محققان دانشگاههای نیویورک و کارولینای شمالی اعلام کردند که تهدید مرگ برای افرادی که تحصیلات ندارند در دنیای امروز میتواند شدیدتر باشد.
به نقل از تلگراف، تحقیق انجام شده در دانشگاههای آمریکا نشان میدهد که فقدان تحصیلات نیز یکی از عوامل مرگ افراد محسوب میشود.
براساس نتایج این تحقیق، افرادی که بدون اخذ مدرک پایاندوره، دبیرستان را رها میکنند دچار مشکلات روحی و روانی شده و احتمال اینکه بر اثر ساعات کاری زیاد و سوءتغذیه جان خود را از دست بدهند افزایش مییابد.
دانشمندان حاضر در این تحقیق، برای تکمیل اطلاعاتشان سوابق افراد را از سال 1925 میلادی بررسی کردند تا بتوانند رابطهای بین میزان تحصیلات افراد و سبک زندگی آنها پیدا کنند.
آنها طی بررسیهای خود اعلام کردند، مرگ حدود 110 هزار نفر از افراد، اگر مدرک دانشگاهی داشتند قابل پیشگیری بوده است.
محققان به این نتیجه رسیدند که با گذشت زمان و افزایش نقش آموزش در زندگی افراد، از میزان برخی موارد خاص در فوت افراد کاسته شده و در واقع بین مرگومیر و تحصیلات رابطهای مستقیم وجود دارد.
ویرجینیا چنگ از اساتید دانشگاه نیویورک گفت: طبیعتا زمانی که افراد اطلاعات و توان مالی مناسبی داشته باشند میتوانند بهتر زندگی کنند.
وی افزود: بیش از یک چهارم افراد بین 25 تا 34 سال در آمریکا مدرک دانشگاهی ندارند و این موضوع در کاهش سطح اطلاعات و توانایی مالی آنها به شدت موثر است.
محققان اعلام کردند که بر اساس یافتههای آنان هر جامعهای برای آنکه بتواند میزان متوسط عمر خود را افزایش دهد باید به آموزش آکادمیک توجهی ویژه داشته باشد.
دانشمندان یک دوربین فوق العاده سریع را توسعه دادند که به واسطه آن برای اولین بار توانستند از پالسهای گریزانی که از حرکت نور برجای میماند تصویربرداری کنند.
به نقل از زینیوز، این فناوری که توسط محققان در دانشگاه واشنگتن در ایالات متحده توسعه یافته به دانشمندان اجازه میدهد تا فعالیت نورونها را تماشا کرده و فعالیتهای یک مغز زنده را در آینده ببینند.
هنگامی که یک شی در هوا حرکت میکند، هوای مقابل خود را به اطراف سوق داده و امواج فشاری را ایجاد میکند که با سرعت صوت در تمام جهات حرکت میکند.
اگر جسم در حال حرکت با سرعت صوت یا بیشتر از آن در حال حرکت باشد، از امواج فشار پیشی خواهد گرفت که این امر سبب پیدایش غرش صوتی میشود.
یک غرش صوتی صدایی است که به علت امواج ضربه ای ایجاد شده توسط شیء که سریعتر از صوت حرکت میکند ایجاد میشود. غرشهای صوتی حجم عظیمی از انرژی را تولید میکنند که بیشتر شبیه یک انفجار است.
مطالعات قبلی نشان داده است که نور نیز میتواند دنباله مخروطی از خود به جای بگذارد که شبیه به غرش صوتی است.
حال برای اولین بار و با استفاده از این دوربین فوق سریع محققان موفق به تصویربرداری از این دنباله مخروطی شکل شدهاند.
محققان یک تونل باریک پر از مه یخ خشک را طراحی کردهاند. این تونل بین صفحات ساخته شده از مخلوطی از لاستیک سیلیکون و پودر اکسید آلومینیوم پیچیده شده است.
آنها سپس پالسهایی از لیزر سبز رنگ را که هر کدام تنها یک تریلیونم ثانیه طول میکشید به این تونل تاباندند.
این پالسها میتواند لکههای یخ خشک را در تونل پراکنده کرده وامواجی از نور را تولید کرده که می تواند وارد صفحات اطراف شود.
نور سبز در داخل تونل سریعتر از صفحات حرکت کرده و همانطور که پالس لیزری به سمت پایین تونل حرکت کرد، یک مخروط از حرکت کندتر امواج نور که با هم تداخل دارند را در پشت صفحات ار خود برجای گذاشت.
محققان مهندسی پزشکی دانشگاه نیوساوتولز موفق شدند روکشهای هوشمندی بسازند که شباهت زیادی با پریوستئومهای استخوانی (پوششهایی که بر روی استخوان قرار میگیرند)، دارد.
به نقل از یو.هرالد، محققان این دانشگاه توانستهاند نمونههای آزمایشگاهی را با موفقیت آزمایش کنند و در قدم بعدی به دنبال ساخت چندین نمونه از این اختراع به صورت انبوه هستند که میتواند جهشهای بزرگی را در پزشکی، داروسازی و ایمنی ایجاد کند.
پریوستئوم یا ضریع استخوانی، پرده یا لایهای مانند پارچه است که روی استخوانهای بدن کشیده شده و به آن چسبیده است. این پرده، غشایی رشتهای است که تنۀ استخوانهای دراز را میپوشاند. پریوستئوم از جنس کلاژن است و نقش اساسی در ترمیم استخوان دارد و بدون آن مقاومت استخوان به شدت کاهش مییابد.
تا قبل از تولید این روکش هوشمند، هیچ نمونه مشابهی ساخته نشده است.
محققان برای تولید این روکش هوشمند ابتدا با پردازش تصاویر عکسهای مربوط به پریوستئومها، ساختار آن را شناسایی کرده و با استفاده از شبیهسازی سهبعدی موفق شدند نمونههای اولیه را تولید کنند.
در زمان ساخت برای شبیهسازی هر چه بیشتر این روکش با پریوستئوم که حاوی پروتئینهای الاستین و کلاژن است، محققان به ترتیب از مواد کشسان و ابریشم استفاده کردند.
تحقیقات این تیم برای افزایش مقاومت و نزدیکتر کردن ساختار آن به نمونههای طبیعی ادامه دارد.
مقامات استرالیایی اعلام کردند که در پی جایگزینی گذرنامههای کاغذی با یک فناوری بیومتریک هستند که توانایی شناسایی چهرهها، عنبیه و اثر انگشت را دارد.
به نقل از گیزمودو، از سال 2020 میلادی مسافران بینالمللی که به استرالیا سفر میکنند به گذرنامه نیاز نخواهند داشت.
اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، مسافرانی که از کشورهای دیگر به استرالیا سفر میکنند، مانند مسافران داخلی به فرودگاههای این کشور وارد خواهند شد.
هدف از انجام این کار این است که 90 درصد کارهای مربوط به چک کردن مسافران تا سال 2019 یا 2020 توسط دستگاه و بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی صورت گیرد.
در حدود 94 میلیون دلار صرف راه اندازی این سیستم شده تا روند کار فرودگاهها کارآمدتر شود.
مقامات کشور استرالیا امیدوار هستند که یک برنامه آزمایشی از این سیستم را در ماه ژوئیه در فرودگاه کانبرا(پایتخت) راه اندازی کنند.
عالی قاپو، اصفهان
این کاخ شش طبقه که در ضلع غربی میدان نقش جهان واقع شده در واقع به معنای «دروازه بزرگ» است. این سازه در قرن شانزدهم تا هفدهم و در طول دوره حکومت شاه عباس اول ساخته شده و یک تالار موسیقی سرخ رنگ دارد که نامگذاری آن به خاطر بازتاب رنگارنگ تزئینات دیوارهای آن است.
ارگ کریم خان، شیراز
ارگ قرن هجدهمی کریم خان در مرکز شهر شیراز واقع شده و داخل آن بخش های مسکونی، حمام ها و حیاطی پر از درختان مرکبات قرار دارد. دیوارهای خارجی این ارگ به سبک ایرانی و کنگره دار هستند و با نقاشی ها و مینیاتورهای زیبایی تزئین شده اند.
برج آزادی، تهران
این برج که در سال 1971 ساخته شده، تبدیل به نماد پایتخت ایران یعنی تهران شد و تا سال 2009 که برج میلاد ساخته و تکمیل شود، نماد این شهر باقی ماند. معمار آن حسین امانت نام دارد که به دستور فرح پهلوی، ملکه سابق ایران آن را به مناسبت دو هزار و پانصدمین سالگرد امپراتوری ایران طراحی نمود.
چشمه های باداب سورت
چشمه های طبیعی باداب سورت هزاران سال قبل شکل گرفته اند. این چشمه ها که در شمال ایران واقع شده اند آب هایی غنی از نمک ها و سولفور به روی زمین جاری می کنند.
خانه بروجردی ها، کاشان
این خانه قرن نوزدهمی که متعلق به تاجر فرشی در کاشان بوده امروزه به عنوان پایگاه سازمان میراث فرهنگی این شهر محسوب می شود. زیبایی آن با تزئینات و نقاشی های کمال الملک اهمیت می یابد.
کارگاه فرش، شیراز
فرش بافی یکی از قدیمی ترین و مهم ترین صنایع ایران است. این کفپوش های ایرانی در سطح دنیا به خاطر کیفیت و طرح های آنها اهمیت دارند و مشهورند.
باغ دولت آباد، یزد
باغ دولت آباد که ساخت آن به قرن هجدهم برمی گردد، طراحی کلاسیک ایرانی دارد و به دو بخش تقسیم می شود. بخش بیرونی آن شامل باغ ها و فضاهای زیبایی می شود که از داخل نیز قابل رویت است. بخش داخلی نمودی از مفهوم معماری ایرانی از محرمیت خانواده است. این سازه دارای بادگیری متمایز است که برای تهویه طبیعی هوا در مناطق بیابانی مورد استفاده قرار می گیرد.
عمارت بادگیر، تهران
این ساختمان در مجتمع کاخ گلستان تهران واقع شده و عمارتی قرن نوزدهمی و محل تاجگذاری مظفرالدین شاه قاجار، پادشاه سلسله ایرانی قاجار، در سال 1896 است.
باغ ارم، شیراز
یکی از مشهورترین باغ های تاریخی در ایران، باغ ارم است که ساختمان داخل آن به اواسط قرن سیزدهم برمی گردد و 600 سال بعد نوسازی شده است. شهرت و اهمیت این باغ به خاطر باغ های گیاهشناسی آن است که گیاهان نایاب و منحصر بفردی در آن وجود دارند.
خانه فروغ الملک، شیراز
این خانه که در دوران سلسله قاجار و برای فروغ الملک ساخته شده، متشکل از سه طبقه است که حالا تبدیل به موزه شده است.
خانه شعرا، شیراز
مسجد جامع، یزد
می گویند این مسجد متعلق به عصر خاندان تیموری یعنی قرن پانزدهم تا شانزدهم است و دلیل این ادعا سنگ نوشته ها و سبک معماری آن است، ولی ساختمان اصلی ممکن است قدیمی تر باشد. برخی می گویند این مسجد بر روی آتشکده ای باستانی ساخته شده است.
حمام کوردشت، جلفا
این حمام که در شمال غربی شهر جلفا واقع شده در اصل محل تردد خانواده شاهان دوره صفوی در قرن شانزدهم تا هجدهم بوده و بعدها در دسترس عموم قرار گرفته است.
دریاچه نمک مرنجاب، نزدیک کاشان
این دریاچه در واقع خشک شده و گاهی پس از باران های سنگین یا برف پر آب می شود.
شن های مرنجاب، نزدیک کاشان
این تصویر در روزی عادی گرفته شده و نشان می دهد که یک بیابان باید به چه شکل باشد، یعنی خشک و داغ با شن های سفیدی که زیر نور خورشید می درخشند.
برف های مرنجاب، نزدیک کاشان
پس از رانندگی در جاده ای پر از برق و مدتی پیاده روی برای رسیدن به بیابان، در هنگام طلوع آفتاب، چنین تصویری در مقابل چشمانتان ظاهر می شود.
مسجد نصیر الملک، شیراز
یک گنجینه دیگر از دوران قاجار، مسجد نصیر الملک است که شبستان های غربی و شرقی دارد. شبستان شرقی محرابی کاشیکاری شده با 12 ستون و پنجره های رنگارنگ دارد که با تابش نور آفتاب به داخل آن، منظره ای زیبا بر روی قالی های ایرانی آن خلق می شود که بینظیر است.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت گنجاندن واحد درسی «رفتارهای مدیریت پسابحران» در سرفصل آموزشی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: متاسفانه نگاه سنتی به برنامهریزیهای آموزشی در دانشگاهها موجب شده است برخی موضوعات مورد نیاز جامعه در سرفصلهای آموزشی گنجانده نشوند و امیدوارم حادثه ساختمان" پلاسکو" تلنگری باشد که مسئولان در این زمینه برنامهریزی جدی انجام دهند.
دکتر سیدحسین حسینی با اعلام این مطلب اظهار کرد: ما به موضوعات متعددی نیاز داریم که لازم است به عنوان مواد و سرفصلهای آموزشی در راس کار آموزش دانشگاهها قرار بگیرد اما هنوز این سرفصلها در دانشگاهها ارائه نمیشوند. اگرچه در سالهای اخیر ایجاد برخی دورههای آموزشی (علاوه بر سقف تعریف شده دروس) اعلام شده ولی واقعیت این است که برخی آیتمها و عناوینی که پیشنهاد شده اهمیت چندانی نسبت به موضوعات دیگر ندارند و باید مباحث آموزشی براساس اولویتبندی در دانشگاهها مطرح شوند.
وی در ادامه حادثه آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو را تلنگری مهم برای مسئولان در جهت اهمیت دادن به موضوعات آموزشی متناسب با نیاز جامعه دانست و افزود: موضوع اخیر تلنگری است برای نهادهای آموزشی کشور که این موضوع را از ابعاد مختلف بررسی کنند. اگرچه اتفاق اخیر تنها در بحث آموزشی قابل بررسی نیست. باید علاوه بر مباحث آموزشی، موضوعات تحقیقی نظیر (پژوهش درخصوص بحرانهای شهری) نیز مورد توجه نهادهای آموزشی(دانشگاهها) قرار بگیرد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران اضافه کرد: در حوزه پژوهشی دانشکدههای مختلف مثل روانشناسی، علوم اجتماعی، فنیمهندسی و غیره میتوانند بحث" بحرانهای شهری"را از ابعاد مختلف بررسی کند و درسی را با این عنوان که رشته بینرشتهای محسوب میشود و به حوزه خاصی نیز ارتباط پیدا نمیکند در دروس واحد آموزشی بگنجانند.
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه نگاه سنتی به برنامهریزی آموزش عالی در دانشگاهها حاکم است، گفت: متاسفانه در حال حاضر برنامهریزیهای آموزشی و حتی بازنگری برنامههای درسی دانشگاهها نیز از رویههای سنتی خارج نشده و تقصیر اصلی متوجه حوزه برنامهریزی وزارت علوم به عنوان متولی اصلی برنامهریزی درسی در دانشگاهها است. البته بخشی از این نگاه نیز از عدم واگذاری اختیارات به دانشگاهها ریشه گرفته است. اگرچه دانشگاهها هم در این زمینه کمتر ورود پیدا کردهاند و مجموعه این عوامل موجب شده ما نتوانیم برنامهریزی آموزشی متناسب با نیاز جامعه داشته باشیم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: همه دانشگاهها میتوانند درخصوص آموزش " رفتارهای مدیریت پسابحران" نقش اساسی داشته باشند و حادثه ساختمان "پلاسکو" میتواند تلنگری باشد برای مسئولان و شورای عالی برنامهریزی که توجه بیشتری به این مباحث داشته باشند و به برخی از دانشگاهها این ماموریت داده شود که آنها درخصوص چنین موضوعاتی آموزش های تخصصی ارائه بدهند.
یکی از کاربردهای فناوری میتواند انجام ماموریتهای سخت و ناممکن به جای انسان در شغلی پرخطر همچون آتشنشانی باشد.
امروزه در کشورهای مختلف محققان تلاش میکنند از تجهیزات و فناوری روز در راستای کاهش نقش انسان در ماموریتهای پرخطر استفاده کنند.
ابزارهایی که از دور کنترل شوند و بدون نگرانی از افزایش تلفات یا هر مشکلی کار را با کیفیت بهتر و در زمان کمتر انجام دهند.
نمونههایی از فناوری روز دنیا در این زمینه در ادامه مورد بررسی قرار میگیرد.
1- ربات کرم حرارتی
این ربات میتواند از پلهها بالا رود و در داخل اتاقها حرکت کند و اقدام به اطفای حریق نماید. این ربات با کنترل از راه دور قابل هدایت است.
2-جتپک
یکی از فناوریهای امروز در دنیا که برای اطفای حریق در ساختمانهای بلند استفاده میشود، جتپک ها هستند. امارات یکی از کشورهایی است که به تازگی قراردادی برای خرید 20 جتپک و دو شبیهساز برای آموزش آتشنشانهای خود خریداری کرده است. این جتپکها قابلیت پرواز تا ارتفاع سه هزار پایی را دارند و با سرعت 74 کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند. قیمت هر واحد جتپک حدودا 150 هزار دلار است.
3- آبپاش توربینی
این آبپاش قدرتمند که 310 هزار دلار قیمت دارد آب را به صورت پودری تا فاصله 60 متری و به صورت مستقیم تا بیش از 90 متر میپاشد و در استرالیا، آلمان و ولز مورد استفاده قرار میگیرد.
4- فایر آکس
این ربات چرخدار تقریبا یک پکیج کامل است که تانکر آب را نیز با خود حمل میکند و قدرت خیرهکننده در پاشیدن آب دارد و میتواند به صورت مستقیم بوسیله کاربر و یا با برنامه از پیش طراحی شده عملیات خود را انجام دهد.
5- اسکلت خارجی
یکی از دغدغههای آتشنشانها سنگینی تجهیزات و وسایلی است که در عملیاتهای مختلف باید با خود حمل کنند. یک آتشنشان در حالت معمول تجهیزاتی به وزن 23 کیلوگرم را با خود حمل میکند ولی در بعضی موارد وزن این تجهیزات به 50 کیلوگرم نیز میرسد. در این موارد استفاده از اسکلت خارجی یکی از بهترین گزینههای موجود محسوب میشود. این اسکلتها وزن تجهیزات اضافی را تا حد زیادی تحمل میکنند و علاوه بر این آزادی عمل بیشتری به آتشنشانها میدهد. یک آتشنشان با اسکلت خارجی میتواند بیش از 95 کیلوگرم بار را به راحتی با خود حمل کند.
6- ماسک هوشمند
فناوری هوشمند راه خود را در آتشنشانی نیز باز کرده است. کار در شرایطی که تنفس تقریبا غیرممکن است یکی از بخشهای عادی آتشنشانی محسوب میشود. امروزه ماسکهای هوشمندی طراحی شده است که به دوربینهای حرارتی مجهز هستند و آتشنشانها میتوانند با استفاده از این ماسکها علاوه بر تنفس راحت، منبع حرارت را به راحتی پیدا و به سرعت اطفای حریق نمایند.
7- رباتهای چینی
در مانوری که چینیها با استفاده از رباتهای آتشنشان اجرا کردند قابلیتهای جالبی از این رباتها به نمایش درآمد.
این رباتها همگی با استفاده از دوربین هدایت میشوند و هر کدام یک شلنگ بلند متصل به تانکر دارند.
مهمترین ویژگی این رباتها وزن پایین، قدرت خیرهکننده انها در پاشیدن آب و کم بودن زمان مورد نیاز برای اطفای حریق است.
مواد غذایی سرطانزایی که هر روز میخوریم!
۱. پاپکورنهای ماکروویوی
شاید تاکنون به این فکر نکردهاید که بستههای کوچک پاپکورنی که به راحتی در ماکروویو آماده میشوند، برای سلامتی مضر هستند؛ اما باید بدانید که این خوراکی محبوب که در ماکروویو آماده میشود، بسیار مضر است.
قبل از هر چیزی در مورد کیسه این خوراکی صحبت میکنیم. طبق مطلب Wikipedia، کیسههای رایج پاپکورنهای ماکروویوی دارای یک ماده شیمیایی به نام perfluorooctanoic acid هستند. این ماده سمی است و در ظروف تفلون نیز وجود دارد. طبق یک تحقیق جدید، این ماده با نازایی در زنان نیز ارتباط دارد. چندین تحقیق در مورد حیوانات آزمایشگاهی و انسانها نشان دادند که قرار گرفتن در معرض این ماده، احتمال ابتلا به سرطان کلیه، مثانه، کبد، پانکراس و بیضه را به شدت افزایش میدهد.
حالا در مورد محتویات این خوراکی ماکرویوی صحبت میکنیم. اگرچه هر تولیدکنندهای از محتویات متفاوتی برای تولید این پاپکورنها استفاده میکند؛ اما بیشتر آنها از روغن دانه سویا که یک محصول به دست آمده از طریق دستکاری ژنتیکی است و یک سری مواد نگهدارنده مانند propyl gallate استفاده میکنند؛ یک ماده شیمیایی که باعث ایجاد مشکلاتی در معده و تحریک پوست میشود.
با این حال، تولیدکنندهها صراحتاً نمیگویند که از محصولات دستکاری شده در ژنتیکشان استفاده میکنند؛ زیرا دولت الزامی برایشان نگذاشته است. حتی اگر از چنین محصولی استفاده نکنند، مطمئن باشید ذرت مورداستفاده، ارگانیک یا طبیعی نیست.
همچنین یک ماده شیمیایی به نام diacetyl در خود پاپکورن به کار میرود که باعث ایجاد بیماریهای ریوی در کارمندان کارخانه تولیدکننده پاپکورن میشود.
۲. میوههای غیرطبیعی
میوههایی که به صورت طبیعی به دست نیامدهاند، حاوی یک سری مواد آفتکش مانند آترازین، thiodicarb، organophosphates و میزان زیادی کود حاوی نیتروژن هستند.آرترازین در کشورهای اروپایی ممنوع شده است. این ماده برای از بین بردن علف هرز به کار میرود؛ اما باعث ایجاد مشکلات جدی در انسان میشود؛ به ویژه در قابلیت باروری انسان.
طبق یک تحقیق که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت، نوزاد زنان بارداری که آب حاوی آرترازین نوشیدهاند، وزن کمتری داشت.
مواد غذایی متعارف نیز میزان قابلتوجهی از این مواد شیمیایی و هورمونهایی که برای رشد بیشتر میوهها و سبزیها مصرف میشود، دارند. سیب احتمالاً بیشتر از سایر میوهها در معرض آفتکشها قرار میگیرد و ۹۸ درصد سیبهایی که آزمایش شدند، این مواد را داشتند. میوههایی که ۹۰ درصد از این آفتکشها رویشان باقی مانده بود عبارتاند از پرتقال، توتفرنگی و انگور.
شستن این میوهها صددرصد آفتکش باقیمانده را از بین نمیبرد.
۳. گوجهفرنگی کنسرو
در واقع بیشتر غذاهای کنسروی موجب نگرانی هستند؛ زیرا محتوای خود قوطی کنسرو خطرناک است. بیشتر این قوطیها از مادهای شیمیایی به نام bisphenol-A ساخته شدهاند. طبق یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، این ماده شیمیایی نحوه عملکرد ژنهای مغز موشها را تحت تأثیر قرار داد. حتی سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قبول کرده که این ماده مشکلساز است.
گوجهفرنگی به دلیل میزان بالای اسیدی که دارد، بسیار خطرناک است؛ زیرا باعث میشود این ماده شیمیایی از قوطی خارج شده و با گوجهفرنگی ترکیب شود. در واقع میزان این ماده شیمیایی احتمالاً بسیار زیاد است و نباید از این غذاهای کنسروی به کودکان بدهید. به همین دلیل بهتر است از غذاهای کنسروی استفاده نکنید. یا در منزل خودتان غذا بپزید یا از غذاهایی که در شیشه بستهبندی شدهاند، استفاده کنید.
۴. گوشت فرآوری شده
گوشت فرآوری شده چیست؟ فهرست این نوع گوشت دراز است؛ اما محدود به سوسیس، هاتداگ، بیکن، بیشتر گوشتهای آماده مانند سوسیس دودی نمیشود.محققان نویسنده در نشریه BMC Medicine، اظهار داشتند نمک زیاد و مواد شیمیایی در تهیه گوشتهای فرآوری شده مصرف میشوند که برای سلامتی مضر هستند.
طبق این تحقیق، از هر ۱۷ نفر شرکتکننده در تحقیق، ۱ نفر جان خود را از دست داد و افرادی که روزانه ۱۶۰ گرم یا بیشتر گوشت فرآوری شده مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که روزانه ۲۰ گرم یا کمتر از این مواد غذایی میخوردند، در طول ۱۲ سال ۴۴ درصد بیشتر احتمال مرگ داشتند. در این تحقیق که حدود ۱۳ سال طول کشید، افرادی از ۱۰ کشور اروپایی شرکت داشتند.
تمام انواع گوشت فرآوری شده میزان زیادی مواد شیمیایی و نگهدارنده مانند نیترات سدیم دارند که باعث میشود اشتها برانگیز و تازه به نظر برسند؛ اما سرطانزا هستند. گوشتهای دودی نیز به همان اندازه مضر هستند: زیرا در فرآیند دودی شدن، دوده جذب میکنند. درست شنیدید همان دودهای که مواد دخانی دارد.
۵. ماهی سالمون پرورشی
اگرچه به نظر میرسد ماهی یکی از سالمترین مواد غذایی است؛ اما ماهی سالمون پرورشی جزو این غذاهای سالم نیست.
این ماهیهای پرورشی از طریق رژیمهای غذایی غیرطبیعی تغذیه میشوند و دارای مواد شیمیایی، آنتیبیوتیک، مواد آفتکش و مواد سرطانزای دیگر هستند. این ماهیها در محیطهای بسیار شلوغی پرورش مییابند و این امر باعث میشود که ۴ برابر بیشتر شپش دریایی داشته باشند. به این ماهیها مواد شیمیایی داده میشود تا رنگ گوشتشان، صورتی مایل به قرمز باشد.
در حالت عادی گوشت ماهی سالمون همین رنگ است؛ اما به دلیل غذایی که به ماهیهای پرورشی میدهند، این رنگ مشاهده نمیشود.همچنین به دلیل این نوع رژیم غذایی، امگا ۳ کمتری در این ماهیها وجود دارد. علاوه بر این تحقیقات نشان دادند، سالمون پرورشی دارای میزان زیادی جیوه و دیاکسیدهای عامل سرطان هستند.
۶. چیپس سیبزمینی
این چیپسها دارای مزهای خوب و قیمت ارزان هستند؛ اما تأثیر منفی آنها بر روی بدن به لذت خوردنشان نمیارزد.
چربی و کالری این چیپسها زیاد است. همچنین چیپسهای سیبزمینی دارای مزه مصنوعی، مواد نگهدارنده مختلف و رنگ هستند. این خوراکی در دمای بالا تولید میشود و این دما باعث میشود که مادهای سرطانزا به نام acrylamide ایجاد شود که در سیگار نیز وجود دارد.
۷. روغنهای هیدروژنه
تمام روغنهای هیدروژنه گیاهی هستند. روغنهای گیاهی را نمیتوان به صورت طبیعی به دست آورد و باید از طریق شیمیایی از منبعشان خارج شود. سپس تغییراتی روی آنها داده میشود تا موردپسند مشتری قرار گیرد. این روغنها معمولاً بوزدایی شده و رنگ به آنها اضافه میشود تا اشتهاآور باشند.
تمام روغنهای گیاهی دارای میزان زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. میزان زیاد امگا ۶ باعث ایجاد مشکلات سلامتی مانند بیماریهای قلبی و افزایش سرطانهای مختلف به ویژه سرطان پوست میشود. بدن به میزان متعادلی از امگا ۳ و امگا ۶ نیاز دارد.
روغنهای هیدروژنه برای تولید غذاهای فرآوری شده و حفظ ظاهر این غذاها به مدت طولانی استفاده میشوند. این روغنها بر روی ساختار و انعطافپذیری غشای سلولی انسان تأثیر میگذارند که با سرطان ارتباط دارد.
۸. غذاهای نمکین، شور یا دودی
غذاهایی که با استفاده از نیترات یا نیتریت به عمل میآیند، همانند نگهدارنده یا افزودن رنگ به گوشت هستند. اگرچه نیترات بهخودیخود عامل ایجاد سرطان نیست؛ اما تحت شرایط خاصی این مواد شیمیایی زمانی که داخل بدن قرار میگیرند، به ترکیبات N-nitroso تغییر مییابند. این ترکیبات با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارند.
دودی کردن غذاهایی مانند گوشت یا مغزهای میوه باعث میشود تا این غذاها میزان قابلتوجهی از دودهای که از طریق دود ایجاد میشود، جذب کنند. دوده یک ماده سرطانزا است. گوشتهایی همچون بیکن، سوسیس و سالامی میزان زیادی نمک و چربی دارند. غذاهایی که شور میشوند نیز نمک زیادی دارند.
شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد مصرف این نوع غذاها، به شدت احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان معده را افزایش میدهد. میزان ابتلا به سرطان معده در جاهایی مثل ژاپن که رژیم غذایی متعارف دارای غذاهای نمکین یا دودی است، بیشتر است.
۹. آرد سفید فرآوری شده
حتماً شنیدهاید که آرد سفید خوب نیست؛ اما نمیدانید که تا چه اندازه برای سلامتی مضر است. اصلاح غلات مواد مغذی طبیعی آنها را از بین میبرد. آسیابها دیگر منتظر نمیمانند تا آرد به مرور زمان سفید شود، بلکه با یک نوع ماده شیمیایی به نام گاز کلر آن را سفید میکنند.
گاز کلر یک محرک خطرناک است که تنفس آن خوب نیست و تنفس میزان زیاد ممکن است مرگآور باشد. آرد سفید در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارد. آرد سفید فرآوری شده دارای میزان زیادی glycemic است که به سرعت سطح شکر و انسولین خون را بالا میبرد. این امر یکی از علل اصلی دیابت است. لازم به ذکر نیست که این امر باعث گسترش سلولهای سرطانی میشود؛ زیرا مستقیماً به سلولها غذا میرساند.
تومورهای سرطانی عمدتاً از شکر خون تغذیه میکنند. با اجتناب از غلات فرآوری شده مانند آرد سفید میتوانید از ابتلا به سرطان در امان باشید یا حداقل جلوی رشد تومورهای سرطانی را بگیرید.
۱۰. موادی که ژنتیک آنها دستکاری شده
این مواد که اغلب GMO نامیده میشوند، غذاهایی هستند که از طریق مواد شیمیایی اصلاح شده و با استفاده از مواد شیمیایی رشد کردهاند.
در یک تحقیق، به موشهای آزمایشگاهی غذاهای GMO به ویژه سیبزمینی که ژن آن دستکاری شده بود، داده شد. تنها در ۱۰ روز اول آغاز این پروژه، سیستم ایمنی همه موشها دچار مشکل و آسیب شد، سلولهای قبل از سرطان رشد کردند و مغزها و کبدهای موشها کوچکتر شد.
طبق تنها تحقیقی که بر روی انسانها در این زمینه انجام شده است، ژنهای خارجی که در این نوع غذاها وجود دارند، به DNA باکتری در سیستم گوارشی انسان منتقل میشوند. متأسفانه تقریباً تمام غلات مانند دانههای سویا، گندم و ذرت از طریق دستکاری ژنتیک به وجود آمدهاند.
۱۱. شکرهای اصلاح شده
این نوع شکر نه تنها باعث کاهش میزان انسولین در خون میشود، بلکه سلولهای سرطانی این ماده غذایی را بیشتر ترجیح میدهند و از طریق تغذیه آن، رشد میکنند.
به نظر میرسد که سرطانها ذائقه شیرینی دارند. این یک واقعیت است. برنده جایزه نوبل پزشکی، German Otto Warburg، در سال ۱۹۳۱ برای اولین بار کشف کرد که تومورها و سرطانها از شکر به عنوان غذا استفاده میکنند و بزرگ میشوند. سلول های سرطانی برای تکثیر ترجیح میدهند از شیرینکنندههای غنی از فروکتوز مانند شربت ذرت که فروکتوز زیادی دارد، تغذیه کنند.
این بدین دلیل است که شربت ذرت توسط سلولهای سرطانی به راحتی و سریعاً سوزانده و مصرف میشود.
به همین دلیل انواع کیک، کلوچه، نوشابه گازدار، آبمیوه، سسها، غذاهای آماده و فرآوری شده که سرشار از شکر اصلاح شده هستند، سرطانزا محسوب میشوند.
۱۲. شیرینکنندههای مصنوعی
بیشتر افراد یا برای کاهش وزن یا به دلیل بیماری دیابت از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند. طبق چندین تحقیق در این زمینه، افرادی که از این نوع شیرینکننده استفاده میکنند، چاق میشوند. همچنین این نوع شیرینکننده تقریباً کمکی به بیماران دیابت نمیکند.
شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد مواد شیمیایی که در این نوع شیرینکنندهها به کار رفته است، به ویژه اسپرتیم، در بدن به یک سم کشنده به نام DKP تبدیل میشود. زمانی که معده شما این ماده را فرآوری میکند، یک سری مواد شیمیایی تولید میشود که باعث سرطان هستند، به ویژه تومورهای مغزی.
۱۳. مواد غذایی رژیمی
غذاهای رژیمی از جمله غذاهای منجمد یا بستهبندی که با برچسب رژیمی یا کمچرب وجود دارند، دارای اسپرتیم هستند که در مورد قبلی راجع به آن صحبت کردیم. چند تحقیق وجود دارد که نشان میدهند این ماده باعث ایجاد بسیاری از بیماریها مانند سرطان، نقص مادرزادی و مشکلات قلبی است.
این نوع مواد غذایی به صورت شیمیایی فرآوری شده و از محتویات اصلاح شده، سدیم زیاد و رنگهای مصنوعی ساخته شدهاند. هرگز از یاد نبرید که هر چیز مصنوعی، غذای واقعی نیست.
۱۴. گوشت قرمز
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف گوشت در واقع چیز خوبی است؛ اما به شرطی که به میزان کم و در دفعات کمتر و از گوشت حیواناتی باشد که از علف تغذیه کردهاند.
با این حال، طبق یک تحقیق ۱۰ ساله، اگر هر روز گوشت قرمز بخورید، حتی اگر میزان آن کم باشد، احتمال مرگومیر در اثر سرطان در مردان تا ۲۲ درصد و در زنان تا ۲۰ درصد افزایش مییابد. یک تحقیق دیگر نیز نشان داد که مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به سرطان سینه، پروستات و روده میشود.
۱۵. نوشیدنیهای گازدار
طبق یک تحقیق جدید، افرادی که روزانه بیش از یک نوشیدنی گازدار مصرف میکنند، بیشتر در معرض سکته قلبی قرار دارند.
این نوشیدنیها که سرشار از شکر هستند، منبع خالص کالری هستند که باعث افزایش وزن میشود. مصرف بیشازاندازه این نوشیدنیها باعث میشود که دچار التهاب و مقاومت به انسولین شوید. این نوشیدنیها دارای یک سری رنگ و مواد شیمیایی هستند و به همین دلیل باعث ایجاد سرطان میشوند.
اخیرا شایعاتی درباره گوشی جدید نوکیا مدل P1، اخبار مربوط به نوکیا 6 را تحتالشعاع خود قرار دادهاند. اگر چه دستگاه جدید نوکیا هنوز کاملا تأیید نشده است، اما خبرها حاکی از آن هستند که نوکیا در تولید P1 از طراحی گوشی هوشمند شارپ مدل Aquos Xx3 الهام گرفته است. به این ترتیب، عکسهایی که در ادامه خواهید دید، در حقیقت مربوط به این گوشی هستند.
در حال حاضر تعداد افرادی که تمایل دارند از iOS به اندروید مهاجرت کنند، زیاد نیست و قطعا گوشی هوشمندی که هنوز در حد شایعه است، نمیتواند انگیزهای در این افراد ایجاد کند. نوکیا برای تولید محصولی قابل رقابت با آیفون، باید همزمان دو کار را به انجام برساند؛ ابتدا باید گوشی هوشمندی تولید کند که بسیار کاربردی و همینطور قابل اطمینان باشد و از طرف دیگر، این گوشی باید از قیمت بسیار پایینی بهره ببرد؛ بنابراین P1 مسئولیت خطیری بر عهده دارد و در صورتی که موفق نشود، احتمالا برای نوکیا گران تمام خواهد شد. ولی ظاهرا قیمت پی1 بسیار نزدیک به آیفون است و بهسختی میتواند در این زمینه خطری متوجه آن کند. در این مقاله به ۶ عامل برجسته در مورد نوکیا پی1 اشاره خواهیم کرد. با زومیت همراه باشید.
۱- قدرت صفحه نمایش
همانطوری که پیشتر گفته شد، شایعات حاکی از آن هستند که گوشی نوکیا P1 شباهتی بسیاری به گوشی هوشمند Sharp Aquos Xx3 دارد. شارپ یکی از شرکتهای موفق در تولید نمایشگر به شمار میرود که اخیرا توسط فاکسکان خریداری شده است.
احتمال میرود این دستگاه از صفحه نمایش ۵.۳ اینچی ایگزو و از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز استفاده کند. وضوح صفحه نمایش این گوشی ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل است و از لایه محافظ گوریلاگلس 4 یا 5 بهره میبرد.
۲- عرضه P1 در دو نسخه
معمولا منظور از دو نسخه از یک مدل، به معنی رنگبندی، حافظه داخلی یا جنس بدنه متفاوت است. اما این موضوع برای نسخههای نوکیا P1 قدری تفاوت دارد. بدین ترتیب احتمال میرود یک نسخه از نوکیا P1 با پوشش شیشهای گوریلا گلس 5، قاب فلزی و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی عرضه شود و نسخه دیگر با حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی و بدنه سرامیکی و همانند آیفون 7 پلاس با رنگ مشکی براق ارائه شود.
۳- اسنپدراگون 835 کوالکام
بیشتر شایعات مربوط به نوکیا 8 نشان میداد که این گوشی به تراشه اسنپدراگون 835 مجهز شود. اما اگر نوکیا P1 هم قرار باشد راهی بازار شود، یکی از اولین دستگاههایی خواهد بود که در سال ۲۰۱۷ از این پردازنده استفاده میکند.
۴- ضد آب و ضد گرد و غبار
درحالیکه گوشی هوشمند پیکسل با گواهی IP35، در مقابل نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است، اما نوکیا P1 احتمالا با درجه حفاظتی بالاتر IP55 یا IP57 عرضه خواهد شد. به این ترتیب اگر نوکیا P1 در وان حمام یا زیر باران باشد، آسیب نمیبیند.
۵- قدرت دوربین
گفته میشود که دوربین قدرتمند ۲۲.۶ مگاپیکسلی Aquos Xx3 برای P1 به کار خواهد رفت. همچنین دوربین P1 مجهز به زوم دیجیتال، لرزشگیر اپتیکال، دریچه دیافراگم f/1.9 و قابلیت ثبت ویدئو بهصورت 4k است و جدیدترین فناوریهای سونی برای ثبت تصاویر در این گوشی به کار برده شده است. علاوه بر این، P1 دارای حافظه داخلی بسیار بالایی است و قابلیت پشتیبانی از میکرو اسدی حداکثر تا ۲۰۰ گیگابایت دارد.
۶- فاکسکان مالک شارپ
از آنجایی که اخیرا فاکسکان شرکت شارپ را به تملک خود درآورده است، احتمالا گوشی Aquos Xx3 شارپ همان گوشی نوکیا پی1 خواهد بود که قرار است فاکسکان آن را با تغییراتی برای HMD Global بسازد. همچنین این گوشی دارای اسکنر اثر انگشت و باتری ۳۵۰۰ میلیآمپر ساعتی است.
در نهایت با وجود مشارکت چندین شرکت معتبر برای ساخت گوشی هوشمند P1، به نظر میرسد شاهد محصولی تمامعیار خواهیم بود. احتمالا این دستگاه قیمتی بین ۸۰۰ تا ۹۵۰ دلار خواهد داشت و امید میرود در نمایشگاه MWC 2017 رونمایی شود.
نظر شما در مورد پرچمداری نوکیا پی1 چیست، آیا این گوشی میتواند بازار هدف آیفون را نشانه بگیرد؟
امسال باز هم بازیهای موبایلی به یکی از ماشینهای تولید پول برای توسعهدهندگان مبدل شد؛ چراکه محاسبات نشان میدهند به ترتیب ۸۰ و ۹۰ درصد از درآمد کلی اپاستور اپل و پلیاستور گوگل از طریق بازیهای موبایلی به دست آمده است. درآمد خالص بهدستآمده از بازی در سهماههی چهارم سال ۲۰۱۵ معادل ۷۰ درصد رشد داشت و در سهماههی چهارم سال ۲۰۱۶ میلادی نیز این بخش نزدیک به ۷.۵ میلیارد دلار درآمد برای توسعهدهندگان ایجاد کرده است. این گزارش از جانب Sensor Tower و پس از انتشار آمار و ارقام مربوط به اپلیکیشنهای موبایلی منتشر شده است.
حدس زدن اینکه چه بازیهایی در لیست برترینهای سال ۲۰۱۶ قرار میگیرند حتی برای کسانی که زیاد اهل بازیهای موبایلی نیستند، آسان است. جای تعجب ندارد که لقب پر دانلودترین بازی موبایلی به پوکمون گو (Pokémon GO) تعلق میگیرد. این بازی همچنین بزرگترین میزان عرضه را طی یک هفته در کل تاریخ بازیهای موبایل داشت؛ چراکه در همان هفتهی اول انتشار، در لیست برترین بازیهای اپاستور و گوگل پلیاستور قرار گرفت. دومین بازی محبوب اپاستور محصول دیگری از کمپانی نامآشنای نینتندو است. بازی سوپرماریو ران توانست در سهماههی چهارم سال گذشتهی میلادی، رکورد بهترین بازی از نظر تعداد دانلود در هر پلتفرمی را بشکند و این در حالی است که بازی یادشده هنوز برای اندروید منتشر نشده است. اما سایر بازیهایی که بیشترین میزان دانلود را داشتهاند به ترتیب، کلش رویال (Clash Royal) و کلش آف کلنز (Clash Of Clans) بوده که هر دو ساخت شرکت سوپرسل هستند. در جایگاه بعد بازی slither.io قرار دارد که یکی از اپهای بسیار محبوب تحت وب است و حالا برای سیستمعاملهای موبایلی نیز پورت شده است. در جایگاههای بعد بازیهای قدیمیتر از جمله سابوی سرفر (Subway Surfers)، پیانو تایلز ۲ (Piano Tiles 2) و کندی کراش سگا (Candy Crush Saga) قرار دارند که همچنان با آمار بالای دانلود، کاربران را شگفتزده میکنند.
اما از نظر میزان کسب درآمد در سال گذشته، برندهی بیچون و چرا، بازی مانستر استرایک (Monster Strike) است. این بازی در سبک پازل توسط توسعهدهندگان ژاپنی تولید شده است و انتشار اولیهی آن به سال ۲۰۱۳ برمیگردد. بازی کلش آف کلنز و پوکمون گو نیز در این لیست حاضر هستند و با همین عامل یعنی از نظر کسب سود، سایر عناوین موجود در کل پلتفرمها را شکست دادهاند. از سایر بازیهای پولساز سال گذشته میتوان به Puzzle & Dragons و مجددا بازی کندی کراش سگا اشاره کرد. لازم به ذکر است که بازی کلش رویال ظاهرا در اپاستور نسبت به گوگل پلیاستور، محبوبیت بالاتری دارد.
در کل میتوان گفت سال ۲۰۱۶ برای بازیهای موبایلی یکی از سالهای بسیار خوب بوده است که در آن، عناوین بسیار پرطرفداری در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. همچنین پیشبینی میشود که در آینده با انتشار بازی سوپرماریو ران برای اندروید، این عنوان با استقبال بسیار خوب کاربران پلتفرم موبایلی گوگل مواجه شود. این بازی در روز اول انتشار خود در فروشگاه اپاستور توانست موفقیت بسیار خوبی تجربه کند. به نظر میرسد تمامی بازیهایی که سال گذشته پول زیادی برای توسعهدهندگان خود به دست آوردند، همچنان در سال جاری نیز به روند موفقیت خود ادامه دهند و علاوه بر این، احتمالا شاهد منتشر شدن بازیهای جدید و موفق دیگری در سال ۲۰۱۷ خواهیم بود.
نظر شما در این مورد چیست؟
.: Weblog Themes By Pichak :.