در فستیوال خودروی ویلا داستیت ایتالیا، خودروی سفارشی سوئپتیل پیش از تحویل به مالک خود، به نمایش عمومی گذاشته شد. در طراحی این خودرو، از مدلهای مدرن رولزرویس تا نمونههای تاریخی این برند اصیل انگلیسی از سال ۱۹۲۰، الهام گرفته شده است.
حدود یک سال پیش، طرح مفهومی 103EX توسط رولزرویس، معرفی شد. این خودرو با تفاوتهایی نسبت به مدلهای فعلی، هواداران رولزرویس را به تغییر در طراحی بدنهی این برند با حفظ اصالت آن، امیدوار کرد. از سویی دیگر، با ساخت سوئپتیل امکان تولید تکنمونههای کاملا سفارشی و منحصر بهفرد فراهم شده است. مسلما خاص بودن و یگانگی یک محصول لوکس، اوج شکوه و حس اشرافی آن را افزایش میدهد.
خریدار سوئپتیل هنوز مایل به افشای نام خود نیست؛ اما مبلغی بیش از ۱۳ میلیون دلار برای این رولزرویس ناب پرداخت کرده است تا طراحی و ساخت آن، طبق سلیقهی او انجام شود. علاقهی این کلکسیونر ثروتمند به محصولات رولزرویس در سالهای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰، خصوصا مدلهای فانتوم ۱۹۲۵ و فانتوم ۱۹۳۴، روی بدنهی سوئپتیل پیاده شده است. محصول نهایی، یک خودروی سوپرلوکس دودر با کابین بزرگ و فولسایز است که سقف پانورامیک و حالت فستبک به همراه دارد. از سیستم فرمان این مدل، میتوان تا حد زیادی مطمئن بود که مالک ثروتمند سوئپتیل در انگلستان زندگی میکند.
در نمای روبهرو، این مدل از بزرگترین جلوپنجرهی تاریخ رولزرویس استفاده میکند که از آلومینیوم یکتکه ساخته شده است. آینههای بغل، تماما با دست فرم داده شدهاند. در بخش عقب، سبک طراحی Swept-tail به معنی جارو، کاملا متمایز از دیگر خودروهای کلاس سوپرلوکس دنیا خودنمایی میکند. فلزکاری بدنه، کاملا با دست و استادانه انجام شده است تا خطوط اتصال قطعات بدنه، قابل تشخیص نباشند. سوئپتیل، خصوصا از زوایهی جانبی، تشابه زیادی با قایق تفریحی سوپرلوکس دارد و با چرم و چوب کمنظیر کابین، ارزش هنری خود را اثبات میکند. بنا به اعلام طراحان رولزرویس، سایز شیشهی بهکاررفته در سقف پانورامیک سوئپتیل، تاکنون در هیچ خودروی دیگری در جهان سابقه نداشته است.
دو صندلی کار گذاشتهشده در کابین این خودرو از نظر حجم و راحتی نشیمن، کمنظیر هستند. پشت این صندلیها، فضایی مخصوص بار و سرشار از چوب تیره دیده میشود که با چمدانهای سفارشی این خودرو تکمیل خواهد شد. داشبورد این مدل، به اصول طراحی رولزرویسهای کلاسیک وفادار مانده است؛ اما در قسمت کنسول، با استراحتگاه بازو و سردکنندهی نوشیدنی ارائه میشود که برای یک بطری بزرگ و دو گیلاس مخصوص، فضا دارد.
ساخت سوئپتیل، نزدیک به یک سال برای استادکاران رولزرویس زمان برده است. تمامی دوخت و دوز چرم کابین، همراه با چوبکاری داخلی و اجرای بدنه، با دست انجام شده است تا نهایت دقت، در این محصول خاص ۱۳ میلیون دلاری رعایت شود و آغازگر فصل جدیدی در تاریخ مدلهای سوپرلوکس و کاملا سفارشی دنیا باشد.
درپایان این مطلب، پیشنهاد میکنیم تماشای تیزر رسمی معرفی خودروی رولزرویس سوئپتیل را از دست ندهید.
دانلود با کیفیت 360P 720P 1080P
صاحبنظران بزرگ فناوری فکر میکنند که زیستشناسی راه حلی برای مشکل ذخیرهسازی دیتا خواهد بود. به نقل از محققان شرکت مایکروسافت، این شرکت بر مبنای پژوهشهای پیشین در مورد ذخیرهسازی فیلمها و مدارک در دیانای، دستگاهی توسعه داده که با بهرهگیری از زیستشناسی، توانسته است ابزارهای معمول ذخیرهسازی اطلاعات را کنار بزند.
متخصصان معماری کامپیوتر مایکروسافت میگویند این شرکت در نظر دارد تا پایان دههی جاری میلادی سیستمهای ذخیرهسازی بر پایهی دیانای را درون یکی از پایگاههای دادهی خود به مرحلهی بهرهبرداری برساند. داگ کارمین، یکی از همین متخصصان میگوید:
هدف فعلی ما طرح یک دستگاه نمونه خواهد بود که در سه سال آینده به بهرهوری میرسد. دستگاه برای آزمایش، مقداری از دادههای یکی از پایگاههای اطلاعاتی ما را در خود ذخیره خواهد کرد. ابعاد این نمونه در نهایت بهاندازهی یک دستگاه زیراکس مدل ۱۹۷۰ خواهد بود.
مایکروسافت هدف جاهطلبانهی دیگری نیز دارد؛ مبنی بر اینکه نوارهای گردان ضبط فیلم را با سیستم دیانای بهروزرسانی کند و آن را تحت برندی با نام Your Storage with DNA ثبت کند. تفاوت نوارهای گردان با هارددیسکهای امروزی، دسترسی ترتیبی در نوارهای گردان برخلاف دسترسی تصادفی در هارددیسکهای امروزی است. به این معنی که دیسکگردان میتواند دادهها را از قسمتهای مختلف دیسک بخواند؛ ولی در نوار گردان، نوار باید توسط دو چرخک بچرخد و تنها یک قسمت از نوار درآنواحد قابل خواندن است.
این طرحها نشان میدهند شرکتها چقدر در ایدهی ذخیرهی ویدئو، عکس و دیگر دادههای ارزشمند در مولکولهایی که سازندهی ژنهای ما نیز هستند، جدیاند. ویکتور ژیرنف سرپرست گروه تحقیقاتی دانشمندان شرکت Semiconductor Research Corporationn دربارهی دلیل این امر بیان میکند:
صنایع کامپیوتری در تمام جهان همیشه در تلاشاند تا ابعاد رایانهها کوچک و کوچکتر شود و این در حالی است که کوچکتر کردن حافظههای فعلی با محدودیتهای فیزیکی روبهرو شده است و به سخن دیگر نمیتوان آنها را جمعوجورتر از حالت فعلی ساخت. اما دیانای، توان ذخیرهسازی حجم عظیمی از دادهها را در فضایی بسیار کوچک دارد. اگر بخواهیم تمام فیلمهایی را که تاکنون به دست بشر ساخته شدهاند، روی دیانای ذخیره کنیم، به فضایی بزرگتر از یک حبه قند نیاز نخواهیم داشت! بله؛ دیانای چگالترین مادهی شناختهشده با قابلیت ذخیرهی اطلاعات در تمام عالم است. این ادعا کاملا بر پایهی قوانین فیزیک است. حالا دلیل علاقهی وافر غولهای فناوری به حافظههای بر پایهی دیانای را فهمیدید و این علاقه با توجه به پیشبینی رشد نمایی دادههای ذخیرهشده در سراسر جهان توجیهپذیرتر نیز میشود.
مقالهی مرتبط:
ماه جولای گذشته مایکروسافت بهصورت عمومی اعلام کرد که با ذخیرهسازی ۲۰۰ مگابایت داده (یک موزیک-ویدئو) در یک رشتهی دیانای رکورد زده است. این نتایج قبلا در ماه مارس و توسط کارن اشتراوس از محققان مایکروسافت و لوئیس چزه از دانشکدهی کامپیوتر دانشگاه واشینگتن تحت عنوان یک مقاله منتشر شده بود.
البته هنوز مشکلات زیادی تا رسیدن به یک حافظهی کاربردی بر پایهی دیانای باقی مانده است. تبدیل کدهای دیجیتال دودویی به رشتهی دیانای (ساختهشده از ۴ نوع نوکلئونید A ,B ,C و D) به دلیل فرآیندهای پیچیدهی شیمیایی مورد استفاده در سنتز دیانای، بسیار طاقتفرسا و پرهزینه است. در این پروژهی مایکروسافت از ۱۳,۴۴۸,۳۷۲ قطعه دیانای استفاده شده است که متخصصان قیمت تمامشدهی آن را ۸۰۰,۰۰۰ دلار تخمین میزنند!
یانیو ارلیخ استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا که اخیرا مقالهای با عنوان رویکردی جدید برای ذخیرهسازی داده روی دیانای منتشر کرده است، میگوید:
مشکل اصلی ذخیرهسازی اطلاعات روی دیانای، قیمت تمامشدهی آن است. بنابراین سؤال اینجا است که آیا مایکروسافت توانسته این مشکل را حل کند؟ بر اساس آنچه تابهحال منتشر شده است، اشارهای به این موضوع نشده ولی ممکن است مایکروسافت واقعا راهحل را پیدا کرده باشد؛ این مسائل معمولا به دلیل جاسوسی صنعتی و قوانین مالکیت فکری عمومی نمیشوند.
خود مایکروسافت نیز اعلام کرده است که برای اینکه حافظههای بر پایهی دیانای قابلیت تجاریسازی پیدا کنند، باید قیمت تمامشده این فرآیند تا ۱۰,۰۰۰ برابر کاهش پیدا کند. بسیاری از متخصصان این حوزه، چنین کاری را ناممکن میدانند؛ ولی مایکروسافت همچنان امیدوار است نیاز صنایع کامپیوتری مانند قبل چنین پیشرفتهایی را رقم بزند.
خودکار شدن فرایند نوشتن دادههای دیجیتال به شکل دیانای نیز ضروری است. کارمین با توجه به مدتزمان لازم برای آزمایش اخیر مایکروسافت و حجم دادهها حدس میزند که سرعت نوشتن دادهها نباید بیشتر از ۴۰۰ بایت بر ثانیه باشد و بنا به اعلام خود مایکروسافت، راه زیادی باقی است تا این سرعت به مقدار مطلوب ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه برسد.
البته خواندن دادههای ذخیرهشده به شکل دیانای فرآیند آسانتری است. این وظیفه توسط یک دستگاه فوقسریع توالییابی دیانای و مشابه با عملیات خواندن دادهها در هارددیسکهای امروزی صورت میگیرد. مایکروسافت پیشبینی میکند که افزایش این سرعت به میزان حتی ۲ برابر، میتواند برای قابلیت تجاریسازی کفایت کند.
از آنجا که بازنویسی دادهها به شکل دیانای بسیار کند خواهد بود، پیشبینی میشود استفادههای اولیه از این فناوری به موقعیتهای خاصی محدود شود. برای مثال اطلاعاتی که باید برای مقاصد قانونی و حقوقی ذخیره شوند و نباید تغییر در آنها رخ دهد و نباید پاک شوند. مانند ویدئوهای دوربینهای امنیتی یا سوابق پزشکی. یکی از مدیران روابط عمومی مایکروسافت اعلام کرده است که این موضوع هنوز فقط درون شرکت مطرح است و نمیتوان جزئیات آن را بیان کرد.
مایکروسافت در زمینهی ساخت دیانای با شرکت توئیست بیوساینس همکاری میکند. این شرکت در سانفرانسیسکو واقع شده و یکی از شرکتهای متعددی است که بهتازگی در این زمینهی آیندهدار مشغول به فعالیت شدهاند. از دیگر شرکتهای مطرح این حوزه میتوان DNAScript، Nuclera Nucleics، Evonetix، Molecular Assemblies، Catalog DNA، Helixworks و Genome Foundry را نام برد.
یکی از رویکردهایی که این شرکتهای نوپا به آن امیدوارند، جایگزینی روش قدیمی (۴۰ ساله) ساخت دیانای با روشی است که بدن ما دیانای میسازد؛ یعنی با استفاده از آنزیمها. جین بولوت از شرکت تکنیکالر واقع در لسآلتوس که سرپرست گروهی از محققان در این زمینه است، میگوید:
دانشگاه هاروارد روی این پژوهشها سرمایهگذاری کرده و جورج چرچ متخصص ژنومیک از این دانشگاه، در این زمینه به نتایج امیدوارکنندهای رسیده است. با اطمینان بالایی امسال به نتایج مثبت بیشتری نیز خواهیم رسید. شرکت تکنیکالر هم اکنون در حال مذاکره با استودیوهای بزرگ فیلمسازی است. بسیاری از فیلمهای این استودیوها که پیش از ۱۹۵۱ ساخته و روی نوارهای سلولوئیدی ذخیره شده بودند، از بین رفتهاند. نگهداری از حلقه فیلمهای باقیمانده نیز بسیار پرهزینه و نیازمند فضاهای بزرگ است. ذخیرهسازی روی دیانای با عمر بالا و اشغال فضای بسیار اندک، کمک بسیار بزرگی به این شرکتها خواهد کرد.
شرکت ژیرنف نیز از سال ۲۰۱۳ روی امکانپذیری تجاری ذخیرهی اطلاعات به فرم دیانای تحقیق میکند و مایکروسافت، اینتل و بسیاری شرکتهای دیگر مشتری اطلاعات آن هستند. ویکتور ژیرنف بیان میکند:
ابتدا متخصصان دستگاههای ذخیرهی اطلاعات که عموما با مواد نیمهرسانا ازجمله سیلیکون کار میکردند، فکر میکردند دیانای مانند بافت بدن تخریبپذیر و درنتیجه برای ذخیرهی اطلاعات نامناسب است. درحالیکه دیانای شاید صدها و حتی هزاران مرتبه از دستگاههای سیلیکونی عمر بیشتری دارد. این مولکول شدیدا پایدار است و بازیابی آن از ماموتهایی که هزاران سال پیش مردهاند، مؤید همین موضوع است. اما مزیت اساسی دیانای چگال بودن آن است. یک میلیمتر مکعب از دیانای میتواند ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ بایت اطلاعات ذخیره کند و امروز در صنعت و بازاریابی، کوچکتر ساختن، از هر چیزی مهمتر است.
اگر الان بخواهید یک فلاپی دیسک قدیمی را بخوانید، احتمالا بهاندازهی خواندن نگارههای هیروگلیف سنگنوشتههای باستانی به دردسر خواهید افتاد! اما یک مزیت دیگر برای ذخیرهسازی دادهها به فرم دیانای این است که احتمالا هرگز منسوخ نخواهد شد. همانطور که کارمین میگوید:
ما تا زمانی که انسان هستیم به خوانش دیانای ادامه خواهیم داد.
به رسم هر سال، امسال نیز به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان چند اپلیکیشن کاربردی و البته «رایگان» را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید مواردی همچون قرآن صوتی، تقویم فارسی، اوقات شرعی، اذان گو و ذکر شمار را همیشه و همهجا بهصورت رایگان در جیب خود همراه داشته باشید.
اندروید (1): ادعیه رمضان، اوقات شرعی، اذان گو، ذکر شمار
ربنا (ویژه رمضان) اپلیکیشنی برای اندروید است که با دارا بودن بخشها و ابزارکهای مهم، یک اپلیکیشن همهفنحریف برای ماه رمضان به وجود آورده است. در اولین ورود به برنامه و در بالای صفحه، شاهد تاریخ دقیق شمسی، میلادی و قمری و همچنین ساعت دقیق اذان بعدی در روز جاری خواهید بود. اگر به دنبال جزئیات بیشتری مانند زمان اذانهای بعدی، طلوع و غروب خورشید، نیمهشب شرعی و... هستید، میتوانید به اولین گزینه در لیست امکانات برنامه یعنی «اوقات شرعی» مراجعه کنید. در صورت تمایل میتوانید در تنظیمات برنامه گزینههای مربوط به پخش اذان صبح، ظهر و مغرب را نیز روشن کنید تا در زمان اذان، علاوه بر آنکه توسط این برنامه از این موضوع باخبر میشوید، بانگ اذان را نیز در گوشی موبایل خود بشنوید.
ماه مبارک رمضان دارای ادعیهی مختلفی است که یکی از مهمترین آنها دعاهای روزانهی ماه رمضان است. در بخش «ادعیه» دعای ۳۰ روز ماه رمضان به تفکیک روز و با تیترهایی همچون «دعای روز اول» تعبیه شده است که میتوانید آنها را مطالعه کنید. همچنین ترجمهی فارسی و قرائت صوتی هر دعا در برنامه وجود دارد. اگر به دنبال دعاهای دیگری همچون دعای ربنا، دعای شهر رمضان، افطار، سحر، توسل و... هستید، به گزینه سوم یعنی «سایر دعاها» مراجعه کنید. اگر دنبال مطالبی فراتر از دعاها و ذکرهای ماه رمضان هستید، میتوانید با مطالعهی مطالب بخش احکام روزه و ماه رمضان، اطلاعات بسیار جالب و مفیدی مانند احکام روزه مسافر، روزه قضا، کفاره روزه و... کسب کنید. در بخش «فضیلت و اعمال شب قدر»، علاوه بر بررسی فضیلتهای این چند شب، اعمال شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم را در دسترس خواهید داشت. در کنار تمام این موارد، دعای جوشن کبیر (متن) و دعای افتتاح (متن و ترجمه) نیز در این بخش وجود دارند تا مجموعهای کامل برای شبهای قدر در اختیار داشته باشید.
در نهایت به بخش ذکر شمار و قبلهنما میرسیم که ابزارکهای کاربردی این برنامه بهحساب میآیند. در بخش ذکر شمار میتوانید ذکرهایی که نیاز به تکرار دارند، مانند صلوات یا... را بهطور دقیق شمارش کنید تا تعداد ذکرهای گفتهشده را فراموش نکنید. با لمس گزینهی «+» میتوانید به تعداد شمارنده اضافه کنید. خوشبختانه در صورت خروج از این بخش، شمارنده در همان عددی که از آن خارج شدهاید باقی میماند و از همین رو میتوانید در نوبتهای بعدی، آن را ادامه دهید. در بخش قبلهنما نیز میتوانید بهسادگی هرچه تمامتر جهت قبله را در مواقع ضروری پیدا کنید. برای این کار گوشی موبایل شما باید از سنسورهای مربوطه برخوردار باشد. روش انجام قبله یابی نیز در همین بخش بهطور کامل آموزش داده شده است.
اندروید (2): قرآن صوتی و ترجمه فارسی
اپلیکیشن «قرآن صوتی وصل» در اقدامی پسندیده بهطور کاملا رایگان متن کامل قرآن را به همراه خوانش صوتی آن مهیا کرده است که میتوانید با نصب آن در گوشی اندروید خود، همیشه و همهجا این کتاب آسمانی را همراه داشته باشید. ترجمهی فارسی نیز در کنار متن عربی قرآن تعبیه شده است تا کاربران ایرانی قادر به خواندن آن و درک معنا و مفهوم آیات باشند. قرائت صوتی که به آن اشاره شد، بهصورت آفلاین در برنامه وجود ندارد و برای استفاده از آن باید حداقل برای بار اول به اینترنت متصل باشید تا قادر به انتخاب ۱۲ قاری مطرح دنیا و دانلود فایل صوت مربوط به آن قاری باشید. امکان جستجو بر اساس نام سوره، کلمه، صفحه و... نیز در «قرآن صوتی وصل» در نظر گرفته شده است تا در صورت لزوم قادر به جستجو در بین آیات باشید. نشانهگذاری آیات، از دیگر ویژگیهای موجود در بخش قرآن این اپلیکیشن بهحساب میآید.
علاوه بر متن کامل قرآن امکانات دیگری نیز در «قرآن صوتی وصل» وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. بخش اذان گو یکی از بخشهای جالب در این اپلیکیشن است که توسط آن میتوانید در زمان اذان، این بانگ دلنشین را با صدای زیبای مرحوم مؤذنزاده گوش فرا دهید. اوقات شرعی نیز در این بخش قرار گرفته است تا بتوانید به زمان دقیق نوبتهای مختلف نماز و... دسترسی داشته باشید. سجده شمار و ذکر شمار نیز از بخشهای دیگر «قرآن صوتی وصل» بهحساب میآیند که با وجود آنها این اپلیکیشن بیش از پیش به یک اپلیکیشن همهکاره در زمینهی مذهب تبدیل شده است. و در آخر نیز باید به پخش زندهی امکان مذهبی مانند حرم امام رضا (ع) و... اشاره کنیم که با کمک یک اتصال اینترنتی میتوانید بهطور زنده و آنلاین آنها را مشاهده کنید.
اندروید (3): تقویم فارسی، دعاهای روزانه رمضان و اذانگو
با استفاده از ۲ اپلیکیشن قبلی تقریبا میتوانید تمام نیازهای خود را در رابطه با ماه مبارک رمضان برطرف کنید. با این حال اپلیکیشن تقویم فارسی و اذان گو را نیز برای آن دسته از کاربرانی که صرفا به دنبال یک تقویم فارسی و اوقات شرعی هستند معرفی میکنیم. اولین موضوعی که در رابطه با تقویم فارسی رمضان خودنمایی میکند، ظاهر بسیار زیبا و چشمنواز آن است. علاوه بر محیط کاربری، تصاویر زمینهی بسیار جذابی نیز در برنامه گنجانده شده است تا بتوانید محیط اپلیکیشن را بنا بر سلیقهی خود شخصیسازی کنید. این زیبایی در کنار پشتوانهی قوی برنامه در نمایش تاریخ شمسی، قمری و میلادی و همچنین درج رویدادها و مناسبهای ملی یا مذهبی هر روز باعث شده است تقویم فارسی رمضان به یکی از قویترین اپلیکیشنهای ایرانی در مارکتهای اندروید تبدیل شود. این تقویم دارای ۲ ویجت جذاب نیزهست که یکی از آنها برای نمایش مناسب روز (در صورت وجود) و دیگری برای نمایش زمان باقیمانده به اذان بعدی در روز جاری به کار خواهد رفت.
اما همانطور که گفته شد، «تقویم فارسی رمضان» صرفا یک تقویم ساده نیست و مواردی همچون اوقات شرعی و اذانگویی هم در آن مورد توجه قرار گرفته و در بهروزرسانی اخیر نیز با اضافه شدن ادعیهی مختلف و دعاهای روزانه، برای ماه مبارک رمضان آمادهسازی شده است. شما در این برنامه به اوقات شرعی روز دسترسی خواهید داشت و میتوانید با فعال کردن بخش اذان گو، علاوه بر آگاه شدن از زمان دقیق اذانها، بانگ اذان را در گوشی خود بشنوید. مؤذنهای مختلفی در تنظیمات برنامه وجود دارند که میتوانید بنا به سلیقهی خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. بخش ادعیه نیز که بهتازگی به برنامه اضافه شده است، شامل دعاهای روزانهی ماه رمضان، زیارت عاشورا، آیتالکرسی، دعای توسل و... است که میتوانید از آنها در طول این ماه مبارک و حتی بعد از آن نیز استفاده کنید.
اندروید (4): آشپزی رمضانی؛ آش، سوپ، زولبیا و بامیه و ...
آشپزی رمضان» اپلیکیشنی جالب برای اندروید است که بهطور اختصاصی برای آشپزی در ماه رمضان ساخته و منتشر شده است و در آن میتوانید دستور پخت غذاها و خوردنیهای را خوشمزهای که مناسب سحری یا افطاری هستند، آموزش ببینید. از انواع سوپ و آش گرفته تا روش پخت زولبیا و بامیه همگی در این برنامه وجود دارند و میتوانید با استفاده از لیست مواد اولیه و راهنمای تهیه، شخصا اقدام به پخت آنها کنید. زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خانگی، آش رشته، آش ماسووا، آش برگ مو، سوپ مرغ و دهها غذای جدید و لذیذ دیگر از مواردی هستند که در این برنامه به آنها دسترسی خواهید داشت.
آی او اس: قرآن صوتی با ترجمه، اوقات شرعی، اذان گو
Farsi Azan Quran اپلیکیشنی بسیار خوشساخت و خوشسیما برای گوشیهای آیفون است که اطلاعات خود را در یک محیط شیک در اختیار کاربران آیفون قرار میدهد. در Farsi Azan Quran شما یک قرآن کامل با ترجمهی فارسی در اختیار خواهید داشت تا بتوانید هر کجا و در هر زمان که مایل بودید، آیات این کتاب آسمانی را بخوانید. آیات موجود در Farsi Azan Quran دارای ۱۱ ترجمه مختلف و بهصورت صوتی قابل پخش هستند تا اگر به هر دلیلی، توانایی خواندن آن را نداشتید، با صدای بهترین قاریان دنیا گوش فرا دهید. علاوه بر متن قرآن، امکانات مفید دیگری نیز در این برنامه وجود دارند که از میان آنها میتوان به امکان نمایش دقیق اوقات شرعی اشاره کرد. زمان دقیق اذان در این بخش به اطلاع شما خواهد رسید و به کمک قابلیت اذان صوتی، میتوانید بانگ اذان را در زمان صحیح و در گوشی خود پخش کنید. ذکر شمار و قبلهنما نیز همانطور که قابل حدس بود، در این برنامه قرار گرفتهاند تا در انتها، با یک اپلیکیشن همهفنحریف برای ماه رمضان مواجه باشیم. برای دانلود این برنامه که امکان تغییر والپیپر و فونت را نیز در خود جای داده است، میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
ویندوزموبایل: اوقات شرعی، اذان گو، ذکر شمار و قبله نما
Oghat اپلیکیشنی برای گوشیهای ویندوزموبایل است که موارد مختلفی را در اختیار شما قرار خواهد داد. در Oghat شما میتوانید اوقات شرعی شهر خود را بهصورت دقیق مشاهده کنید و از زمان دقیق مواردی همچون نیمهشب شرعی، اذان و... مطلع شوید. به لطف ویژگی اذان صوتی، میتوانید بانگ اذان را در زمان دقیق در گوشی خود پخش کنید. مؤذنهای مختلفی در برنامه وجود دارند که میتوانید بنا بر سلیقهی خود، یکی از آنها را همچون «مؤذنزاده» انتخاب کنید. اذانهای موجود در برنامه قابلیت شخصیسازی نیز دارند به این معنا که میتوانید مشخص کنید که برای مثال اذان صبح و مغرب بهصورت صوتی خوانده شود، اما نماز ظهر تنها اطلاعرسانی شود و بانگ اذان اجرا نشود. ذکر ایام هفته نیز در برنامه وجود دارد و به کمک ذکر شمار میتوانید ذکرهایی را که نیاز به شمارش دارند، محاسبه کنید. یکپارچه بودن برنامه با صفحه لاکاسکرین، مرکز اعلان و کاشیهای زنده از دیگر ویژگیهای این اپلیکیشن بهحساب میآیند.




در تاریخ 28 مه سال 1971 اتحاد جماهیر شوروی اولین کاوشگر مریخ خود موسوم به "مارس 3"(Mars 3) را که با موفقیت در مریخ فرود آمد، به فضا پرتاب کرد.
این کاوشگر که از مدارگرد ""مارس 3جدا شده بود، در تاریخ 2 دسامبر سال 19711 به مریخ رسید و رکورد اولین فضاپیمایی که با موفقیت به مریخ میرسید را به نام خود ثبت کرد.
این فضاپیما پس از ارسال یک ویدئوی 20 ثانیه ای با مشکل مواجه شد که این اطلاعات تا اوت سال 1972 به زمین مخابره شد.
اطلاعات ارسال شده توسط این کاوشگر شامل اندازه گیری سطح، دما و ترکیب اتمسفر مریخ بود.
اولین کاوشگر اتحاد جماهیر شوروی در تاریخ 10 اکتبر 1960 پرتاب شد اما در رسیدن به مدار زمین ناکام ماند. چهار کاوشگر بعدی این کشور در سالهای 1960 تا 1971 از جمله "مارس 1"(MARS 1) نیز در فرود موفق روی مریخ ناکام بودند.
در آن زمان(سال 1964) "مارینر 3"(Mariner 3) اولین فضاپیمای آمریکا، پس از پرتاب به دلیل باز نشدن صفحههای خورشیدی با مشکل مواجه شد.
اما پس از آن "مارینر 4 "( Mariner 4) ، "مارینر 6"Mariner 6) ) و "مارینر 7 " (Mariner 7) که همگی فضاپیماهای آمریکا بودند، با موفقیت به مریخ رسیده و موفق به ارسال تصاویری از این سیاره شدند.
انتهای پیام
یک شرکت چینی موفق به ساخت دوربین فیلمبرداری سهبعدی شده که به هدست واقعیت مجازی نیز متصل میشود.
به نقل از نیواطلس، این دوربین که "سید"(SID) نام دارد بوسیله شرکت چینی "ویویو"(WeeView) تولید شده و میتواند به برنامهها و هدستهای واقعیت مجازی متصل شده و همچنین میتواند برای افزودن افکتهای تصویری واقعیت افزوده به ویدیوها به کار گرفته شود.
ابعاد این دوربین که ضد آب هم نیست، 8 در 4 در 2 سانتیمتر است و 60 گرم وزن دارد.
لنزهای این دوربین از نوع واید هستند که میتوانند با دید 360 درجه فیلمبرداری کند.
این دو لنز با استفاده از سنسورهای 0.3 اینچی با هم هماهنگ هستند و میتوانند با کیفیت 32 مگاپیکسل تصویربرداری و با کیفیت 4K با سرعت 300 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند.
فیلمهای این دوربین قابل نمایش در یوتیوب و فیسبوک نیز هستند. در پشت این دوربین صفحه نمایش تعبیه نشده و کاربران با استفاده از اپلیکیشن مدیریت دوربین در گوشیهای هوشمند خود میتوانند، بر روند فیلمبرداری نظارت کنند.
در رابطه با باتری این دوربین اطلاعاتی منتشر نشده اما با یک بار شارژ حدود چهار ساعت کار میکند و از کارت حافظه 126 گیگابایتی نیز پشتیبانی میکند.
با توجه به اینکه لرزش دوربین یکی از مهمترین چالشها در زمان فیلمبرداری سهبعدی محسوب میشود، یک قاب خارجی نیز برای آن طراحی شده تا از لرزشهای غیرارادی جلوگیری کند.
در فروش ویژه قیمت این دوربین 179 دلار است که پس از پایان مهلت فروش ویژه قیمت آن 199 دلار خواهد بود.
قیمت این دروبین همراه با قاب نگهدارنده حدود 269 دلار خواهد بود که پس از فروش ویژه به 299 دلار خواهد رسید.
تحویل این محصول طبق برنامه از ماه اوت آغاز خواهد شد.
دانشمندان ایرانی موفق به ارائه شیوهای ساده و قابل اجرا برای تشخیص جعلی بودن اسناد کاغذی شدند.
به نقل از گیزمگ، شاید در نگاه اول یک تکه کاغذ مانند کاغذهای دیگر به نظر بیاید با این حال، با بررسی بیشتر مشخص میشود کاغذ از مجموعهای از ذرات چوب ریز و درهم تنیده تشکیل شده و دکتر سیامک شاهاندشتی، دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف و احسانی تورینی، دانشآموخته دانشگاه فردوسی مشهد، نشان دادهاند میتوان از هر یک از این خوشهها به عنوان بافتهای ویژه اثر انگشت منحصربه فرد جهت تشخیص ارزان جعل بودن اقلام کاغذی شخصی مانند اسکناسها، پاسپورت یا مدارک قانونی استفاده کرد.
به گفته این محققان و همکارانشان در دانشگاه نیوکاسل انگلستان، کاربران میتوانند کاغذ را در مقابل یک منبع نوری منظم قرار دهند(تا نور به طور نسبی از پشت به کاغذ بتابد)، آنها سپس میتوانند از یک دوربین دیجیتالی معمولی برای گرفتن عکس نزدیکی از یکی از بخشهای کاغذ استفاده کنند.
یک کدQR روی کاغذ حک شده و کاربران میتوانند با گوشی هوشمندشان آن را بخوانند. این کد حاوی اطلاعاتی در مورد الگوی غیرقابل تکثیر ذرات چوب است.
با استفاده از یک برنامه رایانهای، افراد میتوانند بررسی کنند که آیا الگوی گرفتهشده با دوربینشان با الگوی توصیف شده در کد مطابقت دارد یا خیر.
به گفته محققان، گرچه کدQR به همراه مابقی محتویات کاغذ به سادگی قابل کپی است، الگوهای ذرات چوب نسخه کپی شده با الگوهای ذرات چوب کاغذ اصلی مطابقت نخواهد داشت.
این شیوه بارها توسط تورینی و شاهاندشتی آزمایش شده و صحت دقت آن 100 درصد گزارش شده است.
این روش حتی زمانی که کاغذ مچالهشده یا خیس یا ناخواناست، نیز قابل استناد است.
ارتش آمریکا قصد دارد ساخت فضاپیمای بعدی خود را که "فانتوم اکسپرس" نام دارد، به شرکت بوئینگ بسپارد.
به نقل از اسپیس، این فضاپیما که در پروژه "فضاپیمای آزمایشی"(Experimental Spaceplane) که اختصارا XS-1 خواند میشود، مورد استفاده قرار میگیرد توسط "بوئینگ" (Boeing) به سفارش "آژانس تحقیقات دفاعی پیشرفته ارتش آمریکا"(دارپا) ساخته خواهد شد.
دارپا قصد دارد در این پروژه فضاپیماهای قابل استفاده مجددی بسازد که بتوانند در یک دوره 10 روزه، 10 بار به فضا پرتاب شوند و محمولههایی به وزن 1360 کیلوگرم را به مدار ببرند.
طبق اعلام مقامات دارپا این فضاپیما میتواند در هر بار پرتاب، 5 میلیون دلار در هزینهها صرفهجویی کند.
در بیانیه دارپا آمده است: فضاپیماهای پروژه XS-1 ترکیبی از هواپیما و پرتابههای فضایی خواهد بود که برای کاهش هزینههای پرتاب و همچنین افزایش سرعت عملیاتهای فضایی مورد استفاده قرار میگیرند.
قرار است این فضاپیما در فاز دوم پروژه XS-1 تا سال 2019 ساخته شده و مورد تست قرار بگیرد و یک موتور زمینی نیز برای بررسی امکان 10 بار استفاده از این فضاپیما در 100 روز، در آن تعبیه خواهد شد.
پرتاب آن به فضا در سال 2020 و همزمان با آغاز فاز سوم این پروژه انجام خواهد شد و پیشبینی میشود بین 12 تا 15 ماموریت با استفاده از آن انجام شود.
سرعت این فضاپیما حدود 6170 کیلومتر بر ساعت خواهد بود و با انجام چند ماموریت و شناخت قابلیتها و نقاط ضعف و قوت آن، امکان افزایش سرعت آن تا دو برابر نیز وجود دارد.
مدل موتور این فضاپیما "Aerojet Rocketdyne AR-22"خواهد بود که با سوخت هیدروژن و اکسیژن مایع کار میکند و نمونههای مشابه آن در شاتلها مورد استفاده قرار گرفته است.
دارپا اعلام کرده که این فضاپیما و ماهوارههای آن صرفا برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
محققان دانشگاه واشنگتن موفق شدند یک ابزار کمکی برای حرکت اندام بیمارانی که سابقه سکته مغزی داشتهاند طراحی کنند که با ذهن کنترل میشود.
به نقل از انگجت، محققان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه واشنگتن در شهر سنت لوئیس ایالت واشنگتن آمریکا موفق شدند برای حرکت دادن دست بیمارانی که تجربه سکته مغزی و لمسی بدن را داشتهاند، یک ابزار هوشمند طراحی کنند که میتواند از طریق ذهن فرد کنترل شود.
بیمارانی که تجربه سکته مغزی و لمسی بدن را دارند بعد از چندین هفته درمان حرکتی میتوانند اندام خود را به صورت محدود حرکت دهند اما با این ابزار هوشمند روند بازگشت به حالت طبیعی بسیار سریعتر خواهد بود.
در این پروژه محققان 13 بیمار را که شش ماه یا بیشتر از سکته آنها میگذشت برای انجام تحقیقات انتخاب کردند و این ابزار را که همراه با یک کلاه الکترودی است بر روی دست آنها آزمایش کردند.
این کلاه فرمانهای مغز را برای باز و بسته کردن دست بیحس دریافت میکنند و از طریق سیستم رایانهای هوشمند سیگنالهای حرکتی را به دست بیحس منتقل میکنند.
"دیوید باندی"(David Bundy) محقق ارشد این پروژه گفت: همانطور که همه میدانند حرکت دادن اعضای سمت راست یا چپ بدن با نیمکره مخالف آن در مغز است و زمانی که شما بخواهید سمت راست بدن را تکان دهید این کار به وسیله قسمت چپ مغز انجام میشود.
باندی به همراه همکاران خود در تیم تحقیقاتی متوجه شدند که سیگنالهای الکتریکی تحرک اندام ابتدا در اندام به وجود میآیند و سعی به تحریک مغز میکنند و در بیماران سکتهای این سیگنالها گم میشوند و در اینجاست که ابزار کمکی دانشگاه واشنگتن موسوم به "Ipsihand" به کمک میآید.
از بین 13 بیمار مورد مطالعه در این پروژه، 10 بیمار توانستند پس از طی یک دوره درمانی 12 هفتهای دست خود را تکان بدهند و کارهای شخصی خود مانند پوشیدن شلوار و پیراهن را انجام دهند.
محققان همچنین متوجه شدند کیفیت بهبود وضعیت حرکتی بیماران به نحوه خوانده شدن سیگنالها بوسیله کلاه الکترودی بستگی دارد و هر چقدر قابلیت این ابزار افزایش یابد، روند تحرک اندام بیماران تسریع میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی Stroke منتشر شده است.
محققان "موسسه فناوری ماساچوست"(M.I.T) با همکاری مهدی تکفلی برای نخستین بار موفق به چاپ سه بعدی صدف حلزون در محیط آزمایشگاه با هدف استفاده از آن در تولید کلاه ایمنی شدند.
به نقل از ساینسدیلی، مهدی تکفلی دانشآموخته دانشگاههای تهران و علم و صنعت، به همراه همکارانش نشان دادند که "صدف حلزون"(conch) دارای معماری منحصر بهفردی است و ساختار آن 10 برابر سختتر از مروارید است.
سختی و مقاومت صدف حلزون در مقابل شکستگی ناشی از پیکربندی بینظیر آن است و این پیکربندی براساس سه سطح مختلف در ساختار داخلی ماده است.
این ساختار، صدف را در مقابل گسترش هر نوع ترکی مقاوم میکند و چون صدف دارای ماتریکس زیگزاگی است، ترکها در نوعی مارپیچ گیر میافتند.
تا پیش از این مطالعه، با وجود این که ساختار صدف حلزون به خوبی درک شده بود، این ماده در محیط آزمایشگاه قابل تولید نبود. با این حال محققان به رهبری "مارکوس بوهلر"(Markus Buehler) نوعی فناوری چاپ سهبعدی را خلق کردند که به آنها امکان تکثیر ساختار این ماده را داد.
بخشی از نوآوری تیم علمی قابلیت آنها برای شبیهسازی رفتار ماده و تحلیل عملکرد واقعی آن در شرایط واقعی بود. آنها موفق شدند مواد کامپوزیت با ویژگیهای کاملا کنترلشده چاپ کنند؛ تیم علمی از نمونههای صدف واقعی برای مطالعات خود استفاده نکرد زیرا این صدفها ممکن است دستخوش تغییرات غیرقابلپیش بینی شوند که تحلیلهای محققان را پیچیده کند.
با این حال، با چاپ نمونههای صدف حلزون در آزمایشگاه، آنها توانستند از همان هندسهای استفاده کنند که در شبیهسازیهای رایانهای خلق کرده بودند.
کلاههای ایمنی حفاظتی و دیگر ابزار مقاوم در مقابل ضربه نیازمند داشتن هر دوی استحکام و سختی است؛ استحکام به قابلیت یک ماده برای مقاومت در مقابل آسیب اشاره دارد که به طور مثال، فولاد دارای چنین ویژگی است. از سوی دیگر، سختی، به قابلیت ماده برای پراکنده کردن انرژی اشاره دارد که پلاستیک آن را به خوبی انجام میدهد.
اما مواد کامپوزیت جدید دارای ترکیبی از این ویژگیها هستند که در تمامی ماده توزیع شدهاند.
به دلیل استفاده از چاپ سه بعدی در این مطالعه، امکان تولید کلاههای ایمنی شخصی وجود دارد. در واقع، رایانه بر اساس اسکنی که از جمجمه فرد تهیه میکند، میتواند کلاه ایمنی را برای وی بهینه و شخصی سازی کند.
جزئیات این دستاورد علمی در Advanced Materials منتشر شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.