کنترلرهای جدید مایکروسافت کاملا به وسیله سنسورهای موجود در هدست ردیابی میشوند و هیچ نیازی به دوربینهای خارجی و فناوریهای دیگر ندارند.
قرار است در فصل تعطیلات پیشرو، این کنترلرها همراه با یک باندل از طرف شرکت ایسر با قیمت ۳۹۹ دلار به فروش برسند. کنترلرهای Windows Mixed Reality شباهت زیادی به Oculus Rift و htc vive دارند. حلقهای از LEDها روی کنترلر دیده میشوند که وظیفه ردیابی دارند، پس از آن پنلی همراه با ترکپد دایرهوار، دستگیره آنالوگ و دکمه منو روی این کنترلر جای گرفتهاند.
برای اولین بار است که موشن کنترلرهایی با این طراحی که بر اساس ردیابی درون به بیرون است را مشاهده میکنیم که در واقع بخشی از برنامه مایکروسافت برای سیستمهای واقعیت مجازی و افزوده است که میتوان در هر جایی از آنها استفاده کرد.
استفاده از دارچین به عنوان دارو از زمانهای قدیم متداول بوده و این ادویه محبوب در مصر باستان، چین و هند برای آشپزی و تهیه دارو مورد استفاده قرار میگرفته است.
کارشناسان در یک مطالعه که در مجله مراقبت دیابت در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، بر روی ۶۰ زن و مرد داوطلب مبتلا به دیابت نوع ۲ که قرص دیابت مصرف میکردند آزمایش استفاده از دارچین به عنوان داروی کاهنده قند خون را آزمایش کردهاند.
شرکت کنندگان در گروههای مختلف به میزان ۱، ۳ و ۶ گرم دارچین کاسیا را به شکل کپسول به مدت ۴۰ روز مصرف کردند. پس از این زمان و با آزمایش خون پزشکان دریافتند سطوح قند خون داوطلبان بین ۱۸ و ۲۹ درصد در هر سه گروه که دوزهای مختلفی از دارچین را دریافت کردهاند کاهش یافته است.
در عین حال این مطالعه نشان داد که استفاده از دارچین برای مبتلایان به دیابت نوع یک تاثیر خاصی در کاهش قند خون ندارد.
علاوه بر کاهش و کنترل قند خون مصرف دارچین میتواند سبب کاهش تری گلیسرید خون (چربی خون) و (LDL) سطح کلسترول بد خون شود.
برخی افراد به دارچین حساسیت دارند به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند قبل از مصرف این ماده حتماً تست آلرژی انجام شود، زیرا دارچین میتواند باعث باعث سوزش زبان، ایجاد زخم و یا سوزاندن پوست در برخی مواقع شود.
دارچین را میتوانید به خوراکیهای خود از جمله قهوه، چای، کاکائو، غلات صبحانه و یا سایر خوراکیها اضافه کنید و از طعم خوش مواد غذایی به همراه خواص درمانی این ادویه پرخاصیت بهرهمند شوید.
در عین حال افرادی که پس از مدتی استفاده، مصرف دارچین را قطع کردهاند، دوباره با افزایش قند خون مواجه شدهاند به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند مصرف دارچین حالت استمرار و مداومت در رژیم غذایی فرد داشته باشد.
کارشناسان میزان استفاده مناسب از دارچین را حدود سه الی ۶ گرم در روز میدانند و استفاده بیشتر از آن خاصیت ویژهای برای بدن ندارد.
ناسا با تلفیق دادههای دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی خرچنگ منتشر کرد.
به نقل از ناسا،سازمان ناسا با استفاده از دادههای ارسالی از پنج تلسکوپ مختلف موفق شد باکیفیتترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ"(Carb) تولید کند.
سحابی خرچنگ یک سحابی در کهکشانِ راهِ شیری است که قطر آن بالغ بر ۱۰ سال نوری تخمین زده میشود. این سحابی در صورت فلکی گاو (ثور) قرار دارد و فاصله آن از زمین در حدود 6500 سال نوری است.
اسناد ثبت شده به وسیله چینیها، ژاپنیها وسرخپوستان آمریکا حاکی از آن است که در سال ۱۰۵۴ میلادی یک ابرنواختر در کهکشان ما منفجر شدهاست. اکنون میدانیم که باقیماندهٔ آن ابرنواختر، جسمی است در صورت فلکی گاو که سحابی خرچنگ نامیده میشود.
این سحابی که در اوایل یک سحابی سیارهای تلقی میشد، اکنون به منزله یکی از شناخته شدهترین بقایای ابرنواختری است. سحابی خرچنگ، هم از نظر ویژگیهای مشاهده شده در آن و هم از نظر گسترهٔ وسیع تابشهایی که از آن دریافت میکنیم و به ما اطلاعات میرساند، جسم قابل ملاحظهای است.
سحابی خرچنگ با سرعتی حدود ۱۵۰۰ کیلومتر بر ثانیه در حال از هم گسستگی است. انتظار میرود که این سحابی درچند هزار سال آینده به تدریج در تمام طول موجها کم فروغتر شده و سرانجام ناپدید گردد. در این میانه سحابی خرچنگ قویترین منبع تابش امواج رادیویی و پرتوی ایکس در آسمان است که احتمال میرود یکی از عوامل صدور بخش بزرگی از پرتوهای کیهانی آسمان همین سحابی باشد.
یکی از قابل ملاحظهترین نمودهای سحابی خرچنگ جسم مرکزی آن است که اکنون به عنوان بازمانده ستارهٔ مسبب ابرنواختر شناخته میشود. این جسم اصلاً یک ستاره معمولی نیست بلکه فقط در چند هزارم ثانیه میدرخشد، و با دورهای در حدود ۰٫۰۳ ثانیه برق میزند و سپس خاموش میشود وبه احتمال زیاد یک تپاختر است.
تپ اخترها (Pulsar) ستارههای نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران میکنند و پالسهای مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر میکنند. برخی از تپاخترها نیز پرتوهای ایکس تابش میکنند. ستارههای نوترونی در حقیقت بقایای هستهٔ ستارهٔ منفجر شدهای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند. برای نمونه تپاختری به قطر ۲۰ کیلومتر ۱٫۵۵ برابر جرم خورشید را در خود جای دادهاست. تپ اخترها هنگام تولد دمایی در حدود چند میلیون درجه سلسیوس دارند و بلافاصله شروع به سرد شدن میکنند.
برای تولید تصاویر جدید از سحابی خرچنگ ار دادههای تلسکوپهای هابل، اسپیتزر، رصدخانه نیوتن، رصدخانه چاندرا و رصدخانه "آرایه بسیار بزرگ" واقع در رصدخانه ملی رادیویی آمریکا استفاده شده است.
تپاختر موجود در قلب این سحابی سبب تابش امواج رادیویی به اطراف میشود و طوفانی از ذرات برانگیخته با انرژی بالا ایجاد میکند که به رنگ قرمز دیده میشود.
رگههای زردرنگ موجود در تصاویر به خاطر وجود اشعه مادون قرمز و همچنین ذرات غباری است که دارای اشعه ماوراء بنفش و نور مرئی هستند.
تصویر آبی رنگ این سحابی نشاندهنده اثر ابر الکترونی ناشی از فعالیتهای ابرنواختر این سحابی است.
با رشد اقتصادی جمهوری خلق چین، دولت این کشور نقش پررنگی در حمایت از طرحهای علمی و فناوری پرجمعیتترین کشور جهان دارد.
هیئت دولت چین یک برنامه جامع در راستای حمایت همهجانبه از برنامههای جدید در زمینههای علمی و فناوری تدوین کرده است که تا سال 2030 چین را به قدرتمندترین کشور در عرصه علم وفناوری تبدیل کند.
چین معمولاً به عنوان یک ابرقدرت جدید بالقوه توصیف میشود و بسیاری از تحلیلگران معتقدند پیشرفت اقتصادی سریع، توانایی نظامی فزاینده، جمعیت بسیار زیاد و تأثیرگذاری روبه رشد بینالمللی نشانههایی هستند که از نقش برجسته جهانی این کشور در در قرن بیستویکم حکایت میکنند.
چین به عنوان دومین اقتصاد قدرتمند جهان قصد دارد از قدرت اقتصادی خود برای پیشرفت در زمینههای مختلف علمی، دانشگاهی و فناوری استفاده کند.
این برنامه قصد دارد تا توانایی چین را در تمام عرصههای اصلی علم و فناوری از جمله مهندسی، پزشکی، فضا و قابلیتهای نظامی بهبود ببخشد.
آمارها نشان میدهد که چین به خوبی در این مسیر حرکت میکند و تغییرات ملموسی در عرصههای مختلف حس میشود.
در سال 2015 دولت این کشور بودجه 1.42 تریلیون یوآن (213.4 میلیارد دلار) را برای حمایت از طرحهای علمی به تصویب رساند که در دنیا رتبه دوم را برای بودجههای علمی به خود اختصاص داد.
رشد اقتصادی چین سبب افزایش 35 درصدی بودجه تحقیقات علمی شده است.
در سند مصوب هیئت دولت چین به این نکته اشاره شده است که این کشور باید به عنوان یک رقیب جدی برای دیگر کشورهای فعال در عرصه علم و فناوری مطرح شود و در این راستا گسترش دانشگاههای این کشور در دستور کار قرار گرفته است.
دانشگاههای چین در سالهای اخیر به خاطر حمایتهای جدی دولت این کشور بسیار گسترش پیدا کردهاند و تمرکز ویژهای بر روی همکاری با دیگر دانشگاههای جهان و شرکت در تحقیقات بینالمللی دارند.
تلاش برای جذب محققان و دانشجویان خارجی برجسته بخش دیگری از برنامههای دانشگاههای این کشور است.
حضور دولت چین در دانشگاههای این کشور و جهتدهی به برنامههای آنها شدیدا حس میشود.
آموزش محققان برجسته و بااستعداد برای تضمین آینده علمی چین یکی از دغدغههای اصلی برنامهریزان عرصه آموزش عالی چین بوده است.
علاوه بر برنامههای ویژه برای حمایت از دانشگاهها، ساخت و گسترش مراکز تحقیقاتی در شهرهای بزرگ نظیر پکن و شانگهای از اولویتهای دولت چین است.
در سند چشمانداز 2030 چین به این موضوع اشاره شده است که آزمایشگاههای ملی چین مهمترین مراکز تولید علم در این کشور خواهند بود.
ایجاد مناطق بزرگ برای تجمع مراکز علمی همانند دره سیلیکون در آمریکا نیز مورد توجه دولت چین بوده است.
مسؤولان دولتی موظف به پیگیری روند انجام این موارد و همچنین ارائه گزارش به هیئت دولت، مجلس ملی خلق و کنگره حزب کمونیست چین هستند.
چین دستاوردهای زیادی در عرصه ابررایانهها، ریزپردازندهها و همچنین مهندسی برق داشته است.
راهاندازی ایستگاه فضایی اختصاصی و همچنین ارسال فضانورد به فضا از جمله توانمندیهای این کشور قدرتمند است.
سازمان ملی فضایی چین (CNSA) سازمان ملی فضایی کشور چین است.
برنامه فضایی چین از سال ۱۹۶۱ میلادی با پرتاب موشک به فضا آغاز شد و با ساخت ماهواره با کمک شوروی گسترش یافت.
در سال ۱۹۷۰ میلادی چین توانست پنجمین کشوری شود که ماهواره ساخت خود را به فضا بفرستد. پس از آن چین برنامه فرستادن انسان به فضا را در دستور کار خود قرار داد و بالاخره در سال ۲۰۰۳ میلادی موفق شد پس از شوروی و آمریکا سومین کشور جهان باشد که انسان به کیهان بفرستد.
در تمام کشورهای موفق در عرصه علم و فناوری دولت نقش حیاتی دارد و تصمیمات آن تاثیر مستقیمی بر سرعت گرفتن پیشرفتهای علمی کشور دارد.
در 10 سال اخیر همیشه این سوال از بسیاری از دانشجویان رشته کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار(MBA) مبنی بر اینکه دلیلشان برای تحصیل در این رشته چیست، اغلب یک جواب مشترک و قابل حدس داشته است: کسب درآمد! با اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته در حال کسب درآمدهای خوب هستند اما باید توجه داشت که درآمد نمیتواند انگیزه کافی برای تحصیل این رشته باشد.
به نقل از پایگاه استیتمنت(Statement)، بسیاری از افراد تصور میکنند مدرک کارشناسی ارشدMBA میتواند آنها را در مسیر موفقیت قرار دهد حال آنکه این تصور همیشه به ثمر نمینشیند. هزاران دانشگاه در سراسر دنیا برنامههای رشته MBA را برای دانشجویان و فعالان اقتصادی تبلیغ میکنند، اما بیشترشان از گفتن اینکه این مدرک نمیتواند موفقیت را تضمین کند امتناع میکنند.
این مدرک هرگز نمیتواند جای سعی و تلاش، تعهد کاری، کار گروهی و توانایی نتیجهگیری صحیح را بگیرد بلکه تحصیل این رشته میتواند مسائلی مانند تبلیغات صحیح، مدیریت بودجه و هزینهها، حسابداری، رفتار صحیح مدیریتی، چگونگی رهبری کردن و غیره را آموزش دهد. بهترین دانشگاههایی که این رشته را ارائه میدهند عبارتند از: دانشگاه هاروارد، استنفورد و وارتون (Wharton).
تحصیل رشته MBA در یک دانشگاه برتر درهای شرکتهای بزرگ جهانی را به روی شما میگشاید و موجب افزایش چشمگیر درآمد، آشنایی با مدیران موفق و کشف استعدادهای نهان شما میشود. در صورتی که نتوانید وارد برترین دانشگاهها شوید باید به این فکر کنید که اصلا به چه دلیل به دنبال خواندن MBA هستید؟ اگر جوابتان یادگیری دانش تجارت و بهبود شرایط کسب و کار است پس حتما این رشته را به هر نحوی شده دنبال کنید. اما اگر تنها به دنبال شغلی بهتر هستید بهتر است روی شغل فعلیتان تمرکز کنید و با تلاش و افزایش مهارتهایتان به دنبال پیشرفت در همین شغل باشید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
مدرک MBA یک مدرک کاربردی است و ارزش آن به نحوه بکارگیری آن در رشد حرفهای شما بستگی دارد. هنگامی که به یک دوره آموزش حرفهای MBA ملحق میشوید نه تنها شانس آموزش در یک دانشکده معتبر را خواهید داشت بلکه به یک دفتر کار خوب و شبکهای از فارغ التحصیلان این رشته نیز دسترسی خواهید داشت و این برای شما تبدیل به برندی میشود که در آینده رزومه بسیار خوبی برای شما خواهد شد.
این رشته میتواند شما را متحول کند و به شما جرات تغییر و انجام کارهای جدید را میدهد. تعداد بسیاری از فارغ التحصیلان برتر این رشته قبل از اینکه تصمیم به کار و تمرین روی تخصصشان بگیرند ابتدا وارد موسسات مشاوره میشوند. آنها اشتیاق و انگیزه زیادی به ایفای یک نقش موثر در شرکتی بزرگ و یا راهاندازی تجارت شخصی دارند.
وجود شبکه ای از مدیران و فارغ التحصیلان قوی در رشته MBA میتواند کار در محیطی با کیفیت با وجود بهترین ذهنها و رهبران را فراهم آورد و باعث افزایش تواناییها و بهبود یادگیری شود. در صورتی که فارغ التحصیلان این رشته در دانشگاههای درجه چندم ممکن است سالها در پی راهاندازی یک تجارت و بحث بر سر ایدهها و رویاهایشان باشند تا سرانجام بتوانند آنها را عملی کنند.
بنابراین اگر قصد خواندن MBA دارید ابتدا به این فکر کنید که به چه دلیل این قصد را دارید. اگر قصد شما یادگیری و بهبود فضای کسب و کارتان است، پس به دنبال تحصیل این رشته در بهترین دانشگاهها و موسسات باشید. چرا که این رشته بهترین برنامه و شرایط را برای تحول شرایط شغلی، آشنایی با رابطههای خوب، اصلاح تجربههای بد گذشته و البته جذابیت کار را برای شما به ارمغان میآورد و توسط MBA آینده شما تحت تاثیر مثبت قرار خواهد گرفت در صورتی که تحصیل این رشته در دانشگاههای درجه چندم و موسسات نامعتبر شما را به جایی نمیرساند.
اگرچه قرار بود بیمارستان سلولدرمانی ظرف 3سال به بهرهبرداری برسد و بنا به گفته رئیس پژوهشگاه رویان نیز ساخت آن متناسب با هزینههای کشور بوده است، اما همچنان این پروژه به دلیل عدم تامین منابع مالی معلق مانده است.
شهریور ماه سال 93 که پروژه راهاندازی و ساخت بیمارستان سلول درمانی پژوهشگاه رویان با حمایت شهرداری و جهاد دانشگاهی کلید خورد، قرار بود ظرف سه سال (96) این بیمارستان به بهرهبرداری برسد.
با این اوصاف هماکنون این پروژه در حالت معلق مانده و مشخص نیست چه زمانی تکمیل میشود.
دکتر حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان در این راستا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای اجرای این پروژه شهرداری همکاری کرده و ساخت بیمارستان سلولدرمانی تا حدودی پیش رفته است، اما در حال حاضر این مهم تقریبا رو به افول و خاموشی است.
وی افزود: تکمیل این بیمارستان نیاز به سرمایه دارد که میتواند از منابع داخلی فراهم شود که البته دست ما به این منابع نمیرسد و همچنین میتواند از منابع خارجی تامین شود که این مساله نیاز به ضمانتهای دولتی دارد که در اختیار ما قرار نمیگیرد.
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه تمام سازمانهای کشور با کمبود منابع مواجه هستند، گفت: ساخت بیمارستان سلولدرمانی متناسب با هزینههای کشور است، اما تامین هزینهها برای «رویان» کار سنگینی است.
گورابی اظهار کرد: دائم در حال پیگیری برای تامین منابع از محل داخلی و خارجی هستیم و همه جا صحبت کردهایم تا این پروژه فعال شود، اما متاسفانه نتیجه کمتری در پی داشته است.
به گزارش ایسنا، سلول درمانی شاخهای از پزشکی ترمیمی است که در آن از تزریق سلولهای فرآوری شده در خارج از بدن برای ترمیم بافت و یا اعضای بیمار استفاده میشود. در این روش که سابقه آن به بیش از 200 سال پیش برمیگردد، ممکن است سلولها قبل از تزریق، کشت و یا جداسازی نیز شوند.
یا أحمَدُ، لَیْسَ شَيْءٌ مِنَ العِبادَةِ أحَبَّ إلَيَّ مِنَ الصَّمْتِ والصَّوْمِ، فَمَن صامَ ولَمْ یَحْفَظْ لِسانَهُ کانَ کَمَن قامَ ولَمْ یَقْرَأ في صَلاتِهِ.
ای احمد! هیچ عبادتی نزد من محبوبتر از خاموشی و روزه نیست؛ پس اگر کسی روزه بگیرد، ولی مراقب زبان خود نباشد، مانند کسی است که به نماز بایستد ولی در آن قرائت نداشته باشد.
بحار الأنوار، ج 74، ص


در ابتدا اگر می خواهید عکس یا فیلم از اینستاگرام دانلود کنید باید به شما بگوییم بدون نصب نرم افزار خاص و با یک ربات تلگرامی به راحتی می توانید این کار را انجام دهید، کافیست در نوار جستجو instasave_bot را وارد کنید با ربات برای شما به نمایش درآید، در ادامه با انتخاب گزینه استارت بقیه مراحل برای دانلود به شما راهنمایی خواهد شد.
این ربات علاوه بر اینستاگرام به شما کمک می کند ویدئوهایی را از آپارات و یوتیوب هم دانلود کنید.

ربات دوم برای تبدیل فایل هایی با فرمت مختلف به PDF طراحی شده است، با وارد کردن آدرس topdf_bot می توانید این ربات را فعال کنید. با فعال شدن این ربات از شما خواسته می شود فایل مورد نظرتان را ارسال کنید، پس از ارسال فایل، می توانید در کمترین زمان آن را با فرمت PDF دانلود کنید، در عکس زیر شماره 1 و 2 گویای این توضیح است.


علاقمندان به اخبار هواشناسی و پیش بینی وضع هوا هم می توانند ربات weatherman_bot را در تلگرام فعال کنند، یکی از ویژگی های این ربات پشتیبانی از زبان فارسی است. با انتخاب گزینه START و فعال شدن ربات از شما درخواست می شود زبان پشتیبان خود را انتخاب کنید، سپس نام منطقه ای که می خواهید از وضعیت آب و هوایی آن مطلع شوید را به لاتین بنویسید تا علاوه بر نقشه شرایط جوی را برای شما نمایش داده شود.


movieS4Bot هم نام رباتی است که با راه اندازی آن می توانید اطلاعات کاملی در خصوص فیلم های سینمایی به دست بیاورید، کارگردان، کشور سازنده، سال تولید، خلاصه فیلم و حتی پوستر فیلم مورد علاقه تان را این ربات برایتان نمایش می دهد.

اگر فیلمی را در یوتیوب دیدید و تمایل به دانلود آن داشتید بدون نصب نرم افزاری خاص کافیست ربات utubebot را در نوار جستجو تایپ کرده و با انتخاب ربات آن را فعال کنید، این ربات علاوه بر دانلود فیلم ها می تواند فایل ها به با خروجی MP3 به شما تحویل دهد.


هاوکینگ که پیش از این پایان کار بشر بر روی زمین را ۱۰۰۰ سال دیگر تخمین زده بود در جدیدترین گفتههای خود این زمان را ۹۰۰ سال کاهش داده است. از حدود یک قرن پیش تاکنون، بشر دستآوردها و نوآوریهای بزرگی را رقم زده است. ما یاد گرفتهایم که پرواز کنیم (حداقل با کمک هواپیماها)، ماشینهای غولپیکر بسازیم، بیماریهای مزمن را درمان کنیم، رایانهها را روزبهروز قدرتمندتر کنیم و اینترنت و وسایل هوشمند را ارتقا دهیم. همگام با این پیشرفتها اما صدمات جبران ناپذیری هم به بار آوردهایم. جنگهای بسیار از جمله دو جنگ جهانی و تغییرات آبوهوایی تنها گوشهای از تاثیرات نیمهی تاریک تاریخ حیات بشر بر روی زمین هستند. اکنون استیون هاوکینگ، فیزیکدان سرشناس میگوید این تاثیرات در مدت ۱۰۰ سال به انقراض بشر روی کرهی زمین منجر خواهند شد و ما باید سعی کنیم خیلی زود زمین را ترک کنیم.
این نخستین باری نیست که هاوکینگ یک پیشبینی آخرالزمانی ارائه میدهد. در سالهای اخیر او انواع و اقسام هشدارها در زمینهی نابودی بشریت به دست هوشمصنوعی فوق پیشرفته یا فرازمینیها را داده است. همین نوامبر سال گذشته بود که وی اظهار کرد، بشر ۱۰۰۰ سال دیگر روی کرهی زمین مهلت زیست دارد. حال در کمتر از یک سال او این عدد را به ۱۰۰ سال کاهش داده است که ما را سخت بر آن میدارد تا از خود بپرسیم در این چند ماه چه اتفاقی افتاده است! این چند ماه باید برای هاوکینگ بسیار بد گذشته باشد که بهطور ناگهانی مهلت زندگی ما بر روی زمین را ۹۰۰ سال کاهش داده است!
از زومیت بخوانید: اشتباه هاوکینگ و آسیموف در مورد خطرات هوش مصنوعی برای انسان در آینده
جزئیات آخرین هشدار آخرالزمانی هاوکینگ در تاریخ ۱۵ ژوئن امسال در قالب یک مستند بیبیسی بهنام در جستوجوی زمینی جدید فاش خواهد شد. او در این مستند اشاره کرده است که انسان برای بقا باید در طول یک قرن آینده بهسختی تلاش کند تا به موجودی چندسیارهای تبدیل شود.
هاوکینگ توضیح میدهد که هماکنون نیز به دلیل تغییرات آبوهوایی، برخوردهای شهابی، بیماریهای واگیردار و افزایش بیرویهی جمعیت، روزهای حیات انسان روی زمین بهشماره افتادهاند. تنها راه بقا از نظر او عوض کردن سیارهی خود و آن هم در اسرع وقت است. ما قبلا هم ثابت کردهایم که میتوانیم در طول ۱۰۰ سال پیشرفتهای عظیمی داشته باشیم؛ اما آیا واقعا سفر به چند سیارهی دیگر و سکونت در آنها در این چهارچوب زمانی امکان پذیر است؟
ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیر دو شرکت بزرگ اسپیسایکس و تسلا نیز چنین دیدگاهی دارد و حتی برای تحقق ایدههای خود دست بهکار هم شده است. او مقصد زندگی آیندهی بشر را مریخ میداند. درست است که این سیارهی سرخ به ما خیلی نزدیک نیست؛ ولی در مقیاس بینسیارهای دور هم محسوب نمیشود. ماسک برنامه دارد تا سال ۲۰۲۵ انسان ها را به مریخ بفرستد و تا سال ۲۰۳۳ در آنجا کلونی تشکیل دهد. خوشبختانه این زمانها در بازهی مورد پیشبینی هاوکینگ قرار دارند. با اینحال رسیدن به مریخ و ساختن زیستگاهی پایدار برای زندگی بر روی آن میتواند چند دههی دیگر نیز زمان ببرد.
خوشبختانه نهادهای دیگری نیز برای تحقق این هدف بزرگ تلاش می کنند. ناسا برنامههایی برای رسیدن به مریخ دارد و چین نیز پروژهی خاص خود برای رسیدن به سیارهی سرخ در دست کار دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.