3F2AB25B00000578-0-image-a-83_1491940370029.jpg

دانشمندان موفق به بازسازی چهره زنی شدند که در حدود ۱۳۰۰۰ سال قبل از دنیا رفته بود.

 به نقل از دیلی میل، این اسکلت که قدمت ۱۳۶۰۰۰ ساله دارد و در زیر زمین مدفون شده بود، در تایلند یافت شد.

کارشناسان با تخمین و برآورد توانستند چهره این زن را بازسازی کنند.

آنها دریافتند که این زن به هنگام فوت بین ۲۵ تا ۳۵ سال سن داشته و دارای خط آرواره‌ای بلند و چشم‌های بادامی ریز بوده است.

به باور آنها این زن از اجتماع آسیای جنوبی بوده است.

محققان بر این باورند که این اسکلت به قدیمی‌ترین بقایای انسانی تعلق دارد که در زمین باستانی در تایلند کشف شده است.

آنها موفق شدند صورت این زن را که ۱۳ هزار و ۶۰۰ سال قبل و در پلیستوسن پایانی فوت شده بود، به صورت تقریبی و در شکل یک تصویر دو بعدی بازسازی کنند.

این تیم با اندازه‌گیری جمجمه، عضله، پوست و ابعاد صورت از ۷۲۰ زن معاصر که در ۲۵ کشور در سراسر جهان زندگی می‌کردند، موفق به بازسازی صورت این زن شدند.

جالب اینجاست که دانشمندان اندازه قد این زن را در حدود ۱۵۳ سانتی‌متر اعلام کردند.

یافته های این محققان در مجله Antiquity به چاپ رسیده است.



تاريخ : پنج شنبه 24 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

landmine-bacteria-1.jpg

محققان در یک سیستم جدید و با استفاده از باکتری‌های درخشان راه حل جدیدی را برای شناسایی میدان‌های مین و جلوگیری از قربانی‌ شدن انسان‌های بی‌گناه پیدا کرده‌اند.

به نقل از گیزمگ، هدف محققان از  انجام این کار جلوگیری از قربانی شدن انسان‌هایی است که حتی پس از اتمام جنگ نیز به دلیل وجود این مین‌ها جان خود را از دست می دهند.

روش‌های فعلی برای ورود و پاکسازی میادین مین بسیار خطرناک بوده چرا که از انسان‌ها برای این کار استفاده شده و علاوه بر این بسیار وقت گیر است.

اما محققان در این پژوهش جدید با دستکاری ژنتیک باکتری‌ها کاری کردند که آنها در زیر تابش نور لیزر و در صورت وجود بخارات انفجاری تراوش شده از مین‌های زمینی بدرخشند.

آنها با قرار دادن این باکتری‌ها در دانه‌های پلیمری کوچک و پراکنده ساختن آنها در مناطق مشکوک به مین‌های زمینی، از یک سیستم اسکن مبتنی بر لیزر برای اسکن و شناسایی محل مین های زمینی که در زیر سطح زمین مدفون شده‌اند استفاده کردند.

محققان این سیستم را در یک میدان مین واقعی که تعداد زیادی مین در آنجا مدفون بود امتحان کرده و اظهار کردند که این سیستم با موفقیت توانست وجود و محل مین‌ها را شناسایی کند.

با این حال آنها برای عملی کردن این روش جدید کارهای زیادی را باید انجام دهند.

تحقیقات این تیم در مجله Nature Biotechnology منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 24 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 در تاریخ وفات حضرت زینب کبری(س) سومین فرزند امیرمومنان حضرت علی(ع) اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.
 
یکی از سوالاتی که در ارتباط با آن بانوی بزرگوار و بی مثال مطرح می‌شود که البته محققان و پژوهشگران تاریخی به آن پاسخ داده‌اند درباره چگونگی وفات ایشان است.
 
باید گفت: براساس برخی از نوشته‌ها آن حضرت مریض شد و به طور طبیعی وفات کرد1" و این احتمال طبیعی‌تر به نظر می‌رسد چون آن حضرت آن همه سختی و مصیبت دید و در سایه آن‌ها بیمار شد.
 
براساس برخی از احتمالات حضرت زینب کبری توسط عوامل یزید مسموم شد و به شهادت رسید که این احتمال هم دور نیست چون حضرت زینب همه وقایع کربلا را دیده و وجود او یادآور مصائب کربلا و یادآور فجایع حکومت یزید است و یزید نمی‌تواند او را تحمل کند. البته دشمن در انجام این کارها سند به دست کسی نمی‌دهد و در خفا و پنهانی دست به این اعمال می‌زنند2".
 
در تاریخ و روز وفات آن حضرت هم اختلاف هست. مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.
 
در ادامه گوشه‌هایی از تاریخ پر فراز و نشیب زندگانی آن حضرت از بدو ولادت تا وفات را به این بهانه مرور می‌کنیم:
 
ولادت، همسر و فرزندان
 
حضرت زینب کبری (س) در روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم یا ششم هجری قمری در شهر مدینه منوّره متولّد شدند. نام مبارک آن بزرگوار زینب، و کنیه گرامی‌شان ام الحسن و ام کلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغری، عصمة الصغری، ولیة اللّه العظمی، ناموس الکبری، شریکة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، کامله و ...
 
پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشوای شیعیان حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) و مادر گرامی آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا (س) می‌باشد. همسر گرامی آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابیطالب، بود. در کتاب اعلام الوری برای آن بانوی بزرگوار سه پسر به نام‌های علی، عون، و جعفر و یک دختر به نام ام کلثوم ذکر شده است.
 
هوش و ذکاوت بی نظیر
 
صاحب کتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذکاوت آن بانوی بزرگوار چنین می‌نویسد: در اهمیت هوش و ذکاوت آن بانوی بزرگوار همین بس که خطبه طولانی و بلندی را که حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) در دفاع از حق امیرالمؤمنین (ع) و غصب فدک در حضور اصحاب پیغمبر اکرم (ص) ایراد فرمودند، حضرت زینب(س) روایت فرموده است.
 
و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از آن حضرت روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر می‌کند. چنانچه ابوالفرج اصفهانی در مقاتل می‌نویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه (س) را از حضرت زینب (س) روایت کرده و می‌گوید: حدثتنی عقیلتنا زینب بنت علی علیه‌السّلام..» دقت کنیم که حضرت زینب علیها السلام با اینکه دختری خردسال (یعنی هفت ساله و یا کمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء که محتوی معارف اسلامی و فسلفه احکام و مطالب زیادی است را با یک مرتبه شنیدن حفظ کرده، و خود یکی از راویان این خطبه بلیغه و غراء می‌باشد.
 
علاقه ویژه زینب به امام حسین (ع)
 
علامه جزایری در کتاب ( الخصائص الزینبیه)می‌نویسد: وقتی که حضرت زینب (س) شیرخوار و در گهواره بود، هرگاه برادرش حسین (ع) از نظر او غایب می‌شد، گریه می‌کرد و بی قراری می‌نمود. هنگامی که دیده‌اش به جمال دل آرای حسین (ع) می‌افتاد، خوشحال و خندان می‌شد. وقتی که بزرگ شد، هنگام نماز قبل از اقامه، نخست به چهره حسین (ع) نگاه می‌کرد و بعد نماز می‌خواند.
 
با حسین بودن شرط ازدواج زینب (س ) با عبدالله
 
گفته‌اند: حضرت امیرالمؤمنین (ع) هنگامی که زینب (س) را به پسر برادرش عبدالله بن جعفر تزویج کرد، در ضمن عقد، شرط نمود هر گاه زینب خواست با برادرش حضرت امام حسین (ع) سفر رود، او را از آن منع نکرده و باز ندارد، و چون عبدالله بن جعفر خواست حضرت امام حسین (ع) را از سفر عراق باز دارد و حضرت آن را نپذیرفت و عبدالله مایوس و نومید گردید، دو فرزندش عون و محمد را فرمان داد که به همراه آن بزرگوار به عراق روند و در برابر آن حضرت جهاد و کارزار نمایند.
 
شجاعتی نظیر حسین (ع)
 
درباره آن بانوی بی نظیر بیشتر راجع به حضور ایشان در کربلا و همراهی برادر بزرگوارشان و همچنین سرپرستی اسرای کربلا و ابلاغ پیام عاشورا سخن گفته شده است. شجاعت حسین (ع) در خواهرش زینب (س) هم بود؛ یا زینب (س) هم در مقام شجاعت قطع نظر از جهت امامت، چیزی کم از حسین (ع) ندارد قوت قلبش به برکت اتصالش به مبداء تعالی راستی محیرالعقول است. شیخ شوشتری می‌گوید: اگر حسین (ع ) در صحنه کربلا یک میدان داشت، مجلله زینب (س) دو میدان نبرد داشت: میدان نبرد اولش مجلس ابن زیاد، و دومی مجلس یزید پلید. اما تفاوت‌هایی که از حیث ظهور دارد، نبرد حسین (ع) با لباسی که از پیغمبر به او رسیده بود، عمامه پیغمبر بر سر و جبه او به دوش، نیزه به همراه و شمشیر به دستش سوار بر مرکب رسول خدا (ص) گردید با عزت و شهامت وارد نبرد مشرکین گردید تا شهید شد.
 
زینب و گذشتن از راحتی دنیا
 
او در خانه شوهرش از کمال وسایل موجود به بهترین وجهی برخوردار است، غلام‌ها و کنیزها و وسایل راحتی، غرض زینب در چنین خانه‌ای زندگی می‌کند که هیچ کسری ندارد ناگهان می‌بیند حسین (ع) می‌خواهد حرکت کند تمام خوشی‌ها و راحتی‌ها را رها می‌کند و خود را در دریای ناراحتی‌ها و ناملایمات می‌افکند اگر جریان را نمی‌دانست، مهم نبود، لیکن از همان شب 28 رجب که به اتفاق برادرش با ترس و هراس ‍از مدینه فرار کرده به سمت مکه حرکت نمودند، برای آنچه جدش ‍ رسول خدا (ص) و پدر و مادرش گزارش داده بودند از مصیبت‌ها آماده شد. او با علم به این معنی، و یقین به این که در بلاهای سخت سخت می‌رود، برای مثل زینبی که دختر سلطان حقیقی و ظاهری و همسر عبدالله است برود در یک دستگاهی که آخرش اسیری است، آواره بیابان‌ها و زحمت مسافرت‌ها گردد؟
 
زینب از حسین(ع) جدا نمی‌شود
 
حضرت زینب کبری (س) از سوم شعبان سال 60 هجری در مکه بود. چون سربازان یزید می‌خواستند در مکه و در حرم امن الهی امام حسین (ع) را مخفیانه بکشند، لذا امام روز ترویه که روز هشتم ذی الحجه است، مکه را به سوی عراق ترک کرد. زینب (س) نیز در این کاروان حضور داشت. ابن عباس گفت: یا حسین! اگر خود مجبور به رفتن هستی، زنان را با خود همراه مبر. زینب (س) چون این سخن را شنید، سر از کجاوه بیرون کرد و گفت: ابن عباس! می‌خواهی مرا از برادرم حسین جدا کنی؟! من و جدایی از حسین؟!هرگز.
 
اسارت افتخار زینب و رمز ماندگاری قیام عاشورا
 
"پس از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگی کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبری بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبری (س) نیز سرپرستی را برعهده داشت.
 
سخنرانی قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب دگرگونی افکار عمومی شد. وی در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد، آن گاه که به پیروزیش می‏‌نازید و می‏‌گفت: "کار خدا را با خاندانت چگونه دیدی؟!" با شهامت و شجاعت وصف ناپذیری گفت: جز زیبایی چیزی ندیده‏‌ام. شهادت برای آنان مقدر شده بود. آنان به سوی قربانگاه خویش رفتند به زودی خداوند آنان و تو را می‏‌آورد تا در پیشگاه خویش داوری کند».
 
آن گاه که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد را صادر کرد، زینب (س) با شهامت تمام، برادر زاده‏‌اش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستی او را بکشی مرا هم بکش. به دنبال اعتراض زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام پشیمان شد.
 
کاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومی را دگرگون نماید. جلسه‏‌ای یزید به عنوان پیروزی ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سربریده حسین (ع) را در تشت نهاد و با چوب‌د‌ستی به صورتش می‏‌زد، زینب کبری (س) با سخنرانی خویش غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.
 
در مدینه نیز زینب (س)، پیام آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پی تبعید حضرت زینب (س) برآمد. به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخی دیگر گفته‏‌اند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال 62 هجری درگذشت3،4".
 
منابع:
 
1- منتخب التواریخ، ص 67
 
2- زینب الکبری من المهد الی اللحد، ص 592
 
3- لهوف، ص 218؛ مقرم،‌ مقتل الحسین، ص 324؛ ارشاد، ج2، ص 144.
 
4- ارشاد، ص 116 117؛ بحار الانوار، ج 45، ص 117.


تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است .گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است.
 
اعمال روز سیزدهم رجب
 
روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین حضرت على(ع) است؛ و اوّلین روز از ایّام البیض است. روزه گرفتن در روز سیزده رجب، و دو روز بعد، ثواب فراوانى دارد. و هر کس که بخواهد عمل «امّ داوود» را به جای آورد، باید این روز را روزه بگیرد.
 
اعمال روز چهاردهم رجب
 
روزه گرفتن در روز چهاردهم رجب روز پاداش فراوانى دارد. در روایتى از رسول خدا (ص) مى خوانیم: «هرکس که روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند پاداشى به وى عنایت کند که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلبى خطور کرده باشد»
این شب، شب ارزشمندى است که چند عمل در آن وارد شده است:
 
اوّل: غسل
 
دوم: احیاى آن شب به عبادت که فضیلت بسیار دارد.
 
سوم: زیارت امام حسین (ع) که زیارت آن حضرت در شب و روز نیمه رجب مورد تأکید قرار گرفته است.
 
چهارم: شش رکعت نماز بگذارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در هر رکعتى «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند .
 
پنجم: بجا آوردن سى رکعت نماز، که در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و ده مرتبه سوره «توحید» را بخواند، در روایتى از رسول خدا (ص) پاداش فراوانى براى این نماز ذکر شده است.
 
ششم: دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار «حمد» و یک «سوره» را مى خوانى و پس از پایان نمازها هر یک از سوره هاى «حمد»، «فلق»، «ناس»، «توحید» و «آیه الکرسى» و همچنین سوره «قدر» را چهار مرتبه مى خوانى و پس از آن، چهار مرتبه مى گویى:سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لاَ اِلهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَکْبَر. سپس مى گویى: أللّهُ أللّهُ رَبِّی، لا أُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً، ما شاءَ اللهُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ إِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ.
 
این نماز را «سیّد» در «اقبال» از امام صادق(ع) روایت کرده است.
 
 
اعمال روز پانزدهم رجب
 
روز مبارکى که در آن چند عمل وارد شده است:
اول: غسل کردن
 
دوم: زیارت امام حسین (ع). در روایتى از محمّد بن ابى نصر نقل شده است که از امام رضا (ع) سؤال کردم: «در چه ماهى زیارت امام حسین (ع) بهتر است؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان»
 
سوم:بجا آوردن نماز جناب سلمان (همان گونه که در اعمال روز اوّل ماه رجب)
 
چهارم:چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و پس از سلام دستهاى خود را بگشاید و بگوید:
اَللّهُمَّ یا مُذِلَّ کُلِّ جَبّار، وَ یا مُعِزَّ الْمُؤْمِنینَ، اَنْتَ کَهْفى حینَ تُعْیینِى
 
خدایا اى خوارکننده هر ستمکار سرکش و اى عزت بخش مؤمنان تویى پناهگاه من در آن هنگام که از
الْمَذاهِبُ، وَاَنْتَ بارِئُ خَلْقى رَحْمَهً بى، وَ قَدْ کُنْتَ عَنْ خَلْقى غَنِیّاً،
 
راهها وامانده شوم و تویى که از روى مهرى که به من داشتى به خلقت من دست زدى در صورتى که از خلقتم بى نیاز بودى
وَلَوْلا رَحْمَتُکَ لَکُنْتُ مِنَ الْهالِکینَ، وَ اَنْتَ مُؤَیِّدى بِالنَّصْرِ عَلى اَعْدآئى،
 
و اگر مهر تو نبود بطور مسلم من در زمره نابودان بودم و تویى که مرا بوسیله یارى دادن بر دشمنانم کمک دهى
وَ لَوْ لا نَصْرُکَ اِیّاىَ لَکُنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحینَ، یا مُرْسِلَ الرَّحْمَهِ مِنْ
 
و اگر یارى تو نبود بطور حتم من از رسوایان بودم اى فرستنده رحمت از
مَعادِنِها، وَ مُنْشِئَ الْبَرَکَهِ مِنْ مَواضِعِها، یا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ
 
معدنهاى آن و اى پدید آرنده برکت از جاهاى آن اى که مخصوص داشت خود را
وَالرَّفْعَهِ، فَاَوْلِیآؤُهُ بِعِزِّهِ یَتَعَزَّزُونَ، وَ یا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوکُ نیرَ الْمَذَلَّهِ
 
به بلندى مقام و رفعت و از این رو دوستانش به عزت او عزیز گردند و اى که پادشاهان طوق مذلت
عَلى اَعْناقِهِمْ، فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خآئِفُونَ، اَسئَلُکَ بِکَیْنُونِیَّتِکَ الَّتِى
 
را براى او بر گردن نهاده اند و از سطوتهاى او ترسانند از تو خواهم به حق بود کردنت که آن را
اشْتَقَقْتَها مِنْ کِبْرِیآئِکَ، وَ اَسئَلُکَ بِکِبْرِیآئِکَ الَّتِى اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِکَ،
 
از کبریاى خود جدایش کردى و از تو خواهم به حق کبریایت که آن را از عزتت برگرفتى و
وَاَسئَلُکَ بِعِزَّتِکَ الَّتِى اسْتَوَیْتَ بِها عَلى عَرْشِکَ،فَخَلَقْتَ بِها جَمیعَ خَلْقِکَ
 
از تو خواهم به حق عزتت که بوسیله آن بر عرش مستولى گشتى و بدان سبب همه خلق خود را آفریدى
فَهُمْ لَکَ مُذْعِنُونَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَ اَهْلِ بَیْتِهِ.
 
و همه به خداییت اعتراف دارند که درود فرستى بر محمّد و خاندانش.
امام صادق(ع) از امیر مؤمنان حضرت على (ع) نقل کرده است که: هر غم زده و اندوهگینى این دعا را بخواند، خداوند متعال اندوه و غم او را برطرف مى سازد.
 
پنجم: عمل امّ داوود، از مهمترین اعمال روز نیمه ی رجب، عمل «امّ داوود» است که به گفته ی علاّمه مجلسى: «شیخ صدوق»، «شیخ طوسى» و «سیّد بن طاووس»(ره) به سندهاى معتبر آن را نقل کرده اند. این عمل براى برآمدن حاجات و رفع اندوه و غم، حلّ مشکلات و دفع ظلم ستمگران بسیار مؤثّر است.


تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کمتر از ۳ ماه پیش، نسل جدید سری LS از برند لکسوس در نمایشگاه خودروی دیترویت معرفی شد که ما در زومیت به بررسی آن پرداختیم و حالا، تنها چند ساعت مانده به شروع نمایشگاه خودروی نیویورک، این خودرو همراه با آپشن‌های فنی و رفاهی سری F آماده‌ی حضور در این رویداد است. خودروی LS500 F Sport نه‌نتها راحتی و آرامش نسخه‌ی اصلی را حفظ کرده، بلکه برای رانندگی تهاجمی در پیست نیز کاملا آماده شده است و حتی در بخش شاسی، متفاوت از نمونه‌ی اصلی خواهد بود.

LS 500 F sport lexus

در نمای ظاهری؛ نسخه‌ی F با تغییراتی در بدنه، علاوه بر افزایش جذابیت اسپرت، کاهش وزن هم به دنبال داشته است. جلوپنجره حالتی مات دارد و نسبت به نمونه‌ی استاندارد، متفاوت به نظر می‌رسد. در این مدل، رینگ‌ها و آینه‌های جانبی نیز اختصاصی هستند و با رنگ مشکی تزئین شده‌اند. صندلی‌های اسپرت سری F، الهام گرفته از ابرخودروی افسانه‌ای LFA، برای حس خوب رانندگی و حفظ بدن در پیچ‌های تند طراحی شده است و مثل مدل اصلی، لوکس و مبله نیست.

LS 500 F sport lexus

بهنیه‌سازی‌های لکسوس، در بخش فنی LS500 نیز مشهود است و شامل سیستم VDM به معنی مدیریت دینامیک واحد خودرو (Vehicle Dynamics Integrated Management ) می‌شود که هم‌زمان با تحلیل قدرت پیشرانه و شرایط حرکتی خودرو، سیستم کنترل لغزش، تعلیق پنوماتیک و فرمان الکتریکی را هماهنگ می‌کند. عملکرد لکسوس با این فناوری در رانندگی‌های اسپرت و به‌خصوص به هنگام فشار بر پیشرانه و حرکت سریع در مسیرهای منحنی، بسیار کارآمد است.

هرچند قوای فنی این خودرو تفاوتی با نسخه‌ی استاندارد LS500 ندارد؛ اما به لطف بهینه‌سازی‌های انجام‌شده، در سرعت‌های بالا شتاب بهتری به همراه دارد. پیشرانه‌ی ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری با توربوشارژ دوگانه، قدرت ۴۱۵ اسب‌ بخار و گشتاور ۶۰۰ نیوتن‌متر تولید می‌کند که لکسوس LS را ظرف ۴.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. این خودرو صرفا به‌صورت دیفرانسیل عقب با جعبه‌دنده‌ی ۱۰ سرعته‌ی اتوماتیک عرضه خواهد شد که رسیدن به نهایت سرعت ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت را ممکن می‌کند.

LS 500 F sport lexus

نسخه‌ی هیبرید LS500 F هم به‌زودی قابل سفارش خواهد بود که با استفاده از دو موتور مجزا - که طبق چرخه‌ی اتکینسون با پیشرانه‌ی بنزینی عمل می‌کنند - قدرت ۳۵۰ اسب بخار و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۵.۲ ثانیه فراهم می‌کند. دیگر آپشن این خودرو، رینگ‌های سری F در سایز ۲۰ اینچ خواهد بود که ویژگی‌های اسپرت آن‌ را افزایش خواهد داد.

مدل استاندارد LS500، انتهای سال میلادی جاری به عرضه‌ی عمومی گذاشته خواهد شد و مدتی بعد، نسخه‌ی F هم قابل خرید خواهد بود. از این جهت، قیمت نمونه‌ی اسپرت هنوز مشخص نیست؛ اما مدل استاندارد با آستانه‌ی قیمت ۷۳ هزار دلار، برای رقابت با مرسدس کلاس S و آئودی A8 هیبرید آماده می‌شود.

 
 


تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
شرکتInirv React بتازگی از فناوری جدیدی رونمایی کرده که با تعبیه در آشپزخانه براحتی از طریق یک اپلیکیشن که روی تلفن همراه هوشمند نصب می‌شود، نگرانی از روشن ماندن شعله اجاق گاز را درحالی که کسی در خانه نیست، برطرف می‌کند.
به بیان ساده می‌توان گفت، این اپلیکیشن شعله اجاق گاز را اگر روشن مانده باشد، خاموش می‌کند. اما این تمام قابلیت‌های نوآوری دیدنی محققان این شرکت نیست. این فناوری به گونه‌ای طراحی شده که شعله اجاق گاز را در صورتی که اتفاق خاصی نظیر آتش‌سوزی روی دهد، به آسانی خاموش می‌کند.
 
تصویر با تلفن همراهتان آشپزی کنید
 
اما این فناوری چگونه عمل می‌کند؟ پاسخ درعین حال که ساده است، در دل آن فناوری‌های جالب توجه نهفته است.
این سیستم،‌ متشکل از حسگری است که در سقف جاسازی می‌شود. این حسگر با دکمه‌های مخصوصی در ارتباط است که عملکرد اصلی آنها کنترل شعله اجاق گاز است که کار خاموش‌کردن شعله را انجام می‌دهند. ارتباط این دو بخش، از طریق فناوری بلوتوث برقرار می‌شود و کل این سیستم نیز با اپلیکیشن از پیش نصب شده روی تلفن همراه هوشمند ساکنان خانه در ارتباط است. هر یک از این دکمه‌ها و همچنین حسگر نصب شده در سقف با استفاده از باتری‌های قابل شارژ کار می‌کنند.
در دل حسگری که در سقف قرار می‌گیرد، ردیاب‌های گاز و آتش نصب شده است. حسگر کوچک حرکت نیز در کنار این مجموعه تعبیه شده است. پس از آن که حسگرها وجود گاز یا دود را در محل ردیابی کردند، دکمه‌های مخصوص اجاق گاز به طور خودکار عمل و خاموش‌کننده‌ها را فعال می‌کنند. همزمان ساکنان خانه از طریق اپلیکیشنی مخصوص و اعلام هشدار صوتی در جریان این اتفاق قرار می‌گیرند، اما اوج خلاقیت به کار رفته در فناوری جدید مربوط به خاموش‌شدن خودکار شعله اجاق گاز در صورتی است که هیچ حرکتی در آشپزخانه روی ندهد. این زمان به طور پیش فرض برای 15دقیقه تنظیم شده و قابل تغییر است.
اما هیجان این فناوری همچنان ادامه دارد. محققان این شرکت، سیستم جدیدشان را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که قابلیت کم‌کردن شعله اجاق گاز را هم دارد. می‌توان از طریق تلفن همراه هوشمند، شعله زیر غذایی را که جا افتاده کم کرد! این فناوری در ابتدای راه قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود با توجه به کارایی نهفته در آن، بزودی وارد فاز تولید انبوه شود.


تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بنابراین الهام گرفتن از آنها برای کامل کردن توانایی‌های بشر می‌تواند آینده شگفت‌انگیزی رقم بزند. در این میان، گاهی نگاه به طبیعت باعث جرقه ایده متفاوتی در ذهن افراد خلاق می‌شود. گاهی نیز نیازهای انسان است که او را به جست‌وجو در سیستم‌های طبیعی برای یافتن بهترین راه حل وادار می‌کند.
اکنون پژوهشکده فیزیک خلقت با همکاری آزمایشگاه‌های پیشرفته دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دیگر مراکز آموزشی و تحقیقاتی کشور در زمینه زیست الگو و فناوری‌های الهام‌گرفته از طبیعت فعالیت می‌کند. همچنین مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک (IBB) دانشگاه تهران در زمینه الگوبرداری از آنزیم‌های طبیعی برای ساخت آنزیم‌های مصنوعی و محققان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علم و صنعت پروژه‌های الگوگیری از گیاهان را انجام می‌دهند.
ایده‌های خلاقانه برای رفع محدودیت‌ها
بایومیمتیک (Biomimetic) علم الهام یا تقلید از طبیعت است. اساس این علم نگاه به مدل‌های طبیعی زیستی و طراحی سیستم‌های مدرن با مطالعه فیزیولوژی این مدل‌هاست. دامنه این رشته از معماری و هنر گرفته تا مهندسی مواد، برق و الکترونیک، مکانیک، رایانه، شیمی و تقریبا می‌توان گفت همه رشته‌های مهندسی گسترده شده است. مواد و سطوح زیست الگو، کاربردهای صنعتی در زیست الگو، حسگرها و پردازش سیگنال، سیستم‌های انرژی و رباتیک، سیستم‌های حرکتی و هوش مصنوعی ازجمله موضوعاتی است که در این علم به آنها پرداخته می‌شود.
دکتر علیرضا آقامحمدی، رئیس پژوهشکده فیزیک خلقت، درباره علم الهام از طبیعت به جام‌جم می‌گوید: با توجه به مشکلاتی که بشر در سال‌های اخیر در بحث آلودگی‌ها، تخریب طبیعت، کاهش انرژی و کمبود آب پیدا کرده است، اکنون به سمت الگوبرداری از سیستم‌های طبیعی و طراحی‌های مهندسی بر اساس آن رفته است. علتش هم این است که سیستم‌های طبیعی میلیون‌ها سال است با بالاترین بهره‌وری و کمترین آلودگی کار می‌کنند. منظور از طبیعت هم موجودات زنده از میکروارگانیسم‌ها تا جانوران بزرگ و الگوبرداری از رفتار و روش کارکرد آنها و همچنین الگوبرداری از گیاهان و پدیده‌های طبیعی موجود است. بشر ناخودآگاه چنین کاری را از ابتدای خلقتش انجام داده است. اختراعاتی مثل تلاش داوینچی برای پرواز از روی مشخصات فیزیکی بال پرندگان و اختراع هواپیما و طراحی زیردریایی با ویژگی‌های دلفین، نمونه‌هایی از این ادعاست. در دهه‌های اخیر این موضوع به صورت علمی بین‌رشته‌ای شناخته شده است. یک طرف این علم، زیست‌شناس‌ها هستند که سیستم‌های طبیعی را می‌شناسند و یک طرف مهندسان قرار دارند که الگوبرداری‌ها را به طراحی‌های مهندسی تبدیل می‌کنند. مثال واضح آن ربات‌های ساخته دست بشر مثل ربات انسان‌نمای سورنا در دانشگاه تهران است که نوع موفق الگوبرداری از طبیعت است. مثال دیگر ربات‌های میکرو به شکل حشرات هستند که هنگام وقوع بلایای طبیعی برای نجات جان انسان‌ها از آنها استفاده می‌شود.
حشرات، الهام‌بخش فناوری‌های نوین
محققان دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با الهام از حشرات به موضوع زیست الگو و استفاده از قوانین و شگفتی‌های طبیعت برای ساخت فناوری‌های نوین می‌پردازند. دکتر مهدی ضرابی، متخصص اکولوژی حشرات در دانشگاه تهران، درباره موجودات زنده الهام‌بخش در طبیعت به جام‌جم می‌گوید: علم بایومیمتیک یا در اصطلاح زیست الگو، انسان را شگفت‌زده می‌کند. از همان ابتدا که انسان روی زیست‌کره ظاهر شد، چاره‌ای جز یاد گرفتن از طبیعت اطراف خود نداشت. انسان برای ساخت نخستین خانه‌ها از طبیعت الهام گرفت و در قرن بیست و یکم و اوج شکوفایی علوم مهندسی نیز طبیعت الهام‌بخش ماست. زیست‌الگو، علمی بین‌رشته‌ای است که در مرزهای دانش حرکت می‌کند. اکنون ما نیاز به تقویت پایه‌های این علم بین‌رشته‌ای در کشور داریم. در این حوزه متخصصان مختلف می‌توانند دور هم جمع شوند و به تبادل ایده‌ها بپردازند. این اتفاقی است که اکنون در حوزه پژوهش‌های هدفمند برای استفاده از این پتانسیل انجام می‌شود و به مشارکت عمومی نیز نیاز دارد. علاوه بر این، در سطوح دانش‌آموزی هم نیاز به افراد خلاق در این زمینه داریم. دانش‌آموزان صاحب ایده‌های جذاب و خوبی هستند و فرصت زیادی هم برای تحقق بخشیدن به آنها دارند.
وی درخصوص الهام از حشرات در توسعه فناوری می‌افزاید: دانشمندان بتازگی با مشاهدات خود دریافته‌اند موریانه خانه‌هایی می‌سازد که در صحراهای گرم آفریقا احتیاج به صرف انرژی برای خنک ماندن ندارد. نوع مهندسی خانه‌هایی که موریانه می‌سازد نیز می‌تواند در ساخت سازه‌های ضدزلزله برای ساختمان‌های بزرگ الگوبرداری شود. علاوه بر این، در طبیعت تنوع عجیبی از میکروب، گیاه و حیوان داریم. برای مثال در زمینه معماری برج مخابراتی تورنتو، مدل‌های مهندسی حالت‌های کندویی بالای برج از ساختمان بدن تک‌سلولی‌هایی که آهک را در بدن خود به شکل خاصی ذخیره کرده و یک اسکلت آهکی درست می‌کنند، الهام گرفته است.
تقلید از طبیعت، تکمیل توانایی‌های انسان
دکتر آقامحمدی درباره نقش بایومیمتیک در تکمیل توانایی‌های انسان می‌افزاید: جهان از زمانی به بعد با محدودیت منابع روبه‌رو شد و بحث‌های خلاقیت و نوآوری ترویج پیدا کرد. اکنون در هند اولین شهر بایومیمتیکی جهان ساخته شده که همه سیستم‌های به کار رفته در شهر از طبیعت الگو گرفته شده است. این حوزه در ایران هم چند دهه است با نوسانات قیمت نفت و رشد بیکاری و گرایش به کارآفرینی و خلاقیت رواج پیدا کرده است. به این ترتیب ما خود را در روند حرکت علمی محدود نمی‌کنیم و از ایده‌های افراد خلاق با نگاه متفاوت نیز استقبال می‌کنیم.
وی می‌افزاید: از طرف دیگر در زندگی امروز ما ربات‌ها در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از ربات برای تکمیل توانایی‌های انسان رشته روبه رشدی است و دامنه آن هم محدود نیست. در این راه از علوم زیست‌فناوری، فناوری اطلاعات، رایانه، علوم شناختی و نانوفناوری نیز استفاده می‌شود. امروز با سرعت بالا و رشد تصاعدی علم در دنیا، به کمک شیوه‌های زیست الگویی یا الهام‌گرفته از طبیعت بسیاری از مشکلات بشر حل می‌شود. برای مثال انسان در نهایت می‌تواند تا دو برابر وزن خودش را حمل کند، اما یک مورچه تا 50 برابر وزن خودش را حمل می‌کند. اگر بتوانیم ویژگی‌های مورچه در این زمینه را کشف و آن را برای انسان شبیه‌سازی کنیم، می‌توان برداشتن دو تا سه برابر وزن را برای انسان قابل تحمل کرد.
اکنون فعالیت‌های خوبی در زمینه نگاه خلاقانه به طبیعت در کشور انجام شده است، اما هنوز زمان و فرهنگسازی در این زمینه لازم است. نمونه‌هایی از طرح‌های برگزیده جشنواره ایده‌های برگرفته از طبیعت که سال 1393 در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، ارائه شیوه نوین حرکتی برای ربات‌های دو پا با الهام از نحوه راه رفتن انسان، الهام‌گرفتن از ساختارهای رنگی طبیعی در پرهای درخشنده قرقاول برای ساخت بلورهای فوتونی و الهام از ساختار سر و جمجمه دارکوب برای ساخت کلاه ایمنی با ضریب امنیتی بسیار بالاست. همچنین برای تجمیع فعالیت‌های پژوهشگران و اندیشمندان کشور با مشارکت استادان دانشگاه‌های کشور، انجمن علمی زیست الگو در حال تاسیس است.
الهام از طبیعت برای حفظ محیط‌زیست
دکتر ضرابی درباره نتایج قابل رویت و تاثیرگذار این پژوهش‌ها ادامه می‌دهد: در دوره‌ای علم بایونیک - که ترکیبی از زیست‌شناسی و الکترونیک بود - رشد خوبی داشت که از خروجی‌های فناورانه آن طراحی سیستم رادار از روی تحلیل حرکت خفاش‌ها بود. این حیوان چشم ندارد، اما هیچ گاه شکارش را از دست نمی‌دهد. خفاش‌ها هیچ گاه دچار خطا در شکار نمی‌شوند و از سیستم صوتی - که فرکانس‌های خاصی را برمی‌گرداند - برای شکار استفاده می‌کنند. این امواج به مانع می‌خورد و مغز کوچک خفاش بازتاب آن را آنالیز می‌کند و موقعیت شکار را می‌سنجد. این محقق حوزه الهام از طبیعت تصریح می‌کند: موضوعی که امروز در حوزه ما اهمیت یافته اهمیت مسائل مربوط به محیط زیست است. یکی از بحران‌های امروز ما، بحران آب است و اکنون دانشمندان دنبال آن هستند که چگونه می‌توان با کمترین میزان آب زنده ماند یا آب تولید کرد. جواب این سوالات را دانشمندان در زندگی نوعی سوسک که در بیابان زندگی می‌کند، یافتند. این نوع سوسک با تعرقی که انجام می‌دهد، قطره آب روی بدن خود تولید می‌کند. اکنون این الهام، الگوی مهندسی پیدا کرده است و به یک وسیله قابل استفاده تبدیل شده است. به این ترتیب انسان با نگاه به طبیعت شرایط بقای خود و زندگی بهینه در آینده را نیز فراهم می‌کند.


تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

dims (1).jpg

محققان در حال کار بر روی هوش مصنوعی هستند تا بدینوسیله بتوان از همکاری ربات‌ها برای شناسایی اجسام و انسانها بهره برد.

 به نقل از انگجت، دانشمندان دانشگاه کرنل در حال طراحی یک سیستم هستند که اجازه می‌دهد ربات‌ها و دیگر دستگاه‌های مستقل برای شناسایی و ردیابی اجسام با یکدیگر همکاری کنند.

در این سیستم هر ربات تصاویر گرفته شده خود را به یک واحد مرکزی می‌فرستد تا دوربین‌های دیگر و اینترنت برای شناسایی اشیاء با یکدیگر همکاری کنند.

این گروه تصاویر را با یکدیگر ترکیب کرده و آنها را برای جمع آوری اطلاعات بیشتر با یکدیگر مقایسه می‌کنند.

به عنوان مثال، هنگامی که یک ربات در جمعیت به یک فرد مشکوک می‌شود، این تیم می‌تواند فرد را ردیابی کند و برنامه‌های ویژه ای را برای تعیین اینکه کدام دوربین برای ردیابی فرد مورد نیاز است ارائه کرده و بررسی کند که چه زمانی برای مداخله ربات‌ها نیاز است.

محققان دانشگاه کرنل اظهار کردند که این سیستم هنوز در مراحل اولیه قرار داشته و برای اتمام و راه اندازی آن، کارهای زیادی باید انجام شود.



تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فرود سایوز

فضانوردان روسی و آمریکایی پس از پایان ماموریت اکسپدیشن 50 به همراه کپسول سایوز در قزاقستان فرود آمدند.

به نقل از اسپیس، این کپسول در ساعت 14:50 روز 21 فروردین به وقت تهران فرود آمده است.

ناسا فیلم فرود این کپسول را به صورت زنده پوشش داد.

کپسول فضایی سایوز MS-02 حامل آندری بوریسنکو و سرگئی ریژیکوف، خدمه روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) و رابرت شین کیمبرو فضانورد آمریکایی بود.

 



تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سامانه کنترل ترافیک پهپاد

متخصصان دانشگاه صنعتی نانیانگ و سازمان هواپیمایی کشوری سنگاپور مشغول کار روی یک سامانه تعیین مسیر هستند تا بتوانند ایمنی پهپادها را در این مسیرهای هوایی تضمین کنند.

 به نقل از بی بی سی، گفته می‌شود در 10 سال آینده آسمان سنگاپور پر از پهپاد می‌شود. اما ممکن است ترافیک سنگینی که این پهپادها ایجاد می‌کنند خطرساز باشد. برای جلوگیری از سوانح احتمالی، محققان دانشگاه نانیانگ در تلاشند تا با راه‌اندازی یک سامانه هوشمند، مسیر حرکت پهپادها را در آسمان این کشور مشخص کنند.

لو کین هات از محققان این طرح گفت: در حال حاضر به دلیل اهمیت ایمنی در فضای شهری پهپادهای کمی پرواز می‌کنند ولی این موضوع در آینده اینگونه نخواهد بود و تعداد پهپادها افزایش خواهد یافت.

وی افزود: حریم هوایی در سنگاپور شدیدا محدود است و مناطق نظامی و پرواز ممنوع زیادی در آن وجود دارد و به همین دلیل ما تلاش می‌کنیم تا با تولید سامانه‌ای موسوم به "دیوار مجازی" برای پهپادها مسیرهای مجاز را تعیین کنیم تا وارد این مناطق نشوند.

این سامانه می‌تواند مسیرهایی را که تعداد پهپاد در آنها زیاد است شناسایی کند و مسیرهای جایگزین را برای پرواز به پهپادها پیشنهاد دهد تا راحت‌تر پرواز کنند.



تاريخ : چهار شنبه 23 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1602 1603 1604 1605 1606 ... 3356 صفحه بعد