پژوهشگران کشور به دانش فنی تولید انواع کیتهای آزمایشگاهی و همچنین آنتیبادیهای تشخیص بیماری ایدز و نقص ایمنی دست یافتند.
یکی از شرکتهای دانش بنیان کشور توانسته است با استفاده از فناوری بومی صنعت آزمایشگاهی در حوزه سلولهای بنیادی را ارتقاء دهد.
حمید زرکش از محققان این طرح تولید آنتیبادی، مواد و کیتهای آزمایشگاهی با فناوری بالا و همکیفیت تولیدات جهانی را از مهمترین اهداف این شرکت نام برد و گفت: تولید مولکولهای زیستی موسوم به آنتیبادی تولید اصلی و تخصصی ما بشمار میرود.
وی ادامه داد: تولید این مواد معمولا در خارج از کشور انجام میشود و تولید نوع خاصی از آن به نام آنتیبادیهای مونوکلونال که در حال حاضر از پرطرفدارترین مولکولهایی است که برای تشخیص و درمان بیماریهایی همچون سرطان و MS استفاده میشوند، عمدتا در انحصار شرکتهای بزرگ غربی است.
وی اضافه کرد: ما با دست یافتن به فناوری ساخت آنتیبادی مونوکلونال، توانستهایم انواع گوناگونی از این آنتیبادی را تولید و عرضه کنیم و به عنوان نخستین شرکت ایرانی تولید کننده آنتیبادی مونوکلونال ضد CD4 انسانی در مقیاس تجاری در این مسیر گام برداریم.
زرکش با بیان اینکه آنتی بادی مونوکلونال ضد CD4 یکی از پر مصرف ترین آنتی بادیها به شمار میرود، خاطر نشان کرد: این آنتیبادی دارای مصارف تشخیصی و تحقیقاتی درخصوص نقص ایمنی و بیماری ایدز است.
وی با اشاره به تولید تجهیزات آزمایشگاهی برای مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور گفت: این شرکت همچنین در زمینه انجام و مشاوره پروژههای تحقیقاتی با سایر محققان و مؤسسات تحقیقاتی همکاری میکند.
این محقق با اشاره به تولید کیتها و مواد تحقیقاتی مرتبط با تکنیکهای فلوسیتومتری، وسترن بلاتینگ، کشت سلولی و غیره علاوه بر آنتی بادی گفت: هماکنون 15 نفر از فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری به صورت نیمه وقت و 5 نفر از فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری در رشته زیستشناسی به صورت تمام وقت در این شرکت مشغول به فعالیت هستند.
وی به اهمیت بالای شرکتهای دانشبنیان در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: فارغالتحصیلان و نخبگان در این کسبوکارها دانش خود را اجرایی کرده و به آن ارزشافزوده میدهند از جمله مؤسسات زیادی در اصفهان مشغول به فعالیت هستند که خوشبختانه توانستهاند میان صنعت و نخبگان علوم مختلف پیوند ایجاد کنند.
یک شرکت متخصص در حفاری سیارکها، خاکی(dirt) تولید کرده که شبیه مواد موجود بر روی سیارکها و کره ماه است.
به نقل از دیلیمیل، شرکت آمریکایی"صنایع اعماق فضا" (Deep Space Industries) به تازگی 3.5 گالن(13 لیتر) از این خاک را تحویل ناسا داده است.
میتوان از خاک فضایی شبیهسازی شده برای آزمایش فناوریهای فضایی مانند فناوریهای دخیل در استخراج فلزات جهت چاپ سهبعدی اشیا، تولید اکسیژن برای پشتیبانی از حیات و بررسی اثرات بالقوه ذرات غبار ماه و سیارکها بر روی سلامتی انسان بهره برد.
صخرههای موجود بر روی اجرام کیهانی "سنگ پوش"(regolith) نام دارند و میتوان با استفاده از فهرست خاصی از مواد حفاریشده بر روی زمین، آنها را شبیهسازی کرد.
این امر به دانشمندان در انجام آزمایشها و همچنین آزمودن تجهیزات خود جهت حفاری منابع مفید در فضا کمک خواهد کرد.
شرکت "صنایع اعماق فضا" برای تولید این خاک، ترکیب معدنی شهابسنگها را تحلیل کرد زیرا این ترکیب، تنها ماده موجود در مقادیر بزرگ بر روی زمین است که از اجرام سیارهای دیگر نشات گرفته است.
هنگام تحلیل شهابسنگها، دانشمندان صخرههایی با محتوای معدنی مشابه بر روی زمین را یافتند و آنها را به پودر تبدیل کردند. آنها سپس پودرها را در نسبتهای مناسب با یکدیگر مخلوط کردند تا ترکیبات معدنی انواع خاصی از سیارکها را شبیهسازی کنند.
خاک مصنوعی جدید به دانشمندان ناسا کمک خواهد کرد مواد کشفشده در فضا را به عناصر مفید از جمله سوخت، اکسیدکننده سوخت، آب، هوا و حتی قطعات یدکی برای استفاده در فضا تبدیل کنند.
محققان این آژانس همچنین از این خاک برای تولید فناوریهای فضایی جهت حفاری منابع موجود بر روی ماه و سیارکها در ماموریتهای آینده استفاده خواهند کرد تا دیگر نیازی به انتقال چنین منابعی از زمین به این اجرام کیهانی نباشد.
شرکت "صنایع اعماق فضا" از دانشجویان دانشگاه فلوریدا مرکزی برای آزمایش و تایید ویژگیهای فیزیکی این خاک مصنوعی کمک گرفت.
دانشمندان ایرانی ضربانساز بیسیم و بدون باتری ساختهاند که میتوان آن را مستقیما در قلب بیمار کاشت.
به نقل از دیلیمیل، در حالت معمول، ضربانسازها به طور مستقیم در قلب کاشت نمیشوند بلکه با فاصله از آن در جایی قرار میگیرند که جراحان بتوانند به صورت دورهای و از طریق جراحیهای ساده، باتریهای آنها را جایگزین کنند.
با این حال، ضربانساز دکتر آیدین باباخانی از دانشگاه "رایس" و دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف و دکتر مهدی رضوی از "موسسه قلب تگزاس"((THI کوچکتر از یک سکه است و میتواند انرژی را به صورت بیسیم و با استفاده از یک بسته باتری خارجی برداشت کند؛ با این فناوری دیگر نیازی به جراحی جهت جایگزینشدن باتری نیست.
ضربانسازها ابزارهای کوچکی هستند که در قفسه سینه یا شکم کارگذاشته میشوند و به کنترل ریتمهای ناهنجار قلب کمک میکنند و معمولا با باتری نیرودهی میشوند.
آنها از سیگنال الکتریکی برای باثبات نگه داشتن ضربان قلب استفاده میکنند اما ضربانساز جدید به صورت بیسیم و از طریق تشعشعات فرکانس رادیویی(انتقال انرژی از طریق تشعشع)، انرژی را برداشت میکند. این تشعشات توسط یک باتری خارجی به ضربان ساز مخابره میشوند.
ضربانسازهای معمولی از طریق مجموعهای از سیمها سیگنالهای الکتریکی را به قلب ارسال میکنند و وجود این سیمها امکان خونریزی و عفونت را افزایش میدهد.
دکتر آیدین باباخانی رهبر ارشد این مطالعه و پروفسور "آزمایشگاه مهندسی برق و رایانه" در دانشگاه رایس، گفت: ضربانساز جدید خطرهای ناشی از ضربانسازهای معمولی را با حذف تمامی سیمها از بین میبرد.
وی افزود: در حالی که ضربانسازهای بی سیمی که اخیرا ارائه شدهاند، بخشی از این مشکلات را حل میکنند، کاربرد آنها به یک بطن در قلب محدود میشوند و آنها قادر به کارکرد در هر دو بطن این عضو نیستند. در مقایسه، ضربانساز ابداعی که مجهز به یک میکروتراشه است، میتواند مستقیما در قلب کاشت شود.
تراشهای که ضربانساز از آن بهره میگیرد کمتر از چهار میلیمتر عرض دارد و دارای یک آنتن گیرنده، یک "یکسوساز"(Rectifier) برق که جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدل میکند، یک واحد مدیریت برق و یک سیگنال فعالکننده ضربان است.
همچنین یک خازن و یک سوئیچ بر روی مدار آنبورد این تراشه قرار دارند و تراشه با استفاده از ریزموجها نیروی برق را دریافت میکند.
میتوان فرکانس سیگنال ضربانی تولیدشده توسط ضربانساز را با افزایش یا کاهش برق مخابرهشده به آنتن گیرنده تنظیم کرد. این آنتن برق را ذخیره میکند و سپس شارژ الکتریکی را در قلب آزاد میکند.
نمونه اولیه این ضربان ساز در "سمپوزیم بینالمللی ریزموج" (IMS) در هونولولو آمریکا ارائه شد.
دو روز پس از پرتاب کپسول فضایی و قابل بازیابی "دراگون" توسط شرکت اسپیسایکس، این محموله به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید.
به نقل از دیلیمیل، کپسول "دراگون"(Dragon) بامداد یکشنبه با استفاده از موشک "فالکون 9" (Falcon 9) به فضا پرتاب شد و بیش از 2700 کیلوگرم ابزار و تجهیزات آزمایشگاهی و علمی را به ایستگاه فضایی بینالمللی برد.
دریافت و اتصال این کپسول در ایستگاه فضایی بوسیله "پگی ویتسون"(Peggy Whitson) فرمانده ایستگاه فضایی بینالمللی انجام شد.
پیش از این در سال 2014 نیز کپسول دراگون به فضا فرستاده شده بود و این برای اولین بار است که یک محصول قابل بازیابی ساخت آمریکا پس از کنار گذاشتن پروژه شاتلهای فضایی مجددا به فضا بازمیگردد.
این ماموریت یازدهمین ماموریت تحویل محموله برای "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) بود که بوسیله "اسپیس ایکس"(SpaceX) و طی قرارداد 1.6 میلیارد دلاری بین این دو نهاد، انجام شد.
در حال حاضر اسپیس ایکس دو پروژه بزرگ در دست دارد:
1- آمادهسازی موشک "فالکون سنگین"(Falcon Heavy) برای ارسال محمولههای سنگین تا سقف 64 تن (فالکون 9 میتواند 22.5 تن بار را به فضا ببرد).
2- آمادهسازی و ارتقای کپسول دراگون برای بردن فضانورد به فضا
قابل بازیابی بودن موشکهای فالکون مهمترین قابلیت آنهاست و تا به حال اسپیسایکس موفق شده پنج فرود موفق را به ثبت برساند. با توجه به هزینه بالای پروژههای فضایی تمام سازمانها تلاش میکنند تا حد ممکن در تجهیزات و هزینهها صرفهجویی داشته باشند.

خورها یا پایرودها محلی هستند که آب رودخانه با آب شور دریا یا اقیانوس ترکیب میشود؛ یک اکوسیستم پویا و دائما در تکاپو! این آزمایشگاههای طبیعی ساحلی مدتها مورد علاقهی دانشمندان بودهاند. اکنون پژوهشگران راهی یافتهاند تا انرژی این سازههای طبیعی را مهار کنند.
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، فناوری ترکیبی را توسعه دادهاند که کارامدترین بخشهای روشهای موجود ذخیرهی انرژی حاصل از تفاوت غلظتهای نمک در آب را کنارهم قرار داده است. این فرایند ترکیبی مقادیر بیسابقهای توان الکتریکی در محل برخورد آب شور و شیرین (پایرود) تولید میکند.
تاکنون موفقترین و رایجترین سازوکار کسب انرژی از تفاوت غلظتهای نمک در آب، اسمز با فشار معکوس (PRO) بوده است. در این سازوکار آب از میان یک غشاء نیمهتراوا، از محلول آب نمک غلیظتر به محلول آب نمک رقیقتر میرود. این حرکت آب فشار اسمزی ایجاد میکند که امکان بهحرکت درآوردن توربینها و تولید توان الکتریکی را فراهم میکند. با اینحال، گرفتگی غشاءهای گرانقیمت این فرآیند و عدم کارایی آنها برای آبهای خیلی شور از مشکلات این فرآیند هستند.
سازوکار دیگر الکترودیالیز معکوس (RED) است که در آن نمک از میان مجموعهای از غشاها (بهجای آب) حرکت میکند و مشکل سازوکار قبلی را ندارد. اما در این سازوکار نیز مشکل تولید انرژی بسیار کم است.
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا موفق شدند این مشکلات را با ادغام روشهای الکترودیالیز معکوس و مخلوط برقگنجایی یا Capacitive mixing در یک سل الکتروشیمیایی حل کنند. Capacitive mixingg یک فناوری نسبتا جدید است که از دو الکترود درون آبهایی با غلظتهای متفاوت نمک تشکیل شده است. در هنگام عبور آب نمک از میان این الکترودها، ولتاژ و توان الکتریکی تولید میشود. این روش بهتنهایی توان الکتریکی بسیار پایینی تولید میکند ولی ادغام آن با روش الکترودیالیز معکوس توان ادغامی را از توان تولیدی هر یک از این سازوکارها بهتنهایی، بسیار بالاتر میبرد. برای مثال انرژی تولیدی در حالت ادغام بیش از چهار برابر انرژی تولیدی سازوکار الکترودیالز معکوس به تنهایی میشود. این از کارایی انرژی روش POR نیز بسیار بیشتر است.
جریانهای پرتوان
محققان بیان کردهاند که مهار انرژی غلظتهای متفاوت آب نمک با این فناوری جدید ظرفیت تامین بیش از ۴۰ درصد از نیازهای انرژی الکتریکی کرهی زمین را داراست. جدیدترین پژوهشها پیش از این نشان دادند که استفاده از سقفهای خورشیدی میتواند تا ۲۵ درصد از انرژی الکتریکی موردنیاز در آمریکا را فراهم کنند. این فناوری جدید میتواند بسیار بیش از این مقدار پیش برود و اتکای کشورها به سوختهای فسیلی را بهطور چشمگیری کاهش بدهد.
اگر این فناوری در مقیاس صنعتی نیز چنین کارایی را داشته باشد، کشورهای دارای سواحل آبهای آزاد سود سرشاری از آن خواهند برد. گروه تحقیقاتی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و دیگر گروههای تحقیقاتی در سراسر جهان نهتنها روی کارامدتر کردن این فناوری، بلکه روی اقتصادیتر شدن آن نیز کار میکنند تا تمام کشورهای جهان بتوانند از آن بهرهمند شوند. محققان راه طولانی برای تکمیل این فناوری در پیش دارند. بررسی ماندگاری الکترودها در طول زمان و تاثیر دیگر نمکهای موجود در آب مانند سولفات و منیزیم بر عمکرد این سلول الکتروشیمیایی ضروری است. با این حال، محققان به کسب نتایج مثبت بسیار امیدوارند و در نظر دارند تا هرچه زودتر این فناوری عاری از آلایندگی کربنی را کاربردی کنند.
اولین سری M4 در بهار سال ۲۰۱۴ معرفی شد تا بنا به سیاست مدیران بیامو، جانشین مدل محبوب M3 باشد. این خودرو بهتازگی با فیسلیفت مواجه شده و جذابیت بیشتری پیدا کرده است. محبوبیت M4 به حدی است که نسخههای مختلفی از آن رونمایی شده و حالا با مدل CS هم عرضه خواهد داشت.
دانلود با کیفیت 360p 720p 1080p
سال گذشته شاهد ظهور یک ابرخودرو در لباس M4 بودیم که با نام کامل M4 GTS شناخته میشد و همراه رینگهای طلایی رنگ، پیشرانهی ۵۰۰ اسب بخار و زمان ۳.۴ ثانیه در تست سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، پورشه 911 GT3 RS و مرسدس AMG GT R را به چالش کشید. با معرفی مدل M4 CS میتوان انتظار داشت که باز هم محصولاتی مشهور از برندهای برتر دنیا، با رقیبی قدرتمند مواجه شوند.
محصول جدید سری M4، رینگهای اسپرت مخصوص شرکت M پرفورمنس موسوم به پکیج مسابقهای (Competition Package) را به همراه دارد. بخشهایی از بدنه از جمله کاپوت جلو، فیبر کربن و همرنگ دیگر اجزاء هستند؛ درحالیکه بالچهی عقب و چند هدایتکنندهی هوا از جنس فیبر کربن به آن اضافه شده است. مدل M4 CS فعلا قرار است تنها با رنگهای آبی سنمارینو و خاکستری صخرهای ارائه شود.
فضای داخلی M4 CS متمایز از مدلهای معمول با ترکیب چرم و فیبر کربن ارائه میشود. تلاش زیادی برای کاهش وزن این خودرو انجام شده است؛ اما در عین حال، طراحان M پرفورمنس زیبایی بصری را حفظ کردهاند. چرم آلکانترا جذابیت فرمان را افزایش داده است و صندلیهایی که در ظاهر خشک و اسپرت به نظر میرسند، راحت و کاربردی هستند.
پیشرانهی این مدل از سری S55 انتخاب شده که با تنظیم مجدد سیستم توربوی دوگانه، به قدرت ۴۶۰ اسب بخار رسیده است. این موتور ۳ لیتری، گشتاور ۶۰۰ نیوتنمتر فراهم میکند تا رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ظرف ۳.۹ ثانیه ممکن شود. نهایت سرعت M4 CS به ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است.
آنچه جذابیت این مدل را افزایش میدهد، استفاده از اگزوزهای مدرن سری مسابقهای از M پرفورمنس است که صدای جالبی تولید میکنند و در عین حال، کمتر از M4 استاندارد در داخل کابین شنیده میشود. سیستم تعلیق و فنربندی نیز بهینهسازی شده است و در هنگام حرکت سریع بر سر پیچها، عملکرد بسیار خوبی دارد. فرمانپذیری این مدل تیزتر از نمونههای استاندارد M4 عمل میکند و سرآمد محصولات M پرفورمنس محسوب میشود.
در ویدئویی که توسط یک بلاگر مشهور و پرطرفدار دنیای خودروهای اسپرت منتشر شده است، میتوان نگاه کاملی به طراحی بدنه، فضای کابین و تواناییهای فنی بیامو M4 CS داشت. در پایان این مطلب، تماشای این فیلم کوتاه ۱۵ دقیقهای را به علاقهمندان بیامو و خودروهای M پرفورمنس پیشنهاد میکنیم.
دانلود با کیفیت 360p 720p 1080p
آیبیام خبر از تولید تراشه ۵ نانومتری بر پایهی استاندارد جدیدی داده است که بهموجب آن با استاندارد FinFET خداحافظی خواهد شد. در این فرایند از ساختار جدیدی با یک پشته شامل چهار صفحه نانو استفاده میشود تا ۳۰ میلیارد ترانزیستور در تراشهای به ابعاد یک بند انگشت جای بگیرند. این بدین معنی است که تراشههای فوقالعاده قدرتمند از نظر پردازشی و در ابعاد بسیار کوچک تولید خواهد شد. همواره کوچک کردن لیتوگرافی به معنی بهرهوری بالاتر و مصرف انرژی کمتر در معماری یکسان است و با فناوری جدید آیبیام میتوان با افزایش قدرت پردازشی، مصرف انرژی را نیز پایین نگاه داشت.
قانون مور در دههی ۱۹۷۰ اینگونه بیان شد که هر دو سال تعداد ترانزیستورهای یک تراشه میتواند دو برابر شود. اما این قانون طی سالهای اخیر بهموجب محدودیتهای فیزیکی سیلیکون با مشکل روبهرو شده و سرعت افزایش ترانزیستورها در تراشهها کند شده است. در حال حاضر در بازار تجهیزات تجاریِ مخصوص مصرفکننده، تراشههای ۱۴ نانومتری بهصورت گسترده استفاده میشوند. البته اینتل و سامسونگ روی به تولید تراشههای ۱۰۰ نانومتری آوردهاند تا از رقبای خود پیشی بگیرند.
جالب است بدانید که آیبیام در سال ۲۰۱۵ از تراشهی آزمایشی ۷ نانومتری با همکاری سامسونگ و گلوبال فاندریزرونمایی کرد که میتوانست ۲۰ میلیارد ترانزیستور را در یک تراشهی بندانگشتی جای دهد. آنها معتقدند که تراشههای ۷ نانومتری میتوانند در سال ۲۰۱۹ بهصورت تجاری عرضه شوند.
تولیدکنندگان نیمههادیها از سال ۲۰۱۱ تراشههای خود را بر پایهی معماری FinFET تولید میکنند. همانطور که از نام این فناوری مشخص است، ترانزیستورها در FinFETT در شکل «فین» استفاده میشوند که در آن سه کانال حامل جریان توسط یک لایه عایق احاطه میشود. حال به نظر میرسد استفاده از این روش در آینده با چالشهایی روبهرو خواهد شد؛ چرا که در این روش نمیتوان تراشه را بیش از این کوچکتر کرد و همچنین کوچکتر کردن Fin-ها نیز تأثیر چندانی در بهبود بازده ندارد.
به همین دلیل آیبیام در تراشهی ۵ نانومتری خود از صفحههای نانو سیلیکونی استفاده کرده است که میتوانند سیگنالها را از درون ۴ گیت بهصورت همزمان ارسال کنند؛ این در حالی است که در FinFET از سه گیت میتوان سیگنالها را عبور داد. مهندسان آیبیام از لیتوگرافی اشعه ماورای بنفش شدید (EUV) استفاده کردهاند. در این فرایند نوشتن الگوها روی ویفر سیلیکونی تراشه از طریق طول موج بسیار بالاتر انرژی نور در مقایسه با روشهای فعلی انجام میشود. در این روش جزئیات بسیار بیشتری روی تراشه شکل میگیرد و برخلاف فرایند لیتوگرافیهای فعلی، قدرت و بازده تراشه قابل کنترل خواهد بود.
اگر بخواهیم لیتوگرافی ۵ نانومتری آیبیام را با ۱۰ نانومتریهای فعلی مقایسه کنیم، لیتوگرافی جدید میتواند بازده را تا۴۰ درصد در انرژی یکسان افزایش دهد و همچنین اگر بخواهیم بازده یکسان را از هر دو لیتوگرافی خروجی بگیریم، مصرف انرژی در لیتوگرافی ۵ نانومتری ۷۵ درصد کاهش مییابد که مقدار قابلملاحظهای است.
با همهی اینها از آنجایی که لیتوگرافی ۱۰ نانومتری بهتازگی مورد استفاده قرار گرفته و قرار است در سال ۲۰۱۹ از لیتوگرافی ۷ نانومتری استفاده شود، انتظار میرود ۴ یا ۵ سال آینده تراشههای مبتنی بر لیتوگرافی ۵ نانومتری عرضه شوند.
عکس: ویفر جدید ۵ نانومتری در آزمایش نیویورک آیبیام / از Connie Zhou
چند هفتهی پیش جف بزوس خالق برند آمازون نکتهی کوچک و نهچندان جالبی در مورد نوآوریهای مخرب اعلام کرد. او معتقد است که ارائه دادن محصولات و خدمات جدید و جالب رمز موفقیت شما نیست؛ بلکه هدف شما باید ارائهی محصولات جدیدی باشد که مردم حاضرند برای خریدن آنها پول خرج کنند. او در صحبتهایش گفت: «ما در شرکت آمازون اختراعات جدیدی داشتیم که در مورد ارائهی آنها بسیار هیجانزده بودیم؛ اما مشتریها هیچ علاقهای به آنها نشان ندادند. آن اختراعات به هیچ وجه مخرب نبودند. تنها علاقهی مردم بود که باعث شد این محصولات مورد پذیرش قرار نگیرند.»
شرکتهای بزرگی مانند آمازون میتوانند ارائهی چند محصول ناموفق را در کارنامهی خود داشته باشند؛ اما این موضوع برای شرکتهای کوچک و مخصوصا استارتاپها گران تمام خواهد شد. به همین دلیل شرکتهای بزرگ این روزها بودجهی زیادی برای تحقیق و توسعهی بازار اختصاص میدهند. اما مشکل این است که گاهی اوقات اطلاعات زیاد نمیتواند به نفع تصمیمگیریهای شما عمل کند. همچنین به یاد داشته باشید که رقیبهای شما به این اطلاعات دسترسی دارند و همین موضوع ارائهی ایدههای جدید را تبدیل به چالش بزرگی کرده است. تیمهای مدیریتی باهوش در شرکتهای بزرگ و کوچک این چالشها را شناسایی کردهاند و به دنبال پیدا کردن استراتژیهای کمهزینهای برای رفع این مشکل هستند. در این مقالهی زومیت، ۵۵ راه کمهزینه برای شناسایی نیازهای بازار بررسی شده است.
۱- تعداد کلیکها را بشمارید
تکرار، رمز موفقیت در نوآوری است. محصول خود را به بازار عرضه کنید، بازخوردهای آن را مشاهده کنید، آن را مجددا بسازید، دوباره به بازار عرضه کنید و این مراحل را تکرار کنید. چالش این است که کار خود را بهطور کارآمد تکرار کنید و در هر مرحله ایدههای خلاقانهی خود را به آن اضافه کنید. بستهی نوآوری ادوبی کیکباکس (Kickbox) به کارمندان کارتهای اعتباری ۱۰۰۰ دلاری میدهد تا در مورد محصولات و خدماتی که هنوز ارائه نشدهاند، تبلیغات انجام دهند. از آنجایی که لینک این تبلیغات مردم را به محل خاصی هدایت نمیکند، کارمندان اجازه ندارند از برند Adobe اسمی ببرند. در این روش توضیحاتی که در مورد محصولات جدید داده میشوند باید بتوانند تعداد کلیکهای بیشتری دریافت کنند. هر تبلیغی که بیشترین تعداد کلیک را داشته باشد بهعنوان ایدهی برتر در نظر گرفته میشود. شرکتهایی که بودجهی کافی برای پرداخت ۱۰۰۰ دلار ندارند، میتوانند همین کار را از طریق آگهیهای کمهزینهتر انجام دهند.
۲- مفاهیم را در اسرع وقت تست کنید
یکی دیگر از راههای اندازهگیری یک ایده این است که یک نسخهی بتا از وبسایت خود بسازید و ببینید چه تعدادی از افراد نسبت به ایدهی شما اشتیاق نشان میدهند و در وبسایت شما عضو میشوند. اگر درصد زیادی از بازدیدکنندهها به سمت ایدهی شما جذب شدند، آنگاه میتوانید کار خودتان را با اعتمادبهنفس بیشتری ادامه میدهند و مطمئن شوید که بازار از محصول شما استقبال خواهد کرد. نیک سویینمرن، مؤسس سایت Zappos عکسهای اولیهی وبسایت خود را از کفشهایی در کفشفروشیهای محلی گرفت. هدف او این بود که یک وبسایت ارزانقیمت و بدون نوآوری بسازد تا متوجه شود که آیا مردم علاقهای به خریدن کفش بهصورت آنلاین دارند یا خیر. او در مرحلهی اول هیچ درآمدی نداشت و حتی شاید ضرر هم کرد؛ اما همین کار باعث شد تا بتواند بعدا کسبوکار میلیون دلاری خودش را راهاندازی کند.
۳- یک طرح یکصفحهای برای کسبوکارتان داشته باشید
طرح یکصفحهای کسبوکار، طرحی است که فعالیت تجاری شما را در ابعاد کوچک پیادهسازی و چهارچوب کاری شما را مشخص میکند. این فضای محدود متقاضیان را مجبور میکند که ایدههای خود را به شکل قابلفهمتری ارائه دهند. بهترین مزیت استفاده از طرح یکصفحهای کسبوکار این است که کارها را بیشتر از گرفتن بازخوردهای دلسردکننده برای شما تسهیل میکند. اینکه بخواهید تعداد زیادی از مردم را از جزئیات کسبوکار خود مطلع کنید کار دشواری است؛ اما طرحهای کسبوکار به شما اجازه میدهند که تنها در عرض چند دقیقه یک دید کلی از فعالیتهای خودتان به دیگران ارائه دهید. بنابراین نوشتن یک ایمیل کوتاه و فرستادن آن برای دوستان، همکاران، مربیها و حتی اعضای فامیل میتواند بازخورد خوبی از ایدهتان به شما بدهد.
۴- کیفیت دادهها را به کمیت آنها ترجیح دهید
ارزش دادههای خوب و باکیفیت بهاندازهای زیاد است که هیچ قیمتی نمیتوان روی آن گذاشت. اما در فرآیندهایی که به نوآوری مرتبط هستند، یک نمونهی کوچک دید بهتری از کاملترین گزارشهایی میدهد که روی موضوعات محبوب انجام گرفتهاند. ایدهی ساختن OpenTable که یک سرویس رزرو آنلاین رستوران است زمانی به ذهن چاک تمپلتون رسید که همسرش یک شب ساعتها وقت برای رزرو کردن رستوران تلف کرد. او در همان لحظه نیاز بازار به وجود چنین سرویسی را متوجه شد. درسی که تجربهی چاک به ما داد این بود که نظر و عقیدههای افرادی را که در زندگی شخصی و حرفهای خود به آنها اعتماد داریم، هرگز دست کم نگیریم؛ مخصوصا اگر آنها نمونهی خوبی از بازار هدف ما باشند. پس اگر میخواهید ببینید که ایدهی شما در بازار با چه واکنشی روبهرو میشود، بهتر است ابتدا آن را با دوستان، اعضای فامیل و همکارانتان به اشتراک بگذارید و نظر آنها را جویا شوید.
۵- رقیبان خود را زیر نظر داشته باشید
ارائه دادن یک ایدهی خاص و جدید بسیار سخت و گاهی غیر ممکن است. رقابت همیشه و در هر زمینهای وجود دارد. حتی خلاقانهترین کسبوکارها نیز در حال رقابت با سرمایهگذارها هستند. این موضوع همیشه بد نیست. مدلهای کسبوکار مرتبط میتوانند کارهای سخت برای اثبات یک مفهوم را تکمیل کنند. آنها همچنین میتوانند فرصتهای ارزشمندی برای تمایز مهیا کنند. اولین قدم Airbnb (استارتاپی برای اجاره اتاقهای خانه به گردشگران) برای سرمایهگذاران این بود که آنها پتانسیل بازار اشتراک خانه را ارزیابی کنند و سپس خودشان پیشنهادات نوآورانهای برای به دست گرفتن بازار ارائه دهند. نیک سویینمرن نیز از کاتالوگهای سفارش ایمیلی برای ساختن سایت Zapposs استفاده کرد. در آن زمان ۵۵ درصد کفشها از طریق کاتالوگها فروخته شد. سویینمرن متوجه شد که مردم دوست دارند از طریق کاتالوگهای فیزیکی و پست کردن آنها خریدهای خود را انجام دهند. او از این ایده استفاده کرد و کاتالوگهای ایمیلی را اختراع کرد.
در دنیای امروز ارائهی راهکارهای سریعتر و ارزانتر به معنای راهکارهای بهتر هستند. شرکتهایی که از ایدههای ناقص استفاده میکنند و آنها را تبدیل به ایدههای کامل میکنند، شانس بهتری برای به دست گرفتن بازار و ارائهی محصولاتی دارند که مورد توجه مردم واقع شود. این کار مطمئنترین راه برای ورود به بازار است.
خطرات زیادی تلفنهای همراه را تهدید میکنند که از این بین میتوان به سارقان و بدافزارها اشاره کرد. افراد مخرب همیشه در تلاش هستند تا از روشها و تکنیکهای جدیدی برای وارد شدن به دستگاه کاربران و کنترل آن استفاده کنند. بهتر است بدانید که هیچ راه کاملا امنی برای ایمن نگهداشتن تلفنهای اندروید از دست هکرها و افراد سودجو وجود ندارد. اما در این بین روشهایی وجود دارند که دسترسی به دستگاه را پیچیدهتر میکنند و تا حدودی اقداماتی بازدارنده هستند.
مقالهی مرتبط:
در واقع روشهای مختلفی برای ایمن نگهداشتن تلفنهای اندروید از تهدیدهای متعارف وجود دارند. تمام این اقدامات بهعنوان محافظی برای جلوگیری از خطرات اتفاقی هستند. قرار دادن پسورد روی گوشی باعث میشود سارقان نتوانند وارد دستگاه شوند و در مقابل اعمال برخی تنظیمات امنیتی در گوشی هوشمند نیز باعث میشود که از اقدامات مخرب برخی اپلیکیشنها جلوگیری شود. در ادامه این مقاله از زومیت، ۶ روش برای ایمن نگهداشتن تلفنهای هوشمند اندروید ذکر شده است که با انجام آنها میتوانید موبایلتان را از خطرات متداول محفوظ نگهدارید.
۱- گذاشتن قفل روی دستگاه
شاید این گزینه تا حدودی عادی و بدیهی به نظر برسد؛ اما کاربران بسیار زیادی هستند که برای دستگاه اندرویدیشان هیچ قفلی قرار ندادهاند و در واقع نمیخواهند برای باز کردن گوشی مجبور به وارد کردن رمز یا کشیدن الگو باشند. ما نیز قبول داریم که قرار دادن PIN روی گوشی تا حدودی عذابآور است و بعد از آن نمیتوان در سریعترین زمان ممکن وارد دستگاه شد.
قابلیت Smart Lock یا قفل هوشمند روی دستگاههای اندرویدی برای افرادی که نمیخواهند سراغ پسورد و PIN بروند بسیار کاربردی است.
اگر در بین آشنایانتان افرادی هستند که هیچ قفلی روی تلفن هوشمندشان قرار ندادهاند، بهتر است که از آنها بخواهید شرایطی را تصور کنند که تلفن همراهشان را در تاکسی جا گذاشتهاند و هیچ قفلی روی آن وجود ندارد. در خصوص سرقت گوشی نیز چنین شرایطی وجود دارد و اگر دستگاه قفل نداشته باشد، سارق بهسادگی میتواند به اطلاعات گوشی دست یابد. پس بهتر است تمام کاربران با مراجعه به بخش تنظیمات، از بخش Security یا همان امنیت به سراغ قسمت Screen lock یا قفل صفحه بروند و قفلی برای موبایل خود تعبیه کنند. در موبایلهایی که به سنسور اثر انگشت مجهز هستند، فرآیند قفلگشایی دستگاه سادهتر است و کاربران میتوانند با قرار دادن انگشتشان روی بخش مربوطه، موبایل را قفلگشایی کنند.
یکی از روشهای مناسب برای قفل کردن دستگاه استفاده از قابلیت قفل هوشمند (Smart lock) است. این قابلیت به کاربران کمک میکند بر اساس چهره یا موقعیتشان قفل دستگاه را تنظیم کنند. بدین صورت که وقتی در خانه هستید هیچ قفلی روی دستگاه وجود نداشته باشند. حتی میتوانید قابلیت قفل هوشمند را بهگونهای تنظیم کنید که در صورت نزدیک شدن به برچسبهای NFC دستگاه را قفلگشایی کند یا اینکه اگر گوشی در دست صاحب اصلیاش بود، قفلگشایی را بهصورت خودکار انجام دهد.
۲- موقعیتیابی و پاک کردن اطلاعات موبایل از راه دور
تا اینجای کار برای تلفن هوشمندمان قفلی در نظر گرفتیم. اما امکان سرقت دستگاه در هر زمانی وجود دارد. برای چنین شرایطی چه اقداماتی باید انجام داد؟ خوشبختانه به لطف قابلیت مدیریت دستگاه اندرویدی (Android Device Manager) میتوان موبایل سرقت شده را موقعیتیابی کرد یا اینکه اطلاعات موجود در آن را از بین برد. البته برای انجام چنین کاری باید پیشتر تنظیمات لازم را اعمال کنید.
برای اعمال این تنظیمات به بخش Settings در موبایلتان و سپس به ترتیب به بخش گوگل (Google) و امنیت (Security) بروید. در این قسمت باید دو گزینه موقعیتیابی دستگاه از راه دور (Remotely locate this devicee) و امکان قفل و پاک کردن دستگاه از راه دور (Allow remote lock and erase) را فعال کنید.
با اعمال این تنظیمات از این پس اگر تلفن همراهتان گم یا دزدیده شود میتوانید آن را موقعیتیابی کنید. البته این کار زمانی قابل انجام است که موبایل به اینترنت متصل باشد و البته باتری نیز داشته باشد. همچنین امکان پاک کردن حافظه دستگاه و از بین بردن تمام اطلاعات حساس بهصورت از راه دور و از طریق پنل کاربری گوگل وجود دارد.
۳- مطمئن شوید که تنظیمات منابع ناشناس غیر فعال باشند
تا اینجای کار با انجام برخی اقدامات از تهدیدات فیزیکی جلوگیری کردیم. اکنون بهتر است به سراغ تهدیدهای بزرگتر رفتیم و با آنها مقابله کنیم. برای شروع به سراغ اپلیکیشنهای مخرب میرویم.
زمانی که گزینه مربوط به منابع ناآشنا غیر فعال باشد، اپلیکیشنهای مخرب سوم شخص نمیتوانند روی دستگاهتان نصب شوند.
گوگل اعلام کرده است که تمام اپلیکیشنهای موجود در گوگل پلی ایمن هستند. اما این موضوع نمیتواند دستگاه کاربر را از خطرات مربوط به اپلیکیشنهای موجود در فروشگاههای سوم شخص و وبسایتها ایمن نگه دارد. در حال حاضر فروشگاههای نرمافزاری زیادی برای دستگاههای اندرویدی وجود دارند که از جمله آنها میتوان به فروشگاه نرمافزار آمازون اشاره کرد. البته فروشگاههای نرمافزاری دیگری نیز وجود دارند که میتوانند بسیار ناامن باشند. البته شرایط بدتری نیز وجود دارد. بدین صورت که برخی از وبسایتها سعی میکنند اپلیکیشنی را بدون اجازه کاربر روی گجت نصب کنند.
خوشبختانه اندروید قابلیتی دارد که با کمک آن از نصب هر برنامهای که منبع آن غیر از گوگل پلی باشد جلوگیری میشود. برای انجام این موضوع باید به بخش تنظیمات دستگاه بروید و در بخش امنیت (Securityy) گزینه منابع ناآشنا (Unknown sources) را غیر فعال کنید. البته اگر لازم باشد که برنامهای از فروشگاه نرمافزار آمازون یا هر فروشگاه دیگری نصب کنید، میتوانید این گزینه را فعال و اپلیکیشن مورد نظر را نصب کنید. البته به یاد داشته باشید که بعد از نصب، حتما گزینه مذکور را غیر فعال کنید. کافه بازار و سایر مارکتهای داخلی نیز از جمله منابع ناآشنا بهحساب میآیند و اگر گزینه Unknown sources روی دستگاهتان فعال باشد، امکان نصب برنامه از کافه بازار و فروشگاههای نرمافزاری ایرانی نخواهید داشت.
۴- اجازه دهید اپلیکیشنهای موجود در گوشی توسط اندروید اسکن و بررسی شوند
با وجود اینکه گوگل تمام اپلیکیشنهای موجود در پلی استور را بررسی میکند اما همچنان امکان حضور اپلیکیشنی مخرب وجود دارد. اگر تنظیمات مناسبی در گوشیتان اعمال کرده باشید، در این صورت سیستم عامل دستگاه در فواصل زمانی مقرر تمام اپلیکیشنهای نصبشده روی گوشی را بررسی میکند تا از سلامت آنها مطمئن شود.
۴- اجازه دهید اپلیکیشنهای موجود در گوشی توسط اندروید اسکن و بررسی شوند
با وجود اینکه گوگل تمام اپلیکیشنهای موجود در پلی استور را بررسی میکند اما همچنان امکان حضور اپلیکیشنی مخرب وجود دارد. اگر تنظیمات مناسبی در گوشیتان اعمال کرده باشید، در این صورت سیستم عامل دستگاه در فواصل زمانی مقرر تمام اپلیکیشنهای نصب شده روی گوشی را بررسی میکند تا از سلامت آنها مطمئن شود.
سیستم عامل اندروید میتواند فعالیت اپلیکیشنهای مختلف را زیر نظر بگیرد تا از عملکردهای مشکوک مطلع شود.
برای اینکه سیستم عامل اندروید اپلیکیشنهای نصبشده روی گوشی را بررسی کند باید به سراغ بخش تنظیمات موبایلتان بروید و سپس از بخش گوگل (Google) و قسمت امنیت (Security)، وارد گزینه بررسی اپلیکیشنها (Verify apps) شوید. در این صفحه باید گزینه اسکن دستگاه برای تهدیدات امنیتی (Scan device for security threats) را فعال کنید. با انجام این کار، سیستم عامل اندروید بر عملکرد اپلیکیشنهای مختلف تمرکز خواهد کرد و هر عملکرد نامناسب و مشکوکی را گزارش خواهد داد.
۵- موبایل خود را بهروز نگهدارید
هکرها بهطور مستمر در حال تغییر استراتژیهایشان برای ورود به دستگاههای مختلف هستند و این موضوع از شکافهای امنیتی اندروید نشأت میگیرد. گوگل هر از چند گاهی بروزرسانیهای امنیتی را برای برطرف کردن آخرین آسیبپذیریهای شناساییشده منتشر میکند.
آپدیت کردن دستگاههای اندروید به آخرین بروزرسانی امنیتی منتشرشده یکی از آسانترین و بهترین روشها برای محافظت دستگاه در برابر هک و نفوذ است.
وجود حفرههای امنیتی دلیل مناسبی برای آپدیت تلفنهای هوشمند به آخرین بسته امنیتی هستند. با این اوصاف اگر دستگاهتان را آپدیت نکنید، در واقع شکافهای امنیتی آن را در برابر نفوذ هکرها باز گذاشتهاید. دستگاههای اندرویدی زمانی که بروزرسانی جدیدی دریافت کنند، آن را در قالب یک نوتیفیکیشن به کاربر اطلاع میدهند. اما اگر میخواهید بهصورت دستی از وجود آپدیت برای تلفن هوشمندتان مطلع شوید، باید به بخش تنظیمات و سپس درباره گوشی (About phone) بروید و گزینه System updates را برای چک کردن آپدیتهای موجود انتخاب کنید.
۶- قابلیت وبگردی ایمن را در مرورگر کروم فعال کنید
اپلیکیشنهای مخرب تنها تهدید موجود برای تلفنهای هوشمند نیستند. اینترنت مملو از وبسایتهایی است که تلاش میکنند اطلاعات شخصی کاربران را در قالب حمله فیشینگ بدزدند. البته برخی وبسایتها نیز بهصورت مخفی سعی میکنند اپلیکیشنی را روی دستگاهتان دانلود کنند.
قابلیت Safe Browsing در مرورگر کروم زمانی که کاربر در وبسایتهای مشکوک باشد، هشدار میدهد تا کاربر سایت را ببندد و دستگاه همچنان ایمن باقی بماند.
ویژگی مذکور مرورگر کروم روی تمام دستگاههای اندرویدی وجود دارد و میتواند گزینه مناسبی برای ایمن ماندن در زمان وبگردی باشد. هشداری که این مرورگر در زمان وارد شدن به وبسایتهای مخرب نمایش میدهد، باعث جلوگیری از اقدامات مخرب سایت میشود و کاربر را مجبور به خروج از وبسایت مشکوک میکند.
برای فعال کردن قابلیت Safe Browsing در کروم باید مرورگر کروم را در دستگاه اندرویدیتان اجرا کنید و دکمهای که در گوشه بالایی وبسایت به شکل سه نقطه قرار دارد را لمس کنید. سپس به سراغ گزینه Settings بروید و در بخش Privacy گزینه Safe Browsing را فعال نمایید.
.: Weblog Themes By Pichak :.