در سراسر جهان، هر روز رکوردهای متعددی شکسته میشوند و کتاب گینس بروزرسانی میشود که مسلما پرداختن به همهی آنها کار سختی است، مضاف بر اینکه بخش اعظم این رکوردها، از نظر علمی ارزشی ندارند؛ اما وقتی نام پورشه مطرح شود و صحبت از کشیدن هواپیمای غولپیکر ایرباس 3800 باشد، نمیتوان بیتفاوت بود.
مدل دیزلی کاین S، بیش از ۱۰۰ برابر نسبت به ایرباس 380 سبکتر است. جالب اینجا است که رکورد قبلی با عدد ۱۱۵ تن در کتاب گینس ثبت شده بود و کشیدن این هواپیما به وزن ۲۸۵ تن، تقریبا ۲ برابر رکورد قبلی است. ریچارد پین، تکنیسین پورشه پشت فرمان کاین نشست تا این افتخار با نام او نیز همراه شود. گفته میشود برنامهی کشیدن این هواپیما با خودروی دیزلی پورشه کاین، ایدهی ریچارد پین و نتیجهی محاسبات دقیق او بوده است.
شرکت هواپیمایی فرانسه (ایرفرانس) انجام این چالش را قبول کرد و البته به استقبال این ایدهی تبلیغاتی رفت. تجهیرات لازم برای بکسل ایرباس 380 که مناسب اندازه و مشخصات فنی پورشه کاین باشد نیز توسط ایرفرانس فراهم شد تا هیچ تغییری در شاسی و قسمت مخصوص بکسل در عقب کاین ایجاد نشود.
خودرویی که در این رویداد شرکت داشت، با پیشرانهی توربوی پورشه، قدرت ۵۷۰ اسب بخار و گشتاور ۸۰۰ نیوتنمتر را فراهم کرد. کاین توانست ایرباس 380 را تا مسافت ۴۲ متر در باند فرودگاه شارل دوگل پاریس بکسل کند. فراموش نکنیم، نسخهی توربو S پورشه کاین در مقایسه با دیگر مدلهای این خودرو، قدرتمندترین نمونهی قابل سفارش، محسوب میشود.
ریچارد پین میگوید:
ما برای آزمایش محصولات پورشه، معمولا تا این حد زیادهروی نمیکنیم. باید اعتراف کنم که من کار سختی انجام ندادم و البته پورشه کاین هم بدون هیچ مشکلی این کار را انجام داد. برای اولین بار، چیزی به جز بدنهی سفید ایرباس در آینههای خودرو ندیدم که برای من بسیار جالب بود. این آزمون ثابت کرد خودروهای پورشه میتوانند فراتر از انتظار خریداران عمل کنند. کاری که مدل کاین انجام داد، فراموشنشدنی بود. این خودرو کاملا استاندارد است. من با آن از لندن تا پاریس رانندگی کردم و با همین خودرو به لندن باز خواهم گشت.
کارشناس ثبت رکوردها در کتاب گینس میگوید:
در سالهای کار در گینس، رکوردهای متعدد و عجیبی ثبت کردهام؛ اما کشیدن یکی از بزرگترین هواپیماهای دنیا بهوسیلهی خودروی پورشه کاین، در میان همهی آنها شاخص و خاطرهانگیز است.
خودرویی که در این رویداد شرکت داشت، با پیشرانهی ۶ سیلندر و ۳ لیتری توربودیزل مجهز به اینترکولر همراه بود. این نسخه از پورشه کاین، ظرف ۶.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و نهایت سرعت آن محدود به ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است. قیمت کاین دیزل از ۵۶ هزار دلار شروع میشود و با آپشنهای کامل، نزدیک به ۱۰۰ هزار دلار خواهد بود.
در پایان مطلب، تماشای فیلم کوتاه این رویداد جالب را از دست ندهید.
محققان از روش ویرایش ژن کریسپر CRISPR-Cas9 برای هدف قرار دادن توالی دیانای مربوط به سرطان، کاهش تومورها و بهبود میزان زنده ماندن موشهای سرطانی استفاده کردند.
به نقل از گیزمگ، از سیستم ویرایش ژن CRISPR-Cas9 که تواناییهای متحیرکنندهای دارد، میتوان برای مبارزه با دیستروفی عضلانی، کوری و حتی HIV نیز استفاده کرد.
اما در صدر همه این بیماریها سرطان وجود دارد.
در حال حاضر محققان از دانشگاه پیتزبورگ از این روش برای هدف قرار دادن مرکز فرماندهی سرطان استفاده کردند.
در این پژوهش مشخص شد که میتوان با استفاده از این روش تومورهای مهاجم را کوچک کرده و میزان زنده ماندن فرد سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم افزایش داد.
این روش با هدف قرار دادن ژنهای همجوشی (fusion gene) کار میکند.
ژن همجوشی به ژنی گفته میشود که از آمیختگی دو ژن جداگانه پدید آمده باشد.
این تیم تحقیقاتی در پژوهش پیشین خود دریافتند که یک ژن همجوشی به نام MAN2A1-FER با ابتلای افراد به سرطان پروستات، کبد، ریه و تخمدان مرتبط بوده و به رشد و گسترش تومورها کمک می کند.
محققان در این روش از CRISPR-Cas9 برای هدف قرار دادن توالی DNA خاص و جایگزین کردن آنها با چیز دیگری استفاده کردند و قادر به دنبال کردن این الگوهای ژن همجوشی و جایگزین کردن آنها با ژنهای ضد سرطانی شدند.
این روش بر خلاف درمانهای مرسوم مانند شیمیدرمانی، فقط به سلولهای سرطانی حمله کرده و به سلولهای سالم آسیبی نمیرساند.
محققان دانشگاه پیتزبورگ در این پژوهش سلولهای سرطان پروستات و سرطان کبد انسان را به موش پیوند زده و سپس با استفاده از ابزار CRISPR ژنهای همجوشی را که منجر به بروز سرطان شده بودند، هدف قرار دادند.
آنها پس از 8 هفته مشاهده کردند که تومورها تا 30 درصد کاهش یافته و این حیوانات زنده ماندند.
اما در گروه دیگری از موشها که دچار همین بیماریها بوده، اما با روش جدید مورد درمان قرار نگرفته بودند، شاهد رشد 40 درصدی در تومورها و گسترش آن در کل بدن این حیوانات بودند و در نهایت پس از پایان این دوره تمام این حیوانات از بین رفتند.
این تحقیق در مجله Nature Biotechnology به چاپ رسیده است.
دانشمندان دانشگاه یوتا با الهام از بخشهای مکانیکی خودرو موفق به ساخت مته رباتیکی شدند که ظرف چند دقیقه جمجمه را سوراخ میکند.
به نقل از گیزمگ، رویکردهای کنونی در جراحی جمجمه دردآورند و از یک مته دستی جهت بازکردن دریچههای ظریف موجود در این بخش از سر استفاده میشود.
محققان دانشگاه یوتا اعلام کردهاند که با ساخت یک مته رباتیک روش کارآمدتری برای انجام این عمل ارائه دادهاند. این مته ابداعی قادر است چندین ساعت از مدت زمان عمل جراحی بکاهد و خطر عفونت را کاهش دهد.
ضرورت نیاز به دقت بالا در عمل جراحی جمجمه به دلیل ساختارهای به شدت حساس موجود در سر انسان است. اعصاب، رگها و شریانهای اصلی همگی محلهایی هستند که دسترسی جراحان به آنها دشوار بوده و مجبورند استخوان جمجمه را سوراخ کنند. چنین فرآیندی ممکن است دو ساعت زمان ببرد.
گروه مهندسی مکانیک دانشگاه یوتا مته خودکاری ارائه داده که با رایانه هدایت میشود و بخشهای مکانیکی خودرو الهامبخش این دانشمندان بوده است.
مته ابداعی مجهز به نرمافزار هدفمندی است که از دادههای استخوان استفاده میکند. این دادهها از گرفتن سیتیاسکن برای شناسایی ساختارهای ضعیفی به دست میآیند که جراحان حین عمل باید از آنها اجتناب کنند.
پس از دریافت دادهها، جراحان میتوانند مسیری ایمن را ترسیم کرده و مته را برای دنبال کردن این مسیر و مشخصکردن موانع ایمنی موجود در فاصله یک میلیمتری ساختار حساس برنامهنویسی کنند. در روشهای معمولی، مته دستی همزمان بخش مهمی از استخوان را از بین میبرد.
آزمایشهای انجامشده بر روی فناوری ابداعی موفقیتآمیز گزارش شدهاند و جراحان مدعی هستند میتوان از آن در فرآیندهای مختلف عمل جراحی استفاده کرد.
آنها در حال مطالعه امکان بازاریابی کردن مته جدید هستند و جزئیات آن را در Neurosurgical Focus منتشر کردند.
بزرگترین ماشین حفاری تونل دنیا پس از چهار سال حفاری در زیر زمین به سطح آورده شد.
به نقل از گیزمگ، این ماشین که «برتا» نام دارد، مته زن غولپیکری است که مسؤولیت ساخت تونل بزرگی را برعهده داشت. این تونل دارای چهار مسیر (لاین) تردد خودروها در قلب شهر سیاتل امریکا خواهد بود.
ماشین حفاری مورد بحث مسیر 2.7 کیلومتری را در زیر آسمانخراشهای این شهر بندری حفاری کرده است. هدف از این پروژه جایگزینکردن یک پل بتنی با یک تونل بود؛ زیرا این پل در زمینلرزه سال 2001 آسیب دید.
نخستین ویژگی که توجه هر فرد را به خود جلب میکند، اندازه این تونل است؛ زیرا 99.3 متر طول و 17.5 متر عرض دارد.
پل بتنی SR 99 Alaskan Way که در دهه 1950 ساخته شد، بزرگراهی دو طبقه بود که بیش از نیم قرن روزانه 110 هزار خودرو را حمل میکرد و محبوب و همزمان مورد انزجار ساکنان محلی بود.
در تاریخ 28 فوریه سال 2001، زمینلرزهای به بزرگی 6.8 در مقیاس امواج درونی زمین در ناحیه Puget Sound رخ داد که 400 مجروح، یک مرگ در اثر حملهقلبی و خسارت قابلتوجهی به ساختمانهای قدیمی را به دنبال داشت.
تلاش گستردهای برای مقاومسازی پلهای این بزرگراه با استفاده از حلقههای بتنی در مقابل بلایای طبیعی آتی انجام شد، اما این سازه به شدت آسیب دیده بود.
گرچه این بنا مرمت شد و بخش عظیمی از آن قابلاستفاده باقی ماند، مهندسان اطمینان داشتند که طراحی پایه آن بیش از اندازه سبک بوده و این که پی آن که بر روی ستونبندیهای شناور در خاک قرار گرفته بود، بسیار بیثبات بود.
همچنین این ترس وجود داشت که زمینلرزه دیگری این پل را به کلی ویران کند، همان گونه که زمینلرزه عظیم هانشین در سال 1995 چنین خسارتی را به ژاپن وارد کرد.
مسؤولان بیش از 90 جایگزین را مدنظر قرار دادند که از آن میان میتوان به جایگزینکردن پلقدیمی با یک تونل اشاره کرد و طرح نهایی به منظور حفاری تونلی جدای از اسکله ارائه شد که باید زیر مرکز شهر و در عمق 61 متری قرار میگرفت تا از انباشتی از ستونبندیها، کابلها و لولههای متعلق به 160 ساختمان بالاتر اجتناب شود.
ماشین «برتا» به صورت سفارشی توسط شرکت «هیتیچا زوسن» ژاپن ساخته و آزمایش شد و ساخت آن پیش از شکستن به 41 قطعه و حمل به سیاتل، بیش از یک سال زمان برد. در سیاتل این سازه با استفاده از جرثقیلهای ویژه از کشتی پیاده شد.
نام این فناوری در رقابتی توسط دانشجویان مدرسه ابتدایی «پولسوبو» و به افتخار «برتا نایت لندز» که در سال 1926 شهردار سیاتل شده بود، انتخاب شد.
نخستین رساله فیزیک دنیا به تازگی در پاریس به فروش رفت.
به نقل از گیزمگ، این رساله در واقع نسخهای از اثر بزرگ گالیله به نام Discourses and Mathematical Demonstrations Relating to Two New Sciences بود که به بهای 791 هزار و 190 دلار در پاریس به فروش رفت. این امر رساله مزبور را به یکی از 50 سند ارزشمند تمامی ادوار تبدیل کرد.
این اثر به باور بسیاری اولین رساله فیزیک دنیا به شمار میآید که در آن سه مرد به نامهای سیمپلیسیو، ساگردو و سالویاتی درباره عقاید علمی گالیله در دورانهای مختلف زندگی وی بحث میکنند. این رساله در سال 1638 منتشر شد.
ترجمه کامل انگلیسی این اثر برجسته به همراه تمام نمودارهای آن را میتوان به طور آنلاین در «ویرجینیا تک» مشاهده کرد.
محققان در دانشگاه لوند سوئد موفق به ساخت دوربینی شدند که میتواند با سرعت 0.2 تریلیونیم ثانیه فیلمبرداری کند.
به نقل از دیلی میل، محققان برای نمایش قابلیتهای این دوربین سرعت نور در گذر از مسافتی به نازکی یک ورق کاغذ را تصویربرداری کردند.
محققان می گویند که این دوربین فوق العاده سریع جدید قادر به ضبط فرآیندهای سریع در شیمی، فیزیک، زیست شناسی و زیست پزشکی است که تا کنون ثبت نشدهاند.
در واقع، مدت زمان لازم برای سفر نور از ضخامت یک تکه کاغذ تنها یک پیکوثانیه یعنی یک تریلیونیم یک ثانیه است.
محققان در نظر دارند تا از این دوربین فوق سریع برای ثبت فرآیندهایی که در طبیعت اتفاق میافتد استفاده کنند.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا در تحقیقی کشف کردند که اعضای پیوندی که اهداکنندگان آنها دارای بیماریهای خطرناک باشند نیز میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
به نقل از نیواطلس، سالانه در آمریکا 22 نفر در صف دریافت پیوند اعضا جان خود را از دست میدهند.
در حالت کلی زمانی که فرد اهداکننده، دارای یک بیماری باشد که با پیوند عضو به بدن دریافتکننده منتقل میشود، عمل پیوند انجام نمیشود.
حال محققان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا موفق به کشف راهی شدند که استفاده از اعضای پیوندی آلوده را میسر کرده و میتواند جان بیماران بیشتری را نجات دهد.
در آزمایشهای انجام شده محققان بر روی پیوند کلیههای آلوده به هپاتیت سی تمرکز کردند.
در این تحقیق به بیمارانی که بیش از 18 ماه منتظر دریافت پیوند کلیه بودند، گفته شد که میتوانند کلیه بیمارانی که به هپاتیت سی مبتلا بودهاند را دریافت کنند و سپس مورد درمان قرار بگیرند.
پس از اعلام کامل توضیحات و خطرات و ریسکهای موجود در نهایت 10 بیمار برای دریافت پیوند اعلام آمادگی کردند.
پس از گذشت 58 روز از آغاز طرح تمام 10 بیمار کلیههای آلوده به هپاتیت سی را دریافت کردند و در آزمایشها مشخص شد که به بیماری مبتلا شدهاند.
در این مرحله فاز درمان بیماری ناشی از پیوند آغاز شد.
یک شرکت داروسازی در آمریکا با نام مرک (Merk) در سال 2016 مجوز تولید داروی ضد هپاتیت سی موسوم به زپاتیر (Zepatier) را دریافت کرده بود.
تمام بیماران در یک دوره درمان سه ماهه تحت درمان با استفاده از داروی زپاتیر قرار گرفتند و نتایج فوقالعاده بود. تمام 10 بیماری که کلیه پیوندی آلوده را دریافت کرده بودند، درمان شدند.
دکتر پیتر ریس (Peter Reese) یکی از محققان ارشد پروژه، استادیار دانشکده علوم پزشکی پنسلوانیا و رییس کمیته شبکه اهدای عضو آمریکا درباره این روش پیوند گفت: هپاتیت سی مدتها به عنوان یک بیماری فوقالعاده خطرناک در نظر گرفته میشد و سبب میشد تعداد زیادی از اعضای پیوندی کنار گذاشته شوند.
وی افزود: در زمان انجام پیوند ما میدانستیم ممکن است تعدادی از دریافتکنندگان و یا حتی تمام آنها به هپاتیت سی مبتلا شوند و در صورتی که کار به خوبی پیش نمیرفت، ممکن بود این بیماری تا پایان عمر با آنها باشد، اما برای این بیماران هیچ گزینهای غیر از انجام پیوند وجود نداشت.
در حال حاضر قرار است این روند بر روی 10 بیمار دیگر نیز اجرا شود تا از صحت روش اطمینان بیشتری حاصل شود.
محققان امیدوارند بتوانند این روش پیوند را به دیگر اعضای بدن نیز تعمیم دهند و پیوندهای قلب و ریه مبتلا به هپاتیت سی را نیز در آینده بررسی کنند.
دکتر دیوید گلدبرگ، دیگر محقق ارشد این پروژه گفت: ما درمان را با این امید آغاز کردیم که بتوانیم یک منبع بزرگ اهدای عضو را در ابعاد چندصد عضو، حفظ کنیم و تعداد بیماران منتظر در صف دریافت پیوند را کاهش دهیم.
وی افزود: در نظر پزشکان کلیههای آلوده به هپاتیت سی عملا برای پیوند گزینه مناسبی نیستند، اما نتایج تحقیق ما نشان میدهد که این اعضای آلوده نیز میتوانند در شرایط بحرانی و نبود عضو سالم مورد استفاده قرار بگیرند.
نتایج این تحقیق در کنگره پیوند اعضای شیکاگو ارائه شده و در نشریه علمی New England Journal of Medicine نیز منتشر شده است.
دانشمندان دانشگاه امآیتی برای نخستینبار موفق به برقرسانی بیسیم به ابزار الکترونیکی موجود در دستگاه گوارش شدند.
به نقل از گیزمگ، طی سالهای گذشته ابزارهای الکترونیکی بلعیدنی ارائه شدند که کاربرد آنها مخابره ویدئو و اندازهگیری گازها حین عبور از دستگاه گوارش بود.
محققان دانشگاه امآیتی به همراه تیمی از آزمایشگاه چارلز ستارک دریپر سیستمی ارائه دادهاند که امکان برقرسانی چنین ابزارهایی را از بیرون بدن فراهم میکند.
در چند سال اخیر، گجتهای پزشکی مانند ایمپلنتهای حلزونی ارائه شدهاند که توسط یک منبع خارجی و به صورت بیسیم نیرودهی میشوند. این ابزار از تکنیکی موسوم به «جفتشدن میدان نزدیک» (near-field coupling) بهره میبرد و فقط در صورتی که فرستنده و گیرنده به هم خیلی نزدیک باشند، عمل میکند.
این روش فقط برای ایمپلنتهایی که زیر پوست قرار دارند، کارآمد است و نه برای ابزار الکترونیکی کوچکی که در بخش عمیق و داخل دستگاه گوارش جاسازی میشوند.
به جای آن، مبتکران دانشگاه امآیتی تکنیک جدیدی موسوم به «جفتشدن میدان وسط » (mid-field coupling) ارائه دادهاند که در مقایسه با جفتشدن میدان نزدیک، از فرکانسهای بالاتر بهره میبرد و دو تا سه برابر آنها برقرسانی میکند.
در آزمایشهای انجام شده، محققان از آنتنی در خارج از بدن یک خوک برای مخابره کردن برق به سه آنتن دیگر موجود در مری، معده و روده بزرگ حیوان استفاده کردند. این کار از طریق «جفتشدن میدان وسط» انجام شد و تمامی آنتنهای ایمپلنت شده، برق کافی برای طیفی از ابزار پزشکی را دریافت کردند.
ابزارهای الکترونیکی که برای مدتهای طولانی در دستگاه گوارش جاسازی میشوند، شیوههای درمان بیماران را دستخوش تحول میکنند.
فناوری دانشمندان امآیتی، نخستین نمونه انتقال بیسیم و از راه دور برق به سامانه الکترونیکی موجود در روده در مدل حیوانی گزارش شده است.
جزئیات این ابداع به تازگی در Scientific Reports منتشر شد.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با تاکید بر اینکه باید از توانمندی قوی نیروهای مجموعه و پتانسل تنوع زیستی کشور استفاده کنیم،گفت: ظرف 4 سال گذشته از نظر کشفیات گونههای جدید و افزایش تعداد نمونهها نسبت به سنوات قبل وضعیت بسیار بهتری داشتیم.
سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در خصوص نگهداری نمونههای زیستی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اظهار کرد: نمونههای زیستی شامل نمونههای گیاهی مانند انواع بذرها و بافتهای گیاهی، ردههای سلولی حوزههای انسانی و جانوری اعم از موارد سالم و بیماریها، انواع میکروارگانیسمها همچون باکتری، قارچ، کپک، مخمر، ریز جلبک و غیره و همچنین در حوزه مولکولی ژنوم موجودات مختلف است.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: این نمونههای زیستی در شرایط مختلف از 4 درجه، منفی 20 درجه، منفی 70 درجه، در شرایط فراصد یعنی منفی 196 درجه و همچنین به شکل پودرهای خشک شده نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: همه این نمونهها باید به گونهای نگهداری شوند که پس از خروج از آن شرایط، قابلیت زندهمانی و تکثیر را داشته باشند؛ زیرا اگر این قابلیت را نداشته باشند، نشان دهنده آن است که شرایط نگهداری نمونهها استاندارد نبوده است.
شاهزاده فاضلی با بیان اینکه پس از 10 سال در این مرکز تمامی نمونهها در همه حوزهها را توانستهایم به صورت استاندارد نگهداری کنیم، گفت: توانستهایم اعتماد جامعه بینالمللی را در قبال نگهداری نمونههایی که در سالهای قبل فرستاده بودند، جلب کنیم زیرا نمونههای ارسالی از کشورهای خارجی به ایران توانسته بودند ظرفیت "زنده مانی قابل قبولی" را کسب کنند.
جلب اعتماد جامعه بینالمللی در تبادل و ارسال نمونه به ایران
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تصریح کرد: در حال حاضر کشورهایی همچون اسپانیا، هند، مصر و الجزایر نمونههایی را به این مرکز میفرستند و همچنین به شکل تبادل نیز از کشورهایی همچون فرانسه و امریکا نمونه دریافت میکنیم، به گونهای که دانشمندان این کشورها درخواست دریافت برخی از گونههای میکروبی ما را میکنند و در مقابل این نمونه، نمونهای را که مورد درخواست ما است، به مرکز ارسال میکنند.
وی با بیان اینکه دسترسی به نمونههای زیستی در طول سالهای متمادی و طولانی امکانپذیر است، اظهار کرد: هرگاه که علم نیاز به بهرهبرداری از این نمونههای زیستی را در بخش صنعت و تحقیقات داشته باشد، این نمونهها از ذخیرهگاه خارج شده و قابلیت تکثیر خواهند داشت.
شاهزاده فاضلی تاکید کرد: این نمونههای زیستی دسترسی مادامالعمر دارند و کشورهایی که شرایط نگهداری استانداردی را داشته باشند درواقع دارای دانش فنی عظیم و قابل قبولی هستند.
به دلیل کمبود بودجه سرعت کار پایین است
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در ادامه با بیان اینکه کمک مالی از طریق دولت به مرکز میشود، اما نیاز خیلی بیشتر از ارقام کنونی است، گفت: در ارزیابی متخصصان خارجی از مرکز ذخایر ژنتیک ایران، این مرکز که عمری 10 ساله دارد از لحاظ تعداد نمونههایی که جمعآوری کرده و خدماتی که ارائه میدهد، معادل یک مرکز 30 ساله در اروپا است؛ اما با این وجود بودجهای که برای گردش کاری داریم، یک دهم بودجه مراکز آنها است.
وی با اشاره به اینکه نیروهای ایرانی از لحاظ توانمندی و کارایی بسیار قوی هستند، افزود: بودجه مرکز ذخایر ژنتیک برای تامین تجهیزات و مواد مورد نیاز کفایت نمیکند، از این رو به دلیل کمبود بودجه سرعت کار ما کاهش یافته است.
شاهزاده فاضلی با تاکید بر اینکه ذخایر ژنتیکی یکی از بزرگترین منافع ملی در بحث غذا، محیط زیست، سلامت و انرژی محسوب میشود، اظهار کرد: دولت دوزادهم حداقل در یک حرکت خوب باید بودجه مرکز را به 4 برابر افزایش دهد تا به نقطه مطلوب برسیم زیرا در غیر این صورت نه تنها توسعه پیدا نمیکنیم بلکه ممکن است با افت کیفیت در شرایط استاندارد مواجه شویم.
بهبود وضعیت علمی طی 4 سال گذشته
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در ادامه با بیان اینکه وضعیت علمی با توجه به شرایط فعلی قابل قبول است، گفت: کشف گونههای جدید، نگهداریهای در شرایط استاندارد و ارائه خدمات به 150 مرکز علمی و دانشگاهی (تامین نیازهای نمونههای زیستی مراکز) با حداقل هزینه و کیفیت بالا، گام بزرگی در مرکز ذخایر ژنتیک محسوب میشود.
وی تصریح کرد: از طرفی با توجه به بالا بودن تنوع زیستی در کشور و توانمندی نیروهای انسانی باید به فرآیند جمعآوری نمونههای بیشتر، نگهداری نمونهها و ارائه به مراکز تولیدکننده همچون شرکتهای دانشبنیان سرعت ببخشیم.
شاهزاده فاضلی با تاکید بر اینکه ظرف 4 سال گذشته از نظر کشفیات گونههای جدید و افزایش تعداد نمونهها نسبت به سنوات قبل وضعیت بسیار بهتری داشتهایم، افزود: با توجه به توانمندی قوی نیروهای مجموعه و پتانسل تنوع زیستی کشور حیف است که از این فرصت استفاده نکنیم.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ادامه داد: با این وجود برای تامین مواد اولیه و برخی از تجهیزات مورد استفاده در نگهداری نمونههای زیستی نیاز مالی شدیدی داریم.
وی افزود: بخش عمدهای از نمونهها بومی کشور است و این نمونهها به دلیل منحصر به فرد بودن دارای قابلیتی هستند که اگر محصولی از آنها در دنیا تولید شود، میتوان در راستای تولید ثروت گام برداشت.
شاهزاده فاضلی تاکید کرد: به صورت کلی چالش اصلی مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی مشکل مالی بوده و در درجه دوم نیز بحث بهبود تعاملات بینالمللی مطرح است.
.: Weblog Themes By Pichak :.