شرکت اپل در حال توسعه یک فناوری است که هدفونهای کاربران را به اسپیکر تبدیل میکند.
به نقل از دیلی میل، اپل در این پتنت(طرح) جدید سنسورهای خاصی را به دستگاه اضافه کرده که حالت بلندگو را در زمانی که هدفون در یک موقعیت خاص قرار دارد فعال میکند.
در این وضعیت که "حالت دوگانه"dual mode)) نام دارد، کاربران میتوانند تنها با چرخاندن گوشیهای هدفون در زاویه 90 درجه، هدفون را به حالت اسپیکر تبدیل کنند.
سنسور موجود در هدفون میتواند موقعیت فعلی هدفون را شناسایی کند و حالت مدار را با توجه به آن تغییر دهد.
در برخی از موارد، این هدفون دارای یک سنسور برای جلوگیری از تبدیل هدفون به حالت بلندگو در زمانی است که هدفون در نزدیکی گوش کاربر قرار دارد.
این پتنت دارای یک جفت گوشی است که شبیه هدفونهای محبوب Beats است که این دو گوشی به یک بند که در پشت یا بالای سر قرار میگیرند متصل شده اند.
سنسورهای ویژه در داخل و در امتداد هدفون قرار گرفتهاند که میتوانند جهت دستگاه را تشخیص دهند.
نکته جالب توجه در مورد این هدفونها این است که به سنسور مجاورت مجهز شدهاند که میتواند گوش کاربر را تشخیص داده و به سنسورهای دیگر اجازه سوئیچ به حالت اسپیکر را نمیدهد و بدین ترتیب از آسیب به پرده گوش کاربر جلوگیری میکند.
اما زمانیکه گوشیها به سمت بیرون چرخیده و از گوش کاربر دور میشوند، سنسورها این هدفون را به حالت اسپیکر تبدیل میکنند.
نگرانی طرفداران محیط زیست و دانشمندان در مورد تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن اکنون در سطح دیگری قرار دارد.
به نقل از زی نیوز، سال 2016 به عنوان گرمترین سال ثبت شده تاکنون معرفی شد و خطرات گرم شدن جهانی بسیار بزرگتر از همیشه شده است.
منطقه بزرگ قطب جنوب به عنوان یک واحد سنجش برای تغییرات آب و هوایی استفاده میشود و دانشمندان بطور دائمی صفحههای یخی را به دنبال تغییرات کاهشی یا افزایشی در درصد یخ بررسی میکنند.
فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی نیز از ارتفاع 250 کیلومتری زمین بر این تغییرات نظارت میکنند.
توماس پسکت، فضانورد فرانسوی ایستگاه در جدیدترین تصویر خود نمایی زیبا و جالب از صفحه یخی لارسن در قطب جنوب را به نمایش گذاشته که نشانههای آب شدن یخ های قطبی را بوضوح نشان میدهد.
ویکتور در توضیح این تصویر آورده است: تصویر موزاییکی مانند صفحه یخی لارسن نشان میدهد که یکی از مناطقی است که به سرعت در حال گرمتر شدن است.
یک توپ فوتبال که پیشتر در شاتل فضایی "چلنجر" ناسا در سال 1986 به فضا پرتاب شده بود، اکنون پس از 31 سال در ایستگاه فضایی بینالمللی در اطراف زمین گردش میکند.
به نقل از ایستگاه فضایی بینالمللی، این توپ توسط بازیکنان فوتبال دبیرستان کلیر لیک در نزدیکی مرکز فضایی جانسون امضا شده و به ادیسون اونیزوکا، فضانورد ناسا اهدا شده بود. یکی از امضا کنندههای این توپ دختر اونیزوکا بود.
اونیزوکا یکی از هفت فضانورد حاضر در شاتل چلنجر در روز 28 ژانویه 1986 بود که کمی پس از پرتاب منفجر شد.
پس از این سانحه، توپ مذکور بازیابی و به دبیرستان بازگردانده شد که به مدت سه دهه در معرض نمایش قرار داشت.
تاریخچه این توپ در حال فراموشی بود که مدیر این دبیرستان متوجه اصل آن شد. کمی بعد، شین کیمبرو، فضانورد ایستگاه فضایی توسط پسرش که در این دبیرستان تحصیل میکرد، از موضوع توپ اطلاع یافت و با موافقت مدرسه، آن را به ایستگاه منتقل کرد.
این تصویر توپ شناور در برابر پنجره گنبد آزمایشگاه مداری توسط کیمبرو در آستانه سالگرد یادبود "چلنجر" به ثبت رسیده است.
فضاپیمای جونو که چهارمین گذر نزدیک خود از کنار سیاره مشتری را چند روز پیش با موفقیت انجام داده، تصویر جدید و تازه ای از سطح این غول گازی به زمین فرستاده است.
به نقل از زی نیوز، در این تصویر از منطقه قطب جنوب مشتری میتوان گردبادها را در حال چرخش در اطراف قطب جنوب و توفانهای بیضوی را در نزدیکی لبه سیاره مشاهده کرد.
این تصویر در روز دوم فوریه در ساعت 8:52 به وقت گرینویچ از ارتفاع 76.6 هزار کیلومتری بالای ابرهای مشتری در زمان گذر جونو ثبت شده است.
پیش از چهارمین پرواز جونو در مدار مشتری از عموم خواسته شده بود که در مورد مناطق مورد علاقه خود در جو بزرگترین سیاره منظومه شمسی به منظور تصویربرداری توسط دوربین جونوکم فضاپیمای ناسا رای بدهند.
به گفته ناسا، موضوع مورد علاقه تصویربرداری شده در اینجا توسط مردم به عنوان "قطب جنوب مشتری" با توجه به قطب جنوب زمین نامگذاری شده است.
اگر یک سلول خونی را نبینید چگونه میتوانید آن را مطالعه کنید ولی میتوانید با استفاده از دستگاهی که دادههای علمی را به اطلاعات لمسی تبدیل میکند آن را لمس و حس کنید.
به نقل از نیوساینتیست، تینگ زانگ از دانشگاه پوردو در هند میگوید: هدف ما این است که به افراد نابینا یا کمبینا کمک کنیم که به مطالعه علم بپردازند.
وی و تیم تحقیقاتیاش سیستمی ساختهاند که با استفاده از یک دستگاه لامسهای به افراد کمک میکند اطلاعات بصری را با کمک دستانشان درک و تفسیر کنند. این دستگاه قابل لمس است و به عنوان یک رابط به شما بازخورد میدهد.
این دستگاه پیچیده به صورت یک دسته به کامپیوتری که به میکروسکوپ متصل است وصل میشود. شما دسته را حرکت میدهید تا به بررسی تصاویر میکروسکوپی بپردازید. وقتی به دیواره سلول خونی میرسید دسته فشاری به دست شما وارد کرده و آن را عقب میزند و برای شبیه سازی بافتهای مختلف شروع به لرزیدن میکند.
در آزمایش بر روی افراد نابینا یا افرادی که از چشمبند استفاده کرده بودند مشخص شد شرکت کنندگان قادرند با کمک فیدبکهای حسی دستگاه، گلبولهای قرمز و سفید زیر میکروسکوپ را از هم تشخیص دهند. آنها میتوانستند اطلاعات معناداری درباره بافت، شکل و رنگ اجسام موجود در تصاویر میکروسکوپی به دست آورند بدون این که این تصاویر را ببینند.
این سیستم از الگوریتم بصری کامپیوتری برای استخراج خصوصیات مهم یک تصویر همچون موقعیت دیواره سلولی استفاده میکند. سپس تصاویر را به طور بصری بازسازی میکند لذا کاربر میتواند از طریق دستگاه لمسی با آن تعامل برقرار کند.
تفسیر دادههای علمی برای افرادی که نقص بینایی دارند بسیار دشوار است. لذا کمک به حل این مشکل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مرکز مطالعات طول عمر دانشگاه استنفورد در پایگاه اینترنتی خود ضمن اعلام سه عامل اصلی در زمینه طول عمر انسان، از سران کشورها، سرمایهگذاران و محققان جهانی درخواست کرده که به تحقیقات این دانشگاه در این رابطه بپیوندند.
به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه استنفورد، طبق آمارهای منتشر شده کشور آمریکا توانسته است در طول یک قرن اخیر میانگین طول عمر خود را به طور چشمگیری افزایش دهد که این میزان افزایش در برخی موارد به 30 سال نیز رسیده است. اما در دوهه اخیر این روند دچار مشکلاتی شده است.
در پایگاه این مرکز هدف این پروژه، افزایش عمر مفید و کیفیت سلامت انسانها بیان شده است.
این پروژه در سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و تاکنون اطلاعات جالبی از یافتههای محققان دانشگاه استنفورد در این زمینه منتشر شده است.
براساس این نتایج زندگی سالم، امنیت مالی و مشارکت اجتماعی از مهمترین عوامل افزایش طول عمر و کیفیت زندگی محسوب میشوند و محققان کیفیت این عوامل را در بین شش کشور و در گروههای سنی مختلف مورد بررسی قرار دادهاند.
در حال حاضر عاملی که با نقصان شدید نسبت به سالهای گذشته مواجه بوده امنیت مالی است.
در بخشی از جامعه امریکا که از تحصیلات عالی برخوردار نیستند این موضوع بیشتر خود را نشان میدهد به طوریکه میزان استرس و نگرانی نسبت به مسائل مالی در رده سنی 25 تا 34 سال در آمریکا نسبت به 15 سال قبل پنج برابر شده است.
مشارکت اجتماعی و گستردگی ارتباطی بین افراد نیز با کاهش نسبی مواجه بوده است. برای مثال علاقه به ازدواج، تمایل زوجین به فرزندآوری، شرکت در مراسمهای عمومی و مذهبی نسبت به دو دهه قبل کاهش داشته است و این مسئله سبب افزایش تنهایی افراد در جامعه شده است. محققان اعلام کردهاند تنهایی بیش از حد سبب میشود مشکلات افراد بیشتر به چشمشان بیاید و این موضوع زمینه افسردگی و ناراحتی را در آنها ایجاد میکند که خود یکی از عوامل کوتاهی عمر محسوب میشود.
از بین این سه عامل فقط سلامت زندگی در آمریکا به سبب رشد اجتماعی و افزایش آگاهی افراد وضعیت بهتری دارد. آمارها نشان میدهد مصرف سیگار و الکل نسبت به دو دهه قبل کاهش یافته است.
محققان در حال تلاشند تا راهکارهایی برای بهبود وضعیت دو عامل دیگر بیابند.
پژوهشگران کشور به دانش فنی سیستم حلزونی شنوایی دست یافتند که قابلیت شارژ با پاوربانک را دارد؛ این نوآوری در سیستم طراحیشده منجر به کاهش هزینه خرید باتری برای افراد ناشنوا شده است.
سمیرا کوشکستانی، مجری طرح وی تمرکز تحقیقات خود را بر روی سیستمهای توانبخشی شنوایی ذکر کرد و گفت: پروژهای که اخیرا اجرایی کردیم، در زمینه طراحی و ساخت بخش بیرونی سیستم کاشت حلزون شنوایی برای کمک به درمان ناشنویان بوده است.
وی این سیستم را شامل دو بخش داخل سری و بیرونی دانست و اظهار کرد: بخش داخل سری این سیستم شامل یکسری از الکترودها است که توسط پزشک از طریق جراحی داخل حلزون شنوایی قرار میگیرد.
کوشکستانی با اشاره به بخش بیرونی این سیستم، خاطرنشان کرد: این بخش شامل گیرنده صوتی، پردازشگر گفتار و لینک فرستنده RF است که هر دو بخش تحت آزمایش قرار گرفته است.
مجری طرح با بیان اینکه این طرح به مرحله تجاریسازی رسیده است، گفت: در سیستم تولید شده قابلیت شارژ با استفاده از «پاور بانک»ها فراهم شده است که این امر کاهش هزینه مصرف باتری را برای ناشنوایان به دنبال دارد.
به گفته وی، بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاههای جانهاپکینز و کالیفرنیا یک فرد ناشنوا و یا کم شنوا از 35 هزار تا یک میلیون دلار به دولت و جامعه به دلیل مشکلات شنوایی خسارت وارد میکند.
این محقق با اشاره به نحوه پردازش صوت در این سیستم، توضیح داد: این سیستم سیگنالهای صوتی را دریافت و پس از پردازش، تبدیل به پالسهای تحریک میکند. این پالسها به الکترودهای داخل سر ارسال میشود و حس شنوایی را برای فرد ایجاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه این سیستم برای افراد ناشنوایی تجویز میشود که بخشی از اعصاب شنوایی آنها سالم باشد؛ از این رو افرادی که گوش میانی آنها همچون حلزون شنوایی آسیب دیده باشد، میتوانند از این سیستم بهره مند شوند.
کوشکستانی با بیان اینکه این سیستم برای افراد ناشنوای مادرزادی مشروط به آنکه اعصاب شنوایی سالم باشد، قابل استفاده است، اظهار کرد: عمده افرادی که تحت جراحی حلزون شنوایی قرار میگیرند، از میان نوزادان هستند؛ چراکه که انجام این جراحی در یک «سن طلایی» صورت میگیرد.
مجری طرح در این باره یادآور شد: در صورتی که افراد ناشنوا تا قبل از 5 سالگی تحت جراحی و آموزشهای گفتار درمانی قرار گیرند، میتوانند همانند کودکان عادی وارد مدارس شوند و به زندگی عادی خود ادامه دهند.
وی در این باره توضیح داد: کاشت حلزونی برای افراد ناشنوایی صورت میگیرد که از دو گوش ناشنوا هستند و از وسایلی مانند سمعک نمیتوانند استفاده کنند؛ این افراد شامل دو دسته هستند.
کوشکستانی ادامه داد: افرادی که درمان ناشنوایی آنها تنها از طریق کاشت حلزونی صورت میگیرد و یا افرادی که توانایی صحبت کردن دارند، ولی بنا به دلایلی مانند ابتلا به عفونتها، تصادفات و یا ابتلا به بیماریهای ارثی زمینه دچار شدن به ناشنوایی را دارند، میتوانند از سیستم استفاده کنند.
این محقق با بیان اینکه سالانه حدود 2 هزار تا 2 هزار و 500 کودک مبتلا به کم شنوایی و یا ناشنوایی مادرزادی در کشور متولد میشوند، اضافه کرد: از سوی دیگر بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده، از این تعداد حدود هزار تا هزار و 500 مورد با انجام عمل کاشت حلزون از نعمت شنوایی برخوردار خواهند شد و این در حالی است که تعداد زیادی از کودکان کمتر از 5 سال و بالاتر از 5 سال و بزرگسالان در ایران نیازمند عمل کاشت حلزونی هستند.
وی، مهمترین مشکلات خانواده افراد ناشنوا را تهیه حلزون شنوایی دانست و گفت: در گذشته این سیستم از خارج وارد میشد که هزینههای زیادی را به خانوادهها تحمیل میکرد؛ ولی با دستیابی به دانش فنی این سیستم، هزینه این عمل به حدود 6 میلیون تومان رسیده که 40 درصد قیمت خارجی است.
کوشکستانی یادآور شد: این سیستم تنها در 3 شرکت استرالیایی، آمریکایی و اتریشی تولید میشده است و ایران نیز با اجرای این طرح توانست سیستم حلزونی شنوایی را تولید کند و این سیستم در حال طی کردن مراحل اخذ استاندارد از اداره تجهیزات پزشکی است.
به گفته وی، این سیستم با اعتبارات صندوق شکوفایی و نوآوری تجاریسازی شده است.
مجری طرح همچنین از تولید دو محصول دیگر از سرریز این فناوری خبر داد و گفت: در این مطالعات علاوه بر تولید بخش بیرونی سیستم کاشت حلزونی شنوایی و نرمافزارهای واسط کاربری، موفق به پیادهسازی و تجمیع دو محصول «دستگاه شبیهساز تست الگوریتمها با نام SIB به عنوان نرمافزار اطلاعاتی بیماران کاشت حلزونی» و «اجرای فاز تحقیقاتی پروژه طراحی و پیادهسازی سیستم زیرتحریککننده قابل کشت به منظور استفاده در پروتز کاشت حلزونی» شدیم.
هشام بن حكم گويد: امام صادق (ع) برايم تعريف كرد که عزرائيل نزد موسى (ع) آمد، موسى به او گفت : تو كيستى؟ او گفت من فرشته مرگم.
موسى گفت : به من چه حاجتى دارى؟ او گفت: آمده ام روح تو را قبض كنم.
موسى - از كجاى بدنم روحم را قبض مى كنى؟
عزرائيل - از ناحيه دهانت.
موسى - چرا، با اينكه با اين زبان و دهان با خدايم، سخن گفته ام.
عرزائيل - از ناحيه دست هايت.
موسى - چرا با اينكه با دست هايم كتاب آسمانى تورات را حمل كرده ام.
عزرائيل - از ناحيه پاهايت.
موسى - چرا با اينكه با پاهايم به (طور سينا) براى مناجات با خدا رفته ام.
گفتگوى موسى و عزرائيل ادامه يافت، تا اينكه عزرائيل گفت: (من دستور دارم كه تو را واگذارم تا هر وقت كه خودت مرگ را خواستى به سراغت آيم.)
از آن پس، موسى مدتى زنده ماند، تا اينكه روزى در بيابان عبور مى كرد، مردى را ديد كه قبر مى كند، به او گفت: مى خواهى تو را در كندن قبر كمك كنم؟ آن مرد گفت: آرى، موسى (ع ) او را كمك كرد تا قبر كاملا آماده شد، در اين هنگام آن مرد خواست به ميان قبر برود بخوابد تا ببيند قبر چگونه است؟ موسى گفت: من داخل قبر مى شوم تا ببينم چگونه است، موسى داخل قبر شد و در ميان قبر خوابيد و هماندم مقام خود را در بهشت ديد، گفت: خدايا مرا به سوى خود بخوان. عزرائيل، بى درنگ روح موسى (ع) را قبض كرد و همان قبر موسى (ع ) گرديد، و آن كسى كه قبر را مى كند، خود عزرائيل به صورت انسان بود، از اين رو قبر موسى (ع) شناخته نشد.
علی مهاجری رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به پروژه ترفیع گنبد و تقلیل ستونهای حرم مطهر سیدالشهداء (ع) گفت: بعد از قبول مسئولیت در ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان تصمیم گرفتیم فعالیتی برای بازسازی عتبات عالیات توسط مردم کرمان انجام پذیرد و به همین منظور یکی از پروژهها مدنظر را انتخاب کردیم.
وی افزود: بعد از بررسیهای مختلف متوجه شدیم که طرح ترفیع گنبد چندین سال در دستور کار عتبه قرار داشته اما به خاطر دلایل فنی و متفاوت عملیاتی نشد.
موافقت تولیت حرم سید الشهدا (ع) با طرح ترفیع گنبد و تقلیل ستونها
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان خاطرنشان کرد: بعد از یافتن طرح ترفیع گنبد خدمت شیخ مهدی کربلایی تولیت حرم مطهر امام حسین (ع) رسیدیم و سپس طرحی را با انگیزه ترفیع گنبد ارائه دادیم؛ موافقت اولیه هم دریافت شد و سپس مشاوره انتخاب کردیم.

مهاجری افزود: در آن طرح نشان دادیم برای نگهداری گنبد جدید شمعهایی را باید در کنار ستونها اضافه میکردیم؛ آقایان گفتند که سالها دنبال تقلیل و لاغرسازی ستونها بودهاند چرا که این موضوع یکی از مشکلات در ایام زیارتی بوده و نزدیکی ستونها به ضریح مطهر امام حسین (ع) مشکلاتی را در ایام شلوغی و ازدحام زائر ایجاد میکرد.
وی یادآور شد: در طرح ترفیع گنبد حتی ایتالیاییها و فرانسویها هم طرحهایی را ارائه داده بودند اما سرانجام این توفیق نصیب ما شد.
وجود آب در عمق یک و نیم متری کف حرم
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان عنوان کرد: این بنا قدیمی است و بیش از هزار سال قدمت دارد (زمان آل بویه) آب تا یک و نیم متری کف حرم بالا آمده است؛ فشارهای جانبی که از سوی صحن انجام شده و طولانی بودن عمر بنا مشکلاتی را در پی داشته است.
مهاجری افزود: گروه مشاوران ما از نخبگان کشور بودهاند و افرادی هستند که اکثر سدها و برج میلاد را در رزومه خود داشتهاند و از توانایی بالایی برخوردارند.

وی تصریح کرد: کار و مطالعات بعد از مشاورهها به سرعت شروع شد و نهایتا عملیاتی شد و آخرهای 93 تجهیز کارگاه انجام گرفت و در سال 94 نیز تمام کار آغاز شد.
لاغر سازی 60 درصدی هر ستون و افزایش فضای زیارتی
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمان خاطرنشان کرد: در ستون اول که در باب الراس قرار داشت و فاصله آن یک متر و 70 سانتی متر از ضریح بود کار را شروع کردیم.

مهاجری اظهار کرد: در این طرح 60 درصد از این ستون را لاغر میکنیم یعنی فاصله یک متر و 70 سانتی متری از ستون نزدیک به ضریح است را به بیش از 4 متر رساندهایم؛ در همه ستونها بیش از 2 متر و نیم اضافه میشود.
وی تاکید کرد: کار حساس و سختی است؛ گنبد موجود 1200 تن بار دارد و وزن موجود روی این ستونها است و وزن موجود روی این ستونها قرار دارد و بنای خسته باید ترمیم و مرمت و مقاوم سازی و لاغر سازی شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان عنوان کرد: استفاده از تکنولوژی روز و امکانات موجود و آخرین ابزار و مصالح و نیروهای کارآمد باعث شده پروژه بی نقص باشد.
ستونهای آجری را با ترکیبات ویژه به بتن ضد انفجار تبدیل کردهایم
مهاجری توضیح داد: اکثر نیروهایی که در این طرح فعالیت دارند به صورت تبرعی هستند و تاکنون هیچ مشکلی برای هیچ یک از کارگران از لحاظ ایمنی پدید نیامده و کارگران با عشق و علاقه فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: در پروژه لاغر سازی و تقلیل ستونها کارها بسیار با دقت و مطالعاتی انجام شده و حتی خاک تا عمق 26 متری ستونها را نیز آزمایش کردهایم و هیچ مشکلی وجود ندارد.

مهاجری خاطرنشان کرد: در گذشته ستونها از آجر بوده است اما در حال حاضر از بتن ساخته شده و مقاومت آن 2 تن بر یک سانتی متر مربع است که بتن خود متراکم محسوب میشود و دارای ترکیبات ویژه و ضد انفجار است.
نصب شمع در عمق 4 متری زمین و بافتن میلگردها به هم
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان گفت: برای اینکه پایههای ستون ضریح مطهر امام حسین (ع) رها نشود تا بار اضافه بر آن قرار بگیرد شمعهایی را در اعماق زمین نصب کرده و محکمکاری میکنیم تا ریشه و پایه ستون، نگهداری شده و سر جای خود بایستند ضمن اینکه این کار را به صورت زوج انجام میدهیم.
مهاجری گفت: با دستگاههای حفاری اطراف ضریح را کنده و شمعکاری میکنیم و این شمعها را در عمق 4 متری زمین فرو میبریم که البته این کار در فواصل 50 سانتیمتری به صورت منظم و به وسیله کابلهای کشی که در تاج سدها به کار میرود به یکدیگر دوخته شده که در پایان کار به وضوح مشخص میشود که 4 طرف ستون به یکدیگر دوخته شده است.
دستگاه اسکن عمق خاک فقط تا عمق 6 متری را نشان داد
وی تصریح کرد: گودال تمامی این شمعها با بتن مسلح شده به طوری که حتی اگر ستونها هم شل شود به دلیل اقدامات صورت گرفته ضریح سر جای خودش قرار خواهد گرفت.

مجری پروژه ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا (ع) خاطرنشان کرد: سال 1390 که برای کار مطالعاتی خاک و جنس آن به حرم مطهر امام حسین (ع) آمدیم دستگاههای اسکن خاک و زمین را با خود آوردیم تا عمق 35 متری زمین و موضوعات درون آن را به صورت علمی بررسی کنیم.
وی گفت: این دستگاه اسکن که کارش شبیه رادیوگرافی است و با پرتوهای اشعه ایکس کار میکند تمام موضوعات داخلی زمین را نشان میدهد اما چون مدنظر ما عمق 15 متری زمین بود به همین دلیل تا این عمق را اسکن کردیم اما دستگاه اسکن تا عمق بیش از 6 متر را در زیر ضریح بیشتر به ما نشان نداد و بعد از سوال ما متوجه شدیم که بدن مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) در عمق بین 6 تا 7 متری زمین قرار دارد.
متفاوت بودن جنس و بوی خاک اطراف پیکر مطهر سید الشهدا (ع)
مهاجری افزود: وقتی که خاک اطراف ضریح را بررسی کردیم و به عمق 11.5 متری زمین رسیدیم متوجه شدیم که نوع خاک و بوی آن در متراژهای مختلف عمق زمین متفاوت است. به طوری که خاکهای نزدیک بدن مطهر حضرت سیدالشهدا (ع)، عطر و جنس متفاوتی با خاکهای دیگر نقاط داشت.
مجری پروژه تقلیل ستونهای حرم مطهر امام حسین (ع) اظهار داشت: مقداری از خاک نزدیک پیکر مطهر سیدالشهدا (ع) را به آزمایشگاهی در کرمان منتقل کردیم اما 3 سال پیش و در ایام تاسوعا این خاک به رنگ قرمز درآمد و روز عاشورا هم به رنگ سابقش بازگشت. البته این موضوع در سالهای گذشته و سال جاری هم تکرار شد.
نصب آرماتور و بافت آنها به یکدیگر و بتن ریزی در عمق 4 متری
وی تصریح کرد: مقداری از ضخامت ستونها را که لازم بود برش زده و با میلگرد و بتن آن را مسلح کرده و در آینده هم همین کار را انجام خواهیم داد. ضمن اینکه بخشی از آجرها برداشته شده و شمعها و سر شمع بر روی آن به صورت شبکهای نصب شده و سپس بتنریزی انجام میشود.
مهاجری اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم 2 تن بار موجود را در یک سانتیمتر مربع نگهداری کنیم پی و ستون خاصی را به همین منظور طراحی کردیم در حالی که این امر در گذشته یک تن بار در یک سانتیمتر بود. البته هم اکنون 40 سانتیمتر بتنریزی به همراه شبکه آرماتوربندی و میلگرد به همراه بخشی از ستونهای باقیمانده قبلی کفایت میکند.
تلاش برای حفظ حداکثری ستونهای قدیمی اطراف ضریح
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان افزود: اگر میخواستیم تمامی ستونها را به صورت کامل لاغر کنیم میتوانستیم براحتی به ستونی در ابعاد 70 در 70 برسیم. اما اصل را بر آن گذاشتیم که میراث قدیمی این ستونها حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم ستون قطور قبلی با آن فضا، دیوار، دربها و پیکرها حفظ شود.
مهاجری گفت: اگر تمامی این ستونها را جمع کنیم نمیتوانیم در پایان به صراحت اعلام کنیم که مشکل تمامی زائران و فشارهای جمعیت بالای پشت ضریح را حل کردهایم اما با لاغر سازی این ستون تلاش داریم تا گرفتاری، درگیری و مشکل ازدحام زائران را حل کنیم.
آزاد سازی 26 متر از مساحت 48 متری اطراف ضریح با انجام پروژه
مجری پروژه ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا (ع) افزود: در ابتدا قرار بود یک متر از هر ستون را لاغر کنیم اما با اقدامات انجام شده و براساس فضای موجود و همچنین کسب اجازه از تولیت حرم مطهر امام حسین (ع) تقلیل ستون به 2 متر و 80 سانتی متر رسید.
مهاجری افزود: این تعریف که پس از تقلیل ستونها در مجموع 9 متر فضای فیزیکی ستونها باز شده و میتوانند 18 زائر علاوه بر زائران دیگر در اطراف ضریح مستقر شوند خیلی معنا ندارد زیرا پروژه لاغر سازی ستونها توانسته گره کوری را باز کرده و تراکم جمعیت بالا را در ایام ترافیک زائر و فشار زیاد جمعیت پشت ضریح را از بین ببرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 50 درصد پروژه لاغرسازی ستونها انجام و از 48 متر مساحت اشغال شده قبلی ضریح توانستهایم 26 متر آن را آزاد کنیم که این اقدام برای حضور تعداد بیشتری از زائران در اطراف ضریح اقدامی حیاتی محسوب میشود چرا که توانسته یک گره کور را باز کند.
نصب پنجره ویژه شبیه پنجره فولاد حرم امام رضا (ع) در حرم سید الشهدا (ع)
مجری پروژه تقلیل ستونهای حرم مطهر امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: بخشی از ضریح مطهر سیدالشهدا (ع) به درخواست تولیت این حرم مطهر شبیه پنجره فولاد حرم حضرت امام رضا (ع) خواهد شد به طوری که یک پنجره 5 در 5 در آیندهای نزدیک در بخشی از دیوار ساخته خواهد شد.

وی افزود: همه قوسهای داخلی اطراف گنبد مطهر سیدالشهدا (ع) با مصالح گچ و آجر ساخته شده که مربوط به 400 تا 500 سال پیش بود و به دلیل گذشت سالیان زیاد ترکهای زیادی برداشته و باید تمامی اینها با دقت زیادی برداشته میشد و به وسیله رابیتس کاری و میلگردهای بافته شده به وسیله شبکههای آرماتوربندی اصلاح میشد که با بتنریزیهای انجام شده در اطراف گنبد مطهر این مشکل تا 500 سال آینده نیاز به بازسازی نخواهد داشت.

مهاجری خاطرنشان کرد: پروژه تقلیل ستونهای حرم مطهر امام حسین (ع) برعهده ستاد عتبات عالیات استان کرمان گذاشته شده و منابع مالی و پشتیبانی آن هم توسط مردم این استان انجام میشود.
فعالیت 15 ساعته 70 کارگر حاضر در پروژه
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان درباره تعداد کارگران حاضر در این پروژه گفت: تمامی کارگران ایرانی هستند و از 70 کارگر حاضر در این پروژه بین 20 تا 25 نفر آنها قراردادی و حدود 50 نفر هم متبرع هستند. ضمن اینکه ساعت کار آنها از 7 صبح تا 21 شب است.
مهاجری با بیان اینکه تمامی کارگران در یک شیفت کاری 15 ساعت کار میکنند خاطرنشان کرد: ویزای حدود 50 نیروی متبرع حاضر در این پروژه کارگری و یک ماهه است که بعد از پایان مهلت قانونی ویزا باید به ایران باز گردند.

وی تصریح کرد: تا کنون حدود هزار نیروی متبرع بعد از گزینشهای صورت گرفته توسط ستاد عتبات عالیات در استان کرمان و انجام آزمایشات مختلف مهارتی به این پروژه دعوت میشوند.
هر ستون برای تقلیل و لاغرسازی بیش از 6 ماه زمان میبرد
مجری پروژه ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا (ع) خاطرنشان کرد: سنگ ستونهای ضریح مطهر امام حسین (ع) در اصفهان آماده میشود ضمن اینکه هم اکنون هم مقرنسسازی سقفها در حال انجام است و زمانی که کار هر ستون پایان پذیرد بلافاصله مورد بهرهبرداری قرار گرفته و منتظر برگزاری مراسم خاصی برای افتتاح آن نبوده و نیستیم.
مهاجری افزود: کارهای مرتبط با هر ستون بیش از 6 ماه زمان میبرد ضمن اینکه اقدامات جدید نظیر اصلاحات صورت گرفته در سقفها بر تعهد قبلی ما مبنی بر تقلیل ستونهای اطراف ضریح مطهر امام حسین (ع) به درخواست تولیت حرم مطهر افزوده است.
تفاوت قرارگیری گنبد امام حسین (ع) بر روی قوسها نسبت به دیگر حرمها
وی با بیان اینکه گنبد مطهر حرم سیدالشهدا (ع) روی قوسها قرار دارد در حالی که سایر گنبد حرمهای بقاع متبرکه روی ستونها قرار دارند که این امر مهمترین تفاوت این گنبد با سایر گنبدها است گفت: گنبد مطهر حرم سیدالشهدا (ع) بر روی قوسها قرار داشته و سپس بار گنبد به ستونها منتقل میشود.

مجری پروژه تقلیل ستونهای حرم مطهر امام حسین (ع) تصریح کرد: قوسها در دیوارها و سقفها آجری قرار دارد که این اقدام با استفاده از الوار و چوب در دوران قدیم انجام شده به طوری که اساتید قدیمی این الوار و چوبها را بر روی یکدیگر قرار داده و قوس ایجاد میکردند.
وی خاطرنشان کرد: 18 چوب الوار در ابعاد 50 در 50 روی هم چیده شده که این کار توانسته قوسی را ایجاد کند.
فرو نریختن گنبد حرم مطهر با توجه به موریانه زدن چوبهای زیر ضریح
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان افزود: تمامی الوار و چوبهای زیر گنبد مطهر توسط موریانه خورده شده به طوری که در ابتدای آغاز به کار پروژه ترفیع گنبد متوجه شدیم که سوراخهایی به عمق 3 متر در این قوسها ایجاد و مجموعه گنبد با احتساب پشت بام حرم مطهر که وزنش 1200 تن است تا کنون به شکل معجزه آسایی فرو نریخته است که این یعنی معجزه خداوندی.

مهاجری اظهار داشت: مصالح به کار رفته در اطراف ضریح از ایام قدیم گچ بوده اما رطوبت موجود در فضا و حجم زیاد زائر منجر به نمناک شدن گچها و از بین رفتن کیفیت آن شده اما با اصلاح دیوار، قوس، سقف، آرماتوربندی و بتنریزی انجام شده این موضوع در حال رفع است.
وی در پایان اظهار داشت: هم اکنون بیش از 50 درصد قوسها بتنریزی شده است.
شرایط زندگی نسبت به چهار یا پنج سال گذشته بسیار تغییر کرده است. در دنیای فعلی حتی مادربزرگها تلفن هوشمند دارند و در شبکههای اجتماعی نیز حضور نسبتا مناسبی از آنها دیده میشود. با همین روند، تغییرات بسیاری در زندگیهای روزمرهمان شاهد هستیم که شاید بتوان اصلیترین دلیل آن را گسترش اینترنت در سرتاسر جهان و دسترسی ساده اغلب مردم به آن دانست. بسیاری از مردم جهان و البته ایران میتوانند بهسادگی به اینترنت متصل شوند و این موضوع در ایران نیز بهراحتی جا افتاده است.
در اغلب خانهها اینترنت وجود دارد و بسیاری از افراد نیز از خدمات اینترنتی سیمکارت استفاده میکنند. اما در طول سفر این ماجرا فرق میکند و همین باعث میشود گردشگران در اغلب مواقع به اینترنت دسترسی نداشته باشند. اگرچه اینترنت سیمکارت و ارائه بسترهای اینترنت پرسرعت نظیر 3G و 4G باعث شده است اغلب افراد روی موبایلشان اینترنت داشته باشند اما باید بدین نکته نیز توجه داشت که شبکههای مذکور چندان گستردگی ندارند و تنها در شهرها قابل استفاده هستند و در اغلب جادههای کشور فقط میتوان به اینترنت بستر 2G متصل شد.
اما این بدان معنا نیست که در طول سفر نمیتوانیم به اینترنت متصل شویم. اگر سفرتان در داخل یک شهر است، میتوانید همچنان از اینترنت سیمکارت استفاده کنید (فعالسازی اینترنت سیمکارتهای هر اپراتور با شمارهگیری یک کد خاص امکانپذیر است؛ البته برای کاهش هزینهها حتما پیشنهاد میکنیم که بسته اینترنتی بخرید). در حال حاضر اغلب مکانهایی که گردشگران به آنجا میروند مجهز به اینترنت هستند که از این بین میتوان به هتلها، رستورانها، کافهها و موارد اینچنینی اشاره کرد. به همین دلیل تنها کافی است از روی کاغذهای موجود در دیوارها یا روی میزها نام و پسورد اینترنت آنجا را پیدا کنید و به آن متصل شوید. البته در حال حاضر برخی از سرویسهای حمل و نقل نیز مجهز به اینترنت هستند و گردشگران میتواند در هواپیما، قطار و اتوبوس هم به اینترنت وصل شوند (شبکههای اینچنینی اغلب امنیت مناسبی ندارند که در مقالهای دیگر به این موضوع نیز خواهیم پرداخت).
چون همچنان میتوانید از طریق موبایلتان، لپتاپ را به اینترنت متصل کنید. در شرایط اینچنینی باید گوشی موبایل را از طریق کابل USB به کامپیوتری وصل کنید و سپس در تنظیمات موبایل به سراغ بخش اتصالات و USB بروید و دسترسی به اینترنت را فعال نمایید. در این صورت میتوان از اینترنت موبایل در کامپیوتر نیز استفاده کرد.
اما روش دیگری نیز برای دسترسی به اینترنت وجود دارد. در این روش دیگر نیازی نیست که نزدیک به مودم اینترنت باشید یا حتی روی سیمکارتتان اینترنت وجود داشته باشد. اگر یکی از همراهانتان در طول سفر روی سیمکارتش اینترنت داشته باشد بهسادگی میتوانید از طریق وایفای به اینترنت وی وصل شوید و استفاده کنید. برای انجام این کار باید فردی که روی سیمکارتش اینترنت دارد، شبکه داده را فعال و از طریق بخش تنظیمات موبایل، هاتاسپات (Portable Wi-Fi hotspot) را که در قسمت اشتراکگذاری شبکه قرار دارد روشن کند. البته میتواند رمزی نیز برای این وایفای در نظر بگیرد. در سمت دیگر، سایر افراد کافی است وایفای موبایلشان را روشن و در بین شبکههای موجود، نام شبکه آن فرد را پیدا کنند و بعد از وارد کردن رمز، به آن متصل شوند.
.: Weblog Themes By Pichak :.