در هفته های اخیر همه جا پر شده از شایعاتی درباره ساخت ساعت های هوشمند؛ از اپل و سامسونگ گرفته تا مایکروسافت و ال جی، گزارش ها حاکی از تلاش این شرکت ها برای ارائه محصولاتی در این عرصه است. حتی گوگل هم از دایره شایعات بیرون نمانده. و در آن سمت، مجموعه راهنمای تولید اپلیکیشن (Glassware) برای گوگل گلس منتشر شده تا توسعه دهندگان بتوانند برای این کامپیوتر پوشیدنی جدید، به تولید برنامه بپردازند. وقتی این دو داستان متفاوت، یعنی ساعت هوشمند و عینک هوشمند را در مقابل خود قرار دهیم، به نظر می رسد عینک گوگل از تمام ساعت هایی که در راه هستند مهم تر باشد. اما چرا؟
گوگل گلس می تواند پلتفرم بزرگ بعدی با محوریت اپلیکیشن ها باشد
ساعت هوشمند می تواند گامی جدی در عرصه کامپیوترهای پوشیدنی باشد ولی عینک هوشمند، کفش های نیترو به پا کرده و با سرعت از آن جلو می زند. احتمال زیادی هست که مصرف کننده، گلس را پس بزند، درست شبیه هندزفری های بلوتوث که فراگیر نشدند. ولی اگر گلس موفق شود، می تواند آیفون بعدی باشد: یعنی بهشت توسعه دهندگان اپلیکیشن. سه مورد زیر می توانند در این زمینه حیاتی باشند:
مورد اول. رویکرد شفاف گوگل در زمینه توسعه محصولاتش باعث شده این شرکت پیشاپیش با دیدگاه های افراد استفاده کننده از گلس آشنا شود، نگرانی ها را شناسایی کند و محصول و بازاریابی آن را بر این اساس بهینه نماید. ضمن اینکه همین رویکرد، باعث افتادن نام گلس بر سر زبان ها نیز شده؛ جالب است بدانید که 68% از توسعه دهندگان عضو برنامه اکتشافی گلس، در توییتر بیش از 1000 نفر دنبال کننده دارند.
مورد دوم. انتخاب سرمایه گذاران باسابقه و کاردانی نظیر اندرسون هوروویتز، کلینر پرکینز و افرادی مثل آنها برای پشتیبانی از پروژه های مرتبط با گوگل گلس نظیر اپلیکیشن ها و ابزارهای جانبی مرتبط با محصول، باعث می شود درست مثل استارت آپ های تولید اپلیکیشن برای آیفون در سال 2008، اینک نیز توسعه دهندگان از نظر سرمایه در مضیغه نباشند.
مورد سوم. گوگل در حال وضع محدودیت هایی بر توسعه دهندگان اپلیکیشن ها است تا به این وسیله تجربه کاربری بهتری را برای مصرف کنندگان رقم بزند و دامنه گسترش محصول را نیز افزایش دهد.
پوشیدن گلس نه تنها تجربه ای جدید برای دارنده آن بلکه برای افراد پیرامون او نیز هست. کنجکاوی اولیه افراد می تواند سریعاً به بدبینی و ناراحتی آنها تبدیل شود و نگرانی بابت ضبط ویدیو یا ثبت عکس از در حالی که متوجه نیستند، در صدر این گونه موارد قرار دارد. پخش شدن چنین محتواهایی هم اکنون نیز در شبکه های اجتماعی مشاهده می شود ولی گلس می تواند به آن دامن بزند. این سخت ترین چالشی خواهد بود که در راه جذب توسعه دهندگان وجود دارد.
گوگل می تواند بر نحوه استفاده مردم از گلس تاثیر بگذارد
گوگل نمی تواند عادت های غلط مردم را تغییر دهد. اگر کسی آنقدر بی ادب هست که سر میز شام با موبایلش بازی کند، حتما در همان حال با گوگل گلس هم پیام هایش را می خواند. بی جنبه بودن افراد، تقصیر گوگل نیست، همان طور که تصیر تولید کننده های تلفن هم نیست.
با این حال سرمایه گذاران برگزیده گوگل در کنار توسعه دهندگان اپلیکیشن ها می توانند بر میزان پشتیبانی گلس از کارهای مختلف و در وضعیت های متفاوت اثر بگذارند.
گوگل دارد مسیر مثبتی را طی می کند. ممانعت از عرضه اپلیکیشن هایی که تبلیغات نمایش می دهند و یا خواهان دسترسی به سنسورهای دستگاه هستند و یا می خواهند داده های مربوط به کاربران را برای مقاصد تبلیغاتی ثبت و منتشر کنند، بسیار کار صحیحی است و برای گام اول، کفایت می کند. گوگل از توسعه دهندگان خواسته، آپدیت های مکرر ارسال نکنند و مطمئن شوند برنامه شان کاری که مصرف کننده انتظار ندارد را انجام نمی دهد. در ضمن هر برنامه باید برای انجام دستورات به نیابت از کاربر، از او کسب اجازه کند.
این حرکت هوشمندانه ای از طرف گوگل نه فقط در جهت پشتیبانی از مصرف کنندگان است بلکه باعث می شود میل و رغبت آنها به خرید گلس هم افزایش یابد و آشنایان چنین افرادی هم از بودن در کنارشان احساس اطمینان کنند. هر چه تجربه کار با گلس امن تر و پایدارتر باشد استفاده از آن در عین حضور در اجتماع لذت بخش تر خواهد بود.
به نوعی، همه افراد در شکل گیری گوگل گلس ایفای نقش خواهند کرد. اینکه چطور وارد زندگی ها و فرهنگ ها شود تماما بستگی دارد به بازخوردهای افراد مختلف. مسلماً هر فردی باید مسئولیت استفاده از آن را خود بپذیرد ولی جالب است که چطور گوگل در این راستا نیز گام بر می دارد تا آینده این دستگاه، تضمین شود.
یکی از حوزه هایی که کمپانی یاهو همچنان در آن مدعی محسوب می شود، سیستم هواشناسی این سایت است. یاهو که مدت هاست اطلاعات آب و هوای iOS را برای اپلیکیشن هواشناسی اپل در دستگاه هایش تامین می کند، اکنون خود نیز آستین ها را بالا زده و برنامه اختصاصی اش را عرضه کرده است. و در همین ابتدای مطلب باید بگوییم که نتیجه کار، بسیار دلچسب است. برنامه از طراحی و رابط کاربری ساده و در عین حال شیکی بهره می برد که استفاده از آن را برای کاربر بسیار لذت بخش می کند. پس از انتخاب شهری که می خواهید از وضعیت آب و هوایش مطلع شوید، در صفحه اول برنامه، عکسی زیبا و متناسب با آب و هوای کنونی آن مکان به نمایش در می آید. شما می توانید شهر های مختلفی را انتخاب کرده با کشیدن انگشت خود به چپ و راست در بین آن ها جا به جا شوید، تصویر اول هر شهر متفاوت است که این موضوع مجموعه ای زیبا را رقم می زند. اگر در صفحه هر شهر به پایین اسکرول کنید با اطلاعات جالبی روبرو خواهید شد. این اطلاعات در قالب باکس های جالبی طراحی شده اند که با توجه به الویتی که برایتان برخوردار هستند، می توانید آن ها را جا به جا نمایید. در این قسمت دکل های متحرک شما را از سرعت باد مطلع می کنند و خورشید بر روی نموداری، وضعیت خود را از زمان طلوع تا غروب نمایش می دهد. اگر دوست داشته باشید حتی می توانید وضعیت باد ها و میزان گرمای مناطق مختلف را از طریق نقشه های ماهواره ای مشاهده نمایید. پیش بینی آب و هوای پنج روز آینده به همراه میزان رطوبت و... از سایر امکاناتی است که این برنامه با خود به همراه می آورد. اپلیکیشن Yahoo! Weather را هم اکنون به صورت رایگان می توانید برای آیفون، آیپاد تاچ و آیپد به رایگان از اپ استور دانلود نمایید.
کیهاننورد 59 ساله روس روز جمعه با انجام پیادهروی فضایی خارج از ایستگاه فضایی، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد.«پاول وینوگرادوف» فضانورد روس و مهندس پرواز مأموریت اکتشافی 35 روز جمعه 19 آوریل (30 فروردین) به همراه «رومان روماننکو» خارج از ایستگاه فضایی بینالمللی پیاده روی کردند.«وینوگرادوف» فضانورد 59 ساله روس طی 16 سال حضور در برنامه فضایی، هفت پیاده روی فضایی را تجربه کرده است و با انجام این پیاده روی، نام خود را به عنوان مسنترین فضانورد ثبت کرد.یکصد و شصت و هفتمین برنامه پیادهروی فضایی با هدف تعمیر و نگهداری ایستگاه فضایی و جابه جایی تجهیزات علمی انجام شد.در این مأموریت آزمایشات قبلی جمعآوری و تجهیزات جدید نصب شدند و دستگاههای ناوبری ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) نیز تعویض شدند.«رومان روماننکو» 41 ساله دیگر فضانورد روس در این مأموریت «وینوگرادوف» را همراهی میکرد؛ وی فرزند «یوری روماننکو» از کیهان نوردان با سابقه روسیه در دهه 1970 و 80 میلادی است.
تصور میشود که جمعیت جهان تا سال 2050 به 9 میلیارد نفر برسد و به منظور اسکان تعدادی از این دو میلیارد نفر اضافی، شهرهای دارای خانههای کروی که متعلق به پروژه Ekinoid هستند، قادرند در هر بار پذیرای ده هزار نفر در بخشهایی از مکانهای غیرقابل سکونت باشند.طراحان بر این باورند که یک کره استحکام ساختاری عالی را ارائه میدهد و همچنین از میزان مواد خام برای ساخت خانه میکاهد.گفته میشود که Ekinoid از فولاد یا چوب چندلایه چسبشده ساخته میشود که مطابق محیط غیرقابل سکونت انتخابی، عایقبندی یا روپوشی میشود.صحراهای استرالیا، سیبری، مغولستان و افریقا برای احداث شهرهای خانههای کروی مناسب به نظر میرسند. همچنین دشتهای سیلابی با شهرهای Ekinoid مناسب سکونت و ترقی خواهند شد.گفته میشود که یک خانه کروی منفرد میتواند طی یک هفته و توسط یک تیم چهارنفره ساخته شود.پس از ساخت یکی از این خانهها، سازندگان ماهر شده و میتوانند بر فرایند ساخت خانههای دیگر نظارت کنند. بنابراین ساکنین شهر خواهند توانست منازل خودشان را بسازند.
منطقه «منهتن» با 27 هزار نفر در هر مایل مربع دارای بالاترین تراکم جمعیت در ایالات متحده است، اما این رقم در مقایسه با شهر «کولون والد سیتی» چین که پیش از نابودیاش در سال 1994، دارای تراکم جمعیتی معادل 3.25 میلیون نفر در هر مایل مربع بود، ناچیز به نظر میرسد. قدمت این شهر به هزار سال قبل بازمیگردد، اما فقط در دهه 1950 بود که از یک قلعه سابقا نظامی به یک سازه دارای تراکم بالای جمعیت تبدیل شد.به مناسبت بیستمین سالگرد انهدام کولون والدسیتی، مرکز South China Morning Post در چین، این گرافیک جذاب را برای نشاندادن میزان تراکم جمعیت در این شهر ارائه کرده است.
ستارهشناسان موفق به شناسایی پرکارترین و بزرگترین کارخانه تولید ستاره جهان شدهاند.کهکشان HFLS3 که در فاصله 12.8 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشته، سالانه نزدیک به 3000 ستاره تولید میکند که بیش از 2000 برابر کهکشان راه شیری است.این کهکشان بسیار عظیم بوده و از منبع بسیار بزرگی از گاز برای تولید ستارگان جدید برخوردار است.برای تعیین دقیق مسافت و ویژگیهای این کهکشان به مشاهدات 12 تاسیسات تلسکوپ بینالمللی از جمله تلسکوپهای زمینی و مداری نیاز بود.تلسکوپهای نور مرئی تا ابزارهای در حال کار با طیف مادون قرمز، موج میلیمتری و طول مو ج رادیویی در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتد.مجموعه تلسکوپهای آرایه بسیار بزرگ (VLA) در این پژوهش اطلاعاتی را در مورد گاز مولکولی سرد که ستارگان از آن شکل گرفته و همچنین امواج رادیویی تابیده شده از بقایای ستارگان بسیار عظیم با عمر کوتاه ارائه کرد.دانشمندان دریافتند که HFLS3 از جرم ستارهای نزدیک به 40 میلیارد برابر جرم خورشید و میزان گاز و غبار بیش از 100 میلیارد برابر جرم خورشید برخوردار بوده که همگی آنها با ماده تاریک کافی برای تولید یک خوشه کامل کهکشانی احاطه شدهاند.به گفته دانشمندان، این کهکشان گواه این موضوع است که انفجارهای شدید ناشی از شکلگیری ستارگان تنها 880 میلیون سال پس از انفجار بزرگ وجود داشته است.محققان اکنون امیدوارند بتوانند از تلسکوپ آلما در تپههای شیلی برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد کهکشانهای این چنینی استفاده کنند.این ستارهشناسان علاوه بر VLA از رصدخانه فضایی هرشل، آرایه ترکیبی پژوهشی رصدخانه موج میلیمتری، رصدخانه زیرمیلیمتری موسسه فناوری کالیفرنیا، تداخلسنج فلات دوبور، آرایه زیرمیلیمتری، تلسکوپ 30 متری IRAM، تلسکوپ ویلیام هرشل و تلسکوپ بزرگ جزایر قناری، رصدخانه کک، کاوشگر بررسی مادون قرمز میدان گسترده و تلسکوپ فضایی اسپایتزر استفاده کردند.
متخصصان ژنتیک با استناد به قوانین مور مدعی شدهاند که حیات پیش از زمین در جهان وجود داشته و ممکن است از خارج منظومه شمسی نشات گرفته باشد. این محققان آمریکایی در این ایده، از نظریه «مور» استفاده کردهاند.نتایج بدست آمده نشان داده که حیات برای اولین بار حدود 10 میلیارد سال پیش بوجود آمده که بسیار قدیمیتر از زمین 4.5 میلیارد ساله است.قانون «مور» نظریهای است که بر اساس آن، پیچیدگی رایانهها به صورت نمایی با سرعت حدود دو برابر ترانزیستورها در هر مدار یکپارچه، هر دو سال افزایش مییابد.اگر این قانون را بر روی سرعت پیشرفتهای محاسباتی چند سال گذشته اعمال کنید، به دهه 1960 که اولین ریزتراشه اختراع شد، میرسید.الکسی شاروف از موسسه ملی پیری در بالتیمور و ریچارد گوردون از آزمایشگاه نیروی دریایی نمونههای خلیج در فلوریدا این نظریه را بر روی حیات اعمال کردند تا منشا آنرا پیدا کنند.به گفته این محققان، امکان سنجش پیچیدگی حیات و سرعتی را که در آن از پروکاریوتها به یوکاریوتها به موجودات پیچیده تر مانند کرم، ماهی و در نهایت پستاندران افزایش یافته، وجود دارد.به گفته این دانشمندان، پسرفت خطی پیچیدگی ژنتیکی در یک مقیاس لگاریتمی که تنها به یک جفت باز عقبتر تعمیم داده شده، نشان میدهد که منشا حیات حدود 10 میلیارد سال پیش از است.این نظریه از ایده « پاناسپرمیا» پشتیبانی کرده که بر اساس آن حیات، در جایی بوجود نیامده بلکه همواره در جهان وجود داشته، بذرهای آن در همه نقاط هستی پراکنده شده و پیوسته از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می یابد. بر اساس این ایده، شکلهایی از حیات وجود داشته که در برابر تاثیرات فضا دوام میآورند.این اشکال حیات ممکن است بطور نهفته برای مدت زیادی پیش از برخورد تصادفی با سیارات دیگر یا ادغام با صفحههای میان سیارهای سفر کنند.باکتریها در صورت مواجهه با شرایط مناسب بر روی سطح یک سیاره جدید فعال شده و فرآیند تکامل آغاز میشود.اگرچه این محققان اذعان کردهاند که بخش زیادی از کار آنها نظری است.این پژوهش در مجله Arxiv منتشر شده است.
مدارگرد جدید روسیه حامل حیوانات مختلف به منظور مطالعه تأثیرات پرواز فضایی بر روی حیوانات به فضا پرتاب شد. مدارگردBion-M1 تنها ماهواره قابل بازگشت جهان است که به تحقیقات زیستشناسی اختصاص یافته است.این ماهواره در تاریخ 19 آوریل از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب شد.به گفته سخنگوی آژانس فضایی فدرال روسیه (روسکاسموس)، ماهواره مزبور از موشک حامل سایوز جدا شده و وارد مدار بیضوی در 575 کیلومتری بالای زمین شده است.این مدارگرد حامل 45 موش، هشت موش صحرایی مغولی، 15 مارمولک خانگی، حلزون و کانتینرهای حامل میکروارگانیسمها و گیاهان است.ساکنان این ماهواره حامل حیوانات (کشتی نوح) سوژههای بیش از 70 آزمایش فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی، ژنتیکی و زیست-مولکولی خواهند بود.
تیمی از دانشمندان دانشگاه وارویک نوع جدیدی از انفجار کیهانی دارای عمر طولانی و بسیار قدرتمند را شناسایی کردهاند که به نظر میرسد از تلاطمهای خشن و مرگبار یک ستاره فوقعظیم ناشی شدهاند. این انفجارات فورانهای قدرتمندی از اشعههای گامای دارای انرژی بالا (موسوم به انفجارهای اشعه گاما) را خلق میکنند.در حالی که اکثر انفجارها، حدود یک دقیقه به پایان میرسند، این نوع جدید میتواند چندین ساعت به طول بینجامد.اولین نمونه این امر در سال 2010 کشف شد اما فاقد اندازه مسافت بود و بنابراین در هالهای از معما باقی ماند.مطالعه جدید در دانشگاه وارویک به رهبر دکتر اندرو لوان، نمونههای بیشتری از این انفجارهای کیهانی نامعمول را یافته است.دانشمندان با استفاده از دادههای تلسکوپ جیمینی (Gemini) در هاوایی، محاسبه کردند که این انفجارهای اشعه گامای فوق طولانی دارای ردشیفت (redshift) حدود 0.847 بوده است و این امر آنها را در فاصله هفت میلیارد سال نوری قرار میدهد. این مسافت نیمی از مسافت باقی مانده تا لبه جهان شناخته شده کنونی به شمار میآید.تیم دکتر لوان که متشکل از دانشمندان بینالمللی بود، فرضیه جدیدی را برای چگونگی وقوع این پدیده ارائه کرده است.بر اساس این نظریه، این نوع انفجار از یک ستاره فوق عظیم ناشی شده که جرم آن 20 برابر خورشید است. این ستاره یکی از بزرگترین و درخشانترین ستارگان کیهان است که دارای شعاعی بالغ بر یک میلیارد مایل است. این رقم هزار برابر اندازه شعاع خورشید است.اکثر ستارگانی که خالق اشعه گاما هستند، نسبتاً کوچک و متراکم هستند و انفجاری که آنها را نابود میکند، در عرض چند ثانیه ستاره را سوراخ میکند و بنابراین انفجار اشعه گاما مدت طولانیتری ادامه مییابد.این رخدادها در میان بزرگترین انفجارهای طبیعت هستند و نشان میدهد که کیهان بیش از آن که تصور میشود، خشن است.نوع عامتر فوران اشعه گاما هنگامی رخ میدهد که یک ستاره Wolf-Rayet در فاز نهایی تکاملش در هسته خود به درون سیاهچاله سقوط میکند.ماده به درون سیاهچاله کشیده میشود اما مقداری از انرژی آن میگریزد که این انرژی به درون جتی از ماده متمرکز میشود، در دو جهت فوران میکند و اشعههای گامای فراوان را در این فرایند شکل میدهند.این جتها بسیار سریع (نزدیک به سرعت نور) منتشر میشوند، در غیر این صورت، ماده به درون سیاه چاله سقوط میکند و نمیتواند از آن بگریزد و به این دلیل فقط چند ثانیه به طول میانجامند.با این حال، فوران اشعه گاما در ستاره بزرگتری به اندازه یک ابرغول، به نیرو از خلال یک مخزن بزرگتر از ماده نیاز دارد و بنابراین مدت آن طولانیتر است.جزئیات این مطالعه قرار است در سمپوزیوم GRB 2013 در ناشویل امریکا ارائه شود.
در حالی که طب سوزنی به طور گستردهای برای درمان تنش مزمن مورد استفاده است، مکانیزم عملکرد آن ناشناخته باقی مانده و اکنون یک محقق ایرانی دانشگاه جورجتاون و همکارانش در مجموعهای از پژوهشها برای اولین بار به بررسی چگونگی عملکرد آن در کاهش واکنش هورمون تنش در نمونه حیوانی تنش مزمن پرداختهاند. دکتر لادن اشکواری، دانشیار دانشکده پژوهشهای سلامت و پرستاری اظهار کرد: بسیاری از پزشکان طب سوزنی مشاهده کردهاند که این درمان سنتی میتواند تنش را در بیماران کاهش دهد؛ اما شاهد زیستی کمی در مورد چگونگی یا چرایی این رخداد وجود داشت. ما در حال بررسی این درمان در سطح مولکولی هستیم که به توضیح مزیتهای طب سوزنی کمک خواهد کرد.اشکواری به طراحی مجموعهای از پژوهشها بر روی موشها و آزمایش تاثیر طب سوزنی الکترونیک در سطح پروتئینها و هورمونهایی پرداخته که با مسیرهای زیستی دخیل در واکنش تنش ترشح میشوند.وی در ادامه گفت: من از طب سوزنی الکترونیک استفاده کردم چرا که میتوانستم از دریافت دوز درمانی مشابه در همه حیوانات اطمینان حاصل کنم.نقطه مورد نظر برای فرو کردن سوزن در این پژوهش «سوسانلی» نام داشته که به از بین بردن بسیاری از مشکلات مانند تنش کمک می کند. در موشها نیز مانند انسان، این نقطه در پا و زیر زانو قرار دارد.این پژوهش از چهار گروه موش برای 10 روز استفاده شد. یک گروه کنترل شده که تنش نداشتند و از طب سوزنی برخوردار نشدند، یک گروه که برای یک ساعت در روز تنش داشته و طب سوزنی دریافت نکردند، گروهی که تنش داشته و یک درمان ساختگی در نزدیکی دم برخوردار شدند و گروه تجربی که استرس داشته و در ناحیه سوسانلی پا این درمان سوزنی را دریافت کردند.محققان سپس سطوح هورمون خون که از محور هیپوتالاموس هیپوفیز آدرنال (HPA) ترشح میشد را اندازهگیری کردند که شامل هیپوتالاموس، غده هیپوفیز و غده آدرنال است. تعاملات میان این اندام به کنترل واکنشها به تنش و تنظیم هضم، سیستم ایمنی، حالت و احساسات، ذخیره و مصرف انرژی میپردازد.آنها همچنین میزان NPY، یک پپتید ترشح شده با سیستم عصبی سمپاتیک را در موشها و انسانها اندازهگیری کردند. این سیستم در واکنش به تنش حاد دخیل بوده که منجر به تنگ شدن جریان خون در تمام بخشهای بدن بجز قلب، ریه ها و مغز میشود. اما تنش مزمن میتواند منجر به افزایش فشار خون و بیماری قلبی شود.اشکواری در این پژوهشها دریافت که طب سوزنی الکترونیک از افزایش مزمن ناشی از تنش هورمونهای محور HPA و مسیر سمپاتیک NPY جلوگیری میکند.وی اظهار کرد موشهایی که از درمان ساختگی برخوردار شده بودند به افزایش هورمون مشابه حیوانات دارای تنش دچار شدند.این پژوهش در مجله Endocrinology منتشر شده است.
دانیل تروف، طراح امریکایی، طرح باغ هیدورپونیک عمودی خود موسوم به "صفحه زنده" را در «هفته طراحی میلان» به نمایش گذاشت. این زن هنرمند با الهام از ایده داشتن یک دیوار زنده در منزل "صفحه زنده" را طراحی کرده تا سیستم مزرعه خودآبیاریکننده خانگی را ارائه دهد.این صفحه شامل مجموعهای از پوستههای محافظ بیضویشکل کوچک است که از تنه مرکزی گسترده میشوند و پمپ آبیاری توزیعکننده آب به هر گیاه را پنهان میسازند.سیستم ارائهشده از فناوری هیدورپونیک عمودی استفاده میکند که به افراد امکان خلق باغچه شهری در منزل خود را میدهد و فرایند پروش گیاهان را بسیار آسان میکند.باغبانی هیدورپونیک یکی از فعالیتهای پایدار و کارآمد از لحاظ انرژی در جهان امروز است.سیستم هیدورپونیک عمودی که در صفحه زنده تعبیه شده، از شیوهای ساده بهره میبرد که گیاهان را بدون نیاز به خاک تغذیه میکند.پمپ از لحاظ انرژی کارآمد، آب را از مخزن آب مرکزی به بالاترین بوته گیاه میبرد و نیروی جاذبه نیز آب را به پایینترین بوته تحویل میدهد.به منظور محافظت از ریشههای گیاه، صخرههای رسی میتوانند در بخش زیرین محافظها تعبیه شوند.به این دلیل که سیستم از خاک استفاده نمیکند، از بسیاری از بیماریها ناشی از خاک اجتناب میشود.این مجموعه همچنین امکان رشد سریع گیاه را فراهم میکند و خود تروف تاکید دارد که سامانه وی قادر به تولید میوههای بزرگتر و سبزیجاتی از قبیل گوجهفرنگی و فلفلدلمه است.افزون بر این، صفحه زنده امکان دسترسی آسان کاربران به مخزن معکوس آب را فراهم میکند، بنابراین آنها میتوانند سطوح آب را بررسی کرده، میزان pH را بیازمایند و همچنین مواد مغذی را برای سالم نگهداشتن گیاه به سیستم بیافزایند.علاوه بر منازل، میتوان از صفحهزنده در دفاتر کار، کافهها و نواحی زنده استفاده کرد.
همان طور که دیروز گفتیم ، پس از مدت ها بالاخره گوگل مشخصات فنی عینک هوشمندش را رسما اعلام کرد. و همان دیروز هم عرضه نسخه Explorer گوگل گلس به افراد منتخبی که آن را پیش خرید کرده بودند، آغاز شد. لذا دور از انتظار نیست که از حالا اینترنت پر از عکس ها و ویدیوهای این عینک هوشمند و افرادی شود که آن را به چشم گذاشته اند یا اینکه برای فروش عرضه کرده اند. اما در اولین قدم، بگذارید نگاهی به محتویات درون جعبه یک گوگل گلس داشته باشیم.
همان طور که در تصویر می بینید، درون جعبه به همراه محصول اصلی، یک عدد کابل میکرو یو اس بی، یک شارژر، یک کیسه جمع و جور و یک عینک آفتابی گیره دار قرار گرفته است. البته دارندگان اولین گوگل گلس ها آنقدر هیجان زده اند که می خواهند به سرعت همه چیز را امتحان کنند و به زودی داستان های زیادی برای گفتن خواهند داشت. اما فعلا پیشنهاد می کنم ویدیوی ادامه مطلب را (حاصل کار آقای Dan McLaughlin) از دست ندهید. در این ویدیو می توانید شرکت وی در کارتینگ را ببینید که با گوگل گلس ضبط شده است.
کنفرانس توسعه دهندگان گوگل 25 تا 27 اردیبهشت برگزار خواهد شد و قاعدتا نطق اصلی آن در روز اول برگزاری، از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود. اگر وقتی محصولات و نوآوری هایی را که احتمال می رود در این رویداد شاهد باشیم، گرد هم بیاوریم به این موارد خواهیم رسید:
1. Babble. در چند وقت اخیر توضیحات مختلفی درباره ویژگی های مهم این سرویس چت و گفتگوی فراگیر منتشر شده. اگر چنین محصولی در دست توسعه بوده باشد، قطعاً در Google IO شاهد معرفی رسمی اش خواهیم بود و به احتمال زیاد خیلی زود بر روی اندروید، iOS و برای مرورگر کروم یا شاید حتی ویندوز عرضه می شود تا به این شکل گوگل برای چت و گفتگوی صوتی یا حتی تصویری، یک بستر نرم افزاری مشترک و فراگیر ارائه کرده باشد.
2. نکسوس 7 نسل دوم. به زودی، نکسوس 7 شاهکار مشترک گوگل و ایسوس یک ساله خواهد شد. پس Google IO می تواند مناسب ترین محل برای معرفی نسل دوم آن باشد. حالا که رقیب محبوبی مثل آیپد مینی هم از جبهه دشمن وارد بازار شده، ارائه نکسوس 7 نسل دوم می تواند روش بسیار خوبی برای حمله متقابل باشد. شنیده ها حاکی از همکاری مجدد با ایسوس در ساخت این محصول است و دیجی تایمز گزارش می دهد که نکسوس 7 جدید با قیمت هایی از 149 تا 199 دلار عرضه می شود و البته همراه با مدل 3G. هر چه نباشد، پارسال هم در همین رویداد نکسوس 7 دیده به جهان گشود.
3. خبرهای خوب برای گوگل گلس. از امروز نسخه های مخصوص توسعه دهندگان به دستشان رسیده و مشخصات فنی محصول نیز اعلام شده. تاکنون اپلیکیشن های محدودی برای گلس ساخته شده و انتظار می رود تا آخر سال، به طرز چشمگیری تعداد آنها افزایش یابد. اما کنفرانس گوگل می تواند مناسب ترین محل برای معرفی برنامه های جدید باشد. همچنین باید دید آیا گوگل نسخه های مخصوص گلس برای افراد عینکی را هم عرضه خواهد کرد یا خیر.
4. کاهش قیمت نکسوس 7 اول. اگر شاهد معرفی نسل دوم این محصول باشیم، بهترین حرکت برای آتش زدن رقبا چه خواهد بود؟ کاهش همزمان قیمت نسل اول نکسوس 7 و ادامه فروش آن. منطق حکم می کند که قیمت قطعات و هزینه تولید این محصول کاهش یافته باشد و در نتیجه گوگل بتواند آن را با قیمت هایی نظیر 149، یا 129 یا حتی 99 دلار (چه خوش خیال!) عرضه کند. گوگل به پیروی از آمازون، دنبال کسب سود از فروش سخت افزار نیست بلکه آن را دریچه ای برای ورود افراد جدید به گوگل پلی و افزایش درآمد این فروشگاه می داند. بنابراین اگر هزینه تولید کاهش یافته باشد و البته به شرط آنکه گوگل همچنان بخواهد نسل اول نکسوس 7 را عرضه کند، قطعاً کاهش قیمت رخ خواهد داد.
5. نکسوس 10 با قابلیت سیم کارت. مثل نکسوس 7، نکسوس 10 هم یک تبلت قوی و خوش قیمت است که با هدف گرفتن دارندگان آیپد اصلی می تواند مشتریانی را که به فورم فکتور 10 اینچی عادت کرده اند به سوی خود جلب کند. دو مورد مهم در باره این تبلت وجود دارد. یکی خبری که پیش تر شنیدیم مبنی بر ارائه نسل دوم نکسوس 10 با چیپ اگزینوس 5 اکتا و دیگری ارائه مدل سیم کارت خور آن که اتصال به اینترنت در آن محدود به وای-فای نباشد. به نظر می رسد چنین محصولی چندان از ما دور نباشد. شاید در رویداد ماه آینده، چشم مان به جمالش روشن شود.
6. بهبود Google now ... همین حالا! چند وقتی است که از این سرویس جذاب و کارای گوگل خبری نیست و احتمالا رویداد ماه آینده مکان خوبی برای ارائه یک سری آپدیت و ویژگی جدید خواهد بود تا فاصله گوگل از رقبا بیشتر شود. ارائه آن برای iOS هم می تواند خبری خوب برای دارندگان آیپد و آیفون باشد. البته شاید اپل چنین اجازه ای به گوگل ندهد ولی از آن طرف گوگل هم تاکنون این اپلیکیشن را برای عرضه در اپ استور ارائه نکرده. ویژگی های جدید در کنار یک ویجت نو نوار، حداقل انتظار ما خواهد بود و اگر Google now برای مرورگر کروم هم از راه برسد که دیگر عالی می شود.
7. اندروید در خانه. این خانه با خانه فیسبوک فرق دارد. منظور، ارائه اندروید برای محیط های خانگی و سیستم های اتوماسیون منازل است. هر چند فکر نمی کنیم که قلب گوگل برای چنین فضایی بتپد و در اصل دنیا به سمت ابزارهای موبایل در حرکت است، ولی دلیلی هم وجود ندارد که این سیستم عامل محبوب را به عنوان مغز متفکر ربات های خانگی آینده نبینیم. با توجه به اینکه اندروید 5 در رویداد ماه آینده معرفی خواهد شد، احتمال اینکه ویژگی های لازم برای این نوع استفاده هم در آن گنجانده شده باشد وجود دارد. ماشین های لباس شویی و ظرف شویی، کولرها، ترموستات ها و تعداد زیادی دستگاه خانگی دیگر، می توانند در آینده نزدیک اندرویدی شوند. اما جالب ترین تصویر آینده، می تواند ربات های اندرویدی باشد. قبول ندارید؟
8. نکسوس 5، یا نکسوس 4 با قابلیت LTE. از عمر نکسوس 4، این قوی زیبا تنها چند ماه می گذرد، ولی شایعات پیرامون نسل بعدی آن از هم اکنون به راه افتاده اند و چپ و راست جلوی ما رژه می روند. شاید یک علتش این باشد که با وجود برخورداری از آپدیت های سریع اندروید، مشخصات فنی آن پشت سر پرچمداران بازار جای دارد. به خصوص که قابلیت LTE هم ندارد. بنابراین از دو حال خارج نیست، یا گوگل و ال جی به ارائه مدلی با LTE روی خواهند آورد یا نسل بعدی محصول را ارائه می کنند. البته هر دوی اینها خریداران نکسوس 4 را عصبانی خواهد کرد، چون تازه آن را خریده اند. در کل، احتمال جدی تر، رونمایی از نکسوس 4 با LTE است و شاید نکسوس 5 را چند ماه دیگر ببینیم. اما این هم از یک نظر ما را در تحلیل دچار مشکل می کند چون قاعدتاً گوگل سعی می کند از همزمان شدن معرفی نکسوس 5 و ایکس فون جلوگیری کند. حدس زدن این مورد، از همه سخت تر است.
9. نکسوس Q چه شد؟ هِی گوگل، ما هنوز این توپ گرد چند رسانه ای را فراموش نکرده ایم. کیو قرار بود راهکاری نو باشد برای سرگرمی های خانگی ولی اصلا به فروش هم گذاشته نشد. شاید امسال این رویه تغییر کند و با رفع ایرادات دستگاه قبلی، مدلی جدیدی از آن را ببینیم. شاید هم گوگل برای همیشه سنگ ترحیمی روی این پروژه گذاشته باشد.
10. اندروید 5 (پای لیمو ترش). مدت ها می شود که گوگل یک نسخه کاملا جدید اندروید که عدد 5 در ابتدای شناسه آن باشد را در پس پرده نگه داشته، بنابراین تغییرات باید اساسی باشند. البته بعید است در رویداد ماه آینده نسخه نهایی اندروید 5برای شرکت ها عرضه شود و نهایی سازی سیستم عامل قاعدتا کمی زمان می برد، ولی نفس معرفی آن با ویژگی های جدید باعث یک فشار شدید بر اپل می شود تا تمام توان خود را بر iOS 7 متمرکز کند. به این شکل رقابت در زمینه سیستم عامل ها جذاب تر خواهد شد.
شما چه پیش بینی هایی برای کنفرانس ماه آینده گوگل دارید؟
عدد فعال سازی اندروید یکی از آن مواردی است که گوگل خیلی علاقمند مانور روی آن است و هرگز ذکرش را فراموش نمی کند. هر وقت یکی از مدیران گوگل در کنفرانسی صحبت می کند، باید منتظر اعلام عددی جدید برای آمار فعال سازی روزانه دستگاه های اندرویدی باشیم. این بار آقای اریک اشمیت، مدیر عامل اسبق و رئیس هیئت مدیره فعلی گوگل در کنفرانس Dive Into Mobile که سایت AllThingsD برگزار کننده آن است، تایید کرده که گوگل روزانه 1.5 میلیون فعال سازی را برای دستگاه های اندرویدی ثبت می کند. آخرین آمار فعال سازی اندروید 1.3 میلیون در روز بود که 100 هزار دستگاه کاهش را نسبت به رکورد 1.4 میلیونی قبل از آن نشان می داد. حال به نظر می رسد که بعد از یک دوره نزولی کوتاه مدت، دوباره روند فعال سازی سر به آسمان گذاشته. آقای اشمیت می گوید که گوگل همچنان با ثبات در مسیر رسیدن به 1 میلیارد دستگاه اندرویدی فعال تا پایان سال 2013 حرکت می کند. این، نسبت به رقم 750 میلیون دستگاه فعال که ماه گذشته لری پیج تایید کرد، افزایشی 25 درصدی خواهد بود. آقای اشمیت می گوید کلید این رشد پایدار یا حتی وصل کردن تمام مردم دنیا به اینترنت در پایان دهه جاری میلادی این است که قیمت دستگاه ها به مرز 100 دلار کاهش یابد، چیزی که او معتقد است به زودی میسر خواهد شد. اما تصور کنید که این رشد در عرصه های مختلف، چطور کاربران جهانی اینترنت یعنی شاهرگ حیاتی گوگل را افزایش می دهد و پتانسیل بالقوه کسب درآمد گوگل از راه های مختلف به خصوص تبلیغات را نیز به همچنین.
وبسایت thenextweb خبر می دهد که شرکت توشیبا در آستانه معرفی یک اولترابوک رده بالا با نام KIRAbook است که اولین محصول این شرکت از خانواده جدید KIRA خواهد بود. این محصول اولین سخت افزار توشیبا است که با نمایشگر PixelPure عرضه می شود؛ رزولوشن تصویر آن 2560 در 1440 پیکسل است و 3,686,400 پیکسلی که با تراکم 221 پیکسل در اینچ آرایش شده اند، در پنلی با قطر 13.3 اینچ قرار می گیرند. تراکم پیکسل این نمایشگر بعد از نمایشگر مک بوک پرو رتینا با 227 ppi و کروم بوک پیکسل با 239 ppi در رده سوم قرار می گیرد. سیستم عامل دستگاه ویندوز 8 خواهد بود و KIRAbook در دو مدل نمایشگر استاندارد و لمسی عرضه می شود تا علاقمندان به لمس کاشی های ویندوز 8، از آن لذت ببرند. توشیبا با همکاری Harman Kardon بلندگوهای استریوی این دستگاه را با کیفیت بسیار بالایی ساخته و کیبورد را نیز دارای نور پس زمینه کرده. کل وزن دستگاه عدد شگفت انگیز 1.179 کیلوگرم است که به طور محسوسی از مک بوک ایر 13 اینچی با 1.35 کیلوگرم سبکتر خواهد بود. هنوز عکسی از این هیولا منتشر نشده ولی در درون آن 256 گیگابایت حافظه اس اس دی، 8 گیگابایت رم با فرکانس 1600 مگاهرتز، و پردازنده Core i5 یا Core i7 قرار خواهد داشت. این اولترابوک که به محض دریافت تصاویرش شما را با آنها روبرو خواهیم کرد، از ماه آینده میلادی وارد بازار می شود و قیمت مدل پایه آن 1600 دلار خواهد بود. مدل گرانتر نیز 2000 دلار قیمت خواهد داشت. هنوز مشخص نیست که آیا برند KIRA شامل انواع دیگری از کامپیوترهای شخصی نیز خواهد بود یا خیر ولی این مدل فعلا برای رقابت با مک بوک پرو و مک بوک ایر، اولترابوک سری 9 سامسونگ و Dell XPS 13 تدارک دیده شده. ما هم مثل شما برای مشاهده تصایر آن لحظه شماری می کنیم.
فیزیکدانان با وجود کشف احتمالی نشانههای از ذرات ماده تاریک، در یافتن منبع اصلی ناکام بوده و تا حصول نتایج دقیقتر، از ارائه جزئیات این کشف خودداری میکنند. نتایج بدست آمده از مرکز جستوجوی ماده تاریک ابر سرد (SuperCDMS) در عمق معدن Soudan در شمال مینه سوتا، بیانگر کشف نشانه احتمالی از ماده تاریک است.محققان در این آزمایشگاه زیرزمینی از ژرمانیم و سیلیکون برای رسیدن به دمای بسیار سرد (نزدیک به صفر مطلق یا معادل منفی 273.15 درجه سانتیگراد) استفاده می کنند؛ این محیط فوق سرد شرایط مناسبی برای کشف مستقیم ذرات ماده تاریک را فراهم میکند.با عبور ذرات ماده تاریک و برخورد به هسته اتم منجمد، شارژ و گرمایی منتشر میشود که توسط ابزار فوق حساس قابل تشخیص هستند.نتایج آزمایشات حاکی از کشف سه رویدادی است که احتمالا ذرات سنگین تعامل ضعیف (WIMP) شناخته می شوند و می توانند توضیحی در خصوص ماده تاریک در اختیار محققان قرار دهند.محققان بدنبال مشاهده تعداد بیشتری از حوادث شبه WIMP در آزمایشات هستند.«بلاس کابررا» از فیزیکدانان دانشگاه استنفورد در نشست اخیر انجمن فیزیک آمریکا تأکید کرد: ادعای کشف هیچ چیز جدیدی را نداریم؛ این نتایج نه در سطح نزدیک به یک کشف هستند و نه شواهد قطعی ارائه می کنند، اما نقطه روشنی برای تحقیقات آینده محسوب می شود.به گفته «کابررا»، سیگنال های کشف شده تا 99.81 درصد شبیه WIMP هستند، اما فیزیکدانان تا حصول نتایج دقیق و قطعی، هیچ اظهار نظری در این خصوص نمی کنند.
یک قاب آیفون که از مجموعهای از حسگرهای بیومتریک با قابلیت تبدیل تلفن هوشمند به یک اسکنر شناسایی فناوری پیشرفته برخوردار است رونمایی شد. برنامه «Stratus» ساخت شرکت آمریکایی «آوپتیکس» میتواند عنبیه، اثر انگشت، صدا و چهره فرد را اسکن کند.این برنامه شبیه تمام برنامههای آیفون است که به کاربران اجازه میدهد به راحتی به خوانش بیومتریک دست یابند.Stratus قرار است توسط سازمانهای اجرای قانون و کارکنان کنترل گذرنامه در سراسر جهان مورد استفاده قرار بگیرد.امید است که این سیستم بتواند به زودی جایگزین سیستمهای کنونی بشود که نیازمند یک لپتاپ و اسکنرهای بزرگتر هستند.در ماه فوریه، وزارت دفاع آمریکا به این شرکت سه میلیون دلار برای ساخت یک راهحل پیشرفته با استفاده از ابزاری که به تازگی رونمایی شده، پرداخته بود.قیمت این برنامه با هزینه اضافه قاب 199 دلار است، اگرچه این قیمت هنوز تائید نشده است.شرکت آوپتیکس بر این باور است که این سیستم اولین مورد است که از یک آیفون به عنوان بستر نرمافزاری استفاده میکند.کاربران برای استفاده از آن به سادگی گوشی خود را درون قاب ویژه قرار داده و سپس برنامه را اجرا میکنند.
سازمان ناسا از یک آزمایش طراحی موفق حسگر مادون قرمز خبر داده که میتواند شناسایی و ردیابی سیارکها و دنبالهدارها را در آینده ارتقا بخشد. این آزمایش به ارزیابی عملکرد دوربین جسم نزدیک به زمین در محیطی پرداخته که دما و فشار فضای عمیق را شبیهسازی کرده بود.به گفته ناسا، این دوربین ابزار سنگبنای یک تلسکوپ شکار سیارک فضایی جدید است که برای اولین بار قرار است به شناسایی، ضبط و جابجایی یک سیارک به مدار نزدیکتر به زمین برای کاوشهای آینده توسط فضانوردان بپردازد.اجسام نزدیک به زمین به سیارات و دنبالهدارهایی گفته میشود که مدار آن در 45 میلیون کیلومتری مسیر زمین به دور خورشید است.سیارکها از خود نور مرئی ساطع نکرده اما آنرا منعکس میکنند. بسته به چگونگی منعکس کنندگی یک جسم، یک سنگ کوچک با رنگ روشن میتواند شبیه به یک سنگ بزرگ تاریک باشد. در نتیجه، اطلاعات بدست آمده از تلسکوپهای نوری با استفاده از نور مرئی میتواند فریبنده باشد.در این حال، حسگرهای مادون قرمز یک ابزار قدرتمند برای کشف، طبقهبندی و درک جمعیت سیارکها هستند. در زمان مشاهده یک سنگ فضایی در نور مادون قرمز، تابشهای حرارتی آن قابل مشاهده بوده که میتواند ادازه سیاره را بهتر تعیین کرده و همچنین اطلاعاتی در مورد ترکیبات آن در اختیار بگذارد.این حسگر دوربین جسم نزدیک به زمین به شکل مطمئنتر و سبکتر برای نصب بر روی یک تلسکوپ فضایی طراحی شده است. این تلسکوپ پیشنهادی پس از پرواز در مکانی چهار برابر فاصله زمین و ماه قرار گرفته تا دوربین جسم نزدیک به زمین بتواند عبور و مرور اجسام نزدیک به زمین را هر روز بدون تاثیر پوشش ابرها و نور روز مشاهده کند.این پژوهش در مجله Optical Engineering منتشر شده است.
هر سال گروه ها و مراکز نجومی سراسر جهان در هفته ای به نام «هفته جهانی نجوم» با برگزاری برنامه های ویژهای تلاش میکنند این علم را ترویج کنند. در چنین روزهایی منجمان حرفهیی و آماتور زیباییهای علم نجوم را با بیان ساده و جذاب به مردم ارایه میکنند. امسال نیز ماهنامه نجوم و باشگاه نجوم برج میلاد برای گرامیداشت هفته نجوم برنامه ای یک روزه در برج میلاد برگزار خواهند کرد.برمبنای تعریف، زمان برگزاری روز نجوم یکی از روزهای تعطیل تقویم هر کشوری است که در هفته نزدیک به نخستین تربیع ماه بین 15 آوریل تا 15 می است.مجله نجوم وبرخی مراکز و گروه های نجومی کشور، امسال روز جمعه 30 فروردین 1392 را به عنوان روز نجوم انتخاب کرده اند. برنامه روز جهانی نجوم که جمعه از ساعت 10 صبح تا 23 در برج میلاد برگزار می شود شامل برنامه رصد عمومی با تلسکوپ ها و دوربین های دو چشمی - به همت ماهنامه نجوم، باشگاه نجوم برج میلاد و موسسه آسمان شب - برپایی غرفه های مختلف نجومی، برگزاری سخنرانی کارشناسان با موضوع های نجومی، غرفه های مخصوص کودکان ونمایش زنده آشنایی با دانشمندان نجومی است.مرکز علوم و ستاره شناسی تهران نیز برنامه های متنوعی را برای بزرگداشت روز نجوم تدارک دیده است که روز جمعه 30 فروردین از ساعت 14 تا 22 در محل مرکز واقع در تهران، تجریش، خیابان دزاشیب، خیابان عمار برگزار می شود.
دانشمندان سه گونه منحصر به فرد از حلزون درخشان رنگین کمانی را در تایلند شناسایی کرده اند که با خطر جدی انقراض روبرو است. تیم تحقیقاتی دانشگاه چولالونگون بانکوک با همکاری محققان موزه تاریخ طبیعی لندن موفق به شناسایی سه گونه جدید حلزون در مناطق کوهستانی شمال و شمال شرق تایلند شده اند.حلزون های درخشان رنگین کمانی از طبقه Perrottetia هستند که در غارهای آهکی زندگی کرده و از لارو حشرات و گونه های کوچک زمین تغذیه می کنند.این گونه های منحصر به فرد از ویژگی های متمایز مورفولوژیکی برخوردار هستند که نمونه مناسبی برای مطالعات تکمیلی در محیط های ناپایدار محسوب میشوند.بر اساس گزارش موزه تاریخ طبیعی لندن بیش از 50 درصد اکوسیستم سنگ آهکی منطقه توسط انسان تخریب شده اند که این گونه های تازه کشف شده را در معرض خطر جدی انقراض قرار داده اند.
وال استریت ژورنال گزارش هایی دریافت کرده که نشان می دهد مایکروسافت در حال بررسی ایده ساخت ساعت هوشمند است. گویا غول نرم افزار دنیا از تامین کنندگان قطعات در آسیا خواسته قطعات لازم برای دستگاهی که احتمالا یک ساعت هوشمند برخوردار از صفحه لمسی است را تحویل دهند، مدیرانی از شرق آسیا که نخواسته اند نامشان برده شود این قضیه را فاش کرده اند. یکی از آنها گفته که با تیم تحقیق و توسعه مایکروسافت در ردموند واشینگتن ملاقات داشته ولی هنوز مشخص نیست که مایکروسافت به طور قطع چنین محصولی را خواهد ساخت یا خیر. هفته گذشته نیز وال استریت ژورنال خبر از عرضه سرفیس 7 اینچی در سال 2013 داده بود. مایکروسافت که به بهانه ساخت تبلت های سرفیس، حالا تیم سخت افزاری خودش را هم شکل داده احتمالا سرفیس فون را نیز در مراحل تست در داخل کمپانی دارد، هر چند عرضه نهایی آن هم مبهم است. پیش تر نیز بنگاه های خبری قابل اعتنایی نظیر بلومبرگ و نیویورک تایمز خبر از ساخت ساعت هوشمند توسط اپل، سامسونگ، ال جی و گوگل داده بودند. اگر سال 2013 را سال گجت های پوشیدنی بدانیم، به نظر می رسد ساعت در آن نقش مهمی داشته باشد و وقتی شرکت های بزرگ تصمیم به سرمایه گذاری در بخشی خاص بگیرند، مشاهده پیشرفت های محسوس برای جذب دلارهای مصرف کنندگان، کاملا محتمل خواهد بود.
وبلاگ یونانی techblog مشخصاتی را منتشر کرده که گمان می رود متعلق به گلکسی تب 3، دو مدل 10.1 و 8 اینچی باشند. این مشخصات عبارت هستند از:
مشخصات گلکسی تب 3 - 10.1 اینچی:
- اندروید 4.1.2 جیلی بیلی
- پردازنده دو هسته ای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز
- گرافیک: نامشخص
- رم: 1 گیگابایت
- نمایشگر 10.1 اینچی با رزولوشن 1280 در 800 پیکسل
- دوربین عقب 3 و دوربین جلو 1.3 مگاپیکسل
- حافظه 16 گیگابایت به همراه شکاف میکرو اس دی
- امکانات ارتباطی: بلوتوث 4، وای-فای، DLNA، وای-فای دایرکت، میکرو یو اس بی
- ظرفیت باتری: 7000 میلی آمپر
- ابعاد: 256.7 در 175.3 در 8.7 میلی متر
- وزن: 533 گرم
مشخصات گلکسی تب 3 - 8 اینچی:
- سیستم عامل: اندروید 4.1.2 جیلی بیلی
- پردازنده: دو هسته ای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز
- گرافیک: نامشخص
- رم: 2 گیگابایت
- امکانات مخابراتی: + 3G / HSPA و + 3G / HSPA
- نمایشگر: 8 اینچی با رزولوشن 1280 در 800 پیکسل
- دوربین عقب 3 و دوربین جلو 1.3 مگاپیکسل
- حافظه: نامشخص
- شکاف میکرو اس دی
- امکانات ارتباطی: بلوتوث 4، وای-فای، DLNA، وای-فای دایرکت، میکرو یو اس بی
- ظرفیت باتری: 4500 میلی آمپر
- ابعاد: 209.6 در 112.1 در 6.95 میلی متر
- وزن: 330 گرم
به نظر می رسد برخی از این مشخصات با محصول نهایی متفاوت باشد. مثلا دوربین عقب در خبرهای قبلی 5 مگاپیکسل ذکر شده بود. همچنین انتظار می رود اندروید 4.2 روی این دستگاه ها نصب و ارائه شود. احتمالا این دو تبلت، 2 تا 3 ماه دیگر معرفی می شوند. پیش تر نیز شایعاتی درباره عرضه گلکسی تب 3 پلاس با نمایشگر تمام اچ دی شنیده بودیم. به نظر می رسد سامسونگ برای امسال نیز برنامه عرضه گسترده محصولات متنوع خود را ادامه خواهد داد.
محققان دانشگاه یورک مدعیاند که ابتداییترین شواهد مستقیم برای استفاده از ظروف سرامیکی را یافتهاند. یافتههای مطالعات جدید نشان میدهد که شکارچیان باستانی که در شرایط یخبندان میزیستهاند، ظروفی را ساختند که برای پختن ماهی از آنها بهره میبردند.آنها تحلیلی شیمیایی از رسوبات غذایی را در ظروف سفالین متعلق به بیش از 15 هزار سال پیش و مربوط به اواخر دوره یخبندان را صورت دادند.محققان حاضر در این مطالعه، لیپیدههای تشخیصی متعلق به رسوبات سطح سوخته قدیمیترین ظروف سفالین را بازیابی کردند و دریافتند که بیشتر ترکیبات آنها مربوط به ارگانیسمهای موجود در آب تازه و موجودات دریایی بوده است.دادههای ایزوتوپی نیز حضور شواهد لیپید را تایید میکنند و این پیشنهاد را ارائه میدهند که اکثر 101 رسوب سوخته که از ظروف سفالین سراسر ژاپن تحلیل شدهاند، از سطوح بالای تغذیه از غذاهای دریایی حکایت دارند.اینها قدیمیترین ظروف سفالینی هستند که تاکنون در تلاش برای یافتن نخستین ظروف مورد استفاده بشر بررسی شدهاند.نمونهموردیهای تحلیل شده، تعدادی از ظروف کشفشده در ژاپن بودند که به دوران «اواخر پلیستوسن» تعلق دارند؛ دورانی که انسانها در حال سازگاری با آبوهوای در حال تغییر و محیطهای جدید بودند.تا این اواخر تصور میشد که فناوریهای ظروف سرامیکی با ورود کشاورزی به حوزه فعالیت بشر مرتبط بودهاند، اما هماکنون محققان دریافتهاند که این ظروف به دوران ماقبلتر یعنی دوره سازگاری شکارچیان بازمیگردد.هنوز دلایل ظهور و استفاده گسترده از این ظروف در دورانهای بعد به درستی مشخص نشده است.این مطالعه امکان تحقیق بیشتر ظروف سفالی شکارچیان را از دورانهای واپسین با هدف شفافکردن چگونگی توسعه فناوری انقلابی فراهم میسازد.
فضاپیمای کاسینی ناسا بروز تغییرات فصلی و ایجاد الگوهای ابری جدید در بزرگترین قمر زحل را به تصویر کشیده است. در تصویر جدید دوربین زاویه گسترده فضاپیمای کاسینی یک حلقه سرخ، سبز و آبی رنگ در قطب جنوب قمر تیتان بوضوح دیده می شود؛ ابر یخ که تنها در طول موج های مادون قرمز قابل تشخیص است نیز بالای این منطقه شکل گرفته است.ابر یخ در قطب جنوب تیتان، جدیدترین نشانه از تغییرات فصلی در جو بزرگترین قمر زحل محسوب می شود.بر اساس داده های طیف سنج مادون قرمز مرکب (CIRS) فضاپیمای کاسینی، این توده ابری که از یخهای ناشناخته ای تشکیل شده اند، مدت ها در قطب شمال دیده شده و اکنون در حال محو شدن هستند.«دونالد ای. جنینگز» سرپرست تیم تحقیقاتی در مرکز فضایی گودارد ناسا تأکید می کند: این ابر یخ با شروع زمستان در تیتان در ارتباط است و ما برای نخستین بار موفق به رصد آن در جایی خارج از قطب شمال شدیم.این ابر یخ نشانگر الگوی مهم گردش هوا بر روی تیتان در جهت معکوس بشمار می رود.در گزارش های قبلی عنوان شده بود، در رصدهای مادون قرمز بادها و دمای تیتان توسط CIRS شواهد قطعی از غرق شدگی جریانات هوایی در قطب جنوب بدست آمد.
یک شرکت شکلاتسازی در ابتکاری جالب دست به چاپ تصاویر سیارات منظومه شمسی بر روی آبنباتهای تولید خود زده است. شرکت وینتاژ کانفکشنز با استفاده از گرافیک و مواد با وضوح بالا توانسته ریزترین جزئیات را بر روی یک آبنبات ساده برای نمایش بخشهای پیچیده هر سیاره نمایش دهد.منظومه شمسی شامل خورشید و هشت سیاره است. پلوتو در اصل به عنوان نهمین سیاره خورشیدی محسوب میشد که در سال 2006 رسما به عنوان یک سیاره کوتوله طبقهبندی شد.وینتاژ کانفکشنز ساخت آبنباتهای دارای تصویر خوردنی را در بهار 2012 با دریافت تقاضای متفاوت برای اشکال مختلف شکلات آغاز کرد.این شرکت تاکنون بیش از 3500 مجموعه از آبنباتهای خود را به فروش رسانده که در بستههای شش یا 10 سیارهای هستند.
به منظور جذب توریست به جشنواره گاوبازی کره، تیمی از «موسسه ربات و همگرایی کره» رباتهای گاوباز را برای اجرای این مسابقه طراحی کردند. استان چئونگدو در کره جنوبی میزبان این جشنواره گاوبازی مشهور است.هماکنون پس از گذشت یک سال و پنج ماه از آغاز پروژه طراحی ربات و با در اختیارداشتن بودجه 400 هزار دلاری، موسسه مزبور از این فناوری رونمایی کرده است.گاوبازی کرهای دارای قدمتی چند صد ساله است و در آن دو گاو که نامهایشان بر روی پوستشان نوشته شده، با یکدیگر رقابت میکنند.این مسابقه از چند ساعت تا چند ماه به طول میانجامد و زمانی پایان مییابد که یکی از گاوها تسلیم شود.با این گاوها رفتار نسبتا خوبی میشود زیرا گاو همواره یکی از ارزشمندترین حیوانات مزرعه نزد کرهایها بوده است.گفته میشود اندازه رباتهای گاوباز دو سوم گاو واقعی است (2* 5*1.5متر) و قادرند حرکات سر، گردن و پا را انجام دهند.حدود 10 هزار نفر در این فستیوال که هر سال در ماه آوریل برگزار میشود، شرکت میکنند.
تلفن همراه آیفون 5 که با یک الماس سیاه رنگ و صدها الماس سفید رنگ تزئین شده است، با قیمت نجومی 15 میلیون دلار عنوان گرانترین تلفن همراه هوشمند جهان را از آن خود کرده است.گرانترین تلفن همراه هوشمند جهان توسط «استورات هیو» طراح سرشناس جواهرات طراحی شده است.قاب این تلفن از طلای خالص و بصورت کاملا دست ساز طراحی شده است، اما کلید «خانه» (Home) گران قیمت ترین بخش این دستگاه محسوب می شود که از یک الماس سیاه منحصر به فرد با وزن 26 قیراط ساخته شده است.علاوه بر این الماس سیاه رنگ 14.5 میلیون دلاری، 600 الماس سفید رنگ نیز در قسمت لگوی شرکت اپل در پشت گوشی و بدنه تعبیه شده اند.گرانترین تلفن همراه هوشمند جهان به سفارش یک تاجر ناشناس اهل هنگ کنگ و در مدت 9 هفته طراحی شده است.تلفن همراه هوشمند آیفون 33 هزار دلاری و آی پد 168 هزار دلاری این طراح انگلیسی نیز با قاب طلا و الماس تزئین شده اند.
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران به منظور قدردانی از پنجاه سال خدمات علمی آموزشی دکتر پرویز جبه دار مارالانی، چهره ماندگار مهندسی برق کشور، نکوداشت این استاد برجسته را برگزار می کند. دکتر جلیل راشد محصل، رییس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: نکوداشت دکتر پرویز جبه دار مارالانی، یازدهم اردیبهشت ماه سال 1392 از ساعت 17 با حضور و سخنرانی چهره های برجسته علمی کشور در زمینه مهندسی برق و کامپیوتر در محل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.دکتر جبه دار، استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره ماندگار مهندسی برق کشور، با فعالیت های متعدد آموزشی، پژوهشی و اجرایی بیش از پنجاه سال به جامعه علمی و صنعتی کشور خدمت کرده و زمینه های مختلف و پویای مهندسی برق را پایه ریزی کرده است. غالب فعالان این رشته که در شاخه های مختلف آموزش، پژوهش و صنعت کشور خدمت می کنند، دانشجوی ایشان بوده اند و یا از آثار گرانقدر ایشان بهره برده اند.علاقمندان برای اطلاع بیشتر از برنامه های نکوداشت می توانند به وبگاه دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به نشانی http://ece.ut.ac.ir مراجعه کنند.
پژوهشگران ایرانی در بررسیهای خود بر روی تومورهای سرطانی موفق به ساخت نانو رادیوداروی جدیدی با قابلیت تجمع بالا در تومور فیبروسارکوما به منظور تشخیص به موقع تومور و تصویربرداری از آن شدند. آنان در این کار تحقیقاتی با اضافه کردن ویتأمین مورد علاقه سلولهای سرطانی، جذب نانورادیودارو را نیز افزایش دادند.هدف اصلی در این کار تحقیقی، بررسی اثرات نشاندارسازی نانومواد با رادیوایزوتوپ گالیم-67 به منظور ساخت نانورادیوداروی مورد علاقه ی سلولهای سرطانی و افزایش جذب رادیو دارو در بافت سرطانی بوده است.در همین راستا ابتدا مطالعات مورد نیاز انجام شد و روشهای نشاندارسازی نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت که پس از طراحی نهایی روش و نشاندار شدن با گالیوم-67 (یکی از رادیوایزوتوپهای تشخیصی مهم)، منجر به تولید 67Ga-SPION-folate شد.مهندس سیده لیلا حسینی سالکده، کارشناس ارشد مهندسی هستهای-گرایش پرتو پزشکی، در مورد این تحقیقات اظهار کرد: «هر چند این تحقیق مطالعه اولیهای در این زمینه بوده است، در این مرحله نتایج بسیار خوبی به دست آمده است. گروه تحقیقاتی ما در این پژوهش ابتدا به مطالعات کلی در مورد نانومواد و خصوصیات این نانومواد در مورد جذب رادیودارو پرداخت. سپس با یافتن نانوماده مورد نظر با قابلیت زیستی به سنتز این نانو ماده و بررسی خواص آن روی آورد.بعد از این مرحله، شرایط مختلف جهت نشاندارسازی بهینه نانومواد مورد مطالعه قرار گرفت تا در نهایت در آزمایشهای کنترل کیفی بهترین نتیجه حاصل شد. پس از کنترل کیفی این نمونههای تولیدی به موشهای صحرایی مبتلا به تومور فیبروسارکوما تزریق شدند تا توزیع زیستی آن مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت از موشها تصویربرداری شد تا تجمع نانورادیودارو در تومور مشاهده شود.در این تحقیقات، تزریق نانو رادیوداروی فوق به موشهای صحرایی مبتلا به تومور فیبروسارکوما صورت گرفته است که نتایج بررسی این محققان حاکی از آن است که با اضافه کردن ویتأمین مورد علاقه سلولهای سرطانی، جذب نانورادیودارو افزایش مییابد.به گفته حسینی، با وجود نتایج خوب به دست آمده، جهت استفاده در موارد کلینیکی با توجه به حساسیت استفاده در بیماران، مطالعات تکمیلی زیادی در این زمینه مورد نیاز خواهد بود.نتایج این تحقیقات که به وسیلهی مهندس سیده لیلا حسینی سالکده و همکاران وی در پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، دانشگاههای آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته است، در مجله «journal of cancer research and therapeutics» منتشر شده است.
استاد دانشگاه خوارزمی عنوان نخستین دانشمند بین المللی ایران را در حوزه علوم انسانی به خود اختصاص داد. بر اساس داده های موجود در پایگاه ESI) Essential Science Indicators )، دکتر حمیدرضا جمالی مهموئی، عضو هیات علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی در بازه زمانی ژانویه 2002 تا آخر دسامبر 2012، با دریافت 246 مورد استناد به مقاله، به عنوان نخستین دانشمند بین المللی ایران در شاخه علوم اجتماعی و به طور کلی در حوزه علوم انسانی شناخته شد.ESI یکی از پایگاه های اطلاعاتی تولید شده توسط موسسه تامسون رویترز است که همه ساله فهرستی مشتمل بر یک درصد دانشمندان بین المللی برتر را بر اساس استنادات دریافتی منتشر می کند.بر اساس آخرین گزارش ESI، دکتر جمالی با کسب رتبه بین المللی 3553 تنها و اولین دانشمند ایرانی بوده که موفق شده به یک درصد برتر محققان علوم اجتماعی دنیا راه یابد.دکتر حمیدرضا جمالی، استادیار و مدیر گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی و مؤلف کتاب «سنجش اثر پژوهش در علوم پزشکی: الگوها و روشها» است و ترجمه دو کتاب - نویسنده همکار یک کتاب انگلیسی، 43 مقاله ISI از سال 2004 تاکنون، هفت مقاله پژوهشی و یک مقاله دایره المعارفی را در کارنامه علمی خود دارد.این محقق جوان که در سال 1371 تحصیلات دوره متوسطه را به پایان برده، دانش آموخته کارشناسی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی کرمان (1375)، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، دانشگاه تهران (۱۳۷۸) و دکتری علم اطلاعات از کالج دانشگاهی لندن (۱۳۸۷) است.
تکنولوژی پزشکی مدرن هر روزه نوید بخش معجزات جدیدی است. و ابداعات و اختراعات آن با ورود به زندگی انسان های عادی می توانند بهبودهای خارق العاده ای باشند که شاید روزی جزو آرزوهای دست نیافتنی بودند. اما هر روز شاهد ورود بخش تازه ای از آنها به بازار و تبدیل افراد بیشتری به انسان-ماشین (Cyborg) هستیم. آغاز داستان امروزمان هم به سال ۲۰۰۸ برمی گردد. جیسون کاگر با بدشانسی تمام در یک تصادف روی خطوط نیرو سقوط کرد و با ۷۲۰۰ ولت شوک الکتریکی روبرو شد و متاسفانه هر دو دست خود را از دست داد. اما اکنون اینقدر خوش شانس است که توانسته دو دست جدید در اختیار بگیرد که توسط یک اپلیکیشن اختصاصی آیفون کنترل می شوند. i-Limb دست رباتیک فوق پیشرفته طراحی شده توسط موسسه انگلیسی توسعه ابزارهای پروتزی Touch Bionics است. ۵ انگشت این دست به طور مستقل حرکت می کنند و انگشت شست هم دارای حرکت و چرخش کامل است. علاوه بر این دست از مچ هم به صورت ۳۶۰ درجه امکان چرخش دارد. این دستان به اندازه کافی هوشمند هستند که به صورت خودکار کارهایی مانند لمس و گرفتن اجسامی چون لیوان و ابزارهای معمول خانگی را انجام دهند. اما برای راحتی بیشتر، کاگر یک اپلیکیشن اختصاصی آیفون هم در اختیار دارد و با استفاده از آن ۲۴ الگوی ویژه گرفتن پیچیده تر را هم می تواند برای دستانش برنامه ریزی کند. برای کار با این اپلیکیشن و انتخاب حالت های مختلف برنامه برای دستان، وی از یک قلم استایلوس معمولی استفاده می کند. البته دست های کاگر دقیقا همانند آنچه در ترمیناتور دیده اید، طبیعی به نظر نمی رسند. اما وی بسیار خوب آنها را اداره می کند و به خوبی از پس کارهایش بر می آید. و مطمئنا بسیار بسیار بهتر از هر دست پروتز پلاستیکی هستند که وی تا کنون استفاده می کرده است. به نظر شما چقدر تا تبدیل کامل انسان به یک موجود نیمه ماشینی و تحقق داستان های علمی-تخیلی همچون ترمیناتور، آی روبات و پلیس آهنی فاصله داریم؟
حالا که هیبریدی های ویندوز 8 به میدان آمده اند، آیا اپل هم بایستی به این رقابت وارد شود یا بهتر است همچنان کنار بماند؟ مدیر عامل این شرکت می گوید چنین دستگاه هایی نه یک لپ تاپ کامل هستند و نه یک تبلت خوب ولی به نظر می رسد اکثر حرف های مدیران اپل در زمینه تکنولوژی ها، تاریخ مصرف دارند. فکر می کنید این یکی هم چنین باشد؟ یکی از پتنت های ثبت شده اپل که در همین چند روز توسط جویندگان کشف شده، نشان دهنده لپ تاپی با قابلیت تبدیل شوندگی است. همان طور که می بینید نمایشگر این دستگاه می تواند از قسمت اصلی که کیبورد و سایر سخت افزارهای کلیدی را در خود جای داده جدا شود. در توضیحات پتنت آمده که هر دو بخش دستگاه می توانند به صورت بی سیم به انتقال انرژی و داده بپردازند. این مک بوک هیبریدی می تواند نیاز به حمل و نقل همزمان یک آیپد و یک مک بوک را رفع کند. لااقل این چیزی است که لپ تاپ های هیبریدی ویندوز 8 ساخت اچ پی و لنوو هدف گرفته اند، یعنی عدم اجبار به حمل همزمان دو دستگاه؛ ولی چالش هایی هم وجود دارد. در نظر اول، اکثر افراد می خواهند تبلت شان کوچک، سبک و تا حد امکان باریک باشد. چیزی شبیه آیپد 2 و آیپد مینی؛ و نیز به نظر می رسد امروزه گرایش به تبلت های کوچک (7 یا 8 اینچی) حتی بیشتر از تبلت های 10 اینچی باشد. بنابراین قطعاً اپل هم در ساخت یک دستگاه هیبریدی چنین معیاری را در نظر خواهد گرفت و نهایت اندازه آن، 11 اینچ خواهد بود.
اما در سمت دیگر، همه می خواهند لپ تاپ شان تا حد امکان سریع، قوی و مناسب برای هر نوع کار سنگین در زمینه تولید محتوا باشد که در نتیجه یک سری محدودیت های فیزیکی خاص پیرامون آن وجود خواهد داشت، از جمله این موارد می توان به خواست اکثریت برای لپ تاپ هایی با نمایشگر 13 اینچی اشاره کرد که این با بند بالا در تناقض خواهد بود. آیا از نظر تکنولوژیک می توان این دو موجود متفاوت را در قالب یک محصول تلفیق کرد؟ قطعاً روزی فناوری به آن سطح خواهد رسید که بتوان بدون فدا کردن هیچ قابلیتی چنین کرد، ولی هنوز به آن سطح نرسیده ایم. برای مثال تبلت Envy x2 ساخت HP را داریم:
عمر باتری این دستگاه عالی است و بخش تبلت آن (جایی که قطعات سیلیکونی قرار دارند) سبک و خوش دست است ولی چیپ Atom نسبتاً قدیمی و کند است. انجام کارهای سبک در محیط دسکتاپ و مترو آسان است ولی بازی ها و کارهای سنگین، نفس دستگاه را به شماره می اندازند. در کنار این، دستگاهی مثل سرفیس پرو را داریم که عملکردی در حد کلاس لپ تاپ ها دارد (به لطف چیپ آیوی بریج) ولی به طور قابل ملاحظه ای سنگین تر و ضخیم تر از آیپد (به عنوان یک معیار برای این دسته از محصولات) است. درباره عمر باتری سرفیس پرو هم که بهتر است چیزی ننویسیم. اگر این سوال را کنار بگذاریم که "آیا اپل چنین محصولی خواهد ساخت یا نه؟" فکر می کنید اپل قادر هست تناقض های دو خانواده لپ تاپ و تبلت را طوری رفع کند که امکان ساخت دستگاهی سازگار با ذات تبلت ها و لپ تاپ ها فراهم شود و در عین حال یک راهکار کاملا اپلی هم باشد؟ آیا فکر می کنید اساساً لازم هست که دستگاه های دو کاره هیبریدی داشته باشیم؟ خود شما چه نوع ترکیبی را ترجیح می دهید: یک دستگاه دو کاره، یا دو دستگاه تک کاره؟ نسل جدید پردازنده های اینتل با نام Haswell که ضمن داشتن توان پردازشی بالاتر، مصرف بهینه تری هم دارند در راه است. به نظر می رسد مایکروسافت هم بر روی طرح جدیدی که با ویندوز 8 و کاشی های آن برای دستگاه های لمسی در انداخته، مُصر باشد. اپل هم قطعاً چیپ قدرتمند A7 را در دست طراحی و تولید دارد. با این حال فکر می کنید الآن، زمان مناسبی برای این است که اپل هم وارد جرگه تولیدکنندگان لپ تاپ های هیبریدی شود؟
یک گروه از محققين دانشگاه ایلینوی، طرح ساخت لامپ LED کوچکی که می توان آن را به داخل مغز فرستاد و فضای درونش را با آن روشن کرد، ارائه کرده اند. این لامپ ال ای دی، از سوراخ ته یک سوزن قابل مشاهده است، به صورت بی سیم هدايت می شود، انعطاف پذير است و جاسازی آن در مغز کوچکترین ناراحتی و خطری برای بافت های مجاور ایجاد نمی کند.تاکنون کسی تجربه تزريق نور در بازو و یا حتی مغز خود را نداشته. اما این طرح به عنوان يک ایمپلنت مغزی (کاشتن در مغز) طراحی شده. به این روش يک شبکه بی سیم از ال ای دی ها می تواند امکان تحريک عمیق مغزی را بدون هيچ الکترود مزاحم و اضافه ای فراهم می کند. تعداد زیادی از عصب ها می توانند در يک انفجار نوری حاصل از یک شبکه بی سيم متشکل از لامپ های ال ای دی، دوباره تحريک شده و فعاليت خود را از سر بگیرند.آقای جان راجر سخنگوی تيم محققین می گوید: «ما برای این مجموعه بی سيم نوعی فيبر نوری خاص طراحی کرده ایم. ابعاد لامپ ال ای دی بسیار کوچکتر از فيبرهای نوری ساخته شده هستند. به صورت مکانيکی و سازگار با محیط داخل مغز کار می کنند. بی سیم هدايت می شوند و توان مورد نیازشان را هم خود تامين می کنند. مغز انسان و حتی موش های آزمایشگاهی می تواند حرکت ها، تعاملات اجتماعی و رفتار های طبیعی خود را با وجود اين ایمپلنت ادامه دهد.»از اين روش به عنوان يک متد درمان نوری مغز یاد شده و پتانسيل آن را دارد که بر روی یک گوناگونی وسیعی از فرایند های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی تاثيرگذار باشد. با وجود آنکه تحریک های مغزی در درمان انواع بیماری ها نظیر افسردگی، اعتیاد های مواد مخدر، پارکینسون و ...چیز جديدی نیست، اما به دليل استفاده از الکترودهای فلزی پزشکان قادر نيستند تا يک سلول عصبی خاص در مغز را نشانه گيری کنند. برای همین استفاده از الکترودها گاهی سخت و با عوارض جانبی زیادی مواجه است.اما در این متد تحريک کنندگی نوری، یک سلول خاص توسط نور ال ای دی قابل نشانه گيری و برانگيخته شدن است. به دنبال این تحريک پذیری بافت و محیط عصبی در يک میدان نوری دوباره عکس العمل نشان داده و فعال می شوند. اين روش محرک نوری بدون هيچ گونه الکترود اضافه، فرایند درمانی را تسريع بخشيده و بسيار آسان و کم خطر خواهد بود.محققین بر این باورند که این راه می تواند محرک های عميق مغزی را امکانپذير کرده و جايگزينی مناسب برای الکترودهای فلزی محسوب شود. در آينده بيماران مبتلا به اختلالات حرکتی، افسردگی ها و ... متد های درمان نوری را به آسانی، با دقت بالا و بدون هيچ گونه آسيب به سلول های عصبی دیگر و بروز عوارض جانبی پيش می گيرند.این طرح در حال حاضر مسیر مبهمی دارد. اما آنچه که مسلم است آینده درخشان خود را تا رسیدن به ساخت آرايه های الکترونيکی و نوری- الکترونیکی مورد استفاده برای کاشت های مغزی و تاثیر گذاری سه بعدی بر روی بافت ها طی خواهد کرد.
پژوهشگران آمریکایی با استفاده از روش تاریخنگاری رایودکربنی موفق به رمزگشایی از تقویم باستانی مایاها شدند. سه تقویم متفاوت مایاها شامل تقویم مقدس Tzolk'in است که یکسال آن 260 روز محاسبه میشد و برای انجام برنامههای مذهبی مورد استفاده قرار می گرفت؛ تقویم دوم که Haab نام دارد و یکسال 365 روز بطول می انجامد و از تغییرات فصلی برای شمارش روزها استفاده میشود و تقویم سوم شمارش بزرگ (Long Count) نام دارد؛ این تقویم 5125 ساله که در روز 21 دسامبر 2012 پایان یافت از 144 هزار روز- باکتون، هفت هزار و 200 روز- کاتون، 360 روز- تون، 20 روز- وینال و یک روز- کین تشکیل شده است.محققان دانشگاه پن استیت در پنسیلوانیا با تنظیم (کالیبره) کردن تقویم شمارش بزرگ بر روی تقویم مدرن اروپایی، موفق به رمزگشایی از آن شدهاند.پروفسور «داگلاس کنت» باستان شناس زیست محیطی و سرپرست تیم تحقیقاتی خاطرنشان میکند: در روش های تطبیق تقویم شمارش بزرگ با تقویم مدرن اروپایی از حوادث تاریخی و نجومی استفاده میشود که چندان قابل اطمینان نیستند.یک تیم بینالمللی از پژوهشگران برای تطبیق تقویم باستانی مایاها از روش همبستگی گودمان- ماتینز- تامپسون (GMT) استفاده کردند؛ این همبستگی نشان می دهد که ایجاد تاریخ در ششم سپتامبر 3114 پیش از میلاد روی داده است.در این روش از ترکیب شتابدهنده طیف سنج جرمی کربن- 14 و کالیراسیون با استفاده از نرخ رشد درختان استفاده شد؛ نرخ رشد درخت با رهگیری سالانه تغییرات در جذب کلسیم در فصول بارانی محاسبه شد و تغییرات جوی کربن-14 در طول دوران کلاسیک مایاها حاکی از نوسانات شدید در طول زمان بوده است.با قرار گرفتن و تطبیق تقویم باستانی «شمارش بزرگ» در تقویم مدرن اروپایی، امکان درک زمان وقوع حوادث در عصر مایاها با رویدادهای تاریخی در سایر نقاط جهان فراهم می شود.نتایج این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
ناسا در حال توسعه ماه نورد جدیدی به منظور یافتن و آنالیز آب و سایر مواد در عمق یخ زده دو قطب ماه است. مأموریت ماه نورد جدید ناسا با نام اختصاری RESOLVE با بودجه ای بالغ بر 250 میلیون دلار انجام می شود که شامل ساخت یک موشک برای انتقال ماه نورد است.ناسا به منظور کاهش هزینه های این طرح قصد دارد از نور خورشید برای تأمین انرژی ماه نورد و تجهیزات علمی آن استفاده کند.«ویلیام لارسون» از مدیران اسبق مرکز فضایی کندی ناسا تأکید می کند: برای انجام چنین مأموریتی در مناطق قطبی ماه به انرژی هسته ای نیاز است که باعث افزایش هزینه های طرح می شود، اما انرژی خورشیدی بسیار مقرون به صرفه و در دسترس است.مأموریت RESOLVE در نوامبر 2017 با پرتاب ماه نورد آغاز می شود؛ پس از فرود بر روی ماه و بمدت 2.5 روز با استفاده از نور خورشید جستجو برای یافتن هیدروژن انجام می شود؛ سپس ماه نورد با قرار گرفتن در سایه بمدت دو روز در خواب زمستانی فرو می رود و در پنج روز بعدی مأموریت با کمک نور خورشید حفاری در عمق یک متری برای یافتن و آنالیز مواد مختلف آغاز می شود.ابزار علمی پیشرفته ماه نورد برای آنالیز ایزوتوپ های هیدروژن طراحی شده اند و مأموریت RESOLVE می تواند به پرسش های زیادی در خصوص ماهیت مناطق قطبی و امکان تولید آب بر سطح ماه پاسخ دهد.آژانس فضایی کانادا در این طرح با ناسا مشارکت داشته و مأموریت شبیه سازی فعالیت ماه نورد نیز تابستان سال جاری در هاوایی انجام خواهد شد.
ساختمان دفتر نفت و گاز Statoil's Norway HQ که در فونبو و در نزدیکی اسلو نروژ واقع شده است، یکی از بهترین دفاتر کار جهان به شمار میآید.این بنا پیش از اتمامش در اواخر سال 2012، مورد تمجید واقع شد.در سال 2009، این طرح به عنوان «پروژه آینده سال» در «جشنواره معماری جهان» شناخته شد.سال گذشته این شاهکار معماری جایزه بهترین «ساختمان تجاری» در «جوایز اخبار معماری جهان» را از آن خود کرد.بنای مزبور اخیراً در نمایشگاه سال جاری میلادی MIPIM در گروه «بهترین دفتر و توسعه تجارت» میلادی کاندیدا شد.به جای طراحی یک جرم منفرد، معماران نروژی شرکت A-Lab دفتری را تجسم بخشیدهاند که متشکل از پنج تیوب افقی آلومینیومی است.هر یک از پنج بلوک دارای جهت و نمای منحصربهفردی است و فضای بین آنها، توسط یک سقف شیشهای مواج و پروانهشکل پوشیده شده است و یک برج پلکانی آلومینیومی قابل توجه در مرکز این فضای دهلیزمانند وجود دارد.ساخت سقف ساختمان هزینهبر بوده است، اما مزایایی از قبیل وسعت افزایشیافته برای تهویه طبیعی این هزینه را به نوعی جبران میکند. میزان مصرف نهایی انرژی ساختمان سالانه 103 کیلووات/متر مربع تخمین زده شده که این رقم به طور قابلتوجهی پایین است.
مخترع واکسن خوراکی فلج اطفال در سن 96 سالگی درگذشت. دکتر هیلاری کوپراوسکی، ویروسشناس پیشگام لهستانیالاصل که اولین واکسن خوراکی برای فلج اطفال را تولید کرد، روز پنجشنبه(22 فروردین) در خانه خود در حومه فیلادلفیا درگذشت.کوپراوسکی اگرچه به اندازه محققان همراه همکار خود جوناس سالک و آلبرت سابین مشهور نبود اما کارآزمایی بالینی وی در سال 1950 برای اولین بار امکان استفاده از واکسن در برابر فلج اطفال را نشان داد.به گفته کریستوفر، فرزند کوپراوسکی و رئیس بخش رادیوتراپی مرکز مراقبت درمانی کریستیانا در دلاویر، این دانشمند دوست داشت شناخت علمی کار وی بدون شهرت سالک و سابین باشد.به گفته فرزند کوپراوسکی، وی در ماههای آخر پیش از مرگ بیمار بود.هیلاری کوپراوسکی تا پیش از کارآزمایی 1950 خود به تجویز واکسن خوراکی حاوی ویروس زنده میپرداخت تا دو سال بعد که آزمایشات نسخه تزریقی سالک با استفاده از ویروس مرده با پشتیبانی بنیاد ملی برای فلج اطفال آغاز شد.سابین که به گفته کریستوفر گاهی با پدر وی همکاری میکرد، اولین شخصی بود که نسخه موثرتر واکسن خوراکی را دریافت کرد.کوپراوسکی، ریاست موسسه ویستار در فیلادلفیا را از سال 1957 تا 1991 به عهده داشت. این موسسه پژوهشی مستقل تحت رهبری وی، موفق به ساخت یک واکسن سرخجه شد که به رفع آن در بیشتر مناطق جهان کمک کرد و همچنین به گفته مقامات این موسسه در همان زمان بود که یک واکسن هاری موثرتر ساخته شد.
شرکت Mr. Jones Watches واقع در لندن، ساعتی جدید موسوم به «مسافر زمان» (Time Traveler) را معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد با یک نگاه از 16 حوزه زمانی آگاه شوند، به شرطی که در تشخیص بناهای مشهور مهارت داشته باشند. کاربردهای زمان جهانی بیش از سی سال است که بر روی ساعتهای دیجیتالی قابلدسترس است، اما برای مسافران خسته گاهی اوقات استفاده از این شیوه در حوزههای زمانی متفاوت دشوار به نظر میرسد و فناوری جدید به منظور حل این مشکل ارائه شده است.در نگاه اول به نظر میرسد که ساعت جدید دارای 16 عقربه است، با این حال این فناوری دارای یک عقربه است که در 16 جهت متفاوت برای نشاندادن زمان در سراسر جهان حرکت میکند.برای خواندن زمان در حوزه کنونی، کاربر باید بنای مناسب را انتخاب کند ( به طور مثال، بیگبن برای GMT و مجسمه آزادی برای ایالات متحده).برای نشاندادن دقایق نیز یک کبوتر سرخرنگ موجود است که شرکت طراح آن را «ساکن جهانی شهر» نامیده است.مسافر زمان دارای یک صفحه 24 ساعته است که کاربر باید به آن عادت کند مگر این که خود یک خلبان یا ملوان زیردریایی باشد.برخلاف صفحه ساعتهای معمولی 12 ساعته که عقربه در طول یک روز دو بار آن را میپیماید، عقربههای این فناوری فقط در یک بازه زمانی 24 ساعته میچرخند که در آن نیمدایره فوقانی زمان را از شش صبح تا 18 نشان میدهد و نیمدایره پایینی نیز زمان را از ساعت شش بعدازظهر تا شش صبح نمایش میدهد.مسافر زمان دارای یک محفظه فولادی بدون لکه 316L، یک دسته چرمی مشکی با دوخت سیاه و سفید و یک مکانیزم کوارتز جواهر منفرد Ronda 515-24H HS است.این فناوری دارای ضمانتنامه 12 ماهه بوده و بهای آن 210 دلار امریکا اعلام شده است.
با استفاده از نرمافزار اندروید تلفن همراه میتوان کنترل یک هواپیمای تجاری در حال پرواز را بدست گرفت که این امر، ضعف سیستم ناوبری هواپیماهای مدرن را نشان میدهد. طی سال های اخیر کارشناسان امنیت پرواز نسبت به آسیب پذیری سیستم های ناوبری و ارتباطی هواپیماهای مدرن هشدار داده اند.هکرهای موسوم به کلاه سفید (white hat) پیش از این بخشی از ضعف امنیتی این سیستم ها از جمله چگونگی امکان ربودن ارتباطات هوا به زمین هواپیما و حتی نمایش هواپیماهای «شبح» بر روی صفحات راداری را نشان داده بودند.در کنفرانس امنیتی در آمستردام هلند، یک محقق اسپانیایی ابعاد تازه ای از آسیب پذیری سیستم ناوبری هواپیماهای مدرن را تشریح کرد که نشان می دهد، با استفاده از نرم افزار اندروید تلفن همراه می توان کنترل یک هواپیمای تجاری در حال پرواز را بدست گرفت.«هوگو تسو» تأکید می کند: از این سیستم می توانید برای تغییر ناوبری هواپیمای در حال پرواز استفاده کنید.وی با تشریح ضعف امنیتی سیستم 35 ساله استاندارد ارتباطات هوا به زمین موسوم به ACARS خاطر نشان می کند: این سیستم برای انتقال اطلاعات بین هواپیما و برج مراقبت شامل داده های ناوبری مورد استفاده در سیستم مدیریت پرواز هواپیما (FMS) بکار می رود.سیستم های مدرن FMS در حقیقت ماژول های رایانه ای هستند که با اتاقک خلبان (کاکپیت) و سایر سیستم های رایانه ای هواپیما در ارتباط هستند، اما این سیستمهای پیشرفته داده هایی که از طریق ACARS از برج مراقبت دریافت می کنند را مورد بازبینی و تأیید قرار نمی دهند.سیستم ارتباطات هوا به زمین (ACARS) ضریب امنیتی بسیار پایینی داشته و هواپیما قادر به تشخیص صحت پیامی دریافتی از برج مراقبت نیست؛ در این شرایط با نرم افزار اندروید تلفن همراه می توان داده های نادرستی برای هواپیما ارسال کرد.«تسو» با کمک یک قطعه نرم افزاری مخرب موسوم به SIMON، در اختیار گرفتن کنترل سیستم مدیریت پرواز هواپیما (FMS) را نشان می دهد.در این روش از یک نرم افزار توسعه یافته اندرویدی و یک نرم افزار رادیویی استاندارد برای ساخت نرم افزار PlaneSploit استفاده می شود؛ این نرم افزار قادر به وارد کردن داده ها از نرم افزار FlightRadar24 برای مکان یابی پروازها در محدوده رادیویی و استفاده از ACARS برای آپلود کردن برنامه نرم افزاری مخرب SIMON بر روی سیستم مدیریت پرواز هواپیما (FMS) هدف است.
تاثیر طرح جدید ساخت جاده از میان باغ گیاهشناسی نوشهر بر سیستم اکولوژیک این باغ بررسی میشود. دکتر جهانگیر پرهمت، رییس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی صبح امروز در نشست خبری دربارهی آخرین وضعیت ساخت جاده در باغ گیاه شناسی نوشهر گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده، ساخت جادهای که قرار بود از میان باغ گیاهشناسی نوشهر عبور کند و کمربندی این شهر را به بندر آن برساند، منتفی شده است.وی با اشاره به این که سازمان بنادر استان مازندران در طرح جدید، ایده ساخت جادهای دیگر را مطرح کرده است، خاطرنشان کرد: پیگیری این طرح را استانداری مازندران بر عهده دارد و بررسی تاثیرات اکولوژیک آن در باغ گیاهشناسی به سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی سپرده شده است.پرهمت با بیان این که این سازمان هنوز جمعبندی خود را دربارهی تاثیر ساخت این جاده ارائه نکرده است، تصریح کرد: جاده مطرح شده در طرح دوم نیز از گوشه سمت شرقی باغ عبور میکند و بخشهایی از آن نیز وارد باغ خواهد شد.
به گفته رییس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، سازمان بنادر استان مازندران میتواند طرح احداث این جاده را با شیوههای دیگری نیز مانند احداث پل بر روی رودخانه و یا خرید زمینهایی که در اختیار مالکان بخش خصوصی است، اجرا کند.پرهمت در پایان صحبتهای خود با اشاره به این که باید طرحهای جایگزین احداث این جاده از استانداری مازندران و سازمان بنادر این استان پیگیری شود، تصریح کرد: دقیقا نمیدانم که طرح جدید مطرح شده چند هکتار از باغ گیاهشناسی نوشهر را از بین خواهد برد!
.: Weblog Themes By Pichak :.