ این‌باره با ما و دیگر کاربران به‌اشتراک بگذارید؛ آیا تاکنون تجربه‌ی کار با اندروید استودیو داشته‌اید؟ در طول استفاده چه کم‌و‌کسری‌هایی بیشتر شما را آزرده‌خاطر می‌ساخت؟‌





تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |