شاید شما به برخی شهرهای بزرگ دینا سفر کرده باشید و در بین ساختمان ها و برج های عظیم آن ها راه رفته باشید. شاید هم تصاویر ساختمان های زیبای دنیا را دیده باشید اما به احتمال زیاد هیچ گاه آن ها از زاویه عکس های زیر و از نمای بالا ندیده اید. یک تیم روسی با پرواز بر فراز ساختمان های بلند دنیا از نمای بالا آن ها را در قاب تصویر ثبت کرده اند.

درک مقیاس و موقعیت هندسی ساختمان ها از این زاویه دید بسیار دقیق تر از وقتی است که روی زمین و فقط از یک نما دیده می شوند.
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
ساگرادا فامیلیا، بارسلونا، اسپانیا
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
دهلی نو هند
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
پاریس، فرانسه
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
دبی، امارات متحده عربی
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
آمستردام، هلند
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
دبی، امارات متحده عربی
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
سیاتل، ایالات متحده آمریکا
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
سیهنا، ایتالیا
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
نمایی از ساختمان های معروف جهان که هرگز ندیده اید+تصاویر
 
آگرا فورت، هند


تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اعتیاد به تلفن همراه مساله همه گیر روزهای عصر تکنولوژی است  و روز به روز افراد بیشتری را درگیری می کند، اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که نمی توانید از گوشی همراه خود جدا شوید و حتی هنگام خواب نیز آن در کنار خود می گذارید گزارش زیر را دنبال کنید تا از خطراتی که به شما بسیار نزدیک است مطلع شوید.

سندرم خشکی چشم مساله ای شایع 
 

یکی از بیماری های شایع در هنگام استفاده از تلفن همراه و تبلت، البته اگر از حد مجاز آن عبور کند سندرم خشکی چشم است، این بیماری اغلب افرادی که بیشترین زمان خود را مقابل صفحه نمیاشگرها می گذرانند درگیر خواهد کرد که سوزش و خارش، درد چشم ها، تاری دید و احساس خشکی در چشم از علائم شایع آن است، شما می توانید برای دوری و عدم ابتلا به این مشکل علاوه بر استراحت دادن به چشم ها در هنگام استفاده از این ابزار الکترونیک میزان نور نمایشگر خود را نیز تنظیم کنند به خصوص زمانی که در تاریکی مطلق از موبایل و تبلت خود استفاده می کنید این کار ضرورت بیشتری پیدا می کند.

نکته قابل توجه در سندرم خشکی چشم کاهش سن ابتلا به این بیماری است و در حال حاضر افراد با سن کم نیز ممکن است به است به این مساله دچار شوند.

به دلیل اعتیاد آور بودن استفاده از تلفن همراه و بهره گیری از برنامه های مختلف به خصوص بازی های موبایلی و گشت زنی در شبکه های اجتماعی گذر زمان را حس نخواهید کرد و به قطعا بسیاری از شما ثابت ماندن در یک حالت در هنگام استفاده از این ابزار را تجربه کرده اید، اگر در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی قرار گیرید گردن شما در حالتی نامناسب قرار خواهد گرفت و علاوه بر فشار به ستون فقرات دچار سردرد، خستگی و کلافگی خواهید شد.

 

تلفن همراه سلامتی شما را تهدید می کند؟/ شایع ترین بیماری ها

 

 

برخی از کاربران تلفن همراه نیز به تاری دید و عدم توانایی در خیره شده به فواصل دور نیز در پی استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه خود اذعان داشته اند، برای اینکه از این مشکلات دور شوید با پلک زدن به چشمان خود ورزش دهید، عینک محافظ بزنید و با تجویز پزشک از قطره چشم استفاده کنید.

استفاده خارج از زمان استاندارد از تلفن همراه به دلیل ارتباط مستقیم صفحه نمایشگر با چشم ابتدا این عضو را درگیر خواهد کرد اما افرادی که از زمان های استاندارد را در هنگام صحبت کردن نیز رعایت نمی کنند بیش از سایرین درگیر مشکلات گوش خواهند شد، پیچیدن صدا در داخل گوش شایع ترین مشکلی است این دسته از افراد به آن مبتلا خواهد شد .

مراقب ستون فقرات خود باشید 
 

همانطور که گفته شد به بسیاری از افراد در هنگام استفاده از تلفن همراه خود زمان را از دست می دهند و گاه در حالتی ثابت از تلفن همراه خود استفاده می کنند، خمیدگی گردن در این حالت می تواند با تکرار این حالت موجب بروز آرتروز و دیگر بیماری های تحلیل استخوانی شود و ستون فقرات شما را به شدت دچار آسیب کند، درگیری با این بیماری در گذشته برای میانسالان بیشتر متصور بوده است اما امروز با عجین شدن اسمارت فون ها با زندگی افراد گروه های سنی جوان و نوجوان نیز به این عارضه دچار خواهند شد.

ورزش کردن توصیه همیشگی پزشکان برای دوری از بیماری است، برای اینکه به این درد دچار نشوید حرکات کششی انجام دهید، حواستان به زمان استفاده از تلفن همراه باشد، استراحت کنید و تحرک داشته باشید.

تلفن همراه سلامتی شما را تهدید می کند؟/ شایع ترین بیماری ها

در گزارش های پیشین در خصوص درگیری مغز در هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه سخن به میان آمد به خصوص زمانی مشغول بازی های موبایلی و رایانه هستید این درگیری بیشتر خواهد شد، پس لازم است به مغز خود نیز استراحت دهید، امواج موبایل و اینترنت می تواند به بدن شما آسیب بزند و بیماریهای متعددی را به سراغتان بیاورد.

بهتر است گوشی تلفن همراه خود را با فاصله از خود بگذارید، برای صحبت کردن با موبایل از هدست استفاده کنید و زمانی را هم بگذارید برای خاموش کردن تلفن همراه، اینگونه با خیال راحت تری از آسیب به دور هستید.

همچنین اگر به ارسال پیام عادت دارید حتی در هنگام رانندگی برای دور شدن از خطر تصادف که یکی از عوامل مهم آن استفاده از تلفن همراه حین رانندگی است از هنذفری باری صحبت کردن و از نرم افزارهای تبدیل صوت به متن برای ارسال پیام های مهم بهره بگیرید.

از تکنولوژی دوری نکنید 
 

چندی پیش سازمان جهانی بهداشت نیز در خصوص مضرات امواج وای فای بر بدن انسان گزارشی را منتشر کرده بود که در آن به مشکلاتی از جمله افزایش بی خوابی، کاهش رشد کودکان، کاهش رشد سلولهای بدن، کاهش عملکرد مغز، کاهش فعالیت مغز در زنان، خنثی سازی اسپرم در مردان، ناباروری در زنان، افزایش استرس و بیماری های قلبی، افزایش امکان ابتدا به سرطان و کاهش تولید ماده ملاتونین در مغز و وال کارنیتین در عضلات و کبد اشاره شده بود.

کارشناسان بسیاری در حوزه سلامت و آسیب های فضای مجازی در خصوص نحوه استفاده صحیح از تلفن همراه و مدت زمان استاندارد سخن گفته اند، راه حل ها بارها و بارها تکرار شده اما نکته مهم قائل شدن به به رژیم مجازی و دستورالعملی برای استفاده صحیح از این فضا و ابزار الکترونیک است.

البته باید یادآور شد که تکرار مضرات استفاده از تلفن همراه و خطرات امواج موبایل و وای فای به معنای دوری از فضای و تکنولوژی روز نیست بلکه همانطور که در ابتدای گزارش نیز اشاره شد روی سخن با افرادی است که بیش از اندازه خود را غرق در موبایل و نرم افزارهای رنگارنگ و اعتیاد آور آن می کنند.

و در پایان؛

جذابیت های ایجاد شده در تلفن های هوشمند و تبلت ها همه گروه های سنی را به سمت خود می کشاند و هر فردی به فراخور شرایط و علائق خود از این فضا و ابزار استفاده می کند اما علاوه بر خطرهایی که در این گزارش برشمرده شده، آسیب اصلی متوجه کودکان و نوجوانان است که دقیقا در سن رشد به جای تحرک و بازی در گوشه ای ساکن شده و بی تحرک مشغول تبلیتی هستند که برای سن آن طراحی نشده است.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پیش از این محققان مختلف به این نتیجه رسیده بودند که چپ دست یا راست دست بودن افراد به نامتقارنی دو نیمکره مغز آن‌ها بستگی دارد؛ اما محققان آلمانی دریافتند اولویت استفاده از دست چپ یا راست در هشت هفتگی جنین و در نخاع آن مشخص می‌شود و در هفته سیزدهم بارداری با استفاده از سونوگرافی قابل تشخیص است.
 
حرکات دست و بازو توسط غشای حرکتی مغز کنترل می‌شود. این غشا سیگنال‌های مربوطه را به نخاع ارسال می‌کند تا در آنجا به دستورالعمل‌های حرکتی تبدیل شوند. با وجود این در مراحل اولیه رشد جنین غشای حرکتی مغز با نخاع ارتباط ندارد و پس از تشکیل پیش‌سازهای دست در رحم برقرار می‌شود.
 
محققان برای اثبات این نظریه، بیان ژن نخاع را بین هفته هشتم تا دوازدهم بارداری تحلیل کردند و در بخش‌هایی از نخاع جنین که حرکات بازو و پا را کنترل می‌کنند، تفاوت‌های مهمی بین جنین‌های چپ دست و راست دست شناسایی کردند.
 
همچنین محققان علت فعالیت‌های ژنتیکی نامتقارن را ردیابی کرده و عوامل «اپی‌ژنیکی» را شناسایی کردند که منتهی به آنزیم‌هایی می‌شود که گروه‌های متیل (گروهی که از پیوند شیمیایی یک اتم کربن با سه اتم هیدروژن تشکیل شده‌است) را به دی‌ان‌ای متصل می‌کنند و موجب کاهش قابلیت بازخوانی ژن‌ها شده یا بر این قابلیت اثر می‌گذارند.
«اپی ژنیک» به تغییرات خارجی دی‌ان‌ای اشاره دارد که ژن را خاموش یا روشن می کنند. این تغییرات توالی دی‌ان‌ای را تغییر نمی دهند، بلکه بر نحوه بیان ژن تاثیر می گذارند.
 
نتایج این تحقیقات نشان داد این پدیده در قسمت چپ و راست نخاع به اشکال متفاوتی به‌وقوع می‌پیوندد و در نتیجه فعالیت ژن‌ها در دو طرف نخاع با یکدیگر متفاوت است.

 



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

spacex-falcon9-launch-day-nasa-pad.jpg

محموله کپسولی دراگون در یک تلاش مجدد، امروز(یکشنبه) ساعت 14:38 دقیقه به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی بین‌المللی کندی به فضا فرستاده می‌شود.

به نقل از اسپیس، این محموله قرار بود دیروز(شنبه) به فضا فرستاده شود اما تنها 13 ثانیه قبل از پرتاب با بروز مشکل در موتور موشک فالکون 9 لغو شده و به امروز موکول شد.

این موشک از پایگاه کندی که یکی از پراستفاده‌ترین سکوهای پرتاب موشک‌های ناسا است به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده خواهد شد.

مقامات ناسا اعلام کرده‌اند که در صورتی که این پرتاب امروز نیز با مشکل مواجه شود این برنامه را به روز سه‌شنبه موکول خواهند کرد.

وزن کپسول دراگون حدود 450 کیلوگرم است و محتوی چند موش آزمایشگاهی، سلول‌های بنیادی و باکتری است که از دیروز درون این کپسول قرار گرفته‌اند و در صورتی که پرتاب امروز موفقیت‌آمیز نباشد باید از کپسول خارج شده و مجددا در روز سه‌شنبه در کپسول دراگون قرار بگیرند.

فیلم پرتاب این موشک از پایگاه اینترنتی رسمی ناسا قابل مشاهده خواهد بود.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ذرات کیهانی

دانشمندان معتقدند که نفوذ ذرات کوچک کیهانی به لایه‌های پایین اتمسفر زمین با اختلال در سیستم‌های الکترونیک هواپیماها در بروز سوانح هوایی تاثیر مستقیمی دارد.

 به نقل از دیلی‌میل، ذرات کیهانی با نفوذ به تجهیزات الکترونیک باعث سوختن تراشه‌ها یا بد کار کردن آنها می‌شوند و با توجه به نصب سیستم‌های الکترونیک پیشرفته در هواپیماهای امروزی، احتمال از کنترل خارج شدن هواپیما در حین پرواز غیرقابل پیشگیری می‌شود.

منشا ذرات کیهانی از تشعشعات نفوذی از خارج منظومه شمسی است. این امواج پس از برخورد با اتمسفر زمین باعث تشکیل ذراتی همچون پروتون، الکترون، اشعه ایکس و امواج گامای قابل نفوذ به بدنه هواپیما می‌شوند.

با برخورد ذرات کیهانی به رایانه‌ها، در فرایند پردازش اطلاعات یا بیت‌ها اختلال ایجاد شده و در نهایت رایانه هنگ کرده یا ری‌استارت می‌شود، در صورتی‌که این اختلال در یک هواپیما در حال پرواز روی دهد تمام سیستم‌های کمک رایانه‌ای هواپیما با مشکل مواجه شده و کنترل هواپیما به طور کامل از دست خلبان خارج می‌شود.

پروفسور بارات بوآ، متخصص الکترونیک و مهندسی رایانه از دانشگاه وندربلین بر این باور است که نفوذ ذرات کیهانی به زندگی بشر با تمام قدرت و توانی که دارد متاسفانه از چشم عامه مردم پنهان باقی مانده است.

وی معتقد است که صنایع تولیدکننده نیمه‌هادی‌ها با توجه به شناخت اهمیت این موضوع، همواره نگران افزایش خطرات ناشی از نفوذ ذرات کیهانی بر تراشه‌های الکترونیکی مدرن هستند، چرا که با هرچه کوچکترشدن تراشه‌های الکترونیک و افزایش قدرت محاسباتی آنها، احتمال تاثیر ذرات کیهانی به مراتب بیشتر می‌شود.

 



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سرس

ماموریت "داون" ناسا موفق به کشف شواهدی از ماده آلی روی سیارک سرس شده که بزرگترین جسم صخره‌ای کمربند سیارکی بین سیارات مریخ و مشتری است.

به نقل از ناسا، دانشمندان از طیف‌سنج نقشه‌برداری مرئی و مادون‌قرمز فضاپیما برای تشخیص این ماده در داخل و اطراف دهانهErnutet استفاده کردند که در نیمکره شمالی سیارک  قرار دارد. این ماده همچنین در مناطق دیگر سرس و همچنین سایر دهانه‌های آن مشاهده شده است.

مولکول‌های آلی برای دانشمندان جالب توجه هستند زیرا اجزای ضروری و البته نه چندان کافی حیات روی زمین هستند.

دانشمندان ناسا هنوز مطمئن نیستند که این مواد آلی دقیقا چه چیزهایی هستند اما معتقدند که این مواد بومی سرس بوده و روی سیارک ساخته شده‌اند؛ به این معنی که از مناطق دیگر توسط شهاب‌سنگها یا سیارکهای کوچکتر روی آن نیامده‌اند.

موادی مانند کربنات و رس که قبلا در سرس شناسایی شده بودند، شواهدی برای فعالیت‌های شیمیایی در حضور آب و گرما فراهم کرده‌اند. این مساله، احتمال پردازش شدن مشابه مواد آلی در یک محیط غنی از آب گرم را افزایش می‌دهد.

این مولکول‌ها در حالت پیش بیولوژیکی هستند و اگر سرس در مسیر تکامل قرار می‌گرفت ممکن بود یک محیط دارای پشتیبانی از حیات بشود. از این رو اکنون ناسا این احتمال را در نظر گرفته که ممکن است این سیارک دارای حیات میکروبی باشد. علاوه بر آن، این کشف جدید می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر منشا آب و مواد آلی روی زمین کمک کند.

جزئیات این کشف در مجله ساینس منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ناباروری

مدیر مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل گفت: شایع‌ترین علت ناباروری زنان، اختلال در روند تخمک‌گذاری است که این اختلال می‌تواند ناشی از تخمدان پلیکیستی، اختلالات هورمونی و ژنتیکی، افزایش و کاهش وزن باشد.

 رویا گسیلی با بیان این مطلب افزود: حدود 30 تا 40 درصد عوامل نازایی ناشی از فاکتورهای زنانه و به همین نسبت ناشی از فاکتورهای مردانه است و در 30 درصد امکان دارد هر دو زوج در باروری دچار مشکل باشند.

وی وجود مشکلات موجود در لوله‌های رحمی و یا  انسداد آن را عامل دیگر ناباروری در زنان دانست و تصریح کرد: عفونت‌های مکرر لگنی، چسبندگی ناشی از بیماری اندومتریوز و یا عمل جراحی از عوامل ناباروری در زنان است.

متخصص زنان و زایمان مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اضافه کرد: اختلال در شکل رحم، مشکلات مادرزادی، سپتوم‌ها و فیبروم‌های رحمی، اختلالات سرویکس (دهانه رحم) که مانع از ورود اسپرم می‌شود، بیماری‌های ایمونولوژیک یا سیستمیک مثل نارسایی کلیه و کم‌کاری تیروئید موجب اختلال در عملکرد سیستم تناسلی و وقوع نازایی می‌شود.

گسیلی با بیان اینکه مصرف میوه‌ها و مواد مغذی تاثیر زیادی در باروری دارد، خاطرنشان کرد: مصرف بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها تاثیر مثبتی بر کیفیت تخمک و افزایش تحرک، جنبندگی و البته زیست‌پذیری و زنده ماندن اسپرم‌ها دارد.

وی بر همکاری زوج‌های نابارور با پزشک معالج و انجام دستورات پزشکی در زمان درمان تاکید و تصریح کرد: زایمان‌های زودرس و یا پایین بودن وزن نوزاد در روش‌های کمک باروری به دلیل چندقلوزایی ممکن است در زنانی که مشکل نازایی داشتند بیشتر مشاهده شود.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه با بالا رفتن سن، شانس و امکان تخمک‌گذاری کمتر می‌شود، اضافه کرد: در سنین 35 سالگی امکان باروری کم و تا 40 سالگی معمولا شانس باروری بسیار کم‌تر می‌شود  به همین علت به این اشخاص توصیه می‌شود زودتر به بارداری اقدام کنند.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ابرماه

یکی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی هند اظهار کرده که این کشور می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را تا سال 2030 از ماه تامین کند.

 به نقل از زی‌نیوز، سیواتانو پیلای، پرفسور برجسته سازمان فضایی هند و  رئیس سابق سازمان هوافضای BrahMos گفت: تمام انرژی مورد نیاز هند می‌تواند با هلیوم 3 استخراج شده از ماه تامین شود.

به گفته وی، غبار حفاری شده از ماه دارای مقادیر زیادی هلیوم 3 است که برای این سازمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

پیلای همچنین متذکر شد که سایر کشورها نیز در حال کار بر روی پروژه‌های مشابه هستند و هلیوم کافی در ماه برای تامین انرژی همه جهان وجود دارد.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

زنبور عسل

رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری‌های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری 200 نمونه بیماری زنبور عسل در آزمایشگاه تخصصی این موسسه تشخیص داده شد.

 دکتر مجتبی محرمی با اشاره به فعالیت‌هایی که به صورت مداوم در بخش تحقیق و تشخیص بیماری‌های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی انجام می‌شود، اظهار کرد: با توجه به وجود آزمایشگاه مجهز در این موسسه، نمونه‌های بیماری این جانوران از نقاط مختلف کشور برای تشخیص به موسسه رازی ارسال می‌شود، چراکه بسیاری از استان‌ها برای تشخیص این بیماری‌ها با مشکل مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه با ارسال این نمونه‌ها به آزمایشگاه بخش تحقیق و تشخیص بیماری‌های زنبور عسل، بیماری به صورت رسمی تشخیص داده می‌شود، افزود: در نیمه نخست امسال بالغ بر 200 نمونه تشخیص توسط این بخش انجام شده است.

رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری‌های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی آنالیز عسل را از دیگر اقدامات این بخش عنوان کرد و گفت: بر این اساس نمونه‌های عسل از زنبورستان‌ها و اتحادیه‌های زنبورداری به این آزمایشگاه ارسال می‌شود که پس از انجام آزمایش تشخیص کیفی عسل، پاسخ آن به صورت رسمی به آنان اعلام می‌شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه رازی، محرمی همچنین به پایان‌نامه‌های دانشجویی مرتبط با بخش زنبور عسل در موسسه رازی اشاره و تصریح کرد: در سال جاری 2 مورد پایان‌نامه دانشجویی را در این خصوص شاهد بودیم و پژوهش‌های لازم در این زمینه، توسط دانشجویان در حال انجام است.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

With-MRI-researchers-find-autism-biomarkers-in-infancy-1024x768.jpg

محققان با بررسی مغز نوزادانی که خواهر و برادر بزرگتر آنها مبتلا به اوتیسم بودند، قادر به شناسایی 80 درصد از نوزادانی شدند که بعدها و در سن دو سالگی به اوتیسم مبتلا می‌شدند.

 به نقل از بیزینس استاندارد، این تحقیقات توسط دانشگاه کارولینای شمالی و با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی(MRI) انجام شده است.

محققان در این پژوهش نوزادانی که سابقه فامیلی اوتیسم داشته و نوزادانی که در خانواده آنها هیچکس به اوتیسم مبتلا نبوده را مورد بررسی قرار دادند که به گروه اول نوزادان high-risk و به گروه دوم low-risk می‌گویند.

آنها سپس از یک الگوریتم کامپیوتری برای پیش‌بینی اوتیسم قبل از اینکه رفتارهای بالینی قابل تشخیص بروز کند استفاده کردند.

این پژوهش برای اولین بار نشان می‌دهد که می‌توان از نشانگرهای زیستی مغز برای شناسایی نوزادان پر خطر، یعنی کسانی که خواهر و برادر بزرگتر مبتلا به اوتیسم داشته و در 24 ماهگی به این مشکل دچار می‌شوند استفاده کرد.

این پروژه شامل صدها نفر از کودکان در سراسر کشور بوده و محققان در چهار کلینیک بالینی در ایالات متحده این پژوهش را انجام دادند.

محققان در سن 6، 12 و 24 ماهگی از کودکان در حالت خواب اسکن ام‌آرآی گرفته و رفتار نوزادان و توانایی‌های فکری آنها را در هر بار مراجعه ارزیابی کردند.

آنها دریافتند کودکانی که به اوتیسم مبتلا شدند در مقایسه با کودکانی که خواهر و برادر بزرگتر مبتلا به اوتیسم نداشتند، در 6 و 12 ماهگی سطح مغز آنها بیش از حد رشد یافته است.

میزان افزایش رشد سطح مغز در سال اول زندگی با افزایش حجم مغز در سال دوم زندگی این نوزادان در ارتباط بود و در نهایت رشد بیش از حد مغز با ابتلا به اوتیسم در سال دوم زندگی این نوزادان در ارتباط است.

محققان با وارد کردن این داده‌ها از جمله محاسبات MRI از حجم مغز، مساحت سطح و ضخامت قشر مغز در 6 و 12 ماهگی، به یک برنامه کامپیوتری، به دنبال طبقه بندی نوزادانی بودند که احتمال ابتلای آنها به اوتیسم در ماه  24 زندگی بسیار بالا بود.

محققان این پژوهش معتقدند که قدرت پیش بینی این یافته‌ها می‌تواند به توسعه یک ابزار تشخیصی برای شناسایی اوتیسم در سال اول زندگی منجر شود.

نتایج این پژوهش در مجله Nature منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 1 اسفند 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1663 1664 1665 1666 1667 ... 3356 صفحه بعد