هایپرلوپ

شرکت اسپیس‌ایکس زمان برگزاری دومین دوره رقابت‌های هایپرلوپ را اعلام کرد.

 به نقل از انگجت، مفهوم هایپرلوپ که ابتدا توسط الون ماسک، مالک میلیاردر شرکت اسپیس‌ایکس در سال 2013 ارائه شده بود، شامل کپسولهای حاوی مسافر بود که با سرعتی نزدیک به سرعت صوت در یک لوله جلو رانده می‌شوند. قطارهای حاوی این کپسولها با سرعت بالا در لوله‌های تقریبا بدون هوا به جلو رانده شده و سرعت‌شان را با آهنرباهایی که هر کپسول را در یک مسیر ثابت نگه می‌دارند، افزایش می‌دهند.

اما مشغله کاری زیاد الون ماسک در شرکت‌های اسپیس‌ایکس و تسلا موجب شد وی این مفهوم را مد نظر قرار ندهد.

به همین دلیل چندی پیش شرکت اسپیس‌ایکس اعلام کرد رقابتی را برای تیم‌های مهندسی مستقل و دانشگاهی برگزار خواهد کرد تا نمونه‌های اولیه حمل‌ونقل هایپرلوپ خود را در آن ارائه دهند.

در دوره اول طرح دانشجویان دانشگاه ام.آی.تی رتبه نخست را به دست آورد و دانشگاه صنعتی دلفت هلند، دانشگاه ویسکانسین، ویرجینیا تک و دانشگاه کالیفرنیا، به ترتیب مقام دوم تا پنجم را کسب کردند.

پس از دوره اول قرار شد تیم‌های برتر نمونه های طراحی خود را در مسیری که نزدیک به دفتر اصلی اسپیس ایکس واقع در Hawthorne کالیفرنیا ساخته در حال ساخت بود آزمایش کنند.

حالا پس از گذشت سه ماه از آزمایش طرح‌های دوره اول، اسپیس ایکس مجددا قصد دارد یک بار دیگر این مسابقه را برگزار کند. این بار این شرکت اهمیت بالایی برای سرعت بیشتر هایپرلوپ‌های پیشنهادی قائل خواهد بود.

اسپیس‌ایکس اعلام کرده است که این مسابقات در روزهای 25 تا 27 اوت سال جاری میلادی برگزار خواهد شد.

این بار این مسابقات در منطقه Hawthrone که ساخت آن تکمیل شده برگزار خواهد شد.



تاريخ : یک شنبه 27 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

3F3829EB00000578-4409142-image-a-2_1492098982195.jpg

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که استفاده مکرر کودکان از دستگاه‌های الکترونیکی سبب کمبود خواب در آنها شده و زندگی و سازگاری عاطفی و اجتماعی آنها را در سنین بالاتر تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 به نقل از دیلی میل، این پژوهش که در انگلستان انجام شده نشان می‌دهد که 75 درصد از کودکان به صورت روزانه از لوازم الکترونیک با صفحه نمایش‌های لمسی استفاده می‌کنند.

همچنین مشخص شد که 51 درصد از کودکان 6 تا 11 ماهه به طور روزانه از لوازم الکترونیکی استفاده می‌کنند.

این پژوهش که بر اساس 715 پاسخی که از والدین به دست آمد انجام شد، نشان می‌دهد که استفاده منظم و روزانه از این دستگاه‌ها در کودکان بین سنین 25 تا 36 ماهه 92 درصد افزایش یافته است.

محققان در این پژوهش دریافتند که به ازای هر 25 دقیقه‌ای که یک کودک با دستگاه الکترونیکی بازی می‌کند، شش دقیقه از خوابش کم شده و همچنین این کودکان دیرتر به خواب می‌روند.

متاسفانه میزان استفاده کودکان از گوشی‌های هوشمند والدین در سال‌های اخیر افزایش یافته که این امر بی‌خوابی را در میان آنها افزایش داده و تاثیرات منفی در زندگی آینده آنها خواهد داشت.

خواب نقش کلیدی در رشد کودکان داشته و همچنین بر سازگاری عاطفی و اجتماعی و دستاوردهای علمی، در زندگی آینده آنها تاثیر بسزایی دارد.

محققان می‌گویند که محبوبیت استفاده از دستگاه‌هایی با صفحه نمایش لمسی با کاهش میزان خواب در کودکان در ارتباط است.

البته ارتباط بین استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی و کاهش میزان خواب در کودکان هنوز مشخص نیست اما واضح است که کمبود خواب آنها به دلیل تحریک بیش از حد مغز است.



تاريخ : یک شنبه 27 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تاریخ بنی اسرائیل پر از جنایت و کشتار است و آنها در کشتن پیامبران الهی جسور بودند و باکی نداشتند، از جمله اینکه برای حفظ منافع نامشروع خود در آغاز یک روز آشوب کردند و 43 نفر از پیامبران بنی اسرائیل را که همه شریعت موسی(ع) را برای مردم بیان می کردند کشتند.

 
در همان روز 112 نفر از عابدان و صالحان به دفاع از پیامبران شهید خود برخاستند و به امر به معروف و نهی از منکر پرداختند.عجیب اینکه یهودیان سنگدل همه آن 112 نفر را در همان روز کشتند و در نتیجه در یک روز 155 نفر را قتل عام کردند.
 
خداوند در آیه 21 و 22 سوره آل عمران از آدم کشانی بی رحم یاد کرده و به سه سرنوشت و عذاب شوم آنها اشاره داردو می فرماید:همانا کسانی که نسبت به آیات خدا کافر هستنر و پیامبران را به ناحق می کشند و نیز مردمی را که امر به عدالت می کنند به قتل می رسانند، آنان را به کیفر عذاب خبر بده.آنها کسانی هستند که اعمال نیکشان به خاطر این گناهان بزرگ در دنیا و آخرت تباه و پوچ شده و مددکار و شفاعت کننده ای ندارند.
 
به این ترتیب سه کیفر سخت در کمین آنهاست:عذاب دردناک، پوچی اعمال نیک و نداشتن شفاعت.


تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امروزه بسیاری از مناظر زیبای کره‌ی خاکی، به صحنه‌ی نبرد فعالان سیاسی و اجتماعی بر سر نحوه‌ی حمایت از آن‌ها تبدیل شده‌اند. به عنوان مثال، در ماه فوریه‌ی امسال چوپان‌ها یک زمین در نزدیکی کوه کنیا که به عنوان یک سایت میراث جهانی و کانون تنوع زیستی به حساب می‌آید را در اختیار گرفته، مکان‌های سکونت توریست‌ها را آتش زده و به پرورش دام در این مکان پرداختند.

این تنش‌ها در کشورهای ثروتمند نیز به وفور مشاهده می‌شود. از جمله ایالات متحده، که در آن نبرد بر سر کنترل زمین‌های دولتی و پناهگاه‌های ملی حیات وحش همچنان در جریان است. در کشورهای آسیایی و آفریقایی که پیش از این جزئی از مستعمرات کشورهای دیگر بودند؛ این تغییر مالکیت‌ها با توجه به شکاف‌های فرهنگی بر اساس نژاد و طبقه‌ی افراد بسیار پیچیده‌تر هستند. یکی از دلایل این پیچیدگی‌ها تفاوت‌های اجتماعی و فرهنگی بین مدیران‌ آژانس‌های محیط زیست و ساکنان محلی و مردمی هستند که زندگی خود را بر پایه‌ی حیات وحش اداره می‌کنند و با هر قانون جدید تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

فعالان محیط زیست به خوبی می‌دانند که برقراری تعادل بین محافظت از محیط زیست و رعایت عدالت اجتماعی برای افراد بومی، همواره بخشی جدانشدنی از این فعالیت است. پژوهش‌های جدید نیز نشان می‌دهد که اگر کشورها از حقوق مردمی که زندگیشان به جنگل و حیات وحش وابسته‌ است محافظت کنند و آن‌ها را در پروسه‌های سیاسی شرکت دهند؛ با تنش‌های کمتری بر سر محافظت از محیط زیست مواجه خواهند شد.

جنگل از آن کیست؟

پارک ملی کازیرانگا یک سایت ثبت‌شده در میراث جهانی یونسکو است که در شمال شرقی هند واقع شده و می‌تواند به عنوان مثالی مهم مطرح شود. این پارک از ۲۴۰۱ کرگدن تک‌شاخ میزبانی می‌کند. رقمی که بیش از دو سوم جمعیت کرگدن‌های دنیا را تشکیل می‌دهد. این مکان همچنین بیشترین تراکم حضور ببرهای بنگال را در بین محیط‌های محافظت‌شده‌ی جهان دارد.

محافظان حیات وحش در کازیرانگا به طور رسمی اجازه‌ی شلیک به شکارچیان را دارند. آن‌ها حدودا ۵۰ نفر را در سه سال گذشته به جرم شکار غیرقانونی به قتل رسانده‌اند. Survival International، یک ارگان غیرانتفاعی که از حقوق مردم محلی حمایت می‌کند؛ مدت‌هاست که به دنبال پایان دادن به این «کشتارهای فراقانونی» است.

بسیاری کارشناسان این تنش‌ها را بخشی جدانشدنی از حفاظت محیط زیست در زمان معاصر می‌دانند. اما بسیاری از این اختلاف‌ها از تفاوت نظر بر سر مالکیت این جنگل‌ها شروع می‌شود. همچنین قربانیان انسانی این تنش‌ها اکثرا در میان قشر فقیر و به حاشیه رانده شده‌ی جهان قرار دارند. بسیاری از آن‌ها شکارچی نیستند و علیه حفاظت از محیط زیست تلاش نمی‌کنند. در کازیرانگا گزارشاتی مبنی بر کشتار افرادی، از جمله کودکان، مخابره شده است که هیچ ارتباطی به شکار غیرقانونی نداشته‌اند.

تنش‌ها در کنیا و هند اکثرا به عدم رعایت حقوق افراد محلی و تداخل در زمین‌های شخصی و جنگل‌ها برمی‌گردد. حفاظت از این حقوق الزاما در تضاد با محافظت از محیط زیست نیست. بلکه در بسیاری کشورها از جمله کشورهای آمریکای لاتین، رعایت حقوق افراد بومی به کمتر شدن تخریب جنگل‌ها منجر شده است.

Rhino

متاسفانه اینگونه دیدگاه‌ها در بین قانون‌گذاران بسیار کمیاب‌اند. باید پرسید چرا بعضی از جوامع در برقراری تعادل بین حفاظت از محیط زیست و عدالت اجتماعی بهتر از سایرین عمل می‌کنند؟

مشارکت مردمی در حفاظت از محیط زیست

تجربه‌ی کشوری مانند مکزیک نشان می‌دهد که محافظت از حقوق مالکیت بدون ضربه زدن به منابع طبیعی قابل دستیابی است. پس از انقلاب مکزیک در اوایل قرن بیستم، دولت دست به اصلاحات عرضی گسترده در سطح کشور زد. پس از انجام این اصلاحات تقریبا ۷۰ درصد از جنگل‌ها تحت کنترل دهقان‌ها در آمدند. این تغییرات در کنار تغییرات اجتماعی به دهقان‌ها اجازه داد در سیاست و قانون‌گذاری حضور فعال داشته باشند.

بر خلاف این ترس رایج که مردمی‌ شدنِ سیاست به تخریب جنگل‌ها می‌انجامد؛ این اصلاحات به تشکیل بزرگ‌ترین جمعیت‌های جنگلداری در دنیا تبدیل شد و به محافظت بلندمدت از جنگل‌ها و حیات وحش مکزیک کمک به‌سزایی کرد. گروه‌های محلی در کنار یک‌دیگر کنترل و مدیریت جنگل‌ها را به عهده گرفتند و برنامه‌های خود را برای حفاظت از محیط زیست طراحی کردند. آنها استفاده از منابع جنگل، از جمله صنعت چوب را برای مصرف محلی و اقتصادی در برنامه‌های خود جای داده‌اند. این گروه‌ها همچین اجازه دارند تا قوانینی را برای محافظت از جنگل‌ها به تصویب برسانند که با شرایط بومی سازگاری داشته باشد و آژانس‌های دولتی نمی‌توانند این قوانین را نادیده بگیرند.

شرایط در تانزانیا و هند بسیار متفاوت است. در سال ۲۰۱۴ بازدید از حیات وحش و توریسمِ طبیعت ۲۵ درصد از درآمد ارزی تانزانیا و ۱۷ درصد از درآمد ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داد. اما آژانس‌های جنگل داری، همچنان گروه‌های محلی را از حقوق اساسی خود در استفاده از منابع طبیعی کشور باز می‌دارند. سیاستی که یک سوم مردم کشور را در فقر شدید گرفتار کرده است.

مشابه این اتفاق در هند نیز قابل مشاهده است. این کشور منابعی بسیار غنی دارد و در ۲۰ سال گذشته شاهد پیشرفت‌های اقتصادی چشمگیر بوده است. هرچند از برقراری عدالت اجتماعی و زیست‌محیطی برای بیش از ۳۰۰ میلیون نفر از مردم بومی و وابسته به محیط زیست خود بازمانده است. در مقایسه با کشورهای آفریقایی، افراد بسیار بیشتری در جوامع متکی به محیط زیست هند در فقر و تنگدستی به سر می‌برند.

هند به دلیل داشتن دموکراسی بسیار مورد ستایش قرار گرفته است؛ هرچند سیاست‌های محیطی آن توسط یک بروکراسی مرکزی اداره می‌شود. مردمی که به این منابع متکی هستند از روند سیاست‌گذاری فاصله دارند و نمی‌توانند کاغذبازیِ گسترده و ناکارآمد کشور را به چالش بکشند. در نتیجه، آژانس‌های دولتی تا جایی پیش می‌روند که حتی از باغچه‌های شهری و کشت درخت صنعتی به عنوان جنگل یاد می‌کنند. این مسئله از بین رفتن جنگل‌های طبیعی را مخفی نگه می‌دارد و به مبالغه در دستاوردهای دولت در زمینه‌ی محافظت از منابع طبیعی کمک می‌کند.

با توجه به جنبش‌های مردم محلی در سال ۲۰۰۶، پارلمان هند قانون حقوق جنگل‌ها را تصویب کرد تا به وسیله‌ی آن از حقوق زمین‌داران و افرادی که برای امرار معاش به جنگل وابسته هستند محافظت کند و به آن‌ها اختیاراتی قانونی برای محافظت از جنگل‌ها اعطا کند. این قانون حق تصمیم‌گیری مردم محلی، در مدیریت جامعه‌ی خود را به رسمیت می‌شناسد و به آن‌ها اجازه می‌دهد که محصولات به دست آمده از جنگل را به فروش برسانند.

با این وجود فروش چوب توسط این جوامع همچنان غیرقانونی است و مهم‌تر اینکه بروکراسی همچنان بر پروسه‌های قانون‌گذاری سایه افکنده است و جلوی اجرایی شدن بسیاری از این قوانین را می‌گیرد. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد به دلیل ارتباط محدود این آژانس‌ها با سایر دپارتمان‌ها و گروه‌های شهروندی، بسیاری از سیاست‌ها و برنامه‌ها بر اساس دانش بسیار محدود انتخاب می‌شوند.

Nature

پاداش و جزا

همانطور که اشاره شد برنامه‌ریزی‌های بنیادی به گروه‌های شهروندی و جامعه کمک می‌کند که در سیاست‌گذاری و تعیین قوانین سهیم باشند. این دیدگاه به محافظت از منابع طبیعی کمک به سزایی می‌کند. برای مثال در کشور مکزیک قوانین به مردم روستانشین کمک می‌کند که خود جنگل‌ها را مدیریت و از آن‌ها محافظت کنند.

با این وجود برنامه‌ریزی‌هایی مشابه در کنیا، تانزانیا و هند به دو دلیل تاثیرگذار نیستند. نخست اینکه مردم محلی اهرمی برای اجرای قوانین و برنامه‌ها یا نفوذی در دستگاه‌های سیاسی ندارند. یعنی سیستم پاداش و جزا، مردم محلی را به مدیریت صحیح منابع تشویق نمی‌کند. دوم اینکه شهروندان نمی‌توانند عملکرد مسئولان را به چالش بکشند. پس این مسئولین از قدرت‌ قانون‌گذاری و مصونیت خود در راه برداشت‌های شخصی استفاده خواهند کرد.

پایه‌گذاری سیستمی که شهروندان را در محافظت از محیط زیست سهیم کند کار آسانی نیست. هرچند ارزش این تلاش را دارد. بر اساس تخمین‌ها، تنش‌های مرتبط با منابع طبیعی بین ۷۵۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد نفر از مردم جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این تنش‌ها همچنین از به ثمر رسیدن سرمایه‌گذاری‌های جهانی در حفاظت از محیط زیست جلوگیری می‌کند.

تحقیقات چندین و چند بنیاد محیط زیست از جمله موسسه منابع جهانی نشان می‌دهد که مناطق تحت مدیریت مردم بومی ۲۴ درصد از کربن ذخیره شدن بر سطح زمین را در خود جای داده است. اگر تلاش‌ها برای محافظت از این جنگل‌ها به شکست بیانجامد؛ تاثیرات تغییرات اقلیمی بسیار بیشتر از آنچه که هست خواهند شد و امنیت ساکنان زمین را در دهه‌های آینده به خطر خواهد انداخت.

حل این اختلافات و اطمینان از اینکه سرمایه‌گذاری‌ها برای حفاظت از محیط‌زیست به شکل درستی هزینه می‌شوند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. سیاست‌های حفاظتی که از اکوسیستم و زندگی مردم محلی به شکل همزمان حمایت می‌کنند احتمال موفقیت بسیار بیشتری دارند. باید توجه کرد که شفاف‌سازی برنامه‌های حفاظت از محیط‌زیست و پیگیری تخلفات آژانس‌های دولتی قدم‌هایی حیاتی در راه رسیدن به طبیعتی پایدار و جامعه‌ای معتدل است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مراسم رونمایی از دستاوردهای جدید وزارت دفاع با حضور رئیس جمهور در سازمان پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران آغاز شد.

این دستاوردها شامل نخستین هواپیمای جت آموزشی بومی کشور با نام کوثر، پهپاد تاکتیکی مهاجر 6، موشک کروز ضد کشتی نصیر و موشک هوابه هوای فکور است.

همچنین در این مراسم آزمایش‌های حرکت برروی زمین و آماده سازی برای پرواز جنگنده قاهر F313 آغاز و 20 فروند بالگرد تعمیر اساسی شده به نیروهای مسلح و کاربران کشوری تحویل داده شد.

نمایشگاهی هم از دستاوردهای دو سال اخیر وزارت دفاع برگزارشده است که هم اکنون رییس جمهور به همراه وزیر دفاع و جمعی از مسئولان و فرماندهان نظامی در حال بازدید از این نمایشگاه هستند.


موشک فکور


موشک فکور


پهپاد مهاجر6


موشک نصیر


بالگردهای اورهال شده


جت آموزشی کوثر



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر در حال خواندن این مطلب هستید، احتمالا شما هم از جمله افرادی محسوب می‌شوید که سیستم‌عامل‌های موبایلی برایتان اهمیت دارد یا حداقل در مورد آن‌ها کنجکاو هستید. همانطور که می‌دانید سیستم‌عامل‌های موبایلی مختلفی در حال حاضر وجود دارند، ولی بحث ما بر سر دو جبهه‌ی اصلی این حوزه یعنی اندروید و آی‌اواس است. اگرچه در لحظه‌ی نوشتن این مطلب حتی اولین نسخه‌ی آزمایشی توسعه‌دهندگان اندروید O و نیز آی‌اواس ۱۰.۳.۱ منتشر شده‌اند، اما ما در اینجا نسخه‌های پایدار اصلی کنونی این دو سیستم‌عامل یعنی اندروید ۷.۰ نوقا و آی‌اواس ۱۰ را مد نظر قرار خواهیم داد. همچنین باید در نظر داشته باشیم هدف این مقاله مقایسه‌ی جزء به جزء دو پلتفرم مورد بحث نیست، بلکه هدف اصلی بررسی مواردی است که در انتخاب یکی از این دو سیستم‌عامل برای کاربران اهمیت بالاتری دارند.

بدون سخن اضافه بگذارید سر راست به‌سراغ اصل مطلب برویم و در پایان به این نتیجه برسیم که کدام سیستم‌عامل موبایلی برای ما مناسب‌تر است. با زومیت همراه باشید.

نیاز سنجی از خود

پیش از انتخاب یک سیستم‌عامل موبایلی ابتدا نیازهای خود را لیست کنید. آیا از جمله افرادی هستید که وقت زیادی را با گوشی‌هوشمندتان می‌گذرانید؟ آیا گیمر موبایلی هستید؟ آیا به مدیریت فایل حرفه‌ای نیاز دارید؟ سادگی برایتان اهمیت دارد یا امکانات زیاد؟ به آپدیت بودن سیستم‌عامل چقدر حساسیت دارید؟ البته این نوع سوالات بسیار زیاد هستند ولی ما در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشار کردیم. با توجه به پاسخی که برای هر یک از سوالات بالا دارید می‌توانید یکی از سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید یا آی‌اواس را انتخاب کنید. یعنی هر سوال نهایتا یک امتیاز به نفع یک سیستم‌عامل دارد و در نهایت با یک جمع‌بندی ساده می‌توان مشاهده کرد که کدام سیستم‌عامل امتیاز بیشتری از طرف شما کسب کرده و بدین طریق انتخابی بهتر خواهید داشت.

آیا از جمله افرادی هستید که وقت زیادی را با گوشی‌ خود می‌گذرانید؟

using more smartphone

احتمالا شما هم روزانه زمان زیادی را با گوشی‌ هوشمندتان کار می‌کنید. اگر جزو این دسته هستید باید به چند نکته توجه داشته باشید. بر اساس تجربیات و نیز بر اساس سابقه‌ی دو سیستم‌عامل اندروید و آی‌اواس به‌نظر می‌رسد هنگام کار طولانی‌تر با آی‌اواس روان‌ بودن محیط کلی رابط کاربری و جابجایی بین اپلیکیشن‌ها با سرعت بیشتری نسبت به اندورید انجام می‌شود. ببینید ما نمی‌گوییم اندروید سریع نیست و در واقع اندروید نوقا یکی از با ثبات‌ترین و سریع‌ترین‌ها است، اما اگر خودتان تست کنید یا سری به ویدیوهای انجام شده توسط یوتیوبرها بزنید، در می‌یابید که سرعت در آی‌اواس ۱۰ از اندروید ۷.۰ کمی بیشتر است. پس اگر سرعت جابجایی بین اپلیکشن‌ها، و نیز سرعت اجرای بالای اپ‌ها برایتان اهمیت زیادی دارد، یک تیک سبز به نفع آی‌اواس برای خود ثبت کنید. اگر اینطور نیست و می‌توانید از اختلاف جزئی سرعتی بین این دو سیستم‌عامل چشم‌پوشی کنید، تیک سبز را می‌توانید برای اندروید ثبت کنید.

آیا گیمر موبایلی هستید؟

 

smartphone games

 

مسلما اگر با هر دو سیستم‌عامل اندروید و آی‌اواس کار کرده باشید، این موضوع را می‌دانید که پرچمداران مجهز به این دو سیستم‌عامل رقابت شانه‌به‌شانه‌ای در زمینه‌ی گیم دارند. با این وجود نباید فراموش کنیم که هنوز هم برخی از بازی‌های موبایلی ابتدا برای آی‌اواس و سپس برای اندروید عرضه می‌شوند. البته طی چند سال گذشته سرعت انتشار نسخه‌های اندرویدی و آی‌اواس بازی‌ها بسیار کاهش یافته و در برخی موارد نیز همزمان صورت گرفته است. هر دو سیستم‌عامل عنوان اختصاصی ویژه‌ی خود را هم دارند. پس در اینجا فرقی نمی‌کند که سیستم‌عامل شما چه باشد. اگر کیفیت بالا و سرعت اجرا برایتان مهم است باید اشاره کنیم که باز هم آی‌اواس به دلیل بهینه بودن سخت‌افزار و نرم‌افزار همیشه در بخش گیم در بین افراد، محبوبیت بالایی داشته، ولی اندروید ۷.۰ نوقا هم چیزی از این بابت کم ندارد و هر دو پلتفرم سبک‌های پردازش گرافیکی مخصوصی را ارائه می‌کنند تا کیفیت نهایی بازی‌ها و گرافیک‌ها خیره‌کننده‌تر شود.

در آی‌اواس متال را داریم که باعث می‌شود گرافیک در بازی‌های موبایلی این سیستم‌عامل بسیار عالی به‌نظر برسد. از طرف دیگر اندروید نیز با معرفی ولکان گام مهم و بزرگی در ارائه‌ی تجربه‌ی گرافیکی بهتر برداشته و اگر یک بازی مثل آسفالت اکستریم را روی آيفون ۷ یا گلکسی اس ۷ اجرا کنید فرق چندانی بین آن‌ها مشاهده نخواهید کرد.

پس مهم‌ترین نکته برای انتخاب یک سیستم‌عامل از دید یک گیمر موبایلی، عنوان اختصاصی هر سیستم‌عامل است. در نتیجه باید ببینید که آیا بازی‌های اختصاصی هر سیستم‌عامل برای شما اولویت زیادی دارند یا نه و بر همین اساس یک تیک سبز به نفع اندروید یا آی‌اواس بزنید. اگر بازی‌های اختصاصی برایتان اهمیت ندارد نیز کلا بی‌خیال این سوال شوید و امتیاز این سوال را ممتنع در نظر بگیرید.

آیا به مدیریت فایل حرفه‌ای نیاز دارید؟

file manager

مدیریت آسان فایل‌ها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند است. سر راست بگوییم که اندروید مدیریت فایل را بسیار آسان کرده و شما می‌توانید تقریبا تمام فایل‌های موجود روی حافظه‌ی دستگاه‌های اندرویدی را به‌راحتی مدیریت کنید. اما در طرف دیگر آی‌اواس در حالت پیش‌فرض (جیلبریک نشده) بخش مشخصی را برای مدیریت فایل‌ها در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد. شاید اکنون بگویید آی‌اواس نیز اپلیکیشن‌ها و روش‌های خاص خود را برای مدیریت فایل ارائه می‌دهد و این حرف تا حدودی هم درست است. اما اگر منصفانه بخواهیم به موضوع نگاه کنیم، اندروید از نظر ارائه‌ی قابلیت‌ها همیشه عملکرد بهتری داشته و اصولا شخصی‌سازی در این سیستم‌عامل یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها محسوب می‌شود. شما با خرید هر دستگاهی که سیستم‌عامل اندروید را اجرا می‌کند، یک اپلیکیشن مدیریت فایل پیش‌فرض نیز در اختیار خواهید داشت که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی کارهای مختلفی روی فایل‌ها و پوشه‌های موجود روی حافظه‌ی ذخیره‌سازی داشته باشید.

در این بخش بد نیست به حافظه جانبی هم اشاره کنیم؛ آيا امکان استفاده از حافظه‌ی جانبی برای‌تان اهمیت دارد؟ مسلما هیچ‌کس از این ویژگی بدش نمی‌آید، ولی بحث اینجاست که این مشخصه تا چه حد برای شما مهم باشد. با خرید محصولات مجهر به آی‌اواس شما برای همیشه باید به حافظه‌ی داخلی پیش‌فرض دستگاه‌تان اکتفا کنید و اگرچه روش‌هایی برای استفاده از فلش و حافظه‌های اکسترنال در دستگاه‌های آی‌اواسی وجود دارد اما منظور ما استفاده از کارت حافظه‌ی میکرو اس‌دی بدون نیاز به لوازم جانبی اضافه و مستقیما در داخل خود دستگاه است. بسیاری از پرچمداران اندرویدی امروزی و حتی گوشی‌ میان‌رده و پایین‌رده‌ی این اکوسیستم از کارت حافظه‌ی جانبی میکرو اس‌دی پیشتیبانی می‌کنند و بنابراین اگر این موضوع برای شما اهمیت زیادی دارد باید مجددا یک تیک سبز روی نام اندروید بزنید. 

سادگی برایتان اهمیت دارد یا امکانات زیاد؟

ios vs android

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در هنگام انتخاب یک سیستم‌عامل باید مد نظر قرار دهید این است که سادگی محیط برای شما اهمیت دارد یا امکانات زیاد و سفارشی‌سازی؟ احتمالا حدس زده‌اید که منظور ما از سادگی و امکانات زیاد چیست. سیستم‌عامل آی اواس اصولا بر مبنای ارائه‌ی یک رابط کاربری ساده که کار کردن با آن حتی برای عادی‌ترین کاربران راحت‌ باشد، توسعه داده شده و سادگی خود را تا همین حالا هم حفظ کرده است. اگرچه آی‌اواس ساده به‌نظر می‌رسد اما امکانات بسیار خوب و کاربری‌ را هم در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. اما اگر بخواهیم امکانات و قابلیت‌های شخصی‌سازی را مد نظر قرار دهیم واقعا اندروید یک سر و گردن بالاتر از آی‌اواس قرار می‌گیرد، چرا که ماهیت این سیستم‌عامل اینگونه است. اندروید امکانات بسیار بیشتری را به‌خصوص برای شخصی‌سازی محیط کاربری در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌توانید با نصب یک لانچر حتی محیط اندروید را شبیه به آی‌اواس کنید! اما در آی‌اواس این‌کار در حالت پیش‌فرض امکان‌پذیر نیست. اگر دستگاه اندرویدی خود را روت کنید حتی امکانات و شخصی‌سازی‌های بیشتری در اختیار شما قرار می‌گیرد. البته با جیلبریک کردن آی‌اواس هم می‌توان یکسری شخصی‌سازی‌های محدود انجام داد، ولی مقایسه این دو سیستم‌عامل از این دیدگاه به درستی قابل انجام نیست.

ماهیت هر سیستم‌عامل باعث شده تا یکسری مزایا و معایب داشته باشد. در نهایت ببینید که از امکانات زیاد خوشتان می‌آید یا دوست دارید محیط سیستم‌عامل موبایلی‌تان ساده باشد و تمایلی به امکانات اضافه و غیر کاربردی ندارید. در نتیجه حالا می‌توانید با توجه به پاسخ خود یک تیک سبز دیگر روی نام اندروید یا آی‌اواس بزنید.

به آپدیت بودن سیستم‌عامل موبایلی‌تان چقدر اهمیت می‌دهید؟

ios 10 vs android 7

اگرچه گوگل نیز در طی چند سال اخیر همیشه سعی کرده تا سیستم‌عامل اندروید را به‌روز و امن نگه‌دارد، با این وجود باز هم به دلیل ساختار خاص این سیستم‌عامل نسبت به آی‌اواس این فرآیند را به نحوی متفاوت انجام می‌دهد. همانطور که می‌دانید کمپانی‌های مختلف اندروید را آنطور که خود می‌خواهند سفارشی‌سازی می‌کنند و همین امر  سبب می‌شود تا پس از ارائه‌ی به‌روزرسانی اندروید توسط گوگل، هر شرکت دیگری خود به طور جداگانه آپدیت‌های جدید را برای محصولاتش آماده کند. این مورد نهایتا باعث می‌شود تا کاربران اندروید مجبور باشند زمان بیشتری را برای دریافت آپدیت‌ها صبر کنند. 

البته اگر از دارندگان گوشی‌های هوشمندی هستید که اندروید خالص را اجرا می‌کنند احتمال اینکه آپدیت‌های این سیستم‌عامل زودتر برای شما ارائه شوند نیز وجود دارد. در این بین می‌توان به گوشی‌های هوشمند سری نکسوس و جدیدا پیکسل گوگل اشاره کرد که همیشه جدیدترین آپدیت‌های اندروید را بلافاصله پس از انتشار توسط گوگل دریافت می‌کنند. 

البته باید این را هم در نظر داشته باشید که اگر گوشی‌هوشمند اندرویدی‌تان را تحت قرارداد اپراتورها خریداری کنید باید مدت بیشتری برای دریافت به‌روزرسانی‌ها صبر کنید چرا که پس از شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی، اپراتورها نیز باید تغییرات مد نظر خود را پیش از انتشار آپدیت‌ها روی سیستم‌عامل یاد شده اعمال کنند.

در طرف دیگر آی‌اواس به دلیل اختصاصی بودن، همیشه به محض انتشار نسخه‌ی جدید برای تمامی دستگاه‌های سازگار در دسترس قرار می‌گیرد. شما با خرید یک آیفون و یا یک آيپد یا آیپاد تاچ می‌توانید سال‌ها از به‌روزرسانی‌های جدید سیستم‌عامل آی‌اواس بهره ببرید و جدیدترین پچ‌های امنیتی و به‌روزرسانی‌ها را سریعا دریافت کنید.

بنابراین اگر به آپدیت سریع سیستم‌عامل موبایل خود اهمیت زیادی می‌دهید یا باید به سراغ یکی از گوشی‌های پیکسل گوگل بروید یا آیفون را انتخاب کنید. در هر صورت باز هم سرعت انتشار آپدیت‌ها در آی‌اواس نسبت به اندروید بیشتر است. 

نتیجه‌گیری

حالا ببینید که روی نام هر سیستم‌عامل چند تیک سبز رنگ وجود دارد و در اینجا می‌توانید بر اساس نیازهای مهم و شخصی خود یکی از سیستم‌عامل‌های مورد بحث را انتخاب کنید. حال مشخص می‌شود که اندروید بیشتر برای شما مناسب است یا سیستم‌عامل آی‌اواس. البته مسلما این راهنما خیلی جامع و کامل نیست و اصولا نمی‌توان راهنمای کاملی را در این رابطه نوشت یا باید مطلبی بسیار طولانی و سنگین در این‌باره به رشته‌ی تحریر درآورد.

بنابراین باید توجه داشته باشید که هدف این مقاله در نظر گرفتن مهم‌ترین جنبه‌های استفاده از سیستم‌عامل‌های موبایلی بوده است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر به‌تازگی به سراغ خرید یک خودرو رفته باشید، احتمالاً نام سیستم جدید استاپ/استارت از سوی شرکت‌های  خودروسازی را خواهید شنید که به گفته‌ی آن‌ها به کاهش مصرف سوخت خودروی شما کمک می‌کند. طرز کار این سیستم نیز ساده است؛ زمانی که در پشت چراغ‌قرمز یا خط عابر پیاده توقف می‌کنید، به قوای پیشرانه احتیاجی نخواهید داشت؛ زمانی هم که پیشرانه‌ی خودرو روشن نباشد، مسلماً سوخت کمتری مصرف می‌کنید؛ اما این سیستم دقیقاً چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که از نام آن مشخص است، سیستم استاپ/استارت پیشرانه‌ی خودرو را به‌جای درجا کار کردن در حال توقف، خاموش کرده و زمانی که قصد حرکت داشته باشید، به‌سرعت آن را روشن می‌کند. اگر شما در حین رانندگی توقف و حرکت زیادی انجام دهید، میزان آلایندگی خودروی شما کاهش یافته و مصرف سوخت نیز در دوره‌های طولانی‌مدت کم می‌شود. چیزی که برای خودروسازها بیشتر اهمیت دارد، بهبود میانگین کاهش مصرف سوخت است که به فروش بهترشاسی‌بلندهای بزرگ کمک می‌کند.

سیستم استاپ/استارت

سیستم‌های استاپ/استارت خودکار نیز با چالش‌های مهندسی همراه هستند. سیستم استارت الکتریکی که برای روشن کردن خودروی شما برای چند مرتبه در روز طراحی شده بود، حالا مجبور است تا این کار را هرلحظه و در هر توقف انجام دهد. مشخصاً، یک سیستم استارت که برای ۵۰ هزار بار راه‌اندازی طراحی شده بود، نمی‌تواند ۵۰۰ هزار بار این کار را انجام دهد. ازاین‌رو خودروسازان به سراغ معرفی استارترهای مخصوص با توانایی بالاتر رفتند.

استارت زدن پی‌درپی همچنین به قطعات داخلی موتور نیز آسیب می‌رساند. اکثر تنش‌ها و خوردگی‌های رخ‌داده در پیشرانه‌ها در زمان استارت زدن اتفاق می‌افتند، ازاین‌رو مهندسان دست به طراحی یاتاقان‌های خود روان‌کننده‌ای زده‌اند  که در مقایسه با یاتاقان‌های معمولی عملکرد بهتری دارند. قابلیت خود روان‌کنندگی بهتر به این معنی است که پیشرانه در زمان نرسیدن روغن تحت‌فشار به یاتاقان‌ها، کاملاً در محافظت قرار دارد. حتی بدون وجود یاتاقان‌های مخصوص، فناوری روغن موتور به چنان پیشرفتی دست یافته است که تمامی یاتاقان‌ها را با یک لایه‌ی محافظ از روغن به‌منظور جلوگیری از خوردگی پوشش می‌دهد.

سیستم استاپ/استارت

باوجود یک سیستم استاپ/استارت و یک جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک، ترمز گیری قبل از توقف کامل، منجر به خاموش شدن موتور می‌شود. با برداشتن پا از روی پدال ترمز (در برخی سیستم‌ها، با گرداندن فرمان)، موتور مجدداً استارت خورده و زمانی که پای خود را روی پدال گاز قرار دهید شتاب می‌گیرد. در جعبه‌دنده‌های دستی، خلاص کردن دنده و رها کردن پدال کلاچ منجر به خاموش شدن پیشرانه می‌شود؛ گرفتن کلاچ منجر به استارت مجدد شده و خودرو با جا زدن دنده آماده‌ی حرکت می‌شود. پیشرانه‌ی خودرو بستگی به نوع آن، ممکن است با توجه به نیاز سیستم کنترل دما برای گرما یا خنک کاری بیشتر، مجدداً استارت بخورد؛ این سیستم همچنین درصورتی‌که دمای محیط بالا یا پایین‌تر از درجه حرارت مدنظر باشد، خودرو را غیرفعال می‌کند.

آیا این سیستم به صرفه‌جویی در هزینه‌های شما کمک می‌کند؟ به نظر نمی‌رسد؛ اما اگر شما در منطقه‌ای پرترافیک زندگی می‌کنید، طی کردن چند کیلومتر در این مسیرها به ذخیره‌ی سوخت بیشتر در باک کمک کرده و احتمالاً آلایندگی کمتری نیز در پی داشته باشد. مهم‌تر اینکه، نیازی نیست تا نسبت به وارد شدن فشار بیشتر به خودرو در پشت ترافیک نگران باشید؛ این سیستم منطبق با فناوری‌های جدید مهندسی شده است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

dims.jpg

گوگل اعلام کرد که از ساعت تحقیقاتی خود برای استفاده در مطالعات پزشکی استفاده خواهد کرد.

 به نقل از انگجت، پیش از این کمپانی آلفابت که شرکت مادر گوگل محسوب می‌شود، یک ساعت مچی تحقیقاتی تولید کرده بود که جزئیاتی از اهداف آن منتشر نشده بود.

این ساعت نه از سیستم عامل اندروید پشیبانی می‌کند و نه هشداری به گوشی هوشمند ارسال می‌کند، بلکه به تنهایی اطلاعات مربوط به سلامت فرد را جمع‌آوری می‌کند.

این اطلاعات شامل وضعیت ضربان قلب، فعالیت‌های الکترودرمانی پوست که مربوط به رسانایی پوست می‌شود و تحرکات بدن است.

قابلیت دیگر این ساعت، ثبت یک داده موسوم به ECG است که فعالیت‌های الکتریکی قلب را رصد کرده و می‌تواند بروز مشکلات قلبی و عروقی را پیش‌بینی کند.

اطلاعاتی که این ساعت به کاربر می‌دهد دقیقا مانند بقیه ساعت‌هاست و تمام این عملیات‌ها با استفاده از پردازنده قدرتمند در پس‌زمینه انجام می‌شود و می‌تواند با یک بار شارژ تا یک هفته کار کند.

این ساعت در سازمان وریلای که پیش از این بخشی از گوگل بود تولید شده است.

در اطلاعیه این سازمان آمده است: ما نیاز به محصولی داریم که با محصولات موجود در بازار متفاوت باشد و به جای دادن آمارهای مختلف بتواند اطلاعات مفید پزشکی را ذخیره کند تا از آنها بتوان در تحقیقات پزشکی استفاده کرد.

از این محصول در ابتدا در تحقیقات دانشکده علوم پزشکی دانشگاه رادبود هلند در زمینه پارکینسون استفاده خواهد شد.

اطلاعاتی که از این تحقیقات و دیگر تحقیقاتی که با استفاده از این محصول به دست می‌آید می‌تواند طی پنج سال پایه یک پایگاه اطلاعاتی قدرتمند را با بیش از 10هزار عضو به وجود آورد.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یافته های موسسه تحقیقات پزشکی فین اشتاین نیویورک نشان می دهد به زودی می توان طول عمر بیماران مبتلا به یکی از شایع ترین انواع تومورهای مغزی موسوم به «گلیوما درجه پایین» را افزایش داد.
 
گلیوما درجه پایین، توموری است که از سلول های حمایت کننده و حفاظت کننده از سیستم عصبی مغز نشات می گیرد. درمان این تومورها شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی است.
 
شیمی درمانی تومور مغز بسیار دشوار است چراکه اکثر داروها نمی توانند به سد خونی-مغزی، که یک مکانیسم دفاعی طبیعی برای ممانعت از ورود مواد موجود در جریان خون به مغز است، نفوذ کند.
 
مارک سیمونز و همکارانش داروی موسوم به « مبندازول» را که برای درمان بیماری کرمک استفاده می شود مورد بررسی قرار دادند. در مطالعه قبلی مشخص شده بود که این دارو در درمان تومورهای گلیوما موثر بوده است.
 
محققان با مطالعه نحوه عملکرد مبندازول در نابودی سلول های تومور تفکیک شده در لابراتوار دریافتند عملکرد آن دقیقا مشابه با داروی «وین کریستین» است.
 
آنها همچنین دریافتند درحالیکه مبندازول به شکل موثری موجب کاهش روند رشد تومورهای گلیوما می شود، وین کریستین چنین عملکردی ندارد.
 
به گفته سیمونز، «ما مشاهده کردیم مبندازول به مراتب بهتر از وین کریستین، که درحال حاضر برای درمان برخی تومورها استفاده می شود، از مانع خونی-مغزی عبور کرده و به تومور می رسد.»


تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

این شایعه مربوط به ایران نیست و در سطح بین‌المللی نیز مطرح شده و شواهد گوناگونی از آن منتشر شده است. واقعیت این است که گرچه ریشه اعداد لاتین به تاریخچه طراحی هندسی عربی ـ هندی مربوط است، اما ارتباط تعداد زاویه‌های شکل اعداد با عدد مرتبط یک شایعه است.
طرحی که امروز به اعداد عربی نسبت داده می‌شود، از خط ریاضیات هندی بین قرن دوم پیش از میلاد تا سوم پس از میلاد گرفته شده است. به‌طور کلی، روش نوشتن اعداد در فارسی و عربی و لاتین، خط تکامل یافت‌های است که ریشه هندی دارد. تاریخچه نگارش اعداد لاتین مربوط به خط هندی ـ سانسکریت است و امروز اصطلاحا اعداد هندی ـ عربی نامیده می‌شود. این اعداد در طول زمان تکامل یافته‌اند تا به شکل امروز رسیده‌اند.
در نگارش فارسی و عربی، ابتدا اعداد با حروف نوشته می‌شد، اما خوارزمی این خط را از دیوانگاری هندیان فرا گرفت و آن را وارد زبان عربی کرد. به همین دلیل، نحوه نگارش حروف به این شکل به سبک هندی ـ عربی مشهور شد.
روش نگارش لاتین نیز تکامل یافته نگارش دستگاه شمارش هندی است، اما موضوع تعداد زاویه‌های اعداد و ارتباط آنها با اعداد لاتین صحت ندارد.
اگر به تصویری که مربوط به تناسب اعداد و زوایای آنهاست دقت کنید، می‌بینید که شکل چند عدد با آنچه امروز در شکل اعداد لاتین وجود دارد، متفاوت است. برای مثال، اعداد هفت و 9 زوایای اضافی پیدا کردهاند تا به شکل دلخواه برسند و عدد هشت نیز از حالت منحنی به شکل دو مثلث تغییر یافته است. این در حالی است که این اعداد در گذشته نیز به این شکل استفاده نمی‌شده‌اند و فقط برای تطابق با شایعه مطرح شده به این شکل درآمده‌اند. خوارزمی، ریاضیدان، منجم، جغرافیدان و فیلسوف ایرانی است که تالیفات بسیاری در این حوزه‌ها از او به جای مانده است. دانش جبر امروز، راه حل معادلات درجه دوم و بالاتر و زیج خوارزمی که سال‌ها در علم نجوم از آن استفاده می‌شد، یادگار این دانشمند بزرگ است. بنابراین شایسته نیست با نسبت دادن شایعات بی‌اساس، وجهه علمی چنین دانشمند بزرگی تحت تاثیر قرار گیرد.


تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1599 1600 1601 1602 1603 ... 3356 صفحه بعد