ناسا از جدیدترین مریخنورد خود که قابلیت حمل چهار سرنشین را دارد و میتواند به عنوان یک آزمایشگاه سیار مورد استفاده قرار بگیرد، رونمایی کرد.
به نقل از دیلیمیل، این مریخنورد شش چرخه که با باتری کار میکند در اواخر سال 2016 ساخت آن آغاز شده و در ماه آوریل سال جاری میلادی ساخت آن پس از پنج ماه به پایان رسیده است.
این مریخنورد کانسپت از نظر ظاهری شباهت زیادی به ماشین بتمن دارد.
البته قرار نیست این نمونه به مریخ فرستاده شود و در زمین در تور آشنایی با مریخ ناسا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
جنس بدنه این مریخنورد از فیبر کربن و آلومینیوم است و با باتریهای شارژشونده با نور خورشید کار میکند.
این مریخنورد 8.5 متر طول، چهار متر عرض و حدود 2250 کیلوگرم وزن دارد.
ناسا به صورت رسمی جزئیات پروژه این مریخنورد را اعلام نکرده اما این نمونه در نمایشگاه پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به نمایش درآمده است.
مهمترین قابلیت این مریخنورد توانایی آن در حرکت مابین سخرههای صعبالعبور مریخ است. چرخهای آن 1.3 متر ارتفاع و 75 سانتیمتر قطر دارند و کانالهایی در آنها تعبیه شده است که شنهای سطح مریخ مشکلی برای حرکت آن ایجاد نخواهد کرد.
این مریخنورد میتواند سرعتی بین 95 تا 110 کیلومتر بر ساعت داشته باشد.
"مارک پارکر"(Marc Parker) یکی از مهندسان سازنده این وسیله گفت: ناسا این ایده را به شرکت ما اعلام کرد ولی تمام هزینه های ساخت آن از منابع سرمایه خصوصی تامین شده است.
وی افزود: من و همکارانم در هفته بین 80 تا 100 ساعت برای ساخت این مریخنورد زمان صرف کردهایم.
یک شرکت استرالیایی به دنبال تولید برق از امواج اقیانوس با ایجاد نوعی "موجچاله" (blowhole) مصنوعی است.
به نقل از گیزمگ، جریان بیپاپان اقیانوس میتواند منبع ایدهآلی برای تولید برق باشد و سامانه ابداعی شرکت Wave Swell Energy به منظور تحقق بخشیدن به این هدف ارائه شده است.
این ابزار به شکل یک ستون بتنی است که در دریا قرار میگیرد و امواج را به داخل یک اتاقک مرکزی پمپاژ و سپس از آن خارج میکند. این موضوع باعث میشود هوا از طریق نوعی مدخل موجود بر روی سطح آب به سمت بیرون حرکت کرده و یک توربین را به حرکت در آورد.
سازه ابداعی دارای طول و عرض 20 متر بوده و ارتفاع آن نیز 18 متر گزارش شده است.
این سامانه در فرکانس طبیعی امواج عمل میکند به طوری که آب داخل اتاقک نوسان میکند و حرکت رو به بالا و پایین آن تقویت میشود زیرا سیستم با همان فرکانس امواج عمل میکند. این موضوع مهم است چون فناوری ابداعی میدان موج احاطه شده را تغییر داده و انرژی بیشتری دریافت میکند.
بازدهی حداکثری این سیستم تولید یک مگاوات برق و بازدهی متوسط آن 470 کیلووات اعلام شده است. گفته میشود این سیستم میتواند هر کیلووات ساعت برق را با هزینه 0.07 دلار آمریکا تولید کند.
قرار است شرکت سازنده سیستم جدید را به آن سوی کینگ آیلند بفرستد که بین ایالت تاسمانیا و خاک اصلی استرالیا واقع شده است. با داشتن جمعیت کمتر از دو هزار نفر، این جزیره بستر آزمایشی مناسبی برای انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میآید.
یک عکاس سوئدی موفق به طراحی یک نگهدارنده لنز دوربین شده که میتواند به عکاسان در جهت تسریع در وقت و از دست ندادن سوژههای مورد نظر کمک کند.
به نقل از گیزمگ، این محصول کهTriLens نام دارد، از یک بدنه استیل گردان تشکیل شده که توانایی نگهداری سه لنز دوربین به صورت همزمان را دارد.
این دستگاه قابلیت نگهداری هر نوع لنزی را داشته و به راحتی به کمربند کاربر متصل میشود و نیاز کاربر برای حمل محفظههای بزرگ لنز را نیز برطرف میکند.
وزن کلی این دستگاه در حدود 300 گرم بوده اما میتواند لنزهای بزرگ با وزنی تا 100 کیلوگرم را نیز تحمل کند.
در حال حاضر قیمت این فناوری در حدود 96 دلار است.
شرکتهای تویوتا و nvidia به منظور توسعه و بهبود هوش مصنوعی اتوموبیلهای خودران، پیمان همکاری بستند.
به نقل از nvidia news،تولید خودرو با توسعه سیستمهای نرمافزاری موردنیاز بسیار تفاوت دارد، علی الخصوص اگر هدف، تولید خودروهای خودران باشد. به همین دلیل تویوتا کارگروهی را با شرکت nvidia به منظور توانمندسازی اتومبیلهای خودران توسط تعداد زیادی از حسگرهایی که این نوع خودروها نیاز دارند، تشکیل داده است.
شرکت تویوتا برای توسعه یک پلتفرم محاسباتی مهم به نام "Drive PX AI" برای اتوموبیلهای خودران با شرکتnvidia همکاری میکند. این پلتفرم هوش مصنوعی در کسری از ثانیه اطلاعات زیادی که توسط حسگرها تولید میشود را محاسبه میکند و بدین طریق باعث توسعه کاربردی اتومبیلهای خودران میشود.
خودروهای خودران اطلاعات زیادی تولید و پردازش میکنند. دوربینها با همراهی رادار و حسگرهای جانبی خبر از چگونگی وضعیت مسیر، ترافیک و خودروهای اطراف میدهند که همه این اطلاعات بایستی در کسری از ثانیه پردازش شوند.
شرکت تویوتا بیش از 20 سال است که بر روی توسعه تکنولوژی اتوموبیلهای خودران فعالیت میکند. کن کویبوشی، مدیر اجرایی تویوتا میگوید: هدف والای تویوتا کاهش آمار مرگ و میر ترافیکی تا حد صفر، رسیدن به ترافیکی روانتر و رانندگی و جابجایی در شرایط ایدهآل خواهد بود. هدفمان از همکاری با nvidia نیز سرعت بخشیدن به توسعه سیستمهای رانندگی خودکار به منظور دسترسی به امنیت و توانایی و بهرهوری بیشتر است.
یک استارتاپ فرانسوی به نام SeaBubbles موفق به طراحی نمونه اولیه یک قایق تاکسی شده است.
به نقل از دیلیمیل، این استارتاپ برای طراحی فناوری جدید خود ماه گذشته 8.5 میلیون پوند کمک نقدی دریافت کرده است.
این تاکسی آبی پرنده قابلیت آن را دارد تا با سرعت 30 کیلومتر بر ساعت بر روی آب حرکت کند.
این فناوری تا سال 2018 در شهرهایی در اروپا، آسیا، خاورمیانه و آمریکا آزمایش خواهد شد.
از مزایای این تاکسی میتوان به بی سر و صدا بودن آن اشاره کرد و همچنین این تاکسی با برق نیرودهی شده و میزان آلایندگی آن صفر است.
سازندگان این فناوری قصد دارند تا سال 2024 تعداد شهرهایی که از این قایق استفاده میکنند را به 50 شهر برسانند.
این قایق تاکسی میتواند با یک مرتبه شارژ مسافت 80 تا 100 کیلومتر را بپیماید.
محققان ژاپنی موفق شدند تا با استفاده از یک پچ قلبی که از سلولهای بنیادی سالم ناحیه ران بیمار ایجاد شده،نارسایی قلبی را در بیماران درمان کنند.
به نقل از دیلی میل، به گفته محققان این پژوهش، این روش درمانی میتواند یک راه حل بلند مدت امیدوار کننده برای درمان نارسایی قلبی باشد زیرا درمانهای رایج برای نارسایی قلبی ایده آل نبوده و همگی نسبتا کوتاه مدت هستند.
نارسایی قلبی شرایطی است که در حال حاضر حدود 900 هزار نفر را در بریتانیا تحت تاثیر قرار داده است.
آنها این پچ را به سطح آسیب دیده قلب بیمار متصل کردند تا به بافت موجود قلب کمک کنند تا عملکرد بهتری داشته و در نهایت وضعیت سلامت بیمار بهبود یابد.
یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: نارسایی قلبی یک بیماری خطرناک و ناتوان کننده بوده که بیش از نیم میلیون نفر را در سراسر انگلستان تحت تاثیر قرار داده است.
نارسایی قلبی هنگامی رخ میدهد که این اندام بیش از حد ضعیف شده و توانایی آن برای پمپاژ کردن خون در سراسر بدن کاهش مییابد.
در حال حاضر، نارسایی قلبی غیر قابل درمان است، اما درمانهای مبتنی بر سلولهای بنیادی میتواند امید تازهای را برای افراد مبتلا به این بیماری بوجود آورد.
ارتش آمریکا با استفاده از امواج مغزی تکتیراندازهای نخبه خود در صدد راهاندازی یک سامانه تیراندازی هوشمند است.
به نقل از دیلیمیل، در کنفرانس رابطهای کاربری هوشمند در آمریکا، دانشمندان شرکتDCS و آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش آمریکا از طرح خود برای ایجاد یک سامانه تیراندازی هوشمند که یادگیری آن با استفاده از امواج مغزی تکتیراندازهای نخبه صورت میگیرد، رونمایی کردند.
این سامانه با استفاده از شبکه عصبی، نحوه تصمیمگیری انسان برای انتخاب زمان مناسب برای شلیک را بررسی و سعی میکند از الگوریتمهای ایجاد شده برای شلیک به اهداف استفاده کند.
این طرح چندیدن سال مورد بررسی و مطالعه بوده و میتواند به انقلابی در عرصه رویاروییهای نظامی بدل شود.
"متیو جاسوا"( Matthew Jaswa) یکی از ارائهکنندگان این طرح گفت: ما با استفاده از امواج مغزی تکتیراندازها در زمان شلیک به هدف به سامانه شلیک هوشمند آموزش میدهیم تا بتواند به تشخیص زمان درست برای شلیک دست پیدا کند.
وی افزود: این سامانه با تجزیه و تحلیل این سیگنالها میتواند قابلیت هدفگیری خود را بهبود ببخشد.
این تنها تلاش برای ساخت سامانههای هوشمند نامی محسوب نمیشود. چندی پیش آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) اعلام کرد به نبال کشف روشهایی برای هک کردن مغز سربازان است.
دارپا اعلام کرد که به هشت مرکز تحقیقاتی کمکهای مالی و علمی مورد نیاز را ارائه کرده است تا بتوانند راههایی برای افزایش توانمندی ذهنی و افزایش سرعت یادگیری سربازان ارائه کنند.
دولت سوئد با سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری در زمینه علم و فناوری بزرگترین حامی تحقیقات علمی در منطقه اسکاندیناوی محسوب میشود.
دولت سوئد بزرگرترین حامی مطالعات علمی و مراکز دانشگاهی در بین کشورهای اسکاندیناوی است و جایگاه ویژهای در تحقیقات دانشگاهی در این منطقه دارد.
در طول تاریخ دانشگاههای این کشور همواره از مراکز موفق در تولید علم و فناوری بودهاند و توانستهاند خدمات ویژهای را به جامعه علمی جهان ارائه کنند.
دانشگاه "لوند" یکی از معتبرترین و فعالترین دانشگاههای سوئد است که خدمات علمی زیادی را در کارنامه خود دارد.
این دانشگاه همواره جزو دانشگاههای برتر جهان شناخته میشود و از اعتباری بینالمللی برخوردار است. در حال حاضر این دانشگاه در سطح جهان در رتبه 73 قرار دارد.
اختراع سونوگرافی، بلوتوث، و سریعترین دوربین فیلمبرداری دنیا که میتواند با سرعت 0.2 تریلیونیم ثانیه فیلمبرداری کند، تنها بخش کوچکی از خدمات علمی این دانشگاه است.
در کنار دولت، این کشور آژانسهای علمی حمایتی و همچنین صنایع بزرگ سوئدی در حمایت از تحقیقات علمی و دانشگاهی نقش دارند.
در کنار منابع داخلی، مراکز تحقیقاتی در سوئد از اتحادیه اروپا نیز کمکهای مالی، تجهیزاتی و علمی دریافت میکنند.
در سالهای گذشته دولت سوئد سالانه بیش از 45 میلیارد کرون(5 میلیارد دلار) برای حمایت از طرحهای علمی اختصاص داده است.
نکته جالب توجه، علاقه فراوان به حمایت از طرحهای علمی و دانشگاهی در بین صنایع سوئدی است. بطوریکه میزان سرمایهگذاری این بخش در تحقیقات سه برابر دولت این کشور است.
در سوئد چهار آژانس دولتی حمایتی عمده وجود دارد که به حمایت از طرحهای تحقیقاتی در تمامی رشتههای پرطرفدار از جمله مهندسی، پزشکی، فناوریهای روز و علوم انسانی اشتغال دارند.
در بین این آژانسها بیشترین مبلغ اختصاصیافته برای حمایت از تحقیقات در حدود 5.5 میلیارد کرون (618 میلیون دلار) بوده است.
علاوه بر آژانسهای دولتی، چندین آژانس حمایتی خصوصی در این کشور فعال هستند که با توجه به سیاستهای علمی و تحقیقاتی خود به حمایت از طرحهای مختلف میپردازند.
برای نمونه این مراکز در پنج سال گذشته بیش از 450 میلیون دلار به مراکز دانشگاهی و آموزش عالی در سوئد کمک کردهاند.
جامعه مبارزه با سرطان سوئد یکی دیگر از این مراکز است که 44 میلیون دلار به تحقیقات انجام شده در این زمینه کمک کرده است.
در کنار آژانسهای حمایتی، بنیادهای موقوفه زیادی در سوئد فعالند که نقش مهمی در حمایت از تحقیقات علمی دارند. بسیاری از این مراکز در سالهای دهه 90 میلادی تاسیس شدهاند و سالانه مجموعا حدود 135 میلیون دلار به تحقیقات علمی و دانشگاهی کمک میکنند.
در سالهای اخیر میزان اعتبارات اختصاص یافته به تحقیقات دانشگاهی سوئد بیش از 10 درصد افزایش داشته است.
توانمندی علمی سوئد به خاطر حمایتهای همهجانبه از سوی دولت و دیگر مراکز حمایتی، رشد قابل توجهی داشته است.
سوئد یکی از کشورهایی است که میزان پذیرش دانشجوی خارجی در آن بالاست.
از جمله اقدامات مهم دولت سوئد در حمایت از جامعه علمی و دانشگاهی این کشور استخدام تمام دانشجویان مقطع دکتراست.
اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بود که دولت سوئد با اعمال تغییراتی در قوانین این کشور اعلام کرد که تمام دانشجویان محصل در دانشگاههای این کشور در مقطع دکترا را استخدام میکند.
"هلن هلمارک" وزیر تحقیقات و آموزش عالی سوئد گفت: تمام دانشجویان دکترا به استخدام دانشگاههای محل تحصیل خود در آمده و حقوق دریافت خواهند کرد.
طبق قانون جدید دانشجویان دکترا از بیمه، حقوق بازنشستگی، مرخصی زایمان، کمکهزینه فرزند و دیگر مزایای کارمندی در این کشور بهرهمند خواهند شد.
تا سال 2014 دانشجویان خارجی مقطع دکترا حتی حق ماندن در کشور را نداشتند و میبایست پس از پایان تحصیلاتشان سوئد را ترک میکردند اما این قانون پس از ارائه لایحه از سوی نخستوزیر و تصویب در پارلمان تغییر کرد.
در حال حاضر دانشجویان باید به صورت سالانه اقدام به تمدید ویزای اقامت خود کنند و فعالان دانشجویی در حال پیگیری این موضوع هستند تا بتوانند شرایط اقامت برای دانشجویان خارجی را هموارتر کنند.
موضوع طراحی، ساخت و کاربردی کردن خودروهای برقی یکی از موضوعات مورد بحث در آخرین مناظره کاندیدهای ریاست جمهوری بوده که با تلاشهای صورتگرفته، طراحی و ساخت این خودروها به عنوان گامی در جهت کاهش گازهای گلخانهای از سالها قبل در دانشگاههای کشور آغاز شده و با تلاش معاونت علمی ریاستجمهوری موانع شمارهگذاری این خودروها رفع شده است.
خودروی برقی، خودرویی است که از باتری جهت نیروی محرکه به جای موتور درونسوز استفاده میکند. اولین خودروهای برقی در قرن نوزدهم تولید شدند ولی با تولید اتومبیلهای احتراقی، تولید این گونه خودروها دچار افت شدید شد.
در دهههای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجددا خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت، ولی این علاقهمندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد. از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باتریها، مدیریت شبکه برق، نگرانیها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانهای، تحولی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته است.
از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی میتوان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانهای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد و این مزایا موجب شده که برخی از کشورها و دولتها به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی مشوقهایی برای استفاده از خودروهای برقی در نظر بگیرند؛ چراکه بر اساس پروتکل "کیوتو" گروه کثیری از کشورهای جهان متعهد شدند سطح انتشار دی اکسید کربن (CO۲) خود را تا حدود ۵ درصد کمتر از میزانی که در سال ۱۹۹۰ انتشار مییافته، کاهش دهند.
بر اساس آمارهای جهانی ۱۱ کشور با بیشترین میزان تولید دیاکسید کربن در سال ۲۰۱۵ شناخته شدند که ۱۰ کشور جهان حدود ۶۷ درصد از گاز دیاکسید کربن سراسر جهان را تولید میکنند و این در حالی است که کشور چین به تنهایی ۲۸٫۰۳ درصد از دیاکسید کربن جهان را تولید میکند. ایران در این لیست در رتبه ۹ جهانی قرار دارد.
۱۱ کشور اول دنیا از لحاظ تولید گازهای گلخانهای که ایران در رتبه نهم در سال ۲۰۱۵ قرار دارد
به گفته کارشناسان، طراحی و ساخت خودروهای برقی یکی از راهکارهای کاهش دی اکسید کربن است که در این راستا دانشگاههای کشور از سالهای قبل گامهایی را در این زمینه برداشتهاند.
این موضوع یکی از موضوعات مورد بحث در آخرین مناظره کاندیداهای ریاستجمهوری در شب گذشته بوده است که در حال حاضر با تلاشهای صورت گرفته برخی از موانع کاربردی کردن این خودرو در کشور رفع شده است.
خودروی برقی ایرانی «قاصدک نصیر»
این خودرو محصول مشترک دانشکدههای برق و مکانیک دانشگاه خواجه نصیر است. این خودرو با یک بار شارژ ۱۰۰ کیلومتر را با سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت میپیماید، ضمن آنکه آلودگی هوایی و صوتی نیز ایجاد نمیکند. همچنین ۸ باتری ۱۲۰ آمپر و ۱۲ ولت برای یک بار شارژ این خودرو کافی است.
این خودرو قابلیت بازیافت انرژی را دارد؛ زیرا موتور آن در سراشیبیها انرژی را به باتری برمیگرداند. به طور کلی میتوان گفت که این خودرو راندمانی بالا با کمترین مصرف انرژی دارد.
قرار است این خودروی برقی دو سرنشین ایرانی با حمایت علمی و نظارت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در کیش تولید شود.
خودروی برقی ایرانی «یوز»
خودروی دو سرنشین "کوآدرا Q۱ " با نام تجاری «یوز» از دیگر دستاوردهای محققان کشور در این زمینه است. این خودرو با قابلیت طی ۲۰۰ کیلومتر مسافت با ۳ ساعت شارژ و سرعت ۸۰۰ کیلومتر در ساعت توسط فناوران دانشگاه آزاد اسلامی قزوین طراحی و ساخته شده است. این خودروی شارژی که ۱۲۰ سانتیمتر عرض و ۲ متر طول و ۴۰۰ کیلوگرم وزن دارد، میتواند مشکلات پارک در خیابانها را کاهش دهد و همچنین هیچگونه آلودگی زیست محیطی ندارد.
در حال حاضر نمونه اولیه این خودرو بدون ایربگ طراحی شده است، اما طراحان آن قصد دارند در نمونههای بعدی ایربگ نیز بر روی آن نصب کنند.
این خودرو در سال گذشته از سوی رییس جمهور بازدید شد و هم اکنون نیز مشکلات مربوط به شمارهگذاری آن رفع شده است.
خودروی برقی «غزال»
این طرح با مشارکت ۸ نفر از دانشجویان که عمدتا از دانشکده مهندسی مکانیک بودند، طراحی و ساخته شد و پیرو آن با رایزنیهایی که با مسؤولان ایران خودرو صورت گرفت، این طرح به مرکز تحقیقات ایران خودرو ارائه شد. در بهار سال ۱۳۸۴ ساخت خودرو آغاز شده و در تابستان همان سال به اتمام رسید و اولین خودروی خورشیدی در کشور و خاورمیانه ساخته شد.
این خودرو تاکنون در چند نسل طراحی و عرضه شده است که از آن جمله میتوان به «غزال ۱» اشاره کرد. این خودرو یک خودروی سه چرخ بود و غزال ۲ نیز به همان صورت ساخته شده بود، با این تفاوت که غزال یک به مراتب سنگینتر بود؛ یعنی حدود ۱۵۰ کیلوگرم وزن آن بیشتر و دارای شاسی آهنی بوده است.
جنس شاسی غزال ۲ از کامپوزیت ساخته شده و مواد پیشرفتهتری در آن استفاده شده بود. موتوری که بر روی چرخ عقب در غزال ۲ قرار گرفته و همچنین سلولهای خورشیدی آن راندمان بالاتری نسبت به غزال ۱ داشت.
در نتیجه غزال ۲ نسبت به غزال ۱ هم سبکتر و هم دارای راندمان بالاتری بود. در غزال ۳ تفاوت عمده این بود که چهار چرخ دارد و دو موتور الکترونیکی بر روی دو چرخ عقب کار گذاشته شده است و ظرفیت سرنشین آن به دو نفر ارتقاء یافت و این، غزال ۳ را به خودروهای تجاری خیلی نزدیک کرد.
اکنون این محققان با طراحی و ساخت غزال ۳، اقدام به ساخت غزال ۴ کردهاند که شکل خودرو در آخرین نسل کاملا تغییر خواهد کرد و شبیه خودروهای معمولی میشود و ظرفیت آن چهار سرنشین خواهد شد.
با توجه به پیشبینی که کارشناسان و تحلیلگران میکنند، در آینده استفاده از خودروهای برقی رایج خواهد شد و خودروهای خورشیدی هم که نوعی از خودروهای برقی هستند، شاید درحدود ۱۵ تا ۲۰ سال آینده مورد استفاده قرار گیرند.
خودروی برقی دانشگاه کاشان
خودروی هیبرید برقی «شاهب ۲» حاصل تلاش یکساله گروه خودروسازی شاهب دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان است که با حمایت شرکت سایپای کاشان و توسط جمعی از دانشجویان رشتههای برق و مکانیک ساخته شده است.
این خودرو با پلت فرم و شاسی پراید ۱۳۲ بوده که از یک موتور بنزینی ۴ سیلندر ۶۳ اسب بخار و یک موتور الکتریکی ۳۰ اسب بخار بهره میبرد. توان مورد نیاز موتور الکتریکی از ۱۷ عدد باتری لیتیم- یون پلیمر که بصورت سری به یکدیگر متصل شدهاند، تهیه شده است.
مشکل شمارهگذاری خودروهای برقی رفع شد
با توجه به تلاشهای صورت گرفته برای ساخت خودروهای برقی و تاثیر آنها در کاهش تولید گازهای گلخانهای برنامهای برای کاربرد این خودروها در کشور اجرایی شد، به گونهای که دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری از رفع مشکل شمارهگذاری این خودروها در کشور خبر داد و گفت: این اقدام کمک شایانی به رفع آلودگی هوای کشور خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه معاونت علمی از هر نوع فناوری که در راستای رفع نیازهای کشور و استفاده از مزایای آن از سوی مردم باشد، حمایت میکند، یادآور شد: به منظور توسعه این فناوری در دولت یازدهم موانع شمارهگذاری این نوع خودروها رفع شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.