





محققان کشور موفق به طراحی و ساخت دُزیمتر با هندسه مربعی و حجم حساس 0.2 سانتیمتر مکعب برای اندازهگیری میزان دُز ناشی از سیستمهای پزشکی هستهای و رادیوتراپی شدند.
محمد افشار، مجری طرح اظهار کرد: طراحی و ساخت دُزیمتر با هندسه مربعی با حجم حساس 0.2 سانتی متر مکعب برای اندازهگیری میزان دز ناشی از سیستمهای پزشکی هستهای و رادیوتراپی عنوان طرحی است که به درخواست یکی از کارخانجات صنایع نظامی در دستور کار قرار گرفت.
وی توضیح داد: بیشتر تجهیزات تصویربرداری پزشکی از جمله رادیولوژی تشخیصی، ماموگرافی و دستگاههای پرتودهی صنعتی نیازمند یک دُزیمتر با دقت بالا جهت اندازهگیری میزان دز جذب شده و همچنین تضعیف صورت گرفته بر روی بیم اشعه ایکس حین عبور از بافت بدن است.
مجری طرح ادامه داد: آشکارسازهای اتاقک یونش به دلیل سادگی، پاسخ سریع و قابلیت اطمینان بالا یکی از مناسبترین ابزارهای دُزیمتری بیم مولد اشعه ایکس در محدوده تشخیصی پرتوها است.
وی افزود: استانداردهای تعیینشده در استفاده سیستمهای تصویربرداری به گونهای تعریف شدهاند که برای نواحی اطراف سیستم تصویربرداری و همچنین برای افراد تحت پرتو یک حد دز استاندارد مشخص شده است.
افشار این طرح را یک نمونه صنعتی معرفی کرد و در خصوص کاربردهای آن گفت: این طرح در آزمایشگاههای آموزشی و یا تحقیقاتی هستهای، دروازههای ایمنی فرودگاهها یا ایستگاههای قطار و مترو، نیروگاههای اتمی و مراکز پزشکی و هستهای کاربرد دارد.



۱- فردی که تعریفی صحیح از بازاریابی داشته باشد
شما در اولین اقدام باید از متقاضی شغل بازاریابی بخواهید این شغل را توضیح دهد و نظرش را در مورد وظایف و اختیارات یک مدیر بازاریابی اعلام کند. پاسخهای متقاضیان در این بخش به سه نوع تقسیم میشوند:
- پاسخ خاصی ندارم. متأسفانه این پاسخ در میان بسیاری از بازاریابان و حتی افرادی با مدارک دانشگاهی معتبر دیده میشود. این افراد هیچ توصیفی از شغل آیندهی خود ندارند و تصمیمی نیز برای آیندهی شغلی خود ارائه نمیدهند. بهتر است زمانی که متقاضی چنین پاسخی به شما میدهد، سریعا روند استخدام را متوقف کنید؛ چرا که چنین فردی هیچ سودی برای شرکت شما نخواهد داشت.
- بازاریابی یک فرآیند استراتژیک است. این پاسخ نوعی پاسخ کلی است که فرد تلاش میکند تمامی زمینههای ممکن را در حوزهی وظایف خود بگنجاند. اینگونه افراد انرژی خود را صرف مسائل گوناگون میکنند و نمیتوانند تمرکز خود را بر روی موضوع اساسی حفظ کنند.
- بازاریابی نوعی خدمات است. یک بازاریاب حرفهای، چنین پاسخی میدهد. او میداند که مسئولیت بازاریاب در مرحلهی اول، آسانتر کردن فرایند فروش برای کارشناسان فروش است. به بیان سادهتر، بازاریابی پیدا کردن راهحلهایی برای تیم فروش است تا بتوانند به کمک آنها قراردادهای خود را تکمیل کنند. علاوه بر آن، این فرآیند شامل تأمین نیازهای ابزاری برای تیم فروش نیز هست.
۲- فردی که از آزموده شدن استقبال کند
تیمهای بازاریابی ضعیف، هزینه و زمان را صرف فعالیت بیش از حد میکنند. آنها توجه زیادی به نتایج کمی فعالیتهای خود ندارند. برخی از این فعالیتهای بیهوده عبارتند از:
- چاپ بروشورهایی که هیچکس آنها را نمیخواند
- تمرینهای برند سازی دوباره
- تبلیغات تجملاتی که برای هیچ کس جذاب نیستند
- جذب بیدلیل اسپانسر
- تحقیقات کیفی که خروجی دقیقی ندارند
- نمایشها و کنفرانسهای خبری بیهوده
اما تیمهای حرفهای و متقاضیان باتجربهی بهخوبی میدانند که بهترین راه نتیجهگیری از فعالیتها، بررسی کمّی آنها است. آنها واحدهای اساسی اندازهگیری پیشرفت در بازاریابی مانند نرخ تبدیل مشتری را میشناسند و از آزموده شدن بر اساسی این واحدهای مشخص، استقبال میکنند.
۳- مهارت در تولید محتوای مفید
دوران کنونی، دورانی است که افراد در معرض بمبارانی از محتوا قرار دارند. در این زمان، تنها محتوایی مشتری خواهد داشت که کوتاه، اصیل و شفاف باشد. توانایی انتخاب کلمات و جملات مناسب، هم در زمان نگارش متون و هم در زمان صحبت کردن و ارائههای حضوری، از مهارتهای اساسی یک بازاریاب است. نداشتن این مهارتها برای دیگر کارشناسان طبیعی است؛ اما یک بازاریاب اگر نتواند بهخوبی یک محتوای مفید تولید کند، اصلا برای این کار مناسب نیست. برای آزمایش این مهارت در میان متقاضیان، بهتر است از آنها بخواهید یک متن با محتوا و تیتر جذاب برای شما آماده کنند. سپس خود را جای مشتری بگذارید و ببینید آیا متن حاضر برای شما جذاب هست یا خیر.
۴- داشتن تجربهی فروش
بازاریابان ضعیف تصور میکنند فروش و کارشناسی فروش امری ساده است. این افراد زمانی که مشکلی در امر فروش پیش بیاید، بهسرعت تیم فروشندگان را مقصر میدانند. این درگیری میان تیمهای بازاریابی و فروش همیشه وجود دارد.
یک بازاریاب حرفهای، اهمیت بالایی برای کار فروشندگان قائل است. او میداند بازاریابی زمانی مفید است که بتواند به تیم فروش در انجام وظایف کمک کند و این کار، مهمترین وظیفهی یک بازاریاب است.
بهترین راه برای درک این که متقاضی مورد نظر دید مناسبی نسبت به کارشناسان فروش دارد، این است که در رزومهی او نشانههایی از سابقهی فروشندگی وجود داشته باشد. البته نیاز نیست این سابقه طولانی باشد. همین که متقاضی یک آشنایی کلی با امر فروش داشته باشد و اهمیت آن را درک کرده باشد، برای اطمینان کردن کافی است.
چه بخواهید، چه نخواهید بدن شما بهتدریج و با بالا رفتن سن، ظرفیت خود را برای تولید خون از دست میدهد، از همین رو احتمال ایجاد ضعف ایمنی، leukemia (سرطان خون) و دیگر مشکلات خونی با گذر زمان بیشتر میشود. دانشمندان ممکن است راهی برای بازگرداندن زمان پیدا کرده باشند.
دانشمندان با برنامهریزی مجدد سلول بنیادی، راهی برای بازسازی خون یافتهاند. این تیم تحقیقاتی، سلول بنیادی را با تبدیل آن به iPS (سلول بنیادی اولیه)، بازنشانی کردهاند و این iPS توانایی تولید هر نوع سلول بنیادی اعم از سلول بنیادی ماهیچهای، عصبی، خونی و...را دارد.
هنگامی که سلول iPS یکبار دیگر سلول بنیادی خون را شکل میدهد؛ گویی نتیجه، سلولی کاملا جدید است. این تکنیک تا به حال فقط روی موشها آزمایش شده است؛ ولی اگر مؤثر بودن آن برای انسانها نیز ثابت شود، بسیار امیدوارکننده است.
بازسازی سلولهای خونی به مقدار کافی، میتواند بدن شما را در برابر بیماریهای خونی مقاوم سازد و همچنین میتواند سلامت کلی بدن را افزایش دهد؛ حتی اگر این کشف به جایی نرسد و در انسان اثبات نشود، حداقل میتواند نحوهی عملکرد سیستم خونی و چگونگی ساخت سلولهای خونی را برای ما روشن سازد.
یافتهها نشان میدهند که تغییرات وابسته به سن که در خون ایجاد میشود، در اثر جهش ژنی به وجود نمیآیند؛ چرا که اگر اینگونه بود، حتی پس از بازنشانیِ سلول بنیادی و ساخت سلولهای خونی جدید، ما همچنان مشکل خواهیم داشت. در عوض به نظر میرسد این تغییرات خونیِ وابسته به سن، در اثر تغییرات اپی ژنتیک به وجود میآیند؛ یعنی در ساختار ژن تغییر ایجاد نمیشود، بلکه ویژگی بیولوژیک حاصل از ژن تغییر میکند که اگر اینگونه باشد، با بازسازی خون توسط سلول بنیادیِ خونیِ جدید، مشکلات برطرف میشود.
رانندگی کامیون شغل جذابی نیست؛ اما به این معنی نیست که رانندگان نمیتوانند از برخی از ویژگیهای رفاهی موجود در خودروهای سواری بهره ببرند. کامیونهای ولوو در حال رفتن بهسوی استفاده از فناوریهای موجود در خودروهای معمولی هستند. سیستمهای ناوبری جدید هوشمند، رانندگی طولانیمدت را برای این رانندگان آسانتر و ایمنتر میکند.
ولوو در کامیون جدید خود امکانات رفاهی بیشتر و فناوریهای امنتری به کار برده است. این شرکت بهجای مجبور کردن رانندگان برای استفاده از سیستمهای ناوبری، سرگرمی و مدیریت ناوگان متفرقه، از یک سیستم یکپارچهی جدید استفاده کرده است که قابلیت کنترل از طریق صفحهنمایش لمسی، کنترلرهای صدا و دکمههای روی فرمان دارد.
همانطور که از هر سیستم ناوبری مدرن انتظار میرود، این مجموعه امکان ناوبری با استفاده از اطلاعات موجود برای یافتن آدرس دارد و مختصات محل موردنظر را در نقشه نشان میدهد. رانندگان نیز میتوانند به جزئیات برنامهی مدیریت ناوگان نظیر پیامهای داخلی، اطلاعات آمادهسازی و ضربالاجلها دسترسی داشته باشند. این سیستم حتی اطلاعات مربوط به عملکرد رانندگی و صرفهجویی در سوخت را نیز به اشتراک میگذارد و در اختیار رؤسای شرکتها قرار میدهد.
رانندگان این کامیونها میتوانند از سرویسهای پخش موسیقی آنلاین نظیر اسپاتیفای، دیزر و تیوناین استفاده کنند و از رادیوی دیجیتال سیستم پخش لذت ببرند. کنترل کامل سیستم پخش و پاسخ به تماسهای تلفنی از طریق دکمههای روی فرمان امکانپذیر است و با این کار، مدتزمان توجه راننده به مواردی غیر از جاده به حداقل میرسد.
آندرس اِدِنهُولم، مدیر ارشد پروژه در بخش کامیون ولوو، میگوید:
این سیستم اطلاعات و سرگرمی جدید به رانندگان امکان شخصیسازی فضای کار میدهد. این فناوری در مجموع سبب خلق یک تجربهی رانندگی ایمنتر و لذتبخش خواهد شد. با این شخصیسازی، راننده احساس راحتی بیشتری دارد و در مسافتهای طولانیتر، فضای خانه بیشتر برای او تداعی میشود.
سیستم سرگرمی و اطلاعات جدید ولوو اولین فناوری پیشرفته در کامیونهای این شرکت نیست. ولوو از سال ۲۰۱۴ به بعد نیز یک جعبهدندهی دو کلاچه تولید کرده است که بهمنظور صرفهجویی بهتر در مصرف سوخت و تعویض نرمتر دندهها طراحی شده است. ولوو با کمک این جعبهدنده، سال گذشته آزمایش کشیدن ۷۵۰ تن بار از حالت سکون را پشت سر گذاشت و از آن سربلند بیرون آمد.
اگر قصد داشتید به فرانسه سفر کنید، حتماً از رصدخانهی پاریس که در ساحل سمت چپ رود سن قرار دارد، دیدن کنید. اگر به این رصدخانه مراجعه کنید، یک پلاک روی یکی از دیوارها میبینید که روی آن نوشته شده است: سرعت نور، برای نخستینبار در سال ۱۶۷۶ اندازهگیری شد. سرعت نور، خیلی ناخواسته اندازهگیری شد و این یک چیز عجیب در مورد سرعت نور است.
اوله رومر، ستارهشناس دانمارکی و دستیار جیووانی دومنیکو کاسینی، ستارهشناس ایتالیایی، در تلاش بود تا میزان اختلاف گرفتگیهای یکی از قمرهای سیاره مشتری را محاسبه کند. رومر و کاسینی آزمایشهایی انجام دادند و درباره احتمال محدود بودن سرعت نور به بحث و تبادل نظر پرداختند (در آن زمان، افراد تصور میکردند نور حرکت آنی دارد، یعنی به صورت آنی از نقطهای به نقطهی دیگر میرود). رومر پس از انجام محاسباتی پیچیده، نتیجه گرفت که نور میتواند مسیری برابر با شعاع مدار زمینی (مدار زمین به دور خورشید) را در مدت زمان ۱۱ الی ۱۲ دقیقه بپیماید. کاسینی نیز نظر خود را در مورد این ایده مطرح کرد و گفت اگر نور سرعت محدود داشته باشد و حرکت آن از نقطهای به نقطهی دیگر زمانبر باشد، آنگاه ما باید بتوانیم این تأخیر زمانی را در قمرهای خارجی مشتری نیز مشاهده کنیم؛ در حالی که هرگز این چنین نیست. مشکل کار کجا است؟
مناقشات کاسینی و رومر همچنان ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۷۲۸، جیمز برادلی، ستارهشناس بریتانیایی به این موضوع پایان بخشید و راه دیگری برای محاسبه سرعت نور پیشنهاد کرد. برادلی آزمایشهای بسیاری انجام داد که همگی یک چیز را تأیید میکردند. برادلی اعلام کرد که مشاهدات اصلی رومر، در اصل ۲۵ درصد تأخیر داشتهاند و او متوجه نشده است (یعنی به علت سرعت محدود نور، مشاهدات رومر از قمر مشتری، تأخیر زمانی داشتهاند و او متوجه نشده است). ما اکنون میدانیم که سرعت نور در خلأ، دقیقاً در ۲۹۹,۷۹۲,۴۵۸ متر بر ثانیه ثابت است؛ اما چرا سرعت نور عدد دیگری نیست؟ یا بگذارید طور دیگری این پرسش را مطرح کنیم: سرعت نور از کجا میآید؟
۱۵۰ سال پیش، نظریه الکترومغناطیس نخستین سرنخها را برای یافتن پاسخ این سؤال، در اختیار ما گذاشت. جیمز کلرک ماکسول، فیزیکدان اسکاتلندی، نشان داد که وقتی میدانهای الکتریکی و مغناطیسی در طول زمان تغییر میکنند، تعامل یا انتشار آنها باعث بهوجود آمدن یک موج الکترومغناطیسی میشود. ماکسول با استفاده از محاسباتی که بعدها با ناممعادلات ماکسول شناخته شدند، نشان داد که سرعت انتشار این امواج الکترومغناطیسی، دقیقاً برابر سرعت نور است. این یک دستاورد بزرگ بود و نشان داد که نور به احتمال زیاد یک موج الکترومغناطیسی است.
قدم بعدی در این راه، در سال ۱۹۰۵ و توسط آلبرت اینشتین برداشته شد. وی نشان داد که C (سرعت نور در خلأ)، همان محدودیت سرعت جهانی است. طبق نظریه نسبیت خاص اینشتین، هیچ چیزی نمیتواند سریعتر از نور حرکت کند. به لطف تلاشهای ماکسول و اینشتین، ما اکنون میدانیم که سرعت نور از طرق مختلفی، با پدیدههای دیگر مرتبط است.
بسیار خب، تا به این لحظه مشخص شد که سرعت نور، حد سرعت عالم است و چیزی نمیتواند سریعتر از آن باشد؛ اما هنوز نمیدانیم چه چیزی سرعت نور را تعیین میکند. اصلاً چرا باید چیزی سرعت نور را تعیین کند؟ پاسخ این پرسشها را میتوان در ماهیت فضای خالی پیدا کرد.
تا زمانی که هنوز نظریه کوانتوم مطرح نشده بود، نظریه الکترومغناطیس تنها نظریه کاملی بود که در مورد نور وجود داشت. الکترومغناطیس، نظریه مهمی بوده و هست؛ اما در مورد نور نمیتواند به پرسشهایی که مطرح میشوند، پاسخ کاملی بدهد و تنها باعث شکلگیری مسائل جدید میشود. برای محاسبه سرعت نور در خلأ، ماکسول از روشهای تجربی استفاده کرد تا بتواند دو ثابت که خواص الکتریکی و مغناطیسی فضای خالی را تعریف میکنند، ارزشگذاری کند. ماکسول این دو ثابت را به ترتیب، Ɛ0 و μ0 نامید. مشکل اصلی اینجا است که در خلأ، اصلاً معلوم نیست این دو عدد بتوانند معنای خاصی داشته باشند. در کل، الکتریسیته و مغناطیس، از رفتار ذرات باردار بنیادی مانند الکترونها حاصل میشوند؛ اما صحبت ما در مورد خلأ است، در خلأ که هیچ ذرهای وجود ندارد، وجود دارد؟
در این لحظه است که فیزیک کوانتوم وارد میشود. نسخه پیشرفته نظریه کوانتوم که با نام نظریه میدانهای کوانتومی شناخته میشود، بیان میکند که یک محیط خلأ، هیچگاه کاملاً خالی نیست. در نظریه میدانهای کوانتومی، حالتی وجود دارد که با نام «حالت خلأ» شناخته میشود و در واقع یک حالت کوانتومی، با کمترین انرژی ممکن است. حالت خلأ جایی است که نوسانات کوانتومی در آن، انرژی ناپایدار و ذرات ابتدایی را تولید میکنند؛ اما نوسان کوانتومی چیست؟
اصل عدم قطعیت هایزنبرگ بیان میکند که همواره یک درصد ناچیز از خطا و نامعلومی در اندازهگیریهای فیزیکی وجود دارد. ما میدانیم که با توجه به فیزیک کلاسیک، میتوانیم به عنوان مثال، مکان و تکانه یک توپ بیلیارد را در هر لحظه معلوم کنیم؛ اما این دقیقاً همان چیزی است که اصل عدم قطعیت، آن را رد میکند. هایزنبرگ میگوید امکان ندارد ما بتوانیم در یک زمان، با دقتی دلخواه، مکان و تکانه توپ را معلوم کنیم. هایزنبرگ میگوید این توپ ممکن است در هر لحظه، دچار لرزش شود یا ذرهای از مسیر خود منحرف شود و این بر خلاف مقادیر ثابتی است که ما برای توپ فرض کردهایم. این تغییرات بسیار کوچک و ناچیز هستند و شاید از دید یک انسان، تغییری ایجاد نکنند؛ اما وقتی که صحبت از خلأ کوانتومی میشود، کوچکترین تغییر میتواند باعث تولید انفجارهای انرژی و [معادل آن به صورت] ماده، از هیچ شود که آنها نیز در قالب ذرات دارای انرژی ظاهر میشوند و به سرعت شکل میگیرند و از بین میروند؛ این دقیقاً همان نوسان کوانتومی است.
این پدیده عمر بسیار کوتاهی دارد و همانند شبح است؛ اما تأثیرات خود را اعمال میکند که این تأثیرات همگی قابل اندازهگیری هستند، به خصوص برای آنهایی که از نوع الکترومغناطیسی هستند. دلیل تأثیرگذاری پدیده نوسان کوانتومی، این است که این اتفاق گذرای خلأ کوانتومی، به صورت جفتهای مشخصی از ذرات و ضد ذراتی با بارهای برابر یا مخالف ظاهر میشود. نظیر این اتفاق را ما در برخورد الکترون (-e) و پوزیترون (+e) شاهد هستیم که در اثر برخورد با یکدیگر نابود میشوند و پرتو گاما را به وجود میآورند. وقتی که میدان الکتریکی بر خلأ اعمال میشود، شروع به تحریف کردن این جفتها میکند تا یک واکنش الکتریکی بهوجود آورد؛ همچنین اعمال میدان مغناطیسی، در آنها واکنش مغناطیسی بهوجود میآورد. این اتفاق گذرای خارقالعاده، راه محاسبه و اندازهگیری خواص مغناطیسی خلأ را برای ما هموار میکند و در به دست آوردن مقدار حقیقی سرعت نور در خلأ، ما را راهنمایی میکند.
در سال ۲۰۱۰، یک فیزیکدان به نام گِرد لوکس به همراه تعدادی از دانشجویان خود در بخش علوم نور انجمن ماکس پلانک آلمان، پدیدهای را که در بالا به آن اشاره کردیم، در محیط آزمایشگاهی تجربه کردند. آنها از جفتهای مجازی در خلأ کوانتومی برای محاسبه ثابت الکتریکی Ɛ0 استفاده کردند. آنها توانستند به کمک روشی ساده شده، به مقداری دست یابند که در میان مقادیر دهگانه استفاده شده توسط ماکسول وجود داشت و این یک نشانه خوب به شمار میرفت. مارسِل اوربان به همراه تعدادی از دانشجویان خود از دانشگاه پاریس، از نتایج بهدستآمده توسط گِرد لوکس الهام گرفتند و سعی کردند از طریق خواص الکترومغناطیسی خلأ کوانتومی، سرعت نور در خلأ را محاسبه کنند. سپس آنها در سال ۲۰۱۳ گزارش دادند روشی که از آن استفاده کردهاند، ثمربخش واقع شده است و آنها به یک مقدار عددی دست یافتهاند.
نتیجه آزمایش رضایتبخش بود؛ اما به یک دلیل، قطعیت نداشت. مارسِل اوربان و دانشجویانش باید برای اثبات نتایج خود چند فرضیه را که تا به امروز نیز هیچگونه پشتوانهای نداشتهاند؛ مطرح میکردند. برای اینکه مشخص شود عامل اصلی سرعت نور در خلأ، همان خلأ کوانتومی است، باید چند آزمایش صورت میگرفت و نتایج با دقت بررسی میشدند. در آن سوی قضیه، گِرد لوکس اعلام کرد که فعلاً باید روی ارتباط الکترومغناطیس کلاسیک و نوسانات کوانتومی کار کند تا بتواند نتیجه را اعلام کند؛ همچنین او گفت روی یک تجزیه و تحلیل دقیق، تحت نظریه میدانهای کوانتومی کار میکند. در همان زمان بود که اوربان، یک سری آزمایش جدید برای بررسی ارتباط الکترومغناطیس کلاسیک و نوسانات کوانتومی پیشنهاد داد. دانشمندان پس از آن امیدوار شدند که یک نظریه بنیادین در مورد جهان بتواند دلیل سرعت نور در خلأ را توجیه کند. پس معما به پایان رسید؟
پاسخ این سؤال بستگی به دید ناظر و خود ناظر دارد.
سرعت نور، یکی از چندین ثابت فیزیکی بنیادین در جهان است. این ثابتهای جهانی، در سرتاسر عالم یکسان هستند و در طول زمان تغییر نمیکنند. به عنوان مثال، ثابت جهانی گرانش یا همان G را در نظر بگیرید؛ این ثابت، قدرت گرانش در سرتاسر جهان را تعریف میکند و یکی از اساسیترین ثابتها به شمار میرود. در مقیاسهای کوچک، ما ثابت پلانک یا همان h را مشاهده میکنیم که برای اثرات کوانتومی کارایی دارد. همچنین ما در مقیاسهای کوچک، e را داریم که نشان دهنده ذره کوچک بارداری به نام الکترون است و اساس الکتریسیته به شمار میرود.
مقادیر عددی این ثابتها و دیگر ثابتهای شناخته شده، با دقت بسیار زیادی به دست آمدهاند. سختی به دست آوردن این اعداد بیش از آن چیزی است که تصور میکنید. به عنوان مثال، مقدار عددی ثابت پلانک یا همان h، برابر است با۳۴-۱۰ × ۶.۶۲۶۰۷۰۰۴۰ ژول-ثانیه (با درصد خطای خارقالعاده ۶-۱۰ درصد). اما تمام این اعداد و ارقام، چندین پرسش را بهوجود میآورند: آيا آنها واقعاً ثابت هستند؟ چرا آنها دارای ارزشهایی منحصربهفرد هستند؟ آنها به ما دربارهی واقعیت فیزیکی اطرافمان چه میگویند؟
اینکه یک ثابت، واقعاً در جهان ثابت است، جنجالی فلسفی و باستانی است. ارسطو بر این باور بود که زمین به صورت کاملاً جدا از آسمانها شکل گرفته است. کوپرنیک به ما نشان داد که زمین، مرکز عالم نیست و درست همانند دیگر سیارهها، در این جهان به دور ستاره مادر گردش میکند. امروزه علم، دیدگاه کوپرنیک مدرن را دنبال میکند و فرض را بر این میگذارد که قوانین شناخته شده فیزیک، در هر جایی از فضا-زمان یکسان هستند. همه اینها فرضیه هستند و باید مورد آزمایش قرار بگیرند. ما باید دانستههای خود را مورد آزمایش قرار دهیم؛ به خصوص ثابتهای G (ثابت جهانی گرانش) و c (سرعت نور در خلأ)، تا مطمئن شویم برداشت غلطی از مشاهدات خود از جهان دوردست نداشته باشیم.
یک فیزیکدان و ریاضیدان بریتانیایی برنده جایزه نوبل، به نام پل دیراک برای نخستینبار اعلام کرد که ممکن است ثابت جهانی گرانش در طول زمان تغییر کند. دیراک در سال ۱۹۳۷۷ با توجه به مشاهدات کیهانی که انجام داد، اعلام کرد که ممکن است ثابت جهانی گرانش در هر سال، یک ۱۰ میلیاردم کاهش پیدا کرده باشد. دیراک درست میگفت؟
احتمالاً خیر. مشاهده اجرام آسمانی که تحت گرانش هستند، نمیتوانند این کاهش نامحسوس را به ما نشان دهند و هیچ نشانهای نیز یافت نشده است که نشان دهد G در فضا تغییر میکند. G یک مقدار اندازهگیری شده است و به دقت، وضعیت مدار سیارهها و مسیر حرکت فضاپیماها در سامانه خورشیدی و دیگر رویدادهای کیهانی را توصیف میکند. رادیو اخترشناسان اخیراً تأیید کردهاند که G، همانطوری که ما آن را میشناسیم، میتواند رفتار یک تپاختر را (ستارههای نوترونی چرخانی که با سرعت بسیار زیادی گردش میکنند) که در فاصله ۳۷۰۰ سال نوری از ما قرار گدارد، به درستی توصیف کند. با این تفاسیر، ثابت G، در تمام عالم ثابت است و به طور مشابه، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد C نیز در فضا-زمان تغییر میکند.
به نظر میرسد که ثابتها، واقعاً ثابت هستند؛ اما آیا آنها بنیادین هستند؟ آیا برخی از آنها بنیادیتر از سایرین هستند؟ اصلاً بنیادین چه معنایی برای ما دارد؟ ما برای یافتن پاسخ این سؤال باید بررسی کنیم و ببینیم کدام مجموعه از ثابتهای کوچک، از سایرین مشتق شدهاند. میتوان مجموعه دو الی دهتایی از ثابتها را انتخاب کرد؛ اما هوشمندانهترین انتخاب این است که ما مجدداً به سراغ ثابت پلانک (h)، ثابت جهانی گرانش (G) و سرعت نور در خلأ (C) برویم که تمام اصل و اساس نظریههای نسبیت و نظریه کوانتوم هستند.
در سال ۱۸۹۹، ماکس پلانک به عنوان کسی که بنیانگذار فیزیک کوانتوم است، رابطه میان h؛ G و C را با سه بعد واقعیت فیزیکی؛ یعنی فضا، زمان و جرم، مورد آزمایش قرار داد. هر کمیت فیزیکی که اندازهگیری میشد، توسط مقدار عددی و ابعاد توضیح داده میشد. ما نمیگوییم سرعت نور ۳۰۰ هزار است؛ بلکه میگوییم، سرعت نور ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه یا ۱۸۶ هزار مایل بر ثانیه است. واحدهای اندازهگیری سرعت و اعداد شاید متفاوت باشند؛ اما ابعاد مشابه هستند و این سرعت، همواره از تقسیم فاصله پیموده شده بر زمان به دست میآید. G و h نیز همانند C دارای ابعادی ثابت هستند. از این رابطهها، پلانک توانست یکاهای طبیعی را مشتقگیری کند. پلانک با ترکیب این سه ثابت، توانست یکاهایی طبیعی به نام طول پلانک (۳۵-۱۰× ۱.۶ متر)، جرم پلانک (۸-۱۰ × ۲.۲ کیلوگرم) و زمان پلانک (۴۴-۱۰ × ۵.۴ ثانیه) را مشتقگیری کند. جدای از خواص بینظیر، این سه واحد پلانک، برای ما بینشی عمیق به گرانش کوانتومی و جهان اولیه به ارمغان آوردند.
برخی از ثابتها نیز وجود دارند که هیچ بعدی را شامل نمیشوند؛ ما اصطلاحاً به آنها ثابتهای بدون بعد میگوییم. آنها اعداد خالص هستند؛ به عنوان مثال، نسبت جرم پروتون به الکترون یک ثابت بدون جرم است که عدد آن ۱۸۳۶.۲ (شاید کمی این عدد عجیب باشد، زیرا ما هنوز نمیدانیم که چرا عدد بیش از حد بزرگ است) بدون هیچگونه پسوند و پیشوندی است. طبق گفته یک فیزیکدان به نام مایکل داف از کالج سلطنتی لندن، تنها ثابتهای بدون بعد را میتوان ثابتهایی بنیادین نامید؛ زیرا آنها مستقل از هرگونه سیستم اندازهگیری هستند. وی در خصوص ثابتهای دارای بعد میگوید:
به نظر من نمیتوان اینگونه ثابتها را، بنیادین نامید؛ چرا که آنها توسط بشر ساخته شدهاند و اعداد و ارزشها در هر واحد اندازهگیری، با دیگری متفاوت خواهند بود. این در حالی است که ثابتهای بدون بعد، به هیچ دستگاه خاصی وابسته نیستند.
شاید بتوان گفت جذابترین ثابت بدون بعد، ثابت آلفا (α) یا ثابت ساختار ریز است. مقدار ثابت آلفا، برای نخستین بار در سال ۱۹۱۶۶ تعیین شد؛ یعنی درست در همان زمانی که نظریه کوانتوم با نسبیت ترکیب شدند تا جزئیاتی در طیف اتمی هیدروژن به دست آید. آلفا، سرعت الکترونی است که به دور هسته هیدروژن گردش میکند و از مشتقات سرعت نور در خلأ بهشمار میرود. مقداری که برای آلفا معین شده، ۰.۰۰۷۲۹۷۳۵۲۵۶۹۸ یا به صورت دقیق، ۱/۱۳۷ است.
امروزه، در قالب الکترودینامیک کوانتومی (نظریهای که بیان میکند نور و ماده چگونه با یکدیگر تعامل دارند)، آلفا، قدرت نیروی الکترومغناطیسی بر یک الکترون را تعیین میکند. این یک نقش مهم در این بین بر عهده دارد. الکترومغناطیس در کنار جاذبه و نیروهای هستهای قوی و ضعیف، چگونگی کارکرد جهان را برای ما توصیف میکند. هیچکس تا به امروز نتوانسته است مقدار آلفا یا همان ۱/۱۳۷ را توضیح دهد؛ این مقدار هیچ مرجعی ندارد و ارتباطی هم با سایرین ندارد، این عدد بسیار عجیب است. ریچارد فایمن، فیزیکدانی که به علت مطرح کردن الکترودینامیک کوانتومی توانست جایزه نوبل کسب کند، در خصوص آلفا میگوید:
آلفا از زمانی که کشف شد، پر از رمز و راز بود. یک عدد عجیب که بدون اینکه ما شناختی از آن داشته باشیم به ما ارائه شد. شاید بگویید که پروردگار این عدد را نوشته است و ما هرگز نخواهیم دانست که او چگونه قلمش را در دستش حرکت داده است. حق با شما است، ما نمیدانیم.
اینکه پروردگار این اعداد و ثابتهای جهانی را معین کرده است یا یک فرآیند فیزیکی بنیادین؛ مهم نیست. این ظاهر شدن ناگهانی و دلخواه اعداد است که اهمیت دارد و همواره فیزیکدانها را دیوانه کرده است. چرا این اعداد؟ چرا آنها نمیتوانند اعداد دیگری باشند؟
این حس ندانستن، انسان را تا مرز جنون پیش میبرد و تنها راه مقابله، درگیر شدن با آن است، فیزیکدانها اصطلاحاً میگویند: «اگر چیزی را نمیدانی، با آن شاخ به شاخ شو!» ما هم میخواهیم همین کار را انجام دهیم و کمی به دنیای فلسفه سفر کنیم. یک استلال آنتروپی یا یک ایده فلسفی بیان میکند هر چیزی که در این جهان مشاهده میکنیم، با این حقیقت که ما انسان شدهایم و امروزه اینجا ایستادهایم و آن چیز خاص را مشاهده میکنیم، ارتباط دارد. فرض کنید مقدار آلفا، عدد دیگری بود. کوچکترین تغییر در مقدار آلفا میتواند جهان را تغییر دهد و آن ارتباط فلسفهای را که گفتیم، بهوجود بیاورد. فرض کنید آلفا تغییر کرد؛ آنگاه برای فرآیندهای ستارهای، تولید کربن غیرممکن میشود و زندگی ما که بر اساس کربن است، هرگز شکل نخواهد گرفت. به طور خلاصه، اینکه ما این مقادیر خاص را برای برخی پدیدهها مشاهده میکنیم، به این دلیل است که باید این چنین باشند. اگر مقدار آنها ذرهای متفاوت باشد، ما هرگز وجود نخواهیم داشت که بتوانیم آنها را ببینیم. به همین خاطر است که الکترودینامیک کوانتومی یک محدوده خاص برای آلفا تعیین کرده است که اگر مقدار آلفا از آن حد تجاوز کند، ما هرگز وجود نخواهیم داشت؛ اما این توضیح و تفسیر نشان میدهد که دستکم یک جهان دیگر نیز وجود دارد که در آن ثابتهای متفاوتی وجود دارند.
به هدف مقاله بازگردیم. چه میشود اگر سرعت نور در خلأ بیشتر از مقدار شناختهشده باشد؟ نور از نظر ما سریع است؛ زیرا چیزی وجود ندارد که سریعتر از نور حرکت کند؛ اما نور هم با این سرعت خارقالعاده، در مسیرهای طولانی کم میآورد و تأخیر ایجاد میکند. فضا به شکل ترسناکی وسیع است، آنقدر وسیع که شاید نور یک ستاره دوردست تا ابدیت نتواند به ما برسد. فضاپیماهای ما بسیار آهستهتر از نور حرکت میکنند و شاید به همین دلیل ما نتوانیم آنها را هرگز به ستارههای دوردست ارسال کنیم؛ اما در عوض، این تأخیر زمانی، تلسکوپهای ما را به ماشین زمان تبدیل کرده است. بسیاری از کهکشانها و اجرام دوردستی که در آسمان مشاهده میکنیم، در واقع میلیاردها سال پیش آنجا بودهاند و ممکن است دیگر از بین رفته باشند.
اگر سرعت نور، به عنوان مثال ۱۰ برابر بیشتر بود، خیلی چیزها تغییر میکردند. ارتباطات زمینی بهبود مییافتند و رادیو تلسکوپها نیز دیگر در ارسال سیگنال به نقاط دوردست جهان، با تأخیر زمانی مواجه نبودند. ناسا کاوشگرهای خود را بهتر و به صورت آنی کنترل میکرد و اتفاقات بسیار خوبی رخ میدادند؛ اما از سوی دیگر، سرعت بالای نور باعث میشد که ما نتوانیم گازهای اولیه جهان را ببینیم و درکی از تاریخ جهان خود داشته باشیم.
فرض کنید که سرعت نور ۱۰ برابر آهستهتر بود. آنگاه باید چند ثانیه صبر میکردیم تا نور لامپ بتواند اتاق را روشن کند و زندگی به حدی کند و کسل کننده میشد که حتی نمیتوان تصور کرد؛ اما از سوی دیگر، تلسکوپهای ما میتوانستند انفجار بزرگ (بیگ بنگ) را به وضوح مشاهده کنند و این یک امتیاز بسیار بزرگ محسوب میشود. در واقع دانشمندان در سال ۱۹۹۹ توانستند سرعت نور را آهسته کنند. آنها توانستند در آزمایشگاه، سرعت پرتو لیزر را به حدی کاهش دهند که با سرعت حرکت دوچرخه برابری کند، سپس پرتو را وارد یک ابر فوق سرد از اتمها کردند تا اینکه متوقف شد!
اینها احتمالاتی بسیار جالب هستند که ارزش فکر کردن دارند؛ زیرا ممکن است که در همان جهانهای دیگری که در بالاتر نیز به آنها اشاره کردیم، یک چنین شرایطی برقرار باشد. یک مسئله دیگر که باید به آن فکر کنیم، این است که خود قوانین جهان ما تا چه اندازه مستحکم هستند و اینکه آیا راهی برای دور زدن آنها وجود دارد یا خیر. گِرد لوکس، فهمید که ربط دادن سرعت نور در خلأ با خلأ کوانتومی، میتواند نشان دهد که نوسانات کوانتومی در واقع در الکترومغناطیس کلاسیک نیز جاسازی شدهاند و حتی نظریه الکترومغناطیس ۳۵ سال پیش از نظریه کوانتوم، قلمرو کوانتومی را پیشبینی کرده است. همچنین لوکس نشان داد چگونه اثرات کوانتومی میتوانند کل جهان را تحت تأثیر قرار دهند.
اگر جهانهای دیگری وجود داشته باشند که توسط قوانین دیگری احاطه شده باشند و از ثابتهای مختلفی استفاده کنند؛ آنگاه شاید بتوان گفت استدلال آنتروپی برای توضیح نظم خاصی که در مشاهدات ما از عالم وجود دارد، کفایت کند. البته بعید است آنتروپی بتواند هر رمز و رازی که در این جهان وجود دارد، توضیح دهد؛ در واقع شاید بتوان گفت این استدلال، پاک کردن صورت مسئله است. شاید در آینده بتوانیم دلیل این اعداد خاص را بیابیم.
شما در مورد علت این اعداد خاص چه فکر میکنید؟
حال اگر تا به حال فرصت نکرده اید تا برنامه های کاربردی و دلخواهتان را دانلود کنید نگران نباشید چرا که در ادامه قسمتی از پربازدیدترین و برترین نرم افزارها از دیدگاه شما کاربران گرامی که در طول سال گذشته در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شده اند را قرار داده ایم، با ما همراه باشید.
دانلود Chronus Pro؛ ساخت صفحه نمایش سفارشی
نرم افزار Chronus Pro ابزاری است که به وسیله آن می توانید صفحه نمایش گوشی خود را به صورت سفارشی بسازید. این نرم افزار دارا ویجت های ساعت، تقویم و آب و هوا است. Chronus Pro دارای یک مجموعه ای از ساعت های دیجیتال و آنالوگ و تقویم با انواع فونت ها است که می توانید به دلخواه صفحه نمایش گوشی خود را طراحی کنید.

دانلود AZ Screen Recorder برای اندروید ؛ فیلمبرداری از صفحه گوشی بدون نیاز به روت
AZ Screen Recorder نرم افزاری است که به وسیله آن می توانید از صفحه گوشی خود فیلم برداری کنید. این نرم افزار قابلیتی دارد که می توانید در حین فیلم آن را متوقف کنید و در هر زمانی که خواستید فیلم برداری را آغاز کنید. همچنین با استفاده از این نرم افزار می توانید در حال فیلم برداری از صفحه گوشی، با میکروفن موبایل صدای خود را ضبط کنید و فیلم آموزشی، تبلیغی بسازید.

اگر کاربر پرطرفدار نرم افزار اینستاگرام باشید با دردسر های گرفتن اسکرین شات و دوباره پست کردن مطالب مشکل دارید و قطعا اشتراکی برای پست ها در نرم افزار وجود ندارد اما امروز قصد داریم نرم افزاری به شما معرفی کنیم که این مشکل را به راحتی در گوشی شما حل کند.

شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که پس از مدتی کار کردن با تلفن همراه، چشمانتان احساس سوزش کند. یکی از دلایل این اتفاق، زیاد بودن نور آبی صفحه گوشی تان است. نور آبی صفحه گوشی موجب خستگی چشم می شود و مشکلاتی در خوابیدن ایجاد می کند. شما می توانید با دانلود نرم افزار Bluelight Filter for Eye Care رنگ های موجود در صفحه نمایش گوشی را مدیریت کنید و نور آبی صفحه نمایش را تغییر دهید. اگر تا نیمه شب با گوشی خود کار می کنید، این نرم افزار را از دست ندهید و از چشم هایتان مراقبت کنید.

نرم افزار Boat Browser مرورگر پرسرعتی است که برای گوشی های اندروید عرضه شده است. در این نرم افزار شما می توانید مکان های دکمه های مرورگر را به مکان دلخواه خود تغییر دهید و از افزونه های فایر فاکس برای افزایش سرعت استفاده کنید. Boat Browser با بیش از 10 میلیون دانلود در گوگل پلی به عنوان یکی از محبوب ترین مرورگر ها شناخته شده است.

نرم افزار iTranslate یکی از محبوب ترین برنامه های مترجم برای گوشی های اندروید و آی او اس است. یکی از قابلیت های این نرم افزار که آن را از دیگر برنامه ها متمایز می کند، مترجم صوتی آنلاین است. به واسطه این قابلیت می توانید صبحت کنید و پس از چند لحظه ترجمه آن به زبان دلخواه خود را تحویل بشنوید. iTranslate از بیش از 50 زبان پشتیبانی می کند که می توانید لیست آن را در زیر مشاهده کنید.





نرم افزار Volume Scheduler یکی از برنامه های عالی در زمینه تغییر خودکار حجم صدا در گوشی های هوشمند است. با استفاده از این نرم افزار می توانید صدای گوشی خود را کنترل کنید. به عنوان مثال می توانید به این نرم افزار برنامه کاری خود را بدهید تا در هنگام جلسات و زمان استراحتتان صدای گوشی را کم یا به طور کل قطع کند و در زمانی که خارج از خانه هستید بلند ترین صدا را داشته باشد. نرم افزار Volume Scheduler توانسته است در گوگل پلی نمره عالی 4.3 از 5.0 را کسب کند.

دانلود Google Keyboard؛ کیبورد گوگل به همراه مترجم آنلاین
نرم افزار Google Keyboard بهترین نرم افزار کیبورد برای گوشی های هوشمند است. همانطور که از نامش پیداس، این نرم افزار توسط شرکت گوگل ساخته شده و توانسته لقب قدرتمند ترین کیبورد را از آن خود کند. یکی از قابلیت های این کیبورد تایپ به وسیله یک دست است. به این طریق که با کشید دست بر روی حرف، می توانید کلمه مورد نظر خود را تایپ کنید و این باعث افزایش سرعت در تایپ نیز می شود.
همچنین این نرم افزار به مترجم نیز مجهز شده است. به این طریق می توانید هنگامی که جمله ای را تایپ می کنید، ترجمه شده آن جمله را به زبان دلخواه خود دریافت کنید. نرم افزار Google Keyboard در گوگل پلی نمره عالی 4.1 از 5.0 را نیز دریافت کرده است.

دانلود VivaVideo Pro برای اندروید و Ios؛ پرطرفدارترین نرم افزار ویرایش و ساخت فیلم
نرم افزار VivaVideo Pro Video Editor برای ویرایش و ساخت ویدیو کلیپهای زیباست که بهوسیله آن با ترکیب ویدیوهای دلخواه، برش قسمتهای مختلف و افزودن افکتهای زیبا کلیپهایی دیدنی ساخته و از تماشای آنها لذت ببرید. به این نکته هم اشاره کنیم که این برنامه در کنار ویرایش ویدیو توانایی فیلمبرداری را نیز دارد؛ در واقع این برنامه اپلیکیشنی کامل برای ذخیره سازی و ویرایش ویدیو به شمار میرود که میتواند علاقهمندان به ساخت کلیپهای زیبا را مجذوب خود کند.

یک موتورسوار آمریکایی دستکشی طراحی کرده که با اتصال به برنامه نقشه در گوشی هوشمند، مسیریابی را برای راکبان موتورسیکلت انجام میدهد.
به نقل از نیواطلس، موتورسواران میتوانند به جای نصب گوشی هوشمند بر روی فرمان، برای مسیریابی از دستکشهای مسیریاب استفاده کنند.
استیون فریدلندر یک موتورسوار اهل آتلانتای آمریکا یک دستکش جدید طراحی کرده است که میتواند با اتصال به گوشی هوشمند مسیریابی کند.
دستکش هوشمند فیدلندر در لنگه چپ خود یک گجت چراغدار و متصل به بلوتوث دارد که به گوشی هوشمند راکب متصل میشود. در حال حاضر این دستگاه با گوشیهای آیفون کار میکند و نسخه اندرویدی آن در دست تولید است.
عملکرد این دستکش هوشمند به این صورت است که فاصله تا پیچ بعدی را نشان میدهد و میتواند از فاصله نیم مایل تا چهارمایلی پیچ بعدی را به صورت خودکار نشان دهد و در نزدیکی آن جهت چرخش را نشان میدهد. راکب میتواند با زدن انگشتان شست و اشاره به هم به صورت دستی از فاصله خود تا پیچ بعدی مطلع شود.
در نسخههای بعدی این گجت زدن انگشت شست به دیگر انگشتان قابلیتهای دیگری را نظیر نشان دادن میزان شارژ باتری در اختیار راکب قرار خواهد داد. در حال حاضر این دستکش هوشمند با یک بار شارژ میتواند هشت ساعت کار کند.
در حال حاضر برای فروش فوقالعاده این محصول مبلغ 149 دلار در نظر گرفته شده است و احتمالا پس از پایان آن، قیمت این دستکش هوشمند 249 دلار خواهد بود.
سال 95 بیشترین میزان عملیاتی شدن فناوریهای خودروهای خودران بود و بسیاری از استارتاپها و شرکتهای بزرگ خودروسازی وارد این عرصه شدند.
خودروهای خودران اکثرا از الگوریتمهای یادگیرنده هوش مصنوعی و حسگرهای هوشمند استفاده میکنند. در ادامه به بارزترین نمونههای خودروهای خودران در سال 95 میپردازیم:
رونمایی از سیستم خودران جدید گوگل
گوگل جدیدترین سیستم خودران خود در مینی ون کرایسلر پاسیفیکا را در آستانه نمایشگاه خودروی دیترویت رونمایی کرد.
واحد وایمو گوگل در جست و جوی شراکت برای طراحی و نصب فناوری خودران گوگل در خودروهای واقعی است و تاکنون تنها با فیات-کرایسلر پیمان همکاری بسته است و توافق با هوندا موتور در انتظار نهایی شدن است.
تست خودروهای خودران نیسان در لندن
خودروساز ژاپنی نیسان لندن را به عنوان نخستین مکان در اروپا برای برگزاری آزمایش خودروهای خودران انتخاب کرد.
دولت انگلیس اعلام کرده از طراحی و آزمایش فناوری خودروی خودران در این کشور حمایت می کند تا به صنعت خودرو برای ورود به این عرصه که ممکن است تا سال ۲۰۲۵ حدود ۹۰۰ میلیارد پوند (۱.۱ میلیارد دلار) ارزش داشته باشد، کمک کند.
ارائه الگوریتم برقراری ارتباط بین خودروهای معمولی و خودران
محققان موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان الگوریتمی ارائه کردند که خودروهای خودران با استفاده از آن بتوانند با خودروهایی که راننده دارند ارتباط برقرار کرده و مکان خود را با توجه به حرکت آنها تنظیم کنند.
در حال حاضر خودروهای خودران به صورت گروهی حرکت میکنند و خودروها در این دستهها با هم مرتبط هستند اما ارتباط بین این دستهها و دیگر خودروها مشکلی بود که همواره مورد بحث و بررسی بوده است. بعلاوه گروههای فعلی خودروهای خودران در حدود پنج الی شش ماشین هستند و برای دستهای بزرگتر برقراری ارتباط و مدیریت مکان خودروها مشکلتر است.
محققان سوئیسی موفق شدند یک الگوریتم با نام "سامانه همکاری توزیعشده" ارائه دهند که این مشکل را رفع میکند.
در این سامانه به جای آنکه یک خودرو به عنوان سردسته باشد و بقیه خودروها براساس حرکت آن سرعت و مکان خود را تنظیم کنند، هر خودرو با تمام خودروهای موجود در گروه مرتبط است و با استفاده از دوربینهایی که دید 360 درجه میدهند، به صورت اختصاصی سرعت و مکان خود را تنظیم میکند.
طراحی نخستین خودروی خودران مسابقهای
کمپانی روبوریس از نخستین خودروی خودران مسابقهای در کنگره جهانی موبایل در بارسلون رونمایی کرد.
روبوکار 4.5 متر طول و دو متر عرض دارد که نسبتا از یک خودروی فرمول یک بزرگتر است. این خودرو یک باتری 540 کیلوواتی و چهار موتور 300 کیلوواتی داشته و سرعت آن حدودا 199 مایل بر ساعت است.
در این خودرو از حسگرها و رادارهای متنوعی استفاده شده است، از جمله دو رادار، پنج رادار مبتنی بر لیزر، 18 حسگر فراصوتی، دو حسگر اپتیکال سرعت و شش دوربین هوشمند در این خودرو به کار رفته است.
رونمایی از خودروی خودران فولکس واگن
بزرگترین خودروساز اروپا اعلام کرد برای احیا از رسوایی تقلب در تستهای آلایندگی دیزلی و بهبود وجهه اش، میلیاردها یورو در خودروهای برقی، خدمات خودروی اشتراکی و رانندگی اتوماتیک سرمایهگذاری خواهد کرد و بیش از ۳۰ مدل برقی تا سال ۲۰۲۵ عرضه میکند.
خودروی خودران مفهومی فولکس واگن سدریک نام دارد و پیشگام مدلهایی خواهد بود که فولکس واگن در سالهای آینده عرضه میکند.
خودروی تمام خودران استارتاپ چینی موسوم به نیو
این استارتاپ چینی که "نیو" نام دارد در زمینه تولید خودروهای برقی مسابقهای فعالیت میکند و قصد دارد تا سال 2020 اقدام به عرضه یک خودروی خودران کند که در آن تمام امکانات رفاهی به همراه یک تخت در نظر گرفته شده و کابین آن در حد یک اتاق نشیمن است.
این استارتاپ که در اروپا و آمریکا نیز شعبه دارد، نمونه اولیهای از این خودروی خودران را که "ایو" نامگذاری شده است، در کنفرانس فناوری جنوب آمریکا در تگزاس رونمایی کرده است.
براساس بیانیهای که نیو منتشر کرده است این خودرو دارای سامانه هوش مصنوعی است که با دستورات کلامی با سرنشینها ارتباط برقرار میکند.
.: Weblog Themes By Pichak :.