طرحی برای تحقق رؤیای سفر بین‌قاره‌ای سریع‌السیر با قطار
1421592227908_4.jpg

یک طرح مفهومی به نام «کنکورد تونلی جهان» در انگلیس رونمایی شده که در صورت به واقعیت پیوستن، می‌تواند سفر سریع‌السیر بین قاره‌ای با قطار را به واقعیت تبدیل کند.

 

 ایده سیستم حمل‌ونقل آینده در رقابتی مطرح شد که در تلاش برای ارتقای تجارت بین منچستر و نیویورک برپا شده بود.

 

این طرح که به سمع موسسه تحقیقات سیاستگذاری عمومی شمال (IPPR North)، اتاق فکر شمال انگلستان رسیده، مدعی است که قابلیت‌های فناورانه می‌تواند رویای سفر بین قاره‌ای با قطار را به واقعیت تبدیل کرده و اقتصاد را در شمال انگلستان دگرگون کند.

 

قطار مذکور در درون یک لوله زیرزمینی در اقیانوس اطلس قرار خواهد گرفت که در خلأ کامل حرکت خواهد کرد.

 

به گفته سیمون هورتون، محقق جوانی که این ایده را با همکارانش ارائه کرده، این قطار بوسیله آهن‌رباهای الکتریکی در میان هوا معلق خواهد بود. این امر باعث کاهش علل اصطکاک شده و سفر آرام با سرعتهای زیاد را ارائه می‌دهد.

 

بر اساس محاسبات الون ماسک که ایده اولیه سفر قطار از میان لوله خلاء را برای اولین بار طرح کرده بود، سفر از منچستر تا نیویورک با حداقل سرعت 1287 کیلومتر در ساعت و طی مدت چهار ساعت قابل دستیابی است.

 

پل باتی، یکی دیگر از ورودی‌های زیر 25 سال این رقابت یک «هایپرلوپ شمالی» را ارائه کرده که شباهت زیادی به طرحهای الون ماسک برای قطار خلاء هایپرلوپ دارد اما نسخه شمال انگلستان بجای اتصال لس‌آنجلس به سان‌فرانسیسکو، فرودگاهها را به مراکز شهر متصل می‌کند.

 

طرح انگلیسی همچنین به مفهوم تونل خلأ ماسک افزوده و پروانه‌ای را به جلوی قطار برای فرستادن هرگونه مقاومت هوایی باقیمانده به سمت عقب اضافه کرده است.

 

طبق این طرحها، شهرهایی مانند منچستر می‌توانند تغییرات آینده‌نگرانه‌ای را در سیستم‌های حمل‌ونقل خود شاهد باشند.

 

بخشهایی از جاده با پنلهای خورشیدی برای تولید نیروی راه‌آهن ملی جایگزین خواهند شد. همچنین می‌توان برق را توسط فناوری شکار انرژی برای تبدیل انرژی صدا به برق به منظور تامین نیروی خودروهای الکتریکی تولید کرد.

 

در یک نسخه آینده‌نگرانه دیگر، جاده‌های منطقه به فناوری جمع‌آوری باد مجهز خواهد شد که می‌تواند انرژی باد را برق تبدیل کرده و آن را توسط ایستگاههای شارژ در اختیار خودروهای الکتریکی قرار دهد.

 

بر اساس اعلام اتاق فکر IPPR North، سیستم حمل‌ونقل می‌تواند فوایدی مانند کاهش تکیه بر سوخت‌های فسیلی و در دسترس قرار گرفتن انرژی تجدیدپذیر داشته باشد.





تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |