
این خودرو از یک پیشرانهی بنزینی ۳ سیلندری توربوشارژ و یک موتور الکتریکی بهره میبرد. در مجموع کانتریمن پلاگین توانایی تولید قدرت ۲۲۴ اسببخار دارد. یک جعبهدندهی ۶ سرعتهی خودکار هم کانتریمن را همراهی میکند. قدرت موتور برقی هم به چرخهای عقب این خودرو انتقال داده میشود. این در حالی است که کانتریمن قادر است که همزمان از هر دو پیشرانهی بنزینی و برقی بهره ببرد.


این خودرو میتواند بهطور خودکار میان منبع بنزینی و برقی سوییچ کند. موتور برقی کانتریمن در حالت سکون هم کار میکند؛ این باعث میشود که کانتریمن به بیشترین مقدار از گشتاور لحظهای دست پیدا کند. زمانی که سرعت این خودرو از ۸۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر میشود، موتور بنزینی هم وارد عمل میشود. البته اگر راننده بخواهد که از قدرت باتری خودرو استفاده کند، میتواند به حالت Max eDrive سوییچ کند. این حالت کانتریمن قادر است تا سرعت ۱۲۵ کیلومتر بر ساعت بدون دخالت موتور بنزینی کار کند.

گسترهی پیمایش این خودرو ۴۰ کیلومتر است و برای شارژ کردن باتریها هم بین ۲ تا ۴ ساعت زمان لازم است. در شرایط ایدهآل و حالت ترکیبی، این خودرو به ازای ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ۲٫۱ لیتر بنزین مصرف میکند. اگرچه رسیدن به شرایط ایدهآل در واقعیت امکانپذیر نیست. فضای بار این خودرو ۴۰۵ لیتر است که با خواباندن صندلیهای عقب میتوان به مقدار ۱۲۷۵ لیتر هم دست پیدا کرد.

قیمت کانتریمن مدل All4 S E Hybrid از ۳۸٫۷۰۰ دلار شروع میشود. این خودرو از ۳ تیرماه در بازار انگلیس عرضه میشود.
مهندسان دانشگاه واشنگتن بدنبال ایجاد شهری هوشمند با اشیا هوشمند هستند.
به نقل از سایت فیزیک، در خودرو خود هستید، بیلبورد خواننده مورد علاقه شما نظرتان را به خود جلب میکند حال تصور کنید خودرو شما با بیلبورد مذکور ارتباط برقرار کرده و برای شما آهنگ آن خواننده از طریق رادیو خودرو پخش شود. یا در ایستگاه اتوبوس در انتظار رسیدن اتوبوس هستید و بیلبورد تبلیغاتی در ایستگاه تخفیف بلیط و یا مسیر مورد نظر شما را از طریق گوشی هوشمندتان ارسال کند. یا در حال دویدن پیراهن شما عرق کردن بدن را احساس و برای گوشی هوشمندتان نشانههای حیاتی بدن ارسال شود.
محققان دانشگاه واشنگتن با یک روش جدید این پوسترها و لباسهای هوشمند را به وسیله ایجاد برقراری ارتباط مستقیم بین آنها با رادیوی خودرو یا گوشی هوشمند کاربر محقق کردهاند.
محققان با این روش جدید استفاده از سیگنالهای رادیویی را در بیلبوردهای ایستگاههای اتوبوس سیاتل اجرا کرده و از طریق نوارهای مسی که در پشت بیلبوردها جاسازی شدهاند با کاربران ارتباط برقرار میکنند.
شیام گلاکوتا استادیار علوم رایانه و مهندسی دانشگاه واشنگتن اظهار کرد: ما با استفاده از این فناوری، شهری هوشمند با اشیا هوشمند محیطی همچون بیلبوردها، علائم راهنمایی و یا حتی لباس هوشمند طراحی کردهایم که با ساکنان از طریق ارسال اطلاعات ارتباط برقرار میکنند.
برای کاهش هزینههای انتقال اطلاعات شهروندان، در روش ارتباطی جدید از بازتاب سیگنالهای رادیویی FM که در هوا وجود دارند استفاده شده است.
این گروه برای اولینبار از روش backscattering برای سیگنالهای رادیویی خارجی FM استفاده کرده است.
در این سیستم مخابره پیام، بازتاب و رمزگذاری شنیداری اطلاعات، با استفاده از سیگنالهایی که در محیطهای شهری وجود دارند بدون تاثیرگذاری بر انتقال امواج رادیویی اصلی انجام میشود.
نتایج این تحقیق در چهاردهمین سمپوزیوم USENIX در بوستون ارائه شده است.
بررسیهای جدید نشان دهنده این موضوع است که جبه زمین حدودا 60 درجه سلسیوس گرمتر از آن چیزی است که پیشتر تصور میشد.
به نقل از زینیوز ، یافتههای "مؤسسه اقیانوسشناسی وودز هول"(WHOI) در آمریکا میتواند در نگرش دانشمندان در مسائل مربوط به زمینشناسی، شامل چگونگی تغییر شکل حوضه اقیانوسیه تاثیرگذار باشد.
بنابر گفتههای محققان، افزایش دمای 60 درجهای شاید در مقایسه با یک جبه مذاب با دمای 1400 درجه سلسیوس آنچنان بالا به نظر نرسد. با این حال این نتایج قابل توجه است، چرا که جبه داغتر، سیالتر و روانتر است و به تشریح حرکت صفحات زمینساخت جامد کمک میکند.
تا زمانیکه مستقیما نتوانیم دمای [fi زمین را بسنجیم، زمینشناسان این دما را در آزمایشگاهها تخمین زده و فشارها و درجه حرارت بالای درون زمین را شبیهسازی میکنند.
آب یک مؤلفه اصلی در این معادله است: هرچه آب (هیدروژن) بیشتری در سنگ وجود داشته باشد، دما به هنگام ذوب آن کمتر میشود. سنگ پریدوتیت که جنس [fi بالایی زمین را تشکیل میدهد، دارای مقادیر کمی آب است.
برای تشخیص این موضوع که آب درون سنگهای جبه چه میزان در نقطه ذوب آنها تأثیرگذار است، امیلی سارافین، دانشجوی کارشناسی ارشد در برنامه مشترک سازمان MIT-WHOI ، مجموعهای از آزمایشها را انجام داده است.
وی از یک دستگاه پیستون سیلندر استفاده کرد که این دستگاه از جریان الکتریکی، صفحات آهنی سنگین و دستهای از پیستونها استفاده میکند تا بتواند نیرویی بسیار زیاد را برای بازسازی درجه حرارت و فشار زیاد درونی کره زمین اعمال کند.
کمپانی استرالیایی کربونیکس پهپاد هیبریدی عمود پروازی که از جنس کامپوزیت ساخته شده برای اولین بار در استرالیا تست کرد و این پهپاد توانست بیش از دو ساعت پرواز کند.
به نقل از نیواطلس، طول بالهای این پهپاد که نام آن "وولانتی" است حدود 2.7 متر و طول بدنه 1.95 متر بوده و با نیروی برق میتواند بیش از دو ساعت پرواز داشته باشد. در صورتی که وولانتی از سوخت فسیلی برای پرواز استفاده کند، زمان پرواز آن تا هفت ساعت افزایش مییابد.
سرعت این پهپاد هیبریدی 60 کیلومتر بر ساعت است.
طرح ظاهری این پهپاد به پهپادهای معمول شباهت کمتری دارد و سازندگان آن تلاش میکنند استانداردهای آن را علاوه بر استفادههای شخصی به کاربردهای نظامی نزدیک کنند.
در حال حاضر هیچ استاندارد مشخصی برای تولید پهپادها وجود ندارد و سازندگان طرحهای مختلفی را آزمایش میکنند.
در حالتی که این پهپاد با انرژی الکتریکی پرواز میکند میتواند حدود 2 کیلوگرم بار را حمل کند که این میزان در زمان استفاده از موتور بنزینی به 6 کیلوگرم میرسد.
این پهپاد با قیمت 76 هزار دلار به بازار عرضه شده است و مقامات کربونیکس اعلام کردهاند که برای بهبود عملکرد این پهپادها همچنان تلاش خواهند کرد.
چند روز پیش در یوتیوب فیلمی از یک بالگرد منتشر شد که بدون آنکه پروانههایش بچرخد از روی کشتی بلند شد و همه را شگفتزده کرد اما همه چیز یک تکنیک تصویربرداری بود.
به نقل از دیلیمیل، فردی با نام کاربری Chris Chris این فیلم را در یوتیوب منتشر کرد و بسیاری از کاربران خیال کردند یک فناوری جدید و منحصر بفرد در این بالگرد استفاده شده است اما کمی بعد این کاربر توضیح داد که همه این موارد زیر سر یک تکنیک تصویربرداری است.
در این تکنیک، سرعت فریمهایی که تصویربرداری میشوند با سرعت چرخش پروانههای بالگرد متناسب است. به این ترتیب که هر چرخش کامل پروانه به 24 فریم تقسیم میشود و با توجه به اینکه سرعت چرخش پروانههای این بالگرد نیز 24 گردش در هر ثانیه بوده است اینگونه به نظر میرسد که پروانهها تقریبا ثابت هستند زیرا در هر یک ثانیه پروانه بالگرد به جای قبلی خود برمیگردد و عملا هیچ چرخشی در آن دیده نمیشود.
دستکاری در سرعت تصویربرداری میتواند سبب شود که چرخش پروانهها به صورت معکوس و یا مانند حرف S دیده شود.

گوگل به مناسبت سی و هفتمین سالگرد تاسیس پارک ملی کومودو در اندونزی لوگوی خود را تغییر داد.
به نقل از سینت، در این لوگوی جدید پنج سوال مطرح شده که به صورت "صحیح" و "غلط" بوده و میزان اطلاعات افراد در مورد این موجود را به چالش کشیده است.
با کلیک بر روی لوگو یگوگل پنج سوال در رابطه با ویژگیهای این جانور از کاربران پرسیده میشود که عبارتند از :
1.آیا این جانور بزرگترین مارمولک روی زمین است؟
2.آیا موجودات کوچکتر و سبک وزنتر از خود را میخورد؟
3.آیا حس بویایی فوقالعاده قوی دارد؟
4.آیا این جانور اهلی بوده و یا قابلیت اهلی شدن دارد؟
5.آیا این جانور بومی جزیره گالاپاگوس است؟
پارک ملی کومودو، که در مرکز یک مجمع الجزایر آتشفشانی قرار دارد، برای حفاظت از 5700 اژدهای کومودو ساخته شده است. این موجودات گوشتخوار که بزرگترین گونه مارمولک هستند، میتوانند تا 10 فوت رشد کرده و به وزن 150 پوند برسند.
پارک ملی کومودو در جزایر لسرسوندا مابین منطقه مرزی استانهای نوساتنگارای شرقی و نوساتنگارای غربی در اندونزی واقع است. این پارک از سه جزیره بزرگ کومودو، پادار و رینکا و 26 جزیر کوچکتر تشکیل شده و مساحت آن 1733 کیلومتر مربع(603 کیلومتر مربع خشکی) است.
این پارک ملی در سال 1980 و به منظور حفاظت از (نسل) اژدهای کومودو، که بزرگترین مارمولک دنیاست، بنیان نهاده شد.
هشتاد و هفتمین نمایشگاه خودرو ژنو، روز سهشنبه ۱۷ اسفند (۷ مارس) با حضور رسانه و نشریههای فعال خودرویی بازگشایی خواهد شد و ۱۴۸ خودروی جدید (در اروپا و سایر نقاط دنیا) برای اولین بار در این نمایشگاه به نمایش درخواهند آمد. بیش از ۱۸۰ غرفهدار در این نمایشگاه حضور دارند و قطعا برندهای لوکس مورد علاقه شما نیز در این نمایشگاه حاضر هستند و شاید خودروی افسانهای بعدی در این نمایشگاه حضور یابد.
انتظار میرود تقریبا ۷۰۰ هزار بازدیدکننده از نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۱۷ بازدید کنند و این موضوع شکوه بیشتری به این نمایشگاه میبخشد. زومیت نیز طبق روال همیشگی خود پوشش گسترده و لحظهای از این رویداد خواهد داشت. در صورتی که به صنعت خودرو و اخبار آن علاقهمند هستید، طی روزهای آینده با زومیت همراه باشید.
در ادامه با تعدادی از خودروهایی که از رونمایی آنها اطلاع داریم، آشنا خواهید شد.
خودروهای اسپرت
Ferrari 812 Superfast
فراری ۸۱۲ سوپرفست: فراری یکی از شناختهشدهترین خودروسازان دنیا است. در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۷، این شرکت از خودروی ۸۱۲ سوپرفست به طور رسمی رونمایی خواهد کرد. این خودرو در حقیقت بهروزرسانی برای F12 Berlinettaa است و البته تغییرات زیادی به خود دیده است. این خودرو از پیشرانه ۶.۵ لیتری V12 استفاده میکند که قدرت فوقالعادهی ۷۸۹ اسب بخار به همراه دارد و به کمک سیستم انتقال قدرت این خودرو، میتواند در ۲.۹ ثانیه سرعت آن را از صفر به صد کیلومتر برساند.
Pagani Huayra Roadster
پاگانی هوایرا رودستر: ۶ سال پس از این که پاگانی خودروی هوایرا را به جهانیان نشان داد، این خودروساز مطرح ایتالیایی اکنون مدل رودستر ابرخودروی خود را معرفی خواهد کرد. همانند فراری ۸۱۲، این خودرو تغییرات زیادی به خود دیده است و بسیار متفاوت از هوایرا کوپه شده است. به لطف طراحی دوباره و مواد اولیهی مناسب، هوایرا رودستر از مدل کوپهی خود محکمتر و سبکتر شده است. این خودرو از یک نسخهی قدرتمندتر پیشرانهی ۶ لیتری V12 مرسدس بنز بهره میبرد که اکنون توانایی تولید ۷۶۴ اسب بخار قدرت دارد.
Lamborghini Aventador S
لامبورگینی اونتادور اس: لامبورگینی بهروزرسانی برای مدل Aventador ارائه کرده و برای آن نشان «S» را در نظر گرفته است. پیشرانهی این خودرو هنوز همان نمونهی ۶.۵ لیتری با آرایش V122 است که قابلیت غیرفعالسازی سیلندرها را نیز دارد. با بهبود سیستم تغییر زمانبندی سوپاپها، سوپراسپرت اونتادور اس توانایی تولید ۷۳۰ اسب بخار قدرت دارد. بهروزرسانیها به همینجا ختم نمیشود؛ آئرودینامیک جدید، داشبورد اصلاحشده، سیستم فرمان پذیری چهارچرخ و کمکفنرهای مغناطیسی به ارث برده از اونتادور سوپرولوچه را به آن اضافه کنید.
Dendrobium
واندا دندروبیوم: یکی از برندهای جدید خودروسازی کشور سنگاپور است. ابر خودروی الکتریکی جدید این شرکت با همکاری گروه مهندسی ویلیامز طراحی شده است که از فنآوریهای متعلق به تیم فرمول یک ویلیامز در آن استفاده شده است. این ابرخودرو دندروبیوم (Dendrobium) نامیده میشود که نام یک گل در سنگاپور است که بهصورت طبیعی میروید.
Mclaren
جایگزین مکلارن 650S: مکلارن خودروی جدیدی برای جایگزینی 650S ارائه خواهد کرد. انتظار داریم این خودرو 720S نام بگیرد و اولین عضو از خانوادهی جدید ابرخودروهای مکلارن خواهد بود. این خودرو از پیشرانهی چهار لیتری V122 مجهز توربوشارژر دوقلو، بهره میبرد و همچنین به شاسی جدید مجهز شده که قابلیت دریفت به آن اضافه شده است. این خودرو از پکیج ترمز جدیدی مشابه با ابرخودروی P1 بهره میبرد.
Italdesign Special Car 001
ایتالدیزاین اسپشیال ۰۰۱: شرکت طراحی ایتالیایی Italdesign از خودروی جدیدی در ژنو رونمایی خواهد کرد. پلتفرم پایهی آن همانند Audi R8 و Lamborghini huracan است. طراحی این خودرو همانند طراحی یک جت جنگنده است و بهطور کامل از فیبر کربن استفاده خواهد کرد.
Ford Fiesta ST
فورد فیستا 2017: فورد از نسخهی جدید فورد فیستا ST رونمایی خواهد کرد. خبر مهم این است که فیستا به یک پیشرانهی خطی توربوشارژ شده سه سیلندر با قابلیت غیرفعال کردن سیلندرها جهت صرفهجویی در مصرف سوخت، مجهز شده است. اگرچه تعداد سیلندرها کم شده اما قدرت موتور ۱۹۷ اسب بخار باقیمانده است.
2018 Volvo XC60
خودروهای لوکس
ولوو XC60: نمایشگاه ژنو سال ۲۰۰۸ بود که ولوو نسل اول خودروی XC60 را معرفی کرد. اکنون ولوو در نمایشگاه پیشرو از نسل جدید این کراساوور رونمایی خواهد کرد. این خودرو شباهتهای زیادی در ظاهر، سیستم انتقال قدرت و پلت فرم با XC90 دارد. البته XC600 از ویژگیهای جدیدی بهره میبرد؛ ویژگیهایی مانند اولین سیستم ایمنی شهری Volvo بافرمان پذیری خودکار جهت جلوگیری از تصادف و برخورد با اشیاء. این فنآوری هنگام تصادف اگر راننده نتواند عکسالعمل مناسب نشان دهد، فرمان را به حالتی تغییر میدهد که از تصادف جلوگیری کند.
Land Rover Range Rover Velar
رنجروور ولار: لندرور در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۷ از شاسیبلند جدیدی که بین مدلهای ایووک و اسپرت قرار میگیرد، رونمایی میکند. این خودرو رنجروور ولار نام دارد و به نظر میرسد که از پلتفرم آلومینیومی جگوار F-Peace استفاده میکند.
Mercedes-Benz E-Class Cabriolet
مرسدس بنز ای کلاس روباز: در ژانویه سال ۲۰۱۷ در نمایشگاه دیترویت مدل جدید کلاس ای کوپه معرفی شد و هفته آینده در ژنو نسخهی روباز این خودرو معرفی خواهد شد که انتظار داریم در دو مدل E400 و E400 4Matic ارائه شود؛ همچنین امکان دارد Mercedes-AMG نیز با مدل E50 به نمایشگاه بیاید.
2018 Mercedes-AMG E63 S Wagon
مرسدس بنز E63 AMG واگن: سدان Mercedes-AMG E63 در پاییز ۲۰۱۶ در نمایشگاه خودرو لسآنجلس معرفی شد. اکنون مهندسان AMG قصد دارند از نسخهی واگن E63 رونمایی کنند. در حقیقت نام این خودرو E3 S Wagon خواهد بود و از سیستم قوای محرکهی توانمندی بهره میبرد. پیشرانهی E63 توانایی تولید ۶۰۳ اسب بخار و ارسال آن به تمام چرخها با یک جعبهدنده خودکار ۹ سرعته دارد.
2018 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
پورشه پانامرا توربو اس هیبریدی: اگر شما قصد دارید از آینده خودروهای پورشه آگاه شوید، خودروی پانامرا توربو اس هیبریدی که در ژنو ارائه خواهد شد، نمونهی خوبی خواهد بود. این خودرو اولین پورشهای خواهد بود که برچسب توربو را با E-Hybridd این شرکت ادغام کرده است تا خبر از مصرف بهینهی سوخت، در عین توان بالا بدهد. قدرت این خودرو ۶۸۰ اسب بخار خواهد بود. پورشه همچنین از نسخهی واگن پانامرا نیز رونمایی خواهد کرد.
2018 Lexus LS 500h
لکسوس LS 500h: لکسوس از نسخهی هیبریدی سدان پرچمدار LS رونمایی خواهد کرد. سیستم قوای محرکهی این سدان میتواند حداکثر قدرت ۳۵۴ اسب بخار تولید کند که پیشتر برای اولین بار در LC ۵۰۰h شاهد آن بودیم. سیستم قوای محرکهی LS 500hh از یک پیشرانهی بنزینی و دو موتور الکتریکی بهره میبرد که با جعبهدندهی سیارهای به هم متصل شدهاند. این ترکیب با نام E-CVT شناخته میشود که در بسیاری از محصولات هیبریدی تویوتا به کار گرفته شده است. اگرچه سیستم هیبرید چندحالته این خودرو با سیستم انتقال قدرت خودکار ترکیب شده است تا رانندگی لذت بخشی به ارمغان بیاورد.
2017 BMW 5-Series Touring
بیامو سری ۵ تورینگ: آخرین نسخهی سری بیامو بدنهای با سبک واگن خواهد داشت. طراحی این بیامو تفاوتهای گستردهای با نسخهی سدان خود ندارد. تنها مقداری فاصلهی بین دو محور افزایش یافته، فضای صندوقعقب حجیمتر شده است تا قابلیت حمل بار بیشتری فراهم شود و سیستم تعلیق بادی روی محور عقب به کار رفته است تا زمانی که باری سنگین حمل میکنید، سطح خودرو بهصورت خودکار تنظیم شود.
2018 Mercedes-Maybach G650 Landaulet
مرسدس میباخ G650 لندالت: مرسدس میباخ اولین شاسیبلند خود را ارائه خواهد کرد. این خودرو G650 لندالت نام دارد که از صندلیهای کلاس S G500 4x4²² استفاده میکند. اگر اینها کافی نیست، مهندسان مرسدس بنز، بزرگترین پیشرانهی این شرکت را در آن استفاده خواهند کرد که نمونهای با حجم ۶ لیتر، آرایش V12، مجهز به توربوشارژر و توان خروجی ۶۲۱ اسب بخار است.
2017 Alpine A110
دیگر خودروها
آلپاین A110 برای رقابت با پورشه کیمن ۷۱۸.
کراساوور جدید میتسوبیشی اکلیپس ۲۰۱۸.
نمونه اولیهای از Techrules GT۹۶، ابر خودروی الکتریکی.
نسخههای تجاری و آمادهی فروش کوینیگزگ رگرا.
آپشنهای شخصیسازی Q استون مارتین.
لامبورگینی هوراکان پرفرمنته، سریعترین خودروی نوربرگرینگ (به ادعای لامبورگینی).
مدل مفهومی پژو اینستینک هیبریدی مجهز به فنآوری خودران.
سدان فولکسواگن آرتئون.
مرسدس بنز GT C نسخهی ۵۰ سالگی برند AMG.
تویوتا یاریس GRMN با پیشرانهی دارای سوپر شارژ.
هوندا سیویک تایپ آر.
ابرخودروی فیتیپالدی EF7 با موتور V8 و وزن ۹۹۷ کیلوگرم.
آئودی RS3 اسپرتبک.
سدان لوکس هیبریدی پینینفارینا H600.
اسپایکر C8 اسپایدر.
سوپراسپرت زنوو TS1 GT.
نظر شما در ارتباط با این موضوع چیست؟
در گزارش زیر به تعدادی از دعاهایی که سریع اجابت می شوند، می پردازیم.
نگاهی بر 10 دعای سریع الاجابه
اگرچه دعاهای زیادی از امامان معصوم (ع) نقل شده است که مورد اجابت واقع شده و دعای سریع الاجابه هستند، که ذکر متن آنها در این جا مقدور نیست و فقط به ذکر اسامی چند مورد که دارای اهمیت خاص هستند اشاره می شود:
دعای توسل
دعای فرج
دعای اسم اعظم
دعای مقاتل بن سلیمان از امام سجاد(ع)
دعایی از امام صادق (ع) که هر کسی ده بار یا الله بگوید، به او گفته می شود، لبیک، حاجت تو چیست؟
دعایی از امام جعفر صادق (ع) که هر کس یا رب یا الله بگوید به گونه ای که تا نفس او قطع شود، گفته می شود لبیک حاجت تو چیست؟
در روایات آمده است که مردی خدمت حضرت امیرالمؤمنین(ع) شکایت کرد از دیر شدن جواب دعایش فرمود چرا نمی خوانی دعای سریع الاجابه را پرسید که آن کدام دعا است فرمود بگو:
اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاِسْمِکَ الْعَظیمِ الْأَعْظَمِ الْأجَلِّ الْأَکْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَکْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبینِ الَّذی هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ فی نُورٍ وَ نُورٌ عَلی کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضیی ءُ بِهِ کُلُّ ظُلْمَهٍ وَ یُکْسَرُ بِهِ کُلُّ شِدَّهٍ وَ کُلُّ شَیْطانٍ مَریدٍ وَ کُلُّ جَبّارٍ عَنیدٍ لاتَقَرُّبِهِ اَرْضٌ وَ لایَقُومُ بِهِ سَماءٌ وَیَاْمَنُ بِهِ کُلُّ خائِفٍ وَیَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ کُلِّ ساحِرٍ وَبَغْیُ کُلِّ باغ وَحَسَدُ کُلُّ حاسِدٍ وَیَتَصَدَّعُ
لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّوَ الْبَحْرُ وَیَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْکُ وَ حَتّی حینَ یَتَکَلَّمُ بِهِ الْمَلَکُ فَلایَکُونُ لِلْمَوْجِ عَلَیْهِ سَبیلٌ وَ هُوَ اسْمُکَ الْأَعْظَم الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَکْبَرُ الَّذی سَمَّیْتَ بِهِ نَفْسَکَ وَاسْتَوَیْتَ بِهِ عَلی عَرْشِکَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ اَسْئَلُکَ بِکَ وبِهِمْ اَنْ تُصَلَّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَکَذا.
به جای کذا و کذا حاجت بخواهد.
دعای سریع الاجابه دیگر که بسیار خواندن آن توصیه می شود دعای سریع الاجابه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام است، و آن این است:
اَللّهُمَّ اِنّی اَطَعْتُکَ فی اَحَبِ
خدایا همانا من در محبوبترین
الْأَشْیآءِ اِلَیْکَ وَهُوَ التَّوْحیدُ، وَلَمْ اَعْصِکَ فی اَبْغَضِ الْأَشْیآءِ اِلَیْکَ وَهُوَ
چیزها در نزد تو که عبارت از توحید و یگانگیت بود از تو پیروی کردم و در مبغوض ترین چیزها در نزدت که عبارتند از
الْکُفْرُ، فَاغْفِرْ لی ما بَیْنَهُما یا مَنْ اِلَیْهِ مَفَرّی آمِنّی مِمَّا فَزِعْتُ مِنْهُ
کفر به تو بود نافرمانیت نکردم پس آنچه دراین میان است از گناهانم بیامرز ایکه بسوی اوست گریزگاه من مرا از آنچه به خاطر
اِلَیْکَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الْکَثیرَ مِنْ مَعاصیکَ، وَاقْبَلْ مِنِّی الْیَسیرَ مِنْ
آن به سویت پناه آوردم امان بخش خدایا بیامرز گناهان بسیارم را و بپذیر از من
دعای سریع الاجابة دیگر دعای پرارزشی است که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در روز جنگ بدر و احزاب و امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا آن را خواندند. این دعا از امام صادق(علیه السلام) نیز نقل شده است:
اَللّهُمَّ اَنْتَ ثِقَتی فی کُلِّ کُرْبَة، وَ اَنْتَ رَجآئی فی کُلِّ شِدَّة، وَ اَنْتَ لی فی
خدایا تویی تکیه گاه من در هر گرفتاری و تویی امید من در هر سختی و تو برای من در
کُلِّ اَمْر نَزَلَ بی ثِقَةٌ وَعُدَّةٌ، کَمْ مِنْ کَرْب یَضْعُفُ عَنْهُ الْفُؤادُ، وَ تَقِلُّ فیهِ
هر پیش آمدی تکیه گاه و ذخیره ام هستی چه بسیار گرفتاری که ناتوان شود از آن دل و کم شود در آن
الْحیلَةُ، وَ یَخْذُلُ عَنْهُ الْقَریبُ وَ الْبَعیدُ، وَ یَشْمَتُ بِهِ الْعَدُوُّ، وَ تَعْنِینی فیهِ
چاره و یاری ندهد در آن خویش و بیگانه و شماتت کند بدان دشمن و خسته ام کند در آن
الاْمُورُ، اَنْزَلْتُهُ بِکَ، وَ شَکَوْتُهُ اِلَیْکَ، راغِباً فیهِ عَمَّنْ سِواکَ، فَفَرَّجْتَهُ
کارها و من آن را به درگاه تو آوردم و شکوه اش به تو کردم و به جز تو از دیگران روگرداندم و تو بگشودی
وَکَشَفْتَهُ وَ کَفَیْتَنیهِ، فَأَنْتَ وَلِیُّ کُلِّ نِعْمَة، وَ صاحِبُ کُلِّ حاجَة، وَ مُنْتَهی
و برطرف کردی و کفایت کردی پس تویی سرپرست هر نعمت و صاحب هر حاجت و سرحد نهایی
کُلِّ رَغْبَة، فَلَکَ الْحَمْدُ کَثیراً، وَ لَکَ الْمَنُّ فاضِلاً
هر شوق پس تو راست ستایش بسیار و تو راست منّت فزون.
منبع:میزان
بعد از طی زمانی نزدیک به 10 سال و طی شدن فراز و نشیب های فراوان، در نهایت سامانه اس 300 وارد کشورمان و در روز شنبه نیز خبر اولین شلیک عملیاتی آن اعلام شد.
در رزمایش اخیر با نام دماوند، سامانه موشکی اس300 روسی با شلیک چند فروند موشک، اهداف متنوعی را در ارتفاع و بردهای مختلف، با موفقیت هدف قرار داد و علاوه بر آنکه رادارهای اس300 موفق شدند یک فروند موشک بالستیک شلیک شده توسط نیروهای خودی را شناسایی، رهگیری و منهدم کنند، یک فروند پهپاد نیز شناسایی و منهدم شد.

این سامانه که به مرور زمان بخش های مختلفی از آن دیده شده، در حالی در اسفندماه عملیاتی شد که تصاویر منتشره از اجزاء مختلف آن نشان می دهد یک سامانه پدافندی بسیار مدرن، تحویل نیروهای مسلح کشورمان شده است.
از سامانه یونیورسال ارتش روسیه تا رله ویتیاز
در جریان رژه 29 فروردین امسال ارتش، سامانه کنترل و فرماندهی دفاع هوایی UNIVERSAL که مدل مخصوص خود ارتش روسیه بود در میان اجزاء اس 300 تحویلی به کشورمان مشاهده شد.
در معرفی ویژگی های سیستم فوق اعلام شده که این سامانه قادر است حجم بالایی از اطلاعات مربوط به شرایط آسمان نبرد را در فواصل مختلف از منابع گوناگون دریافت کرده و علاوه بر ایجاد یک صحنه واضح از میدان نبرد هوایی برای فرماندهان، این اطلاعات را با سایر واحدهای هوایی و پدافندی نیز به اشتراک بگذارد. این سامانه به غیر از ارتش روسیه در اختیار هیچ کشور دیگری تا به امروز قرار نگرفته بود.

یکی دیگر از موارد مهم رویت شده در رژه مذکور، سامانه رله ارتباطی مربوط به پدافند موشکی S-350E Vityaz بود. این سامانه پدافندی یک سیستم دفاع هوایی میان برد متوسط بوده که بیشتر برای پوشش دادن سامانه های برد بلندی مثل اس 300 و اس 400 طراحی شده است.
نکته مهم دیگر این است که این سامانه تا به آن زمان به ارتش روسیه تحویل نشده و منابع روسی اعلام کرده بودند تحویل اولین نمونه از این موشکها در سال 2016 به ارتش روسیه آغاز میشود. البته هنوز خبری از صادرات این سیستم یا متعلقات آن به کشورهای دیگر نیز منتشر نشده است و عملا سامانه رله مورد نظر غیر از روسیه، فقط در اخنیار ایران است.
نوع موشک های ایرانی مشخص شد
یکی از مسائل مهم درباره سامانه اس 300 تحویلی به ایران مشخص شدن نوع موشک به کار رفته در این سامانه بود. سامانه اس 300 در مدل های مختلف دارای موشک های مختلفی هستند. اخیرا موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم " Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) "در کشور سوئد به انتشار لیستی اقدام کرده است که به صورت مصداقی و مشخص، در آن به نوع موشک های صادر شده به ایران اشاره شده است.

شلیک موشک 48N6E2 از سامانه اس 300 پی ام یو 2 ارتش چین


موشک شلیک شده از اس 300 در ایران _ به شباهت دو موشک دقت کنید
این موسسه سوئدی را می توان یکی از مراکز بسیار مهم در حوزه مطالعات در بحث مسائل نظامی شمرد. آمار بسیار دقیق و با جزئیات فراوانی هر ساله توسط این موسسه خصوصا در بحث مبادلات تسلیحاتی کشورها منتشر می شود. اهمیت این موسسه تا به آنجاست که در سال 2011 میلادی از نظر جایگاه و اثرگذاری ردیف های اول را در اعتبار سنجیهای جهانی از آن خود کرده است.
بر اساس این گزارش مورد ادعای موسسه مذکور، جمهوری اسلامی ایران 150 تیر موشک از مدل 48N6 را از روسها تحویل گرفته است.
اما این خانواده از موشک های روسی نیز خود دارای 3 عضو است که به ترتیب 150 ،200 و 250 کیلومتر برد دارند که البته مدل 250 کیلومتری در اصل برای خانواده اس 400 توسعه پیدا کرده است. با مقایسه تصاویر موشک های شلیک شده با موشک های تست شده توسط ارتش چین، می توان به این نتیجه رسید که موشک های تحویلی به ایران از نوع 48N6E2 با برد 200 کیلومتر است.
این موشک سرعتی در حدود 7 برابر سرعت صوت داشته و ارتفاع درگیری آن 28 کیلومتر است. البته ارتفاع درگیری برای مقابله با موشک های بالستیک 35 کیلومتر است. علاوه بر توان درگیری با هواپیماهای بدون سرنشین، با سرنشین و موشک های کروز، این موشک دارای توانایی های بالایی در مقابله با موشک های بالستیک نیز است.
حضور رادار جنجالی در ایران
رادار 96L6E جدیدترین عضو دیده شده از خانواده راداری به کار رفته در سامانه اس 300 تحویل شده به ایران است. اما چرا این رادار را جنجالی می نامیم ؟
این رادار در اواسط دهه 90 میلادی در روسیه به عنوان یک سامانه جایگزین برای سامانه های S-300 به منظور جایگزینی با دو رادار Tin Shield و Clam Shell که در مدل های قدیمی تر سامانه اس 300 به کار می رفتند، ارائه شده است.
این سامانه توان کشف همزمان تا 100 هدف تا فاصله 300 کیلومتری را داشته و می تواند اهداف با سرعت نهایی 2750 متر در ثانیه را شناسایی کرده و با مشخص کردن سمت، ارتفاع و مسافت آنها اطلاعات مورد نظر را به سایر واحدها مثل پست های فرماندهی دفاع یکپارچه هوایی مدل Osnova-1E، Pole-E ، Senezh-M1E و Baikal-1E و یا سامانه پست فرماندهی خود سیستم اس 300 یا رادار کنترل آتش Tomb Stone مننقل می کند.
مدل اولیه این رادار به اسم 96L6 شناخته می شود که برای اولین بار در جریان نمایشگاه ماکس سال 1997 در روسیه به نمایش در آمد.

رادار 96L6E در ایران

رادار 96L6E در پایگاه هوایی روسها در سوریه

رادار 96L6E در خدمت ارتش چین
این سامانه با تحرک بسیار بالا ظرف مدت 5 دقیقه توان فعال شدن را دارد و از مقاومت بالایی در برابر جنگ الکترونیکی دشمن برخوردار است. شرکت سازنده این رادار اعلام کرده است که این سامانه در باند C عمل می کند.
اما نکته مهم اینجاست که این رادار معمولا در خود ارتش روسیه و کنار سامانه پدافند هوایی اس 400 فعالیت می کند و مدتی پیش بود که دیده شدن یکی از همین رادارها در سوریه باعث ایجاد بحث های فراوانی در فضای مجازی مربوط به استقرار سامانه اس 400 در سوریه توسط روسها شد. این رادار به غیر از ارتش روسیه فقط در کشور چین رویت شده است.
در نهایت می توان گفت تقریبا پازل اس 300 تحویلی به ایران کامل شده است و به نوعی می توان آنرا خاص ترین اس 300 تحویل شده توسط روسیه به یک کشور دیگر دانست چراکه سامانه هایی مثل یونیورسال و رله ویتیاز به غیر از روسیه، در هیچ کشور دیگری تا به امروز مشاهده نشدند که این دو، خود نشانه ای مهم از متفاوت بودن اس 300 های تحویلی به ایران است.

.: Weblog Themes By Pichak :.