تمامی یافته ها، اختراعات، پژوهش ها در راستای بهبود کیفیت زندگی انسان ها، رفاه یا توسعه اقتصادی صورت می گیرد در غیر این صورت و اگر تمامی یافته ها و پژوهش ها به مرحله تولید و عرضه دست پیدا نکنند، اهمیت خود را از دست داده و تنها وظیفه دوچندانی را بر دوش محققان از لحاظ معنوی و همینطور سهم مالی در برخواهند داشت.

اما از سوی دیگر کارخانه ها، مراکز پژوهشی و تحقیقی در صورتی بودجه های هنگفتی را در اختیار محققان قرار می دهند که یافته ها قابلیت تجاری شدن را داشته باشند. کشورهای سراسر دنیا سیاست های متفاوتی را در مسیر تجاری سازی مد نظر قرار داده اند.

* صندوق های حمایتی آنلاین

کیک استارتر، یک سایت پرطرفدار و معتبر است که با هدف کمک به افراد صاحب اندیشه و  خلاق برای به ثمر رساندن ایده های نوآورانه ایجاد شده است. روند کار سایت به این صورت است که فرد یا شرکت صاحب ایده، اطلاعات کافى از پروژه خود شامل کلیات و اهداف، مراحل، مدت اجرا و هزینه برآورد شده برای به نتیجه رسیدن آن را در سایت قرار مى دهد.


سپس اگر ایده و پروژه برای کاربران جذاب باشد روی آن سرمایه گذاری کرده و تامین هزینه های مالی از یک تا هزار دلار را متقبل می شوند. اگر سرمایه اعلام شده برای انجام پروژه در مدت مشخص تأمین شود، صاحب ایده مى تواند بودجه مورد نظر را از سایت دریافت و کار اجرای پروژه را زیر نظر مسئولان کیک استارتر آغاز نماید. گاهى به دلیل جذابیت پروژه، سرمایه بیشتری از میزان اعلام شده اولیه برای تحقق آن جمع مى شود که این سرمایه اضافى برای بهبود و ارتقای طرح اولیه یا موارد مشابه در همان پروژه صرف مى شود. طرح ها و پروژه هایی که در کیک استارتر ارائه می شوند از ساخت یک گیره کوچک تا ساخت اتومبیل های برقی را شامل می شوند. سایت های آنلاین دیگری مانند  "ایندی‌ گوگو"، کراودکوب" و "سیدرز" عملکردی کم و بیش شبیه به کیک استارتر دارند.

* رشته تحصیلی با نام "تجاری سازی فناوری" 


اهمیت تجاری سازی اختراعات و همینطور اکتشافات و یافته ها تا جایی پیش رفته که رشته تحصیلی با نام "تجاری سازی فناوری" در دانشگاه کشورهایی مانند امریکا و کانادا تدریس می شود. فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیلاتشان با توجه به شناخت و آگاهی که در این رابطه به دست آورده اند در مراکز علمی و تحقیقاتی مشغول به کار می شوند تا بتوانند به تجاری شدن یک محصول کمک کنند.

* نقش تحصیلات در ارتقاء تجاری سازی فناوری

یکی از مواردی که می تواند باعث شکوفایی هر چه بیشتر تجاری سازی فناوری شود، تحصیلات و همینطور داشتن اطلاعات آکادمیک است. با یک مثال ساده می توان این موضوع را توضیح داد: زمانی که شخص با تجربه ای در راس امور قرار می گیرد نسبت به شخص بی تجربه می تواند برای سازمان یا اداره مفید تر باشد. در نتیجه، شخصی که تحصیلاتی در رابطه با تجاری سازی فناوری داشته باشد نیز نسبت به شخصی که کاملا با این حوزه غریبه است، بسیار متفاوت عمل خواهد کرد و در پیشبرد اهداف سازمان مفیدتر خواهد بود.


زیرا این حوزه یکی از حوزه های نسبتا جدیدی است که در آن رقبای بسیاری در حال فعالیت هستند و با عواملی مانند توانمند سازی، شناخت بازار یا داشتن عملکرد مناسب نه تنها می توان بازارهای داخلی را به دست آورد بلکه می توان در بازارهای جهانی نیز مطرح شده و نقش مهمی را ایفا کرد.

از دیگر بخش های با اهمیت تجاری سازی فناوری می توان به برگزاری همایش، کنفرانس یا نمایشگاه های بین المللی برای نمایش دستاوردهای کشورهای مختلف اشاره کرد که باعث توسعه همکاری ها و همینطور انتقال یافته ها می شود.

*  تخصیص تسهیلات ویژه به کارخانه ها و موسسات برای حمایت از تحقیقات

مرکز تحقیقاتی جورجیا، یکی از موسساتی است که با مراکز و همینطور کارخانه های مختلف مذاکراتی را انجام داده تا در صورتی که یک طرح در این موسسه به تایید و مرحله نهایی انجامید، بتواند با کارخانه ها یا مراکز وارد بحث تجاری سازی اختراع شود
. کارخانه یا مراکزی که وارد بحث تجاری سازی فناوری با دانشگاه ها، مراکز پژوهشی یا موسسات می شوند از تسهیلات بخصوصی مانند کاهش مالیات یا بهره مندی از وام های سالیانه برخوردار می شوند.

ارائه تسهیلات مناسب به شرکت ها و کارخانه ها آنها را در همکاری با مراکز کوچکتر پژوهشی و تحقیقی تشویق می کند. زمانی که اختراعی به مرحله ثبت می رسد، می تواند تسهیلات مناسبی را از مراکز یا سازمان های بخصوص دریافت کند. بخش فناوری و تکنولوژی، یکی از حوزه هایی که نیازمند حمایت همیشگی است.  این بخش هر روز با نوآوری های بسیاری روبرو می شود که تسهیلات بودجه ای مناسبی را می طلبد.

* مسیر تجاری سازی در کشورها

گزارشات نشان می دهد که امریکای شمالی از 30 سال پیش برای افزایش تامین مالی دانشگاه ها یا پیشبرد اهداف محققان به برنامه هایی مانند تجاری سازی فناوری روی آورده است. این تحقیقات در دانشگاه های کانادایی با تحقیقات ژنتیکی آغاز شدند.

* تجاری سازی فناوری در کانادا

گزارشات نشان می دهد که تجاری سازی فناوری در کشوری مانند کانادا با مشارکت بخش های دولتی و خصوصی میسر می شود. اما تلاش های صورت گرفته در هر دو بخش با هدف بهره برداری از محصولات و تزریق درآمد این حوزه به چرخه اقتصادی صورت می گیرد. در کشورهایی مانند کانادا، توجه ویژه ای به تحقیقات و همینطور یافته های محققان صورت می گیرد و امکانات مختلفی برای تسهیل رشد اقتصادی و همینطور تشویق دانشگاه ها یا مشارکت موسسات پژوهشی برای تامین نیاز مالی محققان صورت می گیرد.

در اواخر سال 2008 میلادی، "گری گودیر Gary Goodyear" وزیر علوم و تکنولوژی کانادا در کنفرانسی اعلام کرد:" باید بسترهای مناسبی برای تقویت و همینطور بهبود تحقیقات فراهم شود زیرا در در سال های نه چندان دور، کشورهایی که منابع قابل توجهی از نفت را دارا بودند، جزو برترین اقتصادهای دنیا محسوب می شدند. اما در چند دهه اخیر این نگرش تغییر کرده و کارشناسان اقتصادی معتقدند کشورهایی که تنها به درآمد نفت وابسته هستند نه تنها دارای اقتصادی تک بعدی هستند بلکه در نتیجه پایان این سرمایه ملی با فلج شدن دائمی اقتصاد خود مواجه می شوند. در چنین شرایطی است که بسیاری از کشورهای توسعه یافته مانند امریکا، سوئیس، سوئد و فرانسه به دنبال راه کارهایی هستند تا خود را از چرخه های تک بعدی دور کنند.

یکی از بخش هایی که می توان به آن پرداخت: بخش تجاری سازی فناوری است که می تواند همانند نفت یا هر سرمایه ملی دیگری، چرخ اقتصاد کشورها را به حرکت درآورد. در نتیجه نگاه مقامات و سیاستمداران کانادایی باید به این سو معطوف شده و توجه ویژه ای را می طلبد."

این سخنان در حالی مطرح می شود که کانادا را می توان جزو اولین کشورهایی دانست که در این بخش فعالیت های قابل توجهی را برای ارتقاء تحقیقات دانشگاهی یا ارائه تسهیلات مناسب اختصاص داده و تجاری سازی فناوری را به رسمیت شناخته و در این حوزه سرمایه گذاری کرده است. بخصوص اعطای امکانات در بخش هایی مانند پزشکی، ژنتیک، فیزیولوژی و ... چشم گیر بوده است.

حمایت سازمان های کانادایی از تجاری سازی فناوری در حالی مطرح می شود که در سال 2000میلادی، تحقیقاتی که بر ژنوم، ژنتیک یا بخش های مرتبط با این موضوع انجام شده بودند، از تحقیقات دانشگاهی برآمده و با موفقیت های قابل توجهی نیز مواجه شدند.

دانشمندان، محققان، پزشکان و افرادی که در زمینه های مختلف در حال تحقیق و بررسی هستند، می توانند با مراجعه به مراکز دانشگاهی یا ارائه طرح و تحقیق به شرکت های فعال این حوزه، از کمک مالی یا بودجه مناسب برای ادامه تحقیقات بهره مند شوند. گفتنی است، علوم جدید مانند مهندسی بافت، سلول های بنیادی، پیوند اعضای انسان، فرضیه های علمی و ریاضی و .... جزو پر طرفدارترین رشته هایی هستند که توسط شرکت های مذکور حمایت شده و با موافقت همکاری روبرو می شوند.

* امریکا و مراکز تجاری سازی

یکی از مراکزی که مراحل تجاری سازی فناوری در امریکا را تسهیل می کند مرکز نوآوری است. مسئولان این مراکز با دریافت یک طرح جدید به مواردی مانند بخش اولیه سرمایه گذاری، ارزیابی عوامل کاهنده یا عوامل موفقیت آمیز در جذب بیشترین سرمایه می پردازد. زیرا دو موضوع ذکر شده (عوامل کاهنده و افزایش دهنده جذب سرمایه) می توانند شکاف بزرگی را ایجاد کنند. از موارد دیگر می توان به سنجش بازار، بهینه سازی، شناخت و بررسی چگونگی ورود به بازار و ... اشاره کرد.

در مراحل ابتدایی، محقق یا مخترع به ارائه محصول خود به مراکز حمایت از تجاری سازی پرداخته سپس درصورت مثبت بودن پاسخ می تواند از خدماتی که توسط شرکت ها یا موسسات مختلف ارائه می شود، بهره مند شوند.

بخش فناوری تجاری در امریکا معنای دیگری به خود گرفته و بسیاری از شرکت ها، سازمان ها، اداره ها، بیمارستان ها و .. سفارش های خود را مستقیما به مراکز تولید خصوصی یا دولتی تسلیم کرده و محصولات مورد نیاز خود را دریافت می کنند. حمایت از نوآوری و همینطور فناوری های جدید باعث ایجاد اشتغال و همینطور تشویق نیروی جوان به ادامه فعالیت های خود را در برداشته است.  اما بخش هایی مانند محیط زیست، بهداشت، ایمنی و امنیت، فناوری جز اولویت های دولت امریکا در تجاری سازی فناوری هستند.

در سال های اخیر، حمایت های لازم در بخش های مختلف کاهش پیدا کرده زیرا مقامات و دولتمردان امریکایی معتقدند که دانشگاه ها باید مستقل عمل کرده و بتوانند بدون دریافت کمک از دولت ها به حیات خود ادامه دهند. این موضوع در حالی مطرح می شود که آمارها نشان می دهد، در سال 2006 میلادی بیش از 700طرح و در سال های بین 1998 تا 2006 نیز بیش از 4.350 طرح از بودجه های حمایتی دولت بهره مند شده و به بازار فناوری راه پیدا کرده اند. اما در سال های اخیر به دلیل کاهش بسته های حمایتی از مخترعان و محققان، تجاری سازی فناوری ها نیز با کاهش چشم گیری مواجه شده است.

در میان دانشگاه هایی که در ایالات مختلف امریکا فعالیت دارند، می توان گفت کالیفرنیا، ماساچوست، نیویورک جزو ایالت هایی هستند که برترین رقم تجاری سازی فناوری را به خود اختصاص داده اند و پس از این سه ایالات، تگزاس و فلوریدا در جایگاه های بعدی قرار گرفته اند.

* اقتصاد چین، اقتصادی مبتنی بر تجاری سازی فناوری 

بنا به گزارشات بانک جهانی، اقتصاد چین تا سال 2020 میلادی، امریکا را مات خواهد کرد. امریکا تا سال 2011 میلادی به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان مطرح بود اما چین توانست این رکورد را شکسته و به عنوان یکی از مدعیان وارد حوزه اقتصاد شود.

چین در حال حاضر به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شده اما پیش بینی می شود این رتبه ارتقاء یافته و چین به عنوان اولین اقتصاد دنیا لقب بگیرد. چین درحالی رقیب خود را کنار می زند که پتانسیل های لازم برای تبدیل شدن به بزرگترین اقتصاد دنیا را داراست. مقامات چینی معتقدند در زمانی که استفاده از فناوری های نوین و توجه به این بخش می تواند درآمد زا باشد پس باید بیشترین تمرکز بر این بخش صورت گیرد.

چین در حال حاضر بر خلاف امریکا که تنها دارای چهار اولویت بود، به هشت بخش مهم مانند ریزالکترونیک، کامپیوتر، تجهیزات ارتباطات، انرژی هسته ای، فناوری زیستی، مواد شیمیایی و همینطور حمل و نقل هوایی و فضایی تمرکز کرده و بودجه های چشمگیری را به محققان یا اساتیدی که در این حوزه ها فعالیت داشته باشند، اختصاص می دهد. بخش نظامی، یکی از بخش هایی است که با استقبال مقامات چینی مواجه شده و همواره با طرح ها یا فناوری هایی جدیدی که در این بخش ارائه شوند، استقبال می شود.

یکی از نوآوری هایی که چین در زمینه تجاری سازی فناوری و یافته ها انجام داده، دعوت از شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در این کشور است. بخش وزارت علوم و فناوری جمهوری خلق چین امکانات لازم را در اختیار محققان قرار داده یا ارتباط هایی را با موسسات تحقیقاتی دانشگاه ها و وزارت صنایع و فناوری، بهداشت، کشاورزی و ... برقرار می کند تا دانشگاه ها بتوانند از پتانسیل نهفته در سایر وزرات خانه ها بهره مند شوند.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
کپی کردن داده ها و فایل ها از یک مکان به مکانی دیگر همواره یک فرایند وقت گیر و زمان بر بوده است. به خصوص زمانی که حجم و میزان داده ها و فایلهایی که باید منتقل شوند بسیار زیاد باشد. در این صورت نظر شما در مورد یک نرم افزار فوق سریع برای انتقال داده ها در ویندوز چیست؟

پیش از این در چند گزارش به نرم افزار های انتقال و کپی داده ها در ویندوز همچون TeraCopy اشاره کرده و آنها را به تفصیل شرح و بسط داده ایم. اما اخیرا با نرم افزاری مواجه شده ایم که هرچند در همان حوزه و دامنه تعریف و طبقه بندی میشود اما از جهاتی چند با آنها متفاوت است.

امروز قصد داریم شما را با نرم افزار Fast File Copy آشنا کنیم:

 

این نرم افزار رایگان همانگونه که از نام آن پیدا است، نرم افزاری برای انتقال دادن سریع داده ها در ویندوز 7 و 8 است. Fast File Copy به شما کمک میکند که تا حد زیادی در وقت و زمان خود برای کپی کردن داده ها صرفه جویی کنید.

برای دانلود و نصب این نرم افزار به اینجا مراجعه کرده یا از لینک مستیم پایان مطلب استفاده کنید. بعد از نصب آن خواهید دید که واسط کاربری نرم افزار به قدری ساده است که هیچ نیازی به اقدامات اضافی برای انجام عمل مورد نظر خود در آن ندارید.

ویژگیها و امکانات اساسی این نرم افزار عبارتند از:

انتقال داده ها با سرعت بسیار بالا

قابلیت Pause، Resume و Cancel کردن فرایند انتقال

واسط کاربری بسیار ساده و قابل درک

استفاده حداقل از منابع سیستم

قابلیت مستقیم به Explorer از داخل برنامه

واسط کاربری برنامه را در تصویر زیر میتوانید ببینید. این واسط کاربری از دو پنل جداگانه تشکیل شده است:

نرم افزاری فوق سریع برای کپی کردن فایلها در ویندوز

از پنل سمت چپ مبدا داده های مورد نظر برای انتقال را انتخاب و در پنل سمت راست نیز مقصد انتقال داده ها را مشخص کنید:

نرم افزاری فوق سریع برای کپی کردن فایلها در ویندوز

سپس بر روی دکمه Copy from source to destination folder کلیک کنید تا فرایند انتقال داد ها آغاز شود:

نرم افزاری فوق سریع برای کپی کردن فایلها در ویندوز

طی فرایند انتقل داده ها امکان توقف یا مکث در روند انتقال برای شما فراهم میشود:

نرم افزاری فوق سریع برای کپی کردن فایلها در ویندوز

ممکن است در ابتدای شروع به کار برنامه، شاهد کمی کندی در اجرای آن باشید. اما بعد از آنکه برنامه به شکل کامل اجرا شد هیچ گونه وقفه ای در کار آن نخواهید دید و عملیات انتقال داده ها نیز به سرعت انجام میپذیرد.

این نرم افزار یک نرم افزار ساده با امکانات اولیه و مبنایی برای انتقال داده ها با سرعت بالا است. مسلما این ابزار در قیاس با سایر ابزارهای پیشرفته دیگر با همین منظور از امکانات کمتری برخوردار است اما همینامر منجر به آن شده است که این ابزار با استفاده حداقل از منابع سیستمی فرایند انتقال را با سرعتی بالا صورت دهد.

شما چه نرم افزار دیگری در این خصوص میشناسی؟ آیا تجربه کار با سایر نرم افزارهای مشابه را دارید؟ اگر پاسخ مثبت است، ما و سایر کاربران را با نظرات تخصصی خود در این موضوع راهنمایی کنید.

دانلود نرم افزار با لینک مستقیم



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
هر ساله تعداد زیادی خودرو توسط خودروسازان در سرتاسر جهان به عنوان مدل‌های کاملاً جدید وارد بازار می‌شوند.

برخی دیگر از مدل ها نیز با الهام گرفتن از طراحی مدل‌های قبلی خود با اسامی دیگر تولید می‌شوند و برخی دیگر مدل ها نیز تنها شامل تغییرات جزئی نسبت به مدل‌های پیشین خود بوده و به اصطلاح فیس لیفت هستند.

امسال طبق آمار صورت گرفته تعداد مدل‌های کاملاً جدید خودروهای تولید شده بیشتر از سال‌های دیگر بوده است. مدل‌هایی که می‌توانند نقطه قوتی برای شرکت سازنده خود باشند و یا حتی بالعکس توانایی جذب مشتریان و نظر منتقدین را نداشته باشند.

در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از مهم‌ترین مدل‌هایی بپردازیم که از سال 2015 شاهد حضور آن‌ها در بازارها خواهیم بود.

 

 

 


آکورا TLX

آکورا TLX قرار است جای هر دو مدل TL و TSX آکورا را در دسته خودروهای سدان این شرکت بگیرد. اکورا به عنوان برندی از هوندا در سال‌های اخیر تلاش داشته تا تمرکز خود را تنها بر روی مدل‌های کراس آور قرار ندهد. در نگاه اول آکورا TLX خودرویی فوق العاده با سیستم تعلیق یکپارچه و کارآمد است. طبق اخبار رسیده آکورا قیمت اقتصادی را هم برای این مدل در نظر گرفته است.


آئودی A3

A3 یکی از خانواده‌های جدید برند آئودی در ابعاد متوسط و کوچک است. زمانی که تمام مدل‌هایی که برای A3 در نظر گرفته شده وارد بازار شوند، شاهد اعضای خانواده A3 در نسخه‌های سدان، آوانت واگن، روباز، دیزلی، اسپورت و هاچ بک هیبریدی خواهیم بود. کارشناسان معتقدند آئودی با تمام نیرو قصد دارد به جنگ مدل‌های کامپکت CLA و GLA مرسدس برود.


ب‌ام‌و i8
ب‌ام‌و i8 یکی از جدیدتریتن محصولات این شرکت باواریایی با عملکرد بالا و البته قیمت بالا است. طبق گزارش‌هایی که از تست i8 منتشرشده این غول جدید BMW خودرویی سریع با فرمان پذیری فوق‌العاده است که علاوه بر داشتن بدنه ای از جنس فیبر کربن توانایی طی مسیرهایی طولانی را در حالت هیبریدی دارد. بسیاری معتقدند سری i آینده این خودروساز آلمانی را رقم خواهد زد.


فورد F-150
فورد F-150 جدید که سال آینده وارد بازار خواهد شد خودروی بسیار مهمی نیست. نه به خاطر اینکه برای چندین دهه پر فروش ترین خودروی آمریکا بوده است بلکه به خاطر اینکه در مدل جدید این خودرو از پنل های آلومینیومی در بدنه آن استفاده شده و از موتورهای توربوشارژ با ابعاد کوچک‌تر به عنوان قلب تپنده آن در نظر گرفته شده است. فورد در سال‌های اخیر بر روی فاکتور کم مصرف بودن تمرکز بیشتری داشته و در مدل F-150 نیز تلاش کرده با کم کردن وزن مصرف سوخت را کاهش دهد. باید در زمان ورود به بازار با اقبال عمومی رو به رو خواهند شد یا خیر.


فورد موستانگ
جدیدترین نسخه از اسب سرکش و محبوب فورد قرار است در سال 2015 با طراحی تغییر یافته، شاسی پیشرفته تر وطراحی داخلی مجلل تر و ترکیب‌های متفاوت فنی شامل موتور توربوی 4 سیلندر جدید فورد وارد بازار شود. علاوه بر تمام این‌ها، موستانگ جدید قرار است به سیستم تعلیق مستقل و جدیدی نیز مجهز شود. با این وجود تمام شرایط مهیا است تا اسب سرکش فورد با گربه جهنمی داج و کاماروی شورلت وارد جنگ شود.


هیوندا جنسیس سدان 

همانطور که از نامش پیداست جنسیس آغاز یک تغییر و تحول جدید در شرکت کره ای هیوندا بوده است. (Genesis = مبدأ، سرآغاز) مدل 2015 جنسیس نشان می‌دهد که هیوندا برنامه ویژه ای برای جهانی کردن هرچه بیشتر این مدل خاص خود را دارد. در مدل 2015 این خودرو شاهد سیستم اطلاع رسانی و سرگرمی ویژه در کنار طراحی داخلی جدید و لوکس و تمهیدات امنیتی به روز هستیم بدون قطع جنسیس جدید با ورود به بازار توجه لوکس بازها را به خود جلب خواهد کرد.


مرسدس بنز C-Class
مرسدس بنز C-Class از اوایل دهه 90 میلادی جز خودروهای لوکس متوسط بوده است. مرسدس بنز C-Class امسال تصمیم گرفته تحولی در مسیر خود ایجاد کند و به کارخانه آلاباما نقل مکان کند. در این پروسه شاهد یک تغییر بزرگ هستیم و آن اینکه علاوه بر نقل مکان به کارخانه ای جدید تغییرات زیادی در طراحی و ساخت این مدل صورت خواهد گرفت که خبر خوبی برای علاقه‌مندان به مرسدس بنز، مخصوصاً مدل‌های C-Class آن است.


پورشه ماکان
ماکان بخش بزرگی از پروژه پورشه برای بدست آوردن سهم بیشتر در بازار آمریکا است. پورشه ماکان کمی از برادر بسیار موفق خود یعنی پورشه کائن کوچک‌تر بوده و بیشتر به عموزاده خودش، آئودی Q5 شباهت دارد. مدل پایه ملاکان نیز از نظر قیمت و عملکرد تا حدود زیادی شبیه آئودی Q5 است. ماکان توربو با سیستم تعلیق فوق العاده یک SUV فوق العاده به معنای واقعی است.


سوبارو لگاسی و سوبارو اوتبک
سوبارو Legacy و سوبارو Outback دو مدل جدیدی هستند که از سال آینده توسط سوبارو وارد بازار می‌شوند. این دو را می‌توان اقدامی مهم از سوی این شرکت ژاپنی برای حضوری پررنگ‌تر در بازارهای جهانی دانست. این خودروها با سیستم انتقال نیرو به همه چرخ ها رقیبی برای هوندا آکورد، نیسان آلتیما و فورد فیوژن هستند. مصرف سوخت کم، سیستم سرگرمی و اطلاع رسانی جدید و سیستم هشدار کمک به راننده از دیگر امکانات این خودروها هستند.

 
 


تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-1820.jpg

دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز نقشه جدیدی از مواد موجود بین ستارگان کهکشان راه شیری ساخته‌اند که می‌تواند به حل معمای غبار ستاره‌یی کمک کند.

 

 به گفته محققان، دستاورد آنها به نمایش روش جدیدی از کشف موقعیت و در نهایت، ترکیب مواد موجود در پهنه گسترده بین سیستم‌های ستاره‌یی در کهکشان می‌پردازد.

 

این پهنه گسترده به واسط میان‌ستاره‌یی موسوم است. ماده موجود در این واسط شامل غبار و گاز ساخته شده از اتم‌ها و مولکولهایی است که در پی مرگ یک ستاره باقی مانده‌اند. این فضا همچنین مواد اولیه ستارگان و سیارات جدید را تامین می‌کند.

 

محققان بیشتر بر یک ویژگی اسرارآمیز در نور منتشر شده توسط ستارگان موسوم به نوارهای پراکنده بین‌ستاره‌یی (DIBs) تمرکز کردند. آنها اطلاعات نزدیک به 500 هزار طیف ستاره‌یی رصد شده توسط ابزار بررسی طیف‌سنجی بزرگ RAVE را برای تولید اولین نقشه شبه سه‌بعدی از قدرت DIBs در 8620 آنگستروم ترکیب کردند که سه کیلو پارسک تا خورشید را پوشش می‌دهد.

 

ستاره شناسان دریافتند که حامل DIB 8620 از ارتفاع مقیاس عمودی بسیار بزرگتری از غبار برخوردار است. آنها امیدوارند این نقشه‌های شبه سه‌بعدی جدید بتوانند به حل این معما کمک کنند.

 

این نقشه‌ها توسط تیمی از 23 دانشمند تهیه شده‌اند که اطلاعات بیش از 500 هزار ستاره را در یک دوره 10 ساله بازبینی کرده بودند.

 

نتایج این پژوهش در مجله ساینس منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
7-1319.jpg

دانشمندان موفق به اندازه‌گیری دقیق و تایید وجود نوعی سیاه چاله نادر شدند.

 

 جهان دارای سیاهچاله‌های زیادی است که شمارش آن‌ها غیرممکن است و شاید 100 میلیون از آنها در کهکشان راه شیری وجود داشته باشند.

 

تقریبا تمامی سیاهچاله‌ها در دو دسته سیاهچاله‌های بزرگ و سیاهچاله‌های غول‌آسا جای می‌گیرند.

 

دانشمندان می‌دانند سیاهچاله‌هایی دارای جرم 10 تا 100 برابر جرم خورشید بقایای ستاره‌های در حال مرگ هستند و این که سیاهچاله‌های فوق‌عظیمی که جرم آن‌ها بیش از یک میلیون برابر جرم خورشید است، در مرکز اکثر کهکشان‌ها وجود دارند. با این حال در جهان سیاهچاله‌های معدودی وجود دارند که معماگونه هستند.

 

اندازه‌گیری این سیاهچاله‌های با جرم متوسط که از صد تا چند صد برابر خورشید هستند، به اندازه‌ای دشوار است که حتی اصل وجود آن‌ها نیز همواره محل بحث و مشاجره بوده است. در حال حاضر، اطلاعات بسیار اندکی درباره چگونگی شکل‌گیری این اجسام وجود دارد و تعدادی از منجمان در شباهت رفتار آن‌ها با رفتار دیگر سیاهچاله‌ها تردید دارند.

 

هم‌اکنون تیمی از منجمان اندازه دقیق سیاهچاله‌ای با 400 برابر جرم خورشید را در کهکشان مسیه 82 اندازه‌گیری کرده‌اند که 12 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه‌گیری دقیق چنین سیاهچاله‌ای به معنای اثبات وجود این جرم کیهانی است.

 

در حالی که سیاهچاله با جرم متوسط M82 X-1 نخستین جسم کیهانی شناسایی‌شده از این دست نیست، این اولین باری است که جرم آن به دقت اندازه‌گیری شده است.

 

محققان دانشگاه مریلند جزئیات دستاورد علمی خود را در نشریه Nature منتشر کرده اند.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408436577202_169.JPG

آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ مرحله تست نهایی عملکرد ماهواره‌های دوقلوی گالیه را با موفقیت به اتمام رساند.

 

 با سوخت‌گیری کامل هر دو ماهواره و اتمام آخرین مرحله آزمایش عملکرد دو ماهواره گالیه، شرایط برای آغاز فعالیت 12 ساله ماهواره‌های دوقلوی گالیه فراهم می‌شود.

 

موشک سایوز ST-B حامل این دو ماهواره طبق برنامه فردا (پنجشنبه) 30 مرداد ساعت 12:31 به وقت گرینویچ (17:01 به وقت تهران) از مرکز پرتاب فضایی گویان در نزدیکی شهر کورو در آمریکای جنوبی به فضا پرتاب خواهد شد.

 

سه ساعت و 47 دقیقه و 57 ثانیه پس از پرتاب، ماهواره‌ها از سیستم موشک جدا شده و به ارتفاع 23 هزار و 222 کیلومتری بالای زمین می‌رسند.

 

این دو ماهواره جدید به چهار ماهواره قبلی گالیله ملحق می‌شوند که در اکتبر 2011 و 2012 در مدار زمین قرار گرفته‌اند.

 

بودجه پروژه گالیله از طرف اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا (ESA) تأمین شده است.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408442535233_10.jpg

 

طرح پیشنهادی شلیک‌کردن موشک‌های حامل کاوشگر به مریخ برای جست‌وجوی حیات، در حال جمع‌آوری بودجه 250 هزار دلاری است.

  این ماموریت موسوم به ExoLance ،‌ شیوه‌ای ساده و ارزان برای یافتن مولفه‌های پنهان در زیر سطح مریخ ارائه می‌دهد.

 

دانشمندان امیدوارند موشک‌هایشان در آینده توسط یک فضاپیما به مریخ برده شوند و تحقیقاتی عمیق درباره حیات را روی سیاره سرخ آغاز کنند.

 

شرکت Explore Mars در ماساچوست این طرح پیشنهادی را ارائه کرده و محققان آن امیدوارند یک بار برای همیشه ثابت کنند مریخ زیست‌پذیر است. در صورت تامین بودجه، تیم علمی همچنین امیدوار است نمونه موردی‌ این موشک‌ها را ظرف 12 تا 14 ماه آینده بسازد و آن‌ها را در صحرای نیومکزیکو آزمایش کند. بسیاری از نواحی این بیابان مشخصه‌های مریخ‌مانند دارند.

 

این آزمایش‌ها، عمق متوسط نفوذ و همچنین پارامترهای لازم برای شناسایی حیات را ارزیابی می‌کنند. زمانی که چنین مفاهیمی با موفقیت آزمایش شوند، شرکت آمریکایی از ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی خواهد خواست موشک‌ها را در یکی از ماموریت‌هایشان به مریخ حمل کنند.

 

ماموریت Exolance دارای یک سیستم پرتاب است که در اصل برای اهداف نظامی طراحی شده‌ است. این ماموریت از کاوشگرهای تیرمانند سبک‌وزن کوچک و نفوذکننده استفاده می‌کند که تجهیزات شناسایی حیات را به زیر سطح مریخ می‌برند. آن‌ها پس از شلیک‌شدن از فضاپیمای حامل با برخورد به سطح مریخ در سرعت‌های بالا به عمق نفوذ می‌کنند.

 

تعدادی از این کاوشگرها که شرکت سازنده آن‌ها را Quiver خوانده، داخل یک فرودگر جاسازی می‌شوند و هنگام فرود‌ آن روی سطح شلیک خواهند شد. در درون هر یک از این کاوشگرهای تیر مانند، تجهیزات آزمایشگاهی و ارتباطاتی وجود دارند تا اطلاعات دریافتی را به یک فضاپیمای مدارگرد ارسال و سپس آن را به زمین بفرستد.

 

تیرهای مزبور همچنین دارای قابلیت حفاری هستند و این امر به آن‌ها امکان حفر تا پنج متر را می‌دهد. تیم علمی امیدوار است در مرحله نخست، آزمایشات خود را در صحرای موجاوه آغاز کند و در مرحله دوم نیز تجهیزات شناسایی حیات میکروبی آزمایش خواهند شد.

 

گفته می‌شود تعدادی از ماموریت‌ها از جمله ماموریت Insight سال 2016 ناسا و ماموریت ExoMars سال 2018 آژانس فضایی اروپا می‌توانند Exolance را حمل کنند.

 

 

 

 

 

فرآیند موشکباران مریخ

 

 

 

فرآیند موشکباران مریخ

 

 

 

فرآیند موشکباران مریخ

 

 

 

فرآیند موشکباران مریخ

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408510223393_5.jpg

محققان کینگز کالج لندن می‌گویند نقاشی کودکان چهار ساله تا حدی از هوش آنها در چهارده سالگی خبر می‌دهد.

 

 روانشناسان این دانشگاه هفت هزار و ۷۵۲ دو قلوی همسان و غیرهمسان را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند نقاشی کودکان چهار ساله با هوش آنها در ۱۴ سالگی ارتباط دارد.

 

علاوه بر این پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که توانایی نقاشی کودکان بجز هوش، به ارث ربط دارد.

 

به نوشته بی‌بی‌سی‌، محققان برای این پژوهش از این کودکان خواستند تا تست "چشم‌چشم دو ابرو" (Draw-A-Person Test) را انجام دهند.

 

این آزمایش را «فلورنس گود ایناف» روانشناس آمریکایی در سال ۱۹۲۶ برای ارزیابی هوش کودکان طراحی کرد.

 

دکتر روزالیند آردن، پژوهشگر ارشد این تحقیق که در نشریه "علوم روانشناسی" منتشر شده می‌گوید: "تست «چشم‌چشم دو ابرو» در دهه بیست برای ارزیابی هوش کودکان ابداع شد بنابراین انتظار داشتیم که این تست مربوط به هوش کودکان چهار ساله باشد. آنچه ما را متعجب کرد این بود که نتیجه تست به هوش ده سال بعد آنها هم ربط داشت. این ارتباط نسبی است، نتیجه تحقیق ما جالب است اما به این معنی نیست که پدر و مادر بچه‌هایی که خوب نقاشی نمی‌کنند باید نگران باشند. توانایی نقاشی تعیین کننده هوش نیست، بلکه عوامل بی‌شمار ژنتیکی و محیطی هوش آینده کودک را تعیین می‌کنند."

 

محققان به نقاشی‌ها بر اساس این که تعداد و جای سر، چشم، بینی، دهان، گوش، بدن، دست و پا درست نقاشی شده باشد، از صفر تا ۱۲ نمره دادند؛ مثلا سر و بدن و دو دست و دو پا بدون اجزای صورت نمره چهار می‌گرفت.

 

لباس هم یک نمره داشت اما به اندازه، تناسب، زیبایی نقاشی و حالتهایی مثل غم و شادی نمره‌ای تعلق نمی‌گرفت.

 

علاوه بر این، نتیجه تست دو قلوهای همسان با دوقلوهای غیرهمسان مقایسه شد که نشان داد شباهت نقاشی دوقلوهای همسان بیشتر از دو قلوهای غیر همسان است.

 

البته به گفته دکتر آردن این نشان نمی‌دهد که ژن نقاشی وجود دارد، توانایی کودک در نقاشی در مهارت‌های بسیاری ریشه دارد، از دقت مشاهده‌ گرفته تا قدرت نگه داشتن قلم.

 

او می گوید: "ما هنوز خیلی مانده تا ما بفهمیم ژن‌ها چگونه بر این همه رفتار مختلف تاثیر می‌گذارند."

 

این محققان معتقدند در مسیر تکامل، توانایی بشر در نقاشی به توانایی نوشتن تبدیل شده است.

 

به گفته محققان "نقاشی رفتاری کهن است که قدمت آن به پانزده هزار سال قبل می‌رسد. ما با نقاشی سعی می کنیم به دیگران نشان دهیم که در ذهن ما چه می گذرد.

 

میل به کشیدن نقاشی بویژه نقاشی آدم، بطور نسبی نشان دهنده هوش کودک است

 

توان کشیدن اشکال منحصر به انسان است و نشانه توان شناختی او است، توانی که با قابلیت ذخیره اطلاعات و تمدن‌سازی بشر را متحول کرده است.

 

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند توانایی کودک در نقاشی روشن نمی‌کند که آیا او در سالهای بعد به هنر علاقمند خواهد بود یا نه.

 

به گفته آنها، این مطالعه استعداد هنری را نشان نمی‌دهد، نمره‌ای که به نقاشی‌ها داده شد بر اساس دقت کشیدن اعضا بود، مثلا تعداد دست و پا.

 

این محققان تاکید دارند با وجود نظریه‌های متناقضی که درباره توانایی کودک در کشیدن نقاشی آدم وجود دارد، تحقیق ما نشان می‌دهد کودکانی که این توانایی را بیشتر بروز می‌دهند تا حدی باهوش‌تر از آنهایی هستند که این را نشان نمی‌دهند.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
9-1036.jpg

بر اساس مطالعه جدید، اجرام زیست‌پذیر اطراف ستاره‌های کوتوله‌های قرمز بهترین نامزد برای میزبانی حیات بیگانه هستند.

 

 کوتوله‌های قرمز فراوان‌ترین نوع ستاره در جهان هستند و هر یک از آن‌ها احتمالا دارای سیاره‌ای هستند که در ناحیه زیست‌پذیرشان قرار گرفته است. این ناحیه بهترین شانس برای وجود حیات بیگانه را داراست.

 

کوتوله‌های قرمز که ستاره‌های کوتوله‌ M نیز خوانده می‌شوند، بیش از 50 برابر تاریک‌تر از خورشید بوده و فقط 10 تا 20 درصد آن جرم دارند. این اجرام کیهانی 70 درصد ستارگان جهان را تشکیل می‌دهند.

 

فراوانی کوتوله‌های قرمز دانشمندان را به این فکر واداشت که شاید آن‌ها بهترین مکان‌ برای کشف حیات بیگانه احتمالی باشند. منجمان به طور فزاینده‌ای در حال کشف سیارات مدارگرد در اطراف این ستاره‌ها هستند و تحقیقات جدید فضاپیمای کپلر نیز نشان داده دست کم نیمی از این ستارگان، سیارات صخره‌یی دارند که اندازه‌شان نصف تا چهار برابر زمین است.

 

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس با استفاده از مدل‌های رایانه‌یی شکل‌گیری سیاره‌یی دریافتند کوتوله‌های قرمز احتمالا جهان‌های زمین‌مانندی را توسعه دهند و این که سیارات موجود در ناحیه زیست‌پذیر آن‌ها به اندازه‌ کافی برای داشتن آب مایع، گرم هستند.

 

محققان دریافتند سیاراتی که در نواحی زیست‌پذیر ستارگان کوتوله قرمز قرار دارند، می‌توانند مقادیر قابل‌توجهی از آب را انباشت کنند و در واقع هر یک از آن‌ها احتمالا دارای 25 برابر آب بیشتری نسبت به زمین باشد.

 

جزئیات این مطالعه در نشریه بین‌المللی Astrobiology منتشر شد.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408450711191_171.JPG

 

محققان دستگاه کوچکی طراحی کرده‌اند که جاماندن کودک داخل خودرو را از طریق تلفن همراه به والدین اطلاع داده و از مرگ کودک در اثر گرما پیشگیری می‌کند.

  در آمریکا بطور متوسط هر 9 روز یکبار یک کودک در اثر غفلت والدین، داخل خودرو جامانده و جان خود را در اثر گرما و تشنگی از دست می‌دهد.

 

محققان برای کاهش این حوادث، دستگاه کوچکی طراحی کرده‌اند که والدین را از جاماندن کودک در خودرو مطلع می‌کند.

 

دستگاه Starfish در حقیقت حسگری است که به صندلی کودک متصل شده و به وزن حساس است؛ این حسگر از طریق بلوتوث با تلفن همراه ارتباط برقرار می‌کند.

 

حسگر 3.8 سانتی‌متری با قرار گرفتن کودک در صندلی فعال می‌شود؛ زمانیکه والدین از خودرو خارج شوند اما کودک همچنان داخل خودرو باقی بماند، درصورتیکه فاصله به بیش از شش متر برسد، پیام هشداری بر روی تلفن همراه والدین ارسال می‌شود.

 

اگر این پیام هشدار از سوی والدین نادیده گرفته شود، ظرف پنج دقیقه با مرکز امداد تماس برقرار شده و موقعیت جغرافیای دقیق خودرو اعلام می‌شود.

 

حسگر Starfish از ماه دسامبر با قیمت 60 دلار به بازار عرضه می‌شود.

 

 

 

 

 

حسگر Starfish برای اعلام جاماندن کودک درون خودرو

 

 

 

اتصال حسگر به صندلی کودک و ارسال پیام هشدار به تلفن همراه والدین

 

 



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
138477_77132.jpg

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به کمک نانوذرات مس، پارچه ضدمیکروبی جدیدی با کاربرد در حوزه پزشکی و منسوجات خانگی تولید کردند که از ثبات بسیار بالایی در شستشو برخوردار بوده و به روشی ساده و اقتصادی قابل تولید است.

 

 هنگامی که درمورد الیاف ضد میکروبی صحبت می‌شود، اولین واژه‌ای که به ذهن می‌رسد نانونقره است. با این‌حال به دلیل خواص ضد میکروبی ذرات مس و اکسیدهای آن، کاربرد آن‌ها در منسوجات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. محققان با در نظر گرفتن قیمت کم‌تر مس از نقره، در این طرح تلاش کرده‌اند برای تولید پارچه‌های ضد میکروب، نانوذرات مس را به عنوان جایگزین نانوذرات نقره معرفی کرده و الیافی با خواص مطلوب و ثبات عالی تولید کنند.

 

مهندس علی صدیقی حسن کیاده، دانشجوی دکتری رشته نانوتکنولوژی و محقق طرح در این مورد اظهار کرد: فرایند معرفی شده ساده و دوست‌دار محیط زیست است. همچنین به دلیل استفاده از نانوذرات مس، مواد و روش تولید این الیاف اقتصادی است و می‌تواند جایگزینی مناسب برای پارچه‌های تکمیل شده با نانوذرات نقره باشد. ضمن اینکه محصول نهایی از پایداری و ثبات بالایی برخوردار بوده و درعین حال خواص عالی الیاف طبیعی پنبه نیز حفظ شده است.

 

وی افزود: از آنجایی که این الیاف خواص ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد قارچ بسیار مطلوبی دارند، می‌توانند در منسوجات بیمارستانی بویژه بخش‌های در معرض آلودگی و یا بخش‌های مرتبط با سلامت مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به دلیل استفاده از نانو‌ذرات مس، می‌توانند در منسوجات مورد استفاده در بخیه زخم و یا باندهای استریل جهت بهبود سریع سوختگی یا زخم به کار روند.

 

به گفته مهندس صدیقی، در ساخت این محصول، نانوذرات مس از طریق روش احیای شیمیایی روی پارچه پنبه‌ای سنتز و بارگذاری شدند. برای این منظور از نمک مس به عنوان آغازگر و سدیم هیپوفسفیت به عنوان احیاگر قوی استفاده شد. همچنین اسید سیتریک نیز به عنوان پایدارکننده و عامل محافظ در برابر اکسیداسیون و تجمع ذرات، به منظور کنترل اندازه نانوذرات مس به کار رفته است. محصول نهایی این سنتز درجا، کامپوزیت پنبه/ نانو مس است که به دلیل اتصال شیمیایی بین نانوذرات و پارچه، از ثبات بسیار مطلوبی نیز برخوردار است.

 

وی تصریح کرد: نتایج آزمون‌های مکانیکی و شیمیایی نشان داده است که ذرات سنتز شده در مقیاس نانو بوده و پارچه پنبه‌ای، استحکام خود را حفظ کرده است. خاصیت آب‌گریزی، خواص مکانیکی متفاوت با پارچه پنبه‌ای خالص و خواص ضدمیکروبی فوق‌العاده از ویژگی‌های این نانوکامپوزیت جدید است، به گونه‌ای که حتی بعد از 30 بار شستشو در شرایط استاندارد، خواص ضدمیکروبی آن دستخوش تغییر محسوسی نمی‌شود.

 

محقق طرح گفت: در توضیح عملکرد ضدمیکروبی این محصول باید گفت که نانوفلز مس با توجه به مساحت سطحی و بار سطحی بیشتر، تماس و واکنش بیشتری با سطح باکتری دارد. این امر سبب می‌شود خواص ضد میکروبی نانوذرات در مقایسه با فلز مس به شدت افزایش یابد. همچنین رهاسازی یون‌های مس از پارچه آرام‌تر و به میزان بیشتری صورت می‌گیرد. خواص آب‌گریزی یا دفع آب پارچه نیز به دلیل مسدود شدن گروه‌های آب‌دوست زنجیر پلیمری پنبه و تشکیل سد فیزیکی در برابر نفوذ آب به داخل پارچه، توجیه‌پذیر است. از طرفی رنگ‌پذیری، خواص مکانیکی و رنگ پارچه با توجه به نانومقیاس بودن مس با حالت توده یا حجیم آن متفاوت است.

 

صدیقی گفت: پارچه‌های تولید شده به این روش با قابلیت درمان موضعی و پیشگیرانه در برابر عفونت‌ها، کاربردهای گسترده‌ای در تولید نوار و پانسمان و بخیه زخم‌ها خواهند داشت.

 

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر مجید منتظر، دکتر ناهید همتی نژاد از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهندس علی صدیقی حسن کیاده است، در مجله‌ی Cellulose منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408541817577_untitled.JPG

دکتر رامین گلستانیان،‌ فیزیک دان ایرانی و استاد دانشگاه آکسفورد برنده مدال «هول‌وک» (Holweck) سال ۲۰۱۴ شد.

 

 این جایزه طی مراسمی در گردهمایی ماده چگال در پاریس در هفته آینده (چهارشنبه ۲۷ اوت)‌ به دلیل نقش پیشروی گلستانیان در زمینه مواد نرم فعال و به خصوص شناگران میکروسکوپی و ذرات کولوییدی فعال به وی اهدا خواهد شد.

 

گلستانیان که تحصیل کرده ایران است، کارشناسی فیزیک را در دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان به پایان برده است. وی بعد از فارغ التحصیلی برای مدتی به هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان پیوسته و چند سالی است که استاد دانشگاه اکسفورد انگلستان است.

 

جایزه هول‌وک، جایزه ای است که از سال ۱۹۴۵ به صورت مشترک توسط انجمن های فیزیک فرانسه و انگلستان به فیزیکدانانی که طی 10 سال قبل از دریافت جایزه کاری برجسته در زمینه فیزیک انجام داده باشند اهدا می‌شود. این جایزه به یادبود «فرناند هول‌وک»، مدیر آزمایشگاه کوری که در زمان اشغال فرانسه توسط نازی‌ها در جنگ جهانی دوم توسط گشتاپو شکنجه و کشته شد به اسم او نامگذاری شده است.

 

گروه علمی فناوری ایسنا نیز این موفقیت درخشان علمی را به دکتر گلستانیان و خانواده فیزیک ایران تبریک می‌گوید.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

31 مردادماه 1368 بود که با ادغام وزارت‌خانه‌های دفاع و سپاه، نیروهای مسلح کشورمان دارای وزارتخانه‌ واحدی به نام «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» شدند؛ وزارت‌خانه‌ای که با همکاری بخش صنعتی کشور وظیفه تولید تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را عهده‌دار شد.

بی‌شک با توجه به راهبرد انقلاب اسلامی و دشمنی آمریکا و غرب با انقلاب اسلامی ایران، نقش وزارت دفاع در تجهیز نیروهای مسلح کشور در جهت دفاع و بازدارندگی، نقش بی بدیلی است.

در همین راستا با تدبیر و تصویب فرماندهی معظم کل قوا در سال 1389، روز 31 مردادماه بعنوان «روز صنعت دفاعی» کشور تعیین شد، تا در این روز بتوان از گوشه‌‌ای از تلاش‌ها و مجاهدت‌های متخصصین دفاعی کشور تقدیر کرد.

صنعت دفاعی در طول سالهای بعد از انقلاب علی رغم تحریم‌های صددرصدی شرق و غرب و کارشکنی‌های متعدد آنها، از چنان پیشرفتی برخوردار بوده که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرماندهی معظم کل قوا بارها این مجموعه را الگویی برای دیگر دستگاه‌های کشور معرفی کردند.

در گزارش پیش رو بخشی از دستاوردهای صنعت دفاعی کشور که از مردادماه سال گذشته تا امروز اعلام شده را مشاهده خواهید کرد، البته مشخص است که این موارد تنها بخشی از دستاوردهای نظامی ایران است که در رسانه‌ها منتشر شد.

* افتتاح خط تولید موشک پدافندی «صیاد2»

موشک صیاد2 با موتور سوخت جامد و سیستم هدایت ترکیبی و قابلیت‌های عملیاتی بالا، یک موشک پدافند هوایی برد متوسط و ارتفاع بلند است که براساس فناوری‌های روز دنیا طراحی شده و قادر است انواع بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و اهداف با سطح مقطع راداری کوچک و دارای سرعت و مانور بالا را در محدوده عملیاتی خود منهدم کند.

قابلیت بالای ضد جنگ الکترونیک و ردیابی خودکار و مستقل از دیگر ویژگی‌های این موشک پدافندی محسوب می‌شود.

* سرجنگی موشک‌های بالستیک هوشمند می‌شود

سرجستجوگر هوشمند برای موشک‌های بالستیک نقطه‌زن و زره کامپوزیتی هوشمند به عنوان 2 دستاورد فناورانه جدید نیروهای مسلح با حضور سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی رییس ستادکل در جشنواره سلمان فارسی رونمایی شد.

سرجستجوگر هوشمند موشک‌های بالستیک در یکپارچگی با بقیه زیرسامانه نوین موشک با تامین قابلیت نقطه‌زن در خشکی و دریا توان رزم نیروهای مسلح را افزایش می‌دهد.

دقت اصابت و هوشمندی موشک‌های بالستیک در کنار قدرت تخریب و توان غلبه بر سامانه های ضد موشک از ویژگی های برجسته این دستاورد نوین موشکی است.

این فناوری نوین که فقط در اختیار برخی از کشورهای پیشرفته قرار دارد، به عنوان نقش آفرین راهبردی منحصرا روی سلاح های استراتژیک استفاده می‌شود.

دستاورد دوم، زره کامپوزیتی هوشمند است که مبتنی بر فناوری زره مایع با الیاف منحصر به فرد ساخته شده است.

این زره در برابر گلوله‌های هسته فولادی ضدزره مقاوم است و الزامات استانداردهای نظام جهانی را تامین می کند.

بهره‌گیری از این فناوری در تجهیزات زرهی علاوه بر بی‌نیازی از برخی مواد تحریمی موجب کاهش وزن 76 درصدی زره های مورد نیاز در تانک ها ، نفربرها و سایر تجهیزات و افزایش تحرک و چالاکی توان رزم زمینی نیروهای مسلح می شود.

* نسل جدید موشک‌های بالستیک با کلاهک بارانی/ «بینا» جدیدترین موشک هدایت لیزری

در آستانه یوم الله 22 بهمن سال گذشته، 2 موشک جدید ساخت وزارت دفاع با موفقیت تست شد: نسل جدید موشک بالستیک برد بلند با کلاهک بارانی و موشک جدید «بینا» که یک موشک هدایت لیزری با قابلیت شلیک از هوا و زمین است.

موشک بینا یک موشک هدایت شونده لیزری است که قابلیت شلیک از هواپیماها و انواع سکوهای پرتاب زمینی را داراست.

این موشک قادر است اهداف مهمی از جمله پل ها، تانک ها، ادوات جنگی و مراکز فرماندهی دشمن را به دقت مورد اصابت قرار دهد.

سرعت عمل فوق العاده زیاد در از بین بردن اهداف مورد نظر، نگهداری آسان و قدرت سریع بکارگیری و عملیاتی شدن از ویژگی های مهم موشک هدایت لیزری بیناست.

نسل جدید موشک بالستیک برد بلند زمین به زمین نیز با سر جنگی بارانی برای انهدام جنگ افزارها و تجهیزات نظامی دشمن طراحی و تولید شد.

گریز از سامانه‌های ضد موشکی دشمن، قابلیت تخریب اهداف گسترده و امکان تخریب چند هدف مجزا از دیگر از ویژگی‌های این موشک است.

* تحویل انبوه 4 مدل موشک‌ بالستیک به سپاه/ تحویل مرصاد به پدافند هوایی

انبوه موشک‌های بالستیک با حضور وزیر دفاع به سپاه پاسداران و سامانه موشکی پدافند هوایی مرصاد نیز به قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) تحویل داده شد.

موشک های بالستیک قدرH، قیام، فاتح و خلیج فارس، ازجمله موشک‌های بالستیکی بودند که انبوهی از آنها تحویل نیروی هوافضای سپاه شد.

تعداد زیادی از سامانه موشک پدافند هوایی مرصاد نیز با تجهیز به رادار شناسایی، قابلیت کار مداوم 24 ساعته، امکان استقرار در ارتفاعات بسیار بلند، کشف، انتخاب و تعقیب هدف به صورت پیوسته و اتوماتیک تحویل قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا(ص) شد.

*تحویل 20 فروند بالگرد تعمیر شده به نیروهای مسلح

همزمان با خجسته سالروز ولادت با سعادت قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز، 20 فروند بالگرد که از سوی شرکت پنها وابسته به سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع عملیات بازسازی و تعمیرات اساسی آن به پایان رسید بود، طی مراسم ویژه‌ای با حضور سردار دهقان به نیروهای مسلح تحویل شدند.

تعداد 20 فروند از بالگردهای نیروهای مسلح که به صورت غیرپروازی و زمینی وارد شرکت پنها شده بود، مورد تعمیرات اساسی قرار گرفت.

این 20 فروند بالگرد از انواع 205، 212، 214، 412، CH، RH، SHو Mil بود.

* تجهیز موشک‌های بالستیک «قدر H» و «قیام» به سرجنگی‌های «بارانی»

با اعلام وزیر دفاع در مراسم تحویل انبوه موشک های بالستیک به نیروی هوافضای سپاه معلوم شد که که این سرجنگی ها حداقل بر روی 2 موشک بالستیک قدر یک H و میانبرد قیام نصب شده است.

هم اکنون این 2 موشک با توانایی حمل انواع سر جنگی های «بلاست» و «بارانی» توانایی انهدام طیف متنوعی از اهداف را دارا بوده و پرتاب از لانچرهای متحرک و سیلوها در مواضع مختلف و عبور از سپردفاع موشکی با داشتن قابلیت رادارگریزی، از مزایای این موشک ها محسوب می‌شود.

موشک‌های بالستیک با سرجنگی بارانی برای انهدام جنگ افزار ها و تجهیزات نظامی دشمن به کار گرفته می شود و گریز از سامانه های ضد موشکی دشمن، قابلیت تخریب اهداف گسترده، امکان تخریب چند هدف مجزا از یک دیگر از ویژگیهای این موشک به شمار می رود.

* نصب «سرجنگی‌ هوشمند» بر روی موشک‌های دوربُرد ایران

سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای درخصوص نصب سرجنگی‌های هوشمند بر روی موشک های ایرانی گفت: این سیستم هدایت تا آخر مسیر در سرجنگی موشک‌ها نصب می‌شود تا دقت اصابت آنها را بالا ببرد.

وزیر دفاع با تایید قابلیت نصب سرجنگی هوشمند بر روی موشک‌های دوربُرد نظیر قدر، قیام و سجیل، تاکید کرد: این سرجنگی روی هر موشکی قابل نصب است.

با نصب این سر جستجوگر هوشمند، کلاهک موشک‌های ایران می‌توانند پس از ورود به جو نیز تحت کنترل قرار گرفته و با دقت بسیار بالا، هدف را منهدم کنند.

* خطای موشک‌های بالستیک و «نقطه‌زن» ایرانی به زیر 5 متر رسید

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درخصوص دقت موشک‌های بالستیک و نقطه زن ایرانی نیز گفت: سامانه های هدایت شونده امروز، قدرت نقطه زنی اهداف را به صورت کاملا دقیق دارد و خطای اصابت آن ها زیر 5متر است.

* رونمایی از «فُطرُس» 2 هزار کیلومتری؛ بزرگترین پهپاد ایران

مهمترین پهپاد راهبردی ایران به نام «فُطرُس» با حضور سردار حسین دهقان وزیر دفاع رونمایی شد.

این پهپاد ساخت وزارت دفاع و در شرکت صنایع هواپیماسازی ایران وابسته به سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع تولید شده است.

«فُطرُس» با برد عملیاتی بیش از 2 هزار کیلومتر و سقف پروازی 25 هزار پایی و مداومت پرواز 16 تا 30 ساعت بعنوان بزرگترین هواپیمای بدون سرنشین راهبردی کشور است، که از قابلیت‌های ویژه‌ای برخوردار است.

«فطرس» با تسلیح به موشک‌های مختلف، علاوه بر ماموریت‌های مراقبت شناسایی، ماموریت‌های رزمی نیز انجام می‌دهد.

* نصب موشک‌های کروز با برد بیش از 300 کیلومتر روی شناورهای سپاه

سردار سیدمهدی فرحی رئیس سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با اشاره به تجهیز نیروهای مسلح از سوی این وزارتخانه به انواع تسلیحات نظامی ازجمله موشک و راکت گفت: بزودی محصولات جدیدی با بردهای مختلف و قابلیت‌های فوق‌العاده پیشرفته و از نوع کروز در اختیار نیروی دریایی سپاه قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار داشت: دقت و برد موشک‌های جدید نسبت به موشک‌های 300 کیلومتری که اکنون در اختیار نیروی دریایی سپاه است، افزایش یافته است.

* موشک‌های جدید «یاعلی» و «زلزال بارشی» در نمایشگاه هوافضا

در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه بودیم.

در این نمایشگاه موشک‌ها و سامانه‌های مختلفی برای اولین بار به نمایش گذاشته شد که این دستاوردها با همکاری وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه پاسداران به سرانجام رسیده است.

یکی از این دستاوردها، موشک کروز جدیدی با نام موشک یا علی(ع) بود که در این نمایشگاه با رنگ قرمز به نمایش درآمد.

طبق اطلاعات به دست آمده، موشک کروز یا علی(ع)، دارای برد 700 کیلومتر است.

این در حالیست که برد موشک‌های کروز ایران تا پیش از این در بیشترین حالت، 300 کیلومتر اعلام شده بود.

یکی دیگر از دستاوردهایی که در این نمایشگاه توجه مخاطبان را جلب می‌کرد، موشک «زلزال بارشی» بود که برای اولین بار به نمایش درآمد.

30 بمب 17 کیلویی در موشک زلزال بارشی بکارگرفته شده که این بمبها در فاصله نزدیک به زمین پخش می‌شود و برای زدن باند فرودگاه و تجهیزات پخش شده روی زمین مناسب است.

موشک زلزال با سوخت جامد از جمله مهمترین موشک‌هایی است که با برد حدود 300 کیلومتر می‌تواند اهداف و پایگاههای دشمن در اطراف ایران را در فواصل کوتاه مورد هجوم قرار دهد.

با نصب سر جنگی‌های بارانی بر روی موشک زلزال، این موشک که بنا بر اعلام قبلی، به لحاظ دقت در انهدام اهداف نیز ارتقاء چشمگیری یافته، توانایی انهدام طیف متنوعی از اهداف را به دست آورده است.

این نوع کلاهک محوطه نسبتاً گسترده‌ای را در زمان فرود مورد اصابت قرار می‌دهد و در حقیقت کلاهک بارانی برای انهدام یک هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیب رسانی به محوطه ای از اهداف پراکنده استفاده می‌شود.

موشک «زلزال بارشی» هم از لحاظ عملیاتی و هم به لحاظ اقتصادی با 36 راکت زلزال برابری می‌کند.

در این نمایشگاه البته برخی سامانه های دیگر دفاعی نظیر پدافند هوایی رعد، سوم خرداد، طبس و برخی رادارهای مهم نیز رونمایی شدند.

* افتتاح 21 پروژه راداری و الکترونیک دفاعی

به همت مجموعه صنایع الکترونیک ایران و همچنین صنایع الکترونیک شیراز، در حوزه راداری، 2 سامانه مراقبت پدافندی (بعنوان رادارهای هشدار اولیه) آماده تحویل به نیروها شد که جزء رادارهای پیشرفته جستجوگر مراقبت هوایی بردبلند محسوب می شود.

در زیرسامانه های راداری کشور نیز 2 لامپ مهم نظامی و یک نوع لامپ اشعه ایکس و همچنین کانورتور اکسیژن 5 لیتری جهت تأمین اکسیژن موردنیاز در کابین خلبان هواپیما به بهره برداری رسید.

در حوزه‌های الکترونیک هوایی و دریایی نیز 6 محصول مهم و راهبردی شامل: سونار، مخابرات زیرسطحی، سامانه های تکن زمینی، آنتن تکن و رایانه‌های هوایی منصوب بر پرنده، رادارهای شناسایی هواپیماهای دوست از دشمن عملیاتی شد.

سامانه اخلالگر هوشمند راداری با قابلیت اختلال در انواع رادارها و برخی زیرسامانه های هدایت در موشک، سامانه بومی تکن زمینی برای نصب در فرودگاه های کشور با استانداردهای ایکائو برای ناوبری هواپیماهای نظامی و سامانه های DME برای ناوبری هواپیماهای تجاری نیز از دیگر پروژه هایی است که به بهره برداری رسید.

همچنین در حوزه هوشمندسازی سلاح، 4 محصول جدید شامل: دوربین حرارتی، موقعیت یاب لیزری ایمن چشم، فیوز لیزری، سیستم هدایت لیزری موشک های ضدزره با کارایی بیشتر و وزن پایین تر نسبت به محصولات مشابه خارجی و قابلیت استفاده در جنگ های منظم و نامنظم، سامانه جهت یابی و استخراج مشخصات شناورهای دریایی بصورت لحظه ای، رونمایی شد.

* رونمایی از «تلفن همراه امن» و دیگر محصولات ودجا در حوزه سایبری

همزمان با آغاز هفته پژوهش بود که از 12 محصول بومی فناورانه در حوزه سایبری رونمایی شد.

«سیستم عامل بومی و امن» که از دستاوردهای مشترک صاایران و شرکت های دانش بنیان و برخی دانشگاه ها به شمار می رود؛ می تواند یکی از دغدغه ها و نگرانی های جدی که عبارت از وابستگی زیر ساخت های حیاتی و حساس کشور به سیستم عامل خارجی است را بطور کامل رفع کند.

«ضد بدافزار پادویش» نیز که توسط یکی از شرکت های فناور داخلی طراحی و ساخته شده، قادر است امنیت رایانه های شخصی و سازمانی را در مقابل انواع ویروس های مهاجم برقرار و تأمین کند.

از آنجا که از عمده‌ترین دغدغه ها و نیازهای کاربران تلفن همراه، امنیت ارتباطات و عدم شنود مکالمات آنان است، «تلفن همراه امن» می تواند با ایجاد امنیت کامل و پایدار جلوی هرگونه مخاطره امنیتی و شنود را بگیرد.

طراحی و ساخت 2 محصول «مسیر یاب بومی» و «سیستم انتقال نوری مخابرات» چشم انداز امید بخشی را در رسیدن به زیر ساخت های بومی و امن ترسیم می کند که این محصولات توسط 2 شرکت دانش بنیان و فناور طراحی و ساخته شده است.

«سامانه تشخیص تهدیدات سایبری»، «مرکز عملیات امنیت»، «دیواره آتش پرسرعت و با ظرفیت بالا» و «دیواره آتش نرم افزار های کاربردی» نیز به عنوان 4 محصول جدید در حوزه امنیت شبکه، قابلیت حفاظت از شبکه‌های سازمانی در مقابله با تهدیدات هکرها و عملیات نفوذ را فراهم می کند.

«سامانه کنترل صنعتی بومی» می‌تواند نیازهای مشترک وزارت دفاع، وزارت صنعت و معدن و دیگر بخش های صنعتی را در حوزه کنترل و نظارت بر زیر ساخت های صنعتی کشور برطرف کند.

* رونمایی از نخستین طرح ملی موقعیت یابی زمین پایه

همزمان با برگزاری جشنواره پژوهش، نخستین طرح ملی موقعیت یابی زمین پایه با حضور وزیر دفاع در دانشگاه صنعتی مالک اشتر رونمایی شد.

در روش موقعیت یابی زمین پایه، سیگنال‌های موقعیت یابی از طریق ایستگاه های فرستنده رادیویی مستقر در زمین پخش شده و کاربران با دریافت سیگنال های رادیویی موقعیت خود را با دقت مناسب تشخیص می‌دهند.

طرح پایلوت وزارت دفاع فناوری‌های مورد نیاز برای یک زنجیره در ابعاد کوچک را جهت اثبات فناوری فراهم آورده است که با آزمایش و ارزیابی کیفیت و دوام برای بهره برداری بخش های مربوط  تولیدی خواهد شد.

سامانه موقعیت یاب زمین پایه از زیرسامانه ها  و فناوری های متعددی از جمله فرستنده های پرقدرت، آنتن ها، مکانیزم های همزمانی فرستنده ها با قدرت چند نانوثانیه و گیرنده‌ها تشکیل شده است.

* 2 فروند لندیکرافت چند منظوره هزار تنی به بهره برداری رسید

در جریان بازدید سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از صنایع دریایی شهید موسوی خرمشهر، 2 فروند لندیکرافت چند منظوره 1000تنی به بخش خصوصی واگذار و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

لندیکرافت 1000تنی فرشته 2 و پاس یار، قابلیت حمل سوخت، آب، باربروی عرشه و کانتینر را دارا است.

 



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 ویندوز فون 8.1 اکنون مدتی است که در دسترس کاربران قرار گرفته است و امکانات جدیدی را در راستای سر وسامان دادن به زندگی دیجیتال و آنلاین کاربران ارائه نموده است. قابلیت های جدید وین فون منجر به آن شده است که از هم اکنون برخی از کارشناسان آن را یک سیستم عامل مطح و محترم طی یکسال آینده برای بازار موبایل ببینند.

امروز میخواهیم شما را با چند نمونه از این قابلیت های جدید و جالب در وین فون 8.1 آشنا کنیم که این سیستم عامل را تا حد زیادی به خط سیر اندروید و iOS نزدیک کرده است.

البته تعدادی از این قابلیت ها پیش از این نیز در وین فون 8 وجود داشتند اما مایکروسافت به سرعت و البته خیلی خوب اقدام به بهبود و گسترش دادن آنها کرده است. اما تعدادی دیگر تماما قابلیت های جدید هستند که به کار گیری آنها لذت کار با سییستم عامل موبایل مایکرسافت را دو چندان میکند:

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

فرستادن مستقیم تماس ها به پست صوتی

یکی از این قابلیت های جدید امکان فرستادن مستقیم تماس ها به پست صوتی یا Voicemail است. به این صورت که اگر در جلسه ای قرار دارید و یا در حال حاصر به هر ترتیب قادر به پاسخگویی به تماس نیستید اکنون میتوانید با انتخاب گزینه Ignore تماس را رد کنیدو گوشی وین فون شما این تماس را مستقیما به پست صوتی – در صورت فعال بودن – ارسال میکند:

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

پاسخ سریع با یک پیام متنی

همچنین اکنون رد کردن تماس ها به شیوه ای دیگر نیز در وین فون سر وس سامان داده میشود. اکنون در وین فون 8.1 این قابلیت وجود دار که با تنظیم یک پیام متنی تماس رد شده و مخاطب مورد نظر را از شرایط فعلی خود آگاه سازید. برای تنظیم این قابلیت در قسمت Phoneگوشی خود از منو گزینه Settings را انتخاب کنید و گزینه Text Replay را به حالت On در آورید و سپس متن مورد نظر خود را در قسمت مربوطه وارد نمایید:

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

دانلود نقشه ها برای استفاده Offline

اگر قرار است به منطقه ای بروید که در آن اینترنت در دسترس شما نیست و یا سرعت اینترنت تا حد زیادی پایین است، امکان استفاده از نقشه های گوشی ممکن نیست، مگر آنکه قبلا آنها را دانلود کرده باشید:

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

برای اینکار برنامه Maps را اجرا نمایید و از منو گزینه Settings را برگزینید. سپس ر تنظیمات بر روی دکمهDownload Maps کلیک کنید.

همچنین میتوانید این نقشه های دانلود شده را هر چند وقت یکبار بروزرسانی نیز بکنید. برای اینکار در تنظیماتMaps بر روی دکمه Check for Updates کلیک کنید.

به گوشی خود کلمات جدید را آموزش دهید!

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

وین فون از یک ویرایشگر املای ذاتی برخوردار است که به شما در وارد کردن صحیح کلمات در حیت تایپ کردن کمک فراوانی میکنداما مواقعی پیش می آید که شما قادر به یافتن کلمه مورد نظر خود در واژه نامه این ویرایشگر نیستید. جای نگرانی نیست! به سادگی قادر هستید که این کلمات جدید را به واژه نامه وین فون خود اضافه کنید.

وین فون زمانی که با کلمات ناآشنا برخورد میکند آنها را با یک خط مواج قرمز مشخص میکند. اگر املای کلمه صحیح است کافی است بر روی آن واژه مورد نظر ضربه بزنید تا انتخاب شود و سپس از میان گزینه ها، گزینه مربوط به اضافه کردن واژه مورد نظر را انتخاب کنید:

رصد میزان استفاده از داده ها بر روی سیستم عامل

وین فون 8.1 به یک قابلیت خیلی خوب به نام Data Sense مجهر شده است که مار و اطلاعات دقیق را در خصوص میزان استفاده گوشی هوشمند شما از اینترنت در اختیارتان قرار میدهد:

پنج قابلیت جدید و جالب در ویندوز فون 8.1

برای دیدن این آمار و اطلاعات به Settings> Data Sense مراجعه کنید. در اینجا حتی قادر خواهید بود که با ضربه زدن بر روی دکمه Set limit میزان استفاده خود از حجم ترافیکی اینترنت را مشخص کنید.

این قابلیت ها در وین فون منجر به ان شده است که این سیستم عامل روز به روز به رقبای جدی خود یعنی iOSو اندروید نزدیک تر شود. الته همه اینها صرف نظر از خلاقیت ها و کارایی هایی است که Cortana برای کاربران وین فون دارد!



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 در مورد تبلت ها و قابلیت‌های آن‌ها صحبت‌های زیادی به میان آمده است. اما یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که آن را از دیگر گجت ها متمایز می‌کند قابلیت حمل و نقل آسان آن است. همانطور که می دانید تبلت ها در دسته ابزارهای قابل حمل در بین گوشی‌های هوشمند و لپ تاپ‌ها قرار می‌گیرند. توانایی‌ها و آزادی عمل کاربر در تبلت ها به دلیل بزرگ بودن صفحه نمایش بیشتر گوشی‌های هوشمند بوده و در مقابل از لش تاپ‌ها سبک تر هستند و قابلیت حمل و نقل آسان تری را دارند. یکی از کاربردهای جذاب تبلت ها در میان کاربران امکان اجرا و انجام باری‌های متنوع موجود در بازار است. به طوری که حتی برخی از خریداران تبلت امکان اجرای هرچه بهتر بازی‌ها را در اولویت خود قرار می‌دهند. در این مطلب نیز قصد داریم بهترین تبلت های موجود در بازار را برای کاربرانی که به بازی علاقه مند هستند معرفی کنیم.


تبلت Nvidia Shield
Nvidia Shield یک تبلت مبتنی بر سیستم عامل اندروید بوده که در واقع ترکیبی از Nvidia Shield و EVGA Tegra Note است. این تبلت خوش دست علاوه بر یک پردازنده سریع و رزولوشن بالا و شفاف صفحه نمایش در کنار اسپیکرهای روی تبلت دارای یک قلم برای راحتی کاربری در قسمت‌های مختلف تبلت نیز است. شرکت اینویدا، سازنده این تبلت برای کامل شدن حس و تجربه بازی یک کنترلر بی سیم با قیمت 59 دلار نیز برای این تبلت در نظر گرفته که لذت بازی کردن را دوچندان می‌کند.


Nvidia Shield
اولین تبلت شرکت انویدیا برای بازی در نگاه اول بیشتر شبیه یک کنسول بازی دستی به نظر می‌رسد اما با باوجود صفحه نمایش لمسی با اندازه متوسط می توان آن را در دسته تبلت های مخصوص بازی جای داد. Nvidia Shield مجهز به یک پردازنده قوی با حداکثر سرعت برای اجرای بازی‌ها بوده و از سیستم عامل اندروید 4.2 استفاده می‌کند. سیستم کنترلر متصل به این تبلت تجربه اجرای بازی‌ها را در آن از دیگر تبلت ها متمایز می‌کند.


اپل آیپد مینی رتینا
سه دلیل اصلی برای قرار گرفتن آیپد مینی رتینا در این لیست به عنوان یک تبلت مناسب اجرای بازی وجود دارد. اول اینکه چیپ A7 این تبلت یکی از سریع‌ترین و قوی‌ترین پردازنده ای موجود برای اجرای بازی‌ها است. صفحه نمایش رتینای این تبلت با اندازه مناسب باعث می‌شود در دست گرفتن آن راحت باشد و در حین انجام بازی‌های طولانی مدت کاربر خسته نشود. و سوم اینکه فروشگاه اپ استور اپل گنجینه ای از بهترین بازی‌های ساخته شده برای پلتفرم همراه است.


اپل آیپد ایر
درست مانند آیپد مینی رتینا، آیپد ایر نیز جزء یکی از سریع‌ترین و قوی‌ترین تبلت های موجود در بازار برای اجرای هرچه بهتر بازی‌ها است. همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره شد فروشگاه اپ استور اپل کلکسیون کاملی از بازی‌های قوی و مناسب برای تمام سلیقه‌ها بوده و می‌تواند عطش بازی خورها را برطرف کند!


EVGA تگرا نوت 7
دو دلیل برای قرارگرفتن این تبلت در لیست برترین‌ها برای بازی وجود دارد و هیچکدام از این دلایل ارتباطی با قلم مخصوص تگرا نوت 7 ندارد. اگر ملاک ما قلم مخصوص تبلت باشد بدون شک گلکسی نوت 8 از تگرا نوت 7 سرتر است. 
و اما دلایل! اول اینکه سیستم عامل تگرا نوت 7 اندروید خالص بوده و امکان دسترسی نامحدود و بدون مشکل به بازی‌های گوگل پلی برای این تبلت فراهم بوده و دوم اینکه تگرا نوت 7 مجهز به پردازنده 1.8 گیگاهرتزی تگرا 4 اینویدیا برای اجرای هرچه روان‌تر بازی‌ها است.


آمازون کیندل فایر HDX7

پردازنده کوالکام اسنپدراگون 8 با هسته‌های متمرکز دلیل انتخاب این تبلت آمازون به عنوان یک گزینه مناسب برای بازی است. صفحه نمایش این تبلت رزولوشن بسیار خوب و شفافیت فوق العاده‌ای دارد. عملکرد اجرای اپلیکیشن ها و بازی‌ها در این تبلت با سرعت فریم‌های بالا بسیار قابل‌قبول است.


گوگل نکسوس 7 (2013)
با وجود اینکه آخرین نسخه نکسوس 7 گوگل مجهز به جدیدترین سخت افزار گرافیکی تبلت ها نیست اما پشتیبانی نرم افزاری آن باعث شده که رتبه خوبی در جمع تبلت های مخصوص بازی داشته باشد. نکسوس 7 جدید از معدود تبلت هایی است که از فناوری Open GL 3.0 پشتیبانی می‌کند. Open GL عملکرد پردازنده گرافیکی را تقویت کرده و و اجرای بازی‌ها را روان می‌کند. صفحه نمایش نکسوس 7 جدید دقت رنگ و شفافیت بسیار بالایی دارد.


سامسونگ گلکسی تب پرو 8.4
گلکسی تب پرو 8.4 عملکردی بسیار روان و قوی دارد. سرعت آن بالا بوده و طراحی خوبی دارد. با وجود ابعاد 8.4 اینچی خود از نظر عملکرد گرافیکی از تبلت های سونی اکسپریا z2 و نکسوس 10 گوگل قوی تر ظاهر شده است. گلکسی تب پرو 8.4 با رزولوشن بالای تصویر و قابلیت اجرای اپلیکیشن ها و برنامه‌ها در پنجره‌های مجزا، علاوه بر بازی، گزینه مناسبی برای تماشای ویدیو و کارهای دیگر است.



 
 


تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در یک رویارویی جنجالی بین ابرخودروهای دو دیفرانسیل، شاهد به هم دوخته شدن زمین و آسمان هستیم. آنقدر بی‌پروا هستند که به نظر می‌رسد چیز دیگری از آن‌ها سریع‌تر نیستند.

آئودی R8 و نیسان GT-R کاملاً خستگی ناپذیر. گلوله‌هایی که از هر چهار چرخ خودرو برای شلیک به فضا استفاده می‌کنند و به طرز شیطنت‌آمیزی جعبه‌دنده‌های دو کلاچه‌اشان را به رخ هم می‌کشند. اگر دست روی نام‌ها بگذاریم گویی داریم درباره لامبورگینی اونتادور و بوگاتی ویرون صحبت می‌کنیم.

جی‌تی-آر با آن قدرت ۵۴۵ اسب‌بخاری و قیمت ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ دلاری‌اش معامله‌ای سودآور تلقی می‌شود. نیسان با ویرایش Track Pack (بسته مخصوص پیست) کاری کرده که این اسپرت رؤیایی تبدیل به یک اسپرت رویایی‌تر شود.

نسخه فوق با ترمزهای خنک‌شونده، سیستم تعلیق و صندلی‌های جدید روی کار آمده است. با جرات تمام می‌توان گفت که حتی یک سر و گردن از ویرایش Black Edition‌ نیز بالاتر و بهتر است.

از آن‌سو R8 را می‌بینیم که با نسخه Plus خود آمده تا دوران جدید سرکشی خود را به نمایش بگذارد. استفاده هوشمندانه از سرامیک و فیبر کربن در مکانیزم‌های توقف و پایداری یکی از خاص‌ترین‌ها در نوع خودش است. باک سوخت کوچک‌تر، فنربندی سفت‌تر و صندلی‌های ساده با کنترل دستی کاری کرده است که خودرو تا جای ممکن سبک‌تر شود. این یعنی کاهش ۵۹ کیلوگرمی از وزن خودرویی که پیش‌تر ادعای فوق سبک بودن را داشت. آئودی درون قوای محرکه‌ای که اصلاً جای تقویت نداشت ۲۵ اسب‌بخار دیگر گنجاند.

با اینکه حجم پیشرانه‌ها و قیمت‌ها به صورت چشم‌گیری متفاوت است،‌ ولی می‌بینید که قدرت‌ها اختلاف چندانی ندارد. بنا بر این این‌ها نیامده‌اند که تنها روبه‌روی هم صف‌آرایی کنند. این ژاپنی و آن آلمانی هدف‌های بزرگ‌تری چون پیروزی در رقابت‌های درگ را دارند. بعد از ۱۱ ثانیه آن‌ها نه تنها موفق به پیمودن ۴۰۰ متر می‌شوند بلکه به کلی از میدان دید نیز خارج می‌شوند. برتری شتاب با رکورد بهتر ۰٫۳ ثانیه‌ای‌اش است.

این یکی را باید مدیون لاستیک‌های دانلوپ آن بدانیم. وقتی صفر تا صد آن در فقط ۲٫۷ ثانیه طی می‌شود یعنی به سریع‌ترین خودرویی که تا به حال تست کرده‌ایم، رسیده‌ایم. حتی بوگاتی ویرون و پورشه ۹۱۱ توربو نیز در شرایط دنیای واقعی نیز کندتر از آن هستند. اینکه کدام سریع‌ترند را فهمیدیم. ولی سؤال مهم اینجاست که کدام بهتر است.

به گزارش بازارخبر، در روز تست سعی کردیم خودروها را در حالی که محدودیت الکترونیکی سرعتشان روشن بود، برانیم. نتایج فاجعه‌آمیز بود. گویی یک پلنگ و یک چیتا را درون قفسی کوچک محبوس کرده باشیم. آهسته و خسته‌کننده. آرام و بی‌خاصیت. به وضوح معلوم است که این خودروها هیچ محدودیتی نمی‌پذیرند.

با خاموش کردن این سیستم محافظتی، وقتی آن‌ها را برای تست اسلالوم آماده کردیم، اوضاع رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. حالا دیگر می‌شد جیغ و فریادشان را در سر پیچ‌ها شنید.

نیسان GTR
باید اعتراف کرد که عملکرد نیسان به مراتب دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر از آئودی رقیب بوده است. نه نیاز است فشار گاز را کم و زیاد و نه اینکه با ترمز بازی کنید. با هر سرعتی که دارید وارد پیچ شوید و با همان سرعت خارج.

پیچ‌های تند و تیز هم برای این GT-R حکم همان مسیر صاف را برایش دارد. خلاصه آنکه اگر شما تسلیم ترس نشوید، این خودرو کم نمی‌آورد. چرا که در آن هنگام که صدای جیغ تایرها بلند شده، غرش دلهره‌آمیز پیشرانه و اگزوز نیز توی دل راننده را خالی می‌کند.

به لطف صندلی‌های کاملاً مسابقه‌ای، کاملاً روی تعویض دنده‌ها و مهم‌تر از آن فرمان‌پذیری مسلط هستید. یادتان باشد که نیسان با تمام مهندسی‌اش مکانیزم فنربندی این خودرو را به استاد Bilsteins سپرده است. شاید روی کنسول آن یک حالت Conf (مخفف راندن راحت) قرار گرفته باشد ولی تردید نکنید که این یک دروغ بزرگ است!

با این خودرو چنان فشاری بر بدنتان وارد می‌شود که حتی نمی‌توانید با خیال راحت پلک بزنید. پس خیلی راحت قید مسافرت‌های آخر هفته را با آن بزنید.

آئودی R8
دنیای سواری‌مان را عوض می‌کنیم. حالا نوبت انتخاب چهار حلقه وحشتناک است. بی‌تعارف بگوییم این آئودی خالص‌ترین محصول آئودی در عالم سوپراسپرت‌ها است. روی مدل‌های قبلی می‌شد قدری محافظه‌کاری دید. محدودیت‌هایی که به دلیل استفاده آماتورها اعمال شده بود.

این مدل R8 ویرایش Plus تنها برای حرفه‌ای‌ها طراحی شده است. یک موفقیت عالی برای آئودی و بخش موتوراسپرت آن‌ها. با حذف ملزومات اضافی حالا با این هیولا حس واقعی پرواز روی آسفالت ممکن شده است. هرچه باشد پشت این خودرو یک دنیا مهندسی آلمان‌ها پنهان شده است. فرمان‌پذیری استادانه این ادعا را تصدیق می‌کند. سیستم تعلیق به کلی دستخوش تغییراتی شده است. به همین دلیل چسبندگی این آئودی غیر قابل باور است.

در جدال جعبه‌دنده‌ها، پیروزی تمام قد با آئودی است. پیشرانه چه در نخستین لحظات حرکت و چه در دور موتور ۷۰۰۰ rpm کاملاً در کنترل گشتاور و آن جعبه‌دنده هوشمندانه است. درست به خاطر چنین قابلیت‌هایی است که آئودی نسبت به شکستگی ناگهانی گردن رانندگان هشدار می‌دهد.

تستر ارشد ما می‌گوید که حس و حال رانندگی با آن درست مانند خودرویی است که مدام با آن معکوس کشیده می‌شود. شاید رقیب بتواند پیچ‌ها را با سرعت بیشتری بپیماید اما این آئودی است که به طرز معجزه‌آسایی می‌تواند حتی در پیچ‌های تند و سرعت‌های بالا باز هم حرکت کند. می‌دانید یعنی چه؟ یعنی با این R8‌ می‌شود در داخل پیچ نیز از یک خودروی دیگر سبقت گرفت. 

این دو خودرو در پیست ما رکوردهای جالب توجهی به دست آوردند. آئودی توانست یک دور کامل را طی ۱ دقیقه و ۲۱ ثانیه طی کند. ۰٫۴ ثانیه سریع‌تر از فراری ۴۵۸٫ اما رکورد ۱ دقیقه و ۱۹ ثانیه‌ای نیسان است که واقعاً بی‌رقیب نشان می‌دهد. این آسیایی حتی از دوکاتی ۱۱۹۸S نیز سریع‌تر بوده است.

به گزارش بازارخبر، همه می‌خواهند بدانند راز ناگفته جی‌تی-آر چیست؟ جوابش ساده است؛ گشتاور. با این سامورایی گشتاور همیشه در بالاترین سطح خود باقی می‌ماند. چه حین ورود به پیچ‌ها و چه حین خروج از آن‌ها. در حقیقت مزیت گشتاور هوشمند آن است که باعث هرزگردی بیهوده نمی‌شود. به نوعی برای خود خودرو اعتماد به نفس می‌آورد. با این خودرو همیشه خنده بر لب دارید. به طرز عجیبی این محصول برای خودش احترام قائل است.

ولی متأسفانه در بحث سرزندگی و لذت‌بخش بودن کمی فروگذاری می‌کند. مگر چند نفر در دنیا راننده واقعاً حرفه‌ای هستند که با راندن این موجود آشنایی کامل دارند. این برای نیسان حکم یک خودخواهی کامل را دارد.

درست برعکس ماهیت R8. با اینکه در یک روی خود نشان از خشونت مرگبار دارد، ولی در روی دیگر حتی کودکان و نوجوانان را نیز جذب می‌کند. تناسب فوق‌العاده‌ای بین آرام بودن و وحشی بودنش اعمال شده است. اگر لازم باشد شما را تا سر حد جنون می‌ترساند و اگر لازم باشد با شما مثل یک مادربزرگ رفتار می‌کند.

آئودی R8 در کلام آخر
شتاب‌گیری‌اش عالی است. واقعاً برای ترمزگیری لحظه‌شماری می‌کنید.

نیسان GT-R در کلام آخر
پایداری و هندلینگ معرکه‌ای دارد. سریع‌تر راندن با آن آسان‌تر از آرام‌تر رفتن است.
 

 

برای دیدن تصاویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آنها کلیک کنید

 

 

 
 


تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408428207039_1.jpg

دولت باراک اوباما اعلام کرده نخستین گام به سوی تجهیز خودروها و کامیون‌های سبک آینده به فناوری را برداشته که آن‌ها را قادر به هشداردادن به یکدیگر در مواقع خطر بالقوه جهت اجتناب از تصادف می‌کند.

 

 گزارش تحقیقاتی «سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه» امریکا تخمین می‌زند این فناوری سالانه می‌تواند از بروز 592 هزار تصادف تقاطع‌های جاده‌ای جلوگیری کرده و جان 1083 تن را نجات دهد. این آژانس به دنبال ارائه پیش‌نویس قوانینی جهت مجهزکردن وسایط‌نقلیه به سیستم‌های جدید است.

 

فناوری مزبور از سیگنال رادیویی برای مخابره مداوم مکان، جهت، سرعت و دیگر اطلاعات خودروها استفاده می‌کند که اتومبیل‌ها و کامیون‌های مجهز این اطلاعات را دریافت کرده و رایانه‌هایشان به رانندگان درباره تصادف قریب‌الوقوع هشدار می‌دهند.

 

گفته می‌شود این فناوری تا فاصله 275 متری عمل می‌کند و چنانچه سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام شود، بزرگراه‌ها و چراغ‌های راهنمایی با خودروها شروع به صحبت‌کردن کرده و هشدارهایی درباره تصادف ترافیکی یا خطرات جاده‌ای پیش‌رو را به رانندگان ارسال خواهند کرد.

 

این سیستم متفاوت از ویژگی‌های ایمنی خودکاری است که از حسگرها و رادارها استفاده می‌کنند و پیش‌تر در تعدادی از وسایط‌نقلیه امروزی کار گذاشته شده‌اند و همچنین اساس خودروهای خودکار آینده را تشکیل می‌دهند. با این حال، دولت اوباما اعلام کرده این دو فناوری سازگار بوده و چنانچه مکالمات بین خودروها رانندگی را ایمن‌تر کند، خودروهای خودران نیز ایمن‌تر خواهند شد.

 

افزودن چنین دستاورد فناورانه‌ای به خودروهای جدید در سال 2020 برای هر وسیله‌نقلیه 341 تا 350 دلار هزینه در پی دارد اما با افزایش تجربه تولیدکنندگان سازنده این ابزار، 100 دلار از این میزان کاهش خواهد یافت.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408432049198_168.JPG

 

دو کیهان‌نورد روس با انجام پیاده‌روی فضایی خارج از ایستگاه، نانوماهواره طراحی شده توسط محققان دانشگاه لیما را در فضا رها کردند.

  «اولگ ارتمیف» به همراه «الکساندر اسکورتسوف»، کیهان‌نوردان روس دیروز (دوشنبه) اقدام به پیاده‌روی فضایی کردند.

 

در این مأموریت خارج از ایستگاه فضایی که 22 دقیقه بطول انجامید، نانوماهواره Chasqui به طول 10.1 سانتی‌متر و به وزن 0.9 کیلوگرم در فضا رها شد.

 

این ماهواره کوچک توسط محققان دانشگاه ملی مهندسی لیما در پرو طراحی شده و مجهز به ابزاری برای اندازه‌گیری دما و فشار و دوربین‌هایی برای عکسبرداری از زمین است.

 

پس از رها کردن ماهواره Chasqui در فضا، چند مرحله آزمایش علمی خارج از ایستگاه توسط کیهان‌نوردان روس انجام شد؛ فضانوردان اقدام به جمع‌آوری نمونه از بخش خارجی پنجره‌های ایستگاه کردند.

 

مهندسان ناسا قصد دارند بقایای به جای مانده از موتور فضاپیماهایی را که به ایستگاه فضایی ملحق می‌شوند، مورد بررسی قرار داده و خطرات احتمالی آنها برای ISS‌ را ارزیابی کنند.

 

 

 

 

 

رها کردن نانوماهواره Chasqui خارج از ایستگاه فضایی

 

 

 

رها کردن نانوماهواره Chasqui خارج از ایستگاه فضایی

 

 



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408429763274_162.JPG

 

یکی از فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی، لحظه ورود و سوختن کپسول باری سیگنوس در جو زمین را ثبت کرده است.

  کپسول باری سیگنوس که یک ماه قبل با محموله‌ای به وزن 1496 کیلوگرم راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) شده بود، با محموله‌ دیگری شامل زباله‌ و وسایل مستهلک فضانوردان در تاریخ 15 اوت (24 مرداد) از ایستگاه جدا و راهی زمین شد.

 

سیگنوس طبق برنامه در تاریخ 17 اوت (26 مرداد) در هنگام ورود به جو زمین بر فراز اقیانوس آرام از بین رفت.

 

«الکساندر گرست» فضانورد آلمانی آژانس فضایی اروپا (ESA) که در ایستگاه فضایی حضور دارد، موفق به ثبت لحظه ورود و آتش گرفتن کپسول باری سیگنوس در جو زمین شده است.

 

برخلاف کپسول باری دراگون شرکت اسپیس‌ایکس یا کپسول سایوز روسیه که قادر به عبور سالم از جو زمین هستند، سیگنوس در هنگام بازگشت به زمین و در حرارت جو نابود می‌شود.

 

شرکت خصوصی اوربیتال ساینس در قالب قراردادی به ارزش 1.9 میلیارد دلار با ناسا، طی هشت مأموریت وظیفه انتقال تجهیزات به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را با استفاده از کپسول باری سیگنوس برعهده گرفته است.

 

شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس نیز با انعقاد قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار، تجهیزات مورد نیاز فضانوردان را با استفاده از کپسول باری دراگون به فضا منتقل می‌کند؛ مأموریت بعدی دراگون برای 19 سپتامبر (28 شهرویر) برنامه‌ریزی شده است.

 

 

 

 

 

جدا شدن کپسول سیگنوس از ایستگاه فضایی

 

 

 

جدا شدن کپسول سیگنوس از ایستگاه فضایی

 

 

 

لحظه ورود و سوختن کپسول سیگنوس در جو زمین

 

 



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-156.JPG

شرکت اینتل با همکاری 50 Cent به دنبال ساخت مجموعه‌ای از هدفون‌هاست که حسگرهای آن‌ها، ضربان قلب کاربر را در تمامی اوقات حتی هنگام نشستن یا پیاده‌روی اندازه‌گیری می‌کنند.

 

 چون هدفون‌های SMS Audio BioSport In-Ear انرژی‌شان را از تلفن یا دستگاه پخش MP3 متصل می‌گیرند، هیچ‌گاه نیاز به شارژشدن ندارند.

 

تمامی اطلاعات ضربان قلبی که این گجت‌های هوشمند جمع‌آوری می‌کنند، به صورت آنلاین قابل‌پست‌شدن و تحلیل است و کاربران توصیه لازم را برای ارتقای سلامتی‌ یا کاهش وزنشان دریافت می‌کنند. این ابزار دارای حسگر نوری جاسازی‌شده‌ای است که تغییر ضربان قلب را اندازه‌گیری می‌کند و سیگنال‌های نویز ناشی از حرکت بدن و نور محیط را از بین می‌برد.

 

هدفون‌های قابل‌جاسازی در گوش همچنین مجهز به نرم‌افزاری هستند که سرعت موسیقی را بر اساس سطح فعالیت کاربر تغییر می‌دهد. شرکت‌های سازنده مدعی‌اند این سیستم‌ها کیفیت صوتی بالایی ارائه می‌دهند، همچنین ضدعرق و ضدآب بوده و به برنامه RunKeeper متصل می‌شوند.

 

این فناوری اواخر سال جاری میلادی عرضه می‌شود و شرکت اینتل ماه ژانویه نمونه‌های اولیه آن را در «نمایشگاه ابزار الکترونیکی مصرفی» در لاس‌وگاس به نمایش گذاشت.

 

هنوز تاریخ عرضه و بهای دقیق این هدفون‌ها مشخص نشده است.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408430298437_5.JPG

دانشمندان سیستم سلولی مصنوعی و شبکه‌مانندی خلق کرده‌اند که قادر به بازتولید رفتار پویای تولید پروتئین است.

 

 این دستاورد نه تنها به درک عمیق‌تر فرآیندهای زیستی پایه کمک می‌کند، بلکه شاید در آینده راه را به سوی کنترل تولید پروتئین‌های مصنوعی و طبیعی برای بسیاری از کاربردها هموار کند.

 

سیستم جدید چندین جز را بر روی یک تراشه زیستی جای می‌دهد؛ این اجزا (سلول‌های مصنوعی) با استفاده از لوله‌های نازک مویرگ به یکدیگر متصل می‌شوند و شبکه‌ای را خلق می کنند که امکان پخش مواد زیستی را در سراسر سیستم فراهم می‌کند. عمق هر یک از این سلول‌های مصنوعی یک میلیونم متر است.

 

در درون هر سلول مصنوعی، ژنوم سلولی کار گذاشته‌ شده و این ژنوم رشته‌های دی‌ان‌ای است که توسط خود دانشمندان طراحی و کنترل می‌شود.

 

محققان توانستند تولید پروتئین توسط این سلول‌های مصنوعی را مشاهده کنند.

 

جزئیات این مطالعه در مجله Science منتشر شد.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408426681857_163.JPG

محققان دانشگاه لیورپول ایمپلنت مینیاتوری طراحی کرده‌اند که با اعمال فشار به عضلات، منجر به تقویت عضلات شده و می تواند برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.

 

 مشکل اصلی داروهای موجود برای درمان پوکی استخوان، جذب آنها توسط تمامی استخوان‌های بدن است؛ در نتیجه محافظت کامل از استخوان شکننده صورت نمی‌گیرد.

 

این داروها با عوارض جانبی متعددی از جمله حالت تهوع، درد سینه و التهاب معده همراه هستند.

 

داروهای جدید موسوم به پادتن‌های مونوکلونال نیز که برای تقویت استخوان تجویز می‌شوند، هر شش ماه یکبار و تنها توسط پزشک باید تزریق شوند.

 

محققان دانشگاه لیورپول ایمپنلت کوچکی طراحی کرده‌اند که با اعمال فشار به عضلات مرتبط با استخوان شکننده، باعث تقویت استخوان‌ها و درمان نسبی پوکی استخوان می‌شود.

 

عملکرد این دستگاه بر روی موش‌ها مورد آزمایش قرار گرفت؛ ایمپنلت مینیاتوری در ابعاد سر سوزن در عضلات پای موش کاشته و از طریق سیم به شارژ درون معده متصل شد.

 

عضلات پا هر30 ثانیه یکبار در معرض جریان خفیفی قرار گرفته و این روش درمانی هر روز به مدت 10 دقیقه تکرار شد؛ پس از یک دوره یک ماهه، تراکم استخوان حیوانات تا 30 درصد افزایش پیدا کرد.

 

تحریک و فعال شدن مکرر عضلات از طریق یک جریان خفیف، منجر به رشد استخوان جدید می‌شود؛ چگونگی این فرآیند بطور دقیق مشخص نیست، اما برخی پزشکان معتقدند که انقباضات مکرر عضلات منجر به هدایت سلول‌های بنیادی به منطقه مورد نظر شده و به رشد استخوان جدید کمک می‌کند.

 

این ایمپنلت مینیاتوری هنوز بر روی انسان مورد آزمایش قرار نگرفته است، اما انتظار می رود ظرف دو تا سه سال آینده برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.

 

نتایج این دستاورد در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی انگلیس منتشر شده است.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1408435402438_untitled.JPG

پنج محصول فناورانه جدید شرکتهای مستقر در پارک فناوری پردیس امروز در دوازدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد رونمایی قرار گرفت.

 

 از جمله محصولات فناورانه جدید پارک فناوری پردیس «دستگاه همودیالیز»، «کپسول‌های فشار بالا»، «موتورهای DC گشتاور بالا»، «ربات عملیاتی شبکه‌های لوله» و «آزمایشگاه همراه» است.

 

دستگاه همودیالیز یکی از محصولات رونمایی شده در این اجلاس است که به عنوان یک وسیله خارج از بدن نقش کلیه را برای بیماران دچار نارسایی کلیه ایفا می‌کند و نرم‌افزار این دستگاه به صورت بومی طراحی شده و قیمت آن از نمونه‌های خارجی بسیار پایین‌تر است.

 

همچنین کپسول‌های فشار بالا از دیگر محصولات مورد رونمایی قرار گرفته در این مراسم می‌باشد که این محصول در هواپیماهای مسافربری و عملیاتی قابل نصب است و برای خلبان در هنگام Jettison و در کابین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

دانش فنی تولید این محصول که در اختیار چند کشور محدود غربی و اروپایی است توسط متخصصین کشورمان قابلیت بومی‌سازی و تولید انبوه را دارد.

 

از دیگر محصولات رونمایی شده در این مراسم می‌توان به موتورهای DC گشتاور بالا اشاره کرد که این محصول در یکی از مکانیزم‌های بالگردهای عملیاتی جهت کنترل حرکت سمت و رول کاربرد دارد و مورد نیاز صنایع بالگردسازی است.

 

با توجه به تحریمی بودن این محصول علاوه بر امکان تولید آن امکان ارائه خدمات پس از فروش آن نیز در داخل به وجود آمده است و قیمت تمام شده نمونه داخلی این محصول در حدود یک پنجم معادل نمونه خارجی آن می‌باشد.

 

ربات‌های عملیاتی شبکه‌های لوله نیز از دیگر محصولات رونمایی شده به شمار می‌رود که کاربرد و شدت فراگیری آن شامل نظارت مستمر بر تاسیسات لوله نظیر شبکه‌های حامل سوخت و انرژی، موجب کشف به موقع عیوب و مشکلات احتمالی و از طرفی انجام اقداماتی سریع جهت رفع آن می‌شود که این امر از خسارتهای مالی و زیست محیطی فراوانی جلوگیری می‌کند و از مزیت‌های این محصول می‌توان به ساختار کاملا بومی متناسب با نیاز صنعت کشور و منابع داخلی، طراحی چند کاربردی مجموعه در طیف وسیعی از کاربردها و مانور بالای حرکتی در انواع لوله، سطوح هموار و مخازن یاد کرد.

 

آزمایشگاه همراه نیز از دیگر محصولات مورد رونمایی قرار گرفته در دوازدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس است که این بسته به عنوان آزمایشگاه همراه در زمینه اپتیک، الکتریسیته و مخابرات طراحی و تولید شده و امکان تدریس همزمان و انجام آزمایش‌های مرتبط را برای معلمان میسر می‌کند.

 

در صورت تجهیز تمام مدارس کشور طی یک دوره پنج ساله در حدود 30 میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت خواهد گرفت.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 بسیاری از مدیران معروف دنیای تکنولوژی با کارهایی ساده و دور از انتظار اولین درآمدزایی را تجربه کرده‌اند تا درنهایت در مسیر موفقیت قرار گرفته‌اند. در همین راستا مجله بیزینس اینسایدر به‌تازگی فهرستی منتشر کرده است که نشان می‌دهد اولین مشاغل معروف‌ترین مدیران تکنولوژی در حال حاضر، چه بوده است. در اینجا می‌توانید این فهرست جالب را بخوانید:

بیزینس اینسایدر بررسی می‌کند
اولین مشاغل مدیران برتر تکنولوژی چه بوده است؟ 


ماریسا مایر مدیرعامل Yahoo: مهارت‌های رهبری مایر شاید به زمانی برمی‌گردد که او قبل از رفتن به گوگل و کار در آنجا، در دانشگاه استنفورد علوم کامپیوتری تدریس می‌کرد.  او زمانی که به گوگل رفت هم همچنان در سال‌های اول به تدریس در دانشگاه استنفورد ادامه می‌داد. «اریک رابرتز» یکی از استادان مایر در استنفورد در این مورد می‌گوید: «او به طرز عجیبی در کار تدریس خوب بود.» به این ترتیب بود که بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی مایر به‌عنوان یکی از اولین کارمندان شرکت گوگل استخدام شد.


جانی آیو طراح ارشد اپل: قبل از آنکه جانی آیو در سال 1992 به اپل بپیوندد، در یک استارت آپ لندنی به نام Tangerine کار می‌کرد. او پس از مدتی از کار در این شرکت خسته شد و تصمیم گرفت از آنجا بیرون بیاید، اما قبل از آن او طبق قراردادی برای یکی از مشتریان شرکتTangerine به نام Ideal Standard یک توالت طراحی کرد. این توالت طراحی بسیار متفاوتی داشت، اما وقتی آیو آن را رونمایی کرد به‌خاطر هزینه ساخت زیادش مورد انتقاد قرار گرفت.

سرگی برین یکی از موسسان گوگل: قبل از آنکه برین همراه با پیج بخواهد گوگل را که حالا یکی از مهم‌ترین شرکت‌های تکنولوژی جهان است تاسیس کند، در یک شرکت تحقیقاتی به نام Wolfram Research کار می‌کرد. او در آنجا کار کدنویسی انجام می‌داد.


تیم کوک مدیرعامل اپل: شاید یکی از جالب‌ترین موضوعاتی که در کتاب «اپل بعد از استیو جابز» نوشته «یوکاری‌ایواتانی» آورده شده، مربوط به اولین کار درآمدزای تیم کوک است. او کارش را با تحویل روزنامه به در خانه‌ها در آلاباما آغاز کرد و بعد از آن در دفتر پست این شهر هم کار کرد. سپس به یک کارخانه تولید آلومینیوم در ویرجینیا رفت. اولین شغل او در صنعت تکنولوژی زمانی بود که در شرکت IBM به مدت 12 سال کار کرد، قبل از آنکه به اپل بیاید.

جف بزوس مدیرعامل Amazon: او در نوجوانی مدتی در رستوران‌های زنجیره‌ای مــک دونالـد کــار می‌کرد. مدتی بعد او همراه با یکی از همکلاسی‌هایش اقدام به برگزاری یک اردوی تابستانی برای کودکان با نام «رویا» کرد. 

آنها برای ثبت‌نام هر کودک 600 دلار دریافت می‌کردند، اما تنها توانستند 6 کودک دانش‌آموز را ثبت‌نام کنند. اولین تجربه کاری او در دنیای حرفه‌ای بعد از فارغ‌التحصیلی‌اش از دانشگاه با درجه کارشناسی علوم کامپیوتر بود. او توانست به یک استارت آپ محلی به نام Fitel راه پیدا کند که در زمینه تجارت بین‌المللی فعالیت می‌کرد.

بیل گیتس موسس مایکروسافت: او همان‌طور که انتظار می‌رود کارش را به‌عنوان یک برنامه‌نویس آغاز کرد. بیل‌گیتس دانشگاه هاروارد را ترک کرد تا مایکروسافت را تاسیس کند. با این حال اما جالب است بدانید که او در دوران دبیرستان به‌عنوان یک برنامه‌نویس کامپیوتری در شرکت TRW کار می‌کرد.

شریل سندبرگ مدیر ارشد عملیات Facebook: «لری‌سامرز» استاد سندبرگ و مشاور او برای پایان نامه‌اش در سال 1991 و بعد از فارغ التحصیلی او را برای همکاری در بانک جهانی استخدام کرد. بعد از آن سندبرگ به هندوستان سفر کرد تا در پروژه‌ای که برای توقف گسترش بیماری جذام در این کشور انجام می‌شد، شرکت کند. بعد از کار در بانک جهانی، سندبرگ به خزانه‌داری کاخ سفید رفت و در آنجا در زمان ریاست جمهوری کلینتون مدیر منابع انسانی 
شد. 
 
جف وینر مدیرعامل LinkedIn: وینر در سال 1994 درست دو سال قبل از آنکه دانشگاه را ترک کند، به شرکت برادران وارنر پیوست.

او همیشه به جایگاه‌های بهتری فکر می‌کرد و شاید به همین دلیل هم بود که زمانی برای برادران وارنر گزارشی نوشت و در آن به راه‌هایی برای ارتقای عملکرد آنلاین آنها اشاره کرد. به این ترتیب بود که او ناگهان یکی از معاونان ارشد شرکت برادران وارنر شد و بعدها به LinkedIn پیوست.
استیو بالمر مدیرعامل سابق مایکروسافت: او بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه هــاروارد، در شــرکتProctor & Gamble استخدام شد تا به فروش یک دستگاه خودکار دسر ساز کمک کند. بعد از آن بالمر به فروش دستگاهی دیگر از این شرکت برای تولید کیک اسنکی کمک کرد. هر چند اولین تجارب کاری بالمر هیچ ارتباطی با ادامه راهش در عرصه تکنولوژی ندارد، اما نشان می‌دهد که او از ابتدا استعداد زیادی برای فروش محصولات مختلف داشته است.

اریک اشمیت مدیر اجرایی گوگل: او به‌عنوان اولین تجربه کاری وارد شرکت Zilog شد و در آنجا به‌صورت تمام‌وقت کار می‌کرد. این شرکت در زمینه طراحی و ساخت قطعات الکترونیکی فعــالیت می‌کرد. درواقــع بعضی از تراشه‌های قدیمی این شرکت در کنسول‌های بازی مانند Nintendo Game Boy و Sega Genesis به‌کار برده شده بود. او سابقه کار در شرکت‌های دیگری مانند Sun Microsystems و Xerox را هم داشته است.


 
 


تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اخیراً در بین کاربران اینترنت یک اصطلاح تازه باب شده است. البته این اصطلاح مدت زمانی زیادی است که تولد یافته اما اخیراً بسیار شایع شده است. حال ما قصد داریم این اصطلاح را در رسانه نیز باب کنیم. پس از همین جا به همه شرکت های اینترنتی عزیز و محترم اعلام میکنیم: «حجم خوری» ممنوع! 


بخواهیم یا نخواهیم؛‌ دوست داشته باشیم یا نه؛‌ بشر وارد عصری جدید شده است. عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات. این عصر بستر سیاسی؛ اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی جوامع بشری را تغییر داده است و اکنون مولفه های این فناوری است که تعیین کننده بسیاری از کنش های بشری است.
 
اشتباه نکنید. این یک اغراق نیست. دنیا وارداعصر اطلاعات و ارتباطات شده است. این روزها هیچ اتفاقی نیست که در دور ترین نقاط دور از ما رخ دهد و از آن نتوانید در توییتر چیزی پیدا کنید. این روزها نکته و مطلبی نیست که در خصوص آن در وب اطلاعاتی پیدا نکنید. این روزها شبکه‌های اجتماعی به یکی از تأثیر گذارترین رسانه‌ها تبدیل شده‌اند و چه بسیار افراد بزرگی که در خشم این شبکه‌ها گرفتار شدند و از اوج قدرت به قعر ذلت رسیدند و دیگرانی که با همین رسانه از فرش به عرش پرواز کردند.
 
این روزها وب و سایر ابزارهای ارتباطی تعیین کننده قدرت کشورها و سیاستمداران؛ مشخص کننده موفقیت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی و راه دهنده و هدایت‌کننده فرهنگها و اجتماعات هستند. 
 
اما هدف از این مقدمه چیست؟ پاسخ این سؤال زمانی مشخص می‌شود که یک سؤال دیگر در ادامه پرسیده شود:‌جایگاه ما یعنی ایرانیان در این عصر کجا است و در کجای این تحول قرار گرفته ایم؟‌ البته پاسخ مفصل به این سؤال خود پژوهشی بزرگ میطلبد اما میخواهیم از یک نقطه نظر متفاوت یک نکته اساسی را مطرح کنیم که شاید مدخلی بر جواب این سؤال باشد:
 
داستان از شرکت های اینترنتی و معضل بزرگ اینترنت در کشور ما شروع میشود. نارضایتی اغلب کاربران اینترنت از خدمات و زیر ساخت های اینترنتی کشور و از خدمات دهندگان اینترنت. واقعیت این است که اکنون معضلاتی در بستر استفاده مؤثر از وب در کشور وجود دارد که نپرداختن به آن‌ها شاید برای همیشه منجر به افسوس باشد.
 
شرکت های اینترنتی عزیز؛ «حجم خوری» ممنوع!
 
طبق اطلاعاتی که از وب سایت‌ها و شرکت های رتبه بندی سرعت در دنیا میتوان بدست داد ایران در بین کشورهای دنیا رتبه ۱۵۹ را با سرعتی در حد ۳.۹۱ مگا بیت بر ثانیه در اینترنت به خود اختصاص داده است (مؤسسه NetIndex, Okla) که هر چند جایگاه چندان بدی نیست اما به هیچ وجه جایگاهی درخوری نیز محسوب نمیشود:
 
شرکت های اینترنتی عزیز؛ «حجم خوری» ممنوع!
 
اما معضل اساسی در این نکته هم نیست. معضل از آنجایی شروع می‌شود که بسیاری از کاربران ایرانی به وجود همین سرعت نیز در ایران باور ندارند و معتقدند که سرعت اینترنت در کشور بسیار پایین‌تر از این و بر اساس تجربه است. این شکایت کاربران زمانی معنی میابد که آن را در کنار باور دیگر آن‌ها قرار دهیم: مطرح کردن این نکته که در ایران شرکتهای اینترنتی در کنار ارائه سرعت پایین اینترنت اقدام به «حجم خوری» یا به عبارت دیگر کم فروشی اینترنتی نیز میکنند!
 
این باورها تا چه حد صحیح است؟‌ بدون شک نمیتوان تنها بر اساس تجربه هیچ‌کس را محکوم کرد؛‌ اما واقعیت این است که معضل اینترنت با سرعت پایین و کمبود حجم ترافیکی برای کاربران بدون شک معضلی گسترده و همه گیر است. کم و کیف آن اما در هر جایی متفاوت.
 
فردی می‌گفت در حالی که در یک روز اقدام به خرید ۳ گیگابایت حجم ترافیکی از یکی از شرکت های اینترنتی خدمات رسان کرده بوده؛‌ تنها در عرض ۲ ساعت این حجم اینترنتی به شکلی باور‌نکردنی و تنها در جریان یک وب گردی ساده تمام شده است. دیگری میگوید در حالی که حتی مودم اینترنتی وی خاموش بوده است حجم ترافیکی باقی‌مانده اش که یک گیگابایت بوده تمام شده است!
 
برخی معتقدند که شرکتهای خدمات رسان اگر اینترنت با حجم نا محدود به کاربری ارائه کنند؛ سرعت دانلود وی را محدود میکنند و اما اگر «حجمی» با وی حساب کنند سرعت دانلود را آزاد میگذارند تا این حجم با دانلود سریعتر؛‌ زودتر تمام شود و کاربر مجبور به خرید حجم اضافه باشد! دیگران میگویند شرکتهای اینترنتی برخی در بعضی ساعات شب اینترنت رایگان ارائه میکنند اما پهنای باند را به حدی محدود میکنند که عملاً دانلود برای کاربران غیر ممکن میشود.
 
نکته جالب ماجرا برای بسیاری اما این است که این شرکت و آن شرکت هم ندارد! این مشکل در همه جا وجود دارد اما برای برخی کم و برای برخی بسیار. این داستان‌ها تا چه حد واقعیت دارد؟
 
شرکت های اینترنتی عزیز؛ «حجم خوری» ممنوع!
 
ما نه در مقام تأیید و نه در جایگاه رد این ادعا ها هستیم. اما آنچه میخواهیم بگوییم ارتباط با همان مقدمه‌ای دارد که اول از همه مطرح کردیم.
 
امروزه یکی از مولفه های مؤثر در موفقیت جوامع بشری و توسعه مستقیم آن‌ها استفاده مؤثر از فناوری ارتباطات و اطلاعات است و تأثیر آن در سیاست و اقتصاد و فرهنگ جوامع نیازی به سخنرانی ندارد و کافی است شما گوگل را باز کنید و هرکدام از این موضوعات را در آن جستجو کنید تا ببینید دنیا کجا است.
 
امروزه کاربران ایرانی به آخرین و مجهزترین تکنولوژی های روز از گوشی و تبلت و لپتاپ گرفته تا سخت‌افزار های دیگر مجهز هستند اما از استفاده مؤثر از آن‌ها محروم اند. استفاده بهینه از همه این‌ها نیازمند اصلی‌ترین نرم‌افزار یعنی بستر مناسب وب و اینترنت در کشور است. 
 
امروزه مدیران شرکتهای بزرگ در دنیای توسعه یافته با گوشی هوشمند خود بنگاه هایشان را اداره میکنند. سیاستمداران از صفحه چند اینچی گوشی هوشمند یا تبلت خود سیاستهایشان را مدیریت و اجرا میکنند؛ هنرمندان؛ نویسندگان؛ ورزشکاران و همه چهره‌های دیگر در فوران اطلاعات و ارتباطات تأثیر گذار و تأثیر‌پذیر هستند و البته کاربران عادی نیز زندگی روزمره خود را با ارتباطات و اطلاعات سر و سامان میدهند. 
 
امروز اگر بستر وب برای ایران به خوبی فراهم نشود هم در اقتصاد و هم در سیاست و هم در فرهنگ از سایرین عقب خواهیم ماند. دنیای آینده دنیای موبایل یا سیار است. از هم‌اکنون سیستم عامل های رایانه ای به سمت آنلاین شدن به پیش میروند. کافی است نگاهی به سیستم عامل کروم داشته باشیم که یک سیستم عامل تحت وب است و به سرعت در حال تسخیر بازار. یا ویندوز ۸.۱ که عملا در حال آنلاین کردن همه چیز است. اگر امروز فکری به حال اینترنت نکنیم در آینده هنوز مجبور خواهیم بود از نسخه های فعلی سیستم عامل ها استفاده کنیم و این معنی جز عقب‌ماندگی ندارد.
 
این روزها ایران در کلیت خود از بهره برداری از یکی از مهمترین و کاربردی ترین و موثرترین تحولات دنیای تکنولوژی یعنی فناوری Cloud محروم است که تنها دلیل آن سرعت پایین اینترنت و محدودیت کاربران در استفاده از پهنای باند است. در حالی که دنیا در حال رفتن به سمت Cloud است و خلاقیت‌ها و صرفه جویی هایی که در پرتو استفاده از این فناوری میتوان بدست داد نقل محافل بزرگ اندیشه ورزی است. اما  هنوز بسیاری از کاربران ایرانی حتی نمیدانند که اساسا این Cloud‌ چیست.
 
این‌ها همه را از آن روی مطرح کردیم که بگوییم شرکتهای اینترنتی باید بیش از اینها به بهبود خدمات رسانی اینترنت در کشور بپردازند زیرا این موضوع نه یک موضوع شخصی که یک مضووع ملی است و با آینده ایران و جایگاه ما در میان کشورهای دنیا در ارتباط است. امروز هر بیت اطلاعات ارزشی به مراتب بیشتر از آنچه به نظر میرسد دارد و اگر کسی ارزش اطلاعات و ارتباطات را در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات نداند اساساً عقب‌مانده است!
 
این موضوع با سودآوری و منافع اقتصادی شرکتهای خدمات رسان نیز در ارتباط است. به نظر شما چرا گوگل به دنبال گسترش اینترنت ارزان و سریع در همه جای دنیا است و سالانه برای این موضوع میلیاردها دلار خرج میکند؟ به یک دلیل ساده: منافع شرکتهای وابسته به اینترنت در افزایش و بهبود استفاده ار اینترنت است.
 
اینترنت و وب آینده ما را در اقتصاد و سیاست و اجتماع در دست دارد و اگر امروز متوجه این نکته نباشیم در آینده نزدیک دیگر برای جبران آن – به دلیل سرعت بالای تحولات که ذات عصر و جوامع اطلاعاتی است – بسیار دیر است. لذا شرکتهای اینترنتی محترم! انصافا «حجم خوری ممنوع».


تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

این روزها شهر فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا شاهد تظاهرات‌های روزانه است. این تظاهرات‌های بی‌سابقه به خاطر کشته شدن یک نوجوان سیاه پوست به دست پلیس این شهر برگزار می‌شود و در آن، سفید پوستان نیز که راهی برای بیان اعتراض پیدا کرده‌اند، در کنار سیاه پوستان به تبعیض در کشورشان اعتراض می‌کنند.

ماجرا از این قرار بود که شنبه هفته گذشته مایکل براون، نوجوان 18 ساله و سیاه پوست آمریکایی در حومه‌شهر فرگوسن واقع در ایالت میسوری آمریکا به ضرب 8 گلوله پلیس که طبق اعلام پلیس این شهر، این گلوله‌ها از فاصله نزدیک به سمت وی شلیک شده بود، کشته می‌شود.

پلیس می‌گوید وی با خود اسلحه حمل می‌کرده اما طبق اطلاعات منتشره و اعلام نظر وکیل وی، براون در موقع هدف قرار گرفته شدن، هیچ سلاحی حمل نمی‌کرده است.


یک معترض آمریکایی در شهر فرگوسن

کشته شدن مایکل، باعث می‌شود که سیاه پوستان فرگوسن با برپایی تظاهرات نسبت به تبعیض نژادی و نقض حقوق بشر اعتراض کنند. معترضان خواستار مجازات افسر قاتل می شوند اما پلیس مکررا اعلام می‌کند که حتی حاضر نیست که چهره و نام این افسر را هم منتشر کند، چه برسد به برگزاری دادگاه و جلسه محاکمه افسر خاطی.

در برپایی اولین تظاهرات‌ها، این اجتماعات غالبا مسالمت‌آمیز بود ولی با ورود یگان‌های مسلحی از پلیس آمریکا به میدان و اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز فرگوسن، این اجتماعات وارد دور تازه‌ای می شود و مردمِ دست خالی، با درست کردن کوکتل مولوتف به اقدام پلیس در ضرب و شتم معترضان و پرتاب متعدد گازهای اشک‌آور و فلفل و همچنین شلیک گلوله‌های صوتی، پاسخ دادند.

با شدت گرفتن این اعتراضات، باراک اوباما هم وارد میدان شده و با صدر بیانیه‌ای، از مردم می‌خواهد که آرامش خود را حفظ کنند اما بعد از این بیانیه، اعتراضات شکل جدیدی به خود گرفته و در بیش از 100 شهر آمریکا، مردم به خیابان‌ها آمده و علیه سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت‌شان اعتراض می‌کنند. در مهمترین نمونه‌ها، برپایی تظاهرات در واشنگتن و نیویورک، بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشت.

اما جالب این است که در میان همه این کش و قوس‌ها، یک نکته توجه‌برانگیز است و آن اینکه، چرا پلیس آمریکا این همه مجهز به میدان مقابله با تظاهرات مسالمت‌آمیز فرگوسنی‌ها آمده است؟

اسلحه سازمانی پلیس آمریکا در بسیاری از موارد، کلت کمری برتا، کلت ام 1911 و یا مهمات ضدشورشی است که توسط شرکت سی تی اس CTS تولید می‌شود اما در برخورد با اعتراضات آرام خیابانی مردم فرگوسن، پلیس از اسلحه‌های مدل M4 و M16 و بعضا سلاح‌های پیشرفته‌ای به نام M17 استفاده می‌کند.

هم‌اکنون ام16 و ام 4، اصلی‌ترین اسلحه سازمانی بسیاری از نیروهای نظامی آمریکا از جمله یگان‌های ارتش این کشور هستند. ام 16 و ام 4، دو اسلحه نفری و تهاجمی ساخت آمریکا هستند که توسط شرکت کلت تولید شده‌اند. ام4 در واقع نمونه کوچکتر اسلحه ام16 است که در بسیاری از لوازم نیز با ام 16 یکسان است.

هم‌اکنون اکثر یگان‌های نیروی زمینی ارتش آمریکا و حتی تفنگداران نیروی دریایی ارتش این کشور، به این سلاح‌ها مجهز هستند. این اسلحه از آنجایی معروف شد که ارتش آمریکا در جنگ ویتنام، از این اسلحه به عنوان اسلحه سازمانی ارتش، رونمایی و استفاده کرد و تا امروز، این اسلحه، سلاح سازمانی ارتش آمریکاست.

در حال حاضر چندین نسل از این اسلحه تولید شده که M16-A1 ، M16 A-2،M16 A-3، M16-A4 و M4، مهمترین نسل از این سلاح‌ها هستند.


از بالا: ام16-آ1، ام16-آ2، ام4 و ام16-آ4

به طور کلی، این اسلحه همان سلاحی است که نمونه‌های اولیه آن در جنگ ویتنام، به عنوان اسلحه سازمانی ارتش آمریکا به همراه ادوات و سلاح‌های دیگر این کشور، جان 3 میلیون ویتنامی را گرفت و جنایتی بزرگ را در قتل مردم و غیرنظامیان رقم زد.

بعدها، این سلاح در جنگ افغانستان هم به عنوان اصلی ترین اسلحه سازمانی یگان‌های ارتش آمریکا به کار گرفته شد تا جمع زیادی از مردم این کشور هم به ضرب گلوله انواع مختلف این سلاح کشته شوند.

هنوز آمار دقیقی از تلفات جنگ افغانستان منتشر نشده اما طبق آمار غیر رسمی، در این جنگ، هزاران نفر تاکنون کشته و هزاران نفر هم مجروح شده‌اند تا ام16ها، دومین جنگ خود را هم با کشته شدن تعداد زیادی از مردم اما این بار در افغانستان و کابل، تجربه کنند و ام4ها هم که 5 سال قبل از جنگ افغانستان در آمریکا تولید شده بودند، اولین تجربه جنگی خود را طی کنند.


سرباز صهیونیست اسلحه  M16  در اختیار دارد

البته این سلاح بیش از گذشته مشهور شده است چرا که ارتش رژیم صهیونیستی در تهاجم زمینی به نوار غزه با نمونه‌هایی از این سلاح که بیشتر مدل ام4 بودند، ده‌ها فلسطینی را در نوار غزه و کرانه باختر هدف قرار داده و مجروح و شهید کرده‌ است تا در کنار توپخانه و جنگنده‌های اف15 - ایگل و اف 16 این رژیم، حلقه وصل نیروی هوایی و یگان‌های زمینی صهیونیست‌ها برای آدم‌کشی، غالبا سلاح‌ آمریکایی ام 4 و ام 16 باشد.

اما نکته قابل تامل این است که این سلاح چگونه به دست تروریست‌های داعش افتاده است. اخیرا تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد تروریست‌های داعش در جریان اشغال موصل و برخی شهرهای عراق، از نمونه‌هایی از این اسلحه استفاده می‌کنند.

بسیاری در ابتدا تصور می‌کردند که این سلاح در جریان اشغال موصل و پادگان‌های این شهر به دست تروریست‌ها افتاده اما اخیر روزنامه آمریکایی ورلد تریبون در گزارشی پرده از یک راز برداشت؛ "ناتو و برخی کشورهای غربی، داعش را در سال 2013، به انواع سلاح‌ها مجهز کرده‌اند."


اسلحه ام 16 و تروریست‌های داعش

در گزارش این روزنامه آمده است: برخی کشورهای اروپای شرقی با نظارت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گروه تروریستی دولت اسلامی شام و عراق (داعش) را تسلیح کرده‌اند. این گروه از کشورهای وابسته به اتحاد جماهیر شوروی سابق چون بلغارستان، کرواسی، رومانی و اوکراین تسلیحات نظامی ضد تانک، موشک، خمپاره و تجهیزات زرهی و نفری درخواست کرده و منابع اطلاعاتی ناتو روند انتقال این تسلیحات را از اروپا تحت عنوان کمک های بشر دوستانه به سوریه تسهیل کرده‌اند.

طبق گزارش این روزنامه، گروه تروریستی داعش این سلاح‌ها و تجهیزات نظامی را در سال 2013 از کشورهای وابسته به اتحاد جماهیر شوروی سابق چون بلغارستان، کرواسی، رومانی و اوکراین درخواست کرد و ترکیه و یوگسلاوی نقش مهمی در عملیات تجهیز تسلیحاتی این گروه ایفا کرده‌اند.

 

حالا این روزها باز هم این اسلحه که به نماد خونریزی سربازان آمریکایی تبدیل شده، دوباره در تصاویر زیادی دیده می‌شود اما این بار نه در غزه، کابل یا موصل، بلکه در ایالت میسوری و شهر فرگوسن، آنجایی که پلیس آمریکا برای سرکوب معترضان به قتل مایکل براون آمریکایی، لوله اسلحه‌هایی را به سمت مردم خودش گرفته و می‌خواهد اعتراض مسالمت‌آمیز مردم را سرکوب کند که همان اسلحه‌ سازمانی ارتش است، یعنی M16ها و M4هایی که آغشته به خون هزاران انسان بی‌گناه در نقاط مختلف جهان هستند.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
7-1315.jpg

نخسیتن هواپیمای نظامی مجهز به چند پلت‌فرم جهان در آفریقا طراحی و ساخته شد.

 

 این سامانه که «هواپیمای سبک شناسایی با عملکرد بالای پیشرفته» (AHRLAC) نام دارد، نخستین سامانه هوایی نظامی تمام آفریقایی لقب گرفته است. سیستم مزبور برای جاسازی طیفی از فناوری‌های نظامی و پشتیبانی غیرنظامی در یک بسته‌بندی چندکاربرده طراحی شده است.

 

هدف از ساخت این هواپیما انجام مسئولیت‌های بالگردهای مهاجم و هواپیماهای شناسایی، حمل تجهیزات نظارتی، تسلیحات، رادار و سیستم‌های جنگ‌افزاری الکترونیکی اعلام شد. این سامانه دارای بال ثابت به عنوان پلت‌فرمی برای هر دوی کارکردهای نظامی و غیرنظامی به کار خواهد رفت.

 

فناوری مزبور در آفریقای جنوبی و توسط شرکت تولیدکننده صنایع هوایی Aerosud با همکاری گروه Paramount ساخته شده است. این هواپیما دارای ماژول‌های گشت‌زنی و شناسایی و همچنین توانایی جمع‌آوری اطلاعات، پشتیبانی هوایی نزدیک و آموزش، قابلیت‌های حمله سبک و حمل محموله است.

 

این سامانه قادر به حمل محموله‌های بیش از 800 کیلوگرم، تانکی پر از سوخت و خدمه بوده و می‌تواند برای بیش از 7.5 ساعت پرواز کند. سیستم AHRLAC بیش از 6000 بخش دارد و 60 تکنسین و مهندس به مدت 315 هزار ساعت در حال طراحی و ساخت آن بوده‌اند.

 

فناوری مزبور نخستین پرواز رسمی خود را در تاریخ 13 اوت (22 مرداد) از سر گذراند.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-594.jpg

کارآزمایی‌های بالینی محققان دانشگاه ایلینویز نشان داده که از زهر زنبور عسل، مار و عقرب در آینده می‌توان در مبارزه علیه سرطان استفاده کرد.

 

 بر اساس مقاله ارائه شده در نشست انجمن شیمی آمریکت، محققان توانسته‌اند راهی را برای توقف رشد سلولهای سرطانی پیدا کنند.

 

این کار در مراحل بسیار ابتدایی خود قرار داشته اما در آزمایشات برای توقف رشد سلولهای سرطان پستان و ملانوما با موفقیت عمل کرده است.

 

روش محققان از نانوفناوری برای انتقال عنصر مصنوعی مشابه سم زنبورهای عسل، مارها و عقربها استفاده می‌کند.

 

متون قدیمی نشان می‌دهد که پزشکان در سالیان متوالی از سم برای درمان بیماریها بهره می‌بردند. در سال 14 قبل از میلاد، پلینیوس، نویسنده یونانی به توصیف استفاده از زهر زنبورعسل به عنوان درمانی برای کچلی اشاره کرده است. پزشکان از نیشهای زنبورعسل برای درمان نقرس امپراتور شارلمانی در دهه 700 بهره برده بودند. درمانهای سنتی چینی نیز از زهر قورباغه برای مبارزه با سرطانهای کبد، ریه، روده و لوزالمعده استفاده می‌کنند.

 

مشکل کلی در تزریق زهر به افراد، عوارض جانبی مضر آن است. ویژگیهای موجود در زهر که سلولهای سرطانی را نبود می‌کنند، می‌توانند به سلولهای سالم نیز مشابه شیمی‌درمانی آسیب وارد کرده و از عوارض جانبی دردناکی برخوردار باشند.

 

اما محققان ایلینویز روشی را برای جداسازی پروتئینها و پپتیدهای مهم در زهر ایجاد کرده‌اند که بتوان از آنها برای توقف رشد سلولهای سرطانی بهره برد. آنها راهی را برای مصنوعی کردن این سلولهای مفید پیدا کرده‌اند.

 

این ماده مصنوعی سپس با استفاده از فناوری نانو به سلولهای سرطانی منتقل می‌شود. ماده مذکور با استتار کل سم به شکل بخشی از نانوذره، از کنار سلولهای سالم عبور کرده و تنها به سلولهای سرطانی جذب می‌شوند. این نانوذارت حاوی سم مصنوعی با چسبیدن به سلولهای سرطانی می‌توانند رشد آنها را کند یا متوقف کرده و شاید در نهایت از انتشار سرطان جلوگیری کنند.

 

بنظر می‌رسد که ذرات درون زهر زنبورعسل می‌توانند بطور خاص سلولهای بنیادی سرطانی را متوقف کنند.

 

برخلاف شیمی‌درمانی، این روش هدف‌مند در شکل نظری تنها سلولهای سرطانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در صورت موفقیت می‌توان این ماده طبیعی موجود در زهر را پایه‌ای برای کل مجموعه داروهای مبارزه با سرطان قرار داد.

 

محققان قصد دارند ترکیب زهر مصنوعی و فناوری نانو را در سلولهای سرطانی موشها و خوکها آزمایش کنند و در صورت موفقیت این روش در گام بعدی بر روی انسان آزمایش خواهد شد. طبق پیش‌بینی دانشمندان، این درمان بین سه تا پنج سال آینده در دسترس قرار خواهد گرفت.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
10-1551.jpg

کارکرد تکان‌خوردن زبان مارها همواره یک معما بوده و هم‌اکنون یک زیست‌شناس تکاملی از این راز پرده برداشته است.

 

 طی 20 سال گذشته، «کورت اشونک»، زیست‌شناس تکاملی دانشگاه کانکتیکات، در حال مطالعه کارکرد زبان‌ مارها بوده و به گفته وی، «بوئیدن» نزدیک‌ترین توصیف به عملکرد زبان این حیوانات است.

 

بر اساس یافته‌های این دانشمند، مارها از زبان‌شان برای جمع‌آوری مواد شیمیایی از هوا یا زمین استفاده می‌کنند. زبان آن‌ها دارای گیرنده‌هایی برای چشایی یا بویایی نیست، بلکه این گیرنده‌ها در ناحیه vomeronasal قرار دارند که در سقف دهان موجود است. زمانی که مواد شیمیایی مختلف در درون این ناحیه قرار می‌گیرند، سیگنال‌های الکتریکی مختلفی ایجاد می‌کنند و این سیگنال‌ها در مغز بازچینش می‌شوند.

 

بر اساس فیلم‌های گرفته‌شده توسط اشعه ایکس، زمانی که دهان مار بسته است، زبانش مواد شیمیایی را روی پدهای موجود در کف دهان انباشت می‌کند. این پدها مولکول‌ها را به ورودی ناحیه vomeronasal تحویل می‌دهند و در اینجا کف دهان پس از تکان‌خوردن زبان و برای برقراری تماس با سقف، بالا آورده می‌شود.

 

زبان یک مار به دلیل چنگالی‌بودن می‌تواند اطلاعات شیمیایی را به طور همزمان از دو مکان متفاوت جمع‌آوری کند و زمانی که مارها نوک‌های زبانشان را از یکدیگر جدا می‌کنند، این فاصله می‌تواند دو برابر عرض سرشان باشد.

 

این امر به آن‌ها امکان شناسایی مواد شیمیایی در محیط و همچنین حس مسیریابی را به این حیوانات می‌دهد؛ به عبارت دیگر، زبان چنگالی به مارها کمک می‌کند در سه بعد «بو بکشند» و در نتیجه، آن‌ها امکان تعقیب ردپاهای به جامانده از طعمه یا جفت‌های بالقوه‌شان را پیدا می‌کنند.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
6-1647.jpg

نخستین ارتش بزرگ رباتی جهان در دانشگاه هاروارد مونتاژ شد.

 

 در این ارتش، چنانچه دستور «یک ستاره دریایی را بسازید» با استفاده از نور مادون قرمز به 1024 ربات کوچک فرستاده ‌شود، آن‌ها به یکدیگر چشمک می‌زنند و سپس به تدریج خود را به شکل یک ستاره پنج گوشه آرایش می‌کنند.

 

همچنین چنانچه فرمان «یک K را تشکیل دهید» به آن‌ها ارسال شود، ربات‌ها خود را به شکل این حرف آرایش می‌کنند. K نشان‌دهنده کیلوربات (Kilobots) و اسم این ربات‌های بی‌نهایت ساده است که هر یک فقط چند سانتی‌متر عرض دارند و روی سه پایه سنجاق‌مانند خود می‌ایستند. به جای وجود یک ربات بسیار پیچیده، این کیلوربات‌ها با یکدیگر همکاری می‌کنند و پلت‌فرمی ساده را برای اجرای رفتارهای پیچیده تشکیل می‌دهند.

 

درست همان‌طور که تریلیون‌ها سلول منفرد می‌توانند به شکل یک موجود زنده هوشمند مونتاژ شوند، این ربات‌ها نیز با همکاری یکدیگر اشکال مختلف را شکل می‌دهند. آن‌ها نشان می‌دهند چگونه پیچیدگی می‌تواند از رفتارهای بسیار ساده‌ای که در یک جمعیت اجرا می‌شود، ایجاد شود. برای دانشمندان رایانه‌ای، چنین دستاوردی نشان‌دهنده موفقیت مهمی در توسعه هوش مصنوعی جمعی است.

 

این کیلوربات‌ها زمانی که دستوری را دریافت می‌کنند، نیازمند هیچ‌گونه میکرومدیریت یا مداخله‌ای نیستند و برای کاهش بهای ساخت آن‌ها هر ربات با استفاده از دو موتور ارتعاشی حرکت می‌کند که به آن‌ امکان حرکت در سطح بر روی پاهای سختش را می‌دهد. یک فرستنده و گیرنده مادون‌قرمز نیز به آنها امکان برقراری ارتباط با تعداد معدودی از همسایه‌ها و اندازه‌گیری فاصله آن‌ها را می‌دهد.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
11-37.jpeg

 

چین بزودی بلندترین برج زوج دنیا را در اختیار خواهد داشت.

  شرکت‌ «معماری چت‌وود» در انگلیس، طرح مفهومی «برج‌های ققنوس» را برای چین ارائه داده‌ است. این دو برج برای شهر ووهان در مرکز چین در نظر گرفته‌ شده‌اند.

 

یکی از این دو برج، ارتفاعی مشابه «برج خلیفه» - نزدیک به یک کیلومتر - داشته و دارای فناوری پایدار خواهد بود. این برج‌ها مساحت 17 هکتاری را از یک زمین 47 هکتاری در بر می‌گیرند. این زمین در جزیره‌ای واقع در یک دریاچه قرار دارد.

 

در تلاش برای تهیه طرح این برج‌ها و متناسب‌کردن آن با فرهنگ چین، شرکت انگلیسی از پرنده اسطوره‌ای Fenghuang (ققنوس چین) الهام گرفته و برج بلندتر را «فنگ» (نر) و برج کوتاهتر را «هوانگ» (ماده) نام گذارده است.

 

بخش فوقانی هر برج به فناوری محیطی اختصاص داده می‌شود و این قسمت به فناوری‌های روکش فلزی فتوولتائیک سبک، پوشش‌های بیودینامیک جاذب آلودگی، دودکش‌های حرارتی، توربین‌های بادی، برداشت و بازیافت آب، بازیافت اتلاف‌ها و سلول‌های سوختی هیدروژن مجهز خواهد بود.

 

به گفته انگلیسی‌ها، بخش فوقانی به برج‌ها امکان‌ تولید تمامی انرژی مطلوب را می‌دهد و برج بلندتر مقداری از انرژی‌اش را به برج کوچک‌تر منتقل می‌کند. افزون بر این، مقداری از این انرژی با شبکه محلی به ناحیه اطراف داده می‌شود.

 

هم‌اکنون شرکت‌ چت‌وود به دنبال دریافت تایید نهایی از شهردار ووهان است. در صورت آماده‌شدن شرایط مطلوب، اجرای این پروژه سال آینده شروع می‌شود و تکمیل آن سه سال طول می‌کشد. بودجه لازم برای ساخت این برج‌ها 1.2 میلیارد دلار برآورد شده است.

 

 

 

 

بلندترین برج زوج جهان

 

 

 

بلندترین برج زوج جهان

 

 

 

بلندترین برج زوج جهان

 

 

 

بلندترین برج زوج جهان

 

 

 

بلندترین برج زوج جهان

 

 



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
3-2051.jpg

تاریخ نابودی بالقوه زمین 16 مارس سال 2880 و زمانی خواهد بود که یک سیارک سرگردان در فضا احتمالا به سیاره خاکی برخورد کند.

 

 محققان با مطالعه این صخره دریافته‌اند بدنه آن به حدی سریع می‌چرخد که باید از هم متلاشی شود اما در مسیر خود به سوی زمین سالم باقی مانده است.

 

گفته می‌شود مولفه‌های این جرم کیهانی توسط نیروهای منسجم‌کننده وان‌دروالس به یکدیگر گره‌ خورده‌اند و گرچه کشف این موضوع در نوع خود موفقیتی بزرگ به شمار می‌آید، دانشمندان هنوز نمی‌دانند چگونه حرکت سیارک را متوقف کنند.

 

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند سیارک‌ها مجموعه‌ای از مولفه‌های سست هستند که توسط اصطکاک و گرانش به هم گره‌ خورده‌اند. با این حال بر اساس بررسی‌های تیم دانشگاه تنسی، سیارک 1950 DA به اندازه‌ای سریع می‌چرخد که این نیروها را نادیده می‌گیرد.

 

قطر این صخره آسمانی یک کیلومتر اعلام شده و هر دو ساعت و شش دقیقه یک بار حول محور خود می‌چرخد.

 

با محاسبه دما و تراکم آن، تیم تحقیقاتی نیروهای واندروالس را که از تجزیه‌شدن سیارک جلوگیری می‌کنند، شناسایی کرده‌اند. این سیارک با سرعت 15 کیلومتر در ثانیه به سمت زمین در حرکت است و شاید به اندازه‌ای به سیاره خاکی نزدیک شود که با سرعت 61 هزار و 160 کیلومتر در ساعت در اقیانوس اطلس سقوط کند.

 

گفته می‌شود 1950 DA احتمالا با نیروی حدود 44 هزار و 800 مگاتن تی‌ان‌تی به زمین برخورد می‌کند. گرچه احتمال چنین برخوردی فقط 0.3 درصد اعلام شده، این امر 50 درصد خطر بیشتری را نسبت به امکان برخورد دیگر سیارک‌ها به زمین ایجاد می‌کند. سیارک مزبور در 23 فوریه سال 1950 کشف و به مدت 17 روز مشاهده شد؛ سپس برای نیم قرن از دیدگان پنهان ماند.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature منتشر شد و دارای مضامینی بالقوه برای حفاظت از زمین در مقابل برخورد سیارک‌های عظیم است.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-155.JPG

سامانه جدید بابک معاونی و تیم علمی‌اش در دانشگاه تافتز آمریکا از حسگرهای بی‌سیم و ربات‌های پرنده بهره می‌برد که به مقامات در نظارت بر شرایط پل‌ها در زمان واقعی کمک می‌کند.

 

 گزارشات اخیر دولت اوباما نشان می‌دهد از هر چهار پل در ایالات متحده یک پل نیازمند تعمیر است و در غیر این صورت نمی‌تواند ترافیک خودروها را پوشش دهد.

 

در حال حاضر نظارت بر پل‌ها توسط تیمی از مهندسان صورت می‌گیرد که فرآیندی خطرناک و کند محسوی می‌شود زیرا حتی باتجربه‌ترین مهندسان نیز ممکن است ترک‌هایی را در سازه‌های پل نادیده بگیرند.

 

در سیستم شناسایی جدید که توسط بابک معاونی، دانشیار مهندسی محیط و عمران دانشکده مهندسی دانشگاه تافتز در حال طراحی است، حسگرهای هوشمند به صورت مداوم به ستون‌ها و مفاصل پل‌ها متصل می‌شوند. هر حسگر به طور پیوسته ارتعاشات را ضبط و سیگنال ضبط‌شده را پردازش می‌کند و تغییرات حاصله در پاسخ ارتعاشات می‌تواند نشان‌دهنده آسیب‌ باشد.

 

معاونی هم‌اکنون در حال طراحی این سیستم بی‌سیم است که از ربات‌های پرنده خودکار در نزدیکی حسگرها استفاده می‌کند. این ربات‌ها داده‌ها را جمع‌آوری و تصاویر دیداری از شرایط پل تهیه می‌کند. ربات‌های پهپادمانند سپس داده‌های دریافتی را به نقطه جمع‌آوری مرکزی جهت تحلیل مخابره می‌کنند.

 

فناوری معاونی و تیم علمی‌اش در نظارت بر پل‌ها و شناسایی دقیق پل‌های در معرض خطر کارآمد خواهد بود.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
760.jpg

محققان دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از مشخصات گوش روشی را برای شناسایی افراد در فرودگاه‌ها و مرزها ارائه دادند.

 

 مینا شهریاری، مجری طرح با اشاره به کاربردهای ویژگی‌های بیومتریک برای شناسایی افراد، گفت: برای شناسایی افراد از بیومتریکها مانند اثر انگشت و عنبیه چشم استفاده می‌شود و در این پروژه تحقیقاتی ما از بیومتریک گوش استفاده کردیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های بیومتریک گوش، اظهار کرد: سایر بیومتریکها بر اثر گذر زمان و حالات بیولوژیکی و بیماری تغییر می‌کنند، ولی گوش مستقل از بدن عمل می‌کند و با بالا رفتن سن پیر نمی‌شود و همواره ثابت است.

 

شهریاری با اشاره به جزئیات این طرح تحقیقاتی خاطرنشان کرد: برای این منظور بانکی از تصاویر گوش مورد استفاده قرار گرفت و برای شناسایی افراد از الگوی باینری محلی گابور استفاده شد و با ایجاد هیستوگرامی برای هر تصویر کار شناسایی را انجام می دهیم.

 

مجری طرح، با اشاره به نتایج به دست آمده از این پروژه تحقیقاتی یادآور شد: در مقایسه با روش‌های شناسایی مشخص شد که استفاده از بیومتریک شکل گوش دقت بالایی در شناسایی افراد دارد.

 

وی با اشاره به مزایای استفاده از بیومتریک شکل گوش نسبت به سایر روش‌های بیومتریک اضافه کرد: برای شناسایی افراد از طریق عنبیه و یا اثر انگشت علاوه بر نیاز به تجهیزات خاص، فرد باید با اپراتور همکاری کند ولی در بیومتریک گوش حتی بدون همکاری فرد می‌توان تصویر گوش را گرفت.

 

شهریاری به بیان کاربردهای این روش پرداخت و افزود: از روش بیومتریک شکل گوش می‌توان برای شناسایی تروریست‌ها و افراد در فرودگاه ها و مزرها استفاده کرد.



تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوشی های هوشمند امروزه به یکی از ابزارهای اصلی ما در زندگی روزمره تبدیل شده اندو به جرئت میتوان گفت زندگی بدون وجود آنها برای کاربران بسیار سخت خواهد بود. این در حالی است که میزان وابستگی افراد به هوشمند ها در 15 یا 20 سال قبل به این شدت نبوده است.اما خوب است نگاهی به تاریخچه این گوشی ها داشته باشیم تا ببینیم که اولین هوشمند های تاریخ چگونه بوده اند.

شاید از خود بپرسید: مگر بیست سال قبل هم گوشی هوشمند وجود داشته است؟ پاسخ مثبت است. تلگراف چاپ لندن در گزارشی اقدام به معرفی تاریخچه گوشی های هوشمند در تصویر کرده است. در این تصاویر هوشمند هایی را میبینید که عملا باور نمیکنید هوشمند بوده باشند!

*اینجا صحبت از گوشی های «هوشمند» است که اولین ها در نوع خود بوده اند، لطفا به دنبال 1100 نگردید!!!*

1 – هوشمند IBM Simon متولد 1994 اولین هوشمند تاریخ که قابلیت نصب نرم افزار را داشت و زا یک صفحه نمایش لمسی و یک قلم بهره میبرد. این هوشمند تنها در ایالات متحده قابل استفاده بود و بهای آن 899 دلار تعیین شده بود:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

2 – در سال 1996 اولین نسخه ها از سری گوشی های Nokia Communicator منتشر شد که از یک فرمت تا شو یا لولایی برخوردار بودند. زمانی که این گوشی ها باز میشدند کاربر به یک صفحه کلید QWERTY و یک صفحه نمایش بزرگ دسترسی پیدا میکرد:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

3 – اما لفظ گوشی هوشمند یا Smartphone برای اولین بار در سال 2000 به این گوشی اختصاص یافت. گوشی هوشمند Ericsson R380. این هوشمند یک ابتکار بزرگ بود که ضمن در بر داشتن ویژگیهای هوشمندی به اندازه یک گوشی معمولی سبک و کوچک بود. همچنین اولین گوشی هوشمندی بود که به سیستم عاملSymbian مجهز شده بود:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

4 – Palm Treo خط تولیدی از گوشی های هوشمند بود که اصلا توسط Handspiring تولید میشد که بعدا توسط شرکت Palm خریداری شد. در سال 2002 موفق ترین نسخه این گوشی ها منتشر شد که برای اولین بار قابلیت های فرمان صوتی را به کار گرفته بود و توانایی های دیگری از جمله ارسال ایمیل و دسترسی هوشمند به مخاطبان را داشت:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

5 – اما ابتکار به کار گیری Voice Calling یکپارچه برای اولین بار در سال 2003 در هوشمند های سری Quark از شرکت Blackberry خودنمایی کرد:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

6 – اما خود میتوانید به سادگی حدس بزنید که نقطه عطف تحول در تاریخ گوشی های هوشمند را چه کسی و چه شرکتی رقم زد! در سال 2007 این استیو جابز فقید و شرکت اپل بودند که با معرفی هوشمندiPhonpropelled تعریف جدیدی از «هوشمند» ارائه کردند. طراحی زیبا و واسط کاربری خلاقانه آن نشان داد که یک هوشمند واقعی باید چه ویژگیهایی داشته باشد. این اولین گوشی هوشمند بود که از قابلیت لمس و انگشت به جای قلم برای برقراری ارتباط با گوشی بهره میبرد:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

7 – اما در سال 2008 یعنی یکسال بعد از معرفی iPhone شرکت گوگل اولین هوشمند خود را که مبتنی بر سیستم عامل اندروید بود روانه بازار کرد: HTC Dream یا همان Google G1. این گوشی و سیستم عامل سرمنشاء تحولات بعدی در تاریخ گوشی های هوشمند و در واقع دومین نقطه عطف تاریخ Smartphone ها بود:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

8 – اما اولین اندرویدی که توانست iPhone را به چالش کشیده و به عنوان یک رقیب جدی برای این هوشمند خودنمایی کند، HTC Dream نبود. بلکه Galaxy S از شرکت سامسونگ بود که سومین سری از هوشمند های اندرویدی ساخت این شرکت بود:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

9 – اما سال 2011 سال جدیدی برای هوشمندها بود. در این سال شرکت موتورولا اقدام به ارائه باریک ترین هوشمند تاریخ با ضخامتی به اندازه تنها 7.1 میلیمتر کرد. نام این هوشمند Razr بود:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

10 – اما در این میان هنوز یک افتخار باقی مانده بود که نصیب یکی از رقبای اصلی بازار شود. و این برنده کسی نبود جز اپل. گوشی هوشمند iPhone 5S به عنوان پرفروشترین هوشمند انتخاب شد. این هوشمند همچنین اولین هوشمند تاریخ است که قابلیت Fingerprint یا تشخیص اثر انگشت را در گوشی های موبایل به گرفت:

بیست سال تاریخ گوشی های هوشمند به روایت تصویر

 

بدون شک تاریخ گوشی های هوشمند به همین جا ختم نخواهد شد و از این پس نیز شاهد حضور و بروز خلاقیت ها و نقاط عطف بیشتری در تاریخ گوشی های هوشمند خواهیم بود. این امر با توجه به رقابت شدیدی که از هم اکنون در جریان است به هیچ وجه دور از ذهن نیست.



تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
به نقل از سايت لبنان 24 شركت اپل يكي از مهم ترين و بزرگترين شركت هاي جهان است كه به ساخت بهترين گوشي هاي هوشمند و تبلت مي پردازد. پس از 38 سال از افتتاح آن ما قصد داريم تا 4 حقيقتي كه شما درباره اين شركت نمي دانيد را برايتان بازگو كنيم.
 

 
-اولين شعار شركت اپل مانند شعار امروز آن نبود

اولين شعار شركت اپل مانند شعار امروز آن نبود بلكه اولين شعار آن "Apple computer co" بود كه در وسط آن عكس نيوتن و سيبي بالاي سر او بود.
-برتري اختراع اين شركت پيرامون قفل صفحه
 شركت اپل تنها شركتي است كه تنها با يكبار لمس كردن صفحه نمايشگر مي توان قفل صفحه را باز كرد اما ساير شركت هاي رقيب از شيوه هاي مختلفي براي بازكردن قفل صفحه مانند عدد،‌ متصل كردن نقطه ها به هم و شيوه هاي ديگر استفاده مي كنند.

-حقوق اعضاي شركت اپل اخيرا مشخص شد
 اعضاي شركت اپل 441 ميليون دلار ساليانه مي خواهند و اين از حقوق 95 هزار كارگر چيني كه در كارخانه هاي "فاكس كان" كار مي كنند بيشتر است.
-نقدينگي بسيار
 آيا مي دانستيد نقدينگي شركت اپل خيلي بيشتر از خود دولت آمريكا است؟!
گفتني است، درماه جولاي سال 2011 ذخاير نقدي اين شركت به 88/75 ميليارد دلار مي رسد اين درحاليست كه خزانه داري آمريكا تتها 77/73 ميليارد دلار دارائي دارد.


تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بازار خودرو روسيه عليرغم نوساناتي كه طي ماههاي اخير داشته همچنان يكي از مهمترين بازارهاي جهان محسوب مي شودو پيش بيني شده تا سال 2020 بازار خودروي آلمان را كه در حال حاضر اولين بازار خودروي اروپا محسوب مي شود را در نوردد.

از اين رو نمايشگاه خودروي مسكو را نمي توان ناديده گرفت.

در اين نمايشگاه بسياري از برندهاي مطرح حضور داشند. فولكس واگن با مدل اسپرت ون گلف، آئودي با مدلA7، مرسدس نيز مدل جديد S65AMG كوپه را به مسكو آورده بود. پورشه مدل هيبريدي جديد خود با نام 918 اسپايدر و ماكان را معرفي كرد.

رنجروور SVR اسپرت را به نمايش گذاشت، ‌سيتروئن جامپر جديد و DS3 را به مسكو آورد.

اپل با مدل «آدام راكز»، كيا با «GT4 استينگز» و نيز Soul EV و كوريس در اين نمايشگاه حضور داشت. هيونداي، ‌ليموزين اسپرت خود جنسيس را به نمايش درآورد. از ديگر برندهاي حاضر در اين موتورشو مي توان به رنو،‌ داچيا اشاره كرد.

تنها برندي كه مدل جديد خود را به اين نمايشگاه نياورد بي ام و بود كه ترجيح داد X6 خود را در نمايشگاه خودروي پاريس رونمايي كند.













 
 


تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نهنگ‌ها و دلفین‌ها هنگام شادی جیغ می‌کشند.

 

 انسان‌ها در زمان خوشحالی فریاد شادی سر می‌دهند؛ اما برخی از پستانداران دریایی هم دقیقا همین کار را انجام داده و جیغ شادی می‌کشند.

 

سام ریدوی، رهبر مطالعه‌ای که در بنیاد پستانداران دریایی ملی آمریکا انجام شد، می‌گوید: بیش از 50 سال از عمر خود را بر روی مطالعه صداهای این موجودات صرف کرده و دریافته است که این موجودات در هنگام یافتن غذا و همچنین هنگام خوشحالی جیغ می‌کشند.

 

این محققان بر این باورند که حیوانات هم در هنگام خوشحالی مانند انسانها عمل کرده و فریاد خوشحالی سر می‌دهند.

 

تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد: نهنگ‌ها و دلفین‌ها در واقع، شادی خود را از طریق جیغ بلند ابراز می‌کنند.

 

این مطالعه در مجله Experimental Biology منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
9-1032.jpg

شرکت بین‌المللی فناورانه NBBJ موفق به ساخت نمونه اولیه سایه‌بان خودکار هوشمندی شده که با استفاده از گوشی‌هوشمند نیز عمل می‌کند.

 

 در حالی که سایه‌بان‌های هوشمند به خودی خود نوآوری جدیدی نیستند، سیستم Sunbreak از دیگر سایه‌بان‌ها هوشمندتر و پاک‌تر است زیرا به ابرها واکنش نشان می‌دهد و میزان نزدیکی فرد به پنجره را اندازه‌گیری می‌کند.

 

طراحی دارای سه لولای این ابداع می‌تواند به صورت خودکار برای هدایت بیشتر نور آفتاب به داخل دفتر کار زاویه‌بندی شود و با استفاده از آن ارتفاع سایه‌بان‌ را می‌توان برای مسدودکردن نور خورشید کم کرد.

 

شرکت سازنده اعلام کرده گرچه سایه‌بان‌های هوشمند معمولی برای سر و کارداشتن با نور مرئی برنامه‌ریزی شده‌اند، سیستم جدید تشعشع خورشیدی را شناسایی می‌کند و از آن برای تنظیم دمای درون ساختمان استفاده می‌کند. این سایه‌بان‌ خودکار بوده اما می‌توان آن‌ را با برنامه آی‌فون و اندروید کنترل کرد و برای زیبایی بیشتر نمای ساختمان نیز، آن‌ را با ال‌ای‌دی‌هایی سفارشی کرد.

 

نمونه اولیه Sunbreak هم‌اکنون در ابتدای راه است و هنوز به مطالعه بیشتری نیاز دارد اما شرکت سازنده به دنبال استفاده از آن برای یک ساختمان تمام‌اندازه است. این سایه‌بان‌ محیطی راحت‌تر را برای ساکنان ساختمان فراهم می‌کند.



تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
61-27.JPG

 

گیاهخواران یا افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند، بزودی می‌توانند از پنیر گیاهی تولید شده در آزمایشگاه استفاده کنند که در ترکیب آن به جای شیر از توالی ژنتیکی مبتنی بر دی‌ان‌ای گاو استفاده شده است.

  محققان آمریکایی به روشی برای تولید ژن‌های پروتئین پنیر مبتنی بر توالی دی‌ان‌ای گاو دست پیدا کرده و سپس آنها را در مخمر رشد داده و از آن برای تولید پنیر - بدون شیر - استفاده کردند.

 

در تولید این پنیر از مخمر، کره گیاهی و آب استفاده می‌شود.

 

در ابتدا ژنوم‌های گاو برای یافتن توالی ژنتیکی پروتئین شیر طبیعی بررسی شده و سپس توالی دی‌ان‌ای در سلول‌های مخمر قرار می‌گیرد؛ مخمر دستکاری ژنتیکی شده در هنگام رشد، سلول‌های پروتئین شیر واقعی تولید می‌کند.

 

در مرحله بعدی، شیر گیاهی با سه ترکیب اصلی پنیر شامل چربی یا کره گیاهی، قند گیاهی به جای لاکتوز شیر و آب مخلوط می‌شوند؛ مخلوط این مواد برای تولید پنیر با روش‌های سنتی قابل استفاده خواهد بود.

 

محققان با جمع‌آوری بودجه 15 هزار دلاری، فاز بعدی مطالعه برای تولید عملی پنیر با استفاده از این روش را بزودی آغاز می‌کنند.

 

 

 

 

بررسی ژنوم‌های گاو برای یافتن توالی ژنتیکی پروتئین شیر طبیعی

 

 

 

جمع‌آوری پروتئین شیر از سلول‌های مخمر، تولید شیر گیاهی و در نهایت پنیر گیاهی

 

 



تاريخ : شنبه 25 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |