بيماران كليوي خط قرمزي براي ورزش كردن ندارند


درست است. تمام بيماران مبتلا به نارسايي كليوي و حتي كساني كه دياليز مي‌كنند، مي‌توانند انواع ورزش‌هاي هوازي، قدرتي و تعادلي را بدون هيچ ممنوعيتي انجام دهند و خوشبختانه با محدوديتي روبه‌رو نيستند؛ اما نكته مهمي كه بايد به آن اشاره شود اين است كه بيماران براساس توانايي شخصي خودشان، مي‌توانند در يك مدت زمان مشخص و به ميزان معين ورزش‌هاي هوازي، قدرتي و تعادلي انجام دهند.  امروزه استفاده از ورزش همراه با عمل دياليز به عنوان يك راهكار درماني ياد مي‌شود؛ يعني زماني كه بيمار در حال دياليز كردن است؛ براي مثال مي‌تواند از دوچرخه ثابت استفاده كند و مشكلي هم برايش به وجود نمي‌آيد.

كاكل بلال براي تصفيه كليه‌ها خوب است

 

درست است. مشكلات مربوط به دستگاه تناسلي ادراري مانند عفونت‌هاي ادراري، سنگ‌هاي كليه و‌... بسيار آزاردهنده و مشكل‌ساز است. اين بيماري‌ها دلايل مختلفي دارند؛ مانند افتادگي مثانه كه بيشتر در زنان رخ مي‌دهد و دليل اصلي آن هم زايمان‌هاي طبيعي يا عدم تحرك و فعاليت بدني كافي است. اگرچه درمان اصلي اين مشكل جراحي است اما در بيماري‌هاي ديگري مانند سنگ كليه، خوردن مايعات فراوان مي‌تواند در دفع اين سنگ‌ها و حتي در پيشگيري از تشكيل دوباره آنها كمك كند. طب سنتي نيز براي حل اين مشكل راه‌حلي ارائه كرده است؛ مصرف دم‌كرده كاكل بلال. كاكل بلال كليه‌ها را تصفيه مي‌كند زيرا در داخل آنها تركيب‌هايي وجود دارد كه باعث افزايش ميزان ادرار مي‌شود و به اين صورت با افزايش حجم ادرار، ميزان كاركرد كليه‌ها نيز بيشتر مي‌شود و در نتيجه بسياري از مشكلات ناشي از دفع نشدن مواد زائد از طريق كليه‌ها حل مي‌شود. به گفته متخصصان طب سنتي براي مصرف كاكل بلال نبايد آنها را زماني كه تازه و نرم است مصرف كرد، بلكه بايد آنها را پس از خشك شدن به صورت دم‌نوش استفاده كرد.

مصرف كلسيم باعث سنگ كليه مي‌شود؟

 

نادرست است. خيلي‌ها بر اين باورند كه مصرف كلسيم باعث ايجاد سنگ كليه مي‌شود و به همه نيز مدام درباره آن هشدار مي‌دهند. اما متخصصان ارولوژي اين باور را تائيد نمي‌كنند، زيرا تنها ميزان ناچيزي از كلسيمي كه وارد بدن مي‌شود در نهايت به كليه‌ها مي‌رسد. بنابراين تصور اين‌كه تمام كلسيم مصرفي وارد كليه‌ها مي‌شود كاملا اشتباه است. بخشي از كلسيم پس از ورود به بدن در روده‌ها با بعضي از مواد، تركيب شده و از راه دستگاه گوارش دفع مي‌شود. بخش ديگري از كلسيم هم وارد سيستم گردش خون شده و از اين راه به ديگر اندام‌ها‌ مي‌رسد. پس با اين حساب، به بهانه ابتلا به سنگ كليه نبايد شخص را از مصرف كلسيم منع كرد؛ زيرا اين موضوع مي‌تواند عوارض زيادي به دنبال داشته باشد. ثابت شده است مصرف بعضي از غذاها، براي مثال غذاهايي كه داراي اگزالات است، در روده با كلسيم تركيب شده و كلسيم را از راه دستگاه گوارش دفع مي‌كند. كاهش مصرف كلسيم ممكن است باعث پوكي استخوان شود؛ بنابراين بهتر است در بيماراني كه بدن‌شان به اصطلاح سنگ‌ساز است، آزمايش‌هاي دقيقي از نظر دلايل اصلي تشكيل سنگ به عمل آيد تا بيماران با دنبال كردن باورهاي نادرست دچار عوارض ديگري نشوند.

ماءالشعير براي دفع سنگ كليه مفيد است؟

 

هم درست است و هم نادرست. اين باور كه ماالشعير به تنهايي باعث دفع سنگ كليه مي‌شود، درست نيست. بسياري از افراد روزانه ماالشعير مصرف مي‌كنند تا از ابتلا به سنگ كليه پيشگيري كنند. اين كار در بيشتر مواقع نه تنها هيچ تاثيري ندارد بلكه به دليل كالري بالايي كه اين نوشيدني دارد باعث چاقي موضعي، بخصوص در ناحيه شكم نيز مي‌شود؛ اما اگر از اين زاويه به موضوع نگاه كنيم كه مصرف نوشيدني زياد هنگام ابتلا به سنگ كليه در دفع آن بسيار كمك‌كننده است و ماءالشعير را جزو گروه نوشيدني‌ها قرار دهيم، آن گاه مي‌توان اين طور نتيجه‌گيري كرد كه اين نوشيدني مي‌تواند باعث دفع سنگ كليه شود. با وجود اين متخصصان توصيه مي‌كنند هنگام ابتلا به سنگ كليه سعي كنيد بيشتر آب بنوشيد و از مصرف نوشيدني‌هاي قندي و گازدار تا حد امكان خودداري كنيد.





تاريخ : جمعه 22 دی 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |