دانشمندان دانشگاه یوتا موفق به یافتن یک ماده مسکن درد از منبعی غیرمنتظره شدهاند.
به نقل از گیزمگ، این محققان موفق به کشف یک حلزون کوچک مخروطی در دریای کارائیب شدند که میتوان از سم آن برای بلوکه کردن مسیرهای درد، در روشی متفاوت از مواد مخدر، استفاده کرد.
"بالدومرو اولیورا " استاد زیست شناسی در دانشگاه یوتا اظهار کرد: طبیعت دارای مولکولهای بسیار پیچیده بوده که دارای کاربردهای غیر منتظره هستند.
وی افزود: ما علاقهمند به استفاده از این زهر برای درک مسیرهای مختلف در سیستم عصبی هستیم.
جالب توجه است که زهر حلزون مخروطی همچنین میتواند به عنوان یک منبع احتمالی انسولین مورد استفاده قرار گیرد.
تیم محققان دانشگاه یوتا یک ترکیب از زهر با نام Rg1A که مسدود کننده نوعی از گیرندههای درد در جوندگان بودهرا جدا کرده و این ترکیب را به مسیرهای غیر مخدر، که میتواند کلید درمان دردهای مزمن بدون خطر اعتیاد به مسکن باشد، اضافه کردند.
این ترکیب دارای تاثیر اعجاب آور بوده و اثر آن تا مدتها در بدن انسان باقی می ماند.
این پژوهش در مجله "یافتههای آکادمی ملی علوم" (Proceedings of the National Academy of Sciences) به چاپ رسیده است.
محققان کشور با استفاده از نانوذرات مغناطیسی آهن، کیتهایی را عرضه کردند که بدون نیاز به سانتریفیوژ قادر به استخراج mRNA و بازیابی DNA است.
حسن رهنما، مجری طرح با بیان اینکه این مطالعات با عنوان «ساخت و استفاده از نانوذرات مغناطیسی آهن برای جداسازی و تخلیص مولکولهای زیستی (اسیدهای نوکلئیک) به منظور ساخت کیت استخراج mRNA و بازیابی DNA از ژل آگارز» اجرایی شده است، گفت: این طرح با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به پایان رسیده است.
وی با اشاره به جزئیات این پروژه، اظهار کرد: در این پروژه استفاده از نانوذرات مغناطیس آهن برای ساخت مجموعهای از کیتها مد نظر قرار گرفت تا در آزمایشگاههایی همچون بیوتکنولوژی و پزشکی کاربرد داشته باشد.
رهنما با بیان اینکه استخراج مولکولهایی چون DNA، RNA و پروتئین توسط این کیتها انجام میشود، یادآور شد: استخراج این مولکولها از منابعی همچون بافت گیاهی، بافت انسان و خاک اجرایی شد.
مجری طرح در عین حال افزود: کیتهایی برای این منظور در بازار وجود دارد؛ اما این نوع کیت با توجه به سیستم آن و استفاده از نانوذرات متفاوت بوده و دارای برتریهای فنی مانند عدم نیاز به سانتریفیوژ است.
به گفته وی، در راستای انجام این پروژه 5 اختراع نیز ثبت شده است.
دانشمندان با استفاده از روشی جدید موفق شدند کاری کنند تا موشها نیز مانند کرمهای شب تاب بدرخشند.
به نقل از زینیوز، آنها برای انجام این کار از ترکیبات مشابه پروتئین مسئول روشن کردن کرمهای شبتاب استفاده کردند.
تیموتی بلیک، فوق دکترا در دانشگاه استنفورد در آمریکا ترکیباتی که حامل دستورالعملهای لازم برای مونتاژ پروتئینهای مسئول روشن شدن کرم شب تاب بود را تصفیه کرده و آنها را به سلولهای یک موش بیهوش وارد کردند.
به اعتقاد محققان این پژوهش، این موفقیت یک گام رو به جلو در ژن درمانی محسوب میشود.
گرفتن پروتئین پیغام رسانی به نام RNA (mRNA) و قرار دادن آن در درون یک سلول کار دشواری است.
اگر چه نتایج این کار چشمگیر بوده اما این روش بسیار ساده و سریع انجام میشود.
بر خلاف ژن درمانی سنتی که به طور دائم آرایش ژنتیکی سلول را تغییر می دهد ، این روش جدید کوتاه مدت بوده و اثرات آن موقتی هستند.
این روش در صورت موفقیت در انسانها میتواند برای واکسیناسیون یا ایمونوتراپی سرطان مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهش در Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسیده است.
با توجه به تبخیر شدید آب در 600 سد ساختهشده در کشور اخیرا محققان طرحی را با استفاده از پنلهای خورشیدی برای جلوگیری از تبخیر آب ارائه کردند که ضمن تولید برق از منابع تجدیدپذیر از میزان تبخیر آب ذخیرهشده در پشت سد جلوگیری شود.
بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت نیرو، متوسط سالانه بارندگی در کشور 250 میلیمتر است، ولی به دلیل تغییرات اقلیمی در 5 تا 6 سال اخیر متوسط بارندگی به 204 میلیمتر در سال کاهش یافته است.
از سوی دیگر در حال حاضر کشور با معضلات تبخیر شدید آب در پشت 600 سد احداث شده در کشور مواجه هستیم که برای رفع این چالش نیاز به اقدامات فناورانه داریم.
در این راستا تاکنون روشهای نوینی ارائه شده است که از آن جمله میتوان به استفاده از «توپهای پلاستیکی» اشاره کرد؛ ولی بر اساس برآوردهای انجام شده این روش توجیه اقتصادی برای ایران ندارد، ضمن آنکه مانعی برای دسترسی و بازبینی سد است.
بر این اساس محققان پارک علم و فناوری فارس با الهام از این روش، ایده نوینی را در این زمینه ارائه کردند. این محققان با استفاده از نانوپوششها، لایههایی برای کاهش تبخیر در دریاچههای پشت سد عرضه کردند.
نانوپوششهای ارائه شده با اعمال بر روی سطح آب علاوه بر آنکه مانع تبخیر آب و موجب نگهداری آب ذخیرهشده در پشت سد میشود، به راحتی میتوان بازدیدهای دورهای از سدها را انجام داد و این پوششها مانعی برای انجام بازبینیها نخواهد شد.
با استفاده از قایقهای موتور این پوشش به کناری میرود و با خروج قایق از دریاچه پشت سد، این نانوذرات مجددا به یکدیگر متصل خواهند شد.
علاوه بر این روش، اخیرا کاهش تبخیر آب از طریق پنلهای خورشیدی نیز در کشور مطرح شده است تا علاوه بر تامین برق از منابع تجدیدپذیر مانع از تبخیر آب شود.
مهندس حسن اطاعتی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تأکید بر اینکه حوضههای آبخیز ایران از تبخیر بسیار بالایی برخوردار هستند، گفت: بر این اساس مطالعات گستردهای را در این زمینه انجام دادیم و نتایج دادههای ما نشان داد که برای جلوگیری از تبخیر آب در سدها میتوان از پنلهای خورشیدی استفاده کرد.
وی در این زمینه توضیح داد: در این روش با استفاده از صفحات فتوولتائیک که بر روی یک سوم دریاچه سدها قرار میگیرند، علاوه بر جلوگیری از تبخیر آب، میتوان انرژی تجدیدپذیر را از خود صفحات فتوولتائیک که بر روی آب مخازن سد نصب شده، تولید کرد.
اطاعتی با بیان اینکه مطالعات این طرح با همکاری دانشگاه شیراز انجام شده است، خاطرنشان کرد: مطالعات ما نشان میدهد قیمتهای برق ناشی از روشهای فتوولتائیک به یک هشتم تقلیل یافته و اجرای این طرح مقرون بهصرفه و اقتصادی است.
این محقق با اشاره به جزئیات اجرای این پروژه تحقیقاتی ادامه داد: پنلهای مورد نیاز این طرح از سوی شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی قابل تأمین بوده و برنامهریزیهایی نیز برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی صورت گرفته است.
به گفته اطاعتی، این طرح با همکاری محققان دانشگاهی اجرایی خواهد شد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه کشور نیازمند یک رویکرد نوین در برنامهریزی برای بهرهبرداری و نگهداری از طرحهای عظیم ملی در تمامی زمینههای صنعتی است، ابراز امیدواری کرد که رویکردهای نوین چون «کلینیک سد» و «جلوگیری از تبخیر آب با استفاده از روشهای نوین» بتواند الهامبخش مناسبی برای دیگر صنایع باشد.
وی همچنین تاکید کرد: از نظرات و پیشنهادات سازنده مجامع دانشگاهی و صنعتی که ما را در راستای انجام این رسالت ملی کمک کنند، به گرمی استقبال میکنیم.

ناسا در آستانهی برگزاری یک نشست خبری بزرگ دربارهی یک کشف بزرگ فراسوی منظومهی خورشیدی است. گفته میشود که این رویداد در زمینهی انتشار اطلاعات اصلی دربارهی سیارههای فراخورشیدی خواهد بود. همانطور که احتمالا همهی ما میدانیم، منظور از سیارههای فراخورشیدی، سیارههایی است که پیرامون ستارههایی بهجز خورشید گردش میکنند. هنوز دربارهی جزئیات این نشست خبری و در مورد اینکه موضوع آن چه خواهد بود، خبری منتشر نشده است.
سیارههای فراخورشیدی در واقع محتملترین و امیدوارانهترین گزینهها برای شناسایی آثار حیات در جایی از جهان هستی بهجز کرهی زمین هستند. علت آن، شناسایی شمار بسیاری از سیارههای مشابه به کرهی زمین در بخشهای مختلف است که هر کدام از آنها میتوانند ساختارهای اولیهی لازم برای شکلگیری حیات روی یک سیاره را داشته باشند. چنین سیارههایی بهطور معمول از سوی دانشمندان در حال کشف و شناسایی هستند.
رویداد خبری ناسا در روز ۴ اسفند (۲۲ فوریه)، چهارشنبهی این هفته ساعت ۱۳:۰۰ به وقت نیویورک (نه و سی دقیقه شب به وقت تهران) برگزار میشود. این برنامه بهطور زنده از تلویزیون اختصاصی ناسا و همچنین از وبسایت این سازمان پخش خواهد شد.
گفته میشود که افراد شرکتکننده در این نشست خبری متشکل از ستارهشناسان و دانشمندان فعال در زمینهی علوم سیارهای از سراسر دنیا خواهند بود. ناسا همچنین اعلام کرده است که امکان مطرح کردن سؤال برای عموم آزاد است و این کار با استفاده از هشتگ AskNasa# در طول کنفرانس میسر خواهد بود. از طرف دیگر، گفته میشود که یک برنامهی طرح سؤال روی سرویس ردیت از طرف ناسا پیاده خواهد شد.
در فاصلهی کمتر از یک روز که نسخهی جدید تلگرام دسکتاپ (۱.۰.۱۲) با امکان ویرایش و ساخت تمها منتشر شد، نسخهی اندروید این برنامه نیز بروزرسانی جدیدی دریافت کرد که به لطف آن بعد از مدتها انتظار، کاربران قادر به تغییر تم و پوستهی تلگرام خواهند بود. برای آشنایی بیشتر با این بروزرسانی با ما همراه باشید.
تغییر پوستهی تلگرام
با بروز کردن تلگرام موبایل خود به نسخهی ۳.۱۷.۰ گزینهای با عنوان Theme به منوی تنظیمات اضافه خواهد شد که با مراجعه به آن میتوانید پوستهی تلگرام خود را تغییر دهید. در حال حاضر ۳ پوستهی پیشفرض در برنامه با نامهای Default (عادی)، Blue (آبی) و Dark (تاریک) وجود دارد که میتوانید بنا بر سلیقهی خود هرکدام را که مایل بودید، انتخاب کنید.
(نمونه ای از پوسته Dark)
اگر شما هم مانند بسیاری از کاربران منتظر پوستهی تاریک برنامه برای ساعات شبانه یا محیطهای تاریک بودهاید، میتوانید با انتخاب تم Dark، جلوهی جذاب و چشمنوازی را به تلگرام خود ببخشید. این تم با استفاده از رنگهای خاکستری و سرمهای تیره فضایی بسیار دلنشین را به وجود خواهد آورد که قطعا از تجربهی آن لذت خواهید برد.
ویرایش پوسته ها و ساخت تم اختصاصی
اگر پوستهی Dark شما را راضی نمیکند و بهجای رنگ خاکستری تیره، به دنبال رنگ مشکی مطلق هستید تا از محیطی تاریکتری برخوردار باشید یا حتی از زیبایی نمایشگر Amoled یا IPS خود در نمایش رنگ مشکی لذت ببرید، باید خودتان دست به کار شوید. بله تلگرام قابلیت ساخت پوسته را نیز به سادهترین شکل ممکن برای شما مهیا کرده است. خوشبختانه علاوه بر امکان ساخت یک پوسته از صفر، شما قادر به ایجاد تغییرات در پوستههای آمادهای که در تلگرام وجود دارند نیز خواهید بود. برای مثال اگر از کلیت تم Dark خوشتان آمده است و فقط قصد دارید زمینهی خاکستری آن را مشکی کنید (یا هر تغییر جزئی دیگر)، میتوانید بدون نیاز به ساخت یک پوستهی جدید از صفر، همین پوسته را ادیت و بهطور جداگانه ذخیره کنید.
ساخت یک تم جدید: برای ساخت یک پوستهی جدید کافی است در بخش انتخاب تم روی گزینهی Create New Theme لمس کنید تا یک آیکون بومرنگ روی صفحه ظاهر شود. حال با لمس آن منوی بلندبالایی از تمام بخشهای تلگرام (عکس بالا سمت چپ) به شما نمایش داده میشود که میتوانید هرکدام را که مایل بودید، ویراش و بهصورت زنده تغییرات خود را مشاهده کنید. نام انگلیسی هر بخش در کنار رنگ فعلی آن نوشته شده است؛ اما اگر متوجه بخشبندیهای آن نمیشوید، چارهای جز تغییر رنگها بهصورت آزمون و خطا ندارید. البته این بومرنگ تا حدودی هوشمند است و در هر بخشی که روی آن کلیک کنید، معمولا گزینههای مربوط به آن بخش را در بالای لیست قرار میدهد. برای مثال اگر در صفحهی تنظیمات روی بومرنگ لمس کنید، گزینه اول هدر تنظیمات و اگر در صفحهی چتها روی آن لمس کنید، گزینهی اول هدر چت خواهد بود.
ویرایش تمهای آماده : از آنجایی که با انتخاب گزینهی Create New Theme بومرنگ ظاهرشده رنگهای فعلی را بهعنوان پیشفرض شناسایی میکند، پیشنهاد میکنیم که اگر قصد ساخت پوستهای از صفر را دارید، ابتدا پوستهی خود را روی Default قرار دهید و سپس گزینهی Create New Theme را انتخاب کنید تا رنگهای پیشفرض در بومرنگ، همان رنگهای اصلی تلگرام باشند. در سوی مقابل اما، اگر قصد ویرایش پوستهی آمادهای را دارید، ابتدا باید آن را بهعنوان پوستهی تلگرام تنظیم کنید و سپس روی گزینهی Create New Theme لمس کنید. حال بهسادگی و با لمس آیکون بومرنگ میتوانید تغییرات مورد نظر را اعمال کنید. توجه داشته باشید که بعد از اعمال تغییرات باید روی گزینهی SaveTheme لمس کنید تا ویرایش شما بهصورت دائمی ذخیره شود.
کانال تمها و پوستههای آماده
صحبت از تمهای آماده شد، تلگرام در زمان بروزرسانی جدید تلگرام دسکتاپ و بعد از اضافه شدن امکان تغییر پوسته در آن، یک اکانت رسمی با آیدی @Themes ساخته بود که تا به امروز در آن پوستههای نسخهی دسکتاپ تلگرام را معرفی میکرد. از امروز و بهمرور پوستههای جدید و جذاب تلگرام موبایل نیز در آن ارسال خواهند شد که میتواند مرجع مناسبی برای دستیابی به پوستههای جدید و جذاب برای شما باشد. برای استفاده از پوستههای موجود در این کانال کافی است فایل مربوطه را دانلود و اجرا کنید. سپس پیشنمایشی از پوسته را مشاهده خواهید کرد که در صورت تمایل میتوانید آن را تأیید و فعال کنید. عکس بالا یکی از پوسته های موجود در کانال مورد نظر است که می توانید برای دانلود آن به کانال@Themes یا مستقیما به این پست در کانال زومیت مراجعه کنید.
اشتراکگذاری تمها
همانطور که اشاره شد شما میتوانید تمهای مخصوص به خود را در تلگرام طراحی کنید. برای مثال تصویر بالا نمونهی آزمایشی یک پوستهی زومیتی(!) از تلگرام است که در هنگام نگارش مطلب آن را ساخته و ذخیره کردیم. شما هم میتوانید چنین تمهایی بسازید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. برای این امر کافی است به بخش پوستهها بروید و در مقابل پوستهای که قصد اشتراک گذاری آن را دارید روی گزینهی سهنقطه لمس کنید. سپس گزینهی Share را انتخاب و فایل پوسته را برای چت مورد نظر ارسال کنید.
توجه: این بروزرسانی در حال حاضر تنها برای نسخهی اندروید تلگرام منتشر شده است. تیم سازنده اعلام کرده است که کاربران آیفون باید چند هفتهی دیگر برای این قابلیت منتظر بمانند.
تنها چیزی که آدمی از تماشا کردن و دیدن آن هیچ گاه خسته نخواهد شد، زیبایی هاست. تامل و فوکوس روی جزئیات حاضر در این تصاویر که از سرتاسر دنیای زیبایمان گرد آوری شده است، بار دیگر ذکر «فتبارک الله احسن الخالقین» را بر زبانتان می آورد.
در این سری مطالب سعی کرده ایم کلکسیونی دیدنی از تصاویر زیبا و چشم نواز از سرتاسر دنیا، با ذکر محل ثبت عکس برایتان گرد آوری کنیم. شاید این تلاش ما قدم کوچکی باشد تا لحظاتی چشمانتان از دیدن پلیدی ها و ناملایماتِ روزمرگی هایمان دور شود و با دیدن صحنه هایی زیبا از این دنیای زیبا، روانی آسوده و استراحت روح را برای شما عزیزان در پی داشته باشد.
غروب دل انگیز جزیره ی توریستی سنتورینی (Santorini) در دریای اژه در کشور یونان.
*در اسپانیایی "پنی تنتس" به معنی "برفهای توبه کار" است. به دلیل شکل خاص این برف ها که در ذهن آدمی را تداعی می کنند که در حال بالا بردن دست به سمت خدا است، اسم آنها را برفهای توبه کار می نامند. این پدیده در ارتفاعات این دو کشور دیده می شود که طول بعضی از آنها به 5 متر می رسد.
.: Weblog Themes By Pichak :.