یک بازوی رباتیک باتریخور با قابلیت تقویت قدرت انسان توانست جایزه رقابت «جیمز دایسون» 2013 را از آن خود کند.
بازوی «تیتان(Titan)» که توسط چهار دانشجوی مهندسی دانشگاه پنسیلوانیا طراحی شده، میتواند به افراد مبتلا به آسیبهای کمر در بازسازی و دستیابی به کنترل عضلات کمک کند.
همچنین میتوان از این بازو برای کمک به افراد در بلند کردن اجسام سنگین استفاده کرد.
این تیم که هشت ماه برای ساخت این اسکلت خارجی وقت صرف کرده بودند، توانستند جایزه 48 هزار دلاری این رقابت را از آن خود کنند.
«جیمز دایسون» در مورد این فناوری اظهار کرد: بازوی تیتان واقعا یک ایده مبتکرانه است اما استفاده این تیم از شیوههای ساخت سریع، مدرن و نسبتا ارزان، دریافت جایزه توسط این پروژه را قانع کنندهتر کرده است.
این تیم برای ساخت نمونه پیش ساخت خود 1200 پوند هزینه کرده بودند که به گفته آنها یک پنجاهم هزینه عادی اسکلتهای خارجی مشابه موجود در بازار است.
گرایش دانشگاهی و تجاری به دستگاههای رباتیک پوشیدنی در حال رشد بوده اما برای استفاده از آنها در زندگی روزمره باید هزینههای آنها کاهش بیابد.
بازوی تیتان از یک حایل پشت محکم، یک شانه دورانی و حسگرهایی برای پیگیری حرکت و ارسال دادهها به آشکارسازها برای پیشآگاهی از راه دور برخوردار است.
این فناوری میتواند قدرت وزنهبرداری انسان را تا 18 کیلوگرم افزایش داده و در عین حال باتریهای آن بسته به شدت استفاده و میزان بار میتوانند تا هشت ساعت دوام بیاورند.
نمونه پیشساخت کنونی با یک دسته فرمان جداگانه کار میکند اما نسخههای آینده ممکن است از فناوری الکترومیوگرافی برخوردار باشند که سیگنالهای الکتریکی تولید شده توسط بافت عضلات را گرفته و به کاربر اجازه میدهد تا این پروتز را تقریبا بدون فکر بکار بگیرند.
همه مخترعان شرکتکننده در این رقابت از فناوری سهبعدی برای ساخت و تولید ارزانتر نمونههای پیشساخت خود نسبت به قبل استفاده کرده بودند.
جایزه دوم به تیم ژاپنی سازنده «Handie» اعطا شد که یک دست پروتز با حسگرهایی است که میتوانند سیگنالهای مغزی را بخوانند.
یک قالب پلاستیکی چاپ سهبعدی برای اندام شکسته توسط تیمی از نیوزلند توانست جایزه سوم را دریافت کند.
بنیاد جیمز دایسون این رقابت سالانه را بین 18 کشور جهان با هدف تشویق ابتکارات برای حل مشکلات برگزار میکند.
.: Weblog Themes By Pichak :.