تایر توپی

در نمایشگاه خودرویی که در ژنو در حال برگزاری است از یک تایر فوق هوشمند توپی‌شکل رونمایی شده که می‌تواند در جهات مختلف گردش کند.

 به نقل از دیلی‌میل، این تایر با استفاده از نیرو مغناطیسی به خودرو متصل می‌شود و می‌تواند امکان چرخش در تمام جهات را به صورت 360 درجه برای آن فراهم کند.

در سراسر سطح این تایر از حسگرهایی استفاده شده است که همانند پوست مصنوعی می‌تواند سطح جاده را حس کرده و بر اساس تغییرات آن و با استفاذه از سامانه هوش مصنوعی تعبیه شده در تایر به این تغییرات واکنش نشان بدهد برای مثال در صورتی که بخشی از جاده مرطوب یا خیس باشد خودرو را در جهت خروج از آن قسمت از جاده حرکت می‌دهد.

کمپانی گود یر اعلام کرده است که قصد دارد از این تایر برای خودروهای خودران استفاده کند. این تایر "ایگل 360 شهری" نامیده شده است.

ژان‌ کلود کین رئیس گود یر درباره محصول جدید شرکتش گفت: برای مواجهه با تمام اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای که در جاده‌ها و در زمان رانندگی رخ می‌دهد باید آمادگی لازم وجود داشته باشد و ما سعی کرده‌ایم با استفاده از سامانه‌های هوشمند یاد گیرنده و حسگرهای متعدد این توانایی را در ایگل 360 ایجاد کنیم.

وی افزود: با وجود ارتباط کامل این تایر با محیط پیرامون، وضعیت جاده و دیگر خودروهای در حال حرکت، تایر ایگل 360 می‌تواند با استفاده از شبکه‌ عصبی یادگیرنده خود مناسب‌ترین تصمیم را اتخاذ کند.

در صورتی که بخشی از این تایر آسیب ببیند یا سوراخ شود سامانه هوشمند آن وضعیت چرخش را به حالتی در می‌آورد که کمترین فشار ممکن به نقطه آسیب‌دیده وارد شود و سپس سامانه خود درمانی این تایر تلاش می‌کند محل آسیب‌دیده را تعمیر کند.

نحوه خود درمانی این تایر به این صورت است که با استفاده از فعل و انفعالات شیمیایی و فیزیکی یک پوشش مولکولی برای قسمت آسیب‌ دیده ایجاد می‌شود.

با توجه به کروی بودن لاستیک‌ها امکان پارک کردن و جابجایی به راحتی بیشتری میسر است و به همین دلیل این فناوری می‌تواند برای جلوگیری از ایجاد ترافیک مفید باشد.

 


تاريخ : چهار شنبه 18 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
در سيصد و پنجاه و سومين روز از سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل با  حضور سردار سرتيپ پاسدار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بالگرد ملي صبا 248 كه به دست متخصصان افتخار آفرين شركت پشتيبانی و نوسازی بالگرد ايران وابسته به سازمان صنايع هوايی وزارت دفاع طراحي و ساخته شده است رونمايی شد.
 
 
 
 بالگرد ملي صبا 248 رونمايي شد+ تصاویر
 
 
 
 
بالگرد ملي صبا 248 رونمايي شد+ تصاویر
 
 
 
 
 
 
سردار دهقان در مراسم رونمايي از اين بالگرد ملي طي سخناني اظهار داشت:  مفتخريم كه در سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل يكي از پروژه هاي مهم كه حقيقتا از نمادهاي اقتصاد مقاومتي مي باشد را امروز رونمايي كنيم.
 
 
وزير دفاع افزود: با توجه به نياز كشور به بالگردهايي در كلاس وزني متوسط كه بالاترين درخواست و نياز آتي مي باشد؛ شركت پنها با همكاري شركت هاي دانش بنيان، دانشگاه ها و مراكز علمي و تحقيقاتي صنايع مختلف در وزارت دفاع اقدام به طراحي، ساخت و توليد بالگرد ملي صبا 248 نمود.
 
 
سردار دهقان افزود: بالگرد ملي صبا 248 در كلاس وزني سبك و متوسط كاربري چند منظوره، دو موتوره، چهار ملخه و با ظرفيت 8 سرنشين قادر است ماموريت هاي حمل و نقل بار و مسافر و عمليات امداد و نجات، عكس برداري و شناسايي، آمبولانس هوايي، عمليات فرا ساحلي و تاكسي هوايي را انجام دهد.
 
 
وزير دفاع، استفاده از فناوري هاي روز در حوزه ناوبري، هدايت و سامانه هاي مكانيكي، كاركرد قابل قبول در حالت يك موتور خاموش، قابليت اطمينان بالا، صدا و ارتعاشات كم و سرعت بالا، قابليت عملياتي در محدوده دمايي 25- تا 55 درجه سانتي گراد و بدنه آيروديناميكي مناسب را از جمله مشخصات فني بالگرد 248 ذكر كرد و گفت  : اين بالگرد بر اساس نياز مشتريان نظامي و غير نظامي و قابليت صادرات به بازارهاي بين المللي خصوصا كشورهاي اسلامي با قيمت رقابتي قابل عرضه مي باشد.
 
 
وزير دفاع طراحي و ساخت اين بالگرد را يكي از آرزوهاي ديرينه مسئولان كشور و متخصصان صنعت هوايي دانست و گفت : بنده ضمن عرض خدا قوت به همه دست اندركاران طراحي و ساخت اين پروژه بزرگ ملي، اين دستاورد بزرگ و درخشان را به محضر فرماندهي معظم كل قوا، ملت شريف و قدرشناس ايران تبريك عرض مي نمايم و در آستانه سال جديد آن را عيدي وزارت دفاع به اين ملت بزرگ اعلام مي كنم.
 
 
سردار دهقان با تشكر و قدرداني از همه مراكز علمي، دانشگاهي و شركت هاي دانش بنيان كه وزارت دفاع را در تحقق اين پروژه ملي ياري و حمايت كردند تصريح كرد: حركت به سمت طراحي و ساخت بالگردهاي سنگين را به طور جدي در دستور كار داريم كه اميدواريم بتوانيم در سال هاي آتي اين مهم را  نيز تحقق بخشيم.


تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

معامله‌های زیادی بین خریداران و فروشنده‌ها شکل می‌گیرد و گاهی فقدان صداقت فروشنده موجب بروز اتفاقات ناخوشایندی برای خریدار این خودروها می‌شود.

طبق بررسی‌ها مشخص شده که از هر 5 خودرو، کیلومتر شمار 2 خودرو دستکاری شده و 1 خودرو از هر  5 خودروی آگهی شده‌ی دست دوم در حالی که رنگ شده‌اند، بی‌رنگ آگهی می‌شوند.

همراه مکانیک، با درک و بهره‌گیری از نیاز بازار، با راه‌اندازی وبسایتی کامل و با اطلاعات مورد نیاز مشتریان، اقدام به ارائه‌ی خدمات کارشناسی خودروهای دست دوم و فراهم کردن ابزار آنلاین قیمت‌گذاری این خودروها کرده است.

خریداران و فروشنده‌های خودروهای دست دوم در سراسر کشور می‌توانند برای اطلاع از قیمت خودرو با ورود به سایت همراه مکانیک به آدرس www.hamrah-mechanic.comm، با استفاده از ابزار آنلاین قیمت‌گذاری خودرو، از قیمت خودروی مورد نظر خود با وارد کردن اطلاعاتی همچون مدل و سال ساخت خودرو، میزان کارکرد و نواحی رنگ‌شده‌ی خودرو، به صورت رایگان مطلع شوند.

دیگر امکانی که سایت همراه مکانیک برای مشتریان این بازار فراهم کرده، امکان کارشناسی حرفه‌ای خودروهای دست دوم است. ساکنان تهران می‌توانند با ثبت درخواست در سایت و حتی تماس تلفنی با شماره‌ی 66559043 از خدمات کارشناسی در محل همراه مکانیک بهره‌مند شوند.

کارشناس همراه مکانیک در کمتر از 30 دقیقه خود را به محل مورد درخواست مشتری می‌رساند و با بررسی 209 نقطه از خودرو شامل فنی، بدنه و حتی آپشن، بررسی کیلومتر و میزان کارکرد و انجام تست دیاگ و تست رانندگی، گزارشی رسمی و مکتوب از وضعیت خودرو تحویل می‌دهد.

همراه مکانیک با کارشناسی بیش از 12هزار خودرو در مدت زمانی کوتاه، گزینه‌ی معقولی برای اطمینان از سلامت خودروی کارکرده است و با توجه به عدم ارائه‌ی اطلاعات درست و کامل از سوی فروشنده به خریدار در معاملات خرید و فروش خودرو دست دوم، حضور یک کارشناس حرفه‌ای توصیه می‌شود.



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

IOT، مخفف Interner Of Thing، شاید این حروف مخفف تا به حال به گوش شما نخورده باشد و یا کمتر با آن آشنایی داشته باشید اما باید گفت که در آینده ای نزدیک همانند اینترنت و گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی و هزاران نرم افزار دیگر در حوزه ارتباطات این مفهوم نیز به راحتی وارد زندگی شما خواهد شد، مفهومی با عنوان اینترنت اشیاء که حدود 18 سال پیش از سوی کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی‌جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن‌ها را سازماندهی و مدیریت کنند!

جایگاه اینترنت اشیاء در افق 1404

مرکز ملی فضای مجازی اینترنت اشیاء در کشور را اینگونه تعریف می کند: "وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مسئول، اینترنت اشیاء را به عنوان موضوع محوری توسعه فناوری و آینده کسب و کارهای مرتبط با فاوا مدنظر قرار داده است و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اولین گام مسئولیت تدوین نقشه راه و ارائه برنامه عملیاتی اینترنت اشیاء در کشور را بر عهده گرفت.

هدف پروژه تدوین نقشه راه اینترنت اشیاء تا افق زمانی ۱۴۰۴ است، همچنین "طرح ملی اینترنت اشیاء" در سال 94 توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور تدوین نقشه راه و ارائه برنامه عملیاتی اینترنت اشیاء در کشور، مطرح شد."

اینترنت اشیاء 
 

سیر تکاملی نسل های اینترنت

تا قبل از ظهور و بروز اینترنت ارتباطات چهره به چهره و انسان با انسان بود، اولین نسخه از اینترنت، اینترنت محتوا یا همان وب یک بود که بر روی بستر شبکه های IP شکل می گرفت، سپس وب دو و اینترنت سرویس آمد که امکان تولید محتوا توسط کاربران فراهم شد، با ورود اینترنت افراد یا اینترنت تعاملی شبکه های اجتماعی و رسانه های تعاملی نیز قوت گرفتند و حال با نسل بعدی اینترنت با عنوان IOT قرار است اتصالات ماشین به ماشین باشد! به گونه ای که دستگاه ها شبکه بدون دخالت انسان قادر به تبادل  اطلاعات باشند.

هدف اینترنت اشیاء ایجاد قابلیت برای ارتباط اشیاء باهم است که در مدل بسیاری از کشورها از سه دنیای دیجیتال، سایبری و فیزیک واقعی تشکیل می شود، اینترنت اشیاء بر خلاف اهدافی که در پشت پرده آن است با برنامه های تبلیغی مانند اثربخشی، راحتی و صرفه جویی و سهولت در کارها بر روی آن مانور داده می شود، سوال اینجاست که ورود کشورها به این حوزه که مصرف گرایی را در جامعه رواج می دهد به پیشرفته شدن کمک خواهد کرد؟ آیا منفعت اصلی از راه اندازی نسل جدیدی از اینترنت صرفا دغدغه مندی برای راحتی مردم است؟

زیر ساخت های اینترنت اشیاء در دستان فرانسه

سیدعلیرضا آل داوود کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان علاوه بر ارائه اسنادی از پیوستن ایران به کشورهای درخواست کننده برای تشکیل زیرساخت های راه اندازی اینترنت اشیاء، به  این مساله به دلیل نبود زیرساخت های فنی مناسب و بوجود آمدن مسائل امنیتی برای کشور واکنش نشان داد و به تشریح ابعاد اجتماعی و فرهنگی ورود کنترل نشده اینترنت اشیاء در کشور نیز پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه جریان اینترنت اشیاء یک جریان نفوذ است و هیچ ارتباطی با پیشرفته شدن ندارد، گفت: بسیاری از کشورهای فعال در حوزه "های تِک" هنوز وارد بحث اینترنت اشیاء نشدند و ما بدون داشتن زیرساخت های مناسب به این حوزه ورود کرده ایم، ایران هنوز در مباحث فنی و زیرساختی شبکه ملی اطلاعات دچار مشکل است، با این شرایط چطور می خواهیم حریم خصوصی، هویت و زندگی خود را در اختیار شرکت های بیگانه قرار دهیم؟

آل داوود تغییر سبک زندگی را یکی از اهداف اصلی راه اندازی اینترنت اشیاء عنوان کرد و اظهار داشت: طراحان و مجریان اینترنت اشیاء القاء فرهنگ و زندگی امریکایی را بر دیگر کشورها به خصوص کشورهای اسلامی و ایران دنبال می کنند.

این پژوهشگر ادامه داد: گجت های هوشمند ابزاری هستند که ارتباط تعاملی با مردم خواهند داشت و در اینجا چه اتفاقی می افتد؟ دشمن با اینترنت اشیاء سبک زندگی مردم دنیا را نشانه گرفته است اگر زیرساخت هایی که به کشور وارد می شود امن نشوند و بدون بازرسی مورد استفاده قرار گیرند به زندگی مردم ضربه خواهند زد زیرا قطعا این زیرساخت ها دارای ایمپلنت های جاسوسی هستند.

اینترنت اشیاء 
سند بیانیه sig fox و اعلام همکاری پارس نت 
 
 

اینترنت اشیاء چالش هویت و سبک زندگی

آل داوود با اشاره به اینکه متاسفانه با غفلت و یا هوشمندی جریان نفوذ در کشور کل زیرساخت های اینترنت اشیاء به یک شرکت فرانسوی با نام تجاری sig fox ارائه شده است، تصریح کرد: این مساله یکی از پروژه های بزرگ در حوزه چالش در هویت و سبک زندگی به شمار  می رود و این در حالی است که در کلام رهبری معظم انقلاب فرانسه یکی چهار دشمن  ایران اسلامی است و از دشمن هم چیزی جز دشمنی برنمی آید و به طور قطع از هر فرصتی جهت ضربه زدن استفاده خواهد کرد.

کارشناس فضای مجازی افزود: مساله دوم عضویت ایران در شبکه Lora است که خود حائز اهمیت می باشد، این شبکه صهیونیستی است و شنود اطلاعات آن بر عهده آژانس امنیت ملی امریکا ( NSA) می باشد، نکته قابل توجه در شنود اطلاعات افشاگری های ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی امریکا مبنی بر سرقت ماهانه 14 میلیون بسته اطلاعاتی از ایران است که با ورود اینترنت اشیاء به داخل کشور مساله شنود و سرقت اطلاعات داغ تر خواهد شد.

وی اظهار داشت: نگرانی بعدی در حوزه امنیت است، ایجاد امنیت در حریم خصوصی بسیار مهم به شمار می رود و در کل دنیا خانه هوشمند شما (موبایل) که با گجت های مختلف کنترل می شود از سوی هکرها گروگان گرفته خواهد شد زیرا تمامی اطلاعات شما از جمله عکس، فیلم، داده و هرآنچه برای شما مهم است در این خانه مجازی وجود دارد و قطعا حریم شخصی شما به خطر خواهد افتاد.

اینترنت اشیاء 
ایران آماده برای دریافت پوشش از sig fox 
 
 

اینترنت اشیاء در خدمت جاسوسی نظامی

بحث اقتصادی و بازرگانی مساله دیگری بود که آل داوود در حوزه اینترنت اشیا به آن پرداخت و گفت: اگر قرار است اینترنت اشیاء در کشور راه اندازی شود به دلیل اینکه زیر ساخت ها از بعد فنی و جاسوسی مورد بررسی دقیق قرار نمی گیرید ما مصرف کننده خواهیم بود و این وابستگی جزئی از استعمار است.

کاربردهای نظامی نیز بخشی از پروژه اینترنت اشیاء خواهد بود و این کارشناس فضای مجازی در مورد آن اظهار داشت: اینترنت اشیاء می تواند در خدمت کاربردهای نظامی نیز قرار گیرد، با استفاده از این پروژه افراد مهم شناسایی شده و در مواقع بحران همانند اغتشاشات از طریق گراهایی که به واسطه اینترنت اشیاء در گذشته داده شده بود نقطه زنی شده و افراد به راحتی قابل رصد هستند، مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی CSIS می گوید: استفاده از اینترنت اشیاء به عنوان اهرمی برای اثربخشی و افزایش بهره وری در نیروهای نظامی در واشنگتن است و  در 50 سال گذشته این مرکز در بسیاری از مسائل بزرگ دنیا تسلط داشته است، در این  گزارش نشان داده می شود وزارت دفاع امریکا نقش اساسی در شبکه های کامپیوتری و تکنولوژی دارد که باید در راستای اینترنت اشیاء به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه برای اینترنت اشیاء سیستم هایی طراحی شده که برای پردازش از میلیون های سنسور استفاده می شود و مبتنی بر پلت فرم هایی است که امریکایی ها طراحی کرده اند، این سنسورها تحت شبکه می توانند تحلیل های بسیار دقیقی از آنچه رخ می دهند خواهد، افزود: در اواخر دهه 1990 وزارت دفاع امریکا یک شبکه نبرد به نام NII طراحی کرد که به سه حوزه  اطلاعاتی، شناختی و فنی تقسیم می شد تا دگرگونی های بسیار بزرگی را در حوزه نظامی ایجاد کند، منفعت جاسوسی اطلاعات و تجاری سازی منحصرا در اختیار NSA و وزارت دفاع امریکا است و این در  حالی است که اینترنت اشیاء با هدف صرفه جویی و اثربخشی تبلیغ می شود.

اینترنت اشیاء 
ایران جزء کشورهای در حال استقرار در لورا 
 
 

چالش های فرهنگی و اجتماعی

آل داوود با تاکید بر اینکه زیرساخت های اینترنت اشیاء در کشور فراهم نیست و شرایط پذیرش این نسل از اینترنت وجود ندارد، تصریح کرد: باید تاسف خورد که زیر ساخت های اینترنت اشیاء به یک شرکت فرانسوی واگذار شده است ما هنوز به درستی شبکه ملی اطلاعات نداریم و در صورت وجود زیرساخت های شبکه ملی بحث ورود اینترنت اشیاء بدون پیوست فرهنگی، امنیتی و اجتماعی مطرح است، این اقدام مخل امنیت ملی و امنیت مردم است و باید به مردم اطلاع رسانی شود.

این کارشناس فضای مجازی به چالش های فرهنگی و اجتماعی اینترنت اشیاء برای کشور ما و دیگر کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: نزدیک کردن زندگی افراد به سبک زندگی امریکایی، تسهیل شدن شرایط جنگ نرم دشمن علیه کشور و تغییر در افکار عمومی، دچار شدن افراد به اعتیاد دیجیتالی با هوشمندسازی بیش از اندازه، افت تحصیلی برای دانش آموزان و دانشجویان به دلیل وابستگی و استفاده نامتعارف و .... از جمله مشکلاتی که ایجاد خواهد شد.

وی در ادامه با تشریح مثالی در حوزه اینترنت اشیاء و خطرات حوزه اجتماعی اعلام کرد: این نسل از اینترنت در مباحث اجتماعی می تواند با مهندسی افکار دائقه سنجی و سپس ذائقه سازی کند برای مثال، یخچال های هوشمند که سنسوهای آنالیز دارند می توانند به راحتی ذائقه مردم را بسنجند و سپس با هدف تغییر سبک زندگی انواع غذاهای دستکاری شده و تراریخته را وارد کشور کنند که این مساله بیمارها، سرطان ها و مرگ و میرها را به دنبال خواهد داشت.

آل داوود در پایان تاکید کرد: کشورهای پیشرو در حزوه فناوری اطلاعات هنوز وارد فاز اینترنت اشیاء نشده اند چرا باید زمانی که در بخش های گوناگون از جمله هسته ای کشور را تعطیل کردیم در مساله که برای کشور تهدید است سرمایه گذاری شود؟ البته پاسخ روشن است زیرا اینترنت اشیاء برای دلالانی که از واردات بی حساب و کتاب ایمپلنت های جاسوسی سودهای کلان می برند نفع دارد.

و در پایان؛

در کلام رهبر انقلاب در دیدار هیئت دولت با ایشان فضای مجازی یک دنیای رو به رشدِ غیرقابل توقّف معرفی شد، فضایی که ایشان فرمودندکسی به‌دنبال بستن آن نیست؛ زیرا این کار عاقلانه نیست اما چرا هنگامی که کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوب‌هایی قرار می‌دهند، ما فضای مجازی را رها کرده‌ایم؟



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فرقی نمی‌کند کاربر پلتفرم اندروید یا آی او اس باشید، بدون شک گوگل مپ یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها در نوع خود است؛ نقشه‌ای جمع و جور به همراه قابلیت بسیار کاربردی مسیریابی که تقریبا استفاده از نقشه‌های کاغذی را منسوخ کرده است.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در سفرهای خود به آن برخورده باشیم عدم برنامه‌ریزی صحیح برای بازدید مکان‌های مورد نظرمان است. شاید شما هم این تجربه را داشته باشید که پس از بازگشت از سفری، یکدفعه یادتان بیافتد جایی را برای بازدید از قلم انداخته‌اید. امروز می‌خواهیم قابلیتی را در گوگل مپ یادآوری کنیم که می‌تواند جلوی این اتفاق را بگیرد.

بعضی اوقات به یاد سپردن همه مکان‌های دیدنی مقصد، کاری سخت و یا غیر ممکن خواهد بود. مکان‌های تاریخی، رستوران‌ها، منطقه‌ای خوش آب و هوا خارج شهر و بسیاری دیگر.

ولی با استفاده از امکانی در گوگل مپ می‌توانید همه این موارد را بدون آنکه نیاز به حفظ کردنشان باشد، در گوشی خود داشته باشید: قابلیت ذخیره‌سازی.

چرا ذخیره کردن قابلیتی کاربردی است؟

فرض کنید قرار است به زودی به مکانی جدید برای زندگی یا حتی مسافرتی سیاحتی بروید. به خصوص که مقصد، شهری شلوغ و بزرگ نظیرنیویورک آمریکا باشد. اتفاقی که برای آنجلیکا اوسوالد نویسنده بیزینس اینسایدر «Business Insiderr» افتاد و قرار شد مدتی را در نیویورک  اقامت کند. برنامه آنجلیکا بازدید از مکان‌ها و رستوران‌های بسیاری در نیویورک بود اما همان طور که انتظار می‌رود، بعد از مدتی حساب و کتاب مکان‌های بازدید شده و آنهایی که باقی مانده از دست می‌رود.

وی همچنان نام تک‌تک مکان‌ها و رستوران‌هایی که هنگام گشت و گذار در شهر توجهش به آن جلب میشد تا یک روزی به آنها سر بزند را یادداشت می‌کرد و خیلی زود می‌شود حدس زد که نتیجه چه خواهد بود. خورده یادداشت‌هایی غیر قابل مدیریت. اینجا است که گوگل مپ ارزش پیدا می‌کند. قابلیت ذخیره‌سازی این امکان را می‌دهد که حساب تمام مکان‌هایی که قصد سر زدن به آن‌ها را داریم، داشته باشیم.

گوگل مپ ذخیره سازی

 

قابلیت ذخیره‌سازی گوگل مپ، مدیریت بهتر سفر

به این ترتیب شما قادر خواهید که هرزمان از کنار رستورانی جدید گذر کردید و از آن خوشتان آمد، یا درباره مکانی مطلبی جذاب خواندید و تصمیم به بازدید از آن گرفتید، خیلی سریع مکان آن را درون نقشه علامت‌گذاری کنید. حتی ممکن است تصویری به خصوص از مکانی در اینستاگرام خود مشاهده کنید و آن را بخواهید در نقشه گوگل خود داشته باشید تا در وقت مناسبی از آن دیدن کنید.

قابلیتی کاربردی چه در محل زندگی و چه برای برنامه‌ریزی سفر

اما امکانی که استفاده از این قابلیت به ما می‌دهد و کمتر مورد توجه قرار گرفته برنامه ریزی سفر به وسیله آن است. به طور مثال دفعه بعدی که در کجارو مقاله‌ای درباره یکی از جاذبه‌های توریستی می‌خوانید می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید و آن را در نقشه گوگل خود ذخیره نمایید.

نویسنده مقاله اضافه می‌کند که اخیرا برای مسافرتی یک هفته‌ای به بوستون سفر کرده و این قابلیت تجربه جدیدی برای او رقم زد. او توانست به کمک این قابلیت از تمام مکان‌هایی که پیش‌تر قصد بازدید از آن را داشت دیدن کند. مثل خیابان دیدنی «Acronn». همچنین با گشتن در شهر و یا مطالعه، مکان‌های بیشتری را برای مسافرت بعدی خود به آنجا در نقشه گوگل خود ثبت نمود.

بوستون

چگونه از قابلیت ذخیره‌سازی استفاده کنیم

ابتدا اپلیکیشن نقشه گوگل را در گوشی خود باز کنید. با استفاده از قابلیت جستجو یا به طور دستی مکان مورد نظر خود را درون نقشه پیدا کنید. به طور مثال ما اینجا پارک ملت واقع در تهران را به عنوان مکانی که قصد دیدن آن را داریم در نظر گرفته‌ایم.

 

ذخیره نقشه پارک ملت یک

 

پس از یافتن مکان مورد نظر نوار پایین صفحه را لمس کنید تا اطلاعات مربوط به آن بالا بیاید. حالا تنها کاری که باقی می‌ماند لمس کردن دکمه ذخیره «Save» است و انتخاب لیستی برای ذخیره‌سازی. ما لیست «Want To Go» را انتخاب کردیم اما می‌توانید حتی با سلیقه خود عبارت «New List» را انتخاب کنید و نام دلخواه خود را بر روی آن بگذارید. بلافاصله پس از آن برچسب انتخابی بر روی محل مورد نظر روی نقشه ظاهر می‌شود. به همین راحتی کار تمام می‌شود.

 

ذخیره نقشه پارک ملت دو

  

برای دسترسی به لیست مکان‌های انتخابی نیز تنها کافی است وارد تنظیمات شده و عبارت «Your Places» را لمس کنید. سپس وارد برگه «Saved» شوید و لیست مکان‌هایی که پیش‌تر ثبت نمودید را می‌توانید در آن مشاهده کنید.

نکته آخر آنکه می‌توانید این مکان‌ها را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید. البته اپلیکیشن گوگل مپ به صورت هوشمند قابلیت ذخیره‌سازی مکان‌های بازدید شده توسط کاربر را دارد اما متاسفانه این امکان تا این تاریخ برای کاربران در ایران غیر فعال است.

  

ذخیره نقشه پارک ملت سه

  

جذاب‌تر آنجا می‌شود که اگر اپلیکیشن گوگل مپ در گوشی شما به عنوان اپلیکیشن اصلی نقشه باشد، به محض کلیک بر روی آدرسی آنلاین یا نام مکانی در اپلیکیشن دیگری نظیر اینستاگرام، نقشه گوگل شما باز می‌شود و مکان مورد نظر را می‌توانید بلافاصله ذخیره کنید.

در انتها تمام مراحل استفاده از این کاربرد جدید را می‌توانید در ویدیویی که توسط گروه «Google Maps» منتشر شده، به طور خلاصه مشاهده کنید.

 

دانلود ویدیو



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر اینترنت 5G را فقط سرعت دانلود بالاتر می‌دانید، باید خود را بیش از پیش برای آینده آماده کنید. هرروز مصرف داده ما بیشتر و بیشتر می‌شود؛ گوشی‌ هوشمند، ساعت‌ هوشمند، واقعیت مجازی، پهپاد، خودروی خودران، ماشین لباسشویی، یخچال‌، دستیار صوتی و ... چیزهایی هستند که هرروز با آن‌ها سروکار داریم. همه این‌ها نیاز به داده زیادی دارند و مهم‌تر اینکه نیاز به تعداد زیادی ارتباطات، بازدهی بیشتر و مصرف انرژی کمتر دارند.

5G ما اطمینان خواهد داد که در آینده‌ای با میلیاردها دستگاه متصل به اینترنت، بتوانیم ارتباط خود را حفظ کنیم.

بدون 5G، اینترنت اشیا وجود نخواهد داشت. شاید این ادعا در سال ۲۰۱۷ بعید به نظر برسد؛ اما در سال ۲۰۲۰ که ۲۰ میلیارد دستگاه متصل‌ به‌ هم وجود دارند، چندان بعید نخواهد بود. به عبارت دیگر، تعداد زیادی کاربر و تعداد زیادی دستگاه می‌خواهند به‌طور هم‌زمان،‌ فضای یکسانی (اینترنت) را اشغال کنند. 

شاید در حال حاضر برای شبکه‌های 3G و 4G زمان تأخیر چندان مهم نباشد؛ اما در چند سال آینده، دستگاه‌هایی که به زمان تأخیر کم (کمتر از ۱۰ میلی‌ثانیه) نیاز دارند، باید به تکنولوژی ارتباطی جدید دسترسی داشته باشند.

اینترنت اشیا

جهانی را تصور کنید که در آن خودروها با مسافران، عابران پیاده، دیگر خودروها، دوچرخه‌ها، چراغ‌های راهنما و دیگر زیرساخت‌های شهری در ارتباط باشند. کمپانی‌هایی همچون تسلا و ولوو در حال کار روی تکنولوژی‌هایی هستند که با استفاده از این‌گونه ارتباط بین اشیاء، تا سال ۲۰۲۰ تصادفات کشنده را حذف کنند.

نیازی نیست برای درک بهتر اینترنت اشیا در یک داستان علمی-تخیلی زندگی کنید، چون همین الان می‌توانید مصداق‌های زیادی پیدا کنید. به‌عنوان مثال، هفته گذشته، هواوی با همکاری تلفونیکا و Kamstrup پروژه‌ای به نمایش گذاشتند که با استفاده از اینترنت اشیا باند باریک (NarrowBand IoT) یا NB-IoT، از اطلاعات کاربران استفاده می‌کرد.

این شرکت‌ها با همکاری یکدیگر، مدیریت ارتباطات راه‌حل‌های تله‌متری را برای مدیریت آب شهری شیلی بررسی خواهند کرد. تله‌متری به مصرف‌کنندگان اجازه خواهد داد مصرف روزانه خود را بهتر اندازه‌گیری کنند و همچنین باعث می‌شود صدور قبض دقیق‌تر باشد و نشتی‌ها و دیگر مشکلات سیستم آب‌رسانی هر خانوار بهتر آشکار شود. NB-IoT یک شبکه با مصرف انرژی کم برای فضاهای بسیار بزرگ است. این شبکه دستگاه‌ها را با نیازهای بازار اینترنت اشیا تطبیق می‌دهد.

5G همانند سیناپس‌های نورون‌ها است

سیستم 4G فعلی، بازدهی و زمان تأخیر را بهینه کرده است؛ اما 5G اولین شبکه‌ای است که برای گسترش‌پذیری، چند کاربردی ‌بودن و مصرف انرژی بهینه، طراحی می‌شود. به عبارت دیگر، هر دستگاه و شبکه‌ای که برای ارتباط با اینترنت اشیا ساخته شود؛ به جای استفاده بدون وقفه و همیشگی از همه منابع، از هر چیزی در زمانی که به آن نیاز دارد استفاده می‌کند.

اما زمان تأخیر (latency) به چه معنا است؟ به عبارت ساده، این یک نوع لگ است. زمان تأخیر نوعی اندازه‌گیری است که نشان می‌دهد چه میزان زمان لازم است تا یک بسته داده از یک نقطه شبکه به نقطه دیگر شبکه انتقال داده شود. در حال حاضر کمترین میزان زمان تأخیر حدود ۱۰ میلی‌ثانیه است، اما 5G وعده می‌دهد که این میزان را به یک میلی‌ثانیه کاهش خواهد داد. در حقیقت، علاوه بر سرعت بالا، استفاده از 5G به دلیل اینکه هر دستگاه قادر است هر زمان که نیاز داشت به شبکه وصل شود یا ارتباط خود را با شبکه قطع کند، بسیار پربازده است. این همان چیزی است که در شبکه‌های عصبی شاهد هستیم.

5G پلی برای راه‌کارهای نوین اینترنت اشیا خواهد بود

همان‌طور هم که قبلا ذکر شد، 5G نه‌تنها سرعت ارتباطات را بهبود می‌بخشد، بلکه با پربازده کردن ارتباط دستگاه‌ها، راه را برای آینده‌ای هوشمند و به‌شدت متصل هموار می‌سازد. برای اینکه اینترنت اشیا به واقعیت بپیوندد، باید این قابلیت وجود داشته باشد که بتوان مقدار زیادی داده را بین چند شبکه انتقال داد. در نهایت، 5G پلی خواهد بود که راه‌کارهای اینترنت اشیا را به بازار خواهد آورد.

بر اساس گفته‌های جولیانو بازو، یکی از مدیران شرکت Mobile Network Technologies، اولین شبکه‌های اقتصادی 5G در سال ۲۰۲۰ عرضه می‌شوند. البته شاید بتوان نمونه‌های آزمایشی را در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه تست کرد.



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

nasawantstoc.jpg

سازمان ناسا قصد دارد در یک بسته که در ایستگاه فضایی قرار می‌گیرد سردترین مکان در جهان هستی را ایجاد کند.

به نقل از فیز، تابستان سال آینده یک بسته به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال می‌شود تا با استفاده از یک محفظه نفوذناپذیر، لیزر و یک چاقوی الکترومغناطیسی اتم‌های گازی را بی‌حرکت کند و سردترین نقطه هستی را بسازد.

این مجموعه "آزمایشگاه اتم سرد" نامیده شده بوسیله آزمایشگاه پیشران جت ناسا تولید می‌شود.

این بسته دمای اتم‌ها را تا یک‌میلیاردم صفر مطلق (منفی 273 درجه سانتی‌گراد) پایین می‌آورد و در این دما اتم‌ها حالت منجمد به خود می‌گیرند. این دما 100 میلیون بار سردتر از عمق فضا خواهد بود.

رابرت تامپسون مسئول آزمایشگاه پیشران جت ناسا گفت: مطالعه ساختار اتم‌ها در این حالت می‌تواند باعث بیشتر شدن اطلاعات ما در رابطه با قوانین جاذبه و خواص مواد در فیزیک کوانتوم شود.

وی افزود: زمانی که اتم‌ها تا این دما سرد شوند فاز آنها تبدیل به حالتی موسوم به بوز- اینشتین می‌شود که قوانین فیزیک کلاسیک در رابطه با آن پاسخگو نیست و فیزیک کوانتوم مطرح می‌شود. به این فاز superfluid نیز گفته  می‌شود که سیال‌های بدون گران‌روی هستند.

 تامپسون خاطرنشان کرد: در فاز بوز- اینشتین اتم‌ها به جای رفتار ذره‌ای از خود رفتار موجی نشان می‌دهند و به صورت یکپارچه در هماهنگی با هم حرکت می‌کنند و حرکت نامنظم عادی را نشان نمی‌دهند و برای مشاهده این وضعیت نیاز به دمای فوق‌العاده پایین است که این بسته این امکان را فراهم می‌کند.

ناسا برای اولین بار است که تلاش می‌کند این آزمایش را در فضا انجام دهد. در سطح زمین به دلیل وجود جاذبه این حالت فقط در چند ثانیه بوجود می‌آید و امکان بررسی حالات مختلف و ویژگی‌های آن وجود ندارد. اما در ایستگاه فضایی به دلیل نبود جاذبه حالت موجی اتم‌های منجمد شده به خوبی حفظ می‌شود و خواص آن قابل بررسی خواهد بود.



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماهواره دیده بان

ماهواره "دیده‌بان 2B کوپرنیک" صبح امروز(ساعت 5:19 به وقت تهران) با استفاده از موشک وگا از پایگاه فضایی آژانس اروپا واقع در گویان به فضا پرتاب شد.

به گزارش ایسنا به نقل از آژانس فضایی اروپا، این ماهواره به نمونه اولیه خود که در سال 2015 پرتاب شد خواهد پیوست و با 180 درجه اختلاف نسبت به ان به دور زمین خواهد چرخید.

ماهواره‌های دیده‌بان شش مدل ماهواره مختلف از پروژه کوپرنیک هستند که برای مطالعه جنبه‌های مختلف به فضا فرستاده می‌شوند و تا بحال دو ماهواره از آنها به فضا پرتاب شده است. این ماهواره‌ها برای اهداف زیست‌محیطی، هواشناسی، تغییرات جوی، نظامی و امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ماهواره‌های دیده‌بان یک، دو، سه و شش از نوع آزادپرواز هستند اما مدل‌های چهار و پنج همراه با بار هستند.

در حال حاضر از هرکدام از سه مدل اول ماهواره‌های دیده‌بان، یک ماهواره در مدار زمین قرار دارد و نمونه‌ها دیگر تا سال 2020 به فضا پرتاب خواهند شد.

ماهواره دیده‌بان 2B بیش از 2 تن وزن دارد و در ماموریت هفت ساله‌ خود تصاویر مختلفی از تغییرات جوی و آب‌وهوایی زمین ارسال خواهد کرد. در صورت نیاز ماموریت این ماهواره تا 12 سال نیز می‌تواند تمدید شود.



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محققان موفق به کشف فلزی شدند که با وجود این‌که رسانای جریان الکتریسیته است، جریان حرارتی را از خود عبور نمی‌دهد. این خاصیت عجیب در درک رفتار رساناها بسیار مفید است.

در واقع، عملکرد این فلز با قانون ویدمان-فرانتس تناقض دارد. بنا بر این قانون، یک رسانای خوب جریان الکتریسیته، گرما  را هم به‌خوبی از خود عبور می‌دهد. به همین دلیل وسایل برقی و لوازم خانگی در حین استفاده‌ی مکرر داغ می‌شوند.

با این حال، این تیم پژوهشی در ایالات متحده به این نتیجه رسیده‌ است که فلز کشف‌شده که همان دی‌اکسید وانادیوم (VO2) است، از چنین روندی پیروی نمی‌کند. VO2 ماده‌ای است که تا قبل از دمای ۶۷ درجه‌ی سانتی‌گراد عایق است؛ اما پس از آن خاصیت رسانایی پیدا می‌کند.

جانکیو وو، سرپرست این تیم تحقیقاتی در آزمایشگاه علوم مواد برکلی می‌گوید:

این یافته کاملا غیر منتظره بود. در واقع، این کشف باعث شکست یکی از قوانین کتاب‌های درسی شد که در مورد رساناهای معمول صدق می‌کرد. ضمن این‌که از اهمیت اساسی برای درک رفتار عمومی رساناهای جدید برخوردار است.

این نتیجه‌ی غافلگیرکننده، نه‌تنها شناخت ما نسبت به رسانا‌ها را تغییر می‌دهد؛ بلکه می‌تواند کاربردهای فوق‌العاده‌ای داشته باشد. چنین فلزی این قابلیت را دارد که گرمای اتلافی موتورها و لوازم برقی را به الکتریسیته تبدیل کند یا در صنعت ساختمان باعث خنک کردن محیط داخل شود.

در حال حاضر، محققان تعداد انگشت‌شماری ماده‌ی دیگر را می‌شناسند که جریان الکتریسیته را بهتر از جریان حرارتی عبور می‌دهند؛ اما همین مواد هم چنین خاصیتی را در چند درجه زیر دمای صفر از خود نشان می‌دهند که در شرایط واقعی رسیدن به آن عملی نیست.

از سوی دیگر دی‌اکسید وانادیوم رسانایی است که در دماهای بالاتر از دمای اتاق چنین خاصیتی از خود نشان می‌دهد که این امر استفاده از آن را عملی‌تر کرده است.

کشف این ویژگی عجیب و غریب، در حالی صورت گرفت که تیم تحقیقاتی سعی داشت الکترون‌ها را در شبکه‌ی کریستالیدی‌اکسید وانادیوم عبور دهد تا مقدار گرمای تولیدی توسط آن‌ها را تعیین کند.

در کمال تعجب، آن‌ها دریافتند که هدایت حرارتی ناشی از حرکت الکترون‌ها ۱۰ برابر کوچک‌تر از مقدار پیش‌بینی‌شده توسط قانون ویدمان-فرانتس بود. به نظر می‌رسد دلیل این امر حرکت هماهنگ الکترون‌ها در درون ساختار این مواد باشد.

وو در این خصوص می‌گوید:

 الکترون‌هایی که هماهنگ با همدیگر حرکت می‌کردند، بیشتر از این‌که مانند ذرات جدا از هم در یک فلز عادی باشند، شبیه یک سیال به نظر می‌رسیدند. در مورد الکترون‌ها، گرمای تولیدشده ناشی از حرکت‌های تصادفی آن‌ها است. در خصوص عبور الکترون‌ها از فلزات معمول، گرما به شکل مؤثرتری منتقل می‌شود؛ چرا که وجود ساختارهای میکروسکوپی مختلف باعث می‌شود الکترون‌های منفرد در بین آن‌ها پرش کنند. در صورتی که در فلزی مثل دی‌اکسید وانادیوم، ساختارهای کمتری برای حرکت تصادفی الکترون‌ها وجود دارد.

جالب است که وقتی محققان دی‌اکسید وانادیوم را با مواد دیگر مخلوط می‌کنند، می‌توانند میزان الکتریسیته و گرما را  تنظیم کنند که این امر در عملی کردن برنامه‌های آینده، فوق‌العاده مفید و کاربردی است.

به‌عنوان مثال، زمانی که محققان تنگستن را به دی‌اکسید وانادیوم اضافه کردند، دمای تبدیل ماده به فلز کاهش پیدا کرد  و همین امر باعث شد رسانایی حرارتی، بهتر عمل کند.

این بدان معنا است که دی‌اکسید وانادیوم می‌تواند به پراکنده کردن گرما از سیستم کمک کند و گرما را در یک دمای  خاص هدایت کند. به‌طوری که قبل از این دما، ماده حالت عایق دارد.

علاوه بر این، دی‌اکسید وانادیوم این قابلیت را دارد که تا دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد شفاف باشد؛ اما پس از رسیدن به دمای ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد، نور مادون قرمز را منعکس می‌کند.

به همین دلیل، می‌توان از آن به‌عنوان پوشش پنجره استفاده کرد تا بدون نیاز به دستگاه تهویه‌ی مطبوع، درجه حرارت محیط را کاهش دهد. 

یکی از محققان این پژوهش به نام فن یانگ می‌گوید:

این ماده می‌تواند در جهت برقراری ثبات دمایی مفید باشد. در واقع با تنظیم هدایت حرارتی این ماده می‌توان در تابستان گرمای محیط را پراکنده کرد و از هوای خنک بهره‌مند شد و در زمستان هم از اتلاف گرما به دلیل هدایت حرارتی کم آن جلوگیری کرد.

برای تجاری‌سازی کاربردهای این ماده هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است؛ با این حال دانستن این موضوع که امکان وجود چنین خواصی برای یک ماده در دمای اتاق امکان‌پذیر است، هیجان‌انگیز خواهد بود.



تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سایپا از اولین کراس‌اوور کامپکت ایرانی رونمایی کرد. سایپا کوییک با ابعاد بزرگ‌تری نسبت به سایر خودروهای ساخت داخل و قیمتی رقابتی معرفی شد. این خودرو برای بازار تشنه‌ی کراس‌اوور و رقابت با رنو کوئید و اچی ۳۰ کراس عرضه خواهد  شد.

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

این مراسم با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت،مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، مدیران سازمان‌های دولتی، مسئولان و کارگران سایپا و اصحاب رسانه برگزار شد.

سایپا کوییک از پلتفرم جدیدی بهره می‌برد و طبق اعلام دومین خودروسازی بزرگ‌ ایران، پلتفرم مورد بحث، تفاوت‌های زیادی با نمونه‌ی به‌کاررفته در ساینا دارد. سایپا همچنین تلاش زیادی در توسعه‌ی فضای کابین آرامی کرده است و پیشرانه در این خودرو از تیبا و ساینا صدای کمتری تولید خواهد کرد.

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

کوییک اولین خودروی تولیدی سایپا خواهد بود که از جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک بهره می‌برد. طراحی و تولید این جعبه‌دنده به‌صورت کامل در ایران و توسط مگاموتور انجام شده است. 

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

خودروهای کراس‌اوور کامپکت و شهری همواره در بخش فضای داخلی حرف‌های زیادی برای گفتن در برابر نمونه‌های دیگر کلاس کراس‌اوور و شاسی‌بلند‌ها نداشتند. با این حال سایپا در توسعه‌ی کابین جادار تلاش زیادی کرده است و طبق بررسی‌های اولیه، چه در بخش جلو و چه در بخش عقب، فضای مناسبی در اختیار سرنشینان قرار دارد.

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

در حال حاضر سایپا کوییک با سه رنگ سفید، آبی و قهوه‌ای تولید خواهد شد. سایپا هنوز تاریخ عرضه و قیمت دقیق این خودرو را اعلام نکرده است. با این حال قیمت سایپا کوییک بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.

مشخصات فنی سایپا کوئیک SE-A LUX SE-A SE ST
تعداد سیلندر چهار سیلندر SOHC - دریچه گاز برقی
حجم موتور ۱۵۰۳ سی سی
استاندارد آلایندگی  یورو ۴ - قابل ارتقاء به یورو ۵
حداکثر قدرت خروجی (اسب بخار) ۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور بر دقیقه
حداکثر گشتاور (NM/RPM) ۱۲۸ نیوتن‌متر در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه
نوع فرمان برقی هیدرولیک
جعبه‌دنده اتوماتیک CVT دستی ۵ سرعته
سیستم ترمز جلو دیسکی خنک شونده، عقب کاسه‌ای
سیستم تعلیق جلو مک‌فرسون
سیستم تعلیق عقب نیمه مستقل پیچشی
مصرف سوخت ۷.۲ ۷
حجم باک ۴۱
طول (میلی‌متر) ۴۰۰۵
عرض (میلی‌متر) ۱۶۷۸
ارتفاع (میلی‌متر) ۱۵۳۲
فاصله دو محور (میلی‌متر) ۲۴۱۵
وزن خالص (کیلوگرم) ۱۰۶۳
قیمت ۳۰ - ۴۰ میلیون تومان

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

سایپا کوییک / SAIPA QUICK

 
 


تاريخ : سه شنبه 17 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1640 1641 1642 1643 1644 ... 3356 صفحه بعد