در روزگاری هستیم که رقابت بین خودروسازان بزرگ دنیا، بسیار نزدیک است و تقریبا هر روز، شاهد معرفی یک خودروی جدید هستیم. در این شرایط، هنوز هم محصولاتی هستند که با گذشت چند سال از رونمایی، با همان چهره‌ تولید می‌شوند و بازار به آن‌ها علاقه نشان می‌دهد.

تولید یک خوردو برای مدتی بیش از ۴ سال می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. ممکن است شرکت سازنده، برنامه یا بودجه‌‌ی کافی برای ساخت یک مدل جدید را نداشته باشد؛ اما از سویی دیگر، بعضی خودروسازان حاضر نیستند فروش خوب یک محصول را با معرفی نسخه‌ی جدید به خطر بیاندازند و ریسک این حرکت را بپذیرند. هر دو استراتژی، ممکن است توسط برندهای موفق و ثروتمند صنعت خودروی دنیا دنبال شود و لزوما دلیل بر ضعف قدرت سرمایه‌گذاری در آن‌ها نیست.

در ادامه‌ی این مطلب، ۱۰ خودروی برتر دنیا که همچنان تولید می‌شوند را بررسی خواهیم کرد.

۱۰. سیتروئن C-ZERO و پژو ION مدل ۲۰۱۱

 پژو ION

این پلت‌فرم در هفتمین سال تولید قرار دارد. سیتروئن و پژو، مدت زیادی برای طراحی این خودروی الکتریکی، صرف کرده‌اند و در نهایت موفق شدند که مدل تمام برقی پرفروشی ارائه کنند. طرح کلی این خودرو، کاملا مشترک با میتسوبیشی i-MiEV است، اما با بهبود ضعف‌های فنی آن؛ همچنان تولید می‌شود.

پیشرانه‌ی سیتروئن C-ZERO و پژو ION، یک موتور برقی به قدرت ۶۳ اسب بخار است که ۱۸۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد و به کمک باتری‌های لیتیوم یون به ظرفیت ۱۶ کیلووات‌ ساعت، با هر بار شارژ کامل، می‌تواند مسافتی نزدیک به ۱۳۰ کیلومتر را طی کند. نهایت سرعت این خودرو، ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت است و با جعبه‌دنده‌ی تک سرعته ارائه می‌شود. قیمت سیتروئن C-ZERO و پژو ION، امروزه نزدیک به ۳۳ هزار دلار برآورد می‌شود، اما با تسهیلات و حمایت اتحادیه اروپا، به قیمت ۲۷ هزار دلار، تحویل مشتریان می‌شود.

۹. آلفارومئو میتو مدل ۲۰۰۸

آلفارومئو میتو مدل ۲۰۰۸

یکی از با سابقه‌ترین سازندگان مدل‌های اسپرت ایتالیا، نزدیک به ۹ سال است که یک مدل هاچبک کامپکت در سبد محصولات خود دارد. خودروی میتو، با رعایت زبان طراحی اصیل آلفارومئو، با توانایی‌های فنی قابل قبول ارائه می‌شود. طی سال‌های اخیر، در شرکت آلفارومئو تمرکز سرمایه‌گذاری بر مدل اسپرت جولیا بوده است و برای حدود یک دهه، تنها محصولات تولید انبوه این برند شامل میتو و جولیه‌تا بود. با این حساب می‌توان اطمینان داشت که حضور طولانی مدت میتو در خط تولید، صرفا به دلیل نبود بودجه‌ی کافی در مجموعه‌ی آلفارومئو و بی‌توجهی شرکت فیات بوده است.

پیشرانه‌ی میتو، شامل موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ و مجهز به اینترکولر است که قدرت ۱۵۳ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن‌متر را فراهم می‌کند. این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، حدود ۷ ثانیه زمان احتیاج دارد و نهایت سرعت ۲۱۵ کیلومتر بر ساعت را فراهم می‌کند. میانگین مصرف سوخت میتو، ۶.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است، اما با سرعت ثابت در بزرگراه، نزدیک به ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود. آستانه‌ی قیمت میتو، ۲۶ هزار دلار است.

۸. مازراتی گرن‌ توریسمو مدل ۲۰۰۷

مازراتی گرن‌ توریسمو مدل ۲۰۰۷

طراحی بی‌نظیر این خودرو، با گذشت بیش از ۱۰ سال همچنان جذاب و چشم‌نواز است. مازراتی گرن‌ توریسمو، نه‌تنها در  ظاهر، که از نظر فنی هم با تغییر قابل توجهی نسبت به روز اول مواجه نیست. از نظر کارشناسان، مدل گرن توریسمو از مازراتی، زبان طراحی این برند را متحول کرده است تا مدل‌های آینده‌ی آن، مثل پورشه، جگوار و مرسدس بنز؛ متمایز از  دیگر خودروهای اسپرت دنیا باشند.

پیشرانه‌ی مازراتی گرن توریسمو، ۴.۷ لیتری تنفس طبیعی است که ۴۵۳ اسب بخار قدرت و ۵۲۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این خودرو ظرف ۴.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت را در اختیار راننده می‌گذارد. میانگین مصرف سوخت گرن‌ توریسمو، بیش از ۱۲ لیتر در ۱۰۰ است و آستانه‌ی قیمت ۱۲۵ هزار دلار را به همراه دارد.

۷. مرسدس بنز SL مدل ۲۰۱۲

مرسدس بنز SL مدل ۲۰۱۲

شکی نیست که محصولات برند مرسدس، معمولا بیش از ۴ سال در خط تولید باقی می‌مانند و آنچنان زیبا هستند که تا سال‌ها بعد، جذابیت خود را حفظ می‌کنند. در حال حاضر، مدل SL قدیمی‌ترین محصول در سبد مرسدس بنز است که همچنان تولید می‌شود. این خودرو در ۲۲ تیپ کوپه و کانورتیبل، وجود دارد و پس از فیس‌لیفت جزئی، همچنان مورد توجه علاقه‌مندان مدل‌های کلاس اسپرت و لوکس قرار داد.

ارزان‌ترین نسخه‌ی مرسدس بنز SL با کد SL550 شناخته می‌شود و با موتور ۳ لیتری توئین‌توربو، به قدرت ۳۶۰ اسب بخار قابل خرید است. این نمونه با گشتاور ۵۰۰ نیوتن‌متر، ظرف ۴.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت را به همراه دارد. آستانه‌ی قیمت SL550، حدود ۸۸ هزار دلار است، اما در نسخه‌های AMG SL65، با پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر ۶۲۰ اسب بخار، بیش از ۲۲۵ هزار دلار قیمت دارد.

۶. نیسان 370Z مدل ۲۰۰۹

نیسان 370Z مدل ۲۰۰۹

شرکت نیسان اعلام کرده است که برنامه‌ای برای توقف تولید 370Z ندارد و فعلا مدل جدیدی از آن نیز، معرفی نخواهد شد. رقبای این خودرو در کلاس کوپه‌های اسپرت، در سال‌های گذشته بارها تغییر چهره داده‌اند، اما 370ZZ به لطف طراحی مناسب، شرایط فنی ایده‌آل و قیمت منطقی، همچنان فروش خوبی دارد.

این خودرو با پیشرانه‌ی ۳.۷ لیتری تنفس طبیعی، قدرت ۳۳۲ اسب بخار و گشتاور ۳۶۵ نیوتن‌متر را فراهم می‌کند که برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در ۵ ثانیه کافی است. میانگین مصرف سوخت 370Z، نزدیک به ۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود و با آستانه‌ی قیمت ۳۰ هزار دلار، عرضه می‌شود.

۵. بی‌ام‌و سری 6 کوپه مدل ۲۰۱۱

بی‌ام‌و سری 6 کوپه مدل ۲۰۱۱

خودروساز باواریا به تازگی اعلام کرده است که تولید نسخه‌ی ۴در این خودرو را تا پایان سال جاری میلادی متوقف خواهد کرد، اما به ساخت مدل ۲در ادامه خواهد داد. سری 6، در کلاس کوپه‌های اسپرت و لوکس، با گذشت نزدیک به ۷۷ سال از طراحی اولیه، مدرن و جذاب به‌نظر می‌رسد، هرچند که فروش خوب سال‌های گذشته را ندارد.

پیشرانه‌ی سری 6 کوپه، ۳ لیتری توربوشارژ و مجهز به اینترکولر است که ۳۱۵ اسب بخار قدرت و ۴۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. مدل 640i، ظرف ۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت را در اختیار راننده می‌گذارد. آستانه‌ی قیمت بی‌ام‌و 640i، حدود ۸۵ هزار دلار است و میانگین مصرف سوخت ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را به همراه دارد.

۴. ولوو S60 مدل ۲۰۱۰

 ولوو S60 مدل ۲۰۱۰

کیفیت ساخت ولو، همیشه با برندهای مطرح آلمانی مقایسه می‌شود و در سال‌های اخیر، در بحث طراحی بدنه نیز، زیبایی محصولات خود را افزایش داده است. مدل S60 در کلاس سدان‌های لوکس سایز کوچک قرار می‌گیرد و با مرسدس کلاس C، رقابت می‌کند.

پیشرانه‌ی نسخه‌ی پایه‌ی S60، از یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۴۰ اسب بخار با گشتاور ۳۵۰ نیوتن‌متر تشکیل شده است که آستانه‌ی قیمت ۳۵ هزار دلار را به همراه دارد. علاوه بر این، نسخه‌ی پول‌استار S60، با پیشرانه‌ی جذاب مجهز به توربوشارژ، سوپرشارژ و اینترکولر عرضه می‌شود که با حجم ۲ لیتر، قدرت ۳۶۵ اسب بخار و گشتاور ۴۷۵ نیوتن‌متر را فراهم می‌کند تا در ۴.۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. این مدل با نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت، ۶۲ هزار دلار قیمت دارد.

۳. میتسوبیشی پاجیرو مدل ۲۰۰۶

میتسوبیشی پاجیرو مدل ۲۰۰۶

شاسی‌بلند مشهور میتسوبیشی در بسیاری از کشورها، با نام شوگان شناخته می‌شود که تفاوت خاصی با پاجیرو ندارد. این  مدل، هرچند پرقدرت و با کیفیت است، به دلیل مشکلات مالی میتسوبیشی در سال‌های اخیر، بازطراحی نشده و با گذشت نزدیک به ۱۱ سال، با همان اتاق قدیمی، تولید می‌شود. این احتمال وجود دارد که با عرضه نسل جدید اوتلندر و کراس‌اوور اکلیپس کراس، عرضه‌ی پاجیرو هم برای مدت نامعلومی، متوقف شود.

نسخه‌ی بنزینی پاجیرو با موتور ۳ لیتری ۲۲۰ اسب بخار تولید می‌شد که با گشتاور ۲۸۰ نیوتن‌متر، به زمانی بیش از ۱۱ ثانیه برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، احتیاج داشت و نهایت سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت را ارائه می‌کرد. این خودرو از سال ۲۰۱۲ با پیشرانه‌ی دیزل ۳.۲ لیتر قابل خرید است که ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۴۴۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد و ظرف ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. آستانه‌ی قیمت پاجیرو، نزدیک به ۴۸ هزار دلار است.

۲. فولکس واگن تورگ مدل ۲۰۱۰

فولکس واگن تورگ مدل ۲۰۱۰

بزرگ‌ترین خودروساز اروپا، قرار است تا یک سال دیگر، جایگزین پرفروش‌ترین کراس‌اوور خود را معرفی کند. پلت‌فرم تورگ، آنچنان موفق بوده است که اساس خودروهای آئودی Q7، بنتلی بنتایگا، پورشه کاین و حتی لامبورگینی اوروس،  محسوب می‌شود.

پیشرانه‌ی تنفس طبیعی تورگ، ۴ لیتر حجم دارد. این مدل، با قدرت ۲۸۰ اسب بخار و گشتاور ۳۶۰ نیوتن‌متر، می‌تواند ظرف ۷.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و نهایت سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت را در اختیار راننده بگذارد. میانگین مصرف سوخت تورگ، ۱۱.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است و با آستانه‌ی قیمت ۵۰ هزار دلار، همراه با جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک ۸ سرعته و سیستم دو دیفرانسیل هوشمند، عرضه می‌شود.

 

۱. پژو 508 مدل ۲۰۱۱

پژو 508 مدل ۲۰۱۱

هرچند که خودروهای ساخت پژو، اصولا جذاب و منحصر به‌فرد نیستند، نمی‌توان از مدل 508 به‌سادگی گذشت. مدل‌های 403، 404 و 405، هرکدام در زمان خود، از پرفروش‌ترین خودروهای اروپا بودند؛ اما نمونه‌های پس از آن‌ها، مثل 406 و 407، مورد توجه بازار قرار نگرفتند و نقش زیادی در بحران مالی پژو در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ داشتند. مدل 508، در کنار هاچبک 308؛ ناجی پژو در سال‌های اخیر محسوب می‌شود و احتمالا تا سال آینده، با مدل جدید معرفی خواهد شد.

پیشرانه‌های متعددی برای 508 قابل سفارش است که شامل ۱.۶ لیتری توربوشارژ و مجهز به اینترکولر با قدرت ۱۵۵ اسب بخار می‌شود. گشتاور این مدل، ۲۴۰ نیوتن‌متر است و می‌تواند در ۸.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. نهایت سرعت این نسخه از 508، حدود ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است و با میانگین مصرف سوخت ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۳۰ هزار دلار قیمت دارد.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت آمازون یک شرکت تجارت الکترونیکی و پردازش ابری است که در تاریخ ۵ جولای سال ۱۹۹۴ توسط جف بزوس در  شهر سیاتل ایالت واشنگتن بنیان‌گذاری شد. شرکت آمازون بزرگ‌ترین شرکت خرده فروشی مبتنی بر اینترنت در سراسر جهان است. این شرکت فعالیت خودش را به‌عنوان فروشگاه آنلاین کتاب آغاز کرد و مدتی بعد به فروش محصولات متنوعی مانند سی‌دی، دی‌وی‌دی، نرم‌افزار، کتاب‌های الکترونیکی، مبلمان، غذا و اسباب‌بازی پرداخت. این شرکت روزبه‌روز محصولات بیشتری را در سایت خود عرضه کرد و امروزه شما هر چیزی که نیاز داشته باشید را می‌توانید از آن خریداری کنید. آمازون امروزه محصولات زیادی را نیز تحت برند خود به بازار عرضه می‌کند. شرکت آمازون در سال ۲۰۱۵ از شرکت خرده فروشی والمارت پیشی گرفت و در ۳ ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۶ به‌عنوان چهارمین شرکت باارزش جهان شناخته شد.

amazon

داستان شکل‌گیری برند آمازون

جف بزوس پیش از بنیان‌گذاری آمازون به‌عنوان نایب رئیس در شرکت D. E. Shaw & Co کار می‌کرد. او در سال ۱۹۹۴ شغلش را علی‌رغم نصیحت‌های رئیس شرکت، پدر و مادرش ترک کرد و به سیاتل رفت تا روی پروژه‌ی کسب‌و‌کار خود کار کند. او معتقد بود که تلاش کردن برای راه‌اندازی یک استارتاپ و شکست خوردن در آن بسیار بهتر از این است که انسان  هیچ کاری انجام ندهد و چند وقت بعد از این موضوع پشیمان شود.

جف بزوس نهایتا شرکت خودش را در ۵ جولای ۱۹۹۴ با نام Cadabra ثبت کرد. او یک سال بعد و زمانی که یک وکیل نام شرکت را به اشتباه Cadaver به معنای «جسد» تلفظ کرده بود، نام آن را به آمازون تغییر داد. جف بزوس در سپتامبر ۱۹۹۴ آدرس اینترنتی Relentless.com به معنای «بی‌رحم» را خریداری کرد و قصد داشت تا فروشگاه آنلاین خود را با این آدرس اینترنتی عمومی کند. اما دوستانش به او گفتند که این نام کمی شیطانی به نظر می‌رسد و بهتر است که نام آن را تغییر دهد. جف بزوس برای انتخاب یک نام مناسب برای شرکت خود که با حرف A آغاز شود به جستجو در فرهنگ لغت پرداخت و تحت تاثیر نام آمازون قرار گرفت. زیرا از جنگل‌های آمازون به‌عنوان مکانی عجیب‌و‌غریب و متفاوت نام برده شده است و این دقیقا همان توصیفی بود که جف بزوس از آینده‌ی کسب‌و‌کار خود داشت. رود آمازون بزرگ‌ترین رود  جهان است و او نیز تصمیم داشت تا کسب‌و‌کار خودش را تبدیل به بزرگ‌ترین فروشگاه دنیا کند. او در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است: «هیچ‌ چیزی در مدل کسب‌و‌کار ما وجود ندارد که قابل کپی کردن نباشد. همان‌طور که صدها رستوران بعد از مک‌دونالد و با کپی کردن ایده‌ی آن راه‌اندازی شد. اما این شرکت همچنان دارای درآمد میلیون دلاری  است. نام برند یکی از مهم‌ترین عوامل در ماندگاری یک برند است و اهمیت آن در دنیای آنلاین بسیار بیشتر از اهمیت آن در دنیای واقعی است.» بنابراین نام سایت به Amazon.com تغییر پیدا کرد و در سال ۱۹۹۵ و با این نام فعالیت آنلاین خود را آغاز کرد. جالب است بدانید که آدرس Relentless.com همچنان به نام جف بزوس است و اگر آن را در مرورگر خود باز کنید به صفحه‌ی اصلی سایت آمازون هدایت خواهید شد.

amazon

لوگوی معروف این برند در تاریخ ۱۹ ژوئن سال ۲۰۰۰ طراحی شد. اگر به این لوگو دقت کنید متوجه خواهید شد که یک فلش از حرف A به حرف Z و به‌صورت یک لبخند کشیده شده است. از آنجایی که حروف الفبای انگلیسی از a آغاز شده و به z ختم می‌شوند پس منظور از طراحی این لوگو این بوده است که هر چیزی که بخواهید را می‌توانید در این سایت پیدا کنید. منحنی زیر آن نیز نشان دهنده‌ی لبخند حاکی از رضایت مشتری‌های این برند است.

جف بزوس بعد از خواندن مقاله‌ای درباره‌ی آینده‌ی اینترنت به تهیه‌ی لیستی از ۲۰ محصولی پرداخت که می‌توانستند جایگاه خوبی در بازار آنلاین داشته باشند. او این لیست را محدود کرد و ۵ محصول نهایی یعنی دیسک‌های فشرده، سخت‌افزار، نرم‌افزار، ویدئو و کتاب را انتخاب کرد. او کتاب را از این جهت به لیست محصولات خود اضافه کرد زیرا احساس می‌کرد که تقاضای زیادی برای ادبیات در بازار جهانی و ارائه‌ی کتاب با قیمت کمتر وجود دارد. شرکت آمازون در گاراژی در خانه‌ی جف بزوس و با تعداد کمی کارمند در خیابان بلویو واشنگتن بنیان‌گذاری شد و او به توسعه‌ی نرم‌افزار پرداخت. این شرکت بعد از مدتی به یک خانه‌ی ۲ اتاقه منتقل شد. آمازون بعد از دعوت از ۳۰۰ دوست برای شرکت در تست بتا بالاخره در سال ۱۹۹۵ آغاز به کار کرد. آن‌ها در روزهای اول  کار خود زنگی را در دفتر نصب کرده بودند که با هربار خرید کردن یک مشتری به صدا در می‌آمد و همه دور هم جمع می‌شدند تا ببینند آیا مشتری را می‌شناسند یا خیر. بعد از گذشت چند هفته تعداد خرید به‌اندازه‌ای بالا رفت که آن‌ها مجبور شدند زنگ را از کار بیندازند.

این شرکت فعالیت خودش را به‌عنوان یک کتاب‌فروشی آنلاین و با دسترسی به عمده فروشی کتاب اینگرام آغاز کرد. شرکت آمازون در ۲ ماه اولیه‌ی کسب‌و‌کار خود به ۵۰ ایالت و بیش از ۴۵ کشور آمریکا کتاب فروخت و درآمد آن به ۲۰ هزار دلار در هفته رسید که بسیار بیشتر از مقداری بود که تیم استارتاپ او پیش‌بینی می‌کرد. یک کتاب‌فروشی بزرگ در دنیای واقعی می‌تواند ۲۰۰ هزار عنوان کتاب را در فروشگاه خود داشته باشد اما از آنجایی که انبار یک کتاب‌فروشی آنلاین به‌صورت مجازی است بنابراین می‌تواند منبع نامحدودی از کتاب‌ها باشد.

jeff bezos

جف بزوس فعالیت‌های آمازون را با ارائه‌ی اجناس مختلفی مانند سی‌دی و ویدئو در سال ۱۹۹۸ متنوع‌تر کرد و فروش لباس، وسایل الکترونیکی و اسباب‌بازی را نیز به سایت خود اضافه کرد و با استقبال خوبی روبه‌رو شد.

طرح اولیه‌ی راه‌اندازی کسب‌و‌کار آمازون غیر معمول بود و آن‌ها انتظار نداشتند که در ۴ یا ۵ سال اول راه‌اندازی به سوددهی برسند. همین روند آهسته‌ی سوددهی منجر به نارضایتی سهامداران این شرکت و عدم اطمینان آن‌ها به ادامه‌ی بقای این شرکت در درازمدت شد. با آغاز قرن ۲۱ و ترکیدن حباب بازار سهام‌های اینترنتی بسیاری از شرکت‌های فعال در این زمینه با شکست مواجه شدند؛ اما شرکت آمازون از این بحران نجات پیدا کرد و نقش آن در بازار آنلاین پررنگ‌تر از گذشته شد. مجله‌ی تایم در سال ۱۹۹۹ جف بزوس را به‌عنوان مرد سال انتخاب کرد و این شرکت را عامل موفقیت و محبوبیت خرید آنلاین دانست.

در تاریخ ۱۲ می سال ۱۹۹۷ شرکت Branes & Noble از آمازون شکایت کرد. آن‌ها ادعا می‌کردند که آمازون بزرگ‌ترین کتاب‌فروشی دنیا نیست بلکه بزرگ‌ترین دلال کتاب است. بعد از مدتی این شکایت در خارج از محیط دادگاه حل شد. شرکت Walmart نیز در تاریخ ۱۶ اکتبر ۱۹۹۸ از آمازون شکایت کرد. آن‌ها ادعا کرده بودند که شرکت آمازون با استخدام کردن مدیران سابق این شرکت از رازهای تجارت آن‌ها استفاده کرده است. اگرچه این شکایت نیز در خارج از محیط دادگاه حل شد اما باعث شد تا این شرکت تغییراتی را در محدودیت‌های داخلی و انتقال مدیران شرکت Walmart انجام دهد.

کتاب‌خوان‌های کیندل

kindle

شرکت آمازون در سال ۲۰۰۷ کتاب‌خوان الکترونیکی خود را با نام کیندل (Kindle) به بازار عرضه کرد. این کتاب‌خوان به  کاربران اجازه می‌دهند که بتوانند کتاب‌های مورد علاقه‌ی خود را بخرند، دانلود کنند و توسط این وسیله بخوانند. جف بزوس در سال ۲۰۱۱ شرکت آمازون را با ارائه‌ی تبلت‌هایی به نام کیندل فایر (Kindle Fire) وارد بازار تبلت کرد. و در  سپتامبر همان سال کیندل فایرهای اچ‌دی را به بازار عرضه کرد.

خریدن الکسا

سایت الکسا در سال ۱۹۹۶ به‌عنوان یک شرکت مستقل شروع به فعالیت کرد. این وب‌سایت اطلاعات مرتبط به ترافیک هر سایت را تحلیل می‌کند و رتبه‌ی جهانی آن در میان ۳۰ میلیون سایت موجود در دنیای اینترنت را محاسبه می‌کند. این سایت در ماه حدود ۶/۵ میلیون بازدیدکننده دارد و در سال ۱۹۹۹ توسط شرکت آمازون خریداری شد. طبق گزارش‌های اعلام شده این سایت به تنهایی حدود ۳۳۰ میلیون دلار درآمد برای آمازون داشته است.

خریدن Blue Origin

amazon

جف بزوس زمانی که به مدرسه می‌رفت به معلمان خود گفت که آینده‌ی بشریت در این سیاره وجود ندارد. او از بچگی دوست داشت که یک کارآفرین فضایی شود. این علاقه‌ در او کاهش پیدا نکرد و جف در سال ۲۰۰۷ سرمایه‌گذاری خودش را در یک شرکت هوا فضایی مستقر در سیاتل به نام Blue Origin اعلام کرد. این شرکت بعد از راه‌اندازی یک موشک قابل  استفاده‌ی مجدد تبدیل به اولین شرکت تبلیغاتی موفق در این زمینه شد و نامش در تاریخ‌ ثبت شد.

خریدن واشنگتن پست

جف بزوس در ۵ آگوست سال ۲۰۱۳ با خریدن روزنامه‌ی واشنگتن پست و تمام نشریات متعلق به آن به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار در صدر اخبار سراسر دنیا قرار گرفت. بعد از این موضوع این روزنامه به پیشرفت سریع خود ادامه داد و رشد ۳ برابری در فروش تعداد نسخه‌های خود داشت.

جف بزوس در سال ۲۰۱۳ و با معرفی راه جدیدی به نام Amazon Prime Air برای تحویل بسته‌های آمازون بار دیگر در صدر اخبار قرار گرفت. در این روش برای تحویل بسته‌ها از ربات‌های کنترل از راه دور استفاده می‌شود و قرار هست بسته‌ها در عرض ۳۰ دقیقه به مشتری تحویل داده شود. این ماشین‌ها قادرند بسته‌هایی تا وزن ۵ پوند (حدود ۲/۲ کیلوگرم) را تا ۱۰ مایل (حدود ۱۶ کیلومتر) با خود حمل کنند. او معتقد است که می‌تواند طی ۴ تا ۵ سال آینده این ایده را کاملا عملی کند.

amazon go

در تاریخ ۱۱ اکتبر سال ۲۰۱۶ این شرکت اعلام کرد که قصد دارد فروشگاه‌های رفاهی و مکان‌های کوچکی برای تهیه‌ی غذا راه‌اندازی کند. در دسامبر ۲۰۱۶ فروشگاه Amazon Go برای کارمندان این شرکت در سیاتل افتتاح شد. این فروشگاه سنسورهای زیادی دارد و به محض خارج شدن کارمند از فروشگاه، هزینه‌ی خرید را از حساب کاربری او کم می‌کند؛ بنابراین نیازی به ایستادن در صف‌ صندوق نیست. این فروشگاه‌ از اوایل سال ۲۰۱۷ مورد استفاده‌ی عموم قرار گرفت.

بسته‌بندی کردن سفارشات

amazon warehouse

انبار این شرکت از قفسه‌های چهارگوش تشکیل شده است و اجناس بی‌‌شماری در آن‌ها قرار گرفته‌اند. در گذشته کارمندان این شرکت با قدم زدن در میان قفسه‌ها اجناس مورد نظر مشتری‌ها را پیدا می‌کردند اما امروزه قفسه‌ها توسط ربات‌هایی که آن‌ها را هدایت می‌کنند جابه‌جا می شوند. این ربات‌ها توسط کامپیوترها هدایت می‌شوند و قفسه‌ها را مرتب می‌کنند و قفسه‌ی مورد نظر را برای کارگران می‌آورند. این ربات‌ها قفسه‌ها را به‌گونه‌ای مرتب می‌کنند که اجازه می‌دهد اجناس بیشتری در کنار هم قرار بگیرند. آن‌ها قفسه‌های مورد نظر از اجناس را سریع‌تر از کارمندان انسان پیدا می‌کنند و آن‌هایی که خالی شده‌اند را برای اینکه مجددا پر شوند بهتر تشخیص می‌دهند.

در سوی دیگر این انبار کارگران محصولات را بسته‌بندی می‌کنند. این محصولات به صورت اتوماتیک شناسایی می‌شوند و برای هر مشتری در کنار هم قرار می‌گیرند. درنهایت قبل از اینکه بسته‌ها داخل کامیون‌ها قرار بگیرند وزن می‌شوند تا مطمئن شوند که اشتباهی رخ نداده است.

زندگی شخصی جف بزوس

jeff bezos

جفری پرستون جورگنسون در تاریخ ۱۲ ژانویه سال ۱۹۶۴ در شهر البوکرکی ایالت نیومکزیکوی آمریکا به دنیا آمد. عمر ازدواج پدر و مادر جف کوتاه بود و آن‌ها ۱ سال بعد از هم جدا شدند. زمانی که جف ۴ سال داشت مادرش با فردی به نام میگوئل بزوس ازدواج کرد. میگوئل سرپرستی جف را بر عهده گرفت و نام خانوادگی او از جورگنسون به بزوس تغییر پیدا کرد. او در ۱۰ سالگی متوجه شد که میگوئل پدر ناتنی او است. جف در کودکی به موضوعات علمی و مهارت‌های فناوری علاقه‌ی زیادی داشت تا آنجایی که پدر و مادرش او را برای جدا کردن از کتاب در کلاس‌های فوتبال ثبت‌نام کردند. او حتی یک زنگ الکتریکی اختراع کرده بود تا خواهر و برادر‌هایش نتوانند به اتاق او وارد شوند. خانواده‌ی او از زمین‌داران بزرگ تگزاس بودند و جف تابستان‌ها با پدربزرگ مادری خود که مدیر منطقه‌ای بازنشسته‌ی کمیسیون انرژی اتمی آمریکا بود مزرعه‌داری می‌کرد.

jeff bezos

آن‌ها بعد از مدتی به شهر میامی در فلوریدا نقل مکان کردند. او دوره‌ی دبیرستان را در آنجا گذارند و در برنامه‌های آموزشی علمی دانشگاه فلوریدا شرکت کرد و توانست در سال ۱۹۸۲ جایزه‌ی شوالیه‌ی نقره‌ای را دریافت کند. جف دوره‌ی دبیرستان را به‌عنوان یک دانش‌آموز نمونه به اتمام رساند و برای ادامه‌ی تحصیل به دانشگاه پرینستون رفت. او در سال ۱۹۸۶ در رشته‌ی مهندسی برق و دانش کامپیوتر از دانشگاه پرینستون فارغ‌التحصیل شد و سپس برای کار در زمینه‌ی دانش کامپیوتر به وال استریت رفت. او برای شرکت‌هایی مانند Fitel، Bankers Trust و D. E. Shaw & Co کار کرد و درنهایت در سال ۱۹۹۴ شرکت خودش را با نام آمازون ثبت کرد.

او متوجه شد که اینترنت با سرعتی معادل ۲۳۰۰ درصد در سال در حال رشد است و ایده‌ی راه‌اندازی این شرکت زمانی که از نیویورک به سیاتل در حال سفر بود به ذهنش خطور  و این شرکت را در گاراژ خانه‌اش راه‌اندازی کرد.

جف بزوس به‌عنوان فردی شناخته شده است که به جزئیات کسب‌و‌کار اهمیت زیادی می‌دهد. او مدیری است که می‌خواهد در مورد همه چیز اطلاع داشته باشد؛ از امور مربوط به قراردادها گرفته تا جزئیات حرف‌هایی که به نقل از او در نشریات آمازون به چاپ رسیده است.

jeff bezos

جف بزوس در سال ۱۹۹۳ با یکی از همکاران خود به نام MacKenzie ازدواج کرد. همسر او در حال حاضر یک رمان‌نویس است و آن‌ها صاحب ۴ فرزند هستند.

امروزه ارزش دارایی‌های او به ۵۷ میلیارد دلار می‌رسد. او بخش قابل توجهی از درآمد خود را صرف امور خیریه می‌کند. شرکت آمازون بخشی از ساختمان‌های خود را در اختیار مراکز خیریه قرار داده است تا برای زنان، مردان و کودکان بدون سرپناه محل مناسبی برای اقامت تهیه کنند.

وضعیت کنونی برند آمازون

amazon

تعداد کارمندان تمام‌وقت شرکت آمازون در سال ۲۰۱۱ حدود ۳۰ هزار نفر اعلام شد و در آخر سال ۲۰۱۶ به ۱۸۰ هزار نفر رسید. تعداد کل کارمندان تمام‌وقت و پاره‌وقت این شرکت در دنیا به ۳۰۶ هزار و ۸۰۰ نفر می‌رسد. آمازون همچنان به فکر گسترش دادن زیرساخت‌های خود است. این شرکت در چند سال اخیر دستگاه‌های پخش تلویزیون، بلندگوهای هوشمند مجهز به دستیار صوتی الکسا و تلفن‌های هوشمند خودش را به بازار عرضه کرده است. البته تلفن‌های هوشمند آمازون با موفقیت چندانی همراه نبوده‌اند؛ اما به گفته‌ی جف بزوس تیم سخت‌افزاری آن‌ها در حال کار کردن روی این موضوع هستند و به زودی خبرهای جدیدی در این رابطه منتشر خواهد شد. درواقع رشد شرکت آمازون تنها به تجارت الکترونیکی آن محدود نمی‌شود. خدمات رایانش ابری این شرکت حدود ۸ میلیارد دلار برای آنها درآمد داشته است و در آینده نیز شاهد اختراعات و ارائه‌ی سرویس‌های جدیدی از طرف این شرکت خواهیم بود؛ چرا که جف بزوس در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است: «شرکت‌هایی که به دنبال تجربه کردن چیزهای جدید نیستند و با آغوش باز از شکست‌ها استقبال نمی‌کنند درنهایت در یک موقعیت ناامید کننده قرار خواهند گرفت».



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

انتشار تقریبا همزمان دو مقاله‌ی جنجالی، حاکی از آن است که دانشمندان به‌طور وسوسه‌انگیزی به ساخت مقادیر قابل‌توجه سلول‌های خونی از سلول‌های بنیادی هر فرد بیمار نزدیک شده‌اند. این دستاورد می‌تواند انقلابی در درمان افراد  نیازمند به انتقال خون دائم و همچنین بیمارانی باشد که نقص مغز استخوان دارند و پیدا کردن اهداکننده‌ی مناسب برای آن‌ها بسیار دشوار است. میک بهاتیا از دانشگاه مک‌مستر کانادا در مصاحبه با خبرگزاری نیچر می‌گوید:

بشر از سال‌ها پیش بخشی از این دانش را در اختیار داشته است ولی هیچ‌گاه نتوانسته بود به این نقطه برسد. این اولین بار است که محققان توانسته‌اند در این زمینه به تمام اهداف از پیش تعیین شده‌ی خود برسند و از سلول‌های بنیادی سلول‌های خونی تولید کنند.

blood cell

سلول‌های بنیادی، سلول‌هایی هستند که بسته به شرایط درون‌تنی می‌توانند به شکل تمامی دیگر سلول‌های موجود در بدن درآیند. این سلول‌ها به دو نوع جنینی و سلول‌های بنیادی بالغ تقسیم می‌شوند. نوع جنینی تنها در جنین وجود دارد و مربوط به زمانی است که سلول‌ها هنوز شکل اندام‌ها وبافت‌های تخصصی شده در بدن را به‌خود نگرفته‌اند. نوع بالغ در فرآیند جایگزینی سلول‌های آسیب‌دیده یا پیر بدن افراد بالغ کارایی دارد.

در سال ۲۰۰۶ برای نخستین بار سلول‌های بالغ موش‌های آزمایشگاهی توسط محققان به نوعی از سلول‌های بنیادی بالغ به نام سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPS) تبدیل شدند. این جرقه‌ای برای ایده‌ی تولید سلول‌های خونی بود. ایده این  بود که می‌توان تعدادی سلول از هر بیمار گرفت و آن‌ها را به سلول‌های بنیادی پرتوان القایی تبدیل کرد و سپس از این سلول‌ها به‌طور نامحدود سلول‌های خونی هر بیمار که دقیقا مشخصات خود آن شخص را دارند تولید کرد و به این ترتیب نیاز به شخص دیگر برای اهدای خون را حذف کرد. ریو سوجیمرا از بیمارستان تخصصی اطفال در بوستون و یکی از  محققان پژوهش‌های اخیر می‌گوید:

این دستاورد ما را قادر می‌سازد تا سلول‌های بیماران مبتلا به نقص ژنتیکی را دریافت کنیم، آن‌ها را بیرون از بدن و در تعداد کم اصلاح ژنتیکی کنیم و سپس از این سلول‌های اصلاح شده، تعداد زیادی سلول‌های خونی فعال و سالم تولید کنیم. همچنین این فرصت را خواهیم داشت تا گروه‌های خونی خاص را از سرتاسر جهان دریافت و به مقدار زیاد تولید و نگهداری کنیم و به این وسیله در مواقع اضطراری انتقال خون نیز دیگر هیچ‌گاه مشکل اهدا و منابع خونی محدود را نخواهیم داشت.

blood test

شرح رقابت تنگاتنگ علمی

در نخستین پژوهش از دو مقاله‌ی مورد اشاره، پژوهشگران سلول‌های بنیادی جنینی و پرتوان القایی را در معرض عوامل شیمیایی قرار دادند که آن‌ها را به سلول‌های تخصصی، مانند سلول‌های هموژنیک لایه‌ی درون‌رگی (پیشساز سلول‌های خونی) تبدیل کنند. سپس این گروه از محققان فاکتورهای رونویسی ژنتیکی (ژن‌هایی که مسئول ساخته‌شدن  پروتئین‌های از روی دی‌ان‌ای هستند) برای انتقال این سلول‌ها به حالت خون‌ساز استفاده کردند. آن‌ها دریافتند پنج فاکتور به نام‌های RUNX1, ERG, LCOR, HOXA5 و HOXA9 برای انتقال سلول‌ها به حالت صحیح مورد نیاز است. با انتقال این سلول‌ها به موش‌های آزمایشگاهی مشاهده شد که گلبول‌های قرمز و سفید خونی با موفقیت از آن‌ها تولید شدند. جورج دالی از بیمارستان تخصصی اطفال بوستون و سرپرست این گروه تحقیقاتی می‌گوید:

ما به‌طرز وسوسه کننده‌ای به تولید خون واقعی درون لوله‌ی آزمایش نزدیک شده‌ایم. این مقاله حاصل ۲۰ سال تلاش ما در این زمینه بوده است.

blood in tube

مقاله‌ی دوم کمی متفاوت از اولی ولی به همان اندازه مهم است. در این پژوهش گروهی از محققان از دانشکده‌ی پزشکیویل کرنل نیویورک به‌جای استفاده از سلول‌های بنیادی جنینی یا پرتوان القایی از سلول‌های بنیادی بالغ گرفته شده از دیواره‌ی ریه‌ی موش‌ها استفاده کردند. این گروه سپس با اضافه کردن چهار فاکتور رونویسی ژنتیکی  Fosb, Gfi1, Runx1, و Spi1 موفق شدند این سلول‌ها را بدون نیاز به مرحله‌ی القای پرتوانی تبدیل به سلول‌های خونی فعال کنند.

سلول‌های بنیادی بالغ برای تبدیل به سلول‌خونی، پس از اضافه شدن چهار فاکتور رونویسی ژنتیکی مذکور، درون ظروفی با طراحی ویژه نگهداری شدند تا حالت رگ‌های خونی را بازسازی کنند. شرایط محیطی نقش مهمی در تبدیل سلول بنیادی به سلول‌‌های تخصصی دارند. این سلول‌ها با موفقیت به سلول خونی تبدیل شدند و سپس شروع به زیاد شدن کردند. تزریق دوباره‌ی این خون به موش‌های آزمایشگاهی نیز با موفقیت همراه بود.

blood micro

سرپرست این گروه تحقیقاتی دکتر شاهین رفیعی (دانشمند مطرح ایرانی) است. او در مصاحبه با نیچر میگوید:

تفاوت میان روش ما و روش گروه جورج دالی چشم گیر است. ما مرحله‌ی تولید سلول‌های بنیادی القایی را دور زده‌ایم. مقایسه‌ی میان روش ما و روش گروه دالی مانند مقایسه‌ی بین یک پرواز هوایی مستقیم از مبدا به مقصد با پروازی است که ابتدا باید به کره‌ی ماه برود و سپس به مقصد برسد!

رقابت‌های علمی این‌چنینی و بحث روی احراز مالکیت فکری بسیار جذاب هستند. شاید این‌طور به ذهن متبادر شود که روش رفیعی روش برتر است ولی از آنجا که تاکنون هیچ آزمایشی در این مورد روی انسان‌ها صورت نگرفته است ما نمی‌دنیم کدام یک از این دو روش در انسان‌ها موثرتر خواهد بود.

فارغ از این رقابت علمی جذاب، دستاورد هر دو گروه تحقیقاتی قابل‌توجه است و گام بزرگی در تولید سلول‌های خونی و کمک به بیماران خواهد بود. نتایج هر دو تحقیق در مجله‌ی علمی معتبر نیچر منتشر شده است و شما می‌توانید در صورت علاقه‌مندی، اصل مقاله‌ی دکتر جورج دالی را از این‌جا و مقاله‌ی دکتر شاهین رفیعی را از این‌جا بخوانید.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چندی پیش سامسونگ و TSMC خبرهایی در مورد پیشرفت فرایندهای نیمه‌هادی خود اعلام کردند. سامسونگ اعلام کرد  ۷۰ هزار ویفر که با استفاده از فناوری ۱۰۰ نانومتری فین‌فت ساخته شده بودند، تولید کرده است. سامسونگ همچنین اعلام کرد که قصد دارد سه فرایندی را که تاکنون معرفی نکرده است، رونمایی کند. TSMC نیز اعلام کرد که به زودی تولید مدارهای مجتمع با استفاده از فناوری ۱۰ نانومتری را آغاز می‌کند. این شرکت همچنین اعلام کرد که استفاده از فناوری ۷ نانومتری EUV را در سال ۲۰۱۹ آغاز می‌کند.

فناوری ۱۰ نانومتری: برنامه سامسونگ

سامسونگ

سامسونگ اعلام کرد که تولید تراشه-بر-روی -یک-چیپ با فناوری 10LPE را از اکتبر سال ۲۰۱۶ شروع کرده است. فناوری 10LPE در مقایسه با فناوری 14LPE، به سامسونگ اجازه می‌دهد تا چیپ‌هایش را ۳۰ درصد کوچکتر کرده و مصرف انرژی آنها را ۴۰ درصد کاهش دهد؛ ولی در عین حال فرکانس چیپ‌ها را ۲۷ درصد افزایش دهد. سامسونگ تا بحال ۷۰ هزار ویفر را با استفاده از فناوری 10LPE تولید کرده است. باید در نظر داشته باشید که چرخه تولید فناوری 10LPE بیشتر از فناوری‌های پیشین فین‌فت است. البته در نظر داشته باشید که در حال حاضر چیپست‌های زیادی از فناوری  ۱۰ نانومتری استفاده نمی‌کنند و سامسونگ تنها چیپست‌های اسنپدراگون ۸۳۵ و Exynos 9 Octa 88955 خودش را با فناوری ۱۰ نانومتری تولید می‌کند.

علاوه بر این دستاورد، سامسونگ اعلام کرد که تولید نسل دوم فناوری ۱۰ نانومتری با نام 10LPP (10 nm low-power plus) را در پایان سال ۲۰۱۷ و تولید نسل سوم فناوری ۱۰ نانومتری را با نام 10LPU در پایان سال ۲۰۱۸۸ آغاز می‌کند. سامسونگ سال گذشته اعلام کرد که فناوری 10LPP نسبت به فناوری 10LPE،  افزایش عملکرد ۱۰ درصدی خواهد داشت. سامسونگ هیچ اطلاعاتی از فناوری 10LPU منتشر نکرده است. منطقی است اگر تصور کنیم که فناوری 10LPU باعث بهبود در عملکرد، میزان مصرف انرژی و کاهش حجم می‌شود، اما نمی‌توان گفت که سامسونگ چگونه به این اهداف دست خواهد یافت. بنظر می‌رسد که سامسونگ نیز همچون اینتل، سه نسل از فناوری ۱۴ نانومتری و سه نسل از فناوری ۱۰ نانومتری تولید کند. باید در نظر داشت که سامسونگ از فناوری 14LPC (نسل سوم فناوری ۱۴۴ نانومتری) در چیپ‌های خودش استفاده نمی‌کند، پس شاید هیچگاه از فناوری 10LPU (نسل سوم فناوری ۱۰۰ نانومتری) در محصولات خودش استفاده نکند. شاید بتوان گفت که سامسونگ احتمالا فناوری 10LPU را برای مدارهای مجتمع خیلی کوچک و با  مصرف انرژی خیلی پایین توسعه داده است. سامسونگ تاکنون این موضوع را تایید نکرده است.

فناوری ۱۰ نانومتری: برنامه TSMC

ویفر

در مورد شرکت TSMC، فناوری ۱۰ نانومتری این شرکت با نام CLN10FF مجوز تولید انبوه را در کارخانه‌های GigaFabs 12 و 15 دریافت کرده است و تولید انبوه آن در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ آغاز می‌شود. ظرفیت تولید این دو کارخانه، صدها هزار ویفر در فصل خواهد بود و TSMC قصد دارد حدود ۴۰۰ هزار ویفر ساخته شده با استفاده از فناوری ۱۰ نانومتری را در سال ۲۰۱۷ روانه بازار کند. با در نظر گرفتن چرخه طولانی تولید تکنولوژی‌های مبتنی بر فناوری فین‌فت، احتمالا TSMC تولید ویفرهای مبتنی بر فناوری ۱۰ نانومتری را آغاز کرده است. از طرف دیگر، اپل نیز در ماه سپتامبر و اکتبر از آیفون‌های جدید رونمایی می‌کند و چیپ‌های مورد نیاز از چند ماه قبل تحویل داده میشوند.

فناوری ۱۰ نانومتری CLN10FF شرکت TSMC نسبت به فناوری ۱۶ نانومتری +CLN16FF همین شرکت، مزیت‌های زیادی دارد. چگالی ترانزیستور CLN10FF حدود ۵۰ درصد بیشتر از +CLN16FF بوده و مصرف انرژی آن ۴۰ درصد کمتر است (در فرکانس یکسان). TSMC مانند سامسونگ عمل نخواهد کرد و بدون عرضه ی چندین نسل از فناوری ۱۰ نانومتری، یکراست به سراغ فناوری ۷ نانومتری خواهد رفت. فناوری ۷ نانومتری محبوبیت زیادی در بین سازندگان پردازنده دارد. این شرکت تایوانی، علاوه بر فناوری CLN7FF، فناوری‌های دیگری نیز معرفی خواهد کرد.

فراتر از فناوری ۱۰ نانومتری: برنامه TSMC

چیپ

ده‌ها شرکت از فناوری ۷ نانومتری TSMC برای ساخت صدها محصول استفاده خواهند کرد. این کمپانی قصد دارد دو نسخه از فناوری ۷ نانومتری خود را ارائه کند. نسخه اول برای کاربردهای سنگین بوده و نسخه دوم برای اپلیکیشن‌های موبایل است. هر دو نسخه با استفاده از لیتوگرافی غرقابی و DUV (Deep Ultraviolet) ساخته می‌شوند. در نهایت، TSMC یک نسخه از فناوری ۷ نانومتری خود را عرضه خواهد کرد که با لیتوگرافی EUV (Extreme Ultraviolett) ساخته  می‌شود.

تولید آزمایشی نسل اول فناوری ۷ نانومتری TSMC با نام CLN7FF از سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۷ شروع خواهد شد. تولید انبوه CLN7FF از سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۸ شروع می‌شود. بنابراین، محصولاتی که از فناوری ۷ نانومتری استفاده خواهند کرد از نیمه دوم سال ۲۰۱۸ روانه بازار می‌شوند. در مقام مقایسه با فناوری ۱۶ نانومتری +CLN16FF، فناوری CLN7FF کاهش ۷۰ درصدی اندازه چیپ، کاهش ۶۰ درصدی انرژی و افزایش ۳۰ درصدی فرکانس را به همراه خواهد داشت.

   
در نسل دوم فناوری ۷ نانومتری با نام +CLN7FF، شرکت TSMC از EUV استفاده خواهد کرد و توسعه‌دهندگان EUV را وادار خواهد کرد که از قوانین تهاجمی‌تری برای طراحی استفاده کنند. این موضوع باعث خواهد شد تا نسل دوم نسبت به نسل اول بین ۱۰ تا ۲۰ درصد فضای کمتری اشغال کند و همچنین باعث می‌شود تا عملکرد افزایش یافته و مصرف انرژی کاهش یابد. بعلاوه، چرخه تولید نسبت به مدارهای مجتمعی که از DUV استفاده می‌کنند، کاهش خواهد یافت. TSMC برنامه دارد تا تولید آزمایشی فناوری +CLN7FF را از سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۸ شروع خواهد شد. تولید انبوه از نیمه دوم سال ۲۰۱۹ آغاز می‌شود. 

بنابر شواهد موجود، تمام کارخانه‌های سازنده تراشه (GlobalFoundries، سامسونگ و TSMC) از EUV برای ساخت فناوری ۷ نانومتری خود استفاده خواهند کرد. البته باید در نظر داشت که ASML و دیگر سازندگان EUV باید مشکلات این تکنولوژی را حل کنند، پس احتمالا تا دو سال آینده شاهد ورود این فناوری به بازار نخواهیم بود. سامسونگ و TSMC در حال حاضر حتی از برنامه‌های خود برای استفاده از نسل دوم فناوری EUV سخن می‌گویند که در ساخت تراشه‌هایی با فناوری ۶ و ۵ نانومتری کاربرد دارد. این موضوع نشان می‌دهد که هر دو سازنده اعتماد زیادی به تجهیزات TwinScan NXE شرکت ASML (شرکت تولیدکننده تجهیزات ساخت EUV) دارند.

فراتر از فناوری ۱۰ نانومتری: برنامه سامسونگ

سامسونگ در فناوری ۷ نانومتری خود از لیتوگرافی EUV استفاده خواهد کرد و تولید انبوه آن را در سال ۲۰۱۹ آغاز می‌کند. اما سامسونگ به فناوری ۷ نانومتری بسنده نکرده است و برنامه خود را برای توسعه فناوری‌های ۸ و ۶ نانومتری نیز اعلام کرده است. سامسونگ گفته است که فناوری‌های ۸ و ۶ نانومتری بر پایه فناوری‌های ۱۰ و ۱۴ نانومتری خواهند بود. این بدان معناست که فناوری ۸ نانومتری با استفاده از لیتوگرافی DUV تولید می‌شود. فناوری ۶۶ نانومتری چون پس از فناوری ۷ نانومتری عرضه می‌شود، از لیتوگرافی EUV استفاده خواهد کرد. فناوری ۸ نانومتری سامسونگ با نام 8LPPP در سال ۲۰۱۹ به تولید انبوه می‌رسد. 

لیتوگرافی

از آنجایی که سامسونگ قصد دارد تولید آزمایشی فناوری ۷ نانومتری 7LPP را از نیمه دوم سال ۲۰۱۸ آغاز کند، پس نباید این فناوری تا قبل از نیمه دوم سال ۲۰۱۹ به تولید انبوه برسد. احتمال زیادی وجود دارد که تولید انبوه 7LPP از پاییز ۲۰۱۹ آغاز شود. سامسونگ هنوز برنامه‌ زمانی تولید فناوری ۶ نانومتری را اعلام نکرده است.

دیگر فناوری‌های تراشه

واضح است که تکنولوژی‌های که تا اینجا در این مقاله توضیح داده شدند، همه تکنولوژی‌های سطح بالایی بوده که معمولا در محصولات پریمیوم استفاده می‌شوند. اما سالانه صدها میلیون محصول به فروش می‌رسند که از این فناوری‌ها استفاده نمی‌کنند. در ادامه برخی از پیشرفت‌ها در مورد فناوری‌های تراشه مورد نیاز این محصولات را تشریح می‌کنیم.

تولید تراشه‌ها با فناوری فین‌فت گرانتر از روش‌های معمول است، بنابراین، بسیاری از سازندگان محصولات اینترنت اشیا توان مالی لازم برای استفاده از آن را ندارند. GlobalFoundries و سامسونگ برای این شرکت‌ها فناوری FD-SOI را در نظر گرفته‌اند. TSMC برای این شرکت‌ها فناوری ۲۲ نانومتری ULP را ارائه می‌دهد. CLN22ULP مدل بهبود یافته فناوری ۲۸ نانومتری TSMC است. CLN22ULP نسبت به فناوری ۲۸ نانومتری ۳۵ درصد مصرف انرژی کمتر و ۱۵ درصد عملکرد بهتری دارد. فناوری CLN22ULP شرکت TSMC با فناوری 22FDX شرکت GlobalFoundries و فناوری ۲۸ نانومتری FD-SOI سامسونگ رقابت خواهد کرد.

چیپ

فناوری دیگر، فناوری ۱۲ نانومتری FFC شرکت TSMC است که نسبت به فناوری ۱۶ نانومتری همین شرکت ۲۰ درصد فضای کمتری اشغال می‌کند. بعلاوه، ۲۵ درصد مصرف انرژی کاهش می‌دهد و فرکانس نیز ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. در نهایت، TSMC قصد دارد نسخه ULP فناوری CLN12FFC خود را در سال ۲۰۱۸ یا ۲۰۱۹ عرضه کند.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

خروج امریکا از پاریس

دانشمندان موسسه "ام‌.آی‌.تی" اعلام کردند، استناد دونالد ترامپ به تحقیقات آنها برای توجیه‌ تصمیم کاخ سفید مبنی بر خروج از معاهده آب و هوایی پاریس، تحریف آمیز بوده است.

 به نقل از دیلی‌میل، ترامپ اخیرا در سخنرانی در رز گاردن کاخ سفید اعلام کرده به دنبال خروج از این پیمان است چون به باور وی، این معاهده دما جهانی را سریعا کاهش نمی‌دهد و بنابراین تاثیر مهمی نخواهد داشت.

ترامپ گفته بود: حتی چنانچه معاهده پاریس به طور کامل اجرایی شود و همه کشورها در آن نقش خود کاملا ایفا کنند، تا سال 2100 فقط دو دهم یک درجه سانتی‌گراد دمای جهانی را کاهش خواهد داد که این میزان بسیار بسیار ناچیز است.

کاخ سفید این ادعا را به تحقیقی نسبت داده که توسط "موسسه فناوری ماساچوست"(MIT) انجام شده است.

این موسسه آوریل سال 2016 در مقاله‌ای با عنوان "معاهده پاریس چه میزان مثمرثمر خواهد بود؟" نشان داده بود چنانچه کشورها به تعهدات خود در معاهده پاریس پایبند باشند، گرمایش جهانی تا سال 2100 بین 0.6 درجه تا 1.1 درجه سانتی‌گراد کاهش خواهد یافت.

اروان مونیر، محقق ارشد "برنامه مشترک علم و سیاست تغییر جهانی" در موسسه ام‌آی‌تی و یکی از نویسندگان این مقاله گفت: ما به هیچ عنوان از خروج آمریکا از معاهده پاریس حمایت نمی‌کنیم.

جان ریلی، یکی از مدیران این برنامه نیز اعلام کرد: چنانچه کاری نکنیم، احتمالا پنج درجه یا بیشتر گرمایش جهانی را افزایش خواهیم داد و این مصیبت‌بار خواهد بود.

وی افزود که دانشمندان هیچ تماسی با کاخ سفید نداشته‌اند و به آن‌ها این شانس داده نشد درباره تحقیق‌شان توضیح دهند.

ریلی عنوان کرد: به نظر می‌رسد این اعلام ترامپ تحریفی کامل از مشکل آب‌وهوایی است و به نظر من، پاریس بر خلاف آنچه مقامات کاخ سفید ادعا می‌کنند، معاهده بسیار خوبی برای ایالات متحده است.

وی اضافه کرد: این معاهده قدمی اساسی است و اگر این قدم را بر نداریم، برای برداشتن گام‌های بعدی آمادگی نخواهیم داشت.

معاده پاریس در سال 2015 توسط تقریبا 200 کشور امضا شد و هدف آن محدود کردن گرمایش جهانی به 2 درجه سانتی‌گراد یا کمتر تا سال 2100 است. در این معاهده کشورها متعهد شدند انتشار دی‌اکسیدکربن و انتشارات دیگر ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی را کاهش دهند.

ترامپ بارها در علم تغییر آب و هوایی ابراز تردید کرده و آن را دسیسه‌ای نامیده که چین از آن برای تضعیف اقتصاد آمریکا بهره‌برداری می‌کند.

اخیرا رابرت آیگر، مدیرعامل والت دیزنی به همراه الون‌ ماسک در اعتراض به تصمیم ترامپ برای خروج کشورش از معاهده آب و هوایی پاریس، از شورای مشاوران ریاست‌ جمهوری آمریکا استعفا داده‌اند.

الون ماسک، مدیر عامل اسپیس‌ ایکس و تسلا، قبلا هشدار داده بود چنانچه رئیس‌جمهور آمریکا تصمیمش را عملی کند، از مقام مشاوری وی استعفا خواهد کرد و به دنبال اعلام ترامپ وی از شورای ریاست‌جمهوری امریکا استعفا کرد.

پس از این اعلام ماسک در صفحه توئیترش، آیگر نیز توئیت کرد که دیگر در این شورا شرکت نخواهد کرد.

مدیران عامل غول‌های فناوری نیز به این تصمیم ترامپ اعتراض کرده‌اند و مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار و مدیر عامل فیسبوک نیز روز پنج‌شنبه اعلام کرد: تصمیم ترامپ برای محیط زیست و برای اقتصاد ناخوشایند است و آینده فرزندانمان را به خطر خواهد انداخت.

همچنین ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در صفحه توئیتر خود نوشت: تصمیم رئیس جمهور آمریکا وی را ناامید کرده است.

پیچای اعلام کرد: گوگل به دنبال آینده‌ای پاک‌تر و شکوفاتر برای همگان خواهد بود.

برد اسمیت، رئیس مایکروسافت، نیز تغییر آب‌ و هوایی را موضوع مهمی خواند که نیازمند اقدامی جهانی است. وی گفت: همه ما روی سیاره کوچکی زندگی می‌کنیم و باید با همکاری یکدیگر از آن حفاظت کنیم.

اسمیت افزود: ما همواره حامی معاهده پاریس بوده‌ایم، از ترغیب کشورها برای پیوستن به این معاهده‌ در سال 2015 گرفته تا ترغیب ایالات متحده برای تایید آن در سال 2016.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

"گونیا” (Norma )یکی از صور فلکی جنوبی است که با صورت فلکی کژدم همسایه است که نام اولیه آن خط کش و بعد خط‌کش تی و بعداً به نام گونیا درآمده است. کاشف این صورت فلکی "نیکلاس لوئیس د لاکایله" ( Nicolas Louis de Lacaille)است که ابتدا نام فرانسوی " L'Équerre et La Règle" را به معنی خط کش و  گونیا بر آن نهاده بود.

کهکشان مورد نظر ناسا در صورت فلکی "گونیا"، "ESO 137-001" نام دارد که حدود 200 میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد.

این کهکشان دمای فوق‌العاده بالایی دارد که رد آن در خوشه کهکشانی پراکنده شده و به رنگ آبی قابل مشاهده است.

براساس تخمین‌ها دمای این کهکشان حدود 100 میلیون درجه سانتی‌گراد است.

ایجاد این رد آبی رنگ که به خاطر دمای بالای کهکشان است ناشی از گردش این کهکشان به درو خودش با سرعت 7.2 میلیون کیلومتر بر ساعت است.

این کهکشان در آینده با کمبود انرژی برای ایجاد تاره‌های جدید مواجه خواهد شد و منجمان ناسا امیدوارند بتوانند با رصد وضعیت آن در سال‌های آتی بتوانند روند زندگی کهکشان‌ها و ستاره‌های آنها را بهتر درک کنند.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مادر و نوزاد

زنانی که حداقل یک فرزند را با شیر خود تغذیه می‌کنند خطر سرطان رحم در آنها کاهش می‌یابد.

به نقل از زی‌نیوز، محققان موسسه Berghofer QIMR  دریافتند زنانی که فرزندانشان را با شیر خود  تغذیه می‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان رحم هستند.

این بررسی بر روی 26 هزار زن استرالیایی انجام شده است.

نتایج بررسی‌ها نشان داد، زنانی که فرزندشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند نسبت به زنانی که هرگز فرزندشان را شیر  نداده‌اند، خطر ابتلا به سرطان رحم در آنها 11 درصد کاهش می‌یابد.

همچنین بین مدت زمان تغذیه با شیر مادر و کاهش احتمال ابتلا به سرطان رحم هم ارتباط وجود دارد.

محققان عنوان کردند: زنانی که سه تا 6 ماه به فرزندشان شیر داده‌اند هفت درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان و زنانی که 6 تا 9 ماه شیر داده‌اند، 11 درصد کمتر با این خطر مواجه هستند.

علاوه بر این، هر زنی که دو فرزند را به مدت 9 ماه با شیر مادر تغذیه کند با کاهش 22 درصدی خطر  ابتلا به سرطان رحم مواجه است.

محققان همچنین افزودند: تغذیه مناسب، اجتناب از وزن اضافی و ورزش منظم عوامل کلیدی برای کاهش ابتلا به سرطان رحم هستند.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 تفنگ گونه‌ای سلاح گرم دستی و انفرادی است. تفنگ معمولاً دارای قنداق است و کاربرد آن مستلزم استفاده از دو دست و شانه تیرانداز است. برخی تفنگ‌ها گلوله را با انفجار مهمات به بیرون می رانند، در مقابل نوع دیگری به نام تفنگ بادی وجود دارد که با فشار هوا به صورت مکانیکی این کار را انجام می‌دهد.

 

تفنگ‌های دارای مهمات هم دو نوع اصلی تفنگ دارند: تفنگ ساچمه‌زنی و تفنگ گلوله‌زنی در تفنگ ساچمه‌زنی تعدادی ساچمه فلزی در اثر فشار گاز باروت که در فشنگ ایجاد می‌شود از لوله تفنگ به بیرون پرتاب می‌شود. در تفنگ گلوله زنی فقط یک گلوله از لوله به بیرون می‌رود.تفنگ گلوله‌زنی معمولاً دارای لوله خاندار است که به همین دلیل دقت تیراندازی و برد آن بسیار بیشتر از تفنگ ساچمه‌ای است.در سال ۲۰۱۳ شرکت آمریکایی ترکینگ پوینت از نوعی تفنگ شکاری رونمایی کرد.

 

میدان دید و هدف‌گیری این سلاح رایانه‌ای است و مجهز به نرم افزارهای هدف‌گیری و سیستم مسافت‌یاب لیزری است. تجهیزات کامپیوتری این تفنگ به منظور نشانه‌گیری بسیار دقیق تعبیه شده است. کاربران مبتدی نیز به راحتی می‌توانند با این تفنگ شکاری به هدف مشخص شلیک کنند.این سلاح مجهز به سامانه وای-فای است و قادر می‌باشد مختصات هدف گیری و تاریخ شلیک را ثبت کند. تکنولوژی این سلاح امکان پی‌گیری جرائم را به مراجع قانونی و حقوقی داده و کار آنها را برای کشف جرم و زمان رویداد تخلف آسان می‌کند.


انواع تفنگ

تفنگ ها پیشرفت چشم گیری داشتند تفنگ های اولیه مانند تپانچه از باروت استفاده می شد تفنگ pistol یا کمری تفنگ هایی با تعداد تیر کم هستند که وزن کم قدرت متوسط و به سادگی جا به جا می شوند تفنگ های smg تفنگ هایی هستند که حالت رگبار دو تیر تیک تیر نیز دارند یعنی به سه حالت بالا شلیک می کنند مانند یوزی uzi تفنگ های shotgun شاتگان تفنگی پر قدرت که می تواند تیر های بزرگ یا 6تیر را هم زمان شلیک کند Rifle اسلحه ای پر قدرت دقیق اما به صورت تک تیر است نام دیگر ان تک تیر است.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رشد علمی ایران

ایران در سال 2016 رشد علمی 18 درصدی و بالاترین میزان در پنج سال اخیر را تجربه کرد و در مقایسه با 25 کشور برتر تولید کننده علم دنیا رتبه نخست رشد علمی دنیا همچنان در اختیار ایران است.

 دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بررسی اطلاعات مستخرج از پایگاه وب آو ساینس (آی.اس.آی) نشان می‌دهد که کمیت تولید علم کشور در سال 2016 میلادی به 45183 مورد افزایش یافت. در سال 2015 میلادی تعداد مدارک نمایه شده کشور در این پایگاه 38282 مورد بود. با این احتساب رشد کشور در سال 2016 نسبت به 2015 میلادی به 18% و در واقع بالاترین میزان رشد در پنج سال اخیر رسیده  و در مقایسه با 25 کشور برتر تولید کننده علم دنیا رتبه نخست رشد علمی دنیا همچنان در اختیار جمهوری اسلامی ایران است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در سال 2013 از نظر رشد علمی جایگاه آخر در میان 25 کشور برتر را داشت.  لازم به ذکر است که اطلاعات سال 2017 هنوز کامل نشده است. 

دهقانی اظهار داشت: بعد از جمهوری اسلامی ایران، کشورهای روسیه، لهستان، هند، چین و ترکیه به ترتیب بیشترین میزان رشد را داشته‌اند. این کشورها به ترتیب بین 5 تا 15 درصد رشد کمیت تولید علم داشته اند. پایگاه استنادی وب آو ساینس(آی.اس.آی) معتبرترین مجلات علمی دنیا را نمایه سازی می‌نماید. هرچند کمیت تولید علمی که از ایران در سطح بین‌المللی منتشر می‌شود بیش از آن چیزی است که در پایگاه آی.اس.آی نمایه سازی شده است، اما باید خاطرنشان ساخت که این بخش از تولید علم کشور در برجسته ترین نشریات علمی دنیا منتشر شده اند.

تعداد مدارک ثبت شده یا کمیت تولید علم در ISI ( 12/3/96)

میزان رشد

2015تعداد مدارک در

2016 تعداد مدارک در

نام کشور

18.0%

38282

45183

ایران

15.1%

52701

60684

روسیه

8.3%

39293

42546

لهستان

8.0%

105229

113629

هند

6.4%

390119

415113

چین

6.0%

44163

46809

ترکیه

5.1%

23372

24563

اسکاتلند

4.8%

91978

96423

استرالیا

4.6%

37266

38998

سوئد

4.2%

23823

24817

اتریش

3.8%

62739

65142

برزیل

3.8%

25632

26613

دانمارک

3.2%

167392

172819

انگلستان

2.6%

42961

44085

سوئیس

2.2%

56765

58041

هلند

1.7%

158923

161569

آلمان

0.8%

650326

655209

آمریکا

0.6%

106525

107185

ایتالیا

0.5%

89362

89826

اسپانیا

0.4%

32335

32453

بلژیک

0.2%

113624

113833

ژاپن

0.2%

102749

102916

کانادا

-0.2%

75615

75461

کره جنوبی

-0.3%

109711

109385

فرانسه

-2.9%

36696

35615

تایوان

 

سه کشور کره جنوبی، فرانسه و تایوان از رشد منفی کمیت تولید علم برخوردار بوده اند. آنها به ترتیب بین منفی ۰.۲٪ تا منفی ۲.۹٪ رشد منفی داشته اند.

لازم به ذکر است که سهم جمهوری اسلامی ایران از کمیت تولید علم دنیا در سال 2016 میلادی به 1.72 درصد رسیده است. این در حالی است که در سال 2015 میلادی سهم ایران از کل کمیت تولید علم دنیا 1.49 درصد بوده است.

به گزارش روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، سرپرست این پایگاه ادامه داد: در حال حاضر آمریکا حدود یک چهارم کمیت علم دنیا را تولید می‌کند. بعد از این کشور، چین قرار دارد. سهم چین از کل کمیت علم دنیا حدود 16% است. انگلستان، آلمان، ژاپن، هند، فرانسه، ایتالیا، کانادا و استرالیا کشورهایی هستند که به ترتیب بیشترین کمیت علم دنیا را تولید می‌کنند. آنها بین 4 تا 7 درصد کمیت تولید علم دنیا را تولید می‌کنند. بعد از ایران کشورهای سوئیس، لهستان، سوئد، تایوان، بلژیک، دانمارک، اتریش و اسکاتلند قرار دارند.

وی افزود: هر چند افزایش کمیت تولید علم یکی از عوامل مهم در رشد علمی کشور است، اما به خودی خود باعث توسعه علمی کشور نمی‌شود. این مسئله به خوبی در سند سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است. مرجعیت علم و فناوری در سطح بین‌المللی اولین بند از این سند است و مرجعیت علمی زمانی حاصل می‌شود که از علم تولید شده مورد بهره برداری قرار گیرد. نیمی از تولیدات علم دنیا تنها 7 درصد از کل میزان استنادهای آن را دریافت می‌کنند و استناد به مفهوم استفاده است. بنابراین در کنار توجه به رشد کمیت تولید علم باید به سایر عوامل مهم در توسعه علمی کشور از جمله اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی علم تولید شده، کیفیت تحقیقات و دیپلماسی علمی معطوف شود.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

light.jpg

محققان آمریکایی موفق شدند برای اولین بار لحظه تبدیل نور به انرژی را در سلول‌های خورشیدی مشاهده نمایند.

 به نقل از فیز، محققان آزمایشگاه "آمس"(Ames) که متعلق به وزارت انرژی آمریکاست، موفق شدند لحظه تبدیل نور به انرژی در سلول‌های خورشیدی را که تنها یک تریلیونم ثانیه طول می‌کشد، مشاهده کنند.

ایجاد الکترون‌های آزاد و حفره‌های متناظر آنها بخشی از فرآیندهای کلیدی در سلول‌های "فوتوولتائیک"( photovoltaic) است که هنوز بخش‌های زیادی از آن نیاز به مطالعه و تحقیق دارد.

محققان آزمایشگاه "آمس" با استفاده از طیف‌سنجی فرکانس پایین و استفاده از فناوری فوق‌العاده جدید موسوم به " اورگانومتالیکس"( Organometallics) موفق شدند از لحظه برخورد ذرات نور به سلول خورشیدی و تبدیل‌ آنها به انرژی تصویربرداری کنند.

"جیگانگ وانگ"(Jigang Wang) محقق ارشد این پروژه گفت: این دستگاه‌ها فوق‌العاده جدید و منحصربفرد هستند و می‌توانند روند حرکت ذرات فوتونی نور را دنبال کنند اما هنوز بخش‌هایی از روند تبدیل انرژی ناشناخته باقی مانده است.

وی افزود: در پروسه طبیعی فتوسنتز در گیاهان نیز روند مشابهی صورت می‌گیرد و اگر ما بتوانیم این روند را به خوبی درک کنیم قادر به کنترل آن نیز خواهیم بود.

برای مشاهده روند تبدیل نور به انرژی محققان علاوه بر تجهیزات مدرن از محاسبات دقیق رایانه‌ای و دانش محققان مطرح در این زمینه به همراه چندین نظریه تئوری  بهره برده‌اند.

نتایج این تحقیق در نشریه علمی Nature Communications  منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1540 1541 1542 1543 1544 ... 3356 صفحه بعد