قایق های تندرو نوعی از شناورهای کوچک و با سرعت بالا هستند که در حوزه های گشت دریایی، حفاظت از مرزهای آبی و دفاع از حملات و تهاجم های احتمالی متجاوزان مانند دزدان دریایی و کشورهای متخاصم به مرزهای آبی و دریاهای یک کشور کاربرد فراوان دارند.

کشورمان هم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با خرید ناو‌های و ناوچه‌ها می‌توان قدرتمندترین کشور منطقه در حوزه دریا بود، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تهاجم دشمن بعثی فرماندهان نظامی سپاه در حوزه دریا به این فکر افتادند که برای وظایف یادشده از نوعی شناور‌های تندرو با قابلیت نصب انواع سلاح مانند مینهای دریایی، پرتابگر‌های راکت های کوتاه برد و تیربار‌های ۷.۱۲ میلیمتری داشتند، بهره ببرند.

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد طی مجموعه گزارش‌هایی، قایق های تندروی بومی و ساخت داخل را معرفی کند. 

1

قایق تندروی سراج

در نخستین گزارش از این مجموعه به بررسی قایق تندروی سراج پرداختیم که یک قایق تندرو تهاجمی راکت انداز، رادار گریز و یا طراحی متناسب با مناطق آب و هوایی گرمسیری است که روز اول شهریورماه سال ۸۹ توسط سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.  این شناور توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع کشورمان و از جنس فایبرگلاس ساخته شده که مجهز به امکانات پیشرفته بومی مخابراتی و ناوبری الکترونیکی است.

1

قایق تندروی یا مهدی (عج)

در دومین گزارش قایق تندروی یا مهدی(عج) را بررسی کردیم که یک قایق بدون سرنشین پرسرعت، مجهز به حسگر‌های مختلف و دارای سه مقر پرتاب راکت است. این شناور با بدنه کامپوزیتی دارای سطح مقطع راداری پایین بوده و می‌تواند به صورت کنترل از راه دور هدایت شود. طرح قایق «یامهدی عج» در واقع الهام گرفته از قایق  های سرنشین دار دونفره گشتی طراحی شده است که در اصطلاح از آن با عنوان کاتاماران نام برده می شوند که قایق های این رده توان حرکت سریع در دریاهای مواج را دارد.

سومین گزارش از این مجموعه به بررسی قایق تندروی ذوالفقار اختصاص دارد که متن کامل آن را در ادامه مطالعه می کنید.

قایق تندروی ذوالفقار

قایق تندرو ذوالفقار به عنوان یک شناور گشت دریایی و تهاجمی مطرح بوده و بر اساس ایده حمله سریع به کشتی‌های دشمن طراحی و مجهز به موشک‌های ضد کشتی میانبرد و سامانه راداری شده‌است.

1

طول این قایق در حدود ۱۶  متر، پهنای بدنه حدود ۴ متر، ارتفاع ستون ۱ متر، بارگیری استاندارد ۱۴ تن بوده که با دارابودن دو موتور دیزلی سرعتی در حدود ۵۲ گره دریایی معادل ۹۷ کیلومتر بر ساعت تولید کرده که برای این قایق بُرد عملیاتی ۳۲۰ مایل دریایی معادل حدود ۵۷۶ کیلومتر تولید می کند.

 
 
کد ویدیو

 همچنین، ذوالفقار به دو تیربار ۱۲٫۷ میلیمتری در عقب و جلو، موشک کوثر با برد ۲۵ کیلومتر و مجهز شده‌است. این قایق تندرو همچنین قابلیت حمل ۳ نفر خدمه را در خود دارد.

1

رادار جستجوگر این قایق نیز از نوع سطحی بوده و از حداقل بُرد ۳۰ کیلومتری برخوردار است.

ذوالفقار در رسانه های خارجی

پایگاه خبری تحلیلی ARMY RECOGNITION طی گزارشی خبری تحلیلی در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۵ به بررسی قایق تندروی ذوالفقار پرداخته و ویژگی های آن را بررسی کرده است.

1

خبرگزاری رویترز هم در گزارشی با معرفی قابلیت های و دستاوردهای نظامی کشورمان از قایق های تندرو نیز نام برده است.





تاريخ : یک شنبه 3 شهريور 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |