درمان زخم‌های پوستی بیماران دیابتی با پلاسما در کشور
research_small.jpg

محققان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به اجرای طرح «تاثیر تابش پلاسما بر ترمیم زخم‌های پوستی» شدند.

 

 سارا فتح‌الله، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک اتمی و مولکولی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد و محقق این طرح در این باره گفت: با توجه به مشکلات به وجود آمده در زخم بیماران دیابتی، مطالعه بر روی روشی نوین در درمان زخم‌های دیابتی در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما آغاز شد.

 

وی با بیان اینکه نتایج این طرح پس از آزمایش‌های مکرر نشان دهنده‌ی بهبود کامل زخم دیابتی تنها پس از یک بار تابش بر روی نمونه‌های حیوانی است، افزود : با توجه به چشم‌اندازهای این طرح در گام بعدی از این روش برای بهبود زخم دیابتی بر روی انسان‌ها در آینده نزدیک استفاده می‌شود.

 

فتح‌الله یکی از مهمترین مشکلات امروز بشر را مساله سلامت در حوزه پوست دانست و اظهار کرد: درمان‌های فعلی انواع زخم‌ها و ضایعات پوستی دارای معایب فراوانی از جمله صدمه زدن به بافت‌های سالم و طولانی بودن دوره درمان زخم است که منجر به بالا رفتن هزینه‌ها وعفونتهای شدید و حتی مرگ می‌شود.

 

وی تاکید کرد: قابل ذکر است که بعضی از این روش‌های مرسوم برای درمان بسیاری از زخم‌های پوستی اعم از زخم‌های بیماران دیابتی و زخم‌های مزمن و عمیق کارآمد نیستند.

 

این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد ادامه داد: استفاده از دستگاه پلاسما جت برای تولید پلاسمای سرد گاز هلیوم که حاوی ذرات واکنش پذیر، رادیکال‌های آزاد، یون‌ها و ذرات خنثی، به عنوان روشی نوین برای ترمیم زخم بیماران دیابتی مطرح شده است.

 

وی به خواص منحصر به فرد پلاسما نسبت به روشهای سنتی درمانی اشاره کرد و گفت: عدم آسیب رسانی به بافت سالم، استریل کردن سطح زخم، سرعت بالای تیمار، ارزان و قابل کنترل بودن این روش از جمله مزیت‌های این روش درمانی به شمار می‌رود.

 

بر اساس این گزارش، طرح «تاثیر تابش پلاسما بر ترمیم زخم‌های پوستی» توسط سارا فتح‌الله، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک اتمی و مولکولی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد و به سرپرستی دکتر قرآن نویس، رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای این واحد و با همکاری شهریار میرپور و مرکز تحقیقات پوست و سلول بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سرپرستی دکتر پروین منصوری انجام شده است.

 

هم اکنون مراحل ثبت اختراع دستگاه پلاسما جت و سیستم تولید نانو ذرات ولتاژ بالا توسط سازمان‌های مربوط در حال پیگیری است.





تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |