گاهی اوقات، شرایطی پیش میآید که در حرفه خود دیگر میلی به انجام کار نداشته باشید و خسته شوید. این شرایط حتی ممکن است در حالتی رخ دهند که در یک کمپانی مطرح، سمت خوبی داشته باشید؛ اما از خود میپرسید که آیا در جایگاه مناسبی قرار دارید؟
یک محقق به نام مارتی فوکودا برای اینکه چنین حالتی را بررسی کند، مصاحبههای زیادی با افراد موفق داشته است که آنها نیز شرایط مشابهی در طول حرفه خود تجربه کردهاند.
به گفته فوکودا، دلایل زیادی ممکن است عامل خستگی از شرایط کاری شوند؛ اما یکی از دلایل اصلی که با آن برخورد شده است، نبود تأکید بر پیشرفت در کار است.
تخصص به این معنی است که در مهارتی بتوان به تسلط بالا رسید یا دانش بسیاری در زمینهای کسب کرد. برای رسیدن به این سطح نیاز است که زمان لازم صرف شود. با شرایطی که در حال حاضر بازار کسبوکار به آن دچار شده است؛ اکثر کارمندان مانند حالتی که تلفن هوشمند خود را هر سال عوض میکنند، مشاغلشان را نیز تغییر میدهند. همین امر نیز باعث میشود که در زمینهای، زمان لازم برای دریافت مهارت بالا صرف نشود و تنها شاهد کارمندانی باشیم که در چند زمینه، دانش پایهای و سطحی دارند.
در محیط کارهای امروزی نیز اهمیت کمی به افزایش مهارت داده میشود. در اکثر کمپانیها تخصص حتی بهعنوان پیشنیاز برای پیشرفت در نظر گرفته نمیشود. در عوض، کافی است به حد بالایی از صلاحیت برسید تا سمت مدنظر به شما داده شود. حال ممکن است در آن سمت، تخصص بالایی نداشته باشید.
این کار باعث میشود هزینه کسبوکار بالا برود و سطح کیفیت کار نیز کاهش یابد. فوکودا در تحقیقات خود به سه روش رسیده است که با رعایت آنها میتوان فرهنگ رسیدن به تخصص در کسبوکار را توسعه داد. با زومیت ادامه مقاله را دنبال کنید.
به پیشرفتهای پیاپی در عملکرد کارکنان بها دهید
یکی از قوانین کسبوکار که در نقاط مختلف جهان مورد قبول واقع شده است این است که اگر میخواهید کارکنانتان کاری را بیشتر انجام دهند، به آنها پاداش بدهید. ما گاهی اوقات در تشویق به کسب مهارت کوتاهی میکنیم. برای مثال در اکثر کسبوکارها به کارمندی که در یک زمینه حرفهای دوره دیده باشد و بتواند به سطح قابل قبولی برسد؛ یک مدرک یا گواهی داده میشود که شخص مدنظر در زمینهی خاصی تخصص دارد و کار در همین نقطه خاتمه مییابد.
این عمل اشتباه است و نباید یک کاغذ باعث بها دادن به کارمند شود. ما بهجای اینکه عملکرد و دستاوردهای کارکنان را زیر نظر داشته باشیم، صبر میکنیم تا یکی از آنها بتواند ترفیع بگیرد یا یک گواهی دیگر کسب کند تا تاثیر او را در مجموعه کاری شناسایی کنیم.
کمپانیهایی میتوانند از حداکثر توانایی تیمشان استفاده کنند تا بتوانند به کارمندی که عملکرد خوبی دارد، پاداش بدهند. البته پاداش تنها به معنی پاداش نقدی نیست. این پاداش میتواند ساخت یک محیط کاری باشد که در آن، به دستاوردهای کارمند توسط مدیران بها داده شود و او مورد تشویق قرار گیرد. این کار باعث خواهد شد تا کارمندان دیگر نیز نسبت به کسب تخصص انگیزه پیدا کنند.
فرصتهای مختلف یادگیری در اختیار اعضای تیمتان قرار دهید
ایجاد نشدن انگیزه برای کسب تخصص، باعث میشود کارکنان عطش کافی برای رشد و پیشرفت در موقعیت شغلی فعلیشان نداشته باشند و پس از مدتی با ایجاد اولین فرصت، شغلشان را تغییر دهند. در کسبوکار امروزی، افراد بهراحتی تیمشان را رها میکنند و به تیم دیگری ملحق میشوند یا از دپارتمانی به دپارتمان دیگر میروند و در بعضی مواقع نیز از مجموعهای خارج و به مجموعهی جدیدی اضافه میشوند.
این موضوع بیشتر به ضرر مجموعه است؛ زیرا باید فرد جدیدی را استخدام کنند و آموزشهای لازم برای کار به وی بدهند. البته داشتن گروهی که متشکل از افراد متخصص باشد، چندان هم سخت نیست و نیاز به این دارد که منابع درست را در اختیار اعضای گروهتان قرار دهید. برای مثال فرستادن کارکنان کلیدی به سمینار و کنفرانسها، نهتنها میتواند سرمایهگذاری خوبی در زمینه آموزش باشد بلکه نشان میدهد چقدر به امر آموزش اهمیت میدهید.
برای کارکنانتان الگو باشید
باید در نظر داشت که مانند علوم مختلف، کسبوکار نیز هرروزه با پیشرفت روبهرو است و برای بقای یک کسبوکار، نیاز است که مانند کارکنان، مدیران و صاحبان نیز نسبت به کسب علم اقدام کنند. اینکه بگوییم تجربه بسیاری داریم و توانستهایم به بالاترین سطح برسیم درست نیست؛ زیرا پس از مدتی شگردها و روشهای جدیدی در کسبوکار به وجود میآید و یکجا ماندن ما باعث میشود به سمت فراگیری این موارد نرویم و راه را برای دیگران باز کنیم تا با کسب علم بیشتر بتوانند از ما عبور کنند.
سازمانهایی میتوانند در تشویق کارکنان به رسیدن به تخصص موفق عمل کنند که مدیران آن سازمان متشکل از افراد فروتن باشند. این مدیران میدانند و قبول دارند که دانش آنها محدود است و نیاز به کسب علم دارند. این کار باعث میشود کارکنان دیگر نیز شهامت قبول کردن نیاز به کسب علم را در خود پرورش دهند و مانند مدیرانشان، در راه فراگرفتن دانش مورد نیاز برای رسیدن به تخصص در زمینهای قدم بردارند.
البته تشویق مستقیم کارکنان به کسب علم میتواند چالش سختی باشد؛ اما یک کمپانی که بهصورت هوشمندانه مدیریت شود، محیطی ایجاد خواهد کرد تا کارکنان به کسب علم تشویق شوند و بتوانند در زمینهای که کار میکنند به تخصص برسند.
اشیا پرنده ناشناس کروی شکل درخشان، که در آسمان سراسر جهان مانور می دهند. به نظر می رسد آنها همه جا حضور دارند. از آسمان ژاپن، روسیه،چین، انگلیس، آمریکا و فرانسه تا فضا . ویدئو ها و تصاویر زیادی تاکنون از آنها تهیه و منتشر شده است. اما آیا واقعا آنها فرازمینی ها هستند؟ برخی آنها را یک نیروی سری آمریکا می دانند. بله. آمریکا دارای یک پایگاه سری موسوم به 51 است که گفته می شود بارها و بارها در اطراف آن اشیا کروی شکل درخشان مشاهده شده اند. اما پرسش اینجاست اگر تمام اینها متعلق به آمریکایی هاست، آنها در آسمان دشمن دیرینه خود و دیگر ابرقدرت جهان یعنی روسیه چه می کنند؟! چرا دانشمندان روسی نیز تایید کرده اند که دهه های آینده انسان با فرازمینی ها ملاقات خواهد کرد؟
در این میان هستند کسانی نیز که آنها را موجودات فضایی می دانند. این دسته بر این باورند که در این جهان پهناور، انسان تنها موجود هوشمند نیست و موجودات هوشمند دیگری نیز به جز انسان وجود دارند.
اما به تازگی ناسا یا آژانس فضایی آمریکا با افشای گزارشی محرمانه تلویحا وجود موجودات فضایی در سیارات دور را تایید کرده است. یکی از محققان ارشد ناسا نیز اعلام کرده که در آینده با موجودات فضایی دیدار خواهیم کرد. این در حالی است که پیشتر نیز دانشمندان روسی اعلام کرده بودند که سال 2031 سال ملاقات با فرازمینی ها خواهد بود.
این مطلب به بهانه انتشار اخباری مبنی بر مشاهده اشیاء نورانی در آسمان تهیه و تنظیم شده است.

فرش به دلیل دارا بودن سطح وسیع اغلب دچار آلودگی میشود و نیازمند مراقبت و رسیدگی است تا زیبایی خود را حفظ کرده دچار آسیب نشود، اما اگر به دلایل مختلف فرش خانه شما دچار لکه و کثیفی شد به سادگی با این مواد بسته به نوع لکه آن را پاک کنید.
لکه قهوه و چای؛ یکی از اصلیترین دلایل آلودگی فرشها بودهو میتوانید با ریختن مقداری ماء الشعیر برروی سطح لکه به سادگی اثر چای و قهوه را از روی آن پاک کنید. ممکن است تا پاک شدن کامل لکه مجبور شوید چندین بار ریختن ماء اشعیر و کشیدن دستمال مرطوب بر روی فرش این کار را انجام دهید، اما از نتیجه شگفت زده میشوید.
لکههای قدیمی و سمج؛ این لکهها به سختی پاک میشوند و هرچه از زمان تشکیل آنها بگذرد سختتر پاک میشوند، برای تمییز کردن و لکه زدایی از فرش و کفپوش میتوانید از مقداری محلول آمونیاک استفاده کنید و با ریختن آن بر سطح موضع و اجازه دادن برای خشک شدن و پاک کردن توسط اسفنج مرطوب و دوباره شستشو با آمونیاک لکهها را به طور کامل از بین ببرید.
محلول باورنکردنی برای پاک کردن اکثر لکهها؛ استفاده از محلول سرکه و نمک سفید یا سرکه و پودر ذرت برای پاک کردن بسیاری از لکهها معجزه میکند و بدون آسیب به بافت فرش یا کفپوش لکه را از بین میبرد. برای از بین بردن بوی سرکه از فرش میتوانید چندین بار با دستمال نم دار سطح را پاک کنید یا فرش را در مجاورت نور خورشید قرار دهید تا بو کاملاً از بین برود.
رنگ نقاشی کودکان، آبمیوه و لکه سبزیجات؛ هیچ جای نگرانی وجود ندارد و شما میتوانید تنها با ترکیب سرکه سفید و مقداری آب و صرف وقت و حوصله این لکهها را پاک کنید مشروط براینکه نگذارید لکهها کهنه شود و به محض ایجاد لکه آن را پاک کنید.
لکه جوهر و روغن روی فرش؛ گریه نکنید و نگران نباشید تنها مقداری شیر روی سطح بریزید و اجازه ندهید لکه جوهر و شیر بیشتر پخش شود به سادگی پس از چند ساعت جوهر و روغن جذب شیر شده و میتوانید با تکرار این کار به تدریج لک جوهر را از بین ببرید، همچنین از ترکیب شیر و آرد ذرت هم میتوانید برای پاک کردن روغن استفاده کنید، زیرا آرد ذرت چربی را به خود جذب میکند.
لکههای وسیع و پهناور؛ این لکهها را نیز میتوانید با استفاده از ریختن پودر بوراکس بر روی موضع و پس از صرف مدتی جارو کشیدن کامل فرش از بین ببرید. بوراکس همچنین دارای خاصیت تمییز کنندگی و جلا دهندگی به سطوح است و میتواند بافتهای به هم چسبیده فرش را باز کند و آن را مانند روزهای اول نو و تازه کند.
لکه رنگ مو، لاک ناخن و سایر محصولات آرایشی؛ این لکهها بسیار سمج هستند و باید با استفاده از محلول رنگ بردار آنها را پاک کنید تا اثر آن بر روی فرش باقی نماند.
لکه آدامس و سقز؛ این لکهها یک کابوس ترسناک برای فرش و کفپوش است، اما با قرار دادن مقداری یخ برروی آدامس میتوانید آن را نرم کنید و بعد با احتیاط با استفاده چاقو آدامس و هر شی چسبناک را از روی فرش و کفپوش جدا کنید.
لکههای جامد و سخت که به فرش چسبیده اند؛ همیشه استفاده از دستمال و اسفنج برای پاک کردن لکهها کارساز نیست و برخی اوقات میتوانید از یک مسواک نرم به همراه ترکیب سرکه و آب برای پاک کردن لکهها استفاده کنید وبه راحتی حتی لکههای خمیری و جامد را از بین ببرید.
برای پاک کردن کامل یک فرش هم میتوانید در کنار استفاده از پودر و انواع شامپو فرشها از ترکیب آب و سرکه سفید یا آب و آمونیاک و همچنین آب و مایع مخصوص ماشین لباسشویی استفاده کنید.
شستشوی فرش و کفپوش باید با ملایمت و آرامی انجام شود تا به الیاف آن آسیب نرسد، همچنین در صورت وجود پارگی و یا لکه قبل از شستشو این مشکل را برطرف کنید و سپس فرش را بشویید.
خشک کردن فرش در محیطی باید باشد که تهویه و جریان کامل هوا وجود داشته باشد تا فرش کاملا خشک شود، همچین وجود سطوح ناهموار هنگام خشک کردن فرش میتواند باعث ایجاد چروک برروی آن و آسیب به بافت این وسیله شود؛ و حتماً قبل از امتحان تمامی روشهای بالا برای شستشو و لکه گیری از فرش و کفپوش ابتدا ماده پاک کننده را برروی سطح کوچکی امتحان کرده و پس از اطمینان از خراب نشدن پارچه به طور کامل استفاده کنید.
در صورت وجود حساسیتهای تنفسی از انجام لکه گیری تا حد امکان خودداری کنید و یا در محیط باز و در حضور دیگران و در شرایط امن این کار را با ماسک و دستکش ایمنی انجام دهید.
گفتنی است این مار رباتیک که در یک ایستگاه مخصوص زیر آب مستقر میشود، به چراغ، ابزار تعمیر و بررسی و دوربین مجهز است و مأموریت خود را در کمترین زمان ممکن انجام میدهد، همچنین رئیس اجرایی این طرح عنوان کرد: این ربات میتواند به راحتی نام خود را به عنوان یک ابزار بررسی بسیار قدرتمند به ثبت برساند و با استقبال فراوانی رو به رو شده، نه از این جهت که یک تکنولوژی جالب است، به این علت که کارهایی را انجام میدهد که هیچ وسیله دیگری، قادر به انجام آن نیست.
قرار است که آزمایشها بیشتر و تکمیلی تا پایان سال آینده روی این ربات انجام شود.




برلیانس یکی از خودروسازان چینی است که در سالهای اخیر همکاری گستردهای با بیامو داشته است. در این مقاله به بررسی سدان H330 و هاچبک H320 این شرکت خواهیم پرداخت که توسط پارسخودرو در ایران تولید میشود.
در سالهای گذشته، خودروهای زیادی در کشورمان به تولید میرسید و بهسختی خودروی چینی در بازار دیده میشد. اما امروزه، کشورمان یکی از بزرگترین بازارهای خودروی چینی محسوب میشود. برلیانس نیز یکی از چینیهای حاضر در بازار کشورمان است که کلاسهای خودرویی مختلفی را با همکاری پارسخودرو مونتاژ میکند.
برلیانس H330 نمونهی ارتقاءیافتهی برلیانس FSV است. این خودرو در سال ۲۰۱۳ توسط برلیانس رونمایی شد و به فروش خوبی دست یافت که شامل ۲۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۳ و ۵۳ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۴ است. H330 تنها با یک نوع پیشرانه و در کلاس سدان و هاچبک تولید میشود و خریداران حق انتخاب بین جعبهدندهی دستی یا اتوماتیک دارند. برلیانس H330 در ردهی قیمتی حدود ۵۰ میلیون تومان قرار میگیرد.
مشخصات فنی
تنها پیشرانهی در دسترس برای خودروهای H330 و H320 نسخهی ۱.۵ لیتری است که حداکثر توان تولیدی این پیشرانه ۱۰۳ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور تولیدی ۱۳۸ نیوتنمتر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه است. حجم دقیق این پیشرانه ۱۴۹۸ سیسی است که از نوع ۴ سیلندر با آرایش خطی است و در مجموع ۱۶ سوپاپ وظیفهی تخلیهی دود و ورود ترکیب هوا و سوخت را بر عهده دارند. حداکثر سرعتی که برلیانس H330 با این پیشرانه و جعبه دندهی اتوماتیک ۴ سرعته قابلیت دستیابی دارد، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. وزن خالص این خودرو ۱۲۵۰ کیلوگرم است که نسبت به ابعاد خودرو کمی زیاد به نظر میرسد و میتواند عملکرد خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.
سیستم تعلیق برلیانس H330 در جلو از نوع مک فرسون و در عقب سیستم نیمه مستقل با فنر پیچشی است. استاندارد آلایندگی پیشرانهی این خودرو یورو ۵ و طبق اعلام شرکت سازنده، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. حجم مخزن سوخت، ۵۵ لیتر است که با توجه به میزان مصرف سوخت، کافی به نظر میرسد.
مشخصات | برلیانس H330 و H320 |
تعداد سیلندر | ۴- خطی |
حجم موتور (لیتر) | ۱.۵ |
حداکثر توان (اسب بخار) | ۱۰۳ |
حداکثر گشتاور (نیوتنمتر) | ۱۳۸ |
استاندارد آلایندگی | یورو ۵ |
حجم باک (لیتر) | ۵۵ |
مصرف سوخت ترکیبی (L/100 Km) | ۶.۷ (اتوماتیک) و ۶.۴ (دستی) |
جعبه دنده | ۴ سرعته خودکار یا ۵ سرعته دستی |
حداکثر سرعت (Km/h) | ۱۷۰ |
زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰ Km/h | ۱۱.۹ دستی - ۱۶.۵ اتوماتیک (تست) |
حجم صندوق بار (لیتر) | ۴۶۰ |
وزن (کیلوگرم) | ۱۲۵۰ (سدان) - ۱۲۴۰ (هاچبک) |
قیمت (میلیون تومان) | ۴۴ الی ۵۵ |
طراحی ظاهری و کابین
اینکه چرا اکثر خودروهای برلیانس شباهت زیادی به محصولات بیامو دارند، نکتهی عجیبی است و تنها دلیل آن شراکت این دو خودروساز در سالهای اخیر است که باعث شده تا محصولات برلیانس در ظاهر، رنگ و بوی بیامو به خود بگیرند. البته این شباهت تنها یک کپی خالص بهحساب نمیآید و برلیانس سعی کرده است زبان طراحی خود را در محصولاتش پیادهسازی کند؛ هرچند این زبان شباهتهای چشمگیری با زبان طراحی بیامو دارد. مشهودترین بخش، جلوپنجرهی دوقلوی برلیانس است؛ جلوپنجرهای که طراحی آن به فرم T است و دو ورودی هوا به شکلی قرینه در زیر بالهای T قرار گرفتهاند.
باید به پیشرفت چشمگیر چینیها در عرصهی طراحی اعتراف کنیم؛ بخشی که خودروسازان وطنی بر خلاف چینیها، در سالهای اخیر هیچ حرکت جدی و روبهجلو در آن نداشتهاند. نمای جلوی خودرو طراحی حجیم و پفکرده دارد و مه شکنهای دایرهای بهخوبی در بین خطوط زیاد پایین سپر جا خوش کردهاند. چراغهای جلو طراحی هماهنگی با سایر بخشهای خودرو دارند؛ هرچند جای خالی چراغهای روشنایی در روز و همچنین عدسیهای متمرکز کننده نور در داخل چراغها به چشم میخورد، اما نبود این موارد لطمهای به طراحی این بخش نزده است.
خطوطی از ستون A در امتداد کاپوت به سمت جلوپنجره کشیده شده است که تأثیر مثبتی بر بیننده میگذارد. تنها اِلمان تأثیرگذار در نمای جانبی، خط شانهی برجستهای است که از گلگیر جلو تا چراغ عقب کشیده شده است و با گذر از بالای دستگیرهها و درب باک خودرو، بخش جانبی را از یکنواختی هر چه بیشتر نجات داده است. به جز این خط، شاهد طراحی بسیار ساده و محتاطانه هستیم که به دور از هرگونه هیجان و جذابیت است، البته نقش رینگهای آلومینیومی و تایرهای کوچک با عرض ۱۹۵ میلیمتر در سادگی این بخش بیتأثیر نبوده است.
نمای عقب خودرو طراحی بهروزی ندارد و بر خلاف طراحی مناسب جلوی خودرو، به نظر میرسد کپی از طراحی برخی شرکتها در این بخش تمامی ندارد و شاهد طراحی مشابه آن با نیسان تیانا هستم. چراغهای عقب H330 با یک خط افقی پلاستیکی به هم متصل شدهاند که لوگوی نسبتاً بزرگ پارسخودرو را در بر گرفته است. اما نکتهی جالب در طراحی سپر عقب، طراحی دوگانهی این بخش است که تداعیکنندهی دیفیوزر در بخش پایینی سپر است و انتقال چراغ خطر سوم و چراغهای دنده عقب روی آن، سپر بزرگ عقب را از حالت یکنواختی دور کرده است.
با نشستن در داخل کابین و نگاهی اجمالی به ادوات و شکل کلی داشبورد، اولین چیزی که در یادمان تداعی میشود، شباهت نشاندهندهی کیلومتر با مزدا ۳ است. طراحی این نشاندهندهها در نوع خود جالب است و طرحی ۳ بعدی دارد که تو در تو هستند و حس اسپرت بودن را به راننده القا میکند. فضای کابین دوستداشتنی و دلنشین است. هرچند ارگونومی ادوات و محل جایگیری آنها مناسب است، اما عموم قطعات کیفیت ساخت مناسبی ندارند و اکثراً از پلاستیک خشک ساخته شدهاند.
تنها تفاوتی که بین H330 و H320 وجود دارد، کلاس متفاوت این دو خودرو است. H320 با توجه به اینکه در کلاس هاچبکها قرار دارد، جثهی بهمراتب کوچکتری نسبت به نسخهی سدان دارد و از این رو، هاچبک H320 گزینهی مناسبی برای استفاده در داخل شهر به شمار میرود. زبان کلی طراحی این خودروساز، در نسخهی هاچبک نیز بهخوبی رعایت شده است و شاهد هماهنگی چراغهای عقب و همچنین سپر با سایر اجزای بدنه هستیم. هر دو نسخه کم و بیش شباهتهایی در نمای عقب دارند و تنها تفاوت در ساختار و کلاس دو خودرو است. سایر اجزای خودرو از قبیل نمای کناری و جلو، طراحی یکسانی دارند که شامل خطوط طراحی جلو و کناری کاملاً یکسان در دو نسخه است. فضای سرنشین برای ۴ یا ۵ سرنشین مطلوب به نظر میرسد و آزاردهنده نیست.
با وجود تلاش زیاد برلیانس برای جذاب کردن H330 و H320، این خودرو بهطور کلی طراحی چشمگیری ندارد و ظاهرا با برای پختگی کامل زبان طراحی این شرکت باید منتظر نسل بعدی این خودروها باشیم. سایر خودروهای چینی اعم از لیفان ۸۲۰ و آریزو ۵ طراحی بهمراتب جذابتری دارند. حتی دنا نیز به خصوص در بخش جلو، زیبایی و جذابیت بیشتری در مقایسه با H330 دارد. البته این موضوع به معنی طراحی بد خودروهای برلیانس نیست.
امکانات رفاهی
برلیانس H330 مجهز به جعبهدندهی اتوماتیک، به امکانات رفاهی بیشتری مجهز است که شامل سانروف برقی دوحالته، سیستم تهویه مطبوع خودکار، سنسور دنده عقب، تنظیم برقی آینههای جانبی هستند. همچنین در نسخهی اتوماتیک، کلیدهای کنترل سیستم صوتی روی غربیلک فرمان تعبیه شده است. سیستم صوتی در نسخهی اتوماتیک دارای ورودی USB و ۶ عدد بلندگو است که نسبت به نسخهی دستی ۲ عدد بیشتر است.
از دیگر امکانات رفاهی که در نسخهی اتوماتیک به کار رفته است، میتوان به بسته شدن پنجرهها با ریموت، قابلیت تنظیم صندلی راننده در هشت جهت، چراغ مه شکن جلو، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، روکش چرمی غربیلک فرمان و تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو اشاره کرد. حجم صندوقبار H330 در حالت عادی ۴۶۰ لیتر است که حتی برای خانوادههای پرجمعیت وطنی نیز کافی خواهد بود و با تاشدن صندلیهای ردیف عقب، این فضا به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
در صورتی که امکانات رفاهی در اولویت خرید شما است، بریلیانس جزو غنیترین گزینههای موجود در کلاس خود محسوب میشود.
ایمنی
یکی از مهمترین ویژگیهای هر خودرویی ایمنی آن است که شامل ایمنی در تصادفات، پایداری و عمل ترمزگیری میشود. برلیانس H330 در نسخهی اتوماتیک مجهز به ترمزهای جلو و عقب دیسکی است که سیستم ترمز ضدقفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیرو EBD دارد. متأسفانه در نسخهی دستی، ترمزهای عقب خودرو از نوع کاسهای هستند که بالطبع عملکردی ضعیفتر از نوع دیسکی خواهند داشت و حس اعتماد کمتری در ترمزهای ناگهانی به راننده و سرنشینها القا خواهد کرد. نسخهی مجهز به ۴ ترمز دیسکی میتواند در مسافتی معادل با ۴۰.۲ متر، خودرو را از سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به صفر برساند.
اطلاعاتی از استاندارد امنیت این خودرو در دسترس نیست و تنها اطلاعاتی که در این زمینه میتوان به آنها اشاره کرد، وجود فقط ۲ عدد کیسهی هوا در هر دو نسخه است که شامل نمونهی جلوی راننده و سرنشین جلو هستند؛ با توجه به قیمت خودرو، حداقل ۴ کیسهی هوا میتوانست نظرات بیشتری را به سمت این خودرو جلب کند و اطمینان خاطر بیشتری در مواجهه با حوادث به وجود میآورد.
کیفیت ساخت
وقتی صحبت از یک خودروی چینی میشود، اولین موضوعی که باعث هراس خریداران خواهد شد، کیفیت ساخت قطعات و مونتاژ آنها است. البته این ترس چندان بیدلیل نیست و استهلاک بالای برخی از چینیهای بازار در سالهای اخیر باعث کاهش دلگرمی نسبت به چینیهای بازار شده است. بیشتر قطعات استفادهشده در داخل کابین و اجزای تشکیلدهندهی داشبورد از جنس پلاستیک خشک هستند که دارای برجستگیها و برشهای تیزی در بعضی قسمتها است و چنگی به دل نمیزند. جدای از کیفیت ساخت، کیفیت صدای سیسم صوتی نیز از نکاتی است که چندان راضیکننده نیست. البته نکتهی مثبتی که مسئولین پارسخودرو به آن اشاره کردند، بررسی برلیانس H330 در سختترین شرایط جادهای، کوهستانی، ترافیک شهری و مسیرهای خاکی است که در طول ۳۰ هزار کیلومتر صورت گرفته و تمامی معایب و مشکلاتی که در این بررسیها مشاهده شده است، در محصول نهایی رفع شده و مطابق با شرایط آب و هوایی و مسیرهای کشورمان است.
طبق بررسی سازمان کیفیت و بررسی استاندارد ایران، برلیانس H330 موفق به دریافت دو ستاره شده است که بدین ترتیب آن را در کنار جک جی 5، رانا، پژو ۲۰۶ و بالاتر از امویام ایکس ۳۳، دنا و ام ویام ۵۵۰ با یک ستاره و پایینتر از خودروهایی مانند تندر ۹۰ و ساندرو با ۴ چهار ستاره قرار میدهد. بدین ترتیب اگر اولویت شما کیفیت بالای تولید و دوام خودرو است، H330 در ردهی میانی قرار میگیرد و البته گزینههای بهتری نیز در دسترس هستند.
تجربهی رانندگی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، نسخهی اتوماتیک به سیستم استارت دکمهای مجهز است، بنابراین با در دست داشتن سوئیچ خودرو وارد H330 میشویم؛ صدای اندکی با روشن شدن پیشرانه وارد کابین میشود، که آزاردهنده نیست. پیشرانهی ۱۰۳ اسب بخاری با گشتاور ۱۳۸ نیوتنمتر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه چندان مناسب با جثهی اتومبیل و وزن آن نیست و کمی تنبل به نظر میرسد. از این رو عمل شتابگیری بهکندی صورت میگیرد و در بهترین حالت، در مدت زمان تقریبی ۱۶ ثانیه میتوان از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یافت که ناامیدکننده به نظر میرسد. با توجه به جعبهدندهی تیپترونیک برلیانس H330، در حالت رانندگی با تعویض دستی دنده، شتابگیری بهتر از حالت اتوماتیک رخ میدهد ولی تفاوت چشمگیری وجود ندارد و شاهد زمانی کمتر از ۱۵ ثانیه نخواهید شد. هرچند شتاب ثانویه بهتر از شتاب اولیه است، اما با این حال در دندههای ۳ و ۴ کمبود گشتاور احساس میشود که در مسیرهای برونشهری و بزرگراهها بیشتر به چشم خواهد خورد. جعبهدنده وظیفهی خود را بهخوبی انجام میدهد و در شرایط عادی تعویض دندهها به نرمی اتفاق میافتد و ضربهای به کابین منتقل نمیشود؛ اما در رانندگی هیجانی و پرگاز، کمی ناهماهنگی بین پیشرانه و جعبهدنده قابل مشاهده است که قابل اغماض است.
مصرف سوخت در دنیای واقعی و خارج از کاتالوگ خودرو (که به عدد ۶.۷ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی اشاره میکند) کمی متفاوت است. مصرف ترکیبی برلیانس اچ ۳۳۰ در شهر تهران و ترافیک نیمهسنگین این شهر، رقمی در حدود ۱۰ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر است، که به میزان قابل توجهی بیشتر از رقم اعلامی برلیانس است. پایداری خودرو در پیچها، کاملاً مطمئن و خوب است و سیستم ترمز H330 با توجه به دارا بودن ABS و EBD، در زمینهای خیس نیز عملکرد مناسبی دارد و راضیکننده است. سیستم تعلیق نیز در مواجهه با پستی و بلندیهای مسیر، ضربات را بهخوبی جذب میکند.
اما رانندگی با H320 تفاوت چندانی ندارد و دلیل این امر پیشرانهی یکسان دو نسخه است که حس رانندگی متفاوتی را القا نمیکند. با این حال میتوان به لطف ابعاد کوچک بدنه مانورهای بهتری داشت و البته باید به این نکته اشاره کنیم که فرمانپذیری این نسخه کمی بهتر از نسخهی سدان است و در کل با ارفاق، جذابیت بیشتری نسبت به نسخهی سدان دارد.
قیمت
سدان برلیانس H330 در بازار چین شروع قیمتی معادل با ۶۵,۸۰۰ یوان دارد که در بالاترین نسخه قیمت آن معادل با ۷۵,۸۰۰ یوان است (قیمت یوان چین از ۵۵۵ الی ۵۷۵ تومان است). قطعات این خودرو در ایران بهصورت CKD وارد میشود و توسط پارسخودرو مونتاژ آن صورت میگیرد؛ بدین ترتیب قیمتی که پارسخودرو برای سدان برلیانس H330 در نظر گرفته است، برابر با۴۴ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان برای نسخهی دستی و ۵۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای نسخهی اتوماتیک است. قیمت برلیانس H320 نیز به ترتیب برای نسخهی دستی و اتوماتیک برابر با ۴۶ میلیون و ۲۱۳ هزار تومان و ۵۱ میلیون تومان است.
رقبا
سدانهای موجود در بازهی قیمتی حدود ۵۰ میلیون تومان، بسیار محدود و انگشتشمار هستند. از این رو انتخابهای متعددی پیش روی خریداران قرار ندارد و باید بین چند خودروی داخلی و یا چینی انتخاب خود را انجام دهند. مهمترین رقیب وطنی برلیانس H330، خودروی تندر ۹۰ اتوماتیک، دنا و دنا پلاس است و از رقبای چینی نیز میتوان ام وی ام ۵۵۰، جک J5 را نام برد. اکثر خودروهای مذکور قیمتی بین ۴۵ الی ۵۵ میلیون تومان دارند.
البته نباید از پژو ۳۰۱ نیز فراموش کرد که سال آینده با قیمت کمتر از ۶۰ میلیون تومان به بازار عرضه خواهد شد.
در ادامه میتوانید مشخصات فنی مهمترین رقبای برلیانس H330 و H320 را مشاهده کنید.
برلیانس H330 اتوماتیک | پژو 301 | ایکو - دنا | ام وی ام ۵۵۰ | رنو - تندر ۹۰ | جک جی۵ | |
تعداد سیلندر | ۴- خطی | ۴- خطی | ۴- خطی | ۴- خطی | ۴- خطی | ۴- خطی |
حجم موتور (لیتر) | ۱.۵ | ۱.۶ | ۱.۷ | ۲ | ۱.۶ | ۱.۸ |
حداکثر توان (اسب بخار) | ۱۰۳ | ۱۱۳ | ۱۱۵ | ۱۳۹ | ۱۰۵ | ۱۴۰ |
حداکثر گشتاور (نیوتنمتر) | ۱۳۸ | ۱۴۹ | ۱۵۵ | ۱۸۲ | ۱۴۰ | ۱۶۵ |
استاندارد آلایندگی | یورو ۵ | - | یورو ۴ | یورو ۴ | یورو ۴ | یورو ۴ |
حجم باک (لیتر) | ۵۵ | - | ۶۰ | ۵۰ | ۵۰ | ۵۵ |
مصرف سوخت ترکیبی (L/100 Km) | ۶.۷ | ۷.۳ | ۷.۷۴ | نامشخص | ۸.۳ | ۷.۶ |
جعبه دنده | ۴ سرعته خودکار | ۶ سرعته خودکار | ۵ سرعته دستی | CVT | ۴ سرعته خودکار | ۴ سرعته خودکار |
حداکثر سرعت (Km/h) | ۱۷۰ | ۱۸۸ | ۱۸۹ | ۱۷۵ | ۱۷۵ | ۱۷۵ |
زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰ Km/h | ۱۶ (تست میدانی) | ۱۰.۸ | ۱۳.۵ | نامشخص | ۱۱.۷ | نامشخص |
حجم صندوق بار (لیتر) | ۴۶۰ | ۶۴۰ | ۵۰۰ | ۴۵۰ | ۵۱۰ | ۴۱۵ |
وزن (کیلوگرم) | ۱۲۵۰ | - | ۱۲۵۸ | ۱۳۶۶ | ۱۱۵۵ | ۱۳۵۵ |
قیمت (میلیون تومان) | ۵۵.۵ | حدود ۵۸ | ۴۲.۵ | ۵۳ (دستی) - ۶۳ (اتوماتیک) | ۴۷.۳ | ۶۲.۹ (اتوماتیک) - ۵۵.۲ (دستی) |
عکس و گالری تصاویر
محققان انستیتو تحقیقاتی اسکریپز (TSRI) ادعا میکنند که اولین ارگانیسم نیمه مصنوعی پایدار با پایههای اضافهشده به کد ژنتیک آن را ساختهاند. این ارگانیسم تکسلولی قادر است پایهی ژنتیکی مصنوعی خود را در حین تقسیم بازتولید کند. این موضوع به این معنا است که ارگانیسمهای مصنوعی آتی قادر خواهند بود اطلاعات ژنتیکی بیشتری از طریق رشتهی ژنتیکی خود بهصورت نامحدود منتقل کنند.
سلولهای هر ارگانیسم اطلاعات ژنتیکی خود را در DNA ذخیره میکنند. این اطلاعات در دو رشتهی زیستی پیچخورده به هم ذخیره شدهاند. رشتههای ژنتیکی از چهار مولکول تشکیل شدهاند: A ،T ،C ،G (آدنین، سیتوزین، تامین، گوانین). هر یک از این مولکولها یک نوکلئوتید هستند و از یک پایهی نیتروژنی، مولکول فسفات و مولکول قند تشکیل یافتهاند. این مولکولها به نحو خاصی با یکدیگر جفت شدهاند، بهگونهای که A با T و C با G جفت شده است. این نوکلئوتید از طریق پیوند کوالانسی بین مولکول قند یک نوکلئوتید و مولکول فسفات نوکلئوتید دیگر بهصورت زنجیر درآمدهاند و به این ترتیب، نوعی ستون فقرات جایگشتی از قند-فسفات تشکیل یافته است.
تیم تحقیقاتی TSRI دو پایهی ژنتیکی مصنوعی با نام X و Y به کد ژنتیکی ارگانیسم E.coli که یک باکتری تکسلولی است، اضافه کردهاند. این ارگانیسم تکسلولی اکنون قادر به زندگی، بازتولید و ادامهی حیات با مولکولهای اضافی DNA است. فلوید رومزبرگ نویسندهی ارشد این مطالعه میگوید:
ما این ارگانیسم نیمه مصنوعی را بیشتر شبیه ارگانیسم زنده کردهایم. ما روی آن پرتو زندگی تاباندهایم. این کار به این معنا است که تمام فرآیندهای حیات میتوانند تحت دستکاری قرار گیرند.
تحقیقات قبلی انجامشده روی X و Y، نشان داده بود که باکتری تکسلولی E. coli میتواند جفت پایهی مصنوعی موجود در کد ژنتیکی خود را بهطور موقت نگه دارد، اما پس از تقسیم شدن باکتری ناپدید میشود. رومزبرگ در این مورد توضیح میدهد:
اکنون ژنوم به وجود آمده تنها به مدت یک روز پایدار نیست. این ژنوم باید برای مدت طولانی و تا پایان عمر ارگانیسم پایدار بماند. اگر ارگانیسم نیمه مصنوعی شما میخواهد یک ارگانیسم واقعی باشد، باید بتواند این اطلاعات را بهصورت پایدار نگهداری کند.
در ابتدا اضافه کردن جفت پایهی X و Y بر سلامت باکتری تأثیر گذاشت، به این معنی که رشد و نمو آن متوقف شد و به نظر میرسید که باکتری تنبل و کند شده است. برای حل این موضوع دانشمندان تصمیم گرفتند ناقل نوکلئوتید را بهبود ببخشند. وظیفهی ناقل نوکلئوتید، حمل مواد و عناصری است که برای بازتولید جفت پایهها لازم هستند.
به همین منظور دانشمندان تصمیم گرفتند تا مولکول Y اوریجینال را با نمونهی دیگری جایگزین کنند؛ نمونهای که توسط آنزیمهای موجود در مولکول DNA - که به فرآیند بازتولید کمک میکنند - بهتر شناسایی میشوند. سپس آنها با استفاده از ابزار اصلاح ژنتیکی با نام کریسپر CRISPR، ژنوم باکتری را دستکاری کردند تا باکتری بتواند بهصورت نرمال رشد کند و تقسیم شود و همزمان، نوکلئوتیدهای X و YY را به سلولهای بازتولیدشدهی جدید منتقل کند.
دانشمندان سعی کردند با تمرکز بر DNA خاصی با نام CRISPR-Cas9 و آنزیم دیگری، رشتهی ژنتیکی باکتری را بهگونهای دستکاری کنند که در آن مولکولهای X و Y بهعنوان عناصر بیگانه شناخته نشوند. آنزیم مزبور بخشی از یک سیستم پاسخ ایمنی است که در آن بخشهایی از ژنوم مهاجم برای پاسخهای محتمل آتی نمونهبرداری میشود. در نتیجهی این اقدام، ارگانیسم نیمه مصنوعی به وجود آمده در TSRI، آنطور که مقالهی این تحقیق ادعا میکند، توانست جفت X و Y را تا ۶۰ دفعه بازتولید کند و نگه دارد؛ به این معنی که باکتری خواهد توانست این جفت پایهها را بهصورت نامحدود در خود نگه دارد و به سلولهای جدید منتقل کند.
البته باید بر این موضوع تأکید کرد که این مطالعه روی ارگانیسم تکسلولی انجام شده است و هنوز نمیتوان کاربردی برای آن متصور شد؛ با این حال محققان در مطالعات آتی سعی دارند کد ژنتیکی جدید را روی مولکولهای RNA بنویسند و ببینند که در پروسهی تولید پروتئین از DNA چه اتفاقی برای آنها میافتد.
ناسا در نظر دارد تا برای اندازهگیری آب موجود در برف قله کوهستانها و جنگلهای انبوه، از ماهوارهها کمک بگیرد.
به نقل از یاهو، حجم بسیار زیادی از آب شیرین جهان در برفهای کوهستانها و جنگلهای انبوه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار مشکل است.
در طرح جدید ناسا موسوم به "اسنو-اکس" از 10 ماهواره برای بررسی و اندازهگیری حجم آب موجود در برف کوهستانها و جنگلهای انبوه استفاده خواهد شد.
یکی از محققان تیم تحقیقاتی ناسا گفت: این برنامه میتواند به ما برای دانستن وضعیت آب شرب موجود در جهان کمک کند و در صورتی که در آینده قرار باشد تغییری در این منابع ایجاد شود بسیار اهمیت دارد که بتوانیم آن را سریعتر پیشبینی کنیم.
وی افزود: بیش از یک ششم جمعیت زمین آب شرب خود را از برفهای ذوب شده که در رودها جریان پیدا میکنند به دست میآورند و این منابع از همیت بسیار زیادی برخوردارند.
نرخ تبدیل برف به آب در جهان به صورت میانگین حدود 30 درصد است و از هر 10 اینچ برف سه اینچ آب به دست میآید.
حدود 10 حسگر با قابلیتهای مختلف برای این پروژه مورد استفاده قرار خواهند گرفت که دو مورد آنها با نامهای رادار و لیدار، برای پیدا کردن نور و محاسبه عمق، چهار حسگر برای محاسبه چگالی، دو حسگر مادون قرمز برای محاسبه دما و یک حسگر برای محاسبه سرعت ذوب برف به کار خواهند رفت.
در آزمایشهای اولیه این سنسورها با استفاده از هواپیماهایی که در ارتفاع بالا پرواز میکنند مورد ارزیابی و آزمایش قرار خواهند گرفت.
هواشناسان امیدوارند تا بتوانند با استفاده از اطلاعات این پروژه به پیشبینیهای دقیقتری در رابطه با وضعیت آبوهوا، امکان بروز سیل و میزان ذخایر آب دست پیدا کنند.
بوئینگ که پیش از این نیز ماهوارههای عظیم با هزینههای چندصد میلیون دلاری تولید کرده قصد دارد با استفاده از چاپگرهای سهبعدی ماهوارههای ارزانتری تولید کند.
به نقل از انگجت، مقامات و روسای بوئینگ قصد دارند سرعت تولید ماهوارهها را افزایش دهند و به همین دلیل قصد دارند از چاپگرهای سهبعدی برای تولید ماهوارههای چندقطعهای (ماژولار) استفاده کنند.
در حال حاضر شرکتهای هواپیمایی دیگری نظیر ایرباس و یک استارتاپ فعال در این زمینه به نام "وانوب" در حال تولید قطعات مختلف ماهوارهها با چاپگرهای سهبعدی هستند و توانستهاند هزینه تولید برخی ماهوارهها را به حدود 500 هزار دلار برسانند و به همین دلیل بوئینگ نیز برای ماندن و رقابت کردن با رقبای خود تصمیم گرفته از این فناوری استفاده کند.
پائول رازناک رئیس بخش تولید ماهواره بوئینگ گفت: در حال حاضر نمیتوان از این فناوری برای ماهوارههای بزرگ و پروژهای عظیم استفاده کرد اما مطمئنا برخی از قطعات را میتوان با هزینه بسیار کمتر تولید کرد.
وی افزود: در حال حاضر یک هواپیمای بوئینگ 737 در 11 روز ساخته میشود و ما قصد داریم در تولید ماهواره نیز به این سرعت برسیم.
نقطه ضعف این ماهوارهها این است که عمر آنها نهایتا هفت تا هشت سال است در حالی که نمونههای مشابه که توسط مهندسان مونتاژ میشود میتوانند ماموریتهای 15 تا 20 ساله انجام دهند. اما این روش در بحث هزینهها آنقدر مقرون به صرفه است که میتوان از آن به عنوان روشی کارآمد یاد کرد.

سازمان فضایی آمریکا(ناسا) امشب ساعت 21:30 اخبار ویژهای از سیارات فراخورشیدی که به دور ستارههایی غیر از خورشید می گردند، منتشر خواهد کرد.
به نقل از اسپیس، این سیارهها به دور ستاره هایی غیر از خورشید میگردند و انتظار میرود ناسا به اطلاعات ویژهای در رابطه با وجود حیات در آنها دست یافته باشد.
در این نشست خبری که به صورت زنده از تلویزیون ناسا پخش میشود، پنج نفر سخنرانی خواهند کرد که دو نفر از سخنرانان این برنامه از مدیران ناسا بوده و دو فضانورد و یک استاد فیزیک از دانشگاه ام.آی.تی هستند.
براساس بیانیهای که ناسا منتشر کرده است، پس از پایان نشست خبری جلسه پرسش و پاسخ با حضور خبرنگاران برگزار خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.