در دهه قبل از انقلاب اسلامی، این کاخ منزل خانواده شاه و محل دیدار با مهمانان خارجی آنها بود. این مجموعه در اصل در دوران قاجار ساخته شد و کاخ اصلی به دستور محمدرضا شاه پهلوی، آخرین شاه ایران، ساخته شد.
کاخ اردشیر، جنوب شیراز
اردشیر اول، حاکم قرن سومی ایران و بنیانگذار امپراتوری ساسانی، این کاخ را برای خود ساخت. در مقابل آن دریاچه ای وجود دارد که آب کاخ را تأمین می کرد. برخی می گویند به علت خشک شدن آب دریاچه، این سازه متروک شد.
پاسارگاد، شمال شرقی شیراز
پایتخت امپراتوری هخامنشی و کوروش کبیر، حول و حوش سال 550 قبل از میلاد ساخته شد و امروزه حدود 130 کیلومتری شمال شرقی شهر شیراز واقع است. این مجموعه به خاطر سازه مشهور آن، یعنی مقبره کوروش، شناخته می شود و زندان سلیمان و کاخ و ارگ پاسارگاد نیز در آن واقع است.
مقبره کوروش کبیر، پاسارگاد
این مقبره شامل اتاقکی می شود که سقف شیبدار دارد و بر روی هفت ردیف سنگ ساخته شده است. در سال 336 قبل از میلاد، وقتی اسکندر به ایران باستان حمله کرد، پاسارگاد ویران شد و کل گنجینه کاخ ها و مقبره کوروش به غارت رفت.
پرسپولیس (تخت جمشید)، شمال شرقی شیراز
مسجد شاه (مسجد امام)، اصفهان
این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان واقع شده، متعلق به عصر صفوی است و به دستور شاه عباس اول ساخته شد. این سازه مسحور کننده گنبدی عظیم دارد که حدود 57 متر ارتفاع و مناره های بلندی دارد.
مسجد شیخ لطف الله، اصفهان
یکی دیگر از نقاط دیدنی مهم میدان نقش جهان که آن هم در دوره شاه عباس اول ساخته شده، مسجد شیخ لطف الله است. این شاهکار توسط شیخ بهایی معمار، خلق شده که با هنرمندان و خوشنویسان این عصر همکاری داشته است. این سازه زاویه 45 درجه دارد که باعث می شود نمازگزاران رو به مکه قرار بگیرند. این مسجد تنها مسجد واقع در ایران است که حیاط ندارد.
خانقاه و بقعه شیخ صفی الدین، اردبیل
یکی دیگر از گنجینه های عصر صفوی که به خاطر ساخت بقعه جد شاه اسماعیل اول، یعنی شیخ صفی الدین مشهور شده است. این تصویر نشن می دهد که این سازه گنبدی از جنس چینی داشته که تورفتگی های آن زمانی جام های هدیه شده توسط امپراتور چین را نگه می داشته اند.
سی و سه پل یا پل الله وردی خان، اصفهان
این سازه شکوهمند که به دستور شاه عباس اول ساخته شده، نامش را از گذر طاقداری که بر روی زاینده رود ساخته شده می گیرد و تفرجگاه گردشگران و اهالی این منطقه است.
حمام سلطان امیر احمد، کاشان
این حمام که آمیزه ای از سبک ساخت و ساز عصر سلجوقی در قرن یازدهم و عصر قاجار است، بخاطر تزئینات زیبا و گچکاری های پر جزئیاتش با آهک و ملات مشهور است.
کلیسای تادئوس مقدس، نزدیک ماکو
این کلیسا که به کلیسای طاطاووس هم مشهور است به خاطر سنگ های سیاهی که برای ساختش استفاده شده، قره کلیسا هم نامیده می شود. این سازه که در شمالی غربی ایران واقع شده، اثری باستانی مربوط به دوران مسیحیت این منطقه است. این کلیسا که محل نیایش بسیاری از ارمنی ها بوده، بر روی مقبره مبلغ مسیحی، تادئوس مقدس (یا سنت جود) ساخته شده و هنوز هم یک صومعه محسوب می شود.
خانه طباطبایی ها، کاشان
این خانه که برای تاجر نامی کاشان در عصر قاجار ساخته شده، بخش های مختلفی دارد که با انواع و اقسام هنرها و سبک های معماری مانند گچکاری و شیشه رنگی تزئین شده است.
تیمچه، کاشان
این مهمانسرا یا کاروانسرای کوچک در بازار کاشان واقع شده و شامل فضاهای مسقف کوچکی می شود که عمدتاً برای فروش قالی یا کالاهای لوکس دیگر در عصر قاجار بکار می رفته است. این تصویر سقف باشکوه و منحصر بفرد این سازه را نشان می دهد.
آرامگاه حافظ، شیراز
این مقبره قرن چهاردهمی متعلق به شاعر نام آشنای ایرانی یعنی حافظ است که طی سالها بارها نوسازی شده و آندره گدار، معمار فرانسوی و علی سامی، باستان شناس ایرانی، به اضافه شدن ملحقات آن کمک های شایانی کرده اند.
حمام وکیل، شیراز
این سازه قرن هجدهمی سلسله زندیه با نقاشی های اسطوره های ایرانی تزئین شده و به عنوان حمام و همچنین مرکز اجتماعی آن زمان استفاده می شده است. مردم به دور حوض آن جمع می شدند که این حوض، در واقع استخری متقارن بوده که در مرکز آن قرار گرفته است.
مسجد وکیل، شیراز
یک سازه دیگر از دوران زندیه، که یکی از زیباترین مسجدهای ایران است، با سرامیک های رنگارنگ تزئین شده است.
کلیسای جامع وانک، اصفهان
این کلیسای جامع توسط ساکنین ارمنی اصفهان در قرن هفدهم ساخته شد و تزئینات آن شامل نقاشی های آبی رنگ سقفی می شود که داستان آفرینش را به تصویر می کشند. این کلیسا امروزه نیز مورد استفاده ارمنیان اصفهان است و بازدید از آن به روی عموم باز است.
جهانی که ما در آن زندگی می کنیم، شگفتی های طبیعی بسیار زیادی دارد. از جمله جالب ترین و حیرت آور ترین مکان های دنیا، می توان به دریا ها و اقیانوس ها اشاره نمود. این زیست بوم عجایب زیادی را درون خود جای داده و برخی جنبه های آن همچنان ناشناخته باقی مانده اند. در اعماق اقیانوس ها موجوداتی زندگی می کنند که حتی دیدنشان ما را به وحشت می اندازد. اگر به یاد داشته باشید، قبلا مطلبی در این رابطه منتشر نمودیم.
علی رغم تحقیقات زیاد و اطلاع رسانی های متعدد درباره اقیانوس ها، درباره این بخش از جهان نکاتی وجود دارد که کمتر کسی آن ها را شنیده است. ما در این مقاله قصد داریم ۱۹ حقیقت جالب درباره اقیانوس ها را به شما نشان دهیم. تا پایان همراه باشید و تصاویر را مشاهده نمایید.

پدیده جوی «Pineapple Express» واقعا وجود دارد. این منطقه خاص مملو از رطوبت جوی است و توسط بخش های استوایی اقیانوس آرام ساخته می شود.

شیوه خوابیدن ماهی ها هیچ شباهتی به ما ندارد. آن ها تنها در یک جا معلق می مانند و استراحت می کنند.

پنگوئن ها می توانند در زیر آب با سرعت ۴۰ کیلومتر بر ساعت شنا کنند.

در کل اقیانوس های کره زمین بیش از ۲۰ میلیون تن طلا وجود دارد.

اگر تمام طلاها استخراج می شد، به هر نفر ۴ کیلوگرم می رسید.

این نقاشی نخستین ماشین غواصی (زیر دریایی) ساخته شده به دست بشر را نشان می دهد. این دستگاه توسط جان لتبریج در سال ۱۷۱۰ میلادی توسعه یافت.

غواصانی که به عمق ۱۰۰ پایی دریا می روند، اثر خواب نیتروژنی را تجربه می نمایند. این پدیده احساسی همانند مستی دارد.

100 هزار سال طول می کشد که آب به دور سیاره ما سفر کند.

اگر تمام یخ های موجود در یخچال ها و ورقه های یخ ذوب شود، سطح آب دریا ۸۰ متر بالا خواهد آمد؛ ارتقاعی به اندازه یک ساختمان ۲۶ طبقه.

وال آبی با دارا بودن قلبی به اندازه یک ماشین، بزرگترین موجود کره زمین به شمار می رود.

بیشتر از ۳٫۵ میلیارد نفر به غذاهای دریایی و اقیانوس ها وابسته هستند. این رقم در ۲۰ سال آینده می تواند به ۷ میلیارد نفر برسد.

اگر هنگام شنا آب دریا وارد بدنتان شده باشد، ده ها هزار زوپلانکتون (موجودات دریایی ریز) را قورت داده اید.

میزان فشار در عمیق ترین نقطه اقیانوس، بسیار زیاد است و معادل بلند کردن ۵۰ عدد جامبو جت برآورد می شود.

قطب جنوب به اندازه آب های اقیانوس آتلانتیک، یخ دارد.

بسیاری از ماهی های عماق دریا، همزمان دارای اندام های نر و ماده هستند. برخی از آن ها حتی می توانند جنسیت خود را تغییر دهند.

بیش از ۹۰ درصد فوران آتشفشان ها در اقیانوس ها رخ می دهند.

70 درصد اکسیژنی که ما مصرف می کنیم، از طریق اقیانوس ها ساخته می شود.

کوسه های امروزی در مقایسه با اجداد خود بسیار کوچک هستند. کوسه های باستانی به قدری بزرگ بودند که می توانستند یک وال را قورت بدهند.

دره دریایی خلیج مونتری عمیق تر و بزرگتر از گراند کانیون است.
سرانجام پس از گذشت یک دهه، رقابت Lunar Xprize گوگل وارد مرحلهی نهایی خود شد؛ چرا که برگزارکنندگان این رقابت نام پنج تیمی را که به مرحلهی نهایی آن راه پیدا کردهاند، اعلام کردند. این تیمها موفق شدهاند تا پیش از پایان سال ۲۰۱۶، قرارداد پرتاب فضاپیمای خود را به امضا برسانند. تیم نخست یک شرکت خصوصی به نام SpaceIL است؛ این شرکت در حال توسعهی فضاپیمایی در ابعاد یک ماشین ظرفشویی است که میتواند ماه را بهجای حرکت روی سطح آن همانند یک کاوشگر عادی، از طریق جهش کاوش کند. آنها با اسپیسایکس به توافق رسیدهاند تا از یک جایگاه روی راکت فالکون ۹ این شرکت و در جریان یکی از پرتابهای آیندهی راکت یادشده، استفاده کنند.
تیم دوم، Moon Express از آمریکا است؛ شرکت آیندهداری که تاکنون دو جایزهی Milestone را از آن خود کرده است و میخواهد از منابع موجود در ماه، به سود بشریت استفاده کند. این شرکت با کمپانی Rocket Lab برای سال ۲۰۲۰ و سه پرتاب توافق کرده است. تیم بعدی Synergy Moon، متشکل از افرادی از نقاط مختلف دنیا است که در نظر دارند با بهرهگیری از راکت کمپانی Interorbital Systems، یک کاوشگر و یک ماهنشین به سمت قمر زمین پرتاب کنند. تیم چهارم Team Indus از هندوستان و یکی دیگر از برندگان جایزهی Milestone است که در نظر دارد فضاپیمای خود را با استفاده از سیستم پرتاب Polar Satellite سازمان پژوهشهای فضایی هندوستان پرتاب کند. در نهایت تیم HAKUTO از ژاپن نیز طی قراردادی با Team Indus، بهصورت مشترک با این تیم، سیستم دو-کاوشگر خود را به سمت ماه پرتاب خواهد کرد.
رقابت Lunar Xprize گوگل، علاقهمندان فضا را برای ساخت و فرود آوردن یک فضاپیمای خصوصی روی سطح ماه، به چالش کشیده است. این فضاپیما باید قادر به طی مسافتی معادل ۵۰۰ متر روی سطح ماه و ارسال تصاویر و ویدیوهای HD از موقعیت خود باشد تا سازندگان آن موفق به دریافت جایزهی ۲۰ میلیون دلاری رقابت Lunar Xprize شوند. البته گوگل سالها است جوایزی برای تیمها به خاطر رسیدن به دستاوردهای مهم اهدا میکند. جایزهی اخیری که این کمپانی اهدا کرد، Diversity نام داشت؛ جایزهای یک میلیون دلاری برای اثبات اینکه «برای رسیدن به سطح ماه، نیازی نیست یک ارگان قدرتمند دولتی باشید» که در مجموع به ۱۶ تیم اهدا شد.
بعد از راهاندازی بخش استوری و استقبال کمنظیر کاربران از آن، اینستاگرام ویژگی بسیار جذاب دیگری را تحت عنوان Live Storiess و بهصورت آزمایشی برای کاربران آمریکایی به وجود آورد که توسط آن کاربر میتوانست بهصورت زنده، از خود ویدیو تهیه کند و در آن با فالوورهای خود صحبت کند. این ویژگی از همان ابتدای معرفی سروصدای زیادی به پا کرد و بهجرئت میتوان کاربرد آن را دهها برابر بیشتر از استوریهای ساده دانست. ضبط و پخش ویدیوی زنده هرگز به این آسانی نبوده است و از همین رو کاربران بسیاری در سرتاسر دنیا منتظر همگانی شدن این ویژگی بودند.
سرانجام ساعاتی پیش اینستاگرام بهطور رسمی اعلام کرد که ویژگی Live Stories از حالت انحصار و آزمایشی خارج شده و هماکنون بهصورت بخش بخش در نقاط دنیا در حال فعال شدن است. این ویژگی از بامداد امروز برای بسیاری از کاربران ایرانی از جمله اکانت اینستاگرام زومیت نیز فعال شده است و هماکنون این کاربران قادر خواهند بود تنها با یک لمس، آغاز به ضبط و انتشار Live Stories از خود کنند و بهصورت زنده برای فالوورهای خود ویدیو پخش کنند. این ویژگی برای کاربران و بهخصوص افراد مشهور میتواند بسیار مفید و جذاب باشد. برای مثال یک بازیگر میتواند با تعیین وقت قبلی، در ساعتی خاص اقدام به پخش ویدیوی زنده کند و علاوه بر صحبت با طرفدارانش، بهصورت همزمان کامنتها را نیز مشاهده و پاسخ دهد. یا یک خواننده میتواند در زمان کنسرتش، برای آن دسته از هوادارانی که موفق به حضور در کنسرت نشدهاند، بهصورت افتخاری چند دقیقهای را به شکل زنده پخش کند.
برای استفاده از این ویژگی ابتدا از بهروز بودن اینستاگرام خود مطمئن شوید. سپس زمانی که در صفحهی فیدها هستید، روی آیکون دوربین لمس کنید تا به صفحهی دوربین منتقل شوید. پیش از این در این بخش شما میتوانستید در ۳ حالت Normal, Boomrang و HandsFree فیلمبرداری کنید. اگر این ویژگی برای شما فعال شده باشد، باید گزینهی جدیدی با عنوان Live جایگزین HandsFree شده باشد تا برای آغاز پخش زندهی ویدیوی خود از آن گزینه استفاده کنید.
بعد از انتخاب این گزینه و لمس گزینهی آغاز به ضبط، اینستاگرام ابتدا کانکشن شما را بررسی میکند و سپس بعد از ثانیهشماری کوتاه، پخش زندهی ویدیوی شما را آغاز خواهد کرد. بهمحض آغاز پخش زنده، نوتیفیکیشنی بهصورت شناور برای فالوورهای شما (که هماکنون در اپلیکیشن حضور دارند) ارسال خواهد شد و آنها را از پخش زندهی شما باخبر خواهد کرد. کاربران میتوانند با مراجعه به لایو استوری شما، علاوه بر تماشای ویدیو، به ارسال کامنت بپردازند تا همزمان با شما در تعامل باشند. در صورتی که بنا به هر دلیلی علاقهای به فعال بودن بخش کامنتها ندارید؛ میتوانید با لمس گزینهی ۳ نقطه در گوشهی تصویر، کامنتها را خاموش کنید. در بالای صفحه نیز تعداد کاربرانی که در آن لحظه در حال تماشای این لایو ویدیو هستند، نمایش داده خواهد شد.
در کنار تعداد بازدیدکنندگان، گزینهای تحت عنوان End وجود دارد که با لمس آن، میتوانید به این ویدیوی زنده پایان دهید. بعد از پایان، اینستاگرام گزارشی از تعداد افرادی که در طول این پخش زنده شما را تماشا کردهاند، نمایش خواهد داد.
همانطور که در ابتدا گفته شد، این ویژگی بهمرور در حال فعال شدن است و بر اساس گزارش اینستاگرام طی هفتهی آینده بهطور کامل در دسترس تمام کاربران قرار خواهد گرفت. در صورتی که این گزینه هنوز برای شما فعال نشده است، باید چند ساعت یا چند روزی منتظر بمانید. در این حین میتوانید به مشاهدهی ویدیوهای لایوی بپردازید که در بخش جستجوی اینستاگرام و همچنین لیست استوریها در صفحهی فیدها اضافه شده است.
البته توجه داشته باشید که این ویژگی ابتدا در آمریکا فعال شده است و برخی از کاربران بهصورت اتفاقی برای تست این ویژگی انتخاب شدهاند و ممکن است بسیاری از کاربران ایرانی نیز از مدتی پیش این ویژگی را دریافت کرده باشند، اما وبلاگ رسمی اینستاگرام تأیید کرده است که هفتهی آینده زمان عرضهی رسمی این ویژگی برای کاربران سرتاسر دنیا خواهد بود.
ماهواره هواشناسی GOES-16 متعلق به سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA) موفق به ارسال اولین تصویر خود شد.
به نقل از پایگاه lastoneminute، این تصویر نشان دهنده شمال و جنوب آمریکا و اقیانوسهای اطراف آن است.
ماهواره GOES-16 که قبلا به GOES-R شناخته شده بود در روز 19 نوامبر سال 20166 به فضا ارسال شد.
GOES-16 این تصویر را در 15 ژانویه گرفته و نشان دهنده ماه و زمین از منظر فضا است.
GOES-16 مانند ماهوارههای GOES پیشین از ماه برای کالیبراسیون استفاده میکند.
واسنجی یا کالیبراسیون مطابقت با استاندارد را تعیین میکند. کالیبراسیون اندازهگیری و تعیین صحت وسیله اندازهگیری در مطابقت با مرجع تایید شده است.
تصاویر ارسال شده توسط این ماهواره در سایت سازمان NOAA قرار خواهد گرفت.
ناسا با استفاده از 100 تصویر گرفته شده توسط فضاپیمای نیوهورایزنز که در طول یک دوره شش هفتهای گرفته شده، یک ویدیو رنگی تهیه کرده که چگونگی نزدیک شدن به سطح پلوتو را نمایش میدهد.
به نقل از گیزمودو، دانشمندان ناسا برای ایجاد این ویدئو، ناچار به استنباط رنگ واقعی پلوتو با استفاده از بسیاری از عکسهای سیاه و سفید گرفته شده توسط این کاوشگر بودند.
آنها در ادامه تصاویر رنگی که توسط فضاپیمای نیوهورایزنز گرفته شده بود را در کنار هم قرار داده تا به درستی بتوانند نزدیک شدن به سطح این سیاره را به تصویر بکشند.
این ویدئو با یک نمای دور از پلوتو و بزرگترین قمر آن موسوم به "شارون" شروع شده و با فرود در حوضه فلات اسپوتنیک در پلوتو به اتمام میرسد.
این ویدئو به بینندگان فرصت تماشای پلوتو با جلوهای تمام رنگی از رنگهای قرمز، قهوه ای و مسی را میدهد.













دانشمندان لابراتوار تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا در حال ساخت سلاح بیولوژیک چند منظوره برای مقابله با آتش و حفاظت از غواصان نظامی هستند.
به نقل از دیلی میل، ماده اولیه سلاح جدید در لابراتوار تحقیقات دفاعی نیروی دریایی آمریکا از لجن مارماهی بدست آمده است.
مارماهیها به سیستم دفاعی جالب و کارآمدی برای فرار از دست شکارچیان مجهز هستند. این جانوران با تولید نوعی لجن شفاف غنی از پروتئین، شکارچی خود را خفه میکنند.
محققان با تولید مصنوعی لجن مارماهی موفق شدند از این سیستم دفاعی هم به عنوان سلاح و هم برای ساخت وسایل کاربردی استفاده کنند. یکی از کاربردهای لجن مصنوعی جلوگیری از حمله کوسهها به نیروهای ویژه غواص است.
مهمترین کاربرد لجن مصنوعی مارماهی، تولید تجهیزاتی همچون لباس غواصی، تجهیزات خاموشکننده آتش، مواد ضدرسوب و حتی اسپری دفع کوسه است.
دکتر جاش کوگوت، متخصص مواد از مرکز تحقیقاتی نیروی دریایی ایالات متحده عنوان کرد: لجن مصنوعی مارماهی در آزمایشگاه با استفاده از پروتئینهای آلفا و گامای مارماهی دهانگرد تولید شده است.
وی در ادامه افزود: پروتئینهای موجود در ترشحات مارماهی هنگام برخورد با آب به سرعت لخته میشوند و از بدن مارماهی محافظت میکنند.
محققان بر این باورند که ترشحات لجنی مارماهی مثل تار عنکبوت بسیار با ارزش است و در آینده نزدیک جایگزین برخی از مواد نفتی خواهد شد.
در حال حاضر محققان به دنبال ساخت محلول محافظت از غواصان نظامی در برابر تهدیدهای دشمن در زیر آب هستند. این محلول یا سلاح بیولوژیک غواصان دشمن را در لجن مصنوعی به دام میاندازد.
نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس نشان میدهد که با استفاده از نانوساختارها میتوان سرعت و دقت توالییابی DNA را افزایش داد و به اعتقاد آنها نتایج این تحقیق دریچهای برای فعالیتهای تجربی به سوی نسل جدیدی از توالییابهای سریع DNA خواهد بود.
مولکول DNA موجود در هسته سلولهای موجودات، حاوی اطلاعات ژنتیکی بسیار مهمی است. در حقیقت تمام مشخصات جسمی و روانی هر موجود نتیجه ژنهایی است که در توالی DNA آن موجود ذخیره شده است.
خواندن توالی DNA هر فردی، مشخصات مهمی درباره گذشته و آینده او ارائه خواهد کرد. به عنوان مثال تکرار نوع خاصی از جملات در توالی مولکلول DNA نشاندهنده امکان ابتلای فرد به بیماری آلزایمر است. در نتیجه، یکی از گامهای مهم تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریهای هر فرد از طریق توالییابی مولکول DNA آن فرد است.
در حال حاضر توالییابی مولکول DNA با هزینههای زیاد و در مدت زمان طولانی و تنها در آزمایشگاههای پیشرفته قابل انجام است. بر این اساس محققان دانشگاه تربیت مدرس با هدف استفاده از ساختارهای نانومتری جهت بررسی امکان توالییابی مولکول DNA به وسیله امواج پلاسمونی مطالعاتی را در این زمینه اجرایی کردند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که از نظر تئوری امکان توالییابی مولکول DNA با سرعت بالا توسط امواج پلاسمونی محلی در ساختارهای حفرهای و پروانهای امکانپذیر است.
این محققان اعتقاد دارند که استفاده از امواج پلاسمونی بتواند مشکلات اساسی توالییابی DNA را حل کند. در پی استفاده از این امواج کاهش ابعاد وسیله آزمایشگاهی، افزایش سرعت و دقت توالییابی و همچنین کاهش احتمالی هزینه توالییابی ایجاد خواهد شد که منجر به انقلابی بزرگ در مهندسی ژنتیک و پزشکی میشود. گسترش ادواتی با این مشخصات مهمترین گام در جهت فردیسازی علم پزشکی در آینده خواهد بود.
در این تحقیق که به صورت تئوری و محاسباتی انجام شده، سه نوع ساختار حفره، پروانهای و ساختار ترکیبی حفره-پروانه شکل مورد مطالعه قرار گرفتهاند. همچنین با توجه به جذب زیاد مولکول DNA در طول موجهای فرابفش، از موادی مانند گرافن، آلومینیوم، کروم و رودیوم استفاده شده است که قابلیت تحریک امواج پلاسمونی محلی در طول موجهای فرابنفش را داشته باشند.
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاشهای بشیر فتوحی و وحید فرامرزی از دانشجویان دکترای مهندسی برق دانشگاه تربیت مدرس و دکتر وحید احمدی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس است، در مجله Optics Letters با ضریب تاثیر 3.04 (Imapct Factor=3.04) منتشر شده است.
محققان دانشگاه بارسلونا برای اولینبار با استفاده از واقعیت مجازی موفق به "شبیهسازی شرایط مرگ شدند".
به نقل از دیلیمیل، بسیاری از افراد حتی از فکر کردن به مرگ وحشتزده و از تصور اینکه یک روز باید این احساس دردناک را تجربه کنند بسیار نگران و افسرده میشوند.
محققان بر این باورند که با شبیهسازی شرایط مرگ و مشاهده بدن از خارج از جسم میتوان به افراد کمک کرد که با مرگ کنار بیایند.
فناوری واقعیت مجازی به فرد کمک میکند که با مشاهده جسم خود، حس ترس و نیستی ناشی از مرگ در وی کاهش یابد.
عملکرد فناوری واقعیت مجازی در شبیهسازی مرگ با فریب مغز آغاز میشود. در این مرحله مغز انسان در شرایطی قرار میگیرد که احساس میکند بدن مجازی واقعی است و پس از آن احساس عجیب خروج از بدن در مغز ایجاد میشود.
محققان پس از آزمایش این سیستم بر روی 32 بیمار دریافتند که شبیهسازی مجازی بدن بیماران در فناوری واقعیت مجازی سبب شد که جسم مجازی آنها همه حرکات بدن را تقلید کند. بنابراین پس از تغییر زاویه تصویر افراد احساس خروج از بدن را تجربه کردند.
نتیجه این آزمایش نشان داد که ترس از مرگ در گروه مورد آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است.
.: Weblog Themes By Pichak :.