محققان موفق به تولید یک ماده جدید برای جلوگیری از تولید مثل موشها شدند.
به نقل از گیزمگ، این ماده کهContraPest نام دارد با همکاری شرکت فناوریهای زیستی SenesTech توسعه یافته که سبب ناباروری موشهای نر و ماده می شود.
یکی از مزایای این ماده جدید این است که سازگار با محیط زیست بوده و هیچ ضرری برای انسان، حیوانات خانگی و سایر حیوانات ندارد.
در حال حاضر یکی از معضلات شهر نیویورک این است که در حدود 2 میلیون موش در آنجا زندگی و زاد و ولد میکنند که بیرون کردن آنها از اطراف محل سکونت انسانها کاری بسیار وقتگیر بوده و همچنین استفاده از سموم مختلف برای از بین بردن آنها میتواند سبب بروز مسمومیت در کودکان، حیوانات و آلوده شدن محیط زیست شود.
همچنین استفاده از این روشها برای از بین بردن موشها، فضا را برای موشهای دیگری که در نزدیکی آنها زندگی میکنند باز میکند.
اما محققان در این پژوهش جدید از روشی استفاده کردند که این مشکل را از ریشه حل میکند: یعنی از بین بردن تمایل موشها برای تولید مثل.
به گفته کمپانی SenesTech، تنها چهار جفت موش صحرایی بارور میتوانند تا 15 میلیون موش در یک سال تولید کنند که این رقم بسیار قابل توجهی است.
ContraPest یک ماده خوشمزه و غیر کشنده است که بدون آسیب رساندن به موجودات، سبب ناباروری آنها شده و اجازه میدهد که طول عمر طبیعی خود را بدون باروری داشته باشند.
این ماده با تحریک یائسگی زودرس در موشهای ماده و ایجاد خلل در تولید اسپرم در موشهای نر، در عرض چند هفته سبب ناباروری آنها میشود.
به گفته محققان این پژوهش، از این ماده میتوان در سراسر جهان استفاده کرد چرا که موشها در سراسر جهان آفت محسوب شده و مشکلات متعددی را بوجود میآورند.
محققان موفق به توسعه یک حسگر پوشیدنی جدید شدند که عرق انسان را جمع آوری کرده و ترکیبات مولکولی آن، مانند یونهای کلرید و گلوکز را اندازه گیری کرده و سپس نتایج را برای تجزیه و تحلیل و تشخیص آماده انتقال میکند.
به نقل از زینیوز، دانشمندان دانشگاه استنفورد یک نوع دستگاه پوشیدنی جدید که بر روی مچ دست بسته میشود را توسعه دادند که میتواند عرق انسان را برای تشخیص و نظارت بر بیماریهایی مانند دیابت و فیبروز کیستیک تجزیه و تحلیل کند.
این حسگر جدید بر خلاف نمونههای پیشین، نیاز به نشستن طولانی مدت بیمار برای تجمع عرق ندارد.
این سیستم دو بخشی از سنسور و ریز پردازندههای انعطاف پذیری تشکیل شده که به پوست چسبیده، غدد عرق را تحریک کرده و سپس حضور مولکولها و یونهای مختلف را بر اساس سیگنالهای الکتریکی آنها تشخیص میدهد.
برای مثال هرچه میزان کلرید موجود در عرق بیشتر باشد، ولتاژ الکتریکی بیشتری در سطح حسگرها تولید میشود.
روشهای مرسوم برای تشخیص فیبروز کیستیک نیازمند این است که بیماران به یک مرکز تخصصی مراجعه کرده و در حالیکه الکترودهای تحریک غدد عرق به آنها متصل شده به مدت طولانی در آنجا بنشینند.
فیبروز کیستیک( Cystic Fibrosis) به صورت مخفف( CF) یا تارفزونی کیسهای یا سفتی مخاط، نوعی بیماری دگرگشتی(سوختوساز) بدن است که بر اثر آن ترشحات در بخشهایی از بدن سفت و چسبنده میشوند.
کودکان نیز ناچارند در حین اینکه این ابزار به آنها متصل شده، حداقل به مدت 30 دقیقه در آنجا بنشینند.
اما این حسگر جدید از سرعت بسیار بالایی برخوردار بوده و در مدت زمان کمی به جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادهها میپردازد.
به گفته محققان از این فناوری جدید میتوان در روستاهای دور افتاده در کشورهای در حال توسعه که امکانات کمی دارند استفاده کرد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایران در بحث تولید سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در رتبه ۱۵ جهان و اول منطقه قرار گرفته است.
دکتر امیرعلی حمیدیه امروز در حاشیه افتتاحیه دومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، با بیان اینکه ایران در سال ۲۱۰۶ در رتبه ۱۵ جهان و اول منطقه بوده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵۰۰ مقاله توسط نخبگان و متخصصان ایرانی نوشته شده است.
وی اضافه کرد: به همت محققان و پژوهشگران ایرانی بیش از ۶۰ مرکز پژوهشی، ۶۷ شرکت دانشبنیان و مراکز جامع سلولهای بنیادی تبریز، تهران و شیراز، اولین مزرعه کشاورزی بنیادی در کرمان و همچنین اولین پژوهشسرای دانشآموزی بنیادی در کرج راهاندازی شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی با تاکید بر اینکه ایران در عرصه پژوهش و آموزش و توسعه منابع انسانی و ایجاد شرکتهای دانشبنیان و مراکز سلولهای بنیادی روزبهروز در حال پیشرفت است، ادامه داد: ایران طی دو سه سال آینده در تمامی این زمیتهها به قدری رشد خواهد کرد که بتواند به عنوان یک کشور اسلامی به یکی از قدرتهای برجسته دنیا در عرصه سلولهای بنیادی تبدیل شود.
حمیدیه با اشاره به برگزاری دومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، تصریح کرد: این کنگرهها به معرفی و ترویج و گسترش این علم میپردازد و در گذشته این برنامهها بهصورت متمرکز در تهران برگزار میشد، اما در چند سال اخیر در سطح کشور گسترش یافته و در سال ۲۰۱۷ میزبانی این رویداد بینالمللی به مشهد داده شد.
محققان موفق به توسعه بالنهای پیشرفته ای شدند که میتوانند ما را از برخورد احتمالی شهاب سنگها آگاه سازند.
به نقل از دیلیمیل، محققان این سیستم رادیکالی را برای گوش دادن به جو زمین در جهت یافتن نشانههایی از آزمایشهای موشکی، فورانهای آتشفشانی و حتی گسیختگیهای زلزله به کار گرفتند.
سیگنالهای مادون صوت صداهایی با فرکانس پایین هستند که توسط انسانها شنیده نمیشوند.
این صداها حتی با حرکت در مسیرهای طولانی باز هم نیروی خود را حفظ کرده و قوی باقی میمانند.
از این سیگنالها میتوان برای تعیین اندازه و محل حوادثی مانند انفجار هسته ای، برخورد شهاب سنگ و فورانهای آتشفشانی استفاده کرد.
حسگرهای زمینی قادر به شناسایی این سیگنالها هستند اما آنها اغلب توسط مواردی مانند باد و دیگر صداهای محیطی مسدود میشوند.
اما محققان در این پژوهش جدید دریافتند که میتوان با به کارگیری این حسگرها در مکانهایی ساکت از آنها بهره برد.
دانشمندان از بالنهای مجهز به این حسگرها برای شناسایی سیگنالهای مادون صوت که توسط بقایای فرازمینی مانند شهاب سنگها تولید شده استفاده کردند.
محققان دریافتند که این حسگرها قادر به تشخیص انواع انفجارها در ارتفاع و در فاصلههای جانبی (350 تا 400 کیلومتر) هستند.
این تحقیق در یک گزارش در نشست سالانه انجمن لرزه نگاری 2017 آمریکا (SSA) ارائه شد.




انتقال نیرو در این خودرو به تمام چرخها صورت میگیرد. خودرو AMG GLC63 به یک جعبهدندهی ۹ سرعته خودکار مجهز شده است. نتیجه تمام این مشخصات فنی، شتاب زیر ۴ ثانیهای برای به حرکت درآوردن شاسیبلند مرسدسبنز از حال سکون تا سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت است!

البته مدل GLC63 S این شاسیبلند، ظاهری کوپهتر دارد و شیشه عقب آن کشیدهتر از مدل GLC63 است اما در عوض، توان و شتاب بالاتری دارد. توان این خودرو ۵۰۳ اسببخار است و قادر است ظرف ۳٫۷ ثانیه از حال سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد! گفته میشود فروش این خودرو از سال دیگر از سر گرفته میشود. شاسیبلند قویهیکلی که گول ظاهر بزرگ و و جثه سنگین آن را نخورید، چراکه همانند یک خودرو اسپرت قدرتمند، جسور و چابک است.

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با ایجاد پوششهای فوق آبگریز بیش از 77 درصد نیروی اصطکاک را کاهش دهند؛ این موفقیت موجب کاهش مصرف انرژی در شناورها و همچنین سطوح داخلی لولههای آب میشود.
در دو دهه اخیر، به دلیل افزایش مصرف انرژی، توجه محققان به سوی یافتن روشهایی جهت کاهش مصرف در سیستمهای مصرفکننده انرژی موجود جلب شده است. اعتقاد بر این است که خاصیت فوق آبگریزی میتواند نقش مهمی در این موضوع ایفا کند.
این خاصیت برای اولین بار در برگ یک نوع گیاه دارویی و برگ نیلوفر آبی مشاهده شد و به همین دلیل به اثر نیلوفری شهرت پیدا کرد. امروزه استفاده از این خاصیت به منظور تولید سطوح ضدآب و ضد یخ مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است و بر این اساس پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف نیز با اجرای پروژهای تلاش کردند نیروی اصطکاک را با استفاده از سطوح آب گریز به منظور کاهش مصرف انرژی کم کنند.
مهندس احسان تقوایی، مجری طرح هدف از انجام این طرح را تولید سطوح فوق آبگریز به کمک نانوذرات عنوان کرد و افزود: استفاده از فناوری آبگریزی در تولید بدنه شناورها میتواند موجب کاهش مصرف سوخت آنها شده و قدرت مانورشان را افزایش دهد، ضمن آنکه میتوان هزینههای جاری حملونقل دریایی و مسائل زیستمحیطی مربوط به آن را به حداقل رساند.
تقوایی در این باره توضیح داد: سطوح فوق آبگریز با همراه داشتن دو خاصیت زبری در ابعاد میکرو و نانو و همچنین خاصیت آبگریزی مولکولهای سطح، به میزان قابل توجهی توانایی دفع مولکولهای آب را دارند. از این خاصیت میتوان در کاربردهای مختلفی از قبیل تولید سطوح ضد زنگ، خود تمیز شونده، ضد یخ و سطوح کاهنده نیروی اصطکاک بهره برد.
وی اضافه کرد: از این رو در این پژوهش تأثیر همزمان استفاده از میکرو و نانوذرات پوششدهنده سطح بر میزان پایداری و دوام آبگریزی و میزان کاهش نیروی اصطکاک بررسی شد.
مجری طرح با اشاره به نحوه اجرای این تحقیقات، خاطرنشان کرد: در این راستا، ابتدا اثر نانوذرات و میکروذرات مختلف و ابعاد ناهمواری سطح مورد بررسی قرار گرفت تا بهینهترین حالت انتخاب شود و پس از انتخاب ذرات مناسب برای ایجاد پوشش، ترکیب مختلف میکرو و نانو ذرات برای افزایش میزان پایداری و همچنین کاهش بیشتر نیروی اصطکاک ارزیابی شد.
وی یادآور شد: در انتها نیز پوششی که خواص ابتدایی مناسبتری از خود نشان داد، بر روی نمونهها اعمال شد و نیروی اصطکاک وارد بر آنها بر حوضچه کشش در سرعتهای متفاوت مورد بررسی قرار گرفت.
تقوایی با اشاره به نتایج به دست آمده یادآور شد: نتایج آزمونهای مربوط نشان داده که استفاده از این پوشش نانوساختار موجب کاهش نیروی اصطکاک به میزان 77.7 درصد شده و زاویه تماس آب با سطح فوق آبگریز 158.4 است.
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش و همکاری مهندس احسان تقوایی دانشآموخته دوره کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف، دکتر علی موسوی و دکتر علی نوری بروجردی از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف است، در مجله Energy با ضریب تأثیر 4.2922 به چاپ رسیده است.
دانشمندان مشارکتکننده در آزمایش علمی آلفا با انتشار مقالهای در ژورنال نیچر اعلام کردند که برای اولین بار موفق به اندازهگیری طیف نوری اتم پادماده (Antimatter) شدهاند. این دستاورد میتواند سرآغاز عصر جدیدی از پیشرفتهای تکنولوژیک در حوزهی تحقیقات دقیق علمی در مورد پادماده باشد. این موفقیت حاصل بیست سال تلاش و تحقیق جامعهی پادمادهی سرن (CERN) است.
جفری هنگست، سخنگوی گروه علمی آلفا میگوید:
همیشه یکی از اهداف تحقیقات در مورد پادماده این بوده است که از یک لیزر برای مشاهدهی نوعی گذار در پادهیدروژن استفاده شود و سپس رفتار آن با هیدروژن مقایسه شود. در این صورت میتوان متوجه شد که آیا رفتار آنها از یک قانون تبعیت میکنند یا نه.
اتمها از الکترونهایی تشکیل شدهاند که به دور هسته در حال چرخش هستند. زمانی که الکترونها از یک مدار به مدار پایینتر میروند، از خود نور ساطع میکنند و زمانی که به مدارهای بالاتر میروند، نور جذب میکنند. نور ساطع یا جذب شده دارای طول موج مشخصی است و در واقع طیف نوری هر عنصر منحصربهفرد است. همین ویژگی باعث میشود که ازطیفبینی در شاخههای مختلف علوم از جمله فیزیک، ستارهشناسی و شیمی استفاده شود. دانشمندان با استفاده از طیفبینی میتوانند در مورد مولکولها و حالات درونی آنها اطلاعات کسب کنند. برای مثال، در فیزیک نجوم با بررسی طیف نوری رسیده از ستارهها میتوان در مورد عناصر تشکیلدهندهی آنها اظهارنظر کرد.
اتمهای عنصر هیدروژن تنها از یک الکترون و یک پروتون تشکیل شدهاند، از اینرو هیدروژن سادهترین، فراوانترین و شناختهشدهترین عنصر در کهکشان است. طیف نوری هیدروژن نیز با دقت بالایی اندازهگیری شده است؛ اما از طرف دیگر ما اطلاعات بسیار کمی از پادهیدروژن داریم. از آنجا که به نظر میرسد تمام کهکشان از ماده تشکیل شده است؛ ذرات تشکیلدهندهی پادماده، یعنی پادپروتون و پوزیترون باید در آزمایشگاه تولید شوند و تشکیل اتم بدهند. تنها از این طریق است که میتوان به طیف نوری پادهیدروژن دست یافت. این یک فرآیند پیچیده و در عین حال ارزشمند است؛ چرا که تشخیص کوچکترین تفاوت بین طیفهای نوری هیدروژن و پادهیدروژن میتواند اصول اساسی فیزیک را دگرگون کند و به ما در حل معمای عدم توازن ماده و پادماده در کهکشان کمک کند.
در نتیجهی تلاش گروه علمی آلفا، مشاهدهی یکی از خطوط طیف نوری پادهیدروژن میسر شده است و اکنون برای اولین بار میتوان طیف نوری هیدروژن را با پادهیدروژن مقایسه کرد. تا آنجا که محدودیتهای آزمایشگاهی به ما اجازه میدهد، مقایسهی طیف نوری این دو منجر به مشاهدهی هیچ نوع تفاوتی نشده است. این یافته با مدل استاندارد فیزیک ذرات بنیادی مطابقت دارد. مدل استاندارد فیزیک ذرات بهترین توصیف را از ذرات زیراتمی و نیروهای بین آنها ارائه میدهد. این نظریه پیشبینی میکند که ویژگیهای مربوط به طیفهای نوری هیدروژن و پادهیدروژن باید کاملا مشابه هم باشد.
اما گروه علمی آلفا انتظار دارد دقت نتیجهگیریهای آنها در آینده بیشتر شود. اندازهگیری طیف نوری پادهیدروژن با دقت بالا میتواند به ما در مقایسهی بهتر رفتار هیدروژن و پادهیدروژن کمک کند و علاوه بر آن میتواند میزان درستی مدل استاندارد را نیز محک زد.
گروه علمی آلفا در واقع مشغول انجام آزمایش منحصربهفرد در تأسیسات شتابکاهندهی پادپروتون (Antiproton Decelerator) است؛ جایی که در آن اتمهای پادهیدروژن ساخته میشوند و در یک میان مغناطیسی مخصوص به دام میافتند. در هنگام به دام افتادن پادهیدروژنها، دانشمندان میتوانند آنها را دستکاری کنند و از طریق لیزر یا دیگر منابع تشعشعی به مطالعهی آنها بپردازند.
هنگست در این مورد میگوید:
جابهجا کردن و به دام انداختن پادپروتونها یا پوزیترونها کار نسبتا سادهای است؛ چرا که آنها ذراتی باردار هستند. اما زمانی که شما هر دوی آنها را با یکدیگر ترکیب میکنید، به دام انداختن آنها سخت میشود. از اینرو ما یک میدان مغناطیسی مخصوص طراحی کردیم تا از این حقیقت که پادهیدروژن تا حدی مغناطیسی است، استفاده کنیم.
پادهیدروژن از ترکیب پلاسمای ۹۰ هزار پادپروتون و پوزیترون ساخته میشود. پادپروتونها خود محصولی از شتابکاهندهی پادپروتون هستند. از هر بار ترکیب ذرات فوق در حدود ۲۵ هزار پادهیدروژن به وجود میآید. پادهیدروژنها را در صورتی میتوان به دام انداخت که بهاندازهی کافی با سرعت کم حرکت کنند. گروه آلفا برای انجام این کار از یک روش جدید استفاده میکند که در آن پاداتمهای ساختهشده در دو چرخهی ترکیب، با یکدیگر ادغام میشوند و در نتیجهی آن، بهطور میانگین ۱۴ پاداتم به دام میافتند که در مقایسه با روشهای پیشین - که ۱.۴ اتم بهصورت میانگین به دام میافتادند - عملکرد بهتری دارد. سپس دانشمندان با تاباندن پرتوی لیزر با فرکانس مشخص، به بررسی برهمکنش پرتو با حالت درونی پادهیدروژنها میپردازند. دانشمندان بهطور مشخص روی اندازهگیری گذار 1S-2S تمرکز میکنند. 2S بهطور مشخص یک وضعیت پایدار در هیدروژن است و یک گزینهی مناسب برای انجام اندازهگیریها محسوب میشود.
هنگست میگوید آنها در ابتدای کار هستند. گروه آلفا در نظر دارد آزمایشهای دیگری را با دقت بیشتر انجام دهد و یافتههای خود را با دیگر گروههای علمی مقایسه کند تا در نهایت راهی برای فائق آمدن بر محدودیتهای موجود، پیدا شود.
ناسا تصویری از یک تپه که در دره مارینر مریخ قرار دارد منتشر کرده است.
به نقل از ناسا، این عکس که بوسیله مدارگرد شناسایی مریخ انداخته شده، یک تپه کوچک در بخشی از مریخ موسوم به "هزارتوی شب" را نشان میدهد که چندین تپه در آن وجود دارد.
هزارتوی شب نام قسمت وسیعی از نیمه غربی دره مارینر در مریخ است که در تصاویر این سیاره از فضا به صورت خراش بزرگی دیده میشود.
وجود فرسایش شدید و تختهسنگهای بزرگ و تپههای شنی از ویژگیهای بارز این بخش مریخ است.
قطر سنگهای تشکیل دهنده این تپه رسوبی در تصاویر یکسان نیست و از لایههای مختلف با عمر متفاوت تشکیل شده است. برای مثال لایههای سمت چپ در قسمت پایین این تپه قطر کمتری داشته و این موضوع نشان میدهد که این قسمت از دیگر بخشهای تپه جوانتر است.
پژوهشگران مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما موفق به طراحی و ساخت تفنگ پلاسما جت شدند که با استفاده از آن در فاز حیوانی توانستند زخم دیابت سگ مبتلا را در یکی از باغ وحشهای کشور درمان کنند؛ ضمن آنکه توانستند با استفاده از آن روشی را برای درمان یکی از بیماریهای پرندگان ارائه دهند.
دکتر حامد نیکمرام، مجری طرح، آغاز مطالعات خود را با راهاندازی آزمایشگاه پلاسمای سرد در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد دانست و به گفت: در این آزمایشگاه با اجرای پروژههای مختلف، کاربرد انواع پلاسما در حوزههای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم که برای این منظور منبع تغذیه چند منظوره ساختیم تا از این طریق بتوانیم انواع مختلف پلاسما را ارزیابی کنیم.
وی زمینه تحقیقاتی خود را در تحصیلات تکمیلی میکروبیولوژی صنایع غذایی در دانشگاه ارومیه ذکر و خاطرنشان کرد: اساس این تحقیقات استفاده از پلاسما بوده و به تدریج این تحقیقات گسترش یافته است.
نیکمرام، استفاده از پلاسما در ضد عفونی کردن مواد غذایی را از جمله این تحقیقات نام برد و ادامه داد: در این تحقیقات از پلاسمای سرد برای ضد عفونی کردن ادویهجات و انواع پودرهای غذایی استفاده کردیم، ضمن آن که تاکنون از تکنولوژی پلاسمای سرد برای استریل کردن آب، انواع آب میوهها، خشکبار و نمونههای غذایی در مقیاس آزمایشگاهی استفاده کردیم.
این محقق اضافه کرد: علاوه بر آن از پلاسما برای از بین بردن سم آفلاتوکسین پسته استفاده شد که کاربردی کردن این روش برای از بین بردن این سم در پسته نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
وی در این باره توضیح داد: برای از بین بردن سم آفلاتوکسین نیاز است تا مدت زمان زیادی در حدود 20 دقیقه پستهها در معرض تابش پلاسما قرار گیرد که در این صورت هم توجیه اقتصادی ندارد و هم تابش زیاد پلاسما به پسته موجب تغییر طعم آن خواهد شد.
نیکمرام با تاکید بر این که پسته حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب است، اظهار کرد: در حال حاضر برای از بین بردن این سم از «ازن» استفاده میشود که تابش طولانی مدت این گاز نیز منجر به تغییر طعم این محصول غذایی خواهد شد.
به گفته وی، ازن یکی از ترکیبات پلاسما است؛ از این رو نیاز است تا با ادامه مطالعات روشهایی را برای کاهش مدت زمان تابش پلاسما به پسته ارائه دهیم.
این محقق با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه پلاسمای پزشکی گفت: در این مطالعات در تلاش بودیم راهکاری برای استفاده آسان از پلاسما در حوزه پزشکی ارائه دهیم که در این راستا موفق به طراحی و ساخت «تفنگ پلاسما جت» شدیم.
مجری طرح با تاکید بر این که بر خلاف دستگاههای پلاسما جت موجود، در این دستگاه نیازی به اتصال به منبع تغذیه اختلاف پتانسیل جداگانه نداریم، ادامه داد: این دستگاه با اتصال به برق 220 ولت و وارد کردن گاز هلیوم به آن میتواند پلاسمای مورد نیاز را تولید کند.
نیکمرام پلاسمای تولید شده در این تفنگ را از نوع قابل تحمل برای بافت زنده دانست و اظهار کرد: سایر پلاسماهای تولید شده که برای آفتزدایی به کار میرود، به دلیل توان بالایی که دارند، قابل استفاده برای بافت زنده نیستند.
وی کاربردهای این تفنگ را درمان زخمهای مزمن مانند زخمهای دیابتی و بستر، انعقاد خون و از بین بردن عوامل عفونت ذکر کرد و یادآور شد: در زخمهای مزمن، مقادیر زیاد عفونت اجازه نمیدهد که زخمها به سرعت بهبود یابند و زخم همواره مزمن باقی میماند؛ ولی پلاسما قادر است با از بین بردن عفونت، زخم را ترمیم کند.
به گفته مجری طرح، پلاسمای اعمال شده بر زخم موجب از بین بردن عفونت میشود، بدون آن که به سلولهای سالم آسیب وارد کند.
این محقق با تاکید بر این که مدت زمان تابش پلاسما بر روی زخمهای مختلف با عمقهای متفاوت یکسان نیست، اضافه کرد: برای زخمی 3 بار در روز و برای زخم دیگر روزی 5 بار اعمال میشود.
وی به انجام کارآزماییهای بالینی در فاز حیوانی اشاره کرد و گفت: فاز حیوانی در باغ وحشی در «کردان» اجرایی شد. در این باغ وحش سگی مبتلا به دیابت همراه با زخمهای زیادی بود که با استفاده از این تفنگ یک هفته روزی 5 دقیقه پلاسما به این زخمها اعمال شد که پس از یک هفته این زخمها بهبود یافت.
درمان زخم دیابتی سگ مبتلا با پلاسما
نیکمرام به نتایج تحقیقات انجام شده بر روی موش آزمایشگاهی مبتلا شده به دیابت اشاره کرد و گفت: با این روش موفق به درمان زخم دیابت در موش شدیم.
وی نمونه دیگر را استفاده از این تفنگ برای درمان بیماری «بامبل فوت» پرندگان ذکر کرد و یادآور شد: بر اثر این بیماری، کف پای پرنده دچار زخم و خونریزی شده بود که با استفاده از این روش علاوه بر قطع خونریزی، این زخم نیز بهبود یافت.
درمان بیماری بامبل فوت پرندگان با پلاسما
مجری طرح، انعقاد خون را یکی از مزایای تفنگ پلاسما جت نام برد و خاطر نشان کرد: با تابش پلاسما، فاکتورهای انعقادی فعال میشوند؛ از این رو منجر به قطع خونریزی خواهد شد و از این خاصیت میتوان در اتاقهای عمل برای انجام جراحیهای حساس استفاده کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.