download.jpg

اسپیس‌ایکس سال آینده میلادی دو نفر را به عنوان اولین توریست‌های فضایی برای سفری به دور ماه، به فضا می‌فرستد.

 به نقل از رویترز، این توریست‌ها که با هزینه شخصی این سفر را انجام می‌دهند با استفاده از یک فضاپیمای ناسا که در حال ساخت بوده و یک موشک سنگین به دور ماه خواهند رفت.

الون ماسک رئیس کمپانی اسپیس ایکس در یک کنفرانس گفت: این سفر، اولین سفر خصوصی در خارج از مدار ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود و در اواخر سال 2018 انجام خواهد شد.

ماسک از اعلام هزینه این خبر که توسط این توریست‌ها پرداخت می‌شود خودداری کرده و صرفا به این نکته اکتفا کرد که این افراد از هالیوود نیستند.

وی افزود: این افراد همدیگر را می‌شناسند و تحت آموزش‌های گسترده‌ای در رابطه با این ماموریت قرار می‌گیرند.

ماسک خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم سالانه امکان برگزاری یک یا دو سفر به این صورت وجود داشته باشد.

پیش‌بینی می‌شود این سفرها 10 تا 20 درصد درآمد اسپیس ایکس را شامل شود.

این سفر توریستی شبیه ماموریت آپولو 8 خواهد بود و در ارتفاع 480 هزار تا 640 هزار کیلومتری سطح زمین انجام می‌شود و فضاپیما برای آنکه به سمت جو کشیده نشود از جو زمین خارج خواهد شد. 

رئیس اسپیس ایکس افزود: این سفر زمینه‌ساز سفر انسان به مریخ خواهد بود که برنامه بلندمدت اسپیس‌ ایکس است.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

3DC6320900000578-4265204-image-m-28_1488223574445.jpg

دو شرکت AT&T و جنرال الکتریک قصد دارند تا شهر سن دیه گو را به یک شهر هوشمند تبدیل کنند.

به نقل از دیلی‌میل، این شرکت‌ها با تجهیز تیرهای چراغ برق به دوربین‌، میکروفون و حسگر قصد دارند تا 3000 چراغ برق را در این شهر هوشمند کنند.

این فناوری بر ترافیک، جمعیت و هوا نظارت کرده و همچنین تیراندازی‌های اتفاق افتاده در شهر را به پلیس اطلاع می‌دهد.

شرکت جنرال الکتریک((GE همچنین قصد دارد برای بهبود چراغ‌های 14 هزار تیر برق 30 میلیون دلار هزینه کند.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

روبوکار

کمپانی روبوریس از نخستین خودروی خودران مسابقه‌ای در کنگره جهانی موبایل در بارسلون رونمایی کرد.

 به نقل از انگجت، دنیس سردلف رئیس کمپانی روبوریس در این نمایشگاه نام این خودرو را روبوکار نامید.

روبوکار 4.5 متر طول و دو متر عرض دارد که نسبتا از یک خودروی فرمول یک بزرگتر است. این خودرو یک باتری 540 کیلوواتی و چهار موتور 300 کیلوواتی داشته و سرعت آن حدودا 199 مایل است.

در این خودرو از حسگرها و رادارهای متنوعی استفاده شده است، از جمله دو رادار، پنج رادار مبتنی بر لیزر، 18 حسگر فراصوتی، دو حسگر اپتیکال سرعت و شش دوربین هوشمند در این خودرو به کار رفته است.

اطلاعات دریافت شده از این حسگرها همگی به یک سامانه هوشمند که توسط انویدیا (NVIDIA) طراحی شده ارائه می‌شود تا بر اساس الگوریتم‌های ارائه شده، خودرو را به حرکت درآورد.

پیش از این کمپانی روبوریس خودروی "دوبات" را طراحی و ارائه کرد که قابلیت رانندگی توسط انسان را نیز داشت و در آزمایش‌ها نسبتا موفق بود. البته یکی از خودروها در آزمایش به دیوار برخورد کرده بود.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نسخه 2017 خودروساز محبوب آمریکایی داج، یعنی مدل چلنجر، چندی پیش در نمایشگاه اتومبیل دیترویت رونمایی شد.خودرویی که از گذشته با رقبای سرسخت خود یعنی فورد موستانگ و شورلت کامارو دست و پنجه نرم می کرد. این ماشین دو در بسیار بزرگتر از هم رده های خود است و تنها ماشینی در کلاس خود است که از صندلی عقب آن می توان استفاده کرد و قویترین ماشین در این کلاس با موتوری 707 اسب بخاری از فرم SRT Hellcat محسوب می شود.(حداقل تا این لحظه) تولید نمونه های مشابه این ماشین از سال 2008 آغاز شده است، اما داج چلنجر GT اولین خودرو عضلانی و کوپه آمریکایی است که مجهز به سیستم چهار چرخ متحرک(ALL WHEEL DRIVE) است.

 
 معرفی داج چلنجر GT 2017(مرتضایی)

از اینکه موتور 8 سیلندر در این ماشین استفاده شده است، تعجب نکنید

پیشرانه 3.6 لیتری 6 سیلندر پنتا استار چلنجرGT دارای حداکثر توان 305 اسب بخار و 363 نیوتن متر گشتاور است. چلنجر نیرو پیشرانه اش را از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک به چرخ ها انتقال می دهد.به طور کلی این پیشرانه یک نقطه ضعف بزرگ به دلیل 6 سیلندر بودنش نیست بلکه تمام نیاز ها را برطرف می سازد به علاوه این خودرو مجهز به لاستیک های بزرگ تر از حالت استاندارد(19 اینچی) ساخت کمپانی میشلن مخصوص زمستان است.این لاستیک ها کمک می کنند تا خودرو علاوه بر آپشن AWD برای حرکت در برف کاملا مجهز باشد و به بهترین نحو ممکن عمل کند.
 
 معرفی داج چلنجر GT 2017(مرتضایی)

سیستم تعلیق مدل های SRT چلنجر هیچ شباهتی به مدل های GT دو محوره ندارد و از این حیث، GT ها اضافه وزن ماشین را از طریق کمک گرفتن از کمکفنرهای سنگین خود مدیریت می کنند. مسئولین داج می گویند، با اضافه شدن این قابلیت، واکنش ماشین در شرایط سخت و موقعیت های مختلف نرم تر شده و آنها باید این کار را به واسطه فاصله کم لاستیک عقب و جلو انجام می داده اند. GT از عهده پیچ های تند به خوبی بر می آید. در جاده های پوشیده از برف و یخ زده زمستان نیز  حتی اگر چرخ ها نزدیک شانه جاده باشند، اما این ماشین بدون لغزش شدید و حرکت مارپیچی قادر است به حرکت خود ادامه دهد. کیفیت رانندگی در این ماشین بسیار خوب ارزیابی شد و این به واسطه کنارل مناسب تایرها و طراحی خوب کابین است. در جاده های بدون برف نیز چلنجر  بسیار آرام و بدون دردسر در جاده حرکت می کند.
 
 معرفی داج چلنجر GT 2017(مرتضایی)

چرا از دو محور در این ماشین استفاده شده است؟

سیستم دو محوره کرایسلر به طور اتوماتیک وقتی به استفاده از محور دوم در کشش ها نیاز ندارد، استفاده از آن را قطع می کند و تمام نیروی ماشین به یک محور منتقل می شود.چلنجر GT در زمینه سیستم چهار چرخ متحرک دقیقا همانند دوج چارجر عمل می کند و در حالت عادی تمام قدرت پیشرانه را به چرخ های عقب انتقال می دهد و تنها در شرایط خاص که مورد نیاز است قدرت به چرخ های جلو نیز انتقال پیدا می کند. هنگامی که لغزش در چرخ های عقب ایجاد شود یا دما به صورت ناگهانی کاهش یابد، سیستم دیفرانسیل جلو را نیز وارد عمل می کند و نیرو به چرخ های جلو نیز منتقل می شود.

بدون تعجب، در جاده های خشک، GT مانند یک ماشین تا حدودی سنگین شش سیلندر با محور عقب در جاده حرکت می کند. 
 
ماشینی که در اختیار ما قرار گرفت برای رانندگی در جاده های برفی تنظیم شد،تایرهای 4 فصل میشلن و چلنجر MXM4 خیال آسوده ای را برای راننده در کنترل تایرها از طریق فرمان ایجاد می کنند.در مقایسه با دیگر ماشین های دو محوره، از باز و بسته کردن دریچه گاز برای غلبه بر کشش های زیادی که به ماشین وارد می شود، استفاده می شود. چلنجر، در برخی موارد حدود 38 درصد گشتاور ایجاد شده را به محور جلو منتقل می کند در این حالت اگر هر دو قسمت ماشین(عقب و جلوی ماشین) نیز نیاز به نیرو داشته باشند از این طریق، خودرو به تعادل می رسد.
 
بنابراین، با آزاد شدن گاز،باعث دور زدن Gt می شود؛ تایر عقب می لغزد و از این طریق سیگنالی به کامپیوتر ماشین ارسال می شود تا نیروی بیشتری به محور جلو منتقل کند تا کنترل ماشین در دریفت ها راحت تر شود.چه راننده این ماشین مهارت کنترل ماشین در جاده های لغزنده را داشته باشد یا نداشته باشد، امکان بالانس ماشین از طریق انتقال نیروی مناسب به محورهای عقب و جلو مانع از سر خوردن ماشین در جاده های برفی و یخ زده می شود.
 
 معرفی داج چلنجر GT 2017(مرتضایی)

کششی که چلنجر ایجاد می کند را نسبت به اندازه ان در نظر بگیرید، با این مقایسه به سادگی در می یابید که این ماشین عضلانی چقدر قدرتمند است. یکی دیگر از ادعاهایی که Gt می تواند بکند این است که این ماشین تنها ماشین  کوپه 5 سرنشین ه دو محوره جهان در حال حاضر به شمار می رود. البته با ارزیابی که ما داشتیم در واقع این یک ماشین 4 سرنشین است مثل موستانگ  و کامارو.

چلنجر با ارائه 16 فوت مکعب فضای صندوق عقب  و با قابلیت تا شدن صندلی های عقب، می تواند ماشین مناسبی برای یک سفر برفی برای 4 نفر به شمار رود.

خوشبختانه، خرید GT بسیار ارزانتر از ان است که فکرش را بکنید. قیمت پایه این ماشین از 34490 شروع می شود و پکیج SXT آن نیز 6400 دلار بر قیمت آن می افزاید. البته بهای برخی امکانات مثل صفحه نمایش 8.4 اینچی uconnect  و تایرهای 19 اینچی و صندلی های چرمی و یک فرمان بسیار عالی که در آن به کار رفته به طور جداگانه اخذ نمی گردد و به طور استاندارد در چلنجر وجود دارد. در نهایت باید بدانید که چلنجر GT تنها کوپه عضلانی است که به خریداران ماشینی دو در ارایه می کند. آیا این قیمت برای یک ماشین شش سیلندر مناسب است؟ 


تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

3DC8B1B100000578-4266010-image-a-21_1488241998226.jpg

کاوشگر کنجکاوی موفق به ثبت تصاویر جدید از مریخ شده است.

 به نقل از دیلی‌میل، مریخ‌نورد کنجکاوی(Curiosity) هم‌اکنون در گودال گیل نزدیکی خط استوا مریخ، در حال کاوش بوده که موفق به ثبت تصاویری زیبا از وجود توفان در این منطقه شده است.

اگرچه این سیاره تاکنون به "سیاره مرده" معروف بود اما این تصاویر جدید حاکی از آن است که سطح این سیاره به دلیل وجود توفان، زنده است.

تصاویر خیره کننده از سیاره سرخ حاکی از آن است که سطح این سیاره دارای ابر، توفان گرد و غبار و تندباد است.

کاوشگر کنجکاوی پیچیده‌ترین کاوشگری است که سازمان فضایی آمریکا "ناسا" به سیاره سرخ فرستاده است. این کاوشگر دارای شش چرخ، ۲٫۹ متر طول، ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و ۹۰۰ کیلوگرم وزن است و می‌تواند حدود چند 10 متر در روز بر روی سطح سیاره حرکت کند و از موانعی تا ارتفاع ۷۵ سانتی‌متر بالا رود.

این کاوشگر دارای یک باتری پلوتونیوم است که به آن اجازه می‌دهد تا بیش از 10 سال به حرکت خود ادامه دهد که این باتری برای بازدید از همه دهانه‌های برخوردی و حتی صعود به قله کوه شارپ در مریخ، زمانی کافی است.

این وسیله که مجهز به انواع تجهیزات علمی است، می‌تواند از خاک نمونه‌برداری و سنگ‌ها را سوراخ کند. یک بازوی رباتیک، نمونه‌ها را برای آنالیز ترکیب شیمیایی به آزمایشگاه درون وسیله منتقل می‌کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 سلامت مردان موضوعی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه می‌شود و توسعه کشور را در پی خواهد داشت. مردان نسبت به زنان در معرض عوامل خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات نادرستی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد و استرس شغلی در آنها بیشتر است. از سوی دیگر، مردان کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تاخیر می‌اندازند.

 
طبق بررسی‌هایی که در سال 1382 انجام شده، بار بیماری‌ها و آسیب در کشور در جنس مذکر برای همه سنین بیشتر نشان می‌دهد که در واقع تعداد سال‌های از دست رفته به علت مرگ زودرس و همچنین سال‌های سپری‌شده توام با ناتوانی به ترتیب عواملی را به خود اختصاص داده که شامل حوادث ترافیکی، بلایا و حوادث غیرمترقبه، بیماری‌های ایسکمیک قلب (آنژین صدری و سکته قلبی)، سقوط از ارتفاع یا در سطح حوادث ناشی از تاثیر نیروهای مکانیکی بیجان و جاندار است و متاسفانه مردان به سلامت خودشان توجه ندارند.
 
هر ساله برنامه‌های آموزشی - درمانی متعددی به وسیله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری انجمن اورولوژی ایران، انجمن پزشکان عمومی ایران و سازمان نظام پزشکی در سراسر کشور برگزار می‌شود. هدف از اجرای این برنامه‌ها، شناسایی مبتلایان به بیماری‌های خاموشی است که به مردان و پسران مربوط می‌شود؛ از جمله بیماری‌های مثانه، پروستات، تومور‌های کلیه، بیضه نزول‌نکرده، ناتوانی جنسی و... متاسفانه آقایان اغلب زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که فرصت مناسب برای درمان از دست رفته است.
 
این موضوع به نوبه خود بر کیفیت زندگی تمام افراد جامعه تاثیر بسزایی می‌گذارد زیرا مردان ضامن امنیت خانواده هستند، بنابراین توجه به سلامت جسمی و روانی مردان، ایجاد فرهنگ توجه به سلامت قبل از بیماری، پیشگیری اولیه و تشخیص زودهنگام بیماری‌های بدون علامت، افزایش دسترسی مردان به اطلاعات سلامت و توجه به نیازهای بهداشتی، آموزشی و درمانی مردان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
 بیماری‌های مردانه را بشناسید(اسلایدشو)

بیماری‌های شایع مردان ایرانی

مردان از لحاظ تفاوت‌های ساختار بدنی، هورمونی، خصوصیات جنسیتی و شغلی نسبت به خانم‌ها در برابر بعضی از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و مشکلات بهداشتی، آسیب‌پذیری بیشتری دارند، بنابراین بعضی از بیماری‌ها در آقایان بیشتر از خانم‌ها دیده می‌شود. سرطان کلیه یکی از کشنده‌ترین سرطان‌های دستگاه ادراری – تناسلی است که میزان شیوع آن بین آقایان در جهان و ایران تقریبا 2 برابر خانم‌هاست. امروزه بیشتر تومورهای کلیه به‌صورت اتفاقی در سشونوگرافی کلیه‌ها تشخیص داده می‌شوند و علامت بالینی ایجاد نمی‌کنند. درمان سرطان کلیه، جراحی است که در صورت کوچک بودن تومور فقط شامل برداشتن تومور می‌شود اما اگر تومور بزرگ باشد، باید تمام کلیه برداشته شود.
 
سرطان مثانه نیز در مردان ایرانی 4 تا 5 برابر بیشتر از خانم‌ها دیده می‌شود و مانند سرطان پروستات جزو 4 سرطان شایع بین مردان است. متاسفانه سرطان مثانه و سرطان پروستات ممکن است برای سال‌ها بی‌علامت بمانند. برای این بیماری‌ها اقدامات پیشگیری تا حدی موثر است و اقدامات درمانی موثری وجود دارد. سرطان بیضه هم بیشتر در آقایان 15 تا 40 ساله دیده می‌شود.

غده پروستات از دیگر اجزای دستگاه ادراری- تناسلی آقایان است که بیماری‌های آن بسیار شایع هستند. یکی از این بیماری‌ها، پروستاتیت مزمن است. این بیماری بیشتر در سنین جوانی دیده می‌شود. از دهه 50 سالگی به بعد نیز بزرگی خوش‌خیم پروستات افزایش شیوع پیدا می‌کند. درواقع، هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال ابتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات بیشتر می‌شود، به‌طوری که بیش از 80 درصد از آقایان بالای 70 سال به این بیماری مبتلا هستند. سرطان پروستات هم بیشتر از 50 سالگی به بعد دیده می‌شود، هرچند با شیوع خیلی کمتر در سنین پایین‌تر نیز رخ می‌دهد. سرطان‌های ریه و معده از دیگر بیماری‌هایی هستند که در مردان بیشتر از خانم‌ها دیده می‌شوند. شیوع بیماری‌های جنسی و آمیزشی و رفتارهای پر خطر به‌ویژه مصرف مواد مخدر نیز در مردان به مراتب بیشتر از زنان است. مطالعات نشان داده‌اند بیشتر مبتلایان به ایدز را در ایران آقایان تشکیل می‌دهند.

مصرف سیگار و الکل هم در مردان به مراتب بیشتر از زنان است. ناتوانی جنسی از دیگر مشکلات شایع آقایان است که بی‌توجهی به آن می‌تواند موجب سردی در روابط خانوادگی و افزایش آمار طلاق ‌شود، در حالی که این مساله در بیشتر موارد با مراجعه به پزشک و دریافت درمان‌های ساده قابل‌رفع است. دلایل ناباروری نیز در نیمی از موارد به آقایان مربوط می‌شود.

واریکوسل، یکی دیگر از بیماری‌های مختص آقایان است که در آن وریدهای بند بیضه گشاد می‌شوند. این بیماری از طریق معاینه اورولوژیست قابل‌تشخیص است و در جوانان و نوجوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا می‌تواند باعث اشکال در تولید اسپرم و عقیمی شود. اگر در آزمایش منی بیمار مبتلا به واریکوسل، اختلال اسپرم دیده شود، فرد باید تحت عمل جراحی برای رفع واریکوسل قرار بگیرد. سرطان بیضه نیز شایع‌ترین‌ سرطان بین مردان 15 تا 35 ساله است. این سرطان با ایجاد توده در بیضه خود را نشان می‌دهد.

علامت‌ها و نشانه‌هایی که آقایان باید به آنها توجه کنند

آقایان در بسیاری از موارد، علائم غیرطبیعی را در بدن خود نادیده می‌گیرند. یکی از این علائم مهم، درد قفسه ‌سینه است. شایع‌ترین علامت پیش از یک سکته قلبی در آقایان، ابتدا درد قفسه سینه و سپس انکار آن از سوی بیمار است. طبق توصیه پزشکان باید با هر نوع احساس ناراحتی، درد تیرکشنده یا فشار در قفسه ‌سینه و تنگی نفس هرچه سریع‌‌تر به پزشک مراجعه کرد. چاقی شکمی از دیگر نشانه‌های مهمی است که آقایان باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. این نوع چاقی می‌تواند علامت خاموش چند اختلال در بدن باشد؛ از جمله کاهش هورمون مردانه تستوسترون، دیابت، بیماری عروق کرونر قلبی و بالا بودن چربی‌خون. یکی دیگر از مسایل مهم در زندگی آقایان مشکلات روابط جنسی است.
 
این مشکل می‌تواند ناشی از مسایل روانی یا اختلالات عروق خونی آلت تناسلی باشد. اگر از ناتوانی یا بی‌میلی جنسی رنج می‌برید حتما باید به پزشک مراجعه کنید و موضوع را با او در میان بگذارید. تکرر ادرار از دیگر علائم مهمی است که اغلب آقایان آن را به بالا رفتن سن ربط می‌دهند و نسبت به آن بی‌توجه هستند، در حالی که این مشکل در آقایان اغلب به‌دلیل بزرگی خوش‌خیم پروستات ایجاد می‌شود. پروستاتیت نیز به‌دلیل ایجاد عفونت یا تحریک می‌تواند باعث تکرر ادرار شود. برای علت‌یابی تکرر ادرار در آقایان نیاز به معاینه پزشک، آزمایش ادرار، اندازه‌گیری میزان PSA (آنتی‌ژن اختصاصی پروستات)، بررسی عملکرد کلیه‌ها و سونوگرافی وجود دارد.

چند توصیه آسان برای افزایش طول عمر آقایان

آقایان به‌طور متوسط نسبت به خانم‌ها طول عمر کمتری دارند، اما آنها نیز می‌توانند با پیروی از شیوه زندگی سالم و چند عادت درست بهداشتی به طول عمر و کیفیت زندگی خود بیفزایند. این افراد می‌توانند با ترک سیگار، حفظ وزن مناسب، ورزش منظم و روزانه، مصرف نکردن نوشیدنی‌های الکلی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و کم‌چرب به میزان قابل‌توجهی از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، گرفتگی عروق، دیابت، انواع سرطان‌ها و بسیاری از بیماری‌های دیگر بکاهند. کاهش میزان استرس نیز می‌تواند در حفظ سلامت آقایان تاثیر بسزایی داشته باشد زیرا استرس از طریق افزایش هورمون‌هایی مثل آدرنالین باعث افزایش کلسترول خون و خطر گرفتگی عروق و سکته می‌شود.

راهنمای بالینی سلامت مردان

از نظر بیماری‌های مربوط به دستگاه ادراری – تناسلی

• در بیشتر موارد برای تشخیص سرطان پروستات در هیچ جای دنیا تست غربالگری اجباری برای تمام جامعه وجود ندارد. درواقع، بررسی‌ها در مراجعه فرد به پزشک و به پیشنهاد پزشک و خواست بیمار انجام می‌شود.

• هر نوزاد مذکر باید از نظر پایین آمدن بیضه در کیسه بیضه معاینه شود. به بالا بودن بیضه‌ها یا بیضه نزول نکرده، «کریپتورکیدیسم» می‌گویند که نیاز به پیگیری و درمان دارد.

- نوزادان پسر باید از نظر محل سوراخ مجرای روی آلت بررسی شوند. اگر سوراخ آلت در نوک آن قرار نداشته باشد و در قسمت دیگر آلت باشد باید با کمک جراحی ترمیمی در سن مناسب اصلاح شود.

• در سنین بلوغ و پس از آن باید به واریکوسل توجه کرد. برای این منظور اورولوژیست‌ باید بیضه‌ها و بند بیضه را معاینه کند.

• در سنین جوانی با توجه به اهمیت سرطان بیضه فرد باید بیضه‌های خود را معاینه کند. این نوع معاینه از طریق پزشک به بیمار آموزش داده می‌شود.

• از سن 50 سالگی به بالا در صورت مراجعه و درخواست بررسی سلامت توسط بیمار می‌توان تست PSA و معاینه انگشتی پروستات را برای تشخیص سرطان پروستات انجام داد. از آن به بعد نیز هر 1 تا 2 سال این بررسی تکرار می‌شود. در صورتی که در بستگان درجه اول مانند پدر یا برادر سابقه سرطان پروستات وجود داشته باشد این آزمایش و معاینه بهتر است از سن 40 تا 45 سالگی آغاز شود.

- انجام آزمایش ادرار و آزمایش‌های بررسی عملکرد کلیه در تمام سنین می‌تواند به تشخیص بیماری‌ها و سرطان‌های کلیه و مثانه کمک کند. سونوگرافی کلیه‌ها، مثانه و پروستات نیز در تشخیص بیماری‌هایی مانند سنگ، تومور و کیست کمک‌کننده است. البته کنار این موارد، گرفتن شرح حال و معاینه هم باید به وسیله پزشک انجام شود.

سه مشکل شایع پروستات

پروستات از جمله غددی است که فقط در بدن آقایان یافت می‌شود. این غده گردومانند، درست زیر مثانه و جلوی راست‌روده (بخش انتهایی روده بزرگ) قرار دارد و از بیرون بدن قابل‌مشاهده یا لمس نیست. از آنجایی که شیوع بیماری‌های پروستات میان آقایان بسیار بالاست، در این بخش به علائم، راه‌های تشخیص و درمان 3 مورد از این بیماری‌ها می‌پردازیم.

1. پروستاتیت

پروستاتیت همان التهاب پروستات است که بیشتر در دوران جوانی دیده می‌شود. این اختلال عامل مراجعه 8 درصد از بیماران به متخصصان اورولوژی و 1 درصد از بیماران به مراکز بهداشتی- درمانی است، بنابراین به عنوان شایع‌ترین مشکل دستگاه ادراری در آقایان زیر 50 سال شناخته می‌شود. پروستاتیت انواع مختلفی دارد؛ از جمله پروستاتیت حاد عفونی، پروستاتیت مزمن عفونی و پروستاتیت مزمن غیرعفونی.

• پروستاتیت حاد عفونی: این بیماری به‌دلیل عفونت در پروستات به‌وجود می‌آید و بسیار جدی است. ورود میکروب‌های روده به پروستات از طریق مجرای ادراری از شایع‌ترین عوامل آن محسوب می‌شود. عفونت ادراری، داشتن سوند ادراری، ضعف سیستم ایمنی بدن، رابطه جنسی نامتعارف و عفونت‌های مقاربتی نیز از دیگر عوامل مستعدکننده این بیماری هستند. علائم پروستاتیت حاد عفونی معمولا شامل تکرر ادرار، احساس فوریت در ادرار کردن، تب و لرز، سوزش ادرار، بدن‌درد، تهوع و استفراغ، جریان ادرار ضعیف، انزال دردناک، درد در ناحیه تناسلی، کشاله ران، تحتانی شکم و تحتانی پشت و گاهی احتباس ادرار می‌شود.
 
این نوع پروستاتیت را می‌توان از طریق علائم بالینی، معاینه و بررسی‌های آزمایشگاهی و رادیولوژیک تشخیص داد. درمان آن هم طی 4 تا 6 هفته با کمک آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود، اما اگر بیماری شدید باشد، فرد باید برای دریافت آنتی‌بیوتیک تزریقی و سرم در بیمارستان بستری شود و بعد درمان را با آنتی‌بیوتیک خوراکی ادامه دهد.

• پروستاتیت مزمن عفونی: این نوع پروستاتیت بسیار شایع است اما شدت علائم آن کمتر از پروستاتیت حاد عفونی است. تقریبا 10 درصد از آقایان طی دوره‌ای در زندگی خود علائم آن، به‌خصوص عفونت‌های عود‌کننده ادراری را تجربه می‌کنند.

این بیماری همراه با تب نیست و بیشتر با سوزش ادرار، فوریت ادرار، تکرر ادرار، شب‌بیداری برای ادرار کردن، انزال دردناک، درد پشت و درد میاندوراه تظاهر پیدا می‌کند. همچنین اگر بیمار آزمایش ادرار بدهد، عفونت در آن مشخص خواهد شد. درمان پروستاتیت مزمن عفونی با استفاده از آنتی‌بیوتیک طی 4 تا 6 هفته انجام می‌شود. البته بعضی افراد باید برای مدت طولانی‌تری دارو دریافت کنند. آلفابلاکرها (داروهای شل‌کننده پروستات) نیز در بهبود علائم تاثیرگذارند.

• پروستاتیت مزمن غیرعفونی: شایع‌ترین نوع پروستاتیت، نشانگان درد لگنی مزمن یا پروستاتیت مزمن غیرعفونی است. بیماران مبتلا به این نشانگان نشانه‌های پروستاتیت مزمن را تجربه می‌کنند اما در آزمایش ادرار و ترشحات پروستات خود میکروب ندارند. از جمله عوامل آن می‌توان به مجموعه‌ای از علل هورمونی، التهابی، ایمونولوژیک و عصبی اشاره کرد. احتمال ابتلا تحت استرس و اضطراب شدید روانی نیز بیشتر می‌شود. برای درمان معمولا از داروهای شل‌کننده عضلات پروستات، داروهای ضدالتهابی و دیگر شل‌کننده‌های عضلانی استفاده می‌شود اما باید یادآور شد که درمان این نوع پروستاتیت دشوار است.
 
 بیماری‌های مردانه را بشناسید(اسلایدشو)

2. بزرگی خوش‌خیم پروستات

• علل و علایم: بزرگی خوش‌خیم پروستات از بیماری‌های شایع دستگاه تناسلی در آقایان با سنین بالاست. اندازه این غده به‌طور طبیعی در 2 دوره از زندگی بزرگ می‌شود. اولین بار در دوران بلوغ این اتفاق می‌افتد و طی آن پروستات 2 برابر می‌شود. دوره بعدی از حدود 25 سالگی آغاز می‌شود و تا پایان عمر ادامه دارد. درواقع، طی این دوره است که می‌گوییم پروستات به‌صورت خوش‌خیم بزرگ می‌شود. این افزایش اندازه تا قبل از 40 سالگی معمولا علامتی ایجاد نمی‌کند اما تقریبا نیمی ‌از افراد 51 تا 60 ساله و 90 درصد از مردان بالای 80 سال دچار علائم می‌شوند. علاوه بر سن، عواملی مانند سابقه فامیلی، چاقی، بیماری قلبی، دیابت و نداشتن فعالیت بدنی نیز بر ایجاد این بیماری نقش دارند.
 
بزرگی خوش‌خیم پروستات باعث فشار آمدن به مجرای ادرار و تنگ شدن آن می‌شود، بنابراین به دنبال آن علائمی مانند تکرر ادرار، تاخیر در شروع جریان ادرار، جریان ادرار ضعیف، زور زدن هنگام ادرار، نیاز به ادرار کردن در زمان خواب، درد حین ادرار، قطع و وصل شدن ادرار و درد هنگام انزال بروز پیدا می‌کند. البته در بعضی موارد تا زمانی که احتباس ادرار اتفاق نیفتد، فرد متوجه بیماری خود نمی‌شود.

• راه تشخیص: این بیماری را می‌توان با گرفتن شرح حال، معاینه بالینی و رادیولوژی تشخیص داد. تست‌های آزمایشگاهی و سیستوسکوپی (مشاهده مجرا، پروستات و مثانه با کمک لوله باریک مجهز به دوربین) نیز برای رد علل دیگر و انتخاب نوع جراحی به کار می‌روند. اگر بزرگی خوش‌خیم پروستات تحت درمان قرار نگیرد باعث عوارضی مانند نارسایی کلیه‌ها (به علت برگشت ادرار از مثانه به حالب‌ها)، سنگ مثانه، عفونت ادراری و خونریزی ادراری خواهد شد. درواقع، انسداد ادراری حاصل از بزرگی پروستات باعث می‌شود مثانه برای بیرون دادن ادرار تحت فشار قرار بگیرد، بنابراین پس از مدتی مثانه نیز دچار اختلال می‌شود.

• راه درمان: بزرگی خوش‌خیم پروستات در بعضی موارد به درمان نیاز ندارد و فقط باید تحت نظر باشد. در صورت نیاز به درمان ابتدا از دارو استفاده می‌شود اما برای بازگرداندن پروستات به اندازه اولیه خود هیچ داروی قطعی‌ای وجود ندارد، بلکه داروها بیشتر باعث بهبود علائم و جریان ادرار می‌شوند. از جمله این داروها می‌توان به آلفابلاکرها (شل‌کننده‌های عضلات صاف پروستات) و مهارکننده‌های گیرنده‌های هورمون مردانه اشاره کرد که گروه دوم 20 درصد از حجم پروستات را کم می‌کنند اما با قطع دارو، پروستات دوباره بزرگ می‌شود. اگر هم احساس ناراحتی فرد باوجود درمان دارویی ادامه پیدا کند و عوارض ایجاد شود، نیاز به جراحی مطرح خواهد شد. در این رابطه روش‌های مختلفی وجود دارد و انتخاب روش مناسب به شرایط بیمار وابسته است. اگر اندازه پروستات خیلی بزرگ باشد، جراحی باز انتخاب می‌شود. برای پروستات‌های کوچک‌تر نیز روش تراش اندوسکوپیک پروستات به کار می‌رود که از طریق مجرا و بدون شکاف جراحی انجام می‌شود. روش‌های دیگر از جمله روش لیزری نیز تاکنون نتوانسته‌اند جایگزین 2 روش بالا شوند.

3. سرطان پروستات

• علل و علایم: سرطان پروستات یکی دیگر از بیماری‌های شایع تناسلی در سنین بالا و دومین سرطان شایع سیستم ادراری-تناسلی میان آقایان در ایران شناخته شده است. طی این بیماری توموری بدخیم معمولا از قسمت خارجی غده پروستات شروع به رشد می‌کند و با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شود. سپس به‌تدریج به قسمت داخلی پروستات و بعد به سایر نقاط بدن انتشار پیدا می‌کند. علت بروز این سرطان مشخص نیست اما بعضی عوامل احتمال ابتلا به آن را بالا می‌برند؛ از جمله افزایش سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک، نژاد آفریقایی، رژیم غذایی حاوی چربی بالا، مصرف کم میوه و سبزیجات و تماس با کادمیوم.

این سرطان ابتدا علامتی از خود نشان نمی‌دهد اما به‌تدریج با بزرگ شدن تومور، بر پیشابراه فشار وارد کرده و علائم ادراری ایجاد می‌کند. از جمله این نشانه‌ها می‌توان به تکرر ادرار، به‌خصوص شب‌ها، مشکل در دفع ادرار، درد یا سوزش حین ادرار، مشاهده خون در ادرار، جریان ادراری ضعیف (طوری که مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا مثانه تخلیه شود)، تاخیر در شروع ادرار و احساس نیاز فوری به دفع ادرار اشاره کرد. اگر هم سرطان به نواحی دیگر بدن گسترش پیدا کند، می‌تواند باعث علائمی‌ مانند استخوان‌درد شود زیرا شایع‌ترین محل برای گسترش آن، استخوان‌ها، به‌خصوص در ناحیه لگن و ستون مهره‌ها هستند.

• راه تشخیص: در مراحل اولیه سرطان پروستات تنها می‌توان از طریق معاینات منظم و دوره‌ای آن را تشخیص داد. یکی از این معاینات، لمس سطح پروستات با انگشت از طریق مقعد است. اندازه‌گیری آزمایشگاهی سطح PSA در خون (آنتی‌ژن اختصاصی پروستات) نیز می‌تواند به تشخیص سرطان کمک کند. اگر معاینه با انگشت نتیجه غیرطبیعی داشته باشد و در عین حال میزان PSA بالا باشد به احتمال 60 درصد فرد سرطان پروستات دارد. در این صورت باید آزمایش‌های تشخیصی بیشتری انجام شود؛ از جمله نمونه‌برداری سوزنی از پروستات. در این آزمایش، قسمت کوچکی از پروستات با سوزن مخصوصی برداشته می‌شود و زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد. اگر جواب نمونه‌برداری از لحاظ وجود سرطان مثبت باشد باید برای بررسی گسترش بیماری به دیگر نقاط بدن، آزمایش‌هایی مثل سی‌تی‌اسکن و ام‌آر‌آی انجام شود.

• راه درمان: سرطان موضعی پروستات را می‌توان از طریق جراحی و رادیوتراپی درمان کرد. در این روش جراحی کل غده پروستات، کیسه‌های منی و غدد لنفاوی ناحیه‌ای از بدن خارج می‌شوند.

با کمک رادیوتراپی نیز ناحیه درگیر تحت تابش اشعه قرار می‌گیرد. البته اگر بیمار مسن و در مراحل اولیه سرطان باشد، شاید هیچ درمانی برای او تجویز نشود و فقط تحت کنترل قرار بگیرد زیرا روند پیشرفت سرطان پروستات کند است. در بعضی موارد نیز فرد باید از هورمون‌درمانی به تنهایی یا همزمان با رادیوتراپی بهره گیرد.


تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سلول درمانی

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری نبود کارخانه دارویی سلول‌درمانی را از معضلات کشور در این زمینه دانست و گفت: حتی با راه‌اندازی کارخانه سلول در کشور تنها 10 تا 30 درصد نیازهای کشور در این زمینه پاسخ داده می‌شود.

دکتر مصطفی قانعی تزریق  فناوری در بخش درمان را از ماموریت‌های این ستاد نام برد و افزود: آنچه در کشور تحت عنوان سلول درمانی داریم کفایت مردم ایران را نمی‌دهد.

وی دلیل این امر را نبود کارخانه سلول درمانی در کشور دانست و یادآور شد: تا زمانی که فاقد کارخانه برای سلول درمانی باشیم و همانند دارو بسته و وارد داروخانه‌ها نشود، فعالیت‌های انجام شده مثمر ثمر نخواهد بود.

قانعی اظهار کرد: تمام محصولاتی که در این زمینه تولید شده، در سطح آزمایشگاهی و نیمه‌صنعتی است.

دبیر ستاد زیست فناوری با بیان اینکه ایجاد کارخانه سلول درمانی اولین گام کشور در جهت صنعتی‌سازی سلول درمانی است، یادآور شد: اگر «برکت» در این زمینه به نتیجه برسد، تنها می‌تواند 10 تا 30 درصد نیازهای کشور را رفع کند.

وی تاکید کرد: 70 درصد نیازهای کشور همچنان باقی می‌ماند.

ساخت کارخانه تولید سلول در کشور

به گزارش ایسنا، گردش مالی حوزه سلول‌درمانی و سلول‌های بنیادی تا سال 2011 حدود 4 میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود که این میزان تا سال 2020 به 6 میلیارد دلار برسد. علت رشد کم گردش مالی در این حوزه تا سال 2020 قوانین و استانداردهای حاکم بر آن است؛ ولی مطالعات نشان می‌دهد گردش مالی در این حوزه از سال 2020 تا 2030 حدود 170 میلیارد دلار و از 2030 تا 2050 حدود 500 میلیارد دلار خواهد بود.

به اعتقاد محققان، دلیل این جهش بزرگ در حوزه سلول درمانی حضور شرکت‌های دارویی بزرگ است.

مشکل اساسی کشور برای توسعه این حوزه، تامین هزینه‌های اولیه است که در این زمینه شرکت دارویی «برکت» وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری بر روی تولید فرآورده‌های دارویی اعلام کرده است و متعاقب آن این شرکت دارویی با همکاری پژوهشگاه رویان با تاسیس شرکت «سل‌تک فارمد» و تعهد سرمایه‌گذاری به میزان 100 میلیون دلار اقدام به تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی در این حوزه کرده است.

به گفته دکتر ناصر اقدم، مدیرگروه پژوهشی سلول‌درمانی پژوهشگاه رویان در پژوهشگاه رویان 14 فناوری به مرحله تجاری‌سازی رسیده است که با سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته از سوی این شرکت قرار است از این تعداد، 5 فناوری به مرحله تولید صنعتی و تجاری‌سازی برسد.  

وی هزینه ساخت این کارخانه را 40 تا 45 میلیارد تومان ذکر کرد که هزینه‌های ساخت آن نیز از سوی شرکت «برکت» تامین خواهد شد.

ساخت این کارخانه در شعاع 120 کیلومتری تهران در منطقه «یافت‌آباد» آغاز شده است.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

5891dd1797aba.jpg

محققان دانشگاه ون‌دربیلت آمریکا موفق شدند با استفاده از یک روش کامپیوتری به نام زیت زیگر و نمونه خون به ساعت بیولوژیک بدن دست پیدا کنند.

 به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه ون‌دربیلت اعلام کرده‌اند که با استفاده از این روش امکان پیش‌بینی رفتارهای مختلف در زمان مقرر فراهم شده و می‌توان مشکلات موجود برای بی‌خوابی و اختلالات مربوط به آن را برای هر شخص به صورت اختصاصی درمان کرد.

این اولین مطالعه‌ای است که بر اساس اطلاعات مرتبط با بیان ژن چندین نفر انجام شده است تا بتوان به ساعت بیولوژیک و شبانه‌روزی بدن افراد دست پیدا کرد.

پیش از این مطالعات انجام شده تعداد افراد کمی را مورد بررسی قرار می‌دادند یا صرفا با چند ژن از پیش تعیین شده کار می‌کردند در حالی که در این مطالعه از 15 ژن استفاده شده است.

نکته جالب توجه در این مطالعه این است که 13 ژن از 15 ژن مورد بررسی ژن‌های کلیدی مربوط به ساعت شبانه‌روزی بدن انسان نبوده‌اند اما روش زیت‌ زیگر می‌تواند بفهمد که کدام ژن‌ها می‌توانند بهترین پیش‌بینی‌ها را درباره عملکرد ساعت بدن ارائه کند.

این روش می‌تواند عملکرد و واکنش‌های بدن را در شرایط مختلف پیش‌بینی کند. مواردی نظیر زمان واکنش به کمبود نور آفتاب، کم‌خوابی، بی‌خوابی را در هر فرد مشخص کند.

اختلال در ساعت بیولوژیک می‌تواند دلایل مختلفی مانند سرطان، چاقی و یا افسردگی داشته باشد.

محققان دانشگاه ون‌دربیلت با استفاده از نمونه خون 60 نفر و بررسی RNA خون آنها موفق شدند که به یک ساعت  شبانه‌روزی حدودی هر داوطلب دست پیدا کرده‌اند. و در حال بررسی روش‌هایی برای افزایش دقت این پیش‌بینی‌ها هستند.

نتایج این تحقیقات در ژورنال علمی Genome Medicine منتشر شده است.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

میکروب

سازمان بهداشت جهانی اسامی دوازده رده میکروبی را اعلام کرده که به علت مقاومت روز افزون به آنتی‌بیوتیک نیازمند تولید "فوری" آنتی‌بیوتیک‌های جدید هستند.

 به نقل از بی‌بی‌سی، میکروب‌هایی که فهرست آنها منتشر شده بر اساس شدت عفونتی که ایجاد می‌کنند، قدرت سرایت و تعداد آنتی بیوتیک‌های موثر بر آنها انتخاب شده است.

این میکروب‌ها طیف وسیعی از بیماری‌های عفونی از جمله عفونت خون، ریه، روده، دستگاه ادرار و مغز را ایجاد می‌کنند اما تعداد آنتی‌بیوتیک‌های موثر بر آنها روز به روز کمتر می‌شود و فهرست میکروب‌هایی که هیچ آنتی بیوتیکی بر آنها موثر نیست روز به روز طولانی‌تر می شود.

در بیانیه‌ای که به امضای ماری پل کینی معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی منتشر شده آمده است: "اگر تولید آنتی‌بیوتیک‌های جدید را فقط به عهده بازار بگذاریم، داروهایی که به آنها نیاز فوری داریم به موقع تولید نخواهند شد. برای تحقیق و ساخت داروهای جدید علیه میکروب‌های این فهرست، دولت‌ها باید سیاست‌هایی را در پیش بگیرند که سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی را افزایش دهد."

سازمان بهداشت جهانی پیش از این هشدار داده بود که اگر برای تولید آنتی بیوتیک‌های جدید اقدام نشود به دوران "پساآنتی بیوتیک" خواهیم رسید دورانی که مثل عصر پیش از پزشکی مدرن، یک عفونت ساده می‌تواند باعث مرگ شود و بسیاری از جراحی‌ها به دلیل نبود آنتی بیوتیک موثر انجام‌پذیر نخواهد شد

.

میکروب‌ها برای اینکه با جهش ژنتیکی به آنتی‌بیوتیک مقاوم شوند به زمان احتیاج دارند اما مجموعه‌ای از عوامل این روند را تسریع کرده است:

- از سال ۱۹۸۷ هیچ رده جدید آنتی‌بیوتیک تولید نشده است. شرکت‌های داروسازی ترجیح می‌دهند به جای سرمایه گذاری برای تولید آنتی بیوتیک -که فقط برای مدتی مصرف محدود مصرف می‌شود- داروهایی تولید کنند که بیماران برای مدت بیشتری مصرف می‌کنند؛ برای مثال داروی فشار خون یا داروی پایین آورنده قند یا کلسترول.

- مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک و حتی آنتی‌بیوتیک‌های اختصاصی یا وسیع‌الطیف در دامداری، مرغداری، شیلات و کشاورزی

- مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک

- آموزش ناکافی پزشکان و کادر درمانی در مورد تجویز آنتی بیوتیک

سال گذشته بیش از ۸۰ شرکت داروسازی از دولت‌ها درخواست کردند تا در جلب سرمایه برای تولید آنتی‌بیوتیک‌های مقاوم در برابر این باکتری‌های قدرقدرت به آنها کمک کنند.

این شرکت‌ها در مقابل تعهد کردند که در تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک و بهبود دسترسی به این داروها در سراسر جهان سرمایه‌گذاری کنند.

گفته می‌شود تنها چهار شرکت داروسازی در مورد آنتی بیوتیک‌ها تحقیق می‌کنند. این تعداد زمانی ٢٠ شرکت بوده است.

از اواسط سال ۲۰۱۴ بیش از یک میلیون نفر در اثر چنین عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک مرده‌اند و تخمین زده شده اگر آنتی‌بیوتیک‌ها کارآیی خود را از دست بدهند، تا سال ۲۰۵۰ هر سه ثانیه یک نفر در اثر آلودگی به سوپرباکتری‌ها خواهد مرد.

اگر چنین اتفاقی بیفتد به این ترتیب ممکن است تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۱۰ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی لطمه خواهد خورد.

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است.

تقریبا در نیمی از نسخه‌ای تجویزی در ایران یک قلم آنتی‌بیوتیک وجود دارد.

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران تقریبا معادل کل اروپاست. مصرف آنتی بیوتیک در ایران در سال ۹۱ حدود ۴ میلیارد واحد برآورد شده است.

عمده آنتی بیوتیک‌های مصرفی در ایران از نوع تزریقی است.

در سال گذشته میلادی، بیش از ۴۳ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۰ میلیون دلار آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.

در سال ۲۰۱۶، ۳۱۳ قلم داروی آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آب

سیستم «جلوگیری از اتلاف آب در شبکه آب گرم حمام» توسط محققان دانشگاه سمنان طراحی و ساخته شد.

 داود معروفی، مسؤول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر افزود: این سیستم توسط یکی از کارشناسان پژوهشگر دانشگاه سمنان با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان طراحی و ساخته شده است.

وی ادامه داد: سیستم «جلوگیری از اتلاف آب در شبکه آب گرم حمام» توسط مهندس احمد امامی از کارشناسان پرتلاش دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان، مهندس محمود رحمانی و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره 91095 به ثبت رسیده است.

مهندس امامی نیز در توضیح این اختراع گفت: در این سیستم نیاز به تغییر در ساختار شبکه آب گرم نبوده و با اضافه کردن مخزن در حمام و یا بالای سقف کاذب و بهره‌گیری از مدار الکتریکی ایمن، قبل از هر استحمام، آب سرد در مخزن ذخیره شده و در حین هر استحمام با ترکیب آرام با آب گرم مصرف می‌شود.

این مخترع اضافه کرد: از جمله کاربردهای صنعتی این سیستم می‌توان به استفاده در استخرها اشاره کرد.



تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1650 1651 1652 1653 1654 ... 3356 صفحه بعد