
این موضوع در پی داغ شدن بیش از حد و آتش گرفتن برخی از این باتریهاشرکت هیولتپکارد را به بازگشت 100 هزار باتری واداشت.
این لپ تا ها از مدلهای Compaq؛ProBook؛Envy؛ Compaq Presario و HP Pavilion است که در بین مارس 2013 تا اکتبر 2016تولیدشده است.
حال سؤال اینجاست که چگونه باید بفهمیم باتری لپ تاپ HP ما مشکل دارد؟
برای این کار دو راه دارید
1- راه اول و آسانتر آن است که با دانلود نرم افزاری ساده و کم حجم که شرکت HP ارائه کرده است در کمتر از 30 ثانیه از سلامت یا عدم سلامت باتری خود مطلع شوید.
البته این نرم افزار برای اجرا با نرم افزارراه انداز ".net 4.5 framework " و فریمورک مخصوص Hp نیازمند است.
دانلود نرم افزار تعیین سلامت باتری HP
در صورت داشتن مشکل در باتری با توجه به عدم پشتیبانی سایت اچ پی از ایران باید به شرکت گارانتی خود در ایران مراجعه کنید و یا اینکهاحتمالاً خودتان به تعویض باتری اقدام کنید.
راه دوم نیز به صورت دستی و آنلاین است که با رفتن به صفحه اینترنتی که برای این منظور در نظر گرفته شده است توسط این شرکت ضمن جستجوی مدل و سریال نامبرلپ تاپ و پر کردن همه فیلدها از این موضوع مطلع شوید اما در این راه هم به مشکل عدم پشتیبانی از کشورمانبرخواهید خورد
هر کودکی دوست دارد که روزی پادشاه یا ملکه دنیا باشد. چه کسی می تواند ادعا کند که از قدرت نامحدود و سلطه مطلق بر همه چیز خوشش نمیآید؟
البته در زندگی واقعی حاکم کشوری بودن به همین راحتی نیست. تاریخ پر است از داستان پادشاهان، ملکه ها، امپراطورها و تزارهای کم سن و سالی که خیلی زود متوجه شده اند رهبری یک ملت دستکم کار سختی بوده و در بدترین حالت ممکن است به آسیب های فراوان و حتی رسوایی منتهی شود.
در ادامه متن به جزییاتی جالب در مورد زمامداری ۱۵ نفر از پادشاهان و ملکه های سراسر جهان در طول تاریخ که در دوران کودکی به حکومت رسیده اند اشاره می کنیم.
ماری ملکه اسکاتلند (Mary, Queen of Scots)

کاملاً روشن است که یک نوزاد ۶ روزه نمی تواند بر کسی حکومت کند و تا زمانی که ماری به سن قانونی نرسیده بود مادرش اداره حکومت را بر عهده داشت. وقتی که ماری به سن ۱۸ سالگی رسید توانست حکومت در اسکاتلند را در دست بگیرد اما بزودی اوضاع آن طور که انتظار داشت پیش نرفت. ماری خیلی زود با مردی که متهم به قتل همسر سابق ماری بود ازدواج کرد.
بدین ترتیب ماری از مقام خود عزل و به انگلستان گریخت. او با این کار امید داشت که ملکه الیزابت اول که دختر عمویش بود از وی محافظت می کند. اما ملکه الیزابت برخلاف تصور وی را به مدت ۱۸ سال زندانی کرد. در نهایت ماری در سال ۱۵۸۷ و در سن ۴۴ سالگی به جرم مشارکت در توطئه قتل ملکه الیزابت گناهکار شناخته شده و اعدام گردید.
ایوان مخوف تزار روسیه (Russian tsar Ivan the Terrible)

ایوان در سن ۳ سالگی و بلافاصله پس از مرگ پدرش در سال ۱۵۳۳ به عنوان شاهزاده بزرگ مسکو و وارث قانونی تاج و تخت معرفی شد. چند سال بعد مادر ایوان نیز درگذشت و ایوان تک و تنها ماند. بدین ترتیب اداره مسکو به دست گروهی از آریستوکرات ها که به آنها بویار (boyar) می گفتند افتاد.
بویارها به شدت ایوان خردسال را اذیت کرده و او را گرسنه و عصبانی و منزوی بار آوردند. سرانجام در سن ۱۶ سالگی ایوان تمامی بویارها را به یک جلسه دعوت کرد و یکی از آن ها را در برابر چشمان بقیه جلوی سگ های شکاری انداخت. این کار در نشان دادن اقتدار ایوان بسیار موثر بود. در نتیجه بویارها تمامی اختیارات خود را به وی تفویض کرده و ایوان به عنوان تزار روسیه انتخاب شد.
ایوان در طول ۳۷ سال حکومت چنان کارهای وحشتناکی مرتکب شد که به او لقب "مخوف” دادند از جمله تاسیس یک گروه پلیس که شهروندان متمرد و سرکش را در ملا عام اعدام می کردند. گفته شده که این نیروها سوار بر اسب های سیاه در خیابان ها می گشتند در حالی که سر چندین سگ از زین اسبهایشان آویزان شده بود. همچنین ایوان قصد کشتن همسر پسر خود که حامله بود را داشت و پسرش را با کوبیدن عصای بزرگ سلطنتی به سرش به قتل رساند.
ایوان مخوف در سال ۱۵۸۴ به علت سکته قلبی و به طور ناگهانی درگذشت.
پاپ بندیکت نهم (Pope Benedict IX)

پاپ بندیکت نهم جوان ترین پاپ تاریخ است که در دوران خود به او لقب «دیو جهنمی» (demon from hell) داده بودند. وی در سال ۱۰۳۲ و زمانی که هنوز ۱۲ سال سن داشت به مقام پاپی رسید. در آن دوران پاپ ها تنها حاکم کلیسای کاتولیک نبودند و بر سرزمین هایی که به آن ها «سرزمین های پاپ» (Papal States) گفته می شد حکومت می کردند.
اطلاعات زیادی در مورد سیاست های پاپ بندیکت نهم در دست نیست اما بر طبق شواهد حاکم محبوبی نبوده است. خیلی زود مخالفان سیاسی سعی کردند که او را به قتل برسانند بنابراین وی قصر سلطنتی سنت پیتر (St. Peter’s Basilica) را ترک کرده و به رم رفت و در آن جا به گفته منابع ناشناس مرتکب دزدی، قتل و جنایات غیر قابل بازگویی دیگری شد. بندیکت دو بار دیگر نیز به مقام پاپی دست یافت اما در نهایت از واتیکان اخراج شد.
شاه اوبو اوگاندا (King Oyo of Uganda)

شاه اویو رهبر پادشاهی تورو (Tooro kingdom) در کشور اوگاندا بوده و در سال ۱۹۹۵ و در سن ۳ سالگی به مقام پادشاهی دست یافته است. اویو در روز تاجگذاری خود بر روی یک تخت کوچک نشسته بود و با اسباب بازی های خود بازی می کرد و بعد از مدتی در زیر لباس مادرش مخفی شد. در حال حاضر اویو ۲۴ سال سن دارد و هنوز در مقام پادشاه با سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیماری ایدز در کشورش همکاری می کند.
ملکه ایزابلای دوم (Queen Isabella II)

ایزابلا بعد از مرگ پدرش در سال ۱۸۳۳ به مقام ملکه دست یافت. در آن زمان وی تنها ۳ سال سن داشت. بسیاری از مردم اسپانیا می خواستند که کارلوس عموی ایزابلا پادشاه شود. طرفداران کارلوس که به «کارلیست ها» (The Carlists) معروف بودند از پذیرفتن یک زن به عنوان حاکم و پادشاه جدید سر باز زدند. این موضوع به یک سلسله جنگ های داخلی منجر شد که به آن ها «جنگ های کارلیست ها» (the Carlist Wars) گفته می شود.
ایزابلا به طور رسمی در سن ۱۳ سالگی تاجگذاری کرد اما شرایط به زودی برای وی ناخوشایند شد. بعد از مدتی مردم خبردار شدند که ملکه از شوهر خود تمکین نکرده و جدا از او زندگی می کند. این موضوع باعث قیام مردم در سال ۱۸۶۸ شد. در نتیجه وی از کشور خود تبعید و به فرانسه رفت.
ملکه کریستینا در سوئد (Christina of Sweden)

کریستینا در سن ۶ سالگی و بعد از مرگ پدرش به عنوان ملکه انتخاب شده و در سن ۱۸ سالگی به طور رسمی حکومت را در دست گرفت. در بین این سال ها ملکه مانند یک پسر آموزش دیده و تربیت شد و بزودی به خاطر هوش فوق العاده اش مورد ستایش قرار گرفت. کریستینا به عنوان ملکه هر روز ساعت ۵ صبح برای مطالعه از خواب بیدار می شد. وی در سال ۱۶۵۴ و تنها بعد از ده سال حکومت از مقام خود کناره گیری کرد. این تصمیم باعث تعجب همگان شد.
برخی بر این باورند که مخالفت کریستینا با ازدواج کردن دلیل اصلی وی برای کناره گیری از مقام خود بوده است. عده ای دیگر نیز ادعا می کنند که ملکه مخفیانه به دین کاتولیک ها متمایل شده بود و بدین دلیل از مقام خود استعفا داد.
در هر صورت کریستینا به رم گریخت و بقیه عمر خود را در آنجا به مصاحبت با پاپ ها و لذت بردن از هنرهای زیبا گذراند.
پویی امپراتور چین (Puyi)

پویی در سن ۲ سالگی و در سال ۱۹۰۸ به عنوان امپراطور چین انتخاب شد. تنها ۳ سال بعد انقلابی در چین رخ داد که باعث سقوط نظام سلطنتی در این کشور و تاسیس جمهوری چین شد. اما انقلابیون به پویی اجازه دادند که به زندگی مجلل خود در شهر ممنوعه ی بِیجینگ (Beijing’s Forbidden City) ادامه دهد. هر زمان که وی به پیاده روی می رفت گروهی از نوکرها و مستخدمان او را همراهی کرده و در صورت نیاز به او دارو، چای و یا کیک می دادند.
در نهایت پویی از شهر ممنوعه بیجینگ بیرون انداخته شد و به ژاپن فرار کرد. باقی عمر او بسیار عجیب تر از دوران کودکی اش پیش رفت. او به عنوان امپراطور دست نشانده یکی از استان های چین که در کنترل ژاپنی ها بود انتخاب شد. امپراطور پویی نگون بخت در پایان جنگ جهانی دوم به اسارت نیروهای روسی درآمد. وی ۵ سال را در زندان های سیبری به سر برد و بعد از آن به چین بازگردانده شد. در چین، پویی را به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه و به زندان انداختند.
ده سال بعد وی مورد عفو قرار گرفته و به عنوان یک باغبان ساده در بیجینگ مشغول بکار شد. پویی در سال ۱۹۶۷ به علت بیماری سرطان درگذشت. فیلم برنده جایزه اسکار «آخرین امپراطور» (The Last Emperor) از زندگی پویی الهام گرفته شده است.
سلطان مراد چهارم (Sultan Murad IV)

سلطان مراد چهارم در سال ۱۶۲۳ و در سن ۱۱ سالگی به مقام سلطانی امپراطوری عثمانی دست یافت. وی برای در هم شکستن قیام های علیه حکومت بسیار مصمم بود. از این رو همه قهوه خانه ها و مراکز تجمع مردم را تعطیل کرد زیرا بر این باور بود که مخالفان وی در این مکان ها گرد هم آمده و برای ساقط کردن امپراطوری وی برنامه ریزی می کنند. همچنین او تنباکو را قدغن اعلام کرد و هر کسی که در حال کشیدن تنباکو دیده می شد بلافاصله اعدام می گردید.
در یک اقدام وحشتناک دیگر روزی سلطان مراد دید که چند زن در حال رقصیدن هستند. مراد از دیدن این صحنه به خشم آمده و دستور داد که تمامی آن ها را در آب خفه کنند. او همچنین موسیقیدان ارشد خود را به دلیل این که یک ترانه فارسی خوانده بود گردن زد. در آن دوران دولت های عثمانی و ایران با هم دشمن بودند.
شاه توتانخامون (King Tut)

توتانخامون در حدود سال ۱۳۳۳ قبل از میلاد مسیح و در سن ۸ سالگی به قدرت رسید. او ۱۰ سال بعد به دلایلی نامعلوم درگذشت. علت معروف بودن این پادشاه جوان بیشتر به خاطر مردن و جنازه اش است تا دوران زندگی و حکمرانی اش. جسد مومیایی شده او در سال ۱۹۲۲ در مصر کشف شد که یکی از بزرگ ترین و مهم ترین دستاوردهای باستان شناسی تاریخ به شمار می آید.
هنری پنجم (Henry VI)

هنری در سن ۹ ماهگی در سال ۱۴۲۲ و بعد از مرگ پدرش به مقام پادشاهی رسید. بعد از آن که وی به طور رسمی حکومت را به دست گرفت، دو خاندان سلطنتی عمده کشور بر سر پادشاهی با هم درگیر شدند: یکی خاندان «لنکسترها» (The Lancasters) که هنری خود از آن ها بود و دیگری خاندان «یورک ها» (Yorks). جنگ بین این دو خاندان به «نبرد رُزها» (War of Roses) معروف شده و با شکست خانواده هنری پایان یافت.
بعد از شکست در جنگ، هنری برای مدتی در برج لندن زندانی شده و سپس به قتل رسید.
جان یکم پادشاه فرانسه (John I of France)

جان بلافاصله بعد از تولدش در سال ۱۳۱۶ به عنوان پادشاهی رسید زیرا پدرش چند ماه قبل از تولد وی درگذشته بود. وی تنها ۵ روز بعد از دنیا رفت و برخی ادعا می کنند توسط عمویش که بعد از او به قدرت رسید مسموم شده بود.
شاه سوبهوزا دوم پادشاه سوازیلند (King Sobhuza II of Swaziland)

شاه سوبهوزا دوم از سن ۲ تا ۸۳ سالگی و به مدت ۸۲ سال بر سوازیلند حکومت کرد. در طول این دوران وی برای بدست آوردن استقلال کشورش با بریتانیا جنگید و از لحاظ اقتصادی سوازیلند را به موفقیت چشمگیری رساند. او القاب فراوانی در سوازیلند دارد از جمله «کوه بزرگ»، «گاو نر»، «پسر فیل»، «توصیف ناپذیر» و«شیر». برخی ادعا کرده اند که سوبهوزا بیش از ۱۰۰ زن داشته است. سوبهوزا در سال ۱۹۸۲ و در سن ۸۳ سالگی درگذشت.
شاپور دوم شاه ایران (Shah Shapur II)

شاپور دوم از شاهان سلسله ساسانی بود که بلافاصله بعد از تولد در سال ۳۰۹ بعد از میلاد مسیح به عنوان پادشاه جدید انتخاب شد زیرا پدرش چندماه پیش از آن از دنیا رفت. اما بر طبق افسانه ها وی حتی قبل از تولد نیز به عنوان پادشاهی رسیده بود زیرا بر طبق این افسانه بعد از مرگ پدرش با قرار دادن تاج سلطنت بر روی شکم مادر شاپور، وی رسماً به مقام پادشاهی رسید. شاپور دوم در سن ۱۶ سالگی قدرت را به طور کامل در اختیار گرفت.
سیمئون ساکسِکوبورگوتسکی شاه بلغارستان (Simeon Saxecoburggotski ، king of Bulgaria)

سیمئون دوم شاه بلغارستان در سال ۱۹۴۳ و در سن ۶ سالگی به تخت پادشاهی تکیه زد اما دوران سلطنت او بسیار کوتاه بود زیرا در سال ۱۹۴۶ دولت پادشاهی بلغارستان سقوط کرد.
بعد از این ماجرا سیمئون و مادرش کشور را ترک کردند. چند سال بعد سیمئون به کشورش بازگشت و یک حزب سیاسی با نام «جنبش ملی برای سیمئون دوم» (National Movement for Simeon II) تاسیس کرد و در سال ۲۰۰۱ به نخست وزیری کشور رسید. سیمئون که اکنون ۷۹ سال دارد نتوانست برای بار دوم به عنوان نخست وزیر انتخاب شود.
هلیوگابال امپراتور روم (Elagabalus)
قرار نبود که هلیوگابال امپراطور روم شود اما توانست چند سال در مقام امپراطوری حکومت کند. خانواده او خیلی راحت به مردم دروغ گفته و ادعا کردند که هلیوگابال فرزند نامشروع امپراطور سابق کاراکالا است و مردم نیز این موضوع را به راحتی پذیرفتند.
داستان های عجیب و غریب زیادی در مورد دوران ۴ ساله امپراطوری هلیوگابال نقل شده از جمله اینکه دستور داده است که مهمانان شام او را در میان گلبرگ گل ها خفه کنند.
تویوتا اولین اتوبوسهای سلول سوختی(FC) خود را از روزهای آینده وارد سیستم حمل و نقل عمومی توکیو میکند.
به نقل از گیزمگ، فعالیت اولین سری این اتوبوسها در سیستم حمل و نقل عمومی توکیو در ماه مارس آغاز خواهد شد.
این اتوبوسها از سیستم پیل سوختی که ابتدا برای تویوتا Mirai ساخته شده بود بهره میبرند.
این اتوبوسهای سلول سوختی دارای درصد آلایندگی صفر بوده و به طور چشم گیری میتوانند آلودگیهای زیست محیطی در شهرهای بزرگ را کاهش دهند.
اتوبوسهای سلول سوختی تویوتا دارای 10 مخزن هیدروژن با فشار بالا بوده که می تواند 132 گالن هیدروژن را در خود جای دهد.
قدرت این اتوبوس از دو موتور الکتریکی تامین شده که ترکیبی از 226 کیلووات(303 اسب بخار) قدرت و 670 نیوتن متر گشتاور هستند.
سلول سوختی علاوه بر تامین نیروی خود اتوبوس، در مواقع اضطراری مانند یک ژنراتور عمل میکند که دارای ظرفیت 235 کیلووات ساعت توان مصرفی و حداکثر خروجی 9 کیلووات بوده که به گفته مقامات تویوتا میتواند یک استادیوم را در زمان تاریکی نیرودهی کند.
ظرفیت این اتوبوس 76 نفر بوده و از این وسایل نقلیه در المپیک و پارالمپیک 2020 توکیو استفاده خواهد شد.
توماس پسکت فضانورد فرانسوی تصویری جدید را از فضا در صفحه شخصی خود قرار داد.
به نقل از اسپیس، عکسی که توماس پسکت در صفحه شخصی خود قرار داده از رودخانه دنیپر در شمال کییف در اوکراین گرفته شده است.
این فضانورد فرانسوی در صفحه شخصی خود نوشت: مناظر زمستانی همیشه از فضا جذاب و دلانگیز هستند و این تصویر من را به یاد نقاشیهای هوکوسائی(نقاش ژاپنی) میاندازد.
این تصویر در تاریخ 9 فوریه در زمان عبور از محدوده روسیه گرفته شده است.
محققان دانشگاه سینسیناتی موفق شدند پهپادی تولید کنند که میتواند بر روی یک محل متحرک فرود بیاید.
به نقلاز ایندین اکسپرس، محققان این دانشگاه با استفاده از منطق فازی توانستند قابلیت پهپادها را در جایجایی و فرود آمدن به گونهای ارتقا دهند که آنها بتوانند بر روی محل در حال حرکت نیز فرود بیایند.
مانیش کومار مسئول این پروژه گفت: به کمک این فناوری پهپادها میتوانند استفادههای گستردهای در زمینه نظامی و حتی شهری داشته باشند، برای مثال یک پهپاد میتواند یک محموله را به یک خودروی در حال حرکت در بزرگراه برساند.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که پهپادها با آن مواجه هستند فرود آمدن بر روی کشتیهای نظامی متحرک است که در دریاهای آزاد در حال حرکت هستند و پهپادها باید در یک فضای محدود با خطای فوقالعاده کم فرود بیایند و پیش از این امکان انجام این فرآیند بسیار مشکل بود.
با استفاده از منطق فازی و شبیهسازیهای کامپیوتری کومار و اعضای تیمش موفق شدند چند آزمایش موفقیتآمیز با پهپادهای ساخت خودشان انجام دهند.
نتایج این تحقیقات علاوه بر ارائه به سازمان مطالعات هوانوردی و فضانوردی آمریکا، در کنفرانس علمی "سایتک 2017" که اخیرا در تگزاس برگزار شده، منتشر شده است.
بررسیهای گذشته حاکی از آن بود که افراد خلاق و هنرمند راستمغز و افراد منطقی و تحلیلی چپمغز هستند؟ اما آیا واقعا مغز دقیقا چنین عملکردی دارد؟
به نقل از ساینس ورلد ریپورت، نتایج بررسیهای جدید نشان داده است، یک فرد نمیتواند فقط راستمغز و یا چپمغز باشد و نیمکره چپ مغز هم به افراد خلاق کمک میکند.
بررسیهای گذشته حاکی از آن بود که افراد خلاق و هنرمند راستمغز و افراد منطقی و تحلیلی چپمغز هستند، اما محققان دریافتند، نیمکرههای راست و چپ در کنار هم فعالیت دارند.
پیش از این افراد بر این باور بودند که فعالیت نیمکره مغزی در هنرمندان و ریاضیدانان متفاوت است.
مغز دارای دو نوع بافت است: ماده خاکستری و ماده سفید.ماده خاکستری برای پردازش اطلاعات، کنترل عضلات و ادراک حسی است، در حالی که ماده سفید مسئول حمل سیگنالهای الکتریکی به مناطق مختلف از طریق رشتههایی به نام آکسون است.
محققان در این بررسی، آکسون در 68 شرکتکننده را با روش MRI به نام تصویربرداری diffusion tensor مورد مطالعه قرار دادند و آزمونهایی برای میزان خلاقیت در آنها انجام شد.
نتایج بررسیها نشان داد، اغلب گروه خلاق ماده سفید بیشتری در لوب فرونتال مغز نسبت به افراد با خلاقیت کمتر دارند.
این بررسی به دانشآموزان برای مشاوره شغلی مناسب به آنها بسیار کمککننده است.
دیوید دانسون، نویسنده این بررسی در دانشگاه دوک، با همکاری پل تامپسون از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی این مطالعه را انجام دادند.
مشاهده این الگوهای مغزی برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و همچنین شرایط عصبی مانند زوال عقل، صرع، اسکیزوفرنی، آسیبهای مغزی و کما بسیار مفید است.
یافتههای این بررسی در مجله Bayesian Analysis منتشر شده است.
محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به شناسایی توانایی متابولیزه کردن ترکیب فوقالعاده پیچیده نفتی دی بنزوتایوفن یک سویه از جنس انتروباکتر Enterobacter که به عنوان سویه NISOC-03 معرفی شده است، شدند.
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در این خصوص، گفت: جدایههای میکروبی جدید هر کدام میتواند تازههای بیوشیمیایی، مولکولی و متابولیک خاص خود را داشته باشد. علاوه بر این، از چنین میکروارگانیسمهایی به صورت کاربردی میتوان در مطالعات تحقیقاتی و نیز پروژههای پاکسازی آلودگیهای نفتی استفاده کرد.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: این تحقیق با حمایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب (NISOC) انجام شده است و این نکته بسیار حائز اهمیت را نشان میدهد که از چنین میکروارگانیسمهایی میتوان استفادههای کاربردی کرده و مشکلات زیست محیطی مرتبط با شرکتهای نفتی را با تکنولوژیهای جدید مبتنی بر بیوتکنولوژی رفع کرد.
وی خاطرنشان کرد: در بانک میکروارگانیسمها، یکی از بانکهای زیستی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، تعداد زیادی سویه میکروبی با قابلیتهای تجزیه ترکیبات هیدروکربنی نگهداری میشود، از این رو محققان و دانشجویان جهت انجام انواع تحقیقات تجزیه زیستی میدانی، میکروبیولوژی محیطی، بیوشیمی میکروبی، فیزیولوژی و بیولوژی مولکولی خود میتوانند از این سویههای ارزشمند استفاده کنند و تازههای بیشتری را در جامعه علمی به ثبت برسانند.
بر اساس این گزارش، نتایج این بررسی در مجله Pollution منتشر شده است.
پس باید برای راحت شدن آن، بلکه آرامش در زمان مرگ و حتّی اشتیاق به آن، مطالبی را دانست و کارهایی را انجام داد. در این نوشتار به برخی از مهم ترین کارهایی که باعث آرامش و اطمینان در هنگام مرگ می شود نگاهی گذرا داریم.
حقیقت مرگ
اوّلین و مهم ترین عامل ترس و اضطراب، جهل است. دانستن حقیقت مرگ، خوف ابتدایی از آن را از بین می برد. از آنجا که هر کس تنها یک بار آن را تجربه می کند، تجربه ملموسی از آن نداشته و به خاطر ابهام در مورد آن، به اضطراب و نگرانی می افتد. قرآن کریم با بیانی دقیق و روان، حقیقت آن را بیان می کند؛
مثلاً می فرماید: وَ اللَّهُ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحْیا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنَّ فی ذلِكَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَسْمَعُون : و خدا از آسمان آبى فرود آورد و با آن زمین را پس از پژمردنش زنده گردانید، قطعاً در این [امر] براى مردمى كه شنوایى دارند نشانه اى است.(نحل؛ 655) معلوم می شود که مردن به معنای نیستی نیست؛ همچنانکه زمین در فصل زمستان یا در خشکسالی از بین نمی رود
بلکه تنها به خاطر سرما یا بی آبی، تعدادی از استعدادها و قابلیّت هایش بروز پیدا نمی کند. دانستن این حقیقت بزرگ، کمتر از دانستن خود مرگ نیست؛ زیرا اعتقاد به از بین نرفتن، ترس ابتدایی از مرگ را به آرامش تبدیل می کند.
اصل عدم غافلگیری
برای مواجه شدن با هر پدیده بزرگی باید آماده شد تا در موعد آن بتوانیم آن را هضم کرده و مضطرب و متحیّر نشویم. هر چه انسان برای مرگ آماده تر شود اضطراب کمتری دارد. با آمادگی هر چه بیشتر، به جایی می توان رسید که که نه تنها از مرگ نترسیم بلکه مشتاق و منتظر آن باشیم.
امام علی (علیه السلام) می فرمایند: وَ اللَّهِ لَابْنُ ابیطالِبٍ انَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْىِ امِّه: به خدا سوگند كه به راستى انس و علاقه پسر ابوطالب به مرگ (شهادت) بیش از انس و علاقه كودك به پستان مادر است.( نهج البلاغه، فیض الاسلام، خطبه 5، ص 577) ایشان نمونه ای از یک انسان آماده و مأنوس هستند.
آمادگی برای مرگ، مستلزم تنظیم اعتقادات و سبک زندگی خود بر طبق معارف دین اسلام است. در جایی دیگر امیرالمومنین (علیه السلام) در جواب از سوال چگونگی آمادگی برای مرگ اینگونه فرمودند: أداءُ الفَرائضِ ، واجتِنابُ الَمحارِمِ ، والاشتِمالُ علَى المَكارِمِ ، ثُمّ لایُبالی أوَقَعَ علَى المَوتِ أم وَقَعَ المَوتُ علَیهِ. واللّه، ما یُبالی ابنُ أبیطالبٍ أوَقَعَ علَى المَوتِ أم وَقَعَ المَوتُ علَیهِ: به جا آوردن واجبات و دورى كردن از حرام ها و فرا گرفتن خوى هاى نیك.
با رعایت این امور، دیگر آدمى را چه باك كه او به سراغ مرگ رود یا مرگ به سراغش آید. سوگند به خدا، كه پسر ابى طالب را باكى نیست كه خود به سراغ مرگ رود، یا مرگ به سراغ او آید.(منتخب میزان الحكمة : 520)
مؤمن باشیم
استحکام افکار انسان وابسته به استحکام اعتقادات اوست. اعتقاد به معارف بی نقص و کاملاً منطقی دین اسلام، به کسانی که به دنبال فهم دین هستند استحکام فکری خاصی می بخشد. از طرف دیگر باید دانست که برای کسب اطمینان و آرامش روحی، ضمن داشتن اعتقاد صحیح و اصولی، داشتن اعمال صحیح و به عبارت بهتر "اعمال صالح” نیز ضروری است؛ گرچه اعتقاد و عمل رابطه مستقیم با یکدیگر دارند! لذا قرآن کریم معمولاً این دو را در کنار یکدیگر
می آورد: وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ كُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذی رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فیها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ هُمْ فیها خالِدُون: و كسانى را كه ایمان آورده اند و كارهاى شایسته انجام داده اند، مژده ده كه ایشان را باغهایى خواهد بود كه از زیر [درختان ] آنها جویها روان است. هر گاه میوه اى از آن روزىِ ایشان شود، مى گویند: «این همان است كه پیش از این [نیز] روزىِ ما بوده.»
و مانند آن [نعمتها] براى آنها آورده شود؛ و در آنجا همسرانى پاكیزه خواهند داشت؛ و در آنجا جاودانه بمانند.(بقره؛ 25) خود همین آیه به خوبی اثر اعتقاد و عمل صالح را نشان می دهد. یعنی مومنان با تلاوت این آیه شریفه، واقعاً آرامش پیدا می کنند چرا که امید و شوقی خاص، آنها را فرا می گیرد.
آفت غفلت
خداوند متعال برای چرخش چرخ این این دنیا، به عنوان میدان آزمون همگانی بشر، زیبایی های محدود و غیرابدی قرار داده است. اینها صرفاً برای دلگرم شدن به ادامه زندگی است. در حالیکه گاهی انسان ها با سرگرم شدن به زیبایی های این برگه امتحانی، از عاقبت و اتمام وقت امتحان غافل می شوند و وقتی متوجّه می شوند
که ناظر امتحان می خواهد برگه امتحانی را از او بگیرد و او صفحه ای خالی یا خط خطی شده در دست دارد. لذا در جلسه آزمون، مهمترین مسأله، دقّت به وقتی است که در اختیار او قرار داده شده! تا بتوان در کمترین زمان، بیشترین نمره را کسب کرد.
شاید مهمترین تفاوت زندگی ما در این دنیا با جلسه امتحان در این باشد که پایان زندگی ما در این دنیا مشخّص نیست و به یکباره فرا می رسد، به همین جهت شایسته هوشیاری بیشتری است. امیرالمومنین (علیه السلام) می فرمایند: ما أنزَلَ المَوتَ حَقَّ مَنزِلَتِهِ مَن عَدَّ غَدا مِن أجَلِهِ: كسى كه فردا را از عمر خود به شمار آورد، مرگ را در جایگاه شایسته اش قرار نداده است.(الكافی: 3 / 259 / 3)
نتیجه کلام
برای رهایی از ترس مرگ، که کشنده تر از خود مرگ است، باید ضمن شناخت حقیقت مرگ، آماده و مهیّای آن شد. در مسیر این آمادگی، موانع و آفاتی وجود دارد؛ از جمله غفلت! پس باید با یاد کردن از مرگ در فواصل زمانی از هر روز، به انجام اعمال صالح برای رسیدن به آخرتی مملوّ از سعادت همّت کنیم. در اینصورت مشتاق مرگ خواهیم بود؛ نه هراسان!
منبع:علم و دین

.: Weblog Themes By Pichak :.