زحل.jpg

ناسا تصویر جدیدی از زحل را که بوسیله فضاپیمای کاسینی گرفته شده منتشر کرده است.

 به نقل از ناسا، قبل از آنکه ماموریت 20 ساله فضاپیمای کاسینی به پایان برسد علاقمندان به فضا و یکی از زیباترین سیاره‌های منظومه شمسی یعنی زحل این فرصت را دارند تا از تصاویر متنوعی که این فضاپیما از زحل می‌گیرد، لذت ببرند.

در جدیدترین عکسی که ناسا از زحل منتشر کرده، فضاپیمای کاسینی در فاصله یک میلیون کیلومتری از سطح زحل در قسمت تاریک زحل قرار گرفته است و بخشی از زحل که با نور خورشید روشن شده با رنگ نقره‌ای مشخص شده است.

ناسا در توضیح این عکس نوشته است: در این تصویر تقریبا چیزی از حلقه B زحل به خاطر تراکم بالای آن و نور کم مشخص نیست و این حلقه به صورت کدر و مات در آمده است اما مقداری از نور منعکس شده از سیاره حلقه A را که تراکم کمتری دارد و در بالای حلقه B قرار دارد، روشن کرده است.



تاريخ : سه شنبه 15 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

برگ

محققان با استفاده از برگ مصنوعی می‌توانند کود تولید کنند.

به نقل از زی‌نیوز، دانشمندان موفق شدند با استفاده از برگ بیونیک به کشاورزان در تولید کود کمک کنند تا از بحران مواد غذایی با تولید محصولات بیشتر کشاورزی جلوگیری شود.

به منظور کمک به "انقلاب سبز" بعدی، محققان در حال ساخت برگ مصنوعی برای تولید کود هستند.

برگ مصنوعی دستگاهی است که هنگام قرارگرفتن در معرض نورخورشید، همانند برگ طبیعی آب را به هیدروژن و اکسیژن تقسیم می‌کند.

دانیل نوسرا از دانشگاه هاروارد در ایالات متحده اظهار کرد: زمانی که این فرایند متمرکز بزرگ انجام شود، به راحتی کود تولید می‌شود.

اولین انقلاب سبز  در سال 1960 بود که منجر به افزایش استفاده از کود در گونه‌های جدید برنج و گندم شد و به تولید دو برابری محصولات کشاورزی کمک زیادی کرد.



تاريخ : سه شنبه 15 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

bee-bbb-3.jpg

محققان راهی برای رساندن دارو به مغز یافته‌اند که در صورت موفق بودن می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد.

 به نقل از نیواطلس، ساختار مغز انسان به گونه‌ای است که بین خون و مغز یک ماده واسط وجود دارد که مانع رسیدن مستقیم خون به مغز می‌شود و به همین دلیل رساندن مواد دارویی موجود در خون به مغز را مشکل می‌کند.

سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشکی (BBB) محدودهٔ جدا کننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است بطوریکه اگر مواد رنگی به‌درون خون تزریق شود می‌توان مشاهده کرد که از این ماده درون مغز اثری دیده نمی‌شود. این پرده یا سد از مویرگ‌های ویژه تشکیل شده که بر خلاف ساختار عادی در مویرگ‌ها دارای منافذ معمول نبوده و اتصال بین سلولی در آنها از نوع اتصال‌ محکم است و در نتیجه بسیاری از مولکول‌ها و ریز مولکول‌ها و همچنین باکتری‌ها قادر به گذشتن از آن‌ها(از طریق انتشار) و رسیدن به مایع مغزی نخاعی در مغز  نیستند. متقابلاً سطح اندوتلیال این مویرگ‌ها از پروتئین‌های ویژه پوشیده شده که توسط آنها ورود گلوکز به مغز بعنوان تغذیه امکان‌پذیر می‌گردد. همچنین تبادل گازی (اکسیژن- دی‌اکسید کربن) بین خون گردشی و مغز از این سد بدون مشکل قابل انجام است.

برخی ذرات مانند سم حیوانات و مواد موجود در نیکوتین سیگار از این غشا عبور می‌کنند.

پیش از این محققان روش‌های مختلفی را برای رساندن مواد دارویی به مغز معرفی کرده‌اند اما محققان اسپانیایی در موسسه تحقیقات بیومدیکال بارسلون، برای اولین بار از یک پپتاید موجود در زهر زنبور موسوم به آپامین استفاده کرده‌اند که در سیستم عصبی مرکزی فردی که نیش زده شده تجمع می‌کند.

محققان تلاش می‌کنند با توجه به توانایی این ماده در گذشتن از سد خونی مغز، مواد دارویی مورد نظر خود را در خون به همراه این ماده به مغز برسانند.

مهمترین چالش موجود در این زمینه سمی بودن آپامین است و محققان اسپانیایی اعلام کرده‌اند که تلاش می‌کنند با تغییر دادن ساختار این ماده از اثر سمی بودن آن بکاهند.

برای این کار آنها مواد شیمیایی موجود در آپامین را که به کانال‌های پتاسیمی نورون‌ها می‌چسبند از بین برده‌اند.

مهمترین ویژگی موجود در این پپتاید ساختار مولکولی حلقه‌ای آن است که مقاومت آن را در برابر آنزیم‌های پروتئاز که نابودگر پپتایدها هستند، بالا می‌برد.

جلوگیری از بروز نشانه‌های حساسیت به نیش زنبور برای بیماران مختلف و اطمینان از عملکرد صحیح دارو اقدامات بعدی محققان اسپانیایی خواهد بود.

بیماریهایی نظیر مننژیت٬ صرع٬ اسکلروز چندگانه(ام‌اس)٬ بیماری لایم٬ سندرم دویک٬ تریپانوسومیاز٬ لوکوانسفالیت پیش‌رونده٬ هاری و آلزایمر از جمله بیماریهایی هستند که برای درمان آنها باید دارو به مغز رساند شود و این روش می‌تواند برای درمان آنها موثر باشد.

نتایج این تحقیق در کنفرانس انجمن شیمی آمریکا ارائه شده است.



تاريخ : سه شنبه 15 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

dims.jpg

محققان آمریکایی یک کلاه الکتریکی اختراع کرده‌اند که با اعمال شوک الکتریکی به تومورهای سرطانی می‌تواند روند سرطان را کند نماید.

 به نقل از انگجت، محققان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا اعلام کرده‌اند که در صورتی که استفاده از این کلاه با مصرف داروی خوراکی شیمی‌درمانی تموزولومید همراه شود می‌تواند به صورت قابل توجهی سبب افزایش طول عمر بیماران سرطانی شود.

این کلاه که optune نام دارد با اعمال میدان‌های الکتریکی کم‌شدت و مداوم بر مغز، تقسیم سلولی تومورهای سرطانی را مختل می‌کند.

در آزمایش‌های مربوط به این اختراع، برخی از بیمارانی که با سرطان‌های پیشرونده نظیر گلیوبلاستوما دست به گریبان بودند مورد درمان همزمان با استفاده از این دستگاه و داروی شیمی درمانی خوراکی قرار گرفتند و در مقابل عده‌ای دیگر فقط دارو را دریافت کردند.

نتایج این تست نشان داد که استفاده از این کلاه همراه با دارو به طور میانگین 21 ماه عمر بیماران را افزایش می‌دهد در حالیکه استفاده از دارو به تنهایی 16 ماه به عمر بیماران افزوده بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با استفاده از این تکنیک درمانی شانس بیماران برای ادامه زندگی بیش از دو، سه، چهار و پنج سال پس از ابتلا به سرطان مغز به ترتیب از 31 به 43 درصد، از 16 به 26 درصد، از هشت به 20 درصد و از پنج به 13 درصد افزایش یافته است.

دکتر راجر استاپ جراح مغز و اعصاب از دانشگاه نورث وسترن گفت: نزدیک به 10 سال از ارائه درمان‌های مختلف برای این سرطان می‌گذرد و بسیاری از بیماران پس از یک سال از ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دادند.

وی افزود: به کمک این روش ما می‌توانیم بیماران را برای مدت بیشتری زنده نگه داریم و یک هفتم بیماران می‌توانند تا پنج سال پس از ابتلا به بیماری به زندگی ادامه دهند.

مهمترین مشکلی که در حال حاضر برای استفاده از این روش درمانی وجود دارد قیمت بالای آن است، به طوریکه هر روز استفاده از آن حدود 700 دلار هزینه دارد. البته برخی از سازمان‌های بیمه در آمریکا اعلام کرده‌اند تلاش می‌کنند بخشی از این هزینه را پوشش دهند.



تاريخ : سه شنبه 15 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 ماده اصلی پاستیل که نوعی از آب نبات‌های نرم است و به اشکال و رنگ‌های مختلف وجود دارد، از ژلاتین تشکیل شده است.
 
این نوع ژلاتین از منابع حیوانی بدست می‌آید و حاوی باقیمانده استخوان، غضروف و حتی می‌تواند از پوست حیوان نیز تولید شود، به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد تنها از برندهای معتبر جهانی اقدام به خرید پاستیل کنند، زیرا امکان تقلب و استفاده از مواد آلوده و فاسد در این صنعت وجود دارد.
 
بسیاری از ورزشکاران پس از انجام فعالیت ورزشی برای بدست آوردن مواد پروتئینی مورد نیاز بدن خود پاستیل می‌خورند، در صورتی که در این خوراکی مقدار کمی پروتئین وجود دارد و به دلیل مواد تشکیل دهنده آن مقدار چربی نزدیک به صفر درصد است.
 
اما بنا بر تحقیقات، کارخانه‌های صنعتی از شربت ذرت و شکر برای طعم دار کردن این خوراکی استفاده می‌کنند که می‌تواند باعث چاقی و اضافه وزن به تدریج در افراد شود، به همین دلیل توصیه می‌شود افراد دارای اضافه وزن به میزان کم از این خوراکی استفاده کنند.
 
مصرف پاستیل دردوران نوجوانی به میزان مجاز می‌تواند به دریافت عناصری مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین C کمک و میل به خوردن مواد غذایی بیش از حد را در وی کنترل کند و به این ترتیب از چاق شدن نوجوان جلوگیری می‌شود.
 
البته گروهی از شرکت‌های تولید کننده پاستیل در دنیا انواع بدون قند و کم شیرین این محصول را روانه بازار‌ها کرده اند، اما به دلیل وجود مواد شیرین کننده صنعتی بسیاری از مصرف کنندگان با مشکلات گوارشی از جمله، دل درد و دل پیچه، اسهال، نفخ شکم و حتی بروز بیش فعالی در کودکان مواجه شده اند.
 
کارشناسان برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته استفاده از پاستیل توصیه می‌کنند افراد به میزان کم از این خوراکی استفاده کنند و پس از مصرف مسواک بزنند، با وجود دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی افزودنی به ترکیب پاستیل، مصرف آن جایگزین خوراکی‌های اصلی نیست و افراد باید رژیم غذایی را سالم را رعایت کنند.
 
اضافه کردن زایلیتول، شکر چوب به ترکیب پاستیل‌های صنعتی می‌تواند مانند آدامس نوعی محافظت از دندان‌ها ایجاد کند.
 
از جمله بیماری هایی که زیاده روی در مصرف پاستیل و سایر خوراکی‌های صنعتی در افراد می‌تواند ایجاد کند بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت نوع ۲، کبد چرب، پرخوری و انواع سرطان است.
 
همچنین برخی شرکت‌های تولید کننده پاستیل در دنیا از رنگهای غیر مجاز برای رنگ آمیزی پاستیل‌های خود استفاده می‌کنند که می‌تواند در بدن به سم تبدیل شود و فرد را به انواع بیماری‌ها دچار کند.
 
کارشناسان به افرادی که تمایل دارند از پاستیل استفاده کرده و از مزایای سلامتی آن بهره‌مند شوند، توصیه می‌کند نوع خانگی آن را درست کنند.


تاريخ : سه شنبه 15 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امام علی (ع)در بخشی از نامه 31 کتاب شریف نهج البلاغه به فرزند خود امام حسن (ع)در مورد ضرورت یاد مرگ می فرماید:ای فرزندم ، بدان كه تو را براى آخرت آفريده اند ، نه براى دنيا . براى فنا آفريده اند ، نه براى بقا و براى مرگ آفريده  اند ، نه براى زندگى .

 
امام در مورد خصوصیات این دنیا ادامه می دهد: در سرايى هستى ناپايدار كه بايد از آن رخت بربندى . تنها روزى چند در آن خواهى زيست . راه تو راه آخرت است و تو شكار مرگ هستى . مرگى كه نه تو را از آن گريز است و نه گزير . در پى هر كه باشد از دستش فرار نکند و خواه و ناخواه او را خواهد يافت . از آن بترس  كه گرفتارت سازد و تو سرگرم گناه بوده باشى ، به اين اميد كه زان پس ، توبه خواهى كرد . ولى مرگ ميان تو و توبه  ات حايل شود و تو خود را تباه ساخته باشى . 
 
همچنین امام در مورد ضرورت یاد مرگ می فرماید:اى فرزندم ، فراوان مرگ را ياد كن و هجوم ناگهانى آن را به خاطر داشته باش و در انديشه پيشامدهاى پس از مرگ باش . تا چون مرگ به سراغت آيد ، مهياى آن شده ، كمر خود را بسته باشى ؛ به گونه  اى كه فرا رسيدنش به ناگهان مغلوبت نسازد . زنهار ، كه فريب نخورى از دلبستگى دنياداران به دنيا و كشاكش آنها بر سر دنيا . زيرا خداوند تو را از آن خبر داده است و دنيا خود ، خويشتن را براى تو توصيف كرده است و از بديهاى خود پرده برگرفته است . 
 
از سوی دیگر امام خیرخواه امت اسلامی علی (ع)در مورد خصوصیات دنیا پرستان چنین می فرماید:دنياطلبان چون سگانى هستند كه بانگ مى كنند و چون درندگانى هستند كه بر سر طعمه ،ز روى خشم زوزه مى كشند و آنكه نيرومندتر است ، آن را كه ناتوان تر است ، مى  خورد و آنكه بزرگتر است ، آن را كه خردتر است  مغلوب مى  سازد . ستورانى هستند برخى پاى بسته و برخى رها شده كه عقل خود را از دست داده اند و رهسپار بيراهه اند .
 
همچنین امام در همین باب ادامه می دهد: آنان را در بيابانى درشتناك و صعب رها كرده اند تا از گياه آفت و زيان بچرند . شبانى ندارند كه نگهداريشان كند و نه چراننده اى كه بچراندشان . دنيا به كوره راهشان مى راند و ديدگانشان را از فروغ چراغ هدايت محروم داشته . سرگردان در بيراهه  اند ولى غرق در نعمت . 
 
امام اول شیعیان در این بخش نامه، از خصوصیات خطرناک تری  از جماعت دنیا پرست رونمایی می کند و می فرماید: این جماعت دنيا را پروردگار خويش گرفته  اند . دنيا آنها را به بازى گرفته و آنها نيز سرگرم بازى با دنيا شده اند و آن سوى اين جهان را به فراموشى سپرده  اند . اندكى بپاى تا پرده تاريكى به كنارى رود . گويى كجاوه ها رسيده  اند و آنكه مى  شتابد به كاروان گذشتگان مى رسد .
 بدان ، اى فرزند ، كسى كه مركبش شب و روز آماده باشد ، او را مى برند ، هر چند به ظاهر ايستاده باشد و مسافت را طى مى كند ، هر چند ، در راحتی سر کند .


تاريخ : دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حقیقت مرگ چست؟مرگ پل و گذرگاهى است که با عبور از آن، انسان به عرصه جدیدى گام می‌نهد و از سختی‌ها نجات می‌یابد و این در صورتى است که خانه دنیا را آباد و خانه آخرت را خراب نکرده باشد.
 
مرگ، دریافت روح توسط فرشته مرگ است همانند زمان خواب. مرگ، یک خواب طولانى است و خواب، یک مرگ موقت، پس مرگ وفات است نه فوت و هلاکت و نابودى. مرگ تولدى دوباره از رحم طبیعت است که در اثر این تولد به جهان دیگرى وارد می‌شود که قابل مقایسه با جهان طبیعت نیست، همچون دنیاى رحم مادر که قابل مقایسه با جهان طبیعت نیست.
 
مرحوم ملاصدرا بیان می‌دارد: مرگ مفارقت روح از بدن است و نفس، در حرکت جوهرى به مرحله‌اى می‌رسد که دیگر نیازى به آلات و ابزار تن ندارد. بدن، به منزله کشتى است که نفس سوار آن شده تا در سفر به سوى خدا، در خشکى اجسام و دریاى ارواح از آن کمک بگیرد و وقتى از این مرحله گذشت، دیگر نیازى به این بدن ندارد و بدین جهت است که موت عارض می‌شود و سبب عروض مرگ، پایان یافتن قواى طبیعى یا تمام شدن حرارت غریزى یا چیزهاى دیگرى که اطبا می‌پندارند نیست، بلکه مرگ امرى طبیعى براى نفس است و چنین امرى، مایه خیر و کمال است و چیزى که مایه خیر و کمال نفس است، حق اوست. پس مرگ حق اوست.
 
پیامبر اسلام(ص) در این‌باره می‌فرماید: شما براى فنا آفریده نشده‌اید، بلکه براى بقا آفریده شده‌اید و تنها از خانه‌اى به خانه دیگر می‌روید.
 
منابع:
اسفار، ج ۹، ص ۲۳۸
تفسیر آیت الله جوادی آملی، ج ۳ و ج ۲ 
میزان الحکمه، ج ۹، ص ۲۳۴
بحار الانوار، ج ۶، ص ۲۴۹.


تاريخ : دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 بحث دقت در موشک های بالستیک و راکت های توپخانه ای از جمله مباحثی بوده است که همیشه ذهن طراحان نظامی را به خود مشغول کرده است. در بسیاری از اوقات کشورهایی که دسترسی به فناوری هایی مثل هدایت ماهواره ای ندارند از داشتن موشک های با دقت بالا محروم هستند اما متخصصان دفاعی کشورمان با غلبه بر سختی ها و مشکلات موجود در این زمینه، توانسته اند رکوردهای قابل توجهی را در دقت موشک های ایرانی بدون نیاز به داشتن ماهواره های مستقل ثبت کنند. 
 
سال 95 از جمله زمانهایی بود که موضوع دقت و کیفیت موشک ها و راکت های بلند پرواز کشورمان، به خوبی در دستور کار صنایع دفاعی نیروهای مسلح قرار داشت و نتایج و دستاوردهای قابل توجهی را نیز به دنبال داشت. 
 
 
فاتح 110؛ آغاز راه برای ساخت موشک های نقطه زن در ایران 
 
جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه 1380 شمسی با نسل اول موشک های فاتح 110 صاحب موشکی بالستیک کوتاه بردی با برد حدود 200 کیلومتر شد. در آغاز راه، دقت و جزییات فاتح ایرانی به مانند امروز نبود و در طول سالهای بعد، نسل های مختلفی از این موشک وارد خدمت شدند که هم برد این موشک را به 300 کیلومتر رسانده، هم خطای آن را تقریبا صفر کرده و در سیستم پیشران آن از سوخت پیشرفته تری استفاده شد. 
 
نسل چهارم موشک فاتح 110 در شهریور ماه سال 1391 شمسی رونمایی و پس از حدود صرف یک دهه زمان جمهوری اسلامی ایران صاحب دقیق ترین موشک بالستیک خود شد. تصاویر پخش شده از تست این موشک در همان زمان جای هیچ شک و شبه ای را در نقطه زنی این موشک بر جای نگذاشت. 
 
موشک های خلیج فارس، هرمز 1 و هرمز 2 به عنوان سه موشک بالستیک ایرانی در نقش های ضد کشتی و ضد رادار همگی از الگو و ساختار طراحی موشک فاتح 110 استفاده کرده و در بخش سامانه جستجوگر خود از رادارهای آشیانه یاب و یا جستجوگرهای اپتیکی بهره می برند. این موشک ها به همراه خانواده فاتح همگی بر روی شاسی با توان تحرک بالا نصب شده اند که می تواند تحرک بالایی را برای این سامانه تامین کرده و بقاء پذیری آن در میدان نبرد را افزایش دهند. 
 
 
از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی + عکس 
موشک فاتح 110 - به بالک های سر موشک دقت کنید 
 
موشک خلیج فارس اولین بار در بهمن ماه 1389 شمسی و موشک های سری هرمز در سال 1393 برای اولین بار نمایش عموم در آمدند. در این مدت تصاویر زیادی از تست های این موشک های پخش شده و نقطه خلیج فارس و هرمز را بر علیه اهداف شناور دریایی و سکوهای رادار اثبات کرد. دقت و کیفیت موشکی همچون هرمز آنقدر زیاد بود که تست آن در اواخر سال 95، با تایید و اذعان مقامات آمریکایی مبنی بر اصابت دقیق این موشک به یک شناور کوچک در دریا همراه شد و هرگونه شک و شبهه منتقدان داخلی و مغرضان خارجی را در خصوص این موشک و سایر برادران همرده آن برطرف کرد. 
 
این چند موشک نیز بردی در حدود 300 کیلومتر و سرجنگی در حدود 600 الی 650 کیلوگرم دارند. سرعت این موشک ها نیز در حدود 4 الی 5 برابر سرعت است .موشک های سری فاتح 313 و ذوالفقار نیز به عنوان دیگر اعضای مشتق شده از فاتح 110 توسعه پیدا کرده اند. 
 
 
از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی + عکس 
موشک ذوالفقار- سر جنگی و بخش حامل بالک از هم جدا هستند (احتمالا بخش هدایت از سرجنگی جدا شده) 
 
در عین حال جمهوری اسلامی ایران موشک بالستیک عماد با برد حدود 1700 کیلومتر را نیز اخیرا رونمایی و مورد آزمایش قرار داده است. در کنار این موشک ها راکت فجر 5 هدایت شونده و همچنین راکت زلزال ارتقاء یافته نیز در ماه های اخیر رونمایی شده اند و از سوی دیگر، راکت زلزال با سر جنگی جدید در مناطق یادمان عملیاتی جنوب کشورمان به معرض نمایش گذاشته شده است. اما سوال اینجاست که نقطه اشتراک تمام این سامانه ها چیست ؟ 
 
 
سر جنگی بالک دار؛ اسم رمز موشک های نقطه زن ایرانی 
 
به نوعی می توان نقطه مشترک در بین تمامی این موشک ها را وجود سر جنگی مجهز به بالک در آنها دانست. این نوع سر جنگی در ابتدا در خانواده موشک های سری فاتح دیده و کم کم در چندین مدل دیگر از موشک ها و راکت های هدایت دقیق ایرانی نیز مشاهده شد. آنچه که واضح و مسلم است، در اینجا ما با یک سر جنگی جدا شونده مجهز به یک سیستم پیشران مستقل و همچنین توانایی هدایت تا لحظه برخورد رو به رو هستیم. 
 
مشخصا بالک های به کار رفته در سر جنگی این سامانه ها به منظور هدایت سر جنگی در مرحله آخر پرواز به کار می روند و می توانند دقت بالای موشک های بالستیک ایرانی را تضمین کنند. 
 
 
از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی + عکس 
موشک عماد با سر جنگی بالک دار 
 
 
برای فهم بهتر اثر این موشک ها بر روی توانایی های کشور شاید بد نباشد نگاهی به صحبت های یوزی رابین ، مدیر سابق برنامه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی درباره سرهای جنگی بالک دار در موشک های ایرانی داشته باشیم. او در این بار می گوید: 
 
" به نظرم، ایرانی ها توان نصب بالک ها روی موشکهای بالستیک را داشته و می توانند با استفاده از قابلیت، دقت موشک های خود را شدیدا افزایش داده و موشکی با برد 2000 کیلومتر با توان حمله دقیق داشته باشند. آنها (ایران) می توانند با این موشک های 2000 کیلومتری که دقت بالایی پیدا کرده اند کشورهایی مثل اسراییل و حتی مصر را فلج کنند. اگر عاقلانه اهدافی را مثل نیروگاه ها انتخاب کرده و آنها را هدف قرار بدهند، پس بدون نیاز به سلاح هسته ای می توانند کشوری را فلج کنند." 
 
 
سرهای جنگی بالک دار و انقلاب در راکت های ایرانی 
 
تا قبل از این این نوع سرجنگی صرفا در موشک های ایرانی مثل سری فاتح و زیر مجموعه آن و همچنین موشک عماد دیده شده بود اما در سال 95 این نوع سر جنگی بر روی راکت های سری فجر و زلزال دیده شد. 
 
 
از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی + عکس 
راکت فجر هدایت شونده با بالک موجود در سر جنگی 
 
 
از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی + عکس 
راکت زلزال مجهز به سر جنگی بالک دار جدید 
 
این دو سامانه به صورت سازمانی در اختیار یگان های توپخانه ای قرار دارند و به صورت معمول فاقد دقت بالا مثل موشک فاتح 110 هستند اما حالا با تغییر سر جنگی می توان انتظار داشت که دقت این راکت ها نیز به حد بالایی افزایش یابد. 
 
ذکر این مسئله نیز مهم است که به نظر می رسد کشورمان موفق شده است نوعی سر جنگی و سیستم هدایتی را برای کلیه راکت ها و موشک های خود طراحی کند که توان جدا شدن از بدنه اصلی و هدایت تا لحظه برخورد را دارد. امری که می تواند به اندازه زیادی در امر افزایش دقت موشک ها و راکت های ایرانی موثر باشد و با این حساب، سال 95 را باید سال افزایش چشمگیر دقت کلاهک های موشک های بالستیک و راکت های مشهور ایرانی دانست. 


تاريخ : دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آب به‌زودی سوخت مورد نیاز وسایل محبوب شما را تأمین خواهد کرد؛ بر اساس مطالعه‌ی منتشرشده در مجله‌ی آکادمی ملی علوم، محققان یک سیستم جدید پرسرعت برای یافتن موادی ساخته‌اند که قابلیت استفاده‌ی بالقوه در تولید سوخت‌های خورشیدی دارند.

سوخت‌های خورشیدی یک منبع انرژی کاملاً تجدید پذیر هستند که از ترکیب نور خورشید، آب و دی‌اکسید کربن حاصل می‌شوند. این سوخت با استفاده از چیزی تولید می‌شود که اساساً یک فتوسنتز مصنوعی است و نتیجه‌ی آن می‌تواند  جایگزینی برای نفت، زغال‌سنگ و سایر سوخت‌های فسیلی باشد.

این روش بسیار ساده است؛ اما علم برای برآورده ساختن رؤیای هر انسان علاقه‌مند به انرژی پاک، نیازمند یافتن راهی برای نور به‌منظور شکستن اتم‌های آب و ایزوله کردن بخشی از آن برای استفاده به‌عنوان منبع انرژی است. هر مولکول آب دارای یک اتم اکسیژن و دو اتم هیدروژن است. هیدروژن خالص بسیار اشتعال‌پذیر و فاقد آلایندگی است؛ از این‌ رو  سوختی عالی محسوب می‌شود.

اما این فرآیند نیز کمی پیچیده است؛ زیرا آب در زمان تابش نور خورشید، خودبه‌خود شکسته نمی‌شود (اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد، تعداد اقیانوس‌های ما به‌مراتب کمتر می‌بود). برای شکستن مولکول آب، نیاز به یک کاتالیست با انرژی خورشیدی است. محققان موسسه‌ی تکنولوژی کالیفرنیا و آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی در حال آزمایش گزینه‌های ممکن  برای یافتن آن کاتالیست هستند.

شناسایی کاتالیست های جاذب نور

این دستگاه ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار سریع‌تر از روش‌های سنتی نشان می‌دهد که کدام‌یک از مواد جاذب نور خورشید توانایی تبدیل انرژی خورشیدی به سوخت دارند.

جان گریگور، نویسنده‌ی ارشد این مقاله اعلام کرد:

ما برای هر فناوری که جامعه‌ی ما به دنبال ساخت آن است، همواره به مواد جدید نیاز داریم. ما می‌دانیم که به دنبال چه موادی برای کار کردن هستیم؛ اما فهمیدن اینکه چه موادی آن ویژگی‌ها را به ما می‌دهند، دشوار است.

محققان در حال تلاش برای شناسایی یک ماده‌ی ارزان و کارآمد - موسوم به فتو آنُد (آند یک سلول فتوالکتریکی)- به‌عنوان کاتالیست در بلندمدت هستند. دانشمندان در چهار دهه‌ی گذشته تنها ۱۶۶ ماده را شناسایی کرده‌اند. به‌علاوه، به دلیل کمبود این طیف از مواد که بسیار هم گران‌قیمت هستند و به‌اندازه‌ی کافی نور خورشید برای یک واکنش جذب نمی‌کنند، به نظر می‌رسید دانشمندان تقریباً به بن‌بست رسیده بودند.

اما یک سیستم جدید که در این مطالعه به نام متد high-throughput شناخته می‌شود، ۱۲ فتو آند جدید را تنها در دو  سال کشف کرده است. هرچه این مواد زودتر شناسایی شوند، سریع‌تر آزمایش خواهند شد و ما به تولید یک منبع انرژی تجدید پذیر نزدیک‌تر خواهیم شد.

گریگور در بیانیه‌ای اعلام کرد:

ترکیب علوم تئوری و عملی طرحی برای اجرای تحقیقات در یک دنیای به‌شدت چند رشته‌ای (رشته‌های مختلف علمی) است. یافتن ۱۲ فتو آند جدید برای ساخت سلول‌های خورشیدی شگفت‌انگیز است؛ اما حتی تلاش بیشتر برای به دست آوردن مواد جدیدتر در دستور کار ما قرار دارد.

 

دانلود ویدئو با کیفیت 1080P | 720P | 360P



تاريخ : دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

lecture_thumbnail_926.jpg

استفاده از حسگرهای میوه ای برای اطمینان از کیفیت محصول، کشف نقش ریه در خونسازی و پوست مصنوعی اعجاب انگیز از جمله اخبار جذاب در زمینه علم و فناوری در روزهای آغازین سال 96 بودند.

 در ادامه به بررسی مهمترین اخبار علم و فناوری جهان در روزهای آغازین سال می‌پردازیم.

1- استفاده از حسگر میوه‌ای برای اطمینان از کیفیت محصول

محققان سوئیسی حسگری ساخته‌اند که در بار میوه‌ها قرار می‌گیرد و کیفیت انجماد و محافظت از محصول را تا زمان عرضه در فروشگاه مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

این حسگرها با ظاهری شبیه به خود میوه مورد نظر ساخته می‌شوند. برای این منظور محققان ابتدا یک میوه واقعی را با استفاده از اشعه ایکس اسکن می‌کنند و با استفاده از چاپ سه‌بعدی یک نمونه شبیه به آن را تولید می‌کنند و در جعبه‌های محصول قرار می‌دهند تا در صورتی که محصول دچار مشکل شود، مطلع شوند.

2- بزرگترین خورشید مصنوعی جهان به دنبال سوخت سازگار با محیط زیست

دانشمندان آلمانی با روشن کردن "بزرگترین خورشید مصنوعی جهان" که از منابع شدید تابش نور تشکیل شده است، به دنبال تولید سوخت سازگار با محیط زیست هستند.

این آزمایش که "سینلایت" نام گرفته در مرکز پژوهشی یولیش آلمان در غرب کلن انجام می‌شود. "خورشید مصنوعی" این آزمایش متشکل از ۱۴۹ پروژکتور ارتقا یافته است که نوری با شدت ۱۰ هزار برابر نور طبیعی خورشید بر روی زمین تولید می‌کنند.

وقتی همه منابع نوری این آزمایش بر روی نقطه خاصی متمرکز شوند، "خورشید مصنوعی" می‌تواند دمای آن نقطه را تا ۳۵۰۰ درجه سانتی‌گراد بالا ببرد. این دما حدود دو تا سه برابر دمای یک کوره بلند است که در کارخانه‌های ذوب فلزات به کار می‌رود.

هدف نهایی این پروژه دستیابی به تنظیماتی بهینه برای متمرکز کردن نور طبیعی خورشید برای تولید سوخت هیدروژنی است.

3- پی بردن به نقش ریه در تولید خون

محققان دانشگاه کالیفرنیا سان‌فرانسیسکو به این نتیجه رسیده‌اند که ریه نیز در تولید خون نقش دارد در حالی که پیش از این تولید خون صرفا وظیفه مغز استخوان قلمداد می‌شد.

آنها در آزمایش‌های خود بر روی موش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که حجم زیادی از پلاکت‌های خون در ریه‌ها تولید می‌شود و می‌تواند به عنوان یک مخزن پشتیبان برای زمانی که مغز استخوان به خشکی می‌گراید استفاده شود.

4- مشاهده نشانه‌هایی از کهکشانی مشابه راه شیری

پیش از این منجمان با استفاده از نشانه‌های موجود از کهکشان‌ها به وجود آنها پی می‌بردند اما تلاش برای دریافت یک تابش مستقیم از آنها ناموفق بود.

برای اولین بار منجمان توانستند با مشاهده یک تابش مستقیم از هسته فعال یا اختروش یک کهکشان، موجودیت آن را شناسایی کنند.

در مشاهدات این منجمان یک حلقه بسیار وسیع از گاز هیدروژن مشاهده شده است و هنوز مشخص نیست که وجود این حلقه هیدروژنی به خاطر جنس ستاره مرکزی و سیارات این کهکشان است یا بازمانده یک انفجار بزرگ که کل محیط آن را احاطه کرده است.

فاصله این کهکشان از زمین 13 میلیارد سال نوری است.

5- کشفی که تولید انبوه خون را ممکن می‌کند

امکان ساختن گلبول‌های قرمز خون در آزمایشگاه از قبل وجود داشته اما مشکل تولید انبوه آن است. اکنون تیمی در دانشگاه بریستول و "مرکز خون و پیوند ان اچ اس" شیوه ای را برای تولید نامحدود آن ابداع کرده است. البته خون مصنوعی بسیار گرانتر از خونی است که دیگران اعطا می‌کنند بنابراین احتمالا فقط برای افراد متعلق به گروه‌های خونی نادر استفاده خواهد شد.

ترفندی که تیم محققان در بریستول ابداع کرده به دام انداختن سلول‌های بنیادی در دوره اولیه پیدایش است که به طور نامحدود تکثیر می‌شوند. زمانی که محققان این گروه از سلول‌ها را استخراج کردند، می توانند آنها را دستکاری کنند تا به گلبول قرمز بدل شوند.

6- اختراع پوست مصنوعی اعجاب‌انگیز

محقق دانشگاه گلاسگو موفق به ساخت یک پوست مصنوعی ارزان‌قیمت شد که می‌تواند به پروتز حس لامسه بدهد و با استفاده از نور شارژ شود. راویندر داهیا از محققان دانشگاه گلاسگو است که در زمینه نانوالکتریسیته فعالیت می‌کند.

وی به همراه تیمش موفق شده‌اند گامی بزرگ در زمینه تولید پوست مصنوعی با استفاده از نانوسلول‌های خورشیدی بردارند و نمونه‌ای از پوست مصنوعی را طراحی کنند که با یک شبکه عصبی مناسب علاوه بر اینکه به صورت خودکار شارژ می‌شود حس لامسه را نیز به پروتزها منتقل می‌کند.

این پوست که از نظر الکتریکی رساناست ضخامت فوق العاده کم و جنس بسیار مقاومی دارد که به خاطر استفاده از گرافن در ساختار آن است.

7- تولید زیست‌رایانه از سلول‌های بنیادی کلیه

محققان دانشگاه بوستون موفق شدند راهی برای وادار کردن سلول‌های بنیادی کلیه انسان به پیروی از دستورات الگوریتمی پیدا کنند.

پیروی از دستورات الگوریتمی می‌تواند سلول‌ها را تبدیل به رایانه کند و به این ترتیب یک زیست‌رایانه به وجود بیاورد.

زیست‌رایانه وسیله‌ای است که در آن از دی‌ان‌ای برای رایانش به عنوان گزینه‌ای برای پردازنده‌های الکترومغناطیسی استفاده می‌شود که به دلیل امکان استفاده از آن‌ها برای انجام محاسبات موازی و حجیم، منحصر بفرد هستند. محاسبه‌های زیستی در محیط‌های آزمایشگاهی در مورد مسایل محدودی انجام شده‌ است.

8- پلاک‌گذاری پهپادها به روش دیجیتال

دی.آی.جی که یک شرکت خصوصی چینی است و در زمینه تولید پهپاد فعالیت می‌کند، اقدام به راه‌اندازی ایده‌ای کرده که می‌تواند مشکل غیرقابل شناسایی بودن پهپادها را حل کند.

این شرکت چینی اعلام کرده است که می‌توان برای پهپادها یک پلاک دیجیتال طراحی کرد که به صورت یک فرستنده رادیویی ارزان‌قیمت در پهپاد قرار می‌گیرد و یک کد اختصاصی را ارسال می‌کند.

این کد دقیقا همانند پلاک خودروها عمل می‌کند؛ همانطور که همه قادر به خواندن پلاک خودروها هستند، اما شناسایی مالک فقط برای پلیس امکان‌پذیر است.

9- استفاده مجدد از یک موشک برای اولین بار

شرکت خصوصی اسپیس ایکس برای اولین بار، مجددا موشک فالکون 9 را به فضا فرستاد. این موشک قابلیت فرود بر روی زمین و استفاده مجدد را دارد.

اسپیس ایکس قبلا برای پرتاب ماهواره CRS-8 از فالکون 9 استفاده کرده بود و حالا از این موشک برای انتقال ماهواره‌ ارتباطی مدار ثابت  SES-10 استفاده کرد.  این محموله بیش از پنج تن وزن دارد.

10-عبور دنباله‌دار مشتری از نزدیکترین فاصله از زمین

دنباله‌دار 41  پی/تاتل-گیاکوبینی-کرساک یک دنباله‌دار دوره‌ای در منظومهٔ شمسی است. گردش این دنباله‌دار به دور خورشید حدود ۵۵ سال و نیم طول می‌کشد. این دنباله‌دار جزء خانوادهٔ دنباله‌دارهای مشتری است که مدار آن‌ها بین خورشید و سیارهٔ مشتری قرار دارد و تحت تأثیر گرانش این سیاره هستند.

در 12 فروردین 1396 این دنباله‌دار از فاصله 21 میلیون کیلومتری سیارۀ زمین عبور کرد که کمترین فاصلۀ آن از زمین طی 100 سال بود.

11- کشف ویتامینی موثر برای معکوس کردن روند پیری

محققان ویتامینی کشف کرده‌اند که به ترمیم DNA آسیب‌دیده کمک و روند پیری را معکوس می‌کند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد ویتامینی به نام NAD +، که به طور طبیعی در هر سلول از بدن وجود دارد به تنظیم فعل و انفعالات و کنترل ترمیم DNA کمک می‌کند.

دیوید سینکلر، استاد دانشگاه نیو ساوت ولز در استرالیا و نویسنده این مطالعه اظهار کرد: این روش بر روی موش‌ها با موفقیت انجام شده است.

این آزمایش‌ بر روی انسان به مدت 6 ماه انجام خواهد شد. به احتمال زیاد این داروی ضد پیری ایمن‌ترین و موثرترین دارو در سه تا پنج سال آینده خواهد بود.

12-چاپ سه‌بعدی غضروف مصنوعی

محققان دانشگاه چالمرز سوئد موفق به ساخت غضروف مصنوعی با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی زیستی شدند.

محققان سوئدی موفق شدند با استفاده از پرینتر سه‌بعدی زیستی و استخراج هیروژل از سلول‌های غضروف، نمونه‌هایی مصنوعی از این عضو را تولید کرده و در بدن موش‌ها قرار دهند.


این موش‌ها شش هفته عمر دارند و این نمونه چاپ شده در بدن آنها طی 60 روز به غضروف کامل تبدیل خواهد شد.

13- پهپادی که مثل پرندگان فرود می‌آید

محققان در مرکز طراحی و مهندسی دریایی اروپا (BMT) و دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پهپاد بال ثابت را توسعه دادند که می‌تواند مانند پرندگان به زمین فرود آید.

این پهپاد برای فرود خود از پرندگان الهام می‌گیرد به این معنی که در زمان فرود و در ارتفاع پایین، زاویه بال خود را به سمت بالا تنظیم می‌کند.

 هواپیماهای بدون سرنشین BMT دارای بالهای قابل تنظیم بوده که می‌تواند برای ایجاد پیچ و تاب،  به جلو و عقب حرکت کند. آنها همچنین برای این پهپاد یک مغز پرنده مانند طراحی کردند، که می تواند تغییرات در سرعت، باد، زاویه و موقعیت بال را درک کند.

14- استیون هاوکینگ به فضا می‌رود

استیون هاوکینگ، کیهان‌شناس برجسته و نابغه علوم فضایی، برای سفر به فضا با فضاپیمای ریچارد برنسون، دعوت شده است. هاوکینگ پس از شنیدن این خبر گفت با توجه به محدودیت‌های جسمی، هرگز گمان نمی‌کرده از او برای سفری فضایی دعوت شود.

سر ریچارد برنسون، میلیارد بریتانیایی و مدیر خطوط هوایی ویرجین آتلانتیک، به استیون هاوکینگ، از برجسته‌ترین کیهان‌شناسان جهان پیشنهاد داده که با فضاپیمای «ویرجین گلکتیک» او به سفری فضایی برود.

استیون هاوکینگ که حالا ۷۵ سال دارد، به عنوان فضانورد در آینده نزدیک همراه این فضاپیما خواهد بود. با این همه او پیرترین فضانورد جهان نخواهد بود؛ پیش از او جان گلن در سن ۷۷ سالگی به سفر فضایی رفت. استیون هاوکینگ نخستین بیمار ALS است که روانه فضا خواهد شد.    

15- کشف 5 ذره جدید تشکیل دهنده اتم

مسئولان برخورد دهنده بزرگ هادرون می‌گویند چند ذره جدید تشکیل دهنده اتم - زیراتمی - که می‌تواند چگونگی حفظ انسجام هسته اتم را توضیح دهد کشف کرده اند. این ذرات همگی اشکال مختلف امگا-سی باریون است که وجود آن در سال ۱۹۹۴ تایید شد.

برخورد دهنده هادرونی بزرگ (Large Hadron Collider) یا به طور مختصر ال‌اچ‌سی (LHC) یک شتاب ‌دهنده ذره‌ای و برخورد دهنده مستقر در سازمان تحقیقاتی سرن در نزدیکی ژنو سوئیس است. این پروژه در 10 سپتامبر 2008 میلادی (20 شهریور 1387 هجری شمسی) پس از 20 سال آماده‌سازی، آغاز به کار کرد. هدف از ساختن آن شناخت اجرام ماده ، آزمون مدل استاندارد ذرّات، کشف اجزای یافت نشده مدل استاندارد، آزمون نظریه ابرتقارن و نظریه وحدت بزرگ است.

16- بازگشت دراگون به زمین

فضاپیمای دراگون ناسا از ایستگاه فضایی به سمت زمین راهی شد.  فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی  با انتشار تصویری از این فضاپیما اظهار کردند که ما با این فضاپیما خداحافظی کردیم.

آنها اظهار کردند که این فضاپیما حامل نمونه‌های علمی مهمی است که توسط خدمه ایستگاه فضایی بین المللی جمع آوری شده است.

این فضاپیما که ساخت شرکت اسپیس ایکس است، ماه گذشته از فلوریدا به فضا پرتاب شده و در تاریخ 23 فوریه به ایستگاه بین‌المللی رسیده بود.



تاريخ : دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1613 1614 1615 1616 1617 ... 3356 صفحه بعد