تولید بافت مغزی سه‌بعدی برای نخستین بار در آزمایشگاه + تصاویر
1-421.JPG

 

دانشمندان آمریکایی موفق به ساخت نخستین بافت مغز سه بعدی در آزمایشگاه شدند که در مطالعه روی جنون و آسیب‌های وارده به سر کارآمد خواهد بود.

  این بافتهای دونات شکل مغزی (که مجموعه آن‌ها بافت مغزی را شکل می‌دهد) از سلول‌های عصبی و فیبرهایی تشکیل شده که توسط دانشمندان دانشگاه تافتز رشد داده شدند. در آینده، می‌توان از بافت مغزی جدید برای مطالعه آسیب‌های وارده ناشی از مصدومیت و بیماری به مغز، درک کارکرد مغزی یا کمک به توسعه درمان‌های جدید استفاده کرد.

 

این دونات‌های دارای عرض 1.2 سانتی‌متر همچنین می‌توانند جایگزینی برای آزمایش‌های استرس‌زایی باشد که روی حیوانات انجام می‌شوند. چنین حلقه‌های دوناتی شامل بدنه‌های سلول عصبی است در حالی که خوشه‌هایی از فیبرهای رشته‌های عصبی مرکز آن را پر کرده‌اند.

 

تا پیش از این، عصب‌ها فقط به شیوه‌ای تصادفی و غیرساختاربندی‌شده در آزمایشگاه رشد داده می‌شدند. رویکرد جدید سازماندهی پیچیده بافت واقعی مغز را تقلید می‌کند که خود را به نواحی ماده خاکستری و سفید تقسیم‌بندی می‌کند.

 

برای تولید این بافت مغزی، دانشمندان داربست پروتئین ابریشم اسفنجی را به شکل یک حلقه برش دادند و عصب‌های موش را در آن کاشتند. سپس وسط این دونات‌ها را با ژل کلاژن‌محوری پر کردند و مشاهده شد که ظرف فقط چند روز، عصب‌ها شبکه‌های کاربردی را در اطراف منافذ داربست شکل دادند.

 

آن‌ها افکنش‌های رشته عصبی را از میان ژل مرکزی برای متصل‌شدن به عصب‌های سمت مقابل ارسال کردند. در نهایت، یک ناحیه ماده سفید در مرکز دونات‌ها شکل گرفت که از ماده خاکستری احاطه‌کننده جدا می‌شد. آزمایش‌ها نشان دادند سازه‌ مغزمانند را می‌توان برای بیش از دو ماه در آزمایشگاه نگه‌داری کرد.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر و پرفسور دیوید کاپلان رهبر ارشد تیم مهندسی زیست‌شناسی دانشگاه تافتز آمریکا گزارش شد.

 

 

 

 

 

تشکیل شبکه‌های کاربردی توسط نورونها در سراسر منافذ داربست

 

 

 

داربست ابریشم‌محور با ساختار اسفنج‌مانند و متخلخل

 

 

 

طرح ماژولار بافت مغز مانند

 

 

 

 





تاريخ : سه شنبه 21 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |