محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استفاده از نانومواد و کربن اکتیو، ماسکهای تنفسی را عرضه کردند که با راندمان بیش از 99 درصد قادر به جذب ریزگردها و گازهای آلاینده هستند.
دکتر محمد مهدی شیرمحمدی، مجری طرح با اشاره به ضرورت استفاده از ماسکهای تنفسی گفت: با توجه به آلودگی شدید هوا در مراکز شهری، صنعتی و پزشکی استفاده از ماسکهای تنفسی امری ضروری است؛ ولی عموم ماسکهای تنفسی موجود در کشور در بهترین حالت دارای راندمان کمتر از 98 درصد هستند.
وی عدم جذب گازهای آلاینده را از دیگر محدودیتهای ماسکهای معمول دانست و ادامه داد: برای رفع این معضل پروژه تحقیقاتی را به نام «تولید ماسکهای تنفسی FPP3» به منظور تولید فیلترهای جاذب آلایندهها و گازهای سمی اجرایی کردیم.
شیر محمدی، تولید این فیلترها را با استفاده از کربن اکتیو و نانو نقره ذکر کرد و یادآور شد: این فیلتر قادر به جذب آلایندههای هوا از محیط است.
این محقق با اشاره به کاربرد فناوری نانو در این محصول توضیح داد: نانوفناوری به دو صورت نانو الیاف و نانو مواد در محصول استفاده میشود. استفاده از نانو الیاف در ماسکهای تنفسی به دلیل بسته شدن منافذ آن موجب اختلال در تنفس خواهد شد.
وی اضافه کرد: بر این اساس در این مطالعات ما از نانو مواد در تولید این ماسک بهره بردیم، به طوری که نانو ذرات نقره به گونهای بر روی الیاف تثبیت شدند که این مواد از بستر الیاف جدایش نخواهند داشت. به این ترتیب فرد با گذاشتن ماسک به راحتی قادر به تنفس خواهد بود.
شیرمحمدی با تاکید بر اینکه در این ماسک از 6 لایه که ترکیبی از کربن اکتیو، لایه جذب غبار و نانو مواد است، استفاده شد، خاطر نشان کرد: در محصول جدید تولید شده با استفاده از لایه کربن اکتیو مخصوص و طراحی سوپاپ جدید، راندمان این محصول به بیش از 99 درصد رسیده است و میزان نشتی آلایندهها به درون ماسک به شدت کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه این ماسک قادر به جذب ریز گردها است، اظهار کرد: جذب گازهای شیمیایی مختلف مانند دی اکسید کربن (co2) و منو اکسید کربن (CO) با راندمان 99 درصد از دیگر قابلیتهای این محصول است.
مجری طرح با اشاره به کاربردهای فیلتر تولید شده، گفت: از این فیلتر علاوه بر تولید ماسکهای تنفسی میتوان در فیلتر کابین خودروها، کولرهای خانگی و در صنعت نیز با توجه به آلودگیهای حاد موجود در صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه این محصول موفق به کسب تائیدیه مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است، گفت: در سوپاپ این ماسک از دیافراگم سیلیکونی استفاده شده است؛ علاوه بر آن برای جذب مواد شیمیایی و بو از لایه «ملت بلون» بهره بردیم.
شیرمحمدی تولید روزانه این ماسک را 7 هزار قطعه عنوان کرد و افزود: صادرات این محصول را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق شروع کردهایم.
این محقق، تولید 20 هزار قطعه ماسک در روز را از برنامههای این پروژه تحقیقاتی نام برد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: از آنجایی که تمامی مراحل تولید مواد اولیه و تولید ماسک توسط تیم تحقیقاتی ما انجام شده است، از این رو امکان ایجاد هرگونه تغییرات فنی و ظاهری در محصول نهایی وجود دارد.
در نوامبر سال ۲۰۱۶، کوالکام پرچمدار جدید خود را با نام اسنپدراگون ۸۳۵ معرفی کرد. این چیپ جایگزین اسنپدراگون ۸۲۱۱ خواهد شد و به نظر کارایی و بازدهی بسیار بالایی خواهد داشت. این چیپ در بسیاری از گوشیهای پرچمدار امسال استفاده خواهد شد. در ادامه همه اطلاعات مربوط به Qualcomm MSM8998 یا اسنپدراگون ۸۳۵ را ذکر میکنیم.
تاریخ عرضه
ما هنوز تاریخ دقیق عرضه اسنپدراگون ۸۳۵ را نمیدانیم. در واقع عرضه این چیپ با اولین گجتهایی که از آن استفاده میکنند، آغاز خواهد شد. به نظر اولین دستگاههای مجهز به این چیپ در نیمه اول سال ۲۰۱۷ معرفی خواهند شد.
معاون بخش مدیریت محصولات کوالکام میگوید:
تعداد زیادی گوشی هوشمند از اسنپدراگون ۸۳۵ استفاده خواهند کرد. البته این چیپ فقط مختص گوشیهای هوشمند نیست و در آیندهای نزدیکT دستگاههای VR و AR مجهز به این چیپ هم معرفی و عرضه خواهند شد. ما هماکنون در حال تولید تعداد زیادی از این چیپ هستیم.
گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸۳۵
فعلا از خیلی از گوشیهایی که به این چیپ مجهز هستند بیخبریم. ولی بهوضوح مشخص است که در نیمه اول سال ۲۰۱۷، چند گوشی هوشمند با این چیپ معرفی میشوند.
بر اساس شایعات، دو گوشی سامسونگ گلکسی اس ۸ و مایکروسافت سرفیس فون که هر دو بهاحتمال زیاد در ششماهه اول سال ۲۰۱۷ معرفی میشوند، اولین گوشیهای هوشمندی خواهند بود که به این چیپ مجهز هستند.
البته ظاهرا سامسونگ در گلکسی اس ۸ مانند چند سال قبل فقط در مناطق خاصی از اسنپدراگون ۸۳۵ استفاده خواهد کرد. فراموش نکنید این شرکت چیپ مخصوص خود (سری Exynos) را هم دارد.
انتظار داریم پرچمدارانی مانند اچتیسی ۱۱ و وان پلاس ۴ در نیمه اول سال ۲۰۱۷ عرضه شوند، پس احتمالا در این گوشیها هم از اسنپدراگون ۸۳۵ استفاده شود. اما طبق گفتههای سایت فوربز، الجی جی ۶ به دلیل اینکه عرضه اولیه اسنپدراگون ۸۳۵ در اختیار رقیبش یعنی سامسونگ است، به چیپ قدیمی اسنپدراگون ۸۲۱ مجهز خواهد بود.
رئیس بخش موبایل اچتیسی با اشاره به اینکه این شرکت تا زمانی که اسنپدراگون ۸۳۵ بهطور کامل در دسترس نباشد، پرچمدار خود را عرضه نمیکند، گفت:
هر بار سیپییو پرچمدار جدیدی معرفی میشود، ما همیشه جزو اولین شرکتهایی بودهایم که آن را در گوشیهای پرچمدار خود استفاده کردهایم. ما نه ماه قبل عرضه اچتیسی اولترا یو را زمانبندی کرده بودیم. این سیپییو (اسنپدراگون ۸۲۱ بر روی اچتیسی اولترا یو) در واقع بهترین پردازندهای است که هماکنون در بازار موجود است. زمانی که سیپییو پرچمدار جدید عرضه شود بلافاصله آن را استفاده خواهیم کرد.
وقتی به گذشته نگاه میکنیم، بهوضوح مشخص میشود چرا اچتیسی گوشیهای اولترا را معرفی کرده است. میخواهیم این چند ماه تا زمان عرضه پردازنده جدید، گوشی پرچمدار در بازار داشته باشیم. وقتی پردازنده جدید عرضه شود، ما گوشی هوشمند خود را بلافاصله معرفی خواهیم کرد. البته (به علت زمانبندی کوالکام) مطمئنا در نمایشگاه MWC نه ما و نه هیچ شرکت دیگری پرچمدار جدید خود را معرفی نخواهد کرد.
اسنپدراگون ۸۳۵ و واقعیت مجازی
در CES 2017 کوالکام از اولین دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ۸۳۵ رونمایی کرد: عینکهای هوشمند ODG R-8 و R-9. کوالکام جزییات زیادی درباره این دو عینک منتشر نکرد؛ اما ما توانستیم چند ویژگی مهم این عینکها را بیابیم:
R-8 میدان دید بیشتر از ۴۰ درجه دارد و رزولوشن آن هم HD است. در حالی که R-9 میدان دید ۵۰ درجه و رزولوشن Full HD دارد. هر دوی این عینکها با SDK واقعیت مجازی کوالکام اسنپدراگون کار خواهند کرد.
معاون ارشد بخش مدیریت محصولات کوالکام گفت:
ما برای پشتیبانی از محصولات خلاقانه و تجربهی فراتر از موبایل، پردازنده اسنپدراگون ۸۳۵ را از اول طراحی کردیم. و این مایه افتخار است که میبینیم اولین دستگاههای مجهز به این پردازنده عینکهای هوشمند ODG هستند.
کم کردن گرمای تولیدی در دستگاههای کوچک هنگامی که سیپییو در حال محاسبات سنگین است، کاری بسیار مشکل است. به همین دلیل افزایش بازدهی این نوع پردازندهها امری مهم است. اسنپدراگون ۸۳۵ با فناوری اختصاصی طراحی SOC کوالکام بر روی نودهای ۱۰ نانومتری ساخته شده است. این فناوری، بازدهی و کارایی سیپییوهای جدید را به مرحلهای بالاتر رساند و کمک کرد بتوانیم عینکهای هوشمند ODG را سبکتر، نازکتر و کوچکتر طراحی کنیم.
هستهها، طراحی و ویژگیهای اسنپدراگون ۸۳۵
خبر خوب اینکه اسنپدراگون ۸۳۵ اولین چیپ ۱۰ نانومتری کوالکام است که در برابر اسنپدراگون ۸۲۰ و ۸۲۱ که ۱۴ نانومتری هستند، بازدهی و کارایی بالاتری دارد.
اما ۱۰ نانومتر چه معنی میدهد و چرا بهتر است؟
هر چیپی شامل مدارات الکترونیکی و ترانزیستورها میشود. این ترانزیستورها مانند کلیدهای الکترونیکی کوچکی هستند که باعث میشوند سیستمهای کامپیوتری کارهای مختلف را انجام دهند. هرچقدر تعداد ترانزیستورها بیشتر باشد، کامپیوتر میتواند کارهای بیشتری بهصورت موازی انجام دهد. پس با این حساب هر چقدر ترانزیستور بیشتری روی یک چیپ باشد، آن چیپ قدرتمندتر است.
زمانی که سازندگان چیپ از اصطلاح ۱۰ نانومتر استفاده میکنند به این معنی است که فاصله فیزیکی بین ترانزیستورها ۱۰ نانومتر (۱۰۰۰ برابر کوچکتر از یک تار مو و یا به اندازه چند ده عدد مولکول آب) است. به این فاصله در اصطلاح فنی Device half-pitch میگویند. در واقع به فاصلهی یک قسمت مشخص از یک ترانزیستور تا همان قسمت در ترانزیستور بعدی Device half-pitch میگویند.
پس تعداد ترانزیستورها در چیپ ۱۰ نانومتری بیشتر است. و هر چقدر این تعداد بیشتر باشد کارایی هم افزایش خواهد یافت.
افزایش تعداد ترانزیستورها در واحد سطح هر بار سختتر و سختتر میشود. به همین دلیل بین شرکتها برای رسیدن به فناوری ۱۰ نانومتری رقابت شکل گرفته است. اکنون دو شرکت سامسونگ و TSMC قادر به تولید چیپهای ۱۰ نانومتری هستند. قرار است سامسونگ با استفاده از پروسهی FinFET پردازندههای اسنپدراگون ۸۳۵ را برای کوالکام تولید کند.
رئیس بخش سرمایهگذاری سامسونگ، جونگ شیک یون میگوید:
ما از فرصت پیشآمده برای کار با کوالکام در ساخت اسنپدراگون ۸۳۵ با استفاده از فناوری FinFET سامسونگ خرسندیم. این همکاری برای صنایع نیمههادی ما بسیار مهم است، چون نشان خواهد داد که سامسونگ در فناوری ساخت پردازنده پیشتاز است.
کوالکام تأیید کرده است که در اسنپدراگون ۸۳۵ از پردازندههای Kryo 280 استفاده میکند. پردازنده موجود در این چیپ ۸ هستهای است و بر اساس معماری big.LITTLE طراحی شده است. این بدان معنا است که در این پردازنده چهار هستهی بزرگ و پرمصرف وظایف سنگین و چهار هستهی کوچک و کممصرف وظایف سبک را انجام میدهند. کوالکام این نوع معماری را در سال ۲۰۱۵ در اسنپدراگون ۸۱۰ هم به کار گرفته بود. اپل هم در چیپ A10 Fusion خود از این معماری استفاده کرده بود.
اسنپدراگون ۸۳۵ در واقع یک سیستم روی یک چیپ (SOC) است. این یعنی علاوه بر پردازنده، گرافیک و مودم و ... روی این چیپ قرار داده شدهاند. کوالکام در SD 835 پردازنده گرافیکی آدرنو ۴۵۰ قرار داده است. این پردازنده گرافیکی نسخه جدیدتر و قدرتمندتر آدرنو ۵۳۰ است که در چیپهای پرچمدار قبلی این شرکت استفاده شده بود. سرعت پردازش آدرنو ۵۳۰ برابر ۵۱۹.۲ گیگافلاپ و فرکانس آن ۶۵۰ مگاهرتز است.
کوالکام در SD 835 از جدیدترین مودم خود به نام Snapdragon X16 که فوریه ۲۰۱۶ معرفی کرد، استفاده کرده است. این مودم از سرعت دانلود Cat.16 LTE پشتیبانی میکند. کوالکام میگوید سرعت این مودم در حد فیبر نوری و یک گیگابیت بر ثانیه است. البته صرفا داشتن این مودم در گوشی هوشمند دلیل بر رسیدن به این سرعت نیست؛ ابتدا باید اپراتور بستر را آماده کند.
بنچمارک و کارایی
اکنون میدانیم چه نوع تکنولوژیهایی در اسنپدراگون ۸۳۵ به کار گرفته شده است. ولی واقعا این چیپ در عمل چگونه است؟
تا زمان معرفی و عرضه گوشیهای هوشمند مجهز به اسنپدراگون ۸۳۵ و تست آنها، نمیتوانیم بهطور دقیق در مورد کارایی این چیپ بحث کنیم. تنها منبع موجود اعداد و ارقامی است که خود کوالکام منتشر کرده است. این چیپ نسبت به SD 835 بسته به نوع پیکربندی، ۲۷ درصد قویتر است یا ۴۰ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
بهترین ویژگی SD 835 داشتن فناوری Quick Charge 4 است. این فناوری زمان شارژ را تا ۲۰ درصد نسبت به Quick Charge 3 کاهش میدهد. با کمک این فناوری میتوانید با ۵ دقیقه شارژ حداقل ۵ ساعت از گوشی هوشمند خود استفاده کنید.
آلکس کاتوزیان، معاون ارشد بخش مدیریت محصولات کوالکام گفت:
هر چقدر دستگاههای موبایل قدرتمندتر و کاراتر میشوند، بالطبع استفاده از آنها هم بیشتر میشود. به همین دلیل شارژ سریع ویژگی مهمی است. با استفاده از فناوری Quick Charge 4 میتوان در کمتر از ۱۵ دقیقه باتری را ۵۰ درصد شارژ کرد.
Quick Charge 4 از هر دو کانکتور پیشنهادی گوگل برای گوشیهای اندروید (USB-C و USB-PD) پشتیبانی میکند. همچنین کوالکام آخرین نسخه INOV (الگوریتم سفارشی مدیریت توان مصرفی) را به فناوری جدید شارژ سریع خود اضافه کرده است که میتواند در هر لحظه گرمای تولیدی را محاسبه و بهصورت اتوماتیک سرعت شارژ شدن را مدیریت کند. این ویژگی از داغ شدن بیش از اندازه دستگاه خواهد کاست.

بالاخره انتظار به پایان رسید و پروژه مشارکتی نسل سوم شبکه تلفن همراه (3GPP)، از نام و نشان رسمی نسل بعدی شبکههای مخابراتی موبایل رونمایی کرد.للی
شرکت 3GPP رسماً اعلام کرد که نسل بعدی شبکههای مخابراتی موبایل، اکنون با نام 5G شناخته میشود. شرکت 3GPP در کنار معرفی نام نسل بعدی شبکههای مخابراتی موبایل، از لوگوی رسمی آن نیز رونمایی کرده است که شباهت بسیاری به لوگوی LTE Advanced Pro دارد. در این لوگو نام 5G دیده میشود که امواج سبز نیز روی آن قرار گرفته است.
شرکت 3GPP در خصوص لوگوی انتخابشده میگوید:
ما در نظر داشتیم نمای کلی طراحی، تفاوت چندانی با نسلهای پیشین نداشته باشد. به همین دلیل، ما در این لوگو برای نام 5G از رنگ مشکی و برای امواج، از رنگ سبز استفاده کردیم. این لوگوی جدید، اکنون ترکیبی از یک طراحی جدید و لوگوی پیشین LTE Advanced Pro است و اکنون کاملاً آماده شده تا برای 5G مورد استفاده قرار گیرد.
این شرکت در نظر داشت بین لوگوی 4G LTE و 5G یک تفاوت ایجاد کند تا مشتریان بتوانند آنها را تشخیص دهند. لوگوی LTE Advanced و LTE Advanced Pro شباهت زیادی به یکدیگر داشتند و مشتریان نمیتوانستند آنها را از یکدیگر تشخیص دهند. در حال حاضر شرکت 3GPP تنها از نام و لوگوی رسمی نسل بعدی شبکههای مخابراتی موبایل رونمایی و اعلام کرده است که ویژگیهای فاز اول 5G، اواخر سال ۲۰۱۸ اعلام خواهد شد. فاز اول شبکه 5G، اواخر سال آینده میلادی تکمیل میشود و فاز دوم آن نیز در سال ۲۰۲۰ به اتمام میرسد و شرکت 3GPP اجازه تجاریسازی آن را میدهد.
در حال حاضر شرکتهای نوکیا، راجرز، آزمایشگاههای بِل (متعلق به نوکیا)، هواوی و سامسونگ در زمینه توسعه فناوری 5G مشغول تحقیق هستند و دستاوردهای مهمی نیز داشتهاند. اکنون توسعه 5G به کانادا نیز رسیده است و دولت این کشور، روی این فناوری سرمایهگذاری گستردهای کرده و به شرکتهای مخابراتی نیز اجازه داده است در این کشور سرمایهگذاری کنند. هواوی، بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی جهان، تا به امروز ۱۶ میلیون دلار در کانادا در جهت توسعه 5G سرمایهگذاری کرده است. سال گذشته میلادی نیز شرکت نوکیا به کمک آزمایشگاههای بِل توانست با موفقیت فناوری 5G را در این کشور آزمایش کند و به سرعت ۲۹.۳ گیگابیت بر ثانیه دست یابد.
نظر شما در این خصوص چیست؟
پس از آنکه گوگل از Android Wear 2 برای ساعتهای هوشمند پردهبرداری کرد، تلگرام نیز نسخهای مخصوص از اپ خود برای این گجتهای پوشیدنی منتشر کرده که هماکنون بهطور رسمی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این نسخه دارای تمامی امکانات اصلی تلگرام است و برای مثال در ارسال متن، استیکر، صدا، اموجی و... هیچ محدودیتی نخواهید داشت. اگر کنجکاو هستید که از شکل و شمایل اجرای تلگرام در ساعت هوشمند آگاه شوید یا اگر احساس میکنید استفاده از تلگرام در صفحهی کوچک ساعت هوشمند سخت یا حتی غیرممکن است؛ پیشنهاد میکنیم فایل گیف زیر را مشاهده کنید تا شما هم مانند ما از عملکرد عالی این اپ و استفادهی آسان آن شگفتزده شوید.
در نسخهی Android Wear تلگرام شما میتوانید چتها یا مخاطبین خود را مرور کنید و علاوه بر امکان ارسال پیام، استیکر یا وُیس، قادر به ساخت گروه نیز باشید. اگر کاربر تلگرام هستید و ساعت هوشمند شما نیز از Android Wear 2 بهرهمند است، میتوانید با استفاده از این نسخه از ویژگیهایی همچون دریافت نوتیفیکیشن و خواندن پیامها و پاسخ به آنها بدون مراجعه به گوشی بهرهمند شوید. همچنین این نسخه از تلگرام از چند پوستهی رنگی نیز برخوردار است که میتوانید بنا بر سلیقهی خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
همچنین تلگرام در این خبر و بعد از اشاره به وجود چند پوسته برای AndroidWear، اعلام کرده است که این ویژگی بهزودی به نسخهی موبایل تلگرام نیز اضافه خواهد شد. هماکنون نسخه Androidwear تلگرام در پلیاستور قابل دانلود است و میتوانید از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده از این نسخه باید از AndroidWear 2 برخوردار باشید.
خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد ورود تیمهای برنامهنویس ایرانی به زمینهی ساخت اپهای پیامرسان آنلاین هستیم. با وجود آنکه در حال حاضر پیامرسانهایی همچون واتساپ یا تلگرام حرف اول را در این زمینه میزنند. ما همچنان از یک نسخهی خوب وطنی از اپلیکیشنهای پیامرسان استقبال خواهیم کرد و با توجه به آنکه در چند ماه اخیر شاهد انتشار اپهای مختلفی در این زمینه بودهایم؛ میتوان امیدوار بود که در آیندهای نزدیک، اپلیکیشنهای پیامرسان ایرانی به رقیبی جدی برای رقبای خارجی خود تبدیل شوند. iGap یکی از این برنامههای نوپا است که با مهیا کردن ویژگیهای مهمی که در رقیبهای خارجی وجود دارد و همچنین انتشار یکپارچه برای تمام پلتفرمها، قدم اول را محکم برداشته است؛ بهطوری که میتوان امیدوار بود با بروزرسانیهای بعدی این روند تکاملی به یک نتیجهی ایدهآل و بدون نقص ختم شود. در ادامه با بررسی اپلیکیشن iGap در خدمت شما خواهیم بود.
زبان، طراحی و پلت فرمها
iGap با دو زبان فارسی و انگلیسی و طراحی منحصربهفرد مینیمالیستی منتشر شده است. شما از این برنامه میتوانید در گوشیهای اندروید و آیفون، در ویندوز و لینوکس و همچنین در نسخهی تحت وب استفاده کنید که یک ویژگی بسیار ارزشمند برای iGap محسوب میشود و استفاده از آن را در تمام ابزارها ممکن میکند. پیامهای شما در iGap بهصورت آنلاین همیشه و همهجا در دسترس شما خواهند بود و فارغ از آنکه از چه دستگاهی برای لاگین شدن استفاده کنید، پیامهای خود را همیشه در دسترس خواهید داشت. ویژگی همگامسازی برای پیامهای Draft (پیشنویس) نیز اجرایی شده است و برای مثال اگر مشغول نوشتن پیامی در اپ موبایل iGap هستید، میتوانید آن را ناتمام رها کنید و در نسخهی تحت وب ادامهی آن را بنویسید.
امنیت
در کنار این خدمترسانی آنلاین و همگامسازی اطلاعات بین دستگاههای مختلف، امنیت پیامهای شما با سختگیری بسیار بالایی تضمین شده است. پیامهای ارسالی و دریافتی، چه در چتهای خصوصی و چه در گروهها یا کانالها با استفاده از رمزنگاری ترکیبی AES۲۵۶ متقارن و اس اس ال ۲۰۴۸ بیتی RSA رمزگذاری میشوند تا کاربران اطمینان کاملی برای محفوظ ماندن حریم شخصی خود داشته باشند.
علاوه بر این شاهد بخشی با عنوان Active Sessions هستیم که در آن میتوانید تمام ابزارهایی را که به اکانت شما متصل هستند، مشاهده کنید تا در صورت وجود موارد مشکوک، بهسرعت دسترسی آن را به اکانت خود مسدود کنید.
چت، گروه و کانال
در iGap علاوه بر آنکه میتوانید با دوستان خود بهصورت خصوصی به گفتگو بپردازید، قادر به ساخت گروه و کانال نیز خواهید بود. امکان ساخت کانال بهخصوص در این روزها که کانالها مورد توجه بسیاری قرار گرفتند، بسیار مفید و کاربری خواهد بود و شما میتوانید با ساخت کانال، مرجع اطلاعرسانی مخصوص به خود داشته باشید. کانالها بهصورت عمومی (قابل جستجو توسط کاربران) و خصوصی (عضویت تنها با لینک جوین) قابل ساخت خواهند بود که البته در آینده نیز در صورت لزوم میتوانید حالت آن را از خصوصی به عمومی یا برعکس تغییر دهید. در iGap میتوانید با درج کاراکتر @ در ابتدای آیدی یک کانال یا شخص، آن را به اکانت مورد نظر لینک کنید.
تبدیل چت خصوصی به گروه
نکتهی بسیار جالبی که در آی گپ مشاهده کردیم، امکان تبدیل چت خصوصی به گروه بود. برای مثال اگر مشغول گفتگو با دوست خود بودید و نیاز به همصحبتی با افراد دیگری نیز داشتید، میتوانید با لمس منوی بالا، چت خود را به گروه تبدیل و افراد مورد نظر را وارد بحث کنید.
ارسال فایل با هر فرمت یا حجم + نقاشی
خوشبختانه سازندگان iGap به یکی از مهمترین ویژگیهای پیامرسانهای آنلاین یعنی ارسال فایل نیز بیتوجه نبودهاند و بستر بسیار مناسبی در این زمینه برای کاربران مهیا کردهاند. شما در iGap میتوانید بدون محدودیت در حجم یا فرمت، فایلهای خود را ارسال کنید. عکس، ویدیو، صوت، گیف و هر آنچه تصور کنید، در iGap قابل ارسال خواهند بود.
لایک و دیسلایک در کانال
اگر تجربهی عضویت در کانالهای تلگرامی داشته باشید، حتما اطلاع دارید که یکی از شاخصههای کانال، یکطرفه بودن آن است؛ بهطوری که اعضای کانال، تنها قادر به خواندن مطالب منتشرشده هستند و امکاناتی همچون ارسال نظر یا حتی لایک کردن آن ندارند. تقریبا تمام کاربران تلگرام با نبود امکان نظردهی در پستهای کانال موافق هستند؛ اما عدهی بسیاری خواستار اضافه شدن ویژگی لایک یا دیسلایک به پستها هستند تا به این صورت احساسات خود نسبت به یک پست را نشان دهند که تا به امروز شاهد عملی شدن این درخواست نبودیم و بسیاری از کانالها برای جبران این کمبود دست به دامان رباتهای لایک/دیسلایک شدهاند. اپلیکیشن iGap اما ویژگی بسیار کاربردی و مفید لایک/دیسلایک را به کانالهای خود اضافه کرده است و برای تمامی مطالب متنی یا مدیا که در کانال منتشر میشوند، دکمههای لایک و دیسلاک نیز در نظر گرفته است. به این ترتیب کاربران یک کانال میتوانند دربارهی پستهای مختلف یک کانال ابراز احساسات کنند.
ویرایش، پاسخ و فوروارد پیام
پیامهای ارسالی شما در iGap قابل ویرایش خواهند بود؛ به این معنا که اگر بعد از ارسال یک پیام در چت شخصی یا گروهی متوجه اشتباهی در آن شدید، میتوانید با لمس آن و انتخاب گزینهی ویرایش، متن آن را تغییر دهید. امکانات مهم دیگری همچون Reply یا Forward کردن پیامها نیز در iGap وجود دارند.
نسخه تحت وب، ویندوز و لینوکس
iGap علاوه بر اندروید و آیاواس، در ویندوز و لینوکس و همچنین تحت وب نیز قابل اجرا خواهد بود. برای مثال در اسکرین شات بالا محیط برنامه در نسخهی تحت وب را مشاهده میکنید.کارایی نسخهی تحت وبای گپ در سطح بسیار قابل قبولی قرار دارد و تقریبا تمام امکانات اصلی برنامه در نسخهی وب نیز قابل اجرا و استفاده خواهند بود. نکتهی جالبی نیز که در نسخهی تحت وب مشاهده کردیم امکان تفکیک کردن پیامهای عادی، گروه و کانالها بود که این امر به خصوص زمانی که در چتها، گروهها و کانالهای زیادی عضو هستید بسیار کاربردی خواهد بود و شما را در نظم دهی برنامه یاری خواهد کرد. برای دسترسی به نسخهی وب کافیست تا به این آدرس مراجعه کرده و شمارهی خود را وارد کنید.
نقاط ضعف
در کنار تمام ویژگیهای مثبتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، شاهد نقاط ضعفی نیز در iGap بودیم که در ادامه آنها را بیان خواهیم کرد.
- جای خالی استیکرها
در حال حاضر iGap تنها از اموجیها پشتیبانی میکند و استیکری در آن وجود ندارد که البته احتمال اضافه شدن استیکرها در نسخههای بعدی بسیار بالا است.
- تصاویر زمینهی بسیار ضعیف
در iGap شما میتوانید مانند اپلیکیشنهای پیامرسان دیگر تصویر زمینهی گفتگوها را تغییر دهید؛ اما متاسفانه تصاویر آمادهای که برای این بخش در نظر گرفته شده است، چه از لحاظ زیبایی ظاهری و چه از لحاظ کیفیت در سطح قابل قبولی قرار ندارند و باید به تصاویر موجود در گالری گوشی خود بسنده کنید. البته تصویر زمینهی پیشفرضی که در ابتدا در برنامه وجود دارد، بسیار مناسب است؛ اما مشکلی که وجود دارد عدم وجود این تصویر در بخش «تصاویر آماده» است و اگر برای امتحان دیگر تصاویر، آنها را فعال کنید، دیگر به این تصویر پیشفرض دسترسی نخواهید داشت. این بخش نیز به طور یقین در بروزرسانیهای بعدی تکامل خواهد یافت. - انیمشن های غیرضروری و کند
انیمیشنهای موجود در iGap برای باز شدن منوها با وجود آنکه زیبا هستند؛ اما سرعت اجرای کمی دارند. برای مثال وقتی برای دسترسی گزینههای حذف، ویرایش یا... روی یک پیام لمس میکنید، منوی مورد نظر به جای آنکه بهصورت آنی در دسترس قرار بگیرد، با افکت Fade ظاهر میشود که همین موضوع باعث میشود باز و بسته شدن منوها نزدیک به ۱ ثانیه به طول بیانجامد. این موضوع بهخصوص در زمانهایی که قصد مدیریت چند پیام دارید، باعث ایجاد وقفهی قابل توجهی خواهد شد. هنگام لمس گزینهی Attach نیز گزینهها بدون آنکه ضرورتی وجود داشته باشد، با حالت انیمیشنی اجرا میشوند که به صورت لگ دار است و جلوهی چندان زیبایی ندارد.
سخن پایانی
در انتها باید تأکید کنیم که iGap قرار نیست جایگزین تلگرام یا واتساپ شود. این اپلیکیشن نیز مانند هر پیامرسان دیگری به بازار عرضه شده است تا مخاطبین مخصوص به خود را به دست آورد. همانطور که ممکن است یک کاربر عاشق تلگرام و کاربری دیگر از آن متنفر باشد، iGap نیز بهعنوان یک اپلیکیشن وطنی و با ارائهی امکانات مهم و ضروری سعی بر آن دارد که ابزاری همه چیز تمام برای کاربران مهیا کند و بهمرور مخاطبین خود را به دست آورد. از همین رو مقایسهی امکانات یا حتی ظاهر آن با تلگرام یا هر اپلیکیشن پیامرسان دیگری غیرمنطقی خواهد بود؛ چراکه هدف، کپیبرداری از یک نمونهی خارجی نیست بلکه الهام گرفتن از ایدهها و کاربردهای مهم اپلیکیشنهای روز دنیا و ساخت یک نسخهی متفاوت از آن است. ضمن آنکه نباید فراموش کنیم که iGap در ابتدای راه است و مسلما با انتشار بروزرسانیهای بعدی، نسخه به نسخه کاملتر خواهد شد تا در نهایت به یک اپلیکیشن ایدهآل تبدیل شود. برای دانلود این برنامه و عضویت در آن میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید.
توجه: در صورتی که بعد از وارد کردن شماره و دریافت کد فعالسازی، iGap بهصورت خودکار کد دریافتی را شناسایی نکرد، منتظر بمانید تا تایمر ۶۰ ثانیهای آن به پایان برسد و سپس بهصورت دستی کد دریافتی را وارد کنید.
- نسخه اندروید: لینک مستقیم | کافه بازار | مایکت | پلی استور
- نسخه آیفون
- نسخه ویندوز
- نسخه لینوکس
- نسخه تحت وب
گرانترین عمارت آمریکا با بهای بیش از 250 میلیون دلار عنوان هشتمین عجایب جهان را از آن خود کرده است.
"بروس ماکوفسکی" بزرگترین صاحب املاک در لسآنجلس معتقد است این عمارت باشکوه و خاص گرانترین عمارت در سراسر آمریکا است که خیلی از مردم رویای تماشای داخلش را دارند.
این عمارت که "تروفی" نام دارد، در منطقه "بل ایر" کالیفرنیا واقع شده است و با بهای 250 میلیون دلار عنوان هشتمین عجایب جهان را از آن خود کرده است.
مساحت این عمارت به 38 هزار فوت مربع میرسد و با 21 سرویس بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است. این عمارت همچنین دارای 12 اتاقخواب، 5 سالن پذیرایی، 3 آشپزخانه، 2 آسانسور، 5 کافه، سینمای خانگی با 40 صندلی، 56 صفحه نمایش تلوزیون، سالنهای ورزشی متعدد، دیوار آبنبات، زمین تنیس، استخر شیشهای، یک استودیو ماساژ و یک ناوگان از اتومبیلهای لوکس و موتورسیکلت است.
بالگرد اختصاصی، 10 خودرو از جمله یک دستگاه بوگاتی ویرون و مرسدس بنز "کی540" و انواع موتورسیکلت از اموال لاینفک این عمارت هستند.
گرانترین عمارت آمریکا با ارزش بیش از 250 میلیون دلار تنها 50 میلیون از برج 65 طبقهای ترامپ در نیویورک ارزانتر است.
.: Weblog Themes By Pichak :.