در خصوص خرید ماهی قرمز سفره هفت سین بیان کرد:مردم باید ماهی قرمز (Gold Fish) سفره هفت سین خود را از آکواریوم فروشی ها و مراکز معتبر نگهداری ماهیان و آبزیان زینتی خریداری کنند.
 
برای عید به هیچ وجه این ماهی های قرمز را نخرید/ روش نگهداری ماهی قرمز خانگی
وی با تاکید بر اینکه افراد باید با دقت کافی ماهی قرمز را خریداری کنند، اظهار داشت: یکی از ویژگی های ماهی های قرمز سالم این است که روی سطح آب شنا نمی کنند و از حباب های سطح آب برای تنفس استفاده نمی کنند، همچنین پوست آن ها شفاف و عاری از هرگونه انگل و خونریزی است و باله هایشان دارای خوردگی نیست.
 
وی تصریح کرد: شهروندان از خرید ماهی از فروشندگانی که آن‌ها را به‌صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند خودداری کنند. همچنین باید از خرید ماهیانی که در اطراف دهان یا سطح بدن لکه‌های پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آن‌ها زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده می‌شود، بدن رنگ‌پریده و لکه لکه شده دارند، لبه باله‌هایشان خورده و ساییده شده، خودداری شود.
 
این کارشناس ماهیان زینتی با بیان اینکه ماهی های قرمز سالم همراه با ماهی های دیگر و به صورت دسته جمعی شنا می کنند، عنوان کرد: اشخاص باید از نگه داری این ماهی ها در ظروف شیشه ای کوچک خودداری کنند و برای نگهداری آن ها از ظروف دهانه گشاد نسبتا بزرگ استفاده کنند تا امکان برقراری تبادل گازی مناسب وجود داشته باشد و  یک تا سه لیتر آب را برای نگهداری هر ماهی حوض سه سانتی متری اختصاص دهند. 
 
برای عید به هیچ وجه این ماهی های قرمز را نخرید/ روش نگهداری ماهی قرمز خانگی
الهی تاکید کرد: افراد برای تعویض آب ماهی باید از آب فاقد کلر استفاده کنند و حداقل چهار و برای نتیجه بهتر چهل و هشت ساعت صبر کنند تا کلر آب لوله کشی شهری از آن خارج شود، همچنین به کار بردن توری های دستی کوچک برای جا به جایی ماهی ضروری است.
 
وی توصیه کرد: اشخاص باید از تماس مستقیم با ماهی اجتناب کنند و در موقع نیاز استفاده از دستکش الزامی است، همچنین افراد باید از رهاسازی ماهی ها در رودخانه ها و منابع آب های طبیعی امتناع کنند و حتما آن ها را در آکواریوم، حوضچه جلوی منزل یا استخر و دریاچه های مستقر در پارک ها نگه داری کنند.
 
این کارشناس ماهیان زینتی تصریح کرد: از آن جایی که با افزایش دمای اتاق حلالیت اکسیژن در آب کاهش پیدا می کند، بنابراین افراد باید از نگه داری ماهی در مکان های با دمای بالا اجتناب کنند و می توانند برای جلوگیری از بروز مشکل برای ماهی آن را به داخل آکواریوم دارای پمپ هوا انتقال بدهند یا  به مدت چند ساعت تنگ ماهی را در یخچال نگه داری کنند.
 
الهی یادآور شد: افراد باید از غذا دادن زیاد به ماهی قرمز سفره هفت سین پرهیز کنند و به منظور تغذیه آن  حتما از غذاهای مخصوص ماهی موجود در آکواریوم فروشی استفاده کنند و تا حد امکان از دادن نان به ماهی خودداری کنند.


تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پیش‌تر با تاریخچه‌ی رنجروور در زومیت آشنا شده‌ایم. این خودرو که مهم‌ترین محصول لندروور محسوب می‌شود، بیش از ۴۷۷ سال است که در بازار جهانی محبوبیت دارد و امروزه در مدل‌های مختلف با بدنه و توانایی‌های فنی گوناگون تولید می‌شود. همان‌طور که همیشه از این خودرو انتظار داریم، طراحی بدنه و کابین مدل‌های جدید نسبت به زمان خود بسیار خلاقانه و نوگرا است و نه‌تنها از دیگران الگو نمی‌گیرد، که مورد تقلید رقبا هم واقع می‌شود. ولار خودروی جدیدی در سبد محصولات لندروور است که از نظر اندازه‌ی بدنه، بین ایووک (Evoque) و مدل اسپرت قرار می‌گیرد.

رنجروور ولار 2018

هرچند ولار درظاهر بیرونی، کاملا به زبان طراحی این‌روزهای رنجروور وفادار بوده، در فضای داخلی انقلابی عمل کرده است و چشم‌ها را خیره می‌کند. نمایشگر لمسی ۱۰۰ اینچی اولین چیزی است که با آن مواجه می‌شویم. داشبوردی بسیار زیبا که در عین سادگی، مدرن و آرام‌بخش است و مهم‌ترین تفاوت آن با دیگر خودروهای امروزی، استفاده نکردن از کلیدها و دکمه‌های متعدد خواهد بود. نوگرایی رنجروور در چراغ‌های تمام LED با طرح موسوم به لیزرماتریکس و دستگیره‌های لمسی شبیه آنچه در استون‌مارتین دیده‌ایم، به اوج خود می‌رسد.

رنجروور ولار 2018

ولار به گواه آزمون‌هایی که گذرانده، آیرودینامیک‌ترین رنجرووری است که تاکنون تولید شده است و برای رسیدن به این هدف، تغییرات زیادی بر جزئی‌ترین بخش‌های بدنه مثل جلوپنجره و سپر اعمال شده است تا نه‌تنها مقاومت در برابر هوا را به حداقل ممکن برسد، بلکه زیبایی اصیل این خودرو هم حفظ شود. از دیگر نکات مهم در بدنه‌ی ولار، فضای صندوق عقب ۵۵۸ لیتری آن است که در کلاس خود و در مقایسه با رقبا مثل مرسدس GLC چیزی کم‌ ندارد و با فاصله محورهای ۲.۸۷۴ متر، کابینی جادار و راحت به ارمغان می‌آورد. این خودرو همچنین توانایی بوکسل کردن تریلرهایی به وزن ۲۵۰۰ کیلوگرم را خواهد داشت.

در بحث نوآوری‌های فنی، ولار با سیستم کنترل کشش دوگانه عرضه می‌شود که به همه‌جارو (All Terrain) معروف است و می‌تواند در سه مود حداقل کنترل کشش، کنترل در سرازیری و کنترل در سراشیبی نیز گشتاور پیشرانه را هوشمندانه به دو دیفرانسیل خودرو منتقل و مدیریت کند. سیستم تعلیق و فنربندی ولار هم کاملا جدید است و می‌تواند حداقل فاصله تا زمین بین ۲۱.۳ سانتیمتر تا ۲۵.۱ سانتیمتر در نسخه‌های مختلف را تا ۶۰ سانتیمتر به دلخواه راننده افزایش دهد که در صورت استفاده از آپشن سیستم تعلیق پنوماتیک (غیر هیدرولیک با هوا) ارتفاع کف تا زمین ۶۵ سانتیمتر را هم فراهم می‌کند. این سامانه با کامپیوتر ولار هماهنگ شده است و به هنگام خاموش‌شدن خودرو، ارتفاع آن را کاهش می‌دهد تا سوار و پیاده‌شدن سرنشینان ساده‌تر شود و از سویی دیگر، به هنگام رسیدن خودرو به سرعت‌ ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت و بیشتر هم ارتفاع ولار را به حداقل برمی‌گرداند.

رنجروور ولار 2018

لندروور برای این خودروی جذاب، ۶ پیشرانه‌ی مختلف در نظر گرفته است که شامل ۴ سیلندر و ۶ سیلندر بنزینی و دیزل می‌شود و درحالی‌که قوای محرکه متنوع است، جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک ۸ سرعته ساخت ZF آلمان و سیستم انتقال‌ قدرت دودیفرانسیل دائمی (AWD) در همه‌ی مدل‌ها ثابت خواهد بود. نسل جدید پیشرانه‌های بنزینی اینگنیوم (Ingenium) لندروور برای ولار قابل سفارش است که فعلا فقط نوع ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۴۷ اسب بخار و با گشتاور ۳۶۵ نیوتن‌متر معرفی شده است و دیگر نمونه‌ی بنزینی به قدرت تقریبی ۳۰۰ اسب بخار و گشتاور ۴۰۰ نیوتن‌متر بعدا رونمایی خواهد شد. تنها پیشرانه‌ی بنزینی موجود می‌تواند ولار را ظرف ۶.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. علاوه بر اینها ۲ پیشرانه توربودیزل ۲ لیتری هم قابل سفارش هستند که شامل ۱۸۰ اسب بخار ۴۳۰ نیوتن‌متر و ۲۴۰ اسب بخار ۵۰۰ نیوتن‌متر می‌شوند.

رنجروور ولار 2018

 

مدل‌های برتر ولار با پیشرانه‌های ۶ سیلندر سوپرشارژ بنزینی و دیزل عرضه می‌شوند که جزئیات دقیق آن‌ها هنوز رسانه‌ای نشده است؛ اما مدل بنزینی قدرت ۳۷۵ اسب بخار و گشتاور ۴۵۰ نیوتن‌متر به همراه دارد که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۵.۳ ثانیه را ممکن خواهد کرد و به نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. مدل ۶ سیلندر دیزلی هم با قدرت ۲۹۶ اسب بخار، گشتاور فوق‌العاده‌ی ۷۰۰ نیوتن‌متر و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۶.۵ ثانیه فراهم می‌کند.

سطح آپشن‌های مدرن به‌کاررفته در ولار، نسبت به مدل‌های مختلف لندروور بی‌سابقه است و می‌توان آن را در میان دیگر خودورهای انگلیسی هم سرآمد دانست. از نمایشگر ۱۰ اینچی تمام‌لمسی مجهز به فناوری تاچ‌پرو (Touch Pro) که بگذریم، با کامپیوتری روبرو می‌شویم که پردازنده‌ی قدرتمند ۴ هسته‌ای ساخت اینتل را به همراه دارد و با ۶۰ گیگابایت حافظه‌ی داخلی و پشتیبانی از اینترنت 4G ارائه می‌شود. طبیعتا اینترنت خودرو قابل استفاده از طریق وای‌فای برای سرنشینان خواهد بود و ناوبری ماهواره‌ای کامل و مسیریابی آنلاین برای مقاصد خاص مثل نزدیک‌ترین هتل یا جایگاه سوخت را هم ممکن می‌کند. در واقع این نمایشگر سه ویژگی ناوبری، ارتباط تلفنی و پخش سرگرمی‌های چندرسانه‌ای در خود دارد.

رنجروور ولار 2018

نمایشگر ۸ اینچی دیگری در میان کنسول قرار گرفته است که آن هم تمام‌لمسی است و صرفا برای کنترل سیستم‌های فنی رنجروور در نظر گرفته شده است که هشدارهای هواشناسی را هم شامل می‌شود. از جمله مهم‌ترین تنظیماتی که با این نمایشگر قابل دسترسی خواهد بود، کنترل کشش، تغییر صندلی‌های برقی، حالت رانندگی و مصرف سوخت همراه با تهویه‌ی مطبوع است. دو کلید گردشی زیر این نمایشگر برای تنظیم صدای خروجی از سیستم صوتی و درجه حرارت محیط استفاده می‌شوند که توانایی سوئیچ‌کردن راننده بین حالت‌های مختلف رانندگی و کنترل کشش نیز فراهم می‌کند.

طبق معمول سطح آپشن‌های قابل سفارش برای محصلات لندروور تنوع بالایی دارد و این شرکت معمولا در مقابل ولخرجی مشتریان، چیزی کم‌ نخواهد گذاشت. به عنوان مثال ۴ نوع سیستم صوتی برای ولار موجود است که بهترین نوع از برند مطرح انگلیسی مریدیان (Meridian) خروجی ۱۶۰۰ وات را با ۲۳ بلندگو فراهم می‌کند. علاوه بر این، ۲ نمایشگر بزرگ ۸ اینچی با قابلیت اتصال USB نیز مخصوص سرنشینان عقب در نظر گرفته شده است که پشت صندلی‌های ردیف اول نصب می‌شود. رینگ‌های ۲۰ تا ۲۲ اینچ با طرح‌های گوناگون دیگر آپشن لوکس این خودرو محسوب می‌شود، درحالی‌که ۴ نوع چراغ مختلف برای جلو و عقب همراه با چند مدل مه‌شکن که همگی تمام LED هستند نیز برای آن قابل سفارش است که گران‌ترین مدل تا ۵۵۰ متر روشنایی را ممکن می‌کند.

رنجروور ولار 2018

از امکانات رفاهی که بگذریم، آپشن‌های ایمنی روز دنیا، مثل ترمز اتوماتیک، رادار ۳۶۰ درجه، کروز کنترل هوشمند، هدایت خودکار بین خطوط، سنسورهای متعدد، تشخیص عابران پیاده و پارک دوبل خودکار نیز برای ولار پیش‌بینی شده است. وینچ و امکانات مربوط به یدک‌کش هم آپشن‌های سنتی رنجروور هستند که مسلما برای ولار همراه با امکانات تجهیز آن برای مسیرهای سخت و سفرهای خارج جاده‌ای (Off Road) قابل سفارش خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود آستانه‌ی قیمت ولار بسیار رقابتی و نزدیک به ۵۰ هزار دلار باشد و نسخه‌های فول‌آپشن تا ۱۰۰ هزار دلار فروخته شوند، درحالی‌که نمونه‌های تولید محدود یا اصطلاحا نسخه‌های خاص (Special Edition) که لندروور همیشه برای محصولاتش عرضه می‌کند نیز برای ولار با عنوان نسخه‌‌ی اولیه (First Edition) با قیمتی در حدود ۱۳۰ هزار دلار به زودی رونمایی شود.

رنجروور ولار 2018

 

در پایان این مطلب علاوه بر والپیپرها زیبای رنجروور ولار که با کیفیت اصلی برای شما قرار داده شده است، می‌توانید بیننده‌ی فیلم کوتاه و دیدنی تیزر رسمی این خودرو نیز باشید.

دانلود با کیفیت 360p   720p   1080p



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

این روزها اغلب در مورد بخش بیرونی گوشی‌ هوشمند از جمله زبان طراحی، مواد اولیه و ارگونومی صحبت می‌کنیم. اما در بخش داخلی گوشی‌ هوشمند چه می‌گذرد؟ اگر شما هم از جمله گیک‌هایی هستید که به قطعات و اجزای داخلی گوشی‌ها نیز اهمیت می‌دهید، در این مطلب با زومیت همراه باشید تا شما را با تمامی اجزای داخلی گوشی‌های هوشمند مدرن و  اهمیت و کاربرد هر یک از این اجزا آشنا کنیم.

صفحه‌نمایش (Display)

اگرچه شاید در نگاه اولی این بخش یکی از اجزای بیرونی گوشی‌ هوشمند به‌نظر برسد اما این قطعه بخش داخلی هم دارد. از آنجا که تمامی تعاملات ما با گوشی‌های هوشمندمان از طریق نمایشگر انجام می‌شود، می‌توان گفت این قطعه تقریبا مهم‌ترین بخش گوشی است. صفحه‌نمایش‌ها در ابعاد و رزولوشن‌های مختلفی تولید می‌شوند. ابعاد رایج امروزی نمایشگر گوشی‌های هوشمند بین ۴.۷ تا ۵.۵ اینچ است و وضوح تصویری این نمایشگرها معمولا ۱۲۸۰ در ۷۲۰، ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ و ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است.

دو نوع تکنولوژی اصلی صفحه‌نمایش وجود دارد: ال‌سی‌دی (LCD) و ال‌ای‌دی (LED). در نوع اول می‌توان از صفحه‌نمایش‌های کریستال مایع یا آی‌پی‌اس استفاده کرد. این دو نوع نمایشگر همانند پنل‌های ال‌سی‌دی‌ ارزان‌قیمت مشکل زاویه‌ی دید ندارند. دومین نوع نمایشگرها بر پایه‌ی صفحه‌نمایش‌ AMOLED کار می‌کنند. امولد در واقع سرنام «Active Matrix Organic Light-Emitting Diode» به معنای شبکه‌ی فعالی دیودهای اُرگانیک تابنده‌ی نور است. برای آشنایی کامل با فناوری امولد می‌توانید به این مطلب در زومیت مراجعه کنید.

lcd - led

(ساختار پیکسل‌های ال‌سی‌دی و اولد به طور قابل توجهی متفاوت است و همین مورد، دلیل ارائه‌ی نتایج بصری متفاوت می‌شود.)

نمایشگرهای ال‌سی‌دی نور زمینه‌ را از فیلترهای پلاریزه، یک ماتریس کریستا و یک سری فیلتر‌های رنگی رد می‌کنند. بر اساس ولتاژ ورودی، کریستال‌ها می‌توانند در زوایای مختلفی قرار بگیرند که از این طریق، زاویه‌ی نور پولاریزه تنظیم می‌شود. در مجموع، این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که نمایشگر ال‌سی‌دی بتواند میزان هر یک از نور‌های قرمز، سبز و آبی را کنترل کند

صفحه‌نمایش‌های امولد روش کارکرد متفاوتی دارند. پیکسل‌ها در این نوع نمایشگر‌ شامل گروه‌هایی از دیود نوری هستند که باعث تاباندن نور به سطح می‌شوند. مزیت صفحه‌نمایش‌های اولد نسبت به نمایشگرهای آی‌پی‌اس این است که برای به‌نمایش در آوردن رنگ مشکی، پیکسل‌ها در واقع خاموش می‌شوند و به همین دلیل رنگ مشکی در این پنل‌ها با عمق بیشتری نمایش می‌یابد و نسبت کنتراست هم بالا می‌رود. خاموش شدن پیکسل‌ها در این شرایط همچنین به افزایش عمر باتری کمک می‌کند.

باتری (Battery)

باتری

تمامی انرژی‌ مورد نیاز برای کارکرد بخش‌های مختلف گوشی‌ هوشمند شما از باتری تأمین می‌شود. امروزه باتری‌ها به دو شکل در دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالت اول باتری قابل تعویض است؛ یعنی می‌توانید در صورت تمام شدن شارژ باتری آن را با یک باتری پر تعویض کنید. اما در حالت دوم باتری توسط کاربران به‌راحتی قابل تعویض نیست و باید توسط افراد ماهر انجام شود. ظرفیت باتری‌ همیشه یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های آن است. امروزه بیشتر گوشی‌های هوشمند ۵.۵ اینچی از باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت بهره می‌برند. علاوه بر این، شرکت‌های مختلف از تکنولوژی‌های متفاوتی برای شارژ باتری گوشی‌ها استفاده می‌کنند ولی یکی از پراستفاده‌ترین فناوری‌ها، Quick Charge (شارژ سریع) کمپانی کوالکام است. همچنین بیشتر باتری‌های مورد استفاده در گوشی‌های امروزی از نوع لیتیوم-‌یونی هستند؛ با این نوع باتری‌ها دیگر نگرانی‌های قبلی در مورد روش شارژ یا زود خالی شدن باتری پس از مدتی استفاده از آن وجود ندارد.

چیپ‌ست (SoC)

گوشی‌ هوشمند شما همانند تمامی رایانه‌ها نیاز به یک واحد پردازش مرکزی (CPU) دارد تا بتواند نرم‌افزارهای مورد نظر مثل اندروید را اجرا کند. اما سی‌پی‌یو به تنهایی از پس انجام این کار برنمی‌آید. بدین منظور اجزای دیگری برای پردازش گرافیک، پردازش‌های مربوط به ارتباطات و مالتی‌مدیا نیاز است. تمامی این بخش‌های پردازشی در کنار هم، چیپ‌ست نامیده می‌شود.

چیپ ست

بزرگ‌ترین تولیدکنندگان چیپ‌ست‌های موبایلی کوالکام، سامسونگ، مدیاتک و هواوی هستند. کوالکام پردازنده‌هایی با نام اسنپدراگون تولید می‌کند؛ این شرکت شاید در حال حاضر بزرگ‌ترین کمپانی تولیدکننده‌ی چیپ‌ست‌های موبایلی برای گوشی‌های هوشمند اندروید باشد. پس از کوالکام، شرکت سامسونگ را داریم که چیپ‌ست‌هایی با نام اکسینوس تولید می‌کند. مدیاتک نیز بیشتر به عنوان سازنده‌ی چیپ‌ست‌های رده‌پایین و میان‌رده شناخته می‌شود. این کمپانی چینی پردازنده‌های ارزان‌قیمتی با نام Helio تولید می‌کند که در بسیاری از گوشی‌های پایین‌رده و اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نهایت شرکت های‌سیلیکون که پردازنده‌های سری کرین را تولید می‌کند. البته همانطور که احتمالا می‌دانید، کمپانی های‌سیلیکون اکنون یکی از برندهای زیر‌مجموعه‌ی هواوی است.

واحد پردازش مرکزی (CPU)

بیشتر گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم‌عامل‌ اندروید، آی‌اواس و ویندوزفون از معماری پردازشی کمپانی آرم (ARM) استفاده می‌کنند. معماری آرم با معماری اینتل تفاوت دارد. همانطور که می‌دانید سی‌پی‌سی‌های مورد استفاده در رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ‌ها اکثرا از معماری اینتل استفاده می‌کنند. معماری آرم به‌منظور کاهش مصرف انرژی در موبایل‌ها طراحی شده و جالب است بدانید که این معماری حتی در زمان گوشی‌های ساده‌ی موبایلی نیز وجود داشته است.

در کل دو نوع معماری آرم برای سی‌پی‌یو وجود دارد: پردازنده‌هایی که توسط آرم طراحی شده‌اند و پردازنده‌های طراحی‌شده توسط دیگر کمپانی‌ها. آرم چندین طراحی برای هسته‌های سی‌پی‌یوها ارائه داده است که همگی با برند کورتکس شناخته می‌شوند. از جمله این طراحی‌ها می‌توان به کورتکس A53، کورتکس A57 و کورتکس A73 اشاره کرد. شرکت‌هایی چون کوالکام، سامسونگ، مدیاتک و هواوی از طراحی‌های یادشده در تولید چیپ‌ست‌های خود بهره می‌برند. به عنوان مثال چیپ‌ست کرین ۹۶۰ هواوی مجهز به چهار هسته از نوع کورتکس A53 و چهار هسته از نوع کورتکس A73 است. این هسته‌ها بر اساس ترتیبی به نام HMP (پردازش ناهمگن چندگانه) کار می‌کنند.

سی پی یو

آرم، لایسنس معماری‌های خود را به شرکت‌های دیگر می‌فروشد تا بدین طریق کمپانی‌ها بتوانند هسته‌های پردازشی سازگار با معماری آرم تولید کنند. کوالکام، سامسونگ و اپل همگی از جمله شرکت‌هایی هستند که لایسنس معماری‌های مخصوص به خود دارند. این یعنی هسته‌هایی با معماری Mongoose یا M1 در پردازنده‌ی اکسینوس ۸۸۹۰ سامسونگ به طور کامل با معماری آرم همخوانی دارند، اما این هسته‌ها توسط آرم طراحی نشده‌اند. همانطور که احتمالا متوجه شده‌اید معماری M1 توسط سامسونگ طراحی شده است.

کوالکام سابقه‌ای طولانی در طراحی هسته‌های سفارشی دارد که از جمله می‌توان به هسته‌ی ۳۲ بیتی Krait اشاره کرد که در پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۰۱ مورد استفاده قرار گرفته‌ است. علاوه بر این، هسته‌ی ۶۴ بیتی Kryo که در اسنپدراگون ۸۲۰ به کار رفته، توسط کوالکام طراحی شده است. اخیرا کمپانی آرم ایده‌ی یک هسته‌ی نیمه سفارشی را مطرح کرده است که با بهره بردن از این ایده، کوالکام می‌تواند از هسته‌های استاندارد آرم مثل کورتکس A73 در کنار هسته‌های نیمه‌سفارشی استفاده کند. در طراحی نیمه‌سفارشی، المان‌های اساسی طراحی استاندارد هسته‌ها حفظ شده است؛ ولی برخی از ویژگی‌های آن مورد ویرایش قرار گرفته و همین امر باعث می‌شود این دو استاندارد متفاوت باشند. هسته‌های اسنپدراگون ۸۳۵ از نوع Kryo هستند؛ این هسته‌ها از طراحی نیمه‌سفارشی بر پایه‌ی تکنولوژی کورتکس بهره می‌برند.

cpu

پردازنده‌ی گرافیکی (GPU)

واحد پردازش گرافیکی در واقع یک موتور گرافیکی اختصاصی است که در اصل برای گرافیک‌های سه‌بعدی طراحی شده؛ ولی در کنار این فعالیت، گرافیک‌های دو بعدی را نیز پردازش می‌کند. جی‌پی‌یو از اطلاعات سه‌گانه در کنار یک سری کدهای نرم‌افزاری استفاده می‌کند تا محیط‌های سه‌بعدی را در نمایشگرهای دو بعدی تولید کند. البته روش کارکرد جی‌پی‌یو جزئیات بیشتری دارد ولی در این مطلب هدف ما آشنایی کلی با اجزای داخلی گوشی‌ هوشمند است و به همین دلیل مبحث را از این بیشتر باز نمی‌کنیم.

در حال حاضر سه کمپانی در زمینه‌ی ساخت پردازنده‌های گرافیکی موبایلی بیشتر شناخته‌ شده‌اند: کمپانی آرم با پردازنده‌ی گرافکی Mali، کمپانی کوالکام با پردازنده‌ی گرافیکی آدرینو و کمپانی Imagination با پردازنده‌ی پاور وی‌آر. البته مورد سوم در دنیای دستگاه‌های اندرویدی چندان شناخته شده نیست؛ اما کمپانی اپل مدت‌ها است در تولید آیفون و آیپدهای خود از پردازنده‌ی پاور وی‌آر بهره می‌برد.

پردازنده‌ی گرافیکی آرم بر اساس سه معماری اصلی تولید می‌شوند: اولین مورد Utgard است که در پردازنده‌های گرافیکی مختلفی چون Mali-400 و Mali-470 و ... مورد استفاده قرار گرفته است. مورد دوم Midgard نام دارد که یک معماری جدید محسوب می‌شود و از مدل سایه‌زنی یکپارچه و OpenGL ES 3.0 پشتیبانی می‌کند. سومین معماری Bifrost نام دارد. اگر در مورد نام این معماری‌ها کنجکاو هستید، بد نیست بدانید که نام‌گذاری آن‌ها بر اساس اساطیر اسکاندیناوی (شمال اروپا) انجام شده است. هر کسی که فیلم‌هایی چون ثور (Thor) را دیده باشد، قطعا Bifrost را به عنوان یک پل رنگی بین Midgard و Asgard به یاد خواهد آورد. در حال حاضر فقط دو پردازنده‌ی گرافیکی بر اساس Bifrost تولید می‌شود که یکی Mali-G71 (موجود در پردازنده‌ی کرین ۹۶۰) و دیگری Mali-G51 است.

پردازنده‌ی گرافیکی آدرینو ۵۳۰ کوالکام در چیپ‌ست‌های اسنپدراگون ۸۲۰ و اسنپدراگون ۸۲۱ به کار گرفته شده است و چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۳۵ از پردازنده‌ی گرافیکی آدرینو ۵۴۰ بهره می‌برد. آدرینو ۵۴۰ بر پایه‌ی معماری مشابه معماری آدرینو ۵۳۰ ساخته شده است؛ اما بهبودهایی در آن اعمال شده که باعث می‌شود پردازش‌های گرافیکی آن نسبت به نسل قبلی‌اش تا ۲۵ درصد بهتر انجام شود. پردازنده‌ی گرافیکی آدرینو ۵۴۰ کوالکام به طور کامل از دایرکت‌ایکس ۱۲، OpenGL ES 3.2، OpenCL 2.0 و API-های گرافیکی ولکان پشتیبانی می‌کند. از دیگر مشخصات این پردازنده‌ی گرافیکی می‌توان به پشتیبانی از پلتفرم‌ واقعیت مجازی Daydream گوگل اشاره کرد.

ام‌ام‌یو (MMU)

این بخش از نظر فنی جزئی از سی‌پی‌یو محسوب می‌شود، اما اشاره به واحد مدیریت حافظه (MMU)  اهمیت زیادی دارد؛ چراکه این قسمت نقش بسیار مهمی در فعال کردن استفاده از حافظه‌ی مجازی ایفا می‌کند. برای کارکرد صحیح حافظه‌ی مجازی، باید از نقشه‌یابی بین آدرس‌های فیزبکی و آدرس‌های مجازی حافظه‌ بهره گرفته شود.

نقشه‌یابی بین آدرس‌های فیزیکی و آدرس‌های مجازی توسط MMU انجام می‌شود. البته بدین منظور کرنل نیز کمک زیادی به MMU می‌کند که در سیستم‌عامل اندروید به معنای لینوکس است. کرنل به MMU می‌گوید که در هنگام تلاش پردازنده برای دسترسی به آدرس‌های مجازی، از چه نقشه‌هایی استفاده کند و MMU به طور خودکار آن را به آدرس‌های فیزیکی واقعی هدایت می‌کند.

مزایای استفاده از حافظه‌ی مجازی به شرح زیر هستند:

  • برای اپلیکشین‌ها مهم نیست که در حافظه‌ی فیزیکی رم اجرا شوند.
  • اپلیکیشن‌ها فقط به فضای آدرس خود دسترسی دارند و نمی‌توانند در فضای آدرس سایر اپلیکیشن‌ها دخالت کنند.
  • نیازی نیست که یک اپلیکیشن در بلاک‌های به هم پیوسته‌ی حافظه نگه‌داری شود و همین موضوع باعث می‌شود تا بتوان از حافظه‌های چند صفحه‌ای برای نگه‌داری اپلیکیشن‌ها استفاده کرد.

کش L1 و L2

اگرچه ما فکر می‌کنیم که RAM سرعت بالایی دارد و اگرچه سرعت این بخش نسبت به حافظه‌ی داخلی بسیار بیشتر است؛ اما در مقایسه با سرعت داخلی سی‌پی‌یو، سرعت رم بسیار کم است. در واقع پردازنده‌ها برای کارکرد صحیح به حافظه‌هایی احتیاج دارند که سرعتی در حد سرعت خود پردازنده داشته باشند. نسخه‌های رونوشت شده‌ی محلی از داده‌ها را که از رم ارسال می‌شوند، می‌توان در حافظه‌های کش نگه‌داری کرد. اگر مدیریت حافظه‌ی کش به‌درستی انجام شود و به‌درستی از آن استفاده شود، این حافظه می‌تواند به میزان قابل توجهی در عملکرد چیپ‌ست‌ها بهبود ایجاد کند.

حافظه‌ی کش که با سرعتی معادل سرعت سی‌پی‌یو فعالیت می‌کند با نام کش سطح یک (Level 1 Cache) شناخته  می‌شود. سرعت این حافظه‌ی سریع و همانطور که گفتیم، در حد سرعت پردازنده است. طبیعتا هر هسته‌ی پردازنده‌ حافظه‌ی کش کوچک L1 مخصوص به خود دارد. اما حافظه‌ی کش L2 کمی بزرگ‌تر از L1 است و در رده‌ی مگابایت قرار دارد. این حافظه‌ می‌تواند ۴ مگابایت یا حتی بیشتر باشد. در هر صورت کش L2 سرعت کمتری دارد که همین مشخصه نشان از ارزان‌تر بودن تولید این حافظه است. این حافظه به تمام هسته‌های پردازنده سرویس می‌دهد و یک کش یکپارچه برای کل چیپ‌ست محسوب می‌شود.

ایده‌ این است که اگر داده‌ی مورد نظر در حافظه‌ی کش L1 موجود نبود، آنگاه در حافظه‌ی کش L2 به دنبال آن داده جستجو شود و در غیر این صورت کل حافظه برای دسترسی به داده‌ی مورد نظر بررسی شود. اگرچه حافظه‌ی L2 نسبت به حافظه‌ی کش L1 سرعت کمتری دارد اما باز هم نسبت به حافظه‌ی اصلی دستگاه سرعت بالاتری دارد. همچنین به دلیل حجم بیشتر کش L2، احتمال یافتن داده‌ی مورد نظر در آن بیشتر است.

l1 l2 cache

یک هسته در پردازنده مثل کورتکس A72 دارای ۴۸ کیلوبایت حافظه‌ی ساختاری کش L1 و ۳۲ کیلوبایت حافظه‌ی کش L1 دارد. تولیدکنندگان چیپ‌ست‌های موبایلی می‌توانند بین ۵۱۲ کیلوبایت تا ۴ مگابایت ظرفیت برای کش L2 در نظر بگیرند.

پردازنده‌ی نمایشگر و پردازنده‌ی ویدیو

چند بخش سخت‌افزاری دیگر در چیپ‌ست‌ها وجود دارند که به طور پیوسته با پردازنده‌‌ی اصلی (CPU) و پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) کار می‌کنند. یک پردازنده‌ی نمایشگر در چیپ‌ست‌ها وجود دارد که اطلاعات پیسکلی را از حافظه دریافت و آن را به پنل نمایشگر اعلام می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به پردازنده‌ی نمایشگر Mali-DP650 کمپانی آرم اشاره کرد. این پردازنده امکانات فرا-پردازشی زیادی ارائه می‌دهد که از جمله می‌توان به چرخش، تقسیم صفحه، پشتیبانی از 4K و بهبود کیفیت تصاویر اشاره کرد. علاوه بر این، پردازنده‌های نمایشگر از تکنولوژی‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز پشتیبانی می‌کنند که از جمله می‌توان به پروتکل فشرده‌سازی بافر فریم آرم (AFBC) اشاره کرد. در واقع AFBC یک پروتکل فشرده‌سازی تصویر و فرمت است و حجم اطلاعاتی را که بین بلاک‌های IP و چیپ‌ست رد و بدل می‌شوند، کاهش می‌دهد. هر چه داده‌های منتقل شده کمتر باشند، مسلما مصرف انرژی کاهش می‌یابد.

Video Proccessor

در حالی‌که پردازنده‌ی گرافیکی به منظور پردازش‌های سه‌بعدی شناخته شده است، یک بخش دیگر برای کدگشایی و نیز کدگذاری ویدیوها وجود دارد. اگر بخواهید فیلمی در یوتیوب یا نت‌فلیکس مشاهده کنید، داده‌های ویدیویی فشرده باید ابتدا کدگشایی شوند تا قابلیت پخش در نمایشگر داشته باشند. این بخش توسط نرم‌افزار انجام می‌شود؛ اما روش بهینه‌تر استفاده از نرم‌افزار در کنار سخت‌افزار است. اگر از دوربین گوشی خود برای چت تصویری یا مکالمه‌ی ویدیوی استفاده می‌کنیدنیز اطلاعات ویدیویی باید ابتدا رمزنگاری شوند. مجددا این کار به واسطه‌ی نرم‌افزار قابل انجام است، اما روش بهتر برای انجام آن استفاده از سخت‌افزار است. آرم از تکنولوژی پردازش ویدیویی تأمین‌کنندگان در جدیدترین و قدرتمند‌ترین پردازنده‌ی ویدیوی‌ خود موسوم به Mali-V61 بهره گرفته است. این پردازشگر ویدیویی از روش رمزنگاری ویدیویی HEVC و روش کدگشایی/رمزنگاری VP9 و نیز کدک‌های استانداردی چون H.264، MP4، VP8، VC-1، H.263 و Real پشتیبانی می‌کند.

حافظه و فضای ذخیره‌سازی

یک چیپ‌ست بدون حافظه‌ی دسترسی تصادفی (RAM) یا حافظه‌ی ثابت نمی‌تواند فعالیت داشته باشد. حداقل رم مورد نیاز برای یک گوشی‌ هوشمند ۶۴ بیتی مجهز به اندروید ۷.۰ نوقا معادل ۲ گیگابایت است؛ اما با این وجود امروزه دستگاه‌هایی تولید شده‌اند که مقادیر بیشتری رم در اختیار کاربران قرار داده‌اند. رم در واقع یک ناحیه‌ی کاری برای اجرای سیستم‌عامل اندروید و اجرای اپلیکیشن‌های مورد استفاده‌ی کاربران است. هنگامی که در حال کار با یک اپلیکیشن هستید، در این حالت به اصطلاح می‌گویند اپلیکیشن مورد نظر در حالت پیش‌زمینه (Foreground) است؛ اما پس از اینکه یک اپلیکیشن جدید باز می‌کنید، اپلیکیشن قبلی در حالت پس‌زمینه (Background) قرار خواهد گرفت. در مواقعی که بین اپلیکیشن‌های مختلف جابه‌جا می‌شوید، در واقع اپ‌ها را به حالت پس‌زمینه و پیش‌زمینه تغییر می‌دهید. برای جابه‌جایی بین اپلیکیشن‌ها می‌توانید از کلید دسترسی به اپ‌های اخیر استفاده کنید. هر چه تعداد اپلیکیشن‌های بازشده بیشتر باشد، مقدار بیشتری از رم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نهایت پس از پر شدن کامل ظرفیت رم دستگاه، سیستم‌عامل اندروید به طور خودکار اپلیکیشن‌های قدیمی‌تر را از حافظه‌ی رم خارج می‌کند تا اپلیکیشن‌های جدیدتر بتوانند از فضای رم بهره ببرند. هر چه میزان رم گوشی‌ هوشمند شما بیشتر باشد، می‌توانید اپلیکیشن‌های بیشتری را به طور همزمان در پس‌زمینه در حالت اجرا قرار دهید. عملکرد سیستم‌عامل آی‌اواس و اندروید از این جهت کمی متفاوت است.

mobile ram

گوشی‌های هوشمند از نوع خاصی رم استفاده می‌کنند که مصرف انرژی آن نسبت به رم‌ رایانه‌ شخصی بسیار کمتر است. در رایانه‌های رومیزی می‌توانید انواع رم‌های دی‌دی‌آر ۳ یا دی‌دی‌آر ۴ را مشاهده کنید، اما در لپ‌ تاپ عموما از رم‌های ال‌پی‌دی‌دی‌آر یا ال‌پی‌دی‌دی‌آر ۴ استفاده می‌شود. همچنین در موبایل‌ها از رم  ال‌پی‌دی‌دی‌آر ۴۴ با ولتاژی کمتر استفادهه می‌شود. در دستکاپ‌ رم PDDR4 سریع‌تر از رم LPDDR333 است.

گوگل پیشنهاد کرده است که گوشی‌های هوشمند اندروید حداقل ۳ گیگابایت فضای خالی برای اپلیکیشن‌ها، داده‌ها و محتوای مالتی‌مدیا داشته باشند. این یعنی حداقل حافظه‌ی داخلی گوشی باید ۸ گیگابایت باشد. البته ما پیشنهاد نمی‌کنیم که یک گوشی‌ هوشمند با حافظه‌ی داخلی ۸ گیگابایتی خریداری کنید؛ چرا که این میزان حافظه‌ی داخلی بسیار کم است. به‌ نظر می‌رسد برای کارکرد صحیح و بدون مشکل، حافظه‌ی داخلی ۱۶ گیگابایتی حداقل میزان فضای ذخیره‌سازی برای گوشی‌ها است. برخی گوش‌ها کمتر از این میزان حافظه‌ی ذخیره‌سازی ارائه می‌دهند و برخی دیگر حافظه‌ی داخلی بسیار حجیمی دارند. تولیدکنندگان معمولا حافظه‌ی داخلی محصولات خود را بین ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ و حتی بیشتر در نظر می‌گیرند. باید توجه داشته باشید که ۴ گیگابایت از حافظه‌ی داخلی گوشی‌های هوشمند توسط سیستم‌عامل اندروید و اپلیکیشن‌های از پیش‌ نصب شده اشغال می‌شود. در برخی از گوشی‌های هوشمند به دلیل تعداد زیاد اپلیکیشن‌های پیش‌فرض، گاهی تا ۸ گیگابایت از حافظه‌ی داخلی دستگاه اشغال می‌شود. البته دلایل دیگری هم وجود دارد که باعث اشغال شدن بیشتر حافظه‌ی داخلی گوشی‌های هوشمند می‌شوند که از جمله می‌توان به سفارشی‌سازی اندروید اشاره کرد. اما مسلما همه انتظار داریم وقتی یک گوشی‌ با حافظه‌ی داخلی ۳۲ گیگابایتی معرفی می‌شود دقیقا همین میزان حافظه‌ی داخلی در اختیار کاربر قرار گیرد.

بسیاری از گوشی‌های هوشمند اندروید خوشبختانه از کارت حافظه‌ی جانبی میکرو اس‌دی پشتیبانی می‌کنند. البته این ویژگی در تمامی گوشی‌ها ارائه نمی‌شود ولی در صورتی که دستگاه شما از کارت اس‌دی پشتیبانی کند، می‌توانید حافظه‌ی داخلی آن را با صرف هزینه‌ای اندک به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

اتصالات

کلمه‌ی «گوشی» در گوشی‌ هوشمند به ما یادآوری می‌کند که این دستگاه‌ در واقع برای چه منظوری ساخته شده است. مهم‌ترین ویژگی گوشی‌های هوشمند برای برقراری ارتباط است. این محصولات امکانات ارتباطی مختلفی در اختیار کاربران قرار می‌دهند که از جمله می‌توان به ۳جی، ۴جی، ال‌تی‌ای، وای‌فای، بلوتوث و ان‌اف‌سی اشاره کرد. برای استفاده از تمامی این پروتکل‌ها به سخت‌افزار مخصوص، مودم‌ها و چیپ‌های کمکی دیگر نیاز است.

modem

مودم‌ها

تمامی تولیدکنندگان بزرگ چیپ‌ست‌های موبایلی، مودم 4G LTE روی چیپ‌های خود قرار می‌دهند. کوالکام احتمالا از این نظر بزرگ‌ترین شرکت دنیا محسوب می‌شود؛ اما با این حال سامسونگ و هواوی با فاصله‌ای اندک پس از کوالکام قرار می‌گیرند. چیپ‌ست‌های مدیاتک از جدیدترین فناوری‌های LTE پشتیبانی نمی‌کنند اما این شرکت بازارهای متفاوتی نسبت به سه‌شرکت مورد بحث در نظر دارد. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که تا وقتی اپراتور موبایلی شما از LTE پشتیبانی نکند، دستگاه شما حتی با داشتن جدیدترین مودم‌های 4G LTE عملا نمی‌تواند از این فناوری بهره ببرد.

جدیدترین و بهترین مودم 4G LTE کوالکام هم اکنون اسنپدراگون X16 LTE است. مودم X16 LTE با فرآیند ۱۴ نانومتری FinFET ساخته شده و طراحی آن به نحوی انجام شده است تا سرعت دانلود LTE Cat.16 را ارائه دهد. برای یادآوری باید اشاره کنیم که در LTE Cat.16 سرعت دانلود معادل یک گیگابیت بر ثانیه است. علاوه بر این مودم جدید کوالکام از سرعت ارتباطی دان‌لینک (Downlink) با 4x20MHz در طیف FDD و TDD با 256-QAM پشتیبانی می‌کند و سرعت آپ‌لینک (Uplink) نیز 2x20MHz با 64-QAM است.

در جدول زیر می‌توانید مروری کلی بر مودم‌های جدید LTE کوالکام داشته باشید:

 مودم X16 مودم X12  مودم X10
دان‌لینک 4x 20MHz CA

256-QAM

4x4 MIMO, دو اپراتور

3x 20MHz CA

256-QAM

4x4 MIMO, یک اپراتور

3x 20MHz CA

64-QAM

آپ‌لینک 2x 20MHz CA

64-QAM

2x 20MHz CA

64-QAM

1x 20MHz

16-QAM

ال‌تی‌ای همراه LTE FDD

LTE TDD

LTE-U

LAA

LTE Broadcast

LTE FDD

LTE TDD

LTE-U

LWA

LTE Broadcast

LTE FDD

LTE TDD

LTE Broadcast

چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۳۵ اسنپدراگون ۸۲۰/۸۲۱ اسنپدراگون ۸۱۰/۸۰۸
نهایت سرعت دانلود ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه
نهایت سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه ۵۰ مگابیت بر ثانیه

علاوه بر این چیپ‌هایی برای بلوتوث، ان‌اف‌سی و وای‌فای وجود دارند. این چیپ‌ها توسط شرکت‌هایی مثل NXP و یا Broadcom تولید می‌شوند.

پردازنده‌ی سیگنال تصاویر دوربین

بیشتر گوشی‌های هوشمند امروزی از دو دوربین بهره می‌برند که یکی در جلو و دیگری در بخش پشتی قرار داده شده است. این دوربین‌ها از سه بخش تشکیل شده‌اند: سنسور، لنز و پردازنده‌ی تصویر. برخی از گوشی‌ها مجهز به سنسورهای دوگانه (و لنزهای دوگانه) هستند تا دوربین بتواند در شرایط نوری نامناسب هم عملکرد خوبی داشته باشد. علاوه بر این وجود دو دوربین برای ایجاد عمق بیشتر در تصاویر کاربرد دارد.

شما احتمالا با شخصیت سنسور اصلی دوربین‌های گوشی‌های هوشمند آشنایی دارید. قدرت این سنسور بر حسب مگاپیکسل تعیین می‌شود. در واقع این مشخصه به شما می‌گوید که رزولوشن سنسور چقدر است و هر چه این عدد بزرگ‌تر باشد یعنی تصویر نهایی، رزولوشن بالاتری خواهد داشت. در هر صورت تعداد مگاپیکسل‌ها فقط یک بخش داستان را به ما اعلام می‌کند. برای فهمیدن عملکرد واقعی سنسورهای دوربین به کار گرفته شده در گوشی‌های هوشمند باید فاکتورهای دیگری را هم مدنظر قرار داد.

یکی از مهم‌ترین اجزای مؤثر در کیفیت تصاویر تولیدشده توسط دوربین گوشی‌ها، پردازنده‌ی سیگنال تصویر است. این بخش معمولا در دل چیپ‌ست موبایلی قرار داده می‌شود و وظیفه‌ی آن پردازش داده‌های ارسالی دوربین و تبدیل این داده‌ها به یک تصویر است. پردازنده‌ی تصویری مسئول انجام کارهایی چون اعمال افکت HDR است؛ اما همچنین می‌تواند کارهای دیگری چون رفع نویز تصاویر را انجام دهد. از دیگر وظایف پردازشگر تصویر دوربین می‌توان به تنظیم خودکار گشودگی دیافراگم لنزهای تکی و دوگانه، تنظیم خودکار نور سفید و پردازش رنگ‌ها و نیز تثبیت‌ دیجیتال تصاویر اشاره کرد.

image proccessor

اگر دوربین گوشی‌ هوشمند خود را حتی به میزان بسیار کم جابه‌جا کنید، به احتمال زیاد تصویر ثبت شده در آن لحظه محو خواهد شد. در بیشتر مواقع تصاویر محوشده، عکس‌های بدی به‌نظر می‌رسند. کانن در این مورد می‌گوید تکان خوردن دوربین باعث کاهش شفافیت تصویر می‌شود. به همین دلیل در برخی از گوشی‌های هوشمند از تثبیت‌گر اپتیکال تصویر (OIS) بهره گرفته شده است. این فناوری باعث کاهش تاثیر لرزش دست خواهد شد و در نتیجه تصاویر ثبت شده در اثر لرزش دست محو نخواهند شد و با جزئیات و کیفیت بیشتر تولید می‌شوند.

صوت

صدا بخشی مهم در تجربه‌ی کاربری گوشی‌های هوشمند است. صدا برای برقراری تماس‌ها، بازی کردن و تماشای ویدیو و نیز گوش دادن به موسیقی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل خروجی تولیدشده توسط گوشی‌ها باید کیفیت مناسبی داشته باشد.

DSP و DAC

DSP سرنام Digital Signal Processor به معنی پردازنده‌ی سیگنال دیجیتال است. این قطعه‌ی سخت‌افزاری به طور مخصوص برای دستکاری سیگنال‌های صوتی طراحی شده است. به عنوان مثال پردازش‌های مربوط به اکولایزر توسط DSP انجام می‌شوند. DSP کوالکام با نام Hexagon شناخته می‌شود. البته این بخش اگرچه یک DSP نامیده می‌شوند، اما کارهای دیگری نیز انجام می‌دهد که از جمله می‌توان به بهبود کیفیت تصاویر، استفاده در حوزه‌ی واقعیت افزوده و پردازش‌های مخصوص ویدیوها اشاره کرد.

 

DAC

 

یک DAC (تبدیل کننده‌ی دیجیتال به آنالوگ) داده‌ دیجیتال را از فایل‌های صوتی دریافت می‌کند و آن را به یک حالت موجی آنالوگ تبدیل می‌کند. در این حالت امکان ارسال صدا به هدفون یا یک درایور اسپیکر وجود دارد. ایده‌ی بازتولید سیگنال آنالوگ باعث ایجاد کمی نویز یا تخریب در موج صدا خواهد شد. برخی از DAC-ها نسبت به رقبای خود بهتر عمل می‌کنند و صدایی شفاف‌تر و باکیفیت‌تر تولید می‌کنند. بیشتر تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند عملکرد خیلی خوبی در ارائه‌ی DAC ندارند؛ اما باز هم برخی از این شرکت‌ها بهبودهایی در DAC دستگاه‌های خود اعمال کرده‌اند. به‌عنوان مثال ال‌جی در گوشی‌ هوشمند وی ۲۰ همین بهبودها را انجام داده است. 

بلندگوها

بلندگوها در اشکال و ابعاد مختلفی در گوشی‌های هوشمند به کار رفته‌اند. برخی در بخش پشتی و برخی در لبه‌ها تعبیه شده‌اند. در برخی از گوشی‌ها شاهد بلندگو در جلوی دستگاه هستیم که به‌نظر می‌رسد در این حالت کاربران رضایت بیشتری از صدای دستگاه خود دارند. نکته‌ی قابل توجه این است که در بیشتر گوشی‌های هوشمند از یک بلندگو بهره گرفته شده و فقط برخی از گوشی‌ها از دو بلندگو استفاده می‌کنند.

سایر اجزا

به غیر موارد اشاره شده در این مقاله، اجزای مهم دیگری هم در گوشی‌ هوشمند شما وجود دارد. در این بین می‌توان به جی‌پی‌اس اشاره کرد که به‌منظور موقعیت‌یابی جغرافیایی دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد و وجود این بخش برای کارکرد صحیح اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های نقشه‌یابی ضروری است. گوشی‌ها همچنین از یک موتور لرزشی بهره می‌برند که به کمک این قطعه امکان بازخورد لرزشی (ویبره) دستگاه فراهم می‌شود. بدین ترتیب در هنگام دریافت پیام یا تماس‌، علاوه بر صدای زنگ گوشی، با لرزش بهتر آگاه خواهید شد.

بخش دیگری که در گوشی‌های هوشمند وجود دارد PMIC (مدیریت جامع مدار برق) است. PMIC مسئولیت انجام کارهای مختلف مرتبط با نیرو از جمله تبدیل دیجیتال به آنالوگ و تبدیل آنالوگ به دیجیتال، تقسیم ولتاژ و شارژ باتری را بر عهده دارد. کمپانی‌های مختلفی PMIC تولید می‌کنند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کوالکام، مدیاتک و ماکسیم اشاره کرد.

PMIC

در نهایت به بخش پورت‌های دستگاه می‌رسیم. بیشتر گوشی‌های هوشمند مجهز به یک‌نوع پورت شارژ هستند. امروزه از دو پورت بیشتر در گوشی‌ها استفاده می‌شود: میکرو یو‌اس‌بی و یو‌اس‌بی نوع سی. بیشتر گوشی‌ها همچنین مجهز به پورت ۳.۵ میلی‌متری هدفون هستند. البته امکان ساخت گوشی بدون پورت در عمل وجود دارد و در این صورت گوشی‌ها به صورت بی‌سیم شارژ می‌شوند و برای خروجی گرفتن صوتی از این نوع دستگاه‌ها باید از هدفون‌ها یا اسپیکرهای  بلوتوثی بهره گرفت.

جمع‌بندی

از آنجا که بیشتر افراد روش کارکرد گوشی‌های هوشمند را به‌خوبی می‌دانند، نیازی نیست از روش عملکرد پیچیده‌ی این محصولات آگاهی کامل داشته باشند. یک گوشی‌ هوشمند در واقع یک رایانه‌ی کوچک است که می‌توان آن را همه جا با خود حمل کرد. علاوه بر این، یک گوشی می‌تواند در حکم یک دوربین، یک سیستم صوتی، یک سیستم ناوبری و نیز یک دستگاه ارتباطی بی‌سیم مورد استفاده قرار گیرد. هر یک از این کاربردها نیاز به سخت‌افزار مجزا و خاص خود دارند و علاوه بر این، باید بخش نرم‌افزاری مخصوصی برای آن‌ها توسعه داده شود تا امکان ارائه‌ی بهترین تجربه‌ی کاربری توسط گوشی‌های هوشمند فراهم شود.



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در طی آزمایشی که در نوع خود به‌عنوان اولین آزمایش در جهان شناخته می‌شود، دانشمندان موفق شده‌اند یک رویان مصنوعی و دارای عملکرد را از مرحله‌ی ابتدایی و با استفاده از دو نوع سلول بنیادی به‌منظور ایجاد حیات، در یک پتری دیش (نوعی ظرف آزمایشگاهی) پرورش دهند.

 سلول‌های‌ بنیادی در خارج از بدن و در داخل یک حباب ژل کشت شدند و این توانایی را داشتند که به چند مورد از ارگان‌های داخلی بدن، در مراحل‌ اولیه‌ی خود تبدیل شوند؛ درست مثل یک رویان معمولی. محققان اکنون امیدوارند این روش بتواند برخی از پرسش‌های رازآلود و مهم در مورد آغاز زندگی را پاسخ دهد. پژوهشگر سرپرست این تحقیق ماگدالنا زرنیکا گوتز از دانشگاه کمبریج در انگلستان به گاردین گفته است:

 این‌ رویان در داخل خود مناطقی دارد که از نظر آناتومی بدن انسان درست هستند و در جای مناسب و در زمان مناسب توسعه یافته‌اند. این شگفت‌انگیزترین رویداد برای ما بود.

 تلاش‌های قبلی برای رشد دادن رویان مصنوعی هیچ‌گاه به نتیجه‌ی مطلوب نرسیده‌اند؛ چرا که آن‌ها تنها با سلول‌های بنیادی جنینی مرتبط بوده‌اند. گفتنی است که سلول‌های بنیادی جنینی یا ESC‌-ها به آن دست از سلول‌های بنیادی گفته می‌شود که توده‌ای شناور و آزاد از سلول‌ها به نام بلاستوسیست را در هنگام بارور شدن سلول تخم، شکل می‌دهند.

 مشکلی که در پژوهش‌های قبلی وجود داشت، این بود که حیات به‌سادگی و تنها از سلول‌های بنیادی جنینی گسترش نمی‌یابد. در واقع دو نوع دیگر از سلول‌های بنیادی به نام سلول‌های بنیادی فراجنینی تروفوبلاست (TSC) و سلول‌های بنیادی آندودرم ابتدایی نیز برای رشد و گسترش مناسب، حیاتی هستند.

 این سلول‌های بنیادی اضافه در همکاری با سلول‌های بنیادی ESC، جفت جنین و کیسه‌ی زرده را شکل می‌دهند. با روی دادن این مرحله، اطمینان حاصل می‌شود که اندام‌ها در ادامه می‌توانند به‌درستی توسعه یابند و از سویی یک منبع ثابت از مواد مغذی نیز به آن‌ها داده می‌شود.

 بنابراین، زرنیکاگوتز و تیم او سعی کردند با استفاده از ترکیبی از ESC و TSC-های متعلق به موش که از نظر ژنتیکی مورد اصلاح قرار گرفته بودند، یک چارچوب سه‌بعدی مبتنی بر ژل ایجاد کنند تا سلول‌های بنیادی به این ترتیب بتوانند درون آن رشد کنند و از روند شکل‌گیری یک جنین طبیعی استفاده کنند. زرنیکا گوتز در یک بیانیه‌ی مطبوعاتی می‌گوید:

ما می‌دانستیم تعامل بین انواع مختلف سلول‌های بنیادی برای توسعه مهم است؛ اما نکته‌ی قابل توجهی که از کار ما مشخص شده، آن است که در اینجا یک مشارکت واقعی رخ می‌دهد؛ این سلول‌ها واقعا هدایت‌کننده‌ی یکدیگر هستند. بدون وجود این همکاری، توسعه‌ی صحیح شکل و فرم و فعالیت به‌موقع سازوکارهای کلیدی بیولوژیکی به‌درستی انجام نخواهد شد.

 پس از حدود ۴ روز و نیم، محققان چند رویان زنده در اختیار داشتند که درست مثل رویان معمولی موش به نظر می‌آمدند. این روند معمولی حتی تا زمانی که آن‌ها شروع به ایجاد تمایز و تبدیل به بافت‌ها و دستگاه‌های متفاوت کردند نیز برقرار بود. تا روز هفتم، رویان خود را به دو بخش اصلی سازمان‌دهی کرده بود؛ این دو بخش شامل جفت جنین اولیه و موش واقعی بودند.

 در تصویر اصلی این گزارش، شما می‌توانید رویان موش را در طی ۹۶ ساعت (سمت چپ) و همچنین در زمان ۴۸ ساعت پس از مرحله‌ی بلاستوسیست (سمت راست) ببینید. قسمت قرمز مربوط به بخش رویانی و قسمت آبی مربوط به حالت فرارویانی است که در نهایت به شکل گرفتن جفت جنینی خواهد انجامید.

در هیچ مرحله‌ای از فرایند، سلول تخم یا سلول اسپرمی برای توسعه‌ی حیات مورد نیاز نبود. زرنیکا گوتز در گفتگو با پایگاه نیوساینتیست اعلام کرد که این جنین‌ها بسیار شبیه به جنین‌های طبیعی موش بوده‌اند. وی توضیح داد:

ما دو نوع از سلول‌های بنیادی را در کنار هم قرار دادیم؛ کاری که قبل از این هرگز انجام نشده بود. این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد که با یکدیگر ارتباط داشته باشند. ما در ادامه مشاهده کردیم که سلول‌ها می‌توانند خود را بدون کمک ما سازمان‌دهی کنند.

 رویان‌ها قبل از اینکه از بین برده شوند، به مرحله‌ای از توسعه رسیدند که تقریبا معادل یک‌سوم از راهی را که یک موش در طی دوران حاملگی سپری می‌کند، طی کرده بودند.

 محققان اذعان دارند که رویان ایجادشده می‌تواند تا فراتر از این نقطه هم برای توسعه‌ی خود تلاش کند و تأکید می‌کنند که می‌تواند این کار را بدون افزودن سلول‌های بنیادی اولیه‌ی درون‌پوستی (اندودرم) برای رشد دادن کیسه‌ی زرده انجام دهد. کیسه‌ی زرده یک غشای ضخیم است که به رویان متصل می‌شود و مواد مغذی و سلول‌های خون را برای آن فراهم می‌کند؛ تا زمانی که جفت به‌طور کامل بتواند عملکرد خود را به دست آورد.

باید توجه داشتیم باشیم که با وجود جالب بودن فرایند توسعه‌ی حیات از مراحل اولیه به‌طور مصنوعی و با اینکه همه‌ی ما از دیدن چنین امکانی شگفت‌زده می‌شویم؛ اما هدف اصلی از این پروژه، ایجاد حیات به‌صورت مصنوعی نبوده است. پژوهشگران قصد داشته‌اند دیدگاه جدیدی از اینکه در مراحل اولیه‌ی حیات چه اتفاقی می‌افتد، ارائه دهند. در طول سه‌ماهه‌ی اول بارداری انسان، بیش از دوسوم موارد به مرگ جنین منجر می‌شود و هیچ کسی با اطمینان کامل نمی‌تواند بگوید چرا این اتفاق روی می‌دهد.

با رشد یافتن زندگی مصنوعی که نیاز به هیچ سلول تخم یا سلول اسپرمی نداشته باشد و بتواند در خارج از رحم رشد داده شود، محققان یک منبع ثابت از جنین‌های آزمایشی در اختیار خواهند داشت تا بتوانند از طریق آن به جزئیات ریز مورد مراحل اولیه‌ی شکل گرفتن حیات در دوره‌ی جنینی پی ببرند.

گام بعدی این خواهد بود تا ببینند آیا روش مورد نظرشان می‌تواند با استفاده از سلول‌های بنیادی انسان هم جواب دهد یا خیر. این چیزی است که تیم پژوهشی باور دارد که دستیابی به آن ممکن است. زرنیکا گوتز همچنین در این باره توضیح می‌دهد:

ما فکر می‌کنیم تقلید از بسیاری از رویدادهای نمو جنینی که قبل از ۱۴ روزگی اتفاق می‌افتد، با استفاده از جنین انسان و سلول‌های بنیادی فراجنینی با به کار گرفتن روشی شبیه به کاری که ما برای سلول‌های بنیادی موش انجام دادیم، ممکن خواهد بود. ما بسیار خوش‌بین هستیم که این پژوهش امکان مطالعه‌ی وقایع کلیدی در این مرحله‌ی مهم از توسعه‌ی انسانی را بدون نیاز به کار روی رویان در اختیار ما می‌گذارد. دانستن اینکه توسعه‌ی جنین به‌طور معمول به چه شکل رخ می‌دهد، به ما اجازه خواهد داد تا دریابیم که در مراحل سه‌ماهه‌ی نخست، چه رویداد اشتباهی در روند رشد جنین رخ می‌دهد.

 دستاوردهای این پژوهش در مجله ساینس منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
بیش از ۱۰ سال از طرح موضوع لزوم دسترسی به شبکه ملی اطلاعات می‌گذرد طی این مدت اگرچه همواره از این طرح به عنوان مهم‌ترین تکلیف حوزه فاوا نام برده می‌شد، اما همچنان اجرای آن با اما و اگرهایی همراه بود.
 
حال پس از سال‌ها دو فاز اول این شبکه به سرانجام رسیده و مسوولان تاکید دارند این شبکه مانند انسانی است که اندام‌های آن به تدریج با رشد و بلوغ مواجه می‌شود.
 
بدین ترتیب در هفته دولت امسال فاز اول این شبکه افتتاح شد تا به گفته مسوولان ضریب نفوذ دسترسی پهن‌باند ثابت خانگی به ۴۰ درصد و دسترسی به پهن‌باند سیار به ۳۰ درصد برسد.
 
اما این ضریب نفوذ در فاز دوم این شبکه که دهه فجر امسال رونمایی شد در بخش‌های ثابت و سیار به ترتیب تا ۶۰ و ۳۵ درصد افزایش یافت و حال گفته می‌شود با اجرای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ این رقم به ۶۵ درصد در زمینه‌ی پهن‌باند ثابت و ۴۰ درصد در زمینه پهن‌باند همراه برسد.
 
سرعت اینترنت از دیگر موضوعات حائز اهمیت در دسترسی به اینترنت است که گفته می‌شود با اجرای فاز اول این شبکه متوسط سرعت دسترسی به پهن‌باند ثابت تا سه مگابیت بر ثانیه افزایش داشته و پس از اجرای فاز دوم این عدد به چهار مگابیت رسیده و در فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
 
متوسط سرعت دسترسی در حوزه پهن‌باند موبایل نیز در فاز اول این شبکه دو مگابیت بر ثانیه بوده که در فاز دوم این سرعت تا سه مگابیت افزایش داشته و طبق وعده‌های داده شده قرار است با اجرای فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه برسد.
 
همچنین در فاز اول نسبت ترافیک داخلی کشور در قیاس با ترافیک بین‌الملل ۴۵ درصد اعلام شده که این رقم در فاز دوم به ۵۰ درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود در فاز سوم به ۵۵ درصد برسد.
 
نکته دیگر آنکه در حوزه قیمت دسترسی به اینترنت نیز تاکنون اینگونه اعلام شده که لازم است اپراتورهای مختلف ارائه کننده اینترنت در اسرع وقت نسبت به تفکیک مصرف داخلی و خارجی کاربران اقدام کرده و برای مصارف داخلی تخفیفی ۵۰ درصدی اعمال کنند.


تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پیوند عضو

یک تیم متشکل از دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون، دانشگاه کلمسون و دانشگاه مینه‌سوتا با همکاری یک محقق ایرانی موفق به ابداع روش جدیدی برای حفظ و نگهداری اندام‌های اهدایی قبل از انجام عمل پیوند شدند.

 به نقل از دیجیتال ترندز، یکی از چالش‌های عمده‌ای که پزشکان با آن روبرو هستند، سالم ماندن عضو پیوندی تا زمان قرار گیری در بدن فرد دریافت کننده است.

عضو اهدایی پس از جدا شدن از بدن فرد اهدا کننده ممکن است به دلیل کمبود اکسیژن آسیب ببیند و همچنین نمی‌توان درباره درستی فرآیند منجمد سازی اندام‌ها اطمینان 100 درصدی داشت.

در یک آمار تکان دهنده آمده است که 60 درصد از قلب‌ها و ریه‌هایی که سالانه اهدا می‌شوند، به همین دلایل مذکور غیرقابل استفاده شده و دور انداخته می‌شوند.

به همین خاطر دانشمندان در دانشگاه کارنگی ملون، دانشگاه کلمسون و دانشگاه مینه سوتا – با همکاری یک شرکت آزمایش فناوری‌های بیوتکنولوژی موفق به دستیابی به یک روش جدید شدند که می‌تواند در فرآیند انجماد اعمال شود.

در این روش جدید اندام های منجمد شده به سرعت مجددا گرم شده تا آسیبی به آنها وارد نشود.

نوید منوچهر آبادی محقق فوق دکترا در دانشگاه کارنگی ملون که در این پژوهش جدید همکاری داشته اظهار کرد: این تکنیک جدید که توسط من و همکارانم انجام شده تکنیک "گرمایش نانویی" نام دارد. در این روش جدید مواد شیمیایی منجمد که با نانوذرات اکسید آهن ترکیب شده و با سیلیکون پوشش داده شده‌اند، در دریچه‌های قلب و رگ‌های خونی خوک تزریق شده و در محلول نیتروژن مایع در دمای منفی 160 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند.

برای فرآیند ذوب، نمونه در داخل یک سیم پیچ الکترومغناطیسی که برای تولید میدان مغناطیسی متناوب طراحی شده بود قرار گرفت. در نتیجه ذرات به سرعت به حرکت درآمده و به طور یکنواخت در درجه 100 تا 200 درجه سانتی گراد در هر دقیقه گرم شدند. این فرآیند گرم شدن چیزی در حدود 10 تا 100 برابر سریع‌تر از روش‌های پیشین است.

منوچهر آبادی در ادامه افزود: ما با موفقیت توانستیم ذرات اکسید آهن را پس از گرم شدن از روی نمونه پاک کنیم. با این حال قبل از اینکه این روش جدید بر روی بیماران انجام گیرد نیازمند انجام آزمایش‌های بیشتر برای حصول اطمینان از این روش هستیم.

اگرچه این روش هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما در صورت فراگیر شدن، می‌تواند تاثیر زیادی در دنیای پزشکی داشته باشد چرا که براساس برآوردهای اخیر، اگر فقط نیمی از تمام اندام‌هایی که سالانه از بین می‌روند را بتوان مورد استفاده قرار داد، دیگر کسی برای انجام عمل پیوند در لیست عمل پیوند نخواهد ماند.

منوچهرآبادی خاطر نشان کرد که این روش بسیار موثر واقع خواهد شد و روزی محققان خواهند توانست با استفاده از آن، اندام‌های بزرگتری مانند کبد و کلیه را به انسانها پیوند بزنند.



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماراتن مسیه

ماراتن مسیه 95 بعد از بارش برف و قطع برق به منظور کاهش آلودگی نوری، در روز پنج‌شنبه، 12 اسفندماه آغاز شد و بعد از یک رقابت سنگین، برگزیدگان آن معرفی شدند.

 ماراتن مسیه 95، از شامگاه 12 اسفند تا صبحدم 13 اسفند با حضور 123 شرکت‌کننده و 47 نفر از عوامل اجرایی در حالی در روستای قالهر شهرستان دلیجان در استان مرکزی برگزار شد که پیش از آغاز این رقابت در رصدگاه برف باریده بود.

محل برگزاری ماراتن مسیه که با پایان بارش آغاز شد

ماراتن مسیه قدیمی‌ترین و بزرگترین رقابت رصدی منجمان آماتور ایران است که در جریان آن، علاقه‌مندانی که با تلسکوپ و دوربین دوچشمی خود در رقابت شرکت می‌کنند، به رصد 110 جرم غیرستاره‌ای شامل کهکشان‌های خوشه‌های ستاره‌ای و انواع سحابی‌ها از فهرست شارل مسیه، اخترشناس فرانسوی می‌پردازند.

با نزدیک شدن به غروب پنجشنبه، 12 اسفند و پایان برف و مساعد شدن تدریجی شرایط جوی، با هماهنگی دهیار روستای قالهر و شورای اسلامی روستا، برق معابر قطع و ماراتن مسیه آغاز شد.

ماراتن مسیه بعد از بارش برف و قطع برق برای جلوگیری از آلودگی نوری

عکس برگزیده و برنده بخش عکاسی

در بخش عکس علیرضا اخلاقی از اصفهان بعنوان برنده تندیس ماراتن مسیه 95 انتخاب شد که یک سال اشتراک مجله نجوم، نرم‌افزار آرشیو نجوم 200 و فیلتر دیفیوزر سری Z به وی تعلق گرفت.

برندگان ماراتن مسیه در رده دوربین دوچشمی

 در این بخش برندگان به شرح ذیل است:

سبا فتوحی از اصفهان با ثبت رصد 92 جرم از فهرست مسیه و NGC موفق به کسب تندیس ماراتن مسیه 95، یک سال اشتراک مجله نجوم، نرم‌افزار آرشیو نجوم2000 و یک ماگ حرارتی صور فلکی شد.

در این بخش از تلاش گلبرگ بنی‌جمالی از انجمن ادیب اصفهان که موفق به رصد 90 جرم از فهرست مسیه و NGCشده بود، با اهدای یک سال اشتراک مجله نجوم و نرم‌افزار آرشیو نجوم 2000 تقدیر به عمل آمد.

برندگان ماراتن مسیه 95 در بخش رصد با تلسکوپ

هیات داوران ماراتن مسیه در بخش رقابت با تلسکوپ، دو گروه را به عنوان برندگان ماراتن مسیه 95 اعلام کردند که به شرح ذیل است:

مهیار عباسی و بنیامین کاظم‌زاده از انجمن ادیب اصفهان با رصد 108 جرم (شامل 99 جرم مسیه و 9 جرم از فهرست NGC)
کیان باختری و مصطفی کویری از تهران با رصد 107 جرم شامل 97 جرم مسیه و 10 جرم از فهرست

همچنین در این بخش به علت تلاش در رصد اجرام مسیه در شرایط دشوار و پیچیده جوی از تلاش گروه‌های ذیل که با اختلاف کم موفق به رصد اجرام مسیه شدند، تقدیر به عمل آمد:

علیرضا صادقی و علی امیری از کانون نجوم آماتوری دانشگاه فردوسی مشهد با رصد 101 جرم (92 جرم از فهرست مسیه و 9 جرم از فهرست NGC)
امیر احسان علیزاده از تهران با رصد 100 جرم (90 جرم مسیه و 10 جرم از فهرست NGC)
عماد صالحی و علی نادمی از تهران با رصد 99 جرم
محمدحسین بی‌نیاز از تهران با رصد 98 جرم



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

جان گودایناف.jpg

جان گودایناف مخترع 94 ساله باتری‌های لیتیوم-یونی موفق به اختراع باتری جدیدی شد که علاوه بر سرعت بسیار بالای شارژ، قیمت پایینی دارد.

 به نقل از دیلی‌میل، قابلیت منحصر بفرد این باتری جدید که در آن به جای الکترولیت مایع از شیشه‌های الکترولیتی جامد استفاده شده این است که احتمال انفجار و آتش گرفتن آن صفر است.

در نمونه‌های فعلی از الکترولیت مایع به عنوان رسانای بین الکترودها استفاده می‌شود که در مواردی سبب ایجاد اتصال کوتاه و اشتعال باتری می‌شود.

این باتری می‌تواند در خودروهای برقی، گوشی‌های همراه و پاوربانک‌ها مورد استفاده قرار بگیرد و مدت زمان شارژ آن در حدود چند دقیقه است.

مدت زمان شارژ این باتری تقریبا سه برابر باتری‌های فعلی است و مدت زمان عمر مفید آن نیز بیشتر از نمونه‌هایی است که در حال حاضر در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا تعداد دفعاتی که می‌توان آن را شارژ کرد افزایش چشمگیری داشته است.

این باتری می‌تواند در دماهای بسیار پایین و یخبندان کار کند و عملکرد آن در دمای منفی 20 درجه سانتی‌گراد مورد ارزیابی قرار گرفته است و بیشترین دمایی که این باتری به کار خود ادامه می‌دهد حدودا 60 درجه سانتی‌گراد است.

ویژگی مثبت دیگری که در ساخت این باتری وجود دارد این است که مواد مصرفی برای ساخت آن از نوع زیست‌تخریب‌پذیر هستند.

محققان تیم گودایناف امیدوارند بتوانند هرچه سریعتر با همکاری کمپانی‌های سازنده باتری آزمایش‌های مربوط به خودروهای برقی را آغاز کنند.



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آخرین کسوف 95

آخرین کسوف سال 95 چند روز پیش در حالی رخ داد که از ایران قابل مشاهده نبود و مردم برخی مناطق آمریکای جنوبی، جنوب اقیانوس اطلس و آفریقا شاهد آن بودند.

 این خورشیدگرفتگی هشتم اسفند در ساعت 14:54 دقیقه به وقت گرینویچ( 18:24 به وقت تهران) اتفاق افتاد.

 این خورشید گرفتگی از نوع حلقوی بوده و زمان آن 44 ثانیه طول کشید.

در ادامه تصاویری از این کسوف زیبا را که از مناطق مختلف زمین گرفته شده مشاهده می‌کنید.

 

 



تاريخ : یک شنبه 15 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 
رادار 96L6E اس 300

"رادار ۹۶L۶E" که یک رادار خاص و مخصوص سامانه‌های موشکی اس۳۰۰ روسیه می‌باشد، امروز رسماً در ایران مشاهده شد و این نشان داد که ایران یکی از مهمترین ملحقات اس۳۰۰ را نیز از روس‌ها دریافت کرده است.

 پیش از ظهر امروز اولین فیلم و تصاویر از تست سامانه موشکی اس300 در ایران، منتشر شد. این تست در یکی از میادین تیر قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و در قالب یک رزمایش تحت عنوان "دماوند" انجام شده است.

طبق اعلام قرارگاه پدافند هوایی ارتش، "ارزیابی توانایی سامانه اس300 در درگیری با اهداف دارای سطح مقطع راداری پایین، تهدیدهای بالستیک و بررسی میزان توانمندی تخصصی و عملی افسران جوان قرارگاه پدافند هوایی در به‌کارگیری این سامانه" از اهداف رزمایش دماوند بوده است.

در این رزمایش، سامانه موشکی اس300 روسی با شلیک چند فروند موشک، اهداف متنوعی را در ارتفاع و بُردهای مختلف، با موفقیت هدف قرار داد. در اولین هدف، رادارهای سامانه موشکی اس300 موفق شدند یک فروند موشک بالستیک شلیک شده توسط نیروهای خودی را شناسایی و رهگیری کنند و سپس با شلیک موشک از سامانه موشکی S300-PMU22، موشک بالستیک منهدم شد؛ امیر اسماعیلی با تأیید این هدف‌گیری دقیق، اعلام کرد که "موشک اس300، موشک بالستیک را تار و مار کرد".


پهپاد جت کرار، یکی از اهداف موشک‌های اس300

دومین هدف هم که یک فروند پهپاد دشمن فرضی بود، توسط رادارهای این سامانه رهگیری و سپس با شلیک دومین موشک از سامانه موشکی اس3000، این هدف نیز با دقت بالایی منهدم شد.

بررسی تصاویر و فیلم‌های منتشر شده از سامانه موشکی اس300، نشان می‌دهد که یکی از ملحقات و تجهیزات مهم سامانه موشکی اس300 که پیش از این در مراسم رژه روز ارتش و یا فیلم‌های بعدی، تصویری از آن منتشر نشده بود، در میدان تیر قرارگاه پدافند هوایی ارتش حضور دارد.

"رادار 96L6E" که یک رادار خاص و مخصوص سامانه‌های موشکی اس300 روسیه می‌باشد، امروز رسماً در ایران مشاهده شد و این نشان داد که ایران، یکی از مهمترین ملحقات اس300 را نیز از روس‌ها دریافت کرده است.

سامانه راداری 96L6E یک سامانه ردیاب برای تمامی ارتفاعات است که برای ردیابی اهداف و محاسبه مختصات سه‌گانه اهداف اعم از سمت، ارتفاع و برد، طراحی و ساخته شده است.


رادار 96L6E در ایران

این سامانه راداری معمولاً در چارت سازمانی گردان‌های سامانه‌های موشکی اس300 نیست ولی روس‌ها به‌دلیل اهمیت بالا و دقت بالای این رادار، از آن به‌عنوان تجهیزات کمکی در سامانه‌های موشکی مختلفی از جمله S300-PMU1 و  S300-PMU2 استفاده می‌کنند، علاوه بر این، روس‌ها از این رادار در سامانه‌های دیگری از جمله Baikal-1E و Senezh-M1E یا در مراکز فرماندهی تسلیحات  رادیوــالکترونیکی Osnova-1E Pole-E نیز استفاده می‌کنند.

پیش از این، روس‌ها از نسخه اول این سامانه راداری که 96L6 نام داشت، در سامانه موشکی S300-PMU بهره می‌بردند که با تولید سامانه‌های موشکی اس300 در مدل‌های PMU2 و اس400، نسخه جدیدتر این سامانه راداری تحت نام 96L6E مورد استفاده قرار گرفته است.


رادار 96L6E در حالت جمع‌شده در روسیه

برد سامانه راداری 96L6E، طبق اعلام روس‌ها 300 کیلومتر است و این سامانه قادر است  به‌طور همزمان 100 هدف را شناسایی و روی اهداف قفل کند. این رادار اطلاعات اهداف پرنده کشف‌شده را می‌تواند از طریق کانال‌های رادیویی یا فیبر نوری در اختیار کاربر (فرمانده) قرار دهد.

این رادار در باند فرکانسی C فعالیت کرده و در حالت استقرار، حداکثر 3 دقیقه زمان می‌برد تا عملیاتی شده و در حالت جمع‌شده نیز، سامانه راداری حداکثر 5 دقیقه زمان می‌برد تا عملیاتی شود.

دریافت چنین راداری از روس‌ها به‌عنوان ملحقات و تجهیزات جانبی اس300، دقت کار رهگیری اهداف پنهانکار را برای اس‌300های ایران، چند برابر بالاتر خواهد برد.



تاريخ : شنبه 14 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1643 1644 1645 1646 1647 ... 3356 صفحه بعد