تویوتا، شرکت عظیم خودروسازی ژاپن از پروژه ساخت خودروی پرنده حمایت و در آن سرمایهگذاری خواهد کرد.
به نقل از بی بی سی، این شرکت اعلام کرد در سه سال آینده ۴۴۰ هزار دلار به گروه "کارتیویتور" (Cartivator) کمک مالی خواهد کرد تا طراحی و تولید خودروهای پرنده را پیش ببرد.
کارتیویتور از گروهی از متخصصان جوان و داوطلب تشکیل شده که در صنایع خودروسازی و هوا-فضا کار میکنند و این پروژه غیر تجاری را راه اندازی کردهاند تا با ارائه شکل تازه حمل و نقل، "رویای تازهای به نسلهای آینده ببخشند" و همه تا سال ۲۰۵۰ بتوانند در آسمان برانند.
تا به حال این گروه با کمکهای مردمی (حدود ۲۳ هزار دلار) پروژه خودروی پرنده "آسمانرو" (Skydrive) را پیش برده است. آسمانرو از فناوری پهپاد (هواپیماهای بدون سرنشین) سود میبرد و سه چرخ و چهار ملخ دارد.
گروه سازنده، "آسمانرو" را کوچکترین خودروی پرنده معرفی میکند که ابعاد آن ۱.۳ در ۲.۹ متر است. سرعت پروازی آن به 100 کیلومتر در ساعت میرسد و 10 متر بالاتر از سطح زمین پرواز میکند.
این گروه امیدوار است در المپیک تابستانی سال ۲۰۲۰ که در توکیو برگزار میشود با استفاده از این خودروی پرنده مشعل المپیک را روشن کند.
شرکتهای مختلفی در سراسر دنیا از جمله در آمریکا، آلمان، هلند، اسلواکی و چین برای تولید خودروهای پرنده تلاش میکنند تا بخشی دیگر از داستانهای علمی-تخیلی را به واقعیت زندگی روزمره تبدیل کنند.
جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت ربات تبدیلشونده دو منظورهای شدند که میتواند مانند یک خودرو بر روی زمین حرکت کند و در عین حال با تغییر وضعیت ساختاری به شکل یک وسیله پرنده جهت طی مسافتهای هوایی درآید.
تیمی از مهندسین و فارغالتحصیلان دانشکدههای مهندسی هوافضا و برق دانشگاه صنعتی شریف موفق به توسعه مقیاس بدون سرنشین از خودروی پرنده شدند که مشابه عینا خارجی ندارد. این ربات ماژولار قابلیت حرکت روی خشکی و هم قابلیت پرواز با تغییر آرایش ساختاری دارد. این تیم در مسابقات بینالمللی نوآوریهای آینده صنعت خودرو در فرانسه موفق به راهیابی بین ۲۴ تیم نهایی از بین ۱۷۰۰ تیم از نزدیک به ۸۰۰ دانشگاه جهان شده است.
بنا بر این گزارش، استارتاپ FlyUPAV متشکل از جمعی از فارغالتحصیلان دانشکده مهندسی برق و هوافضای دانشگاه صنعتی شریف و متخصصین داخلی و خارجی با هدف ساخت خودروی پرنده سرنشیندار برای مصارف داخل شهری مشغول به فعالیت است. این استارتاپ موفق به ثبت بیش از 4 اختراع بینالمللی در آمریکا و سه اختراع ملی در حال تکمیل «پروتوتایپ» ربات ماشین پرنده است.
مهندس علی سالم، دانشآموخته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشکده مهندسی هوافضا و سرپرست این تیم میگوید: ما توانستیم پس از تلاش یک ساله بر روی ابعاد مختلف استارتاپ خودروی پرنده، 5 ثبت اختراع در کشور آمریکا داشته باشیم و در جشنوارههای مختلف کارآفرینی در سطح بین المللیشرکت کنیم.
این دانشآموخته شریفی میافزاید: تیم ما نه تنها برای مختصات فنی طرح زمان گذاشت، بلکه بر روی مدل درآمدزایی و کسبوکار این طرح نیز به صورت حرفهای زمان گذاشته و در ترسیم مدل کسب وکار و درآمدزایی این استارتاپ، به سطحی رسیدیم که قابلیت ارائه به سرمایهگذاران بزرگی از دره سیلیکون (Silicon Valley) نیز پیدا کردهایم. همچنین، شتابدهنده Plug&Play از دره سیلیکون هم به طرح ما علاقهمند شدند، اما هنوز دنبال یافتن سرمایهگذاران بهتری هستیم.
وی میگوید: این طرح توانسته در همین مدت کوتاه بازخورد بینالمللی مناسبی در جشنوارههای کارآفرینی داشته باشد. البته استارتاپ خودروی پرنده در دنیا به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد. بنابراین ما با حضور موفق توانستیم جزو مدعیان در این حوزه باشیم، اما هنوز جای کار زیادی وجود دارد.
این دانشآموخته شریفی در خصوص عناوینی که این تیم توانسته در عرصه بینالمللی کسب کند، اظهار میکند: تیم ما توانست در مسابقات نوآوریهای صنعت خودرو در فرانسه (Valeo Innovation Challenge) از میان 800 دانشگاه از سراسر دنیا به مرحله نهایی راه یابد. همچنین حضور در مسابقات شرکتهای نوپا از طرف SeedStarWorld، مسابقات MassChallenge در بوستون آمریکا، دریافت دعوتنامه از شتابدهنده KickStart در زوریخ سوییس و راهیابی به مرحله نهایی از بین 3000 استارتاپ از سراسر دنیا از جمله موفقیتها و افتخاراتی است که توسط تیم ما کسب شده است.
مهندس سالم در ادامه با اشاره به کاربرد این ربات میگوید: امروزه وجود رباتهای دومنظوره برای انجام طیف خاصی از ماموریتها ضروری به نظر میرسد. به صورت متداول رباتها در دو فرم ربات ماشین یا ربات پرنده شناخته میشوند. در اینجا ربات زمینی به رباتی اطلاق میشود که روی سطوح زمین مانور حرکتی انجام دهد و ربات پرنده توانایی انجام مانورهای هوایی دارد. اختراع حاضر، ربات دومنظورهای است که میتواند مانند یک خودرو روی زمین حرکت کند و در عین حال با تغییر وضعیت ساختاری به شکل یک وسیله پرنده جهت طی مسافتهای هوایی درآید. این تغییر آرایش به ربات این امکان را میدهد که از عهده ماموریتهای زمینی و هوایی همزمان برآید. از قابلیتهای این ربات دومنظوره میتوان به عکسبرداری و فیلمبرداری، دادهبرداری و حمل کالا اشاره کرد. از کاربری دیگر این ربات میتوان به یک پلترفم رباتیک پایه آزمایشگاهی برای تست و ساخت نسل آینده خودروی پرنده سرنشیندار اشاره کرد. ما برای اختراع این ربات مجبور شدیم تا چرخ دومنظورهای را از نو اختراع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این چرخ دومنظوره، در اداره کل مالکیت معنوی ایالات متحده به ثبت رسیده است و در حال ثبت در ایران است.
این محقق ایرانی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر رقبای ما از آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس و اسلوواکی در حال توسعه نسخه آزمایشی خودروی پرنده هستند. ما نسخه بدون سرنشین را تست کردیم و در مرحله بعد سراغ موتورسیکلت پرنده یا نسخه سرنشیندار ربات خواهیم رفت. موتور سیکلت پرنده ما فعلا یکسری تستهای شبیهسازی در نرمافزارهای مهندسی طی کرده و پس از سرمایهگذاری، ساخت نسخه سرنشیندار را آغاز خواهیم کرد. این طرح هم مانند نسخه رباتیک خود نمونه عینا خارجی ندارد و از این حیث میتوان آن را اولین موتور سیکلت پرنده تبدیلشونده برای مصارف شهری در دنیا نامید.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف در پایان در خصوص حمایت مسئولین گفت: مسؤولین دانشگاه طبیعتا با محدودیتهایی مواجه هستند اما امیدواریم که بتوانیم با دریافت کمکهای مادی و معنویشان به نتایج مطلوبتری دست یابیم.
شرکت اسپیس ایکس قصد دارد با استفاده از موشک فالکون 9 ماهواره ارتباطی اینمارست-5 را به فضا بفرستد.
به نقل از زینیوز، این پرتاب ساعت 3:51 بامداد سهشنبه به وقت تهران از پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب خواهد شد و پرتاب آن به صورت زنده از پایگاه اینترنتی اسپیس ایکس پوشش داده خواهد شد.
ماهواره "اینمارست-5" (Inmarsat-5) بیش از 6100 کیلوگرم وزن دارد و سنگینترین محموله فالکون 9 از آغاز فعالیتهای این موشک محسوب میشود.
اینمارست یک شرکت فعال در عرصه ارتباطات است و با استفاده ماهوارههای خود به بسط ارتباطات شبکه اینترنت در جهان کمک میکند.
ماهوارههای این شرکت یکی از مبادی ورودی اینترنت در خاورمیانه و ایران هستند و از سال 2015 تا به حال چهار ماهواره از این شرکت در مدار زمین مستقر شدهاند.
این ماهواره به سفارش شرکت "اینمارست" توسط شرکت بوئیگ ساخته شده است و 32 دقیقه پس از پرتاب از تیمهای زمینی بوئینگ و اینمارست دستور دریافت کرده و فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
طبق اعلام اینمارست این ماهواره در مدار زمینثابت در ارتفاع 35 هزار و 786 کیلومتری سطح زمین قرار میگیرد و پس از استقرار صفحات خورشیدی و انجام مانورهای آزمایشی شروع به ارائه خدمات و انجام وظیفه خواهد نمود.
قرار بود این ماهواره 15 روز پیش با استفاده از موشک "فالکون سنگین" به فضا فرستاده شود اما تاریخ پرتاب به بامداد سهشنبه و با استفاده از فالکون 9 موکول شد.
انتقال این ماهواره ششمین ماموریت فالکون 9 در سال 2017، پس از پنج ماموریت موفق در ماههای نخست سال جاری میلادی است.
ناسا تا ماه آینده کوچکترین و سبکترین ماهواره جهان را به فضا ارسال میکند. این ماهواره "کلامست" نام دارد که از روی نام رئیس جمهور سابق هند، دکتر عبدل کلام گرفته شده است.
به نقل از زی نیوز، این ماهواره که تنها 0.1 کیلوگرم وزن دارد توسط ریفات شاروک، نوجوان کلاس دوازدهمی هندی از شهر پالاپاتی ایالت تامیل نادو ساخته شده است.
طبق گزارشهای منتشر شده، شاروک 18 ساله این ماهواره را بخاطر شرکت در مسابقه مکعبهای فضایی که توسط سازمان فضایی ایالات متحده و idoodlelearning Inc، یک شرکت جهانی آموزشی برگزار شده طراحی کرده است.
این ماهواره از فیبر کربن پلیمری تقویت شده که بسیار سبکتر از گوشیهای هوشمند است تولید شده و قرار است تجهیزات ناسا در جزایر والپس آن را در 21 ژوئن به فضا پرتاب کند.
کلامست طی پرواز 12 دقیقهایاش به عنوان یک نمایشگر فناوری عمل خواهد کرد و انگیزهای برای راهاندازی برنامههای مقرون بهصرفه فضایی در آینده میشود.
به گفه شاروک، نقش اصلی این ماهواره نمایش عملکرد فیبر کربن تولید شده توسط فناوری چاپ سهبعدی است.
مدتهاست نویسندگان داستانهای علمی-تخیلی راجع به خیزش رباتها علیه نوع بشر در آینده و وقوع جنگ میان انسان و ربات قصهپردازی میکنند، غافل از اینکه این جنگ هم اکنون حداقل در آمریکا آغاز شده است! جنگ بر سر شغل که تاکنون رباتها برنده بودهاند.
به نقل از پایگاه یو.دبلیو.ان، اندرو مکآفی دانشمند محقق در موسسه مدیریت و تکنولوژی ماساچوست آمریکا، سالهاست در مورد عواقب سیاست جایگزینی ربات به جای انسان مطالعه میکند و هشدار میدهد. او در نویسندگی دو کتاب با این مضامین به نامهای "مقابله با ماشینها" و "دومین عصر ماشینها" مشارکت داشته و به طور منظم در کنفرانسهای مرتبط با این موضوعات شرکت میکند. نگرانیهای وی در سالیان اخیر بیش از پیش شده است.
مکآفی در کنفرانس ماه ژانویه هشدار داد، اگر روند کنونی ادامه پیدا کند بر خلاف داستانهای علمی-تخیلی این انسانها هستند که علیه رباتها قیام خواهند کرد. در حالی که دونالد ترامپ سال گذشته بخش زیادی از آرای خود را مرهون وعده ایجاد شغل است با این روند این وعده به هیچ وجه عملی به نظر نمیرسد.
مکآفی از احتمال وقوع آشوب میان رباتها و انسانها در آیندهای نزدیک خبر میدهد و نقشی که آموزش عالی میتواند برای جلوگیری از آن ایفا کند.
لفاظیهای سیاسی راجع به طبقه متوسط طی سالیان اخیر تغییری نکرده، در حالی که ترکیب این طبقه به واسطه پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییرات منفی زیادی شده است. به طوری که شغل بسیاری از اقشار متوسط جامعه توسط رباتها غصب شده است. اما چگونه؟
جواب این سوال در بررسی مسیر پیش گرفته شده توسط دولت و دیگر سازمانهاست. تکنولوژی بسیاری از کارها را تسهیل و اتوماسیون کرده است و این امر باعث شده تا بسیاری از مشاغل از دست قشر کارگر و متوسط جامعه دربیاید و به ماشینها سپرده شود. اما دولت معتقد است استفاده از انسانها در خطوط تولید کارخانهها موجب اتلاف وقت و سرمایه و کاهش بازدهی مفید میشود.
مکآفی معتقد است ورود موسسات آموزش عالی به این موضوع و ارائه راهکارهای مفید میتواند موثر واقع شود و به حل بحران پیش رو کمک کند. بحرانی که با اشغال شغلهای انسانها توسط رباتها روز به روز در حال نزدیک شدن است و میتواند پیشبینی نویسندگان کتابهای علمی-تخیلی را به طور معکوس محقق کند.
مدیر گروه هوشبری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: بیهوشی، پراسترسترین رشتههای دانشگاهی در بین رشتههای مرتبط با پزشکی است.
دکتر یوسف کلوخی در جشن فارغالتحصیلی دانشجویان رشته هوشبری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود اظهار کرد: رشته بیهوشی یکی از پراسترسترین رشتههای دانشگاهی است که با خطرات زیادی نیز همراه است. فارغالتحصیلان این رشته معمولا به اتاقهای عمل مختلف میروند لذا باید انگیزهها را در خودت قوی کنند تا بتوانید از پس مشکلات برآیند .
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه مشکلات موجود در اتاق عمل هم با مریض و هم با پزشک و پرسنل بیمارستان مرتباط است، تصریح کرد: رشته بیهوشی با وجود سختی همه رشتههای پزشکی، پراسترسترین رشته مرتبط با حوزه درمان است و ممکن است واقعا انسان را ناخودآگاه افسرده کند لذا شما باید قادر باشید با این مشکلات مقابله کنید .
کلوخی خطاب به فارغالتحصیلان رشته بیهوشی اظهار کرد: کسی که وارد رشته بیهوشی میشود حتما خیلی عاشق بوده که آمده و مطمئنم همه شما از جمله این افراد هستید البته بعضیاوقات انسان ممکن است پشیمان شود که چرا در این رشته پا گذاشته چراکه تقریبا خیلی از مشکلات اتاق عمل روی دوش مجریان این حرفه است، بنابراین باید انگیزهتان را برای کار و تلاش و خدمت قوی کنید.
وی ادامه داد: ممکن است گاهی برخوردهایی با شما در فضای بیمارستان صورت گیرد که بعضیاوقات بر وفق مراد شما نباشد و شمارا از راهی که میخواهید بروید سرد کند و مشکلاتی برایتان ایجاد کند. پس هوشبری رشته ای است که واقعا باید خیلی انگیزه و مقاومت داشته و بکوشید از مشکلاتی که برایتان به وجود میآید در حقیقت یک نردبان ترقی برای خودتان درست کنید، نه اینکه پس رفت کنید و بگذارید مشکلات شمارا در خودش ذوب کند .
مدیر گروه هوشبری واحد دانشگاهی شاهرود افزود: اگر عاشق نباشید نمیتوانید در این راه استقامت کنید چهبسا که معمولا مشکلاتی بر سر راه شما ازجمله بیدارخوابیها و کشیکهای مختلف، و ... ممکن است شما را پس بزند لذا موفقیت در این رشته به دست نمیآید جز با عشق به کار و همنوعان.
به گزارش ایسنا-در این همایش 20 نفر از دانشجویان رشته هوشبری فارغالتحصیلی خود را جشن گرفتند.
محققان کشور دستگاههای آزمایشگاهی مخصوص تست پرتابهای موشکی و نظامی را تولید کردند که قادر است تستهای شرایط محیطی، تشعشع، باد و باران، شبیهساز پرتاب، گرد و غبار، سرما گرما و رطوبت را انجام دهد.
تجهیزات آزمایشگاهی کارآمد و پیشرفته میتواند زمینهساز ظهور و گسترش محصولات فناورانه برای بازار مصرف را به همراه داشته باشد. بر همین اساس یکی از شرکتهای دانشبنیان کشور توانسته است تجهیزات آزمایشگاهی را برای بازار فناوریهای راهبردی تولیدی کند.
دستگاههای آزمایشگاهی مخصوص تست پرتابهای موشکی و نظامی شامل تست شرایط محیطی، تشعشع، باد و باران، شبیهساز پرتاب، گرد و غبار، سرما گرما و رطوبت از جمله تجهیزات ساخته شده در این شرکت است که در زمینه تحقیقات هوا و فضا و تست و کنترل کیفیت کاربرد دارد و در اکثر مراکز تولید تجهیزات نظامی مورد استفاده قرار میگیرد.
دستگاههای آزمایشگاهی مخصوص تست پرتابههای موشکی و نظامی قادر است شرایط گوناگونی را مانند شرایط محیطی، تشعشع، باد و باران مورد تست و بررسی قرار دهد.
علاوه بر آن دستگاههای دیگری نیز طراحی و تولید شده است که از مهمترین آن میتوان به دستگاههای مورد نیاز در آزمایشگاهها و مراکز تولید بیوتکنولوژی و کشاورزی که شامل ژرمیناتور، فریزر آزمایشگاهی، انکوباتور، اتاق رشد و اتاق کشت بافت، خشک کنهای تحقیقاتی و تولیدی و گلخانههای تحقیقاتی اشاره کرد.
تجهیزات و خشککنهای صنایع کشاورزی که در چندین سایز و مدل ساخته میشود، به چندین کشور مانند تانزانیا، ارمنستان، تاجیکستان، چین، گرجستان و ساحل عاج که بستر صادراتی مناسبی دارند، صادر شده است.
محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا موفق به ساخت یک نسخه مینیاتوری از یک ریه در یک ظرف آزمایشگاهی شدند.
به نقل از گیزمگ، این اندام کوچک که "organoid" نام دارد، دقیقا مانند یک ریه واقعی کار میکند.
هدف محققان از ایجاد این اندام کوچک استفاده از آن برای پیوند یا زنده نگه داشتن بیماران به صورت مستقیم نبوده بلکه قصد دارند از آن به عنوان یک ابزار تحقیقاتی برای مطالعه بیماریهای انسانی و آزمایش داروهایی که میتواند به بازسازی بافت آسیب دیده کمک کند استفاده کنند.
یک تیم از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا(CUMC) موفق به ایجاد یک ساختار کوچک سهبعدی از سلولهای بنیادی پرتوان انسانی شدند که از عملکرد و ظاهر یک ریه واقعی در اندازه کامل تقلید میکند.
محققان این پژوهش اظهار کردند: ما پیشتر نیز نقش بسزای سلولهای بنیادی را در تعدادی از تحولات مثبت در رشد بافت قلب، تاندونها و حتی جنین موش مصنوعی مشاهده کردهایم.
این پژوهش ماه گذشته در Nature Cell Biology منتشر شده است.

.: Weblog Themes By Pichak :.