
✅اگر خودرو خود را به صورت اقساطی می فروشید حتما از سابقه حساب بانکی و اعتبار خریدار مطلع شوید؛
✅ سعی کنید اگر چکی دریافت می کنید، شرطی بابت عدم پرداخت وجه چک قید کنید که اگر مثلا برگشت خورد به ازای هر روز تاخیر در پرداخت باید مثلا پنجاه هزار تومان خسارت پرداخت کند؛
✅برای برگشت خوردن چک در سررسید، اختیار فسخ قرارداد با دریافت خسارت روزانه تعیین کنید.
✅حتما در فروشنامه ذکر کنید که آیا خسارات نامبرده شده در قرارداد بدل از اصل تعهد است یا خیر؟ به این معنی که در صورت تخلف طرف مقابل، آیا ضمانت اجرای مقرر، به جای اصل تعهد اجرا می شود یا در کنار اصل تعهد.
✅ از سالم بودن خودرو مطمئن شوید و بابت اینکه موتور و یا سیلندر خودرو خرابی نداشته به مکانیک مراجعه کنید و برای سالم بودن اطاق و نداشتن رنگ به صافکار و نقاش مراجعه کنید چون بعد از معامله ممکن است ضمانت اجرای مناسبی پیش بینی نکره باشید؛
✅ضمن اینکه از درج عبارت "خودرو به همین شکل معامله گردید" یا عبارات مشابه پرهیز نمایید؛ به جای آن از عباراتی چون "خودرو سالم است و عیبی ندارد" یا عبارات مشابه در قرارداد استفاده نمایید.
✅ از اینکه سند به نام فروشنده باشد مطمئن شوید چون اگر به نام شخص فروشنده نباشد، نمیتواند سند را به شما انتقال بدهد و باید مالک اصلی اقدام کند که شاید در شهر یا استان دیگری باشد و حتی در شرایطی غیر نافذ به شمار رفته یا فروش مال غیر تلقی گردد؛
✅ حتماً قیمت واقعی خودرو را از چند بنگاه بپرسید که بالاتر از قیمت واقعی به شما فروخته نشود؛
✅ اگر به صورت اقساط خرید می کنید، حتما شماره سریال چک و تاریخ پرداخت را قید کنید و چک ها را در موعد مقرر پرداخت کنید تا متحمل خسارت دیرکرد و فسخ نشوید؛
✅حداقل دو روز برای فسخ قرارداد مهلت تعیین کنید که اگر مغبون شده اید، بتوانید خودرو را پس بدهید.
برای رفع این مشکل و راه اندازی مجدد راهکارهای بسیار ساده ای وجود دارد که در ادامه آن ها را برای شما خواهیم گفت، البته این روش های را تنها بر روی گوشی های هوشمند و تبلت ها می توانید انجام دهید.
راه کار ساده و رایج اولیه ری استارت کردن موبایلتان است، این کار با درصد بالایی مشکل پیش آمده را رفع می کند، فقط باید 10 ثانیه دکمه پاور تلفن یا تبلت خود را بفشارید و پس از چند دقیقه کوتاه آن را مجدد را روشن نمایید اگر مشکل حل نشده احتمالا باید به سراغ نرم افزارهایی که موجب شده اند تلفن شما دچار مشکل شود بروید.
اگر دکمه پاور هم کارایی خود را از دست داده بود و شما نتوانستید تلفن خود را خاموش کنید پیشنهاد می شود سیم کارت، کارت حافظه و باتری خود را از تلفن خارج سازید و مجدد برای راه اندازی تلفن خود تلاش کنید.
همچنین اگر از کیس های هوشمند برای تلفن همراه یا تبلت خود استفاده می کنید در این حالت بهتر است آن را کنار بگذارید زیرا قابلیت خاموش و روشن شدن خودکار، نقص عملکرد در سیستم شما را به همراه دارد، پس از کنار کذاشتن این کیس بهتر است مجدد تلفن خود را ری استارت کنید.
در شرایطی که به مشکل برخورد کرده اید هارد ریست ها هم می توانند به کمک شما بیایند، به سایت hardreset.info بروید و با یافتن مدل گوشی هوشمند یا تبلت خود طبق دستورالعمل سایت سیستم خود را ری بوت کنید.
راهکار پایانی ضربه زدن بر روی صفحه نمایش است که البته امکان دارد به دلیل تکرار به دستگاه شما آسیب وارد کند اما ممکن است جواب هم دهد، برای این کار توصیه می شود ابتدا ضد خش استفاده شده بر روی سفحه نمایشگر را جدا کرده و بعد این کار را انجام دهید تا صفحه راحت تر اثر انگشت شما را دریافت کند.
ممکن است شما هم از خودتان پرسیده باشید چه موقع امنترین زمان برای راهاندازی یک کسبوکار جدید است؟ واقعیت این است که یک کارآفرین، هیچ موقع این سؤال را نمیپرسد؛ زیرا چیزی به نام امنترین زمان وجود ندارد. کارآفرینان نگاه متفاوتی به کسبوکار دارند و خارج از عرف معمول فکر میکنند. آنها افراد رؤیاپردازی هستند و فرصتهایی را میبینند که دیگران قادر به دیدن آنها نیستند. همین طرز تفکر باعث رونق گرفتن کسبوکار آنها میشود. البته ریسکپذیر نبودن و نوآوری نداشتن نشانه عدم توانایی شما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین نیست. رسیدن به موفقیت در حوزه کسبوکار به توانایی شما برای تغییر طرز تفکرتان بستگی دارد. در ادامه این مقاله زومیت نکاتی آورده شده است که به شما کمک میکنند مانند یک کارآفرین موفق فکر کنید.
۱- کارهایی انجام دهید که شما را میترسانند
کارآفرینان موفق افرادی هستند که به آدرنالین اعتیاد دارند و میدانند که تنها با خطر کردن میتوانند صاحب یک کسبوکار شوند. هیچ قانون و هیچ ضمانتی برای موفقیت وجود ندارد. بنابراین برای به دست آوردن یک کسبوکار باید پذیرای شرایط سخت باشید. سعی کنید هرروز کارهایی انجام دهید که شما را میترسانند. هرگز نگران شکست خوردن نباشید و از آن استقبال کنید؛ زیرا بزرگترین درسها از اشتباهات به دست میآیند. از منطقه راحتی خودتان بیرون بیایید و برای کسبوکار خود تلاش کنید.
۲- سریع فکر کنید
در مسیر راهاندازی کسبوکار شرایطی پیش خواهد آمد که باید قادر باشید در کمترین زمان بهترین تصمیم را بگیرید. بهعنوان مثال یکی از کارآفرینان در همین رابطه گفته است: «من حدود ۵ سال پیش و زمانی که متوجه شدم دیدگاه کارمندانم با من تفاوت دارد، یکی از سختترین تصمیمات برای حفظ بقای کسبوکار خودم را گرفتم و تمام آنها را اخراج کردم. سپس از یک راه مؤثر اقدام به جذب نیروی جدید کردم و به همین دلیل شرکت امروز موفقتر از قبل شده است.» به قدرت تصمیمگیری خودتان ایمان داشته باشید و اولین راهحلی که به ذهنتان میرسد، عملی کنید؛ زیرا این راهحل حاصل واکنش غریزی شما به یک مشکل است.
۳- احساس ترس را با کنجکاوی جایگزین کنید
هیچ توضیحی برای شرح کارآفرینی وجود ندارد؛ زیرا راهاندازی یک کسبوکار جدید به معنی وارد شدن به یک دنیای ناشناخته است. شما باید همهفنحریف باشید تا در این مسیر به موفقیت برسید. باید مهارتهای حل مسئله را در خودتان پرورش دهید و همیشه دنبال ایدههای جدید باشید. اداره کردن یک کسبوکار مانند تحصیل کردن است و با پشت میز نشستن انجام نمیشود. این درسها از مدارکی که میگیرید باارزشتر هستند. استیو جابز میگوید: «شما باید چیزی را پیدا کنید که عاشق آن هستید.»
۴- مشکلات خود را بپذیرید
دو طرز تفکر برای روبهرو شدن با مشکلات وجود دارد: دستهبندی اول متعلق به افرادی است که معتقدند دنیا میخواهد به آنها آسیب وارد کند. دسته دوم کسانی هستند که معتقدند بعد از شکست میتوانند آن کار را از راه دیگری انجام بدهند و به موفقیت برسند. واقعیت این است که فقط یکی از این دو طرز تفکر در دنیای کسبوکار جواب میدهد.
طرز تفکر اول در میان افراد ناموفق رواج دارد. آنها موفقیت را خارج از حیطه کنترل خود میدانند و معمولا کارمندان یا همکاران خود را برای شکستها مقصر میدانند؛ یا اینکه بدشانسی و بدبیاری را علت آن میدانند. آنها هیچ موقع نقش خودشان را در شکستها نمیپذیرند.
طرز تفکر دوم زمانی به وجود میآید که افراد نقش خودشان در بروز اشتباه را میپذیرند و از شکستهای خود درس میگیرند. آنها یاد میگیرند در آینده تصمیمات بهتری بگیرند و از بروز اشتباهات جلوگیری کنند. این افراد تبدیل به کارآفرینان موفق میشوند.
۵- سؤال نپرسید، عمل کنید
کارآفرینی بخشی از هویت شما است و فراتر از یک عنوان شغلی است. مطمئن باشید اگر کارآفرینان موفقی که امروزه میبینید، در مورد تصمیمات خودشان شک و تردید داشتند؛ هیچ موقع نمیتوانستند روبهجلو حرکت کنند. حال بار دیگر به این سؤال پاسخ میدهیم؛ چه موقع امنترین زمان برای شروع یک کسبوکار است؟ هیچ وقت. بهترین زمان چه موقع است؟ همین حالا.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، امید ستارهشناسی و تمام مردم است. این تلسکوپ پیشرفته قرار است جایگزین تلسکوپ فضایی هابل شود و به ما در شناخت هرچه بیشتر جهانی که در آن هستیم، کمک کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال ۲۰۱۸۸ به فضا پرتاب میشود. مهندسانی که این تلسکوپ را طراحی کردهاند و در حال توسعهی آن هستند، به تازگی اعلام کردهاند که قرار است تلسکوپ را در محفظهی حرارتی خلأ آزمایش کنند؛ یعنی همان جایی که فضاپیماهای آپولو آزمایش شدند. به مدت ۹۰۰ روز، تلسکوپ فضایی جیمز وب در محیط خلأ و بسیار سرد مورد آزمایش قرار میگیرد تا آمادگی آن برای قرارگیری در مدار زمین بررسی شود.
ناسا میگوید هدف اصلی ساخت این تلسکوپ، کشف نخستین ستارههایی است که در عالم شروع به درخشیدن کردهاند. برای دستیابی به این هدف مهم، مهندسان آینههایی بزرگ و ابزار علمی بسیار پیشرفته و دقیقی روی این رصدخانه فضایی نصب کردهاند تا بتواند برخی از کمنورترین اجرام آسمانی در عالم اولیه را با دقت رصد کند. بیش از دو دهه است که مهندسان و دانشمندان ناسا روی ساخت این تلسکوپ پیشرفته کار میکنند؛ اما اکنون این تلسکوپ حساسترین مراحل توسعه و ساخت خود را پشت سر میگذارد. تلسکوپ اکنون برای پرتاب در سال ۲۰۱۸ آماده میشود و کوچکترین خطا در مراحل پایانی ساخت، میتواند پرتاب این تلسکوپ را چند ماه یا حتی چند سال، به تأخیر بیاندازد.
سال گذشته، مهندسان فرآیند سرهم کردن ساختار اصلی تلسکوپ را به اتمام رساندند. حساسترین بخش ساختار اصلی، آینههای تلسکوپ بودند. مهندسان در مرکز پروازهای فضایی گودارد در ایالت مریلند که متعلق به ناسا است، آینهی بزرگ ۱۸ تکهی بریلیم-طلایی تلسکوپ را نصب کردند. علاوه بر آینهها، چهار ابزار رصد نیز روی تلسکوپ و در قسمت پشتی بازتابنده بزرگ قرار گرفتهاند که همگی درون یک محفظهی مقاوم هستند. کل سازهی تلسکوپ اکنون در مرکز پروازهای فضایی گودارد قرار گرفته است و آزمایشهای لرزش و صوت را پشت سر میگذارد. در این آزمایشگاه، لرزش و صدای زیاد راکت حامل آریان ۵ شبیهسازی میشود تا به هنگام پرتاب، اتفاق خاصی برای تلسکوپ رخ ندهد. راکت آریان ۵، به موجب قراردادی مشترک که میان ناسا و آژانس فضایی اروپا به امضا رسیده، قرار است تلسکوپ فضایی جیمز وب را به فضا ببرد و در مدار قرار دهد.
به هنگام انجام آزمایشهای مربوط به مقاومت در برابر لرزش، ناگهان در قسمت آینهی ثانویهی تلسکوپ مشکلی کوچک دیده شد؛ اما بررسیها نشان دادند این مشکل به حدی نیست که جای نگرانی داشته باشد و اوضاع کلی تلسکوپ به هنگام آزمایشها خوب بوده است. اکنون تلسکوپ فضایی جیمز وب باید به مرکز فضایی جانسون ناسا منتقل شود و فرآیند انتقال بهاحتمال زیاد اواخر ماه آوریل یا اوایل ماه مِی صورت میگیرد. در آنجا، تلسکوپ فضایی جیمز وب واردمحفظهی A میشود. محفظهی مشهور AA که در مرکز فضایی جانسون قرار دارد، بزرگترین محفظهی حرارتی خلأ در جهان است که میتوان تلسکوپی مدارگرد در مقیاس جیمز وب را درون آن قرار داد.
مهندسان ناسا میخواهند مطمئن شوند وقتی که این تلسکوپ در مدار قرار میگیرد، تمامی ابزار و آینههای آن بهصورت واحد و یکپارچه عمل میکنند و دچار خطا نمیشوند. این محفظه میتواند به مهندسان در این زمینه کمک کند؛ زیرا دمای درونی آن را میتوان تا منفی ۲۶۰ درجهی سلسیوس کاهش داد تا شرایطی مشابه فضا شبیهسازی شود. در این محفظه یک منبع نور مصنوعی نیز قرار دارد که قرار است روی تلکسوپ تابیده شود تا مهندسان مطمئن شوند همه چیز خیلی خوب و با نهایت دقت و کارایی، هماهنگ هستند.
بگونا ویلا، مهندس سیستم ابزارهای تلسکوپ فضایی جیمز وب در خصوص این آزمایشها میگوید:
وقتی که تلسکوپ در دمای معمولی قرار دارد، ما آینهها را باز میکنیم و آنها را حرکت میدهیم؛ این کاری است که ما روی زمین و در محیط معمولی انجام میدهیم، اما در مدار اوضاع متفاوت است. وقتی که تلسکوپ در مدار قرار میگیرد، باید بتوانیم علاوه بر باز کردن و زاویه دادن به آینهها، تمرکز تمام ابزار روی سوژه را نیز تضمین کنیم. تصور کنید این تلسکوپ یک آینهی واحد دارد که از ۱۸ تکهی مجزا تشکیل شده و قرار است ۱۸ تصویر متفاوت از یک ستاره ثبت کنند. ما باید تمامی این تصاویر را منتقل کنیم تا به یک تصویر واحد دست یابیم که کاملاً روی سوژه متمرکز است؛ این فرآیندی است که میتوانیم در محفظهی A تمرین کنیم.
این آزمایش تا پاییز ۲۰۱۷ به اتمام میرسد و پس از آن، بدون اینکه کوچکترین وقفهای در برنامه به وجود آید، تلسکوپ فوراً به لسآنجلس و شرکت هوافضای نورثروپ گرومن منتقل میشود. در این شرکت، آخرین قطعات رصدخانه نیز در کنار یکدیگر قرار میگیرند. قطعات پایانی، همان باسهای ماهوارهای هستند که شامل کامپیوترها، سیستمهای قدرت، نیرومحرکه و... میشوند که برای کنترل تلسکوپ در فضا مورد نیاز هستند؛ همچنین یک محافظ خورشیدی نسبتاً بزرگ روی تلسکوپ نصب میشود. تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است از طریق نور مادون قرمز به کیهان نگاه کند؛ بنابراین باید در مقابل گرما و تابش خیرهکنندهی نور خورشید محافظت شود.
پروسه نصب باسهای ماهوارهای و محافظ خورشیدی در آخرین مراحل خود است و برای کامل شدن تلسکوپ، فقط چند قطعه دیگر باید روی آن نصب شود؛ اما نورثروپ گرومن پیشبینی همه چیز را کرده است و میگوید همه چیز طبق برنامه انجام میشود و پیش از آنکه تلسکوپ به محل پرتاب منتقل شود، تمام قطعات روی آن نصب میشود. پس از اتمام کار، تلسکوپ فضایی جیمز وب با کشتی از لسآنجلس به پایگاه فضایی گویان فرانسه برده میشود؛ یعنی همان جایی که قرار است راکت آریان ۵، تلسکوپ را به فضا پرتاب کند. تلسکوپ قرار است در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸۸ به فضا پرتاب شود؛ اما شش ماه پیش از پرتاب، باید به فرانسه منتقل شود.
اریک اسمیت، دانشمند و مدیر پروژهی تلسکوپ فضایی جیمز وب، در خصوص وضعیت فعلی و آیندهی تلسکوپمیگوید:
در حال حاضر اوضاع بسیار خوب است. ما هنوز ۵ ماه دیگر فرصت داریم که تلسکوپ را آزمایش کنیم و سپس آن را به لسآنجلس و شرکت نورثروپ گرومن منتقل کنیم. این پروژه برای ناسا اهمیت بسیار زیادی دارد و با سایر پروژهها فرق میکند و ما نیز از درجهی اهمیت این پروژه آگاه هستیم؛ اما لازم است وقت بیشتری روی آن بگذاریم تا بتوانیم به طور دقیق همه چیز را بررسی کنیم. سرعت پیشرفت کار در بازهی زمانی فعلی شگفتآور است؛ اما من همیشه به افراد میگویم که مرحلهی فعلی، مرحلهی یافتن مشکلات است و باید دقت لازم را داشته باشیم. گاهی اوقات پیش میآید که پس از انجام آزمایشها و قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر، نتیجهی با آنچه انتظار دارید، ذرهای متفاوت است. ما نمیخواهیم جای کوچکترین خطایی در این پروژه وجود داشته باشد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب بسیار پیشرفته و در مقایسه با تلسکوپ فضایی هابل، حدود ۱۰۰ برابر دقیقتر است. این تلسکوپ تمام امید ستارهشناسان است؛ زیرا میتواند به بررسی عالم اولیه بپردازد و رازهای عالم را فاش کند، همچنین میتواند به بررسی سیارههایی با احتمال وجود حیات بپردازد و به ما نشان دهد که آیا واقعا در این جهان تنها هستیم یا خیر.
نظر شما در مورد تلسکوپ فضایی جیمز وب چیست؟
با توجه به یافتههای جدید دانشمندان، مریخ در گذشتهای بسیار دور، اتمسفری همانند زمین داشته؛ اما به دلیل بادهای خورشیدی شدید و بمباران پرتوهای فرابنفش، آن را از دست داده است. یافتههای جدید نشان میدهند که در گذشتههای دور، نهتنها مریخ؛ بلکه دیگر سیارههای دوردست سامانهی خورشیدی پتانسیل میزبانی از حیات داشتهاند. مریخ اکنون یک صحرای یخزده با اتمسفری بسیار نازک است و فشار هوا در سطح مریخ چیزی در حدود یکصدم تا یکهزارم فشار هوای زمین در سطح دریا است. برای مقایسه، باید بدانید که فشار هوا در مرتفعترین نقطه کرهی زمین یعنی قله اورست، حدود یکسوم فشار هوا در سطح دریا است.
در اتمسفر بسیار نازک مریخ، آب بهراحتی بخار میشود؛ با این حال، پژوهشهای فراوانی که انجام شدهاند، همگی نشان میدهند مریخ روزگاری آب داشته و یک اقیانوس بزرگ، بخش وسیعی از سطح سیاره سرخ را پوشانده است؛ اما به مرور زمان و با از بین رفتن اتمسفر مریخ، این اقیانوس نیز تبخیر شده است. روی سطح مریخ، بخشهایی شبیه به بستر رودخانهی خشکشده و همچنین یک سری مواد معدنی وجود دارند که تنها در حضور آب شکل میگیرند. اینها همگی نشان میدهند زمانی مریخ اتمسفری ضخیم داشته است و روی سطح این سیاره دریاهایی بودهاند که حیات در آنها شکل گرفته؛ اما میلیونها سال پیش برای همیشه از بین رفتهاند.
دانشمندان برای اینکه ببینند اتمسفر مریخ چگونه به مرور زمان از بین رفته و تغییر کرده است، دادههایی را که توسطمأموریت تکامل و فرار اتمسفر مریخ (MAVEN) ناسا جمعآوری شده است، به دقت تجزیه و تحلیل کردهاند. دانشمندان در مطالعات خود تمرکز بیشتری بر گاز آرگون داشتند؛ زیرا این گاز از نظر شیمیایی خنثی است و با دیگر عناصر واکنش نمیدهد. دانشمندان روی دو ایزوتوپ مختلف آرگون بررسیهایی انجام دادهاند که شامل آرگون ۳۶ و آرگون ۳۸ میشود. هر ایزوتوپ از یک عنصر، در تعداد نوترونهای هسته با یکدیگر تفاوت دارند. به عنوان مثال، آرگون ۳۶ در هستهی خود ۱۸ نوترون و آرگون ۳۸ در هستهی خود ۲۰ نوترون دارد.
در ارتفاعات بالا، میزان فراوانی آرگون ۳۶ بسیار بیشتر از آرگون ۳۸ است و این یعنی آرگون ۳۶ به عنوان ایزوتوپ سبکتر، به ارتفاعات بالاتر میرود و خیلی راحت توسط بادهای خورشیدی و پرتوهای فرابنفش خورشید، از اتمسفر سیاره به بیرون رانده میشود. دانشمندان بهدقت فراوانی دو ایزوتوپ آرگون در ارتفاعات مختلف اتمسفر مریخ را بررسی کرده و متوجه شدهاند که مریخ از زمان تولد تا به امروز، حدود ۶۶ درصد آرگون موجود در اتمسفر خود را از دست داده است.
بروس جَکوسکی، دانشمند سیارهشناس از دانشگاه کلرادو بولدِر و سرپرست این گروه پژوهشی میگوید:
شاید فرار این گاز از اتمسفر مریخ یک نقش کلیدی در این بین بازی کرده باشد؛ اما مهمترین اتفاقی که با خروج این گاز از اتمسفر رخ داده، تغییرات آب و هوایی تدریجی مریخ بوده است.
دانشمندان با بررسی درصد از بین رفتن گاز آرگون، توانستهاند درصد از بین رفتن دیگر گازهای مریخ را تخمین بزنند. نتیجه یافتههای این دانشمندان نشان میدهد که در روزگاران قدیم، اتمسفر مریخ به واسطهی وجود کربن دیاکسید، ضخامت زیادی داشته و فشار جوی این گاز در مریخ، درست همانند فشار جوی زمین در سطح دریا بوده است. کربن دیاکسید، یکی از گازهایی است که اثر گلخانهای را بهوجود میآورد و این یعنی گرما را در جو به دام میاندازد و باعث میشود سیارهها گرم باشند.
بروس جَکوسکی در ادامهی سخنان خود گفت:
وجود کربن دیاکسید برای سیارهها ضروری است و از بین رفتن آن در مریخ، باعث شده است سیاره سرد شود و از محیطی که در گذشتههای دور میتوانست میزبان حیات باشد، به سیارهای خشن و بدون امکان پرورش و رشد حیات تبدیل شود.
دانشمندان بر این باورند که فرآیندهای اینچنینی میتوانند به ما در مورد امکان وجود حیات در دیگر سیارهها نیز سرنخهایی ارائه دهند. دانشمندان امیدوار هستند که بتوانند با استفاده از این روش، سیارههای دیگر سامانهی خورشیدی را بررسی کنند و ببینند که آیا آنها در گذشته میزبان حیات بودهاند یا خیر.
نظر شما در مورد یافتههای جدید چیست؟
گسترش استفاده از چاپگرهای سهبعدی هیچ حد و مرزی نمیشناسد و محققان در سالی که گذشت استفادههای جالب و شگفتانگیزی از این فناوری کردند.
پای فناوری چاپ سهبعدی به زمینههای مختلفی نظیر پزشکی، توانبخشی، فضا، محیطزیست و حتی آشپزی نیز باز شده است.
در ادامه به بررسی چند نمونه از بهترین کاربردهای این فناوری میپردازیم.
1- تولید قطعات ماهواره
در حال حاضر شرکتهای هواپیمایی مختلفی نظیر ایرباس و یک استارتاپ فعال در این زمینه به نام "وانوب" در حال تولید قطعات مختلف ماهوارهها با چاپگرهای سهبعدی هستند و توانستهاند هزینه تولید برخی ماهوارهها را به حدود 500 هزار دلار برسانند و به همین دلیل بوئینگ نیز برای ماندن و رقابت کردن با رقبای خود تصمیم گرفته از این فناوری استفاده کند.
مقامات و روسای بوئینگ قصد دارند سرعت تولید ماهوارهها را افزایش دهند و به همین دلیل قصد دارند از چاپگرهای سهبعدی برای تولید ماهوارههای چندقطعهای (ماژولار) استفاده کنند.
2- چاپ سهبعدی خنده انسان در فضا
چندی پیش ناسا در اقدامی جالب اعلام کرد با استفاده از این برنامه قصد دارد در طرح موسوم به "ستاره خنده" اولین اثر هنری که در خارج از کره زمین تولید شده است را در فضا رها کند.
سرآغاز این اقدام، این بود که افراد میتوانند با استفاده از اپلیکشن "خنده" از قهقهها و خندیدنهایشان صدابرداری کرده و امواج خنده آنها به صورت طرح سهبعدی نمایش داده شود. تاکنون بیش از 100 هزار نفر طرحهای ستاره خنده خود را ارسال کردهاند.
در ایستگاه فضایی نوعی چاپگر سهبعدی وجود دارد که بدون نیاز به نیروی جاذبه کار میکند و فضانوردان به کمک آن تجهیزات و لوازم مورد نظرشان را تولید میکنند و دیگر نیازی به انتظار کشیدن برای ارسال بعضی تجهیزات از زمین وجود ندارد.
اندرو راش رئیس شرکت "ساخت فضا" که توسعهدهنده چاپگرهای سهبعدی در فضاست گفت: این اقدام برای نشان دادن همبستگی بین هنر و فناوری انجام میشود و ما بسیار خوشحالیم که بخشی از این پروژه بودهایم و امیدواریم این طرح سرآغاز ارتباط بین خلاقیت و هنر انسان با فناوری روز در فضا باشد.
3- پخت غذا
محققان دانشگاه کلمبیا طی یک اقدام عجیب تصمیم به طراحی یک چاپگر خانگی گرفتند که به واسطه آن و با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی بتوان بجای پخت غذا آنها را چاپ کرد!
کارآیی این چاپگر خانگی به گونهای است که پوره های مواد مختلف یخ زده در آن قرار میگیرد و غذاهای مختلف و ترکیبات متنوع و طعم های مختلف در این دستگاه پخته شده و از آن بیرون میآید.
این محققان به سرپرستی پرفسور هاد لیپسون این ایده جدید را اجرایی خواهند کرد.
در حال حاضر این چاپگر در مراحل اولیه توسعه بوده و خبرها حاکی از این است که تا سال 2020 تکمیل شده و روانه بازار خواهد شد.
4- ساخت هواپیما
در نمایشگاه هوافضای برلین از یک هواپیمای چاپ شده با فناوری چاپ سهبعدی رونمایی شد. این هواپیمای کوچک بدون پنجره تنها 21 کیلو وزن داشته و طول آن چهار متر است که شبیه مدل یک هواپیمای سفید بزرگ بنظر میرسد.
هواپیمای بدون سرنشین THOR که مخفف "آزمایش اهداف فناوری پیشرفته در واقعیت" است، ملخی بوده و نمایشی از آینده هوانوردی است که در آن به کمک چاپ سهبعدی به صرفهجویی در زمان، سوخت و هزینه کمک خواهد شد.
تنها بخشهایی که در این هواپیما چاپ نشده، مادهای به نام پلیآمید است که جزء عناصر الکتریکی است.
5- کاهش آلودگی هوا
یک تیم از محققان آمریکایی از روش چاپ سه بعدی برای ایجاد یک ساختار دستی اسفنج مانند استفاده کردند که میتواند به کاهش آلایندهها کمک کند.
این تیم که رهبری آن را متیو هارتینگز استاد شیمی از دانشگاه آمریکایی به عهده دارد، نشان دادهاند که چگونه با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تجاری میتوان یک ساختار شیمیایی فعال ایجاد کرد.
این محققان یک ماتریس کوچک اسفنج مانند پلاستیکی با نانوذرات پراکنده شیمیایی فعال دی اکسید تیتانیوم(TiO2) را طراحی کردند.
6- ساخت اندام مصنوعی با پلاستیکهای بازیافتی
یک دستگاه چاپگر سه بعدی، مواد خام به دستآمده از لیوانهای پلاستیکی بازیافتی و یک گوشی هوشمند در دست یک پزشک؛ به گفته متخصصان آلمانی، اینها وسایل لازم برای ساخت اندام مصنوعی ارزان قیمت هستند.
تنها کاری که طبق گفته متخصصان به عهده پزشک درمانگر خواهد بود، اندازهگیری عضو آسیبدیده و گرفتن ۲۰-۳۰ عکس از آن و ارسال آنها به چاپگر است. یک نرمافزار، مسئول تهیه مدلی سه بعدی بر پایه این اندازههاست. به گفته این متخصص، هیچ اندامی شبیه دیگری نخواهد بود، چون هر یک از تولیدات براساس نیازها و اندازهگیری دقیق محل قطع یا آسیب عضو ساخته شده است.
قیمت دستگاه چاپگر هم اکنون ۴۵۰۰ یوروست. زمان چاپ یک عضو به این روش، ۳۰ ساعت تخمین زده میشود. دستگاههای چاپگر حساساند و فشار هوا و دما در طول چاپ باید ثابت بماند. بهای مادهای که چاپگر به آن نیاز دارد نیز زیاد است. به همین خاطر آلمانیها به فکر استفاده از پلاستیک بازیافتی افتادهاند.
7- بازسازی بناها و مجسمههای تاریخی
سال گذشته نمونه مشابه مجسمه گاو بالدار نمرود و دواثر تاریخی دیگر که توسط داعش تخریب شدهاند در شهر رم ایتالیا بازسازی شد.
در این پروژه که تحت نظارت باستانشناسان و مورخان هنری انجام پذیرفت علاوه بر گاو بالدار، معبد بَعل که مهمترین محوطه باستانی شهر تاریخی پالمیرا در سوریه محسوب میشد و همچنین اتاق آرشیو دولتی در شهر تاریخی «ابلا» در نردیکی حلب در ابعاد واقعی مجددا ساخته شده و قرار است همگی آنها در محوطه تاریخی «کلوسئوم» در شهر رم جهت به راه انداختن بحث پیرامون حفط میراث فرهنگی به نمایش گذاشته شد.
8- چاپ غضروف با استفاده از شیشه زیستی
محققان دانشکده امپریال کالج لندن و دانشگاه میلانو بیکوکا ایتالیا موفق به تولید یک شکل منعطف از شیشه زیستی شدهاند که میتواند برای بازسازی زانو به کار گرفته شود.
دانشمندان یک ماده شیشه زیستی جدید طراحی کردهاند که از سیلیکا و پلیمر پلیکپرولاکتون تشکیل شده است. این مواد در زمان ترکیب از خواص غضروف یعنی منعطف اما محکم، بادوام و ارتجاعی برخوردار هستند.
این ماده نه تنها از ویژگیهای غضروف برخوردار است، بلکه برای استفاده در یک چاپگر زیستی نیز مناسب است و به دانشمندان اجازه میدهد تا مواد زیستی را به اشکال مختلف برای پاسخگویی به آناتومی منحصر به فرد هر بیمار چاپ کنند.
9- چاپ لوازم پزشکی در فضا
برخلاف آنچه فیلمها به تصویر میکشند زندگی در فضا آسان نیست. به عنوان مثال اگر فضانوردان در پایگاه فضاییISS دچار آسیب جزئی شوند و به ابزارهای پزشکی نیاز داشته باشند باید منتظر ماموریت تدارکاتی باشند که ماهها زمان لازم است.
در دی ماه سال 95 شرکت جدیدی در مورد تجهیزات پزشکی فضایی در تورنتو با نام3D4MD تاسیس شده است. این شرکت با استفاده از چاپ سهبعدی و فناوری کم هزینه تجهیزات پزشکی برای فضا فراهم میکند.
بر اساس وبسایت این شرکت روش ابداعی آنها موجب طراحی منابع پزشکی برای درمان بیماری و یا جراحت فضانوردان در طی ماموریتهای فضایی خواهد شد. این روش امکان چاپ سه بعدی ابزارهای پزشکی در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) را ایجاد کرده است.
جولین وانگ موسس این شرکت اظهار کرد: ما با اسکن لیزری مراحل مختلف ایجاد دستکش فضایی را ذخیره میکنیم و با استفاده از نرمافزاری مستقل نمونه دیجیتالی از تراشه انگشتی مناسب کاربر تهیه شده و فایل دیجیتالی از زمین به ایستگاه فضایی ارسال و چاپ سهبعدی در فضا انجام میشود.
10- چاپ ابزارهای جراحی با استفاده از سلولز
محققان دانشگاه ام.آی. تی موفق شدند با استفاده از اضافه کردن رنگ ضد میکروبی به استات سلولز، دو قیچی جراحی ضد میکروبی را با استفاده از چاپگر سهبعدی تولید کنند.
با استفاده از این روش میتوان در شرایطی که دسترسی به ابزار جراحی استریل وجود ندارد به راحتی ابزارهای مختلف را چاپ کرده و استفاده کرد و بعلاوه میتوان با توجه به نیازها تغییراتی در ابزارها داده و آنها را با شکل و شمایل دلخواه چاپ کرد.
این تحقیق میتواند دنیای چاپ سهبعدی را به طور کامل متحول کند و با استفاده از سلولزهای مقاوم علاوه بر کاهش هزینه به سلامت محیط زیست نیز کمک کند.
11- چاپ ویلچر
شرکت طراحی انگلیسی "لِیر دیزاین" برای سرعت بخشیدن به ارائه محصولات مناسب، از تکنیک چاپ سهبعدی برای ساخت یک ویلچر سفارشی با طراحی جذاب استفاده کرده است.
طراحی این محصول موسوم به ویلچر GO در نتیجه تحقیقات بر روی چند کاربر ویلچر و همچنین کارشناسان پزشکی طی یک دوره شش ماهه جمعآوری اطلاعات انجام شد. محصول نهایی برای کمک به از بین بردن نگاه به ویلیچرها به عنوان دستگاههای پزشکی و ارائه آنها به عنوان وسایل نقلیه برای بهبود زندگی طراحی شده است.
عنصر اصلی محصول که اردیبهشت ماه سال گذشته در هفته طراحی Clerkenwell در لندن ارائه شد، ماهیت "ساخت متناسب با اندازه" آن است که بدون استفاده از تکنیک چاپ سهبعدی، بسیار مشکل و پرهزینه بود. بطور خاص دو قسمت ساخته شده سفارشی آن یعنی صندلی و تکیهگاه پا است که به دقت متناسب با شکل بدن، وزن و معلولیت فرد ساخته میشود.
با پشت سر گذاشتن یازده دوره از رقابتهای ربوکاپ، کمیته ملی ربوکاپ دوازدهمین دوره این رقابتها را از روز 16 فروردین ماه برگزار خواهد کرد.
«نبرد سخت افزار و نرم افزار و موفقیت در انجام عملیات» این شعار رقابت رباتها است. انسان میخواهد با جان بخشیدن به اشیا، محدودیتهای موجود در مسیر زندگی را از پیش پای خود بردارد و این رباتها هستند که میتوانند این رویای بشر را به حقیقت تبدیل کنند.
روباتها، دستگاه الکترومکانیکی یا یک نرمافزار هوشمند برای جایگزینی با انسان با هدف انجام وظایف گوناگون است. از این رو این ماشینهای مکانیکی برای بهتر به انجام رساندن کارهایی چون احساس کردن، دریافت کردن و جابجایی اشیا یا کارهای تکراری مانند جوشکاری و یا عملیات خط تولید ساخته میشوند.
سنگ بنای توسعه علم رباتیک در سال ۱۹۲۳ میلادی از سوی کارل چاپک نویسنده اهل کشور چک گذاشته شد. وی برای اولین بار از کلمه «ربات» در نمایشنامه خود به عنوان «آدم مصنوعی» استفاده کرد و متعاقب آن در سال۱۹۴۰ شرکت «وستینگهاوس» سگی به نام «اسپارکو» ساخت که برای نخستین بار در ساخت آن، هم از قطعات مکانیکی و هم از قطعات الکتریکی استفاده شده بود.
ادامه این تحقیقات موجب شد که در سال ۲۰۱۳، سازندگان ربات « کایروبو » که یک ربات فضانورد ژاپنی است، متن گفتگوی از پیش برنامهریزی نشده این دستگاه با یک فضانورد ژاپنی را منتشر کنند.
این گفتوگو در مورد هدیه کریسمس و بیوزنی بوده و از آن به عنوان نخستین مورد ثبت شده از گفتگوی ارادی، ابتکاری و مستقل یک ماشین ساخت انسان با انسان نام برده میشود.
کایروبو تقریبا به اندازه یک گربه کوچک است و از سیستم عامل اندروید در مغز آن استفاده شده است. مغز این ربات به شکلی طراحی و ساخته شده که بتواند پرسشهایی را که از آن میشود، پردازش کند و با استفاده از مجموعه واژگانی که در اختیار دارد، پاسخی مناسب را برای این پرسشها بیابد.
ولی این همه آمال و آرزوهای بشر نبوده است؛ بلکه درصدد است در سال 2050 تیم فوتبال انسان با تیمی از رباتهای فوتبالیست به رقابت بپردازد. این هدف دستمایه برگزاری مسابقاتی در دنیا با نام ربوکاپ شده است و ایران نیز با ایجاد کمیته ملی ربوکاپ وارد این میدان شده است.
رقابت رباتها در ربوکاپ جهانی
ربوکاپ یا جام جهانی رباتها، یک پروژه بینالمللی برای ارتقای هوش مصنوعی، رباتیک و دیگر زمینههای مرتبط است. فدراسیون جهانی ربوکاپ در تلاش است تا با طرح مسالهای استاندارد که دامنه گستره آن تمامی فناوریهای موجود را به مشارکت و آزمون فرا میخواند به پرورش تحقیقات هوش مصنوعی و رباتهای هوشمند بپردازد.
فدراسیون بینالمللی ربوکاپ، بازی فوتبال را با هدف ایجاد ابتکاراتی برای مسایل اساسی اجتماعی و صنعتی به عنوان محور اصلی تحقیقات خود انتخاب کرده است. هدف نهایی ربوکاپ تشکیل یک تیم کاملا هوشمند از رباتهای انسان نما است که در سال ۲۰۵۰ برابر تیم قهرمان جام جهانی فوتبال همان سال به پیروزی دست یابد.
ایده برگزاری ربوکاپ برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ توسط پروفسور آلن مک ورث از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا در مقالهای تحت عنوان «رباتهای بینا» مطرح شد و در همین زمان گروهی از محققان کشور ژاپن به بررسی امکان پذیری برگزاری مسابقه فوتبال رباتها پرداختند که این بررسیها منجر به تأسیس رقابتهای ربوکاپ شد و رقابتهای روبوکاپ در سال ۱۹۹۶ بصورت رسمی آغاز به کار کرد.
در ایران نیز دانشگاه آزاد قزوین طرحی در خصوص برگزاری این رقابتها در ایران به فدراسیون جهانی ربوکاپ ارسال شد که مورد پذیرش این فدراسیون قرار گرفت و به این ترتیب برگزاری مسابقات بینالمللی ربوکاپ در ایران کلید خورد.
بر این اساس اولین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی تهران از ۱۸ لغایت ۲۰ فروردین ماه سال ۱۳۸۵ برگزار شد. در این دوره از مسابقات حدود ۱۰۰ تیم در قالب ۷ رشته با یکدیگر به رقابت پرداختند.
حالا 11 سال است که از برگزاری اولین دوره این رقابتها میگذرد و در ماه جاری در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره از مسابقات سالانه بین المللی ربوکاپ آزاد ایران قرار داریم.
جزئیات دوازدهمین ربوکاپ آزاد ایران
دوازدهمین دوره رقابتهای ربوکاپ آزاد ایران از 16 تا 18 فروردین ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
این رقابتها در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی در لیگهای اصلی رباتهای فوتبالیست، امدادگر، خانگی، صنعتی، مین یاب، پرنده و زیر دریایی برگزار میشود.
در لیگ دانش آموزی تیمها در بخشهای فوتبال آزاد، فوتبال «ب» سبک وزن، امداد ابتدایی، امداد «ب»، امداد پیشرفته و امداد فضایی به یکدیگر به رقابت میپردازند. در لیگهای نمایشی نیز تیمهای دانشآموزی و دانشجویی رباتهای خود را با طرح موضوعی مشخص ارائه خواهند کرد.
در روز 17 فروردین ماه تیمهای حاضر در این رقابت برای راهیابی به فینال در مقابل یکدیگر قرار میگیرند ضمن آنکه تیمهای ایرانی با تیمهای رباتیک سایر کشورها به مصاف یکدیگر خواهند رفت.
روز 18 فروردین نیز رقابت تیمهای برگزیده برای کسب مقامهای اول تا سوم در هر لیگ به رقابت خواهند پرداخت.

سال گذشته یکی از پرخبرترین سالها در عرصه فضا بود؛ از رونمایی سیارههای مشابه زمین گرفته تا پرتابهای موفقیتآمیز موشکهای مختلف.
در سالی که گذشت، عرصه فضا سال پر فراز و نشیبی را سپری کرد و روزانه اخبار زیادی در این زمینه مخابره میشد که در ادامه به بررسی برترین وقایع خواهیم پرداخت:
رونمایی ناسا از سیارههای مشابه زمین
ناسا در یک کنفرانس خبری اطلاعاتی از هفت سیاره فراخورشیدی منتشر کرد که ابعادی نزدیک به زمین داشته و امکان وجود حیات در آنها دور از ذهن نیست.
این سیارات فراخورشیدی که به دور ستارهای به نام تراپیست-1 میگردند، 39 سال نوری از زمین فاصله دارند و انتظار میرود در آینده نزدیک اخبار موثق و دقیقتری از وجود حیات در آنها منتشر شود.
بازگردانی بالون گمشده ناسا پس از یک سال
دانشمندان پس از گذشت یک سال موفق به بازگردانی بالون ناسا و تلسکوپ متصل به آن در جنوبگان شدند.
این بالون عظیمالجثه به همراه یک تلسکوپ که به زیر آن متصل بود، سال گذشته مفقود شده بود.
به گزارش آژانس فضایی آمریکا (ناسا)، این بالون 39 کیلومتر بالاتر از قاره قطب جنوب و به مدت 12 روز در ژانویه 2016 شناور بود.
پرتاپ و فرود موفقیتآمیز فالکون 9
اولین ماهواره اسپیس ایکس پس از کش و قوسهای فراوان به فضا پرتاب شد و محموله دراگون را به ایستگاه فضایی برد و با موفقیت به زمین بازگشت.
این پرتاب از پایگاه ارسال موشک کندی در فلوریدا انجام شد و محموله این موشک علاوه بر سلولهای بنیادی و موشهای آزمایشگاهی، مقادیری غذا، لباس و تجهیزات نیز به ایستگاه فضایی بینالمللی تحویل داد.
پرتاب رکوردساز 104 ماهواره با یک موشک
سازمان تحقیقات فضایی هند مجموعهای از 104 ماهواره را در قالب یک ماموریت رکوردساز به فضا ارسال کرد.
موشک سنگین ماهواره قطبی(PSLV-C37) به همراه 104 ماهواره رصدگر زمین که تنها سه مورد آن برای هند و سایر آنها برای کشورهای دیگر بودند، از مرکز پرتاب فضایی "ساتیش داوان" پرتاب شد.
فضاپیمای گمشده هندیها پیدا شد
دانشمندان ناسا با استفاده از فناوری جدید رادار بین سیارهای موفق به یافتن فضاپیمای "چاندرایان 1" (اولین ماموریت هند به ماه که از دست رفته تلقی میشد) شدند.
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد فضاپیمای "چاندرایان 1" که اولین ماموریت هند به ماه بود و مدتها از دست رفته تلقی میشد، هنوز هم در مدار ماه در حال فعالیت است.
بازگشت موفقیتآمیز3 فضانورد ناسا در قزاقستان
"جف ویلیامز"، فضانورد ناسا و فرمانده اکسپدیشن 48 به همراه همکارانش "الکسی اوچینین" و "الگ اسکریپچکا" پس از یک ماموریت رکوردشکن در ایستگاه فضایی بینالمللی به سلامت به زمین بازگشتند.
فضاپیمای سایوز TMA-20M که حامل اعضای خدمه اکسپدیشن 48 بود، در نزدیکی شهر جزقازغان واقع در قزاقستان فرود آمد.
"ویلیامز"، "اوچینین" و "اسکریپچکا" پس از گذارندن 172 روز در فضا به عنوان خدمه اکسپدیشن 47 و 48 در ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگشتند.
رونمایی از مدل تکمیل شده تلسکوپ "جیمز وب"
یک مدل از تلسکوپ فضایی غولپیکر "جیمز وب" در معرض نمایش قرار گرفت.
این اولین نمونه در اندازههای واقعی این تلسکوپ است و در نمایشگاهی در هوستون آمریکا به صورت رایگان در معرض نمایش عمومی قرار گرفته است.
تلسکوپ "جیمز وب" یک تلسکوپ فضایی بسیار پیشرفته است که پس از ساخته شدن، بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان محسوب میشود.
درگذشت آخرین فضانوردی که به ماه رفت
"جین سرنان"، فضانورد آمریکایی، آخرین انسانی که بر ماه قدم گذاشته بود، در سن ۸۲ سالگی درگذشت.
"سرنان" با نام کامل "یوجین اندرو سرنان" یکی از سه نفری بود که دو بار به ماه رفتند و آخرین کسی بود که جای پایش در ماموریت سال ۱۹۷۲ بر سطح ماه نقش بست.
وی در دسامبر ۱۹۷۲ فرماندهی ماموریت آپولو ۱۷ را برعهده داشت.
درگذشت نخستین آمریکایی که در مدار سفر کرده بود
"جان گلن"، نخستین فضانورد آمریکایی که در مدار زمین گردش کرده بود، در سن 95 سالگی درگذشت.
این فضانورد سابق و سناتور آمریکایی در زمان مرگ در مرکز پزشکی وکسنر دانشگاه ایالتی اوهایو بستری بود. "گلن" در سال 2014 پس از انجام عمل تعویض دریچه قلب، دچار یک سکته جزئی شده بود که بر بینایی وی تاثیر گذاشت.
گردش چهارم فضاپیمای "جونو" بر فراز مشتری
فضاپیمای "جونو" ناسا چهارمین گردش خود را از فراز ابرهای اسرارآمیز بزرگترین سیاره منظومه شمسی انجام داد.
"جونو" در نزدیکترین مسافت خود به سیاره مشتری که گذر Preijove نام دارد، به فاصله 4300 کیلومتری آن رسید و سرعت فضاپیما نیز به نسبت سرعت این غول گازی، 57.8 کیلومتر در ثانیه بود.
"فیلائه" پس از یک سال پیدا شد
مدارگرد "روزتا" در جدیدترین تصاویری که به زمین مخابره کرد، کاوشگر "فیلائه" را بر سطح دنبالهدار67P/Churyumov–Gerasimenko نشان داد.
کاوشگر "فیلائه" نخستین فرودگری است که انسان با موفقیت روی یک دنبالهدار فرود آورده است.
پیشرفت رباتهای خودمختار ناسا برای اکتشافات فضایی
ناسا فعالیتهای زیادی در برنامهریزی رباتهای خودمختار برای ارسال به فضا و کشفیات فضایی انجام داده و امیدوار است پیشرفت در این فناوری جدید موجب بهبود تعاملات با همتایان رباتیکی خود شود.
ناسا فضاپیمای گمشدهاش را پیدا کرد
فضاپیمای STEREO-B ناسا که برای دو سال در فضا گم شده بود و هیچ تماسی با زمین نداشت، مجددا ارتباط خود را از سر گرفت.
این پروژه 9 ساله ناسا که نام کامل آن "رصدخانههای روابط زمینی خورشیدی" است، در اکتبر 2014 با حرکت در گستره وسیع فضا، ارتباط خود را با زمین از دست داد.
با این حال ناسا 22 ماه بعد از این قطع ارتباط، همچنان تلاشهای خود را برای ازسرگیری تماس با فضاپیمای گمشده در عملیاتی موسوم به شبکه فضای عمیق ادامه میداد.
این تلاشها بالاخره به ثمر نشست و ناسا از بازیابی تماس با این رصدخانه خورشیدی خبر داد.
مسنترین زن فضانورد به ایستگاه فضایی رسید
با آغاز ماموریت اکسپدیشن 51 در ماه فوریه، "ویتسون" نخستین زنی بود که دو بار در تاریخچه 16 ساله سفرهای فضاییاش به سِمَت فرماندهی ایستگاه فضایی انتخاب میشد. وی پیش از این در سال 2007 به عنوان نخستین فرمانده زن ایستگاه فضایی انتخاب شده بود.
ناسا رکورد گینس را شکست!
ماموریت چند مقیاسی مغناطوسفر ناسا (MMS) که به دانشمندان در درک بهتر از جو مغناطیسی زمین کمک میکند، اکنون رکورددار بالاترین ارتفاع اصلاح یک سیگنال جیپیاس در کتاب رکوردهای گینس است.
به گزارش ایسنا به نقل از زینیوز، ماهوارههای این ماموریت که در مداری بسیار بیضوی در اطراف زمین به کار مشغول هستند، رکورد حضور در ارتفاع 70 هزار و شش کیلومتری بالای سطح زمین را از خود به جا گذاشتهاند.
.: Weblog Themes By Pichak :.