









سلا نقشههای بزرگی برای بام وسیع کارخانهی خود در نوادا دارد. این سازندهی خودروهای الکتریکی که اخیرا وارد حوزهی انرژی نیز شده است، از ابتدا و قبل از شروع عملیات ساخت گیگافکتوری که پس از تکمیل عملیات ساختوساز با نام گیگافکتوری ۱ شناخته خواهد شد، اعلام کرده بود که میزان مصرف انرژی این واحد تولیدی صفر خواهد بود و تمام انرژی مورد نیاز آن از منابع تجدیدپذیر تأمین خواهد شد. به همین دلیل تسلا طرحی برای استفاده از فضای وسیع بام این کارخانه دارد. به گزارش وبسایت Electrek، در تور اخیری که این کمپانی برای سرمایهگذاران ترتیب داده بود، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی از سقف گیگافکتوری را ۷۰ مگاوات اعلام کرده است. این رقم حدود ۷ برابر ظرفیت تولید بزرگترین آرایهی فتوولتائیک نصبشده روی بام در جهان است. در حال حاضر بزرگترین آرایهی فتوولتائیک با مساحتی بالغ بر ۱۷ هکتار روی سقف ساختمان Dera Baba Jaimal Singh در بئاس (Beas) هند نصب شده است و توان تولید ۱۱.۵ مگاوات انرژی الکتریکی را داراست.
به لطف این سیستم عظیم خورشیدی، گیگافکتوری بهطور مستقیم از انرژیهای فسیلی استفاده نخواهد کرد. این کارخانه قادر است انرژی اضافی تولیدی را در بستههای باتری تولیدی خود ذخیره کند و هنگام شب یا مواقعی که به هر دلیلی با کمبود انرژی مواجه است، از آن استفاده کند. با توجه به خرید کمپانی SolarCity توسط تسلا، بعید نیست که سقف گیگافکتوری با پنلهای فتوولتائیک تسلا پوشیده شود. علاوهبر استفاده از انرژی خورشیدی، گیگافکتوری از سیستم آبی حلقهبسته استفاده میکند تا در مصرف آب صرفهجویی شود، ضمن آنکه از گرمای اتلافی در فرآیند تولید باتری برای گرم کردن فضا و بازیافت باتریها استفاده خواهد شد. در سندی که تسلا در اختیار سرمایهگذاران قرار داده است، راهکارهای خود برای کاهش هزینههای عملیاتی و تولید باتریهایی که اخیرا تولیدشان در این کمپانی آغاز شده، ذکر شده است. بر اساس ادعای تسلا، تا پایان فاز کنونی ساختوساز گیگافکتوری، این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۳۵ گیگاوات ساعت سلول و ۵۰ گیگاوات ساعت باتری را خواهد داشت.
نظر شما دربارهی اهداف بلندپروازانهی این شرکت چیست؟
جستجوی گوگل این روزها تبدیل به اولین و اصلیترین روش برای یافتن اطلاعات از اینترنت توسط بشر شده است؛ حال آنکه این روش از جستجو و یافتن اطلاعات ایراداتی دارد که ماهیت اینترنت را با توجه به تعریفی که از آن سراغ داریم، تهدید میکند. در صورتی که راهحلی برای این مشکلات اندیشیده نشود و هر روز شاهد رشد بیشتر آنها باشیم، مقابله با آنها بسیار سخت خواهد شد. بزرگترین تهدید موجود، عدم توانایی موتورهای جستجویی نظیر گوگل برای شناسایی و ایندکس کردن اطلاعاتی است که در وب جهانی وجود دارند و رشد هر چه بیشتر این مشکل منجر به ایجاد سیاه چالههای اطلاعاتی خواهد شد.
سیاه چاله اطلاعاتی چیست؟
سیاه چالهی اطلاعاتی به دادههای موجود در اینترنت اطلاق میشود که موتورهای جستجو قادر به شناسایی، ایندکس کردن و جستجوی آنها نیستند و با رشد هر چه بیشتر حجم این دادهها که به معنای بزرگتر شدن سیاه چاله است، آینده برای کسب و کار جستجوی گوگل که شاهرگ درآمدزایی این کمپانی است، تاریکتر میشود. این اطلاعات همان دادههایی هستند که درون اپلیکیشنها، موتورهای جستجو و وبسایتها با معماری یک صفحهای قرار گرفتهاند.
دلیلی که باعث میشود سیاه چالهی اطلاعاتی بسیار خطرناک جلوه کند و مقابله با آن بسیار سخت باشد، نیاز روزافزون به فناوری وب است که آن را یکی از ارکان زندگی مدرن کرده و تصور عدم دسترسی به اطلاعات در زندگیِ آمیخته به تکنولوژی غیرقابل تحمل است. در صورتی که رشد سیاه چالهی اطلاعاتی مداوم باشد و کارشناسان و متخصصان از کنار آن بیتفاوت عبور کنند، حجم اطلاعات قابل جستجو نیز رفتهرفته کاهش پیدا میکند و در واقع بر حجم سیاه چاله افزوده خواهد شد، بهطوریکه دادهها در لایههای شخصی اینترنتی گرفتار خواهند شد و دیگر موتورهای جستجو کارکرد پیشین خود را نخواهند داشت.
آیا اطلاعاتی در خصوص تعداد و نوع سیاه چالههای اطلاعاتی وجود دارد؟ همچون سیاهچالههای اختر فیزیکی که اطلاعات دقیقی در رابطه با آنها موجود نیست، شناسایی دقیق مادهی سیاه اطلاعاتی نیز دشوار است، اما به روشی مشابه که توسط اختر فیزیکدانان مورد استفاده قرار میگیرد، میتوان تأثیر سیاه چالهی اطلاعاتی را در دنیای اینترنت لمس کرد؛ برای مثال نگاهی به درآمد حاصل از تبلیغات در جستجوی اینترنتی که میتوان بهوضوح به تأثیر این پدیده پی برد. از زمان تولد گوگل در اواخر دههی ۹۰ میلادی، جستجو بخش بزرگی از درآمد کسبشده در حوزهی تبلیغات دیجیتال را به خود اختصاص داده است، اما در سال ۲۰۱۶ میلادی گزارش منتشرشده توسط IAB حقیقتی جالب توجه را زیر ذرهبین برد؛ این موسسه اعلام کرد که برای اولین بار در تاریخ گوگل، تبلیغات در جستجو که اصلیترین منبع درآمد این غول اینترنتی است دچار افول شده و کاهش درآمد از این حوزه به سراغ گوگل آمده است، حال آنکه در نقطهی مقابل، فیسبوک بهعنوان یک موتور مولد سیاهچالهی اطلاعاتی، شاهد رشد درآمد تبلیغاتی بوده است.
شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی نفوذ گستردهای در فضای وب دارند، بهطوریکه بر اساس آخرین آمارها بیش از ۳۱ درصد از کاربران اینترنت حداقل یک حساب کاربری در یکی از شبکههای اجتماعی موجود دارند. از سویی دیگر، حجم محتوایی که در شبکههای اجتماعی تولید و به اشتراک گذاشته میشود، بسیار شوکه کننده است. برای مثال در فیسبوک، توییتر و اینستاگرام طی یک دقیقه بیش از ۴ میلیون پست ایجاد میشود و در همین بازهی زمانی در مجموع بیش از ۴۰۰ ساعت ویدیو در یوتیوب آپلود میشود. گوگل در طول یک دقیقه پذیرای بیش از ۳ میلیون جستجو است.
شبکههای اجتماعی بهعنوان منابع غنی اطلاعات بهصورت خصوصی اداره میشوند و در واقع مرزبندیهای خاص خود را دارند. هرچند محتوای فیسبوک و زیرمجموعهی آن، اینستاگرام از طریق جستجوی گوگل در دسترس است؛ اما تصمیم مارک زاکربرگ برای عدم نمایش محتوای شبکههای اجتماعی در نتایج جستجوی گوگل میتواند بخش بزرگی از محتوای اینترنت را از دسترس موتورهای جستجوی خارج و در نتیجه به حجم سیاه چالهی اطلاعاتی اضافه کند. این موضوع برای سایر شبکههای اجتماعی نظیر توییتر نیز متصور است. هر یک از شبکههای اجتماعی میتوانند تبدیل به مجموعهی مستقل متشکل از حجم گستردهای از اطلاعات غیرقابل دسترس برای موتورهای جستجو شوند.
اپلیکیشنها نیز بخشی از سبک زندگی مدرن در دنیای دیجیتال هستند که با تولد گوشیهای هوشمند به زندگی کاربران پا گذاشتهاند. مشکل اپلیکیشنها منفک بودن اطلاعات آنها از محتوای قابل جستجوی اینترنت است. اپلیکیشنها پس از رونمایی آیفون توسط اپل در پاسخ به محدودیتهای موجود در گوشیها توسعه یافتند. موتورهای جستجو به کدهای کامپایل شده در اپلیکیشنها دسترسی ندارند، چراکه رباتهای مورد استفاده در موتورهای جستجو تنها به مرورگرها محدود شدهاند و نمیتوانند خارج از دنیای مرورگرهایی که خود یک اپلیکیشن هستند، حرکت کنند.
میتوان نتیجه گرفت که بخش بزرگی از اطلاعاتی که شما در گوشیهای هوشمندتان وارد میکنید، جزو اطلاعات سیاه چالهها است. بر اساس آمارهای ارائهشده، کاربران بیش از ۸۵ درصد از زمان خود طی کار با گوشیهای هوشمند را با اپلیکیشنها صرف میکنند که بهمنزلهی محصور کردن اطلاعات در جزیرههای غیرقابل دسترس برای موتورهای جستجو است.
با وجود پیشرفت خارقالعاده و رشد نیاز مرورگرهای اینترنتی و تعریف مفاهیم جدید که همراه با افزایش سرعت نقل و انتقال اطلاعات است، قوانین حاکم بر دنیای اپلیکیشنها هنوز متعلق به سال ۲۰۰۷ میلادی و تولد گوشیهای هوشمند است.
معماری وبسایتهای یک صفحهای
شاید به نظر برسد که استفاده از فضای وب و انواع وبسایتها بتواند در مقایسه با اپلیکیشنها وضعیت بهتری برای جلوگیری از ایجاد سیاهچالههای اطلاعاتی ایجاد کند، اما رواج نگاه مینیمال به طراحی وبسایت که نتیجهی آن افزایش وبسایتها با طراحی یک صفحهای است، باعث شده این روش نیز به نفع افزایش حجم سیاهچالههای اطلاعاتی عمل کند. صفحات وب اینچنینی نیز عملکرد شبیه به اپلیکیشنها دارند و اطلاعات را در یک حباب اختصاصی نگه میدارند. در وبسایتهای یک صفحهای، اطلاعات درون تگهای HTML در دسترس نیستند و پشت کدهای جاوا اسکریپت قرار میگیرند که توسط موتورهای جستجو غیرقابل شناسایی و ایندکس کردن هستند.
البته گوگل موتور جستجوی خود را بروزرسانی میکند تا از این طریق بتواند اطلاعات موجود در پشت کدهای جاوا اسکریپت را مشاهده کند، اما بهمنظور شناسایی توسط گوگل نیز باید بر اساس معیارهای طراحی گوگل به توسعهی وبسایت پرداخت و این موضوع برای همه امکانپذیر نیست. بهطور حتم استفاده از طراحی یک صفحهای مزایایی برای توسعهدهندگان در بردارد که همانا کاربرپسند بودن این وبسایتها است، حال آنکه استفاده از این طراحی تنها به ضرر گوگل نیست و خود توسعهدهندگان نیز به دلیل SEO ضعیف و دیده نشدن در موتورهای جستجو، بخشی از کاربرانی را که از طریق موتورهای جستجو جذب وبسایت میشوند، از دست میدهند.
نگاهی به آینده
در صورتی که روند افزایش حجم سیاهچالهی اطلاعاتی همچنان ادامه داشته باشد، جستجو که میتوان آن را هستهی اصلی اینترنت و اصلیترین روش برای یافتن اطلاعات خواند، زیر فشار سیاهچالهی اطلاعاتی نابود خواهد شد. البته آینده نشان خواهد داد که گوگل و سیاهچالهی اطلاعاتی چگونه در مقابل هم قرار خواهند گرفت. برای این موضوع دو پیشبینی متصور است.
جستجوی گوگل همچون گذشته باقی میماند و تولیدکنندگان داده برای سیاهچالهی اطلاعاتی تغییر خواهند کرد. اپلیکیشنها قابل جستجو هستند و حتی میتوانند با SEO بهتر منجر به دیده شدن محتوای درونی در جستجوی گوگل شوند. شبکههای اجتماعی همچون همیشه درهای خود را به روی موتورهای جستجو باز گذاشتهاند و معماری صفحات مبتنی بر یک صفحه با رعایت اصول SEO کار موتورهای جستجو را تسهیل میکنند.
سناریوی دوم، مرگ جستجوی گوگل و تولد فناوری جدیدی برای جایگزینی این سرویس است. تکنولوژی جدید باید توانایی جستجوی محتوا از درون سیاه چالهی اطلاعاتی را داشته باشد و همین فناوری باعث خواهد شد تا گوگل به حاشیه رانده شود. جستجوی فیسبوک به اصلیترین گزینهی جستجو در میان شبکههای اجتماعی تبدیل خواهد شد و مفهوم وب که امروز میشناسیم به مردابی تبدیل خواهد شد.
البته این تغییرات به یکباره اتفاق نخواهند افتاد و تغییرات بهمرور تحولات اساسی را شکل خواهند داد. بهوضوح در سالهای آینده شاهد رقابتی شدید بین کمپانیهای بزرگ حوزهی تکنولوژی خواهیم بود که هدف از آن، به دست آوردن عنان بازار تبلیغات دیجیتال به دلیل درآمد سرشاری است که این حوزه برای کمپانیها به همراه دارد.
نظر شما در این خصوص چیست؟
فراگیر شدن فروشگاههای اینترنتی ما را بر آن داشته که یکی از وب سایتهای معتبر فروش کالای دیجیتال را به شما معرفی کنیم.
بهینه پردازش یکی از فروشگاههای آنلاین فعال کشور است که تلاش کرده روند جستجو و سفارش کالا را برای مخاطبان خود تسهیل کند و یک خرید اینترنتی آگاهانه و لذت بخش را برای خریداران رقم زند.
یکی از ویژگیهای کارآمد وبسایت بهینه پردازش «جستجوی پیشرفته» است که جستجوی لپ تاپ، تبلت و موبایل را بر اساس پارامترهای مختلف برای کاربران امکانپذیر میکند. که از نظر تعداد پارامتر در میان وبسایتهای فارسی زبان کم نظیر است.
به عنوان مثال در کمتر سایت فارسی زبانی شما میتوانید لپتاپی را بر اساس مدل چیپست پردازنده مرکزی یا کارت گرافیک جستجو کنید.
در جستجوی پیشرفته کاربر میتواند ویژگیهای مورد نظر خود از قبیل برند دستگاه، نسخه سیستم عامل، میزان حافظه رم، مدل پردازنده، اندازه صفحه نمایش و بازه قیمت و ... انتخاب کند تا لیست محصولاتی که با پارامترهای انتخابی مطابقت دارد را مشاهده کند.
قابلیت مفید دیگری که در وبسایت بهینه پردازش دیده میشود، لیست قیمت لپتاپ، موبایل و تبلت است. قیمت کالاهای وبسایت هر ۱۵ دقیقه یک بار بهروزرسانی میشود و به کمک این لیستهای قیمت، میتوانید از قیمت روز بازار مطلع شوید. برای دیدن لیست قیمت میتوانید برند مورد نظر خود را انتخاب کنید تا لیست کالاهای موجود آن برند را به همراه قیمت روزانه و مشخصات سختافزاری آنها مشاهده کنید. از طریق این لیست میتوانید به نمودار تغییر قیمت هر کالا در چند ماه اخیر دسترسی پیدا کنید. همچنین امکان مقایسه کالاها نیز در این لیست فراهم است.
جهت مشاهده لیستهای قیمت بر روی لینکهای زیر کلیک کنید:
برای آشنایی با نحوه استفاده از «جستجوی پیشرفته» و «لیست قیمت» ویدئوی زیر را تماشا کنید.
بهینه پردازش امکان ارسال کالا به اقصی نقاط کشور را دارد و میکوشد سفارش شما را در سریعترین زمان ممکن به شما تحویل دهد. باید اضافه کنیم که ارسال کالا در شهرهای تهران و اصفهان رایگان است.
بهینه پردازش همواره میکوشد با عرضه کالاهای باکیفیت و ارائه اطلاعات شفاف، شما را یاری کند تا لذت یک خرید آگاهانه را تجربه کنید.
اولین بار در سال ۱۹۷۱، شرکت دوج نام نسخهای از پلیموث داستر را دیمون (به معنی شیطان یا روح خبیث) گذاشت. یک لوگوی نسبتا مضحک و کارتونی هم برای آن طراحی شد که موفقیت چندانی برای این مدل کسب نکرد. وقتی خط تولید پلیموث داستر به چلنجر اختصاص داده شد و موفقیتهای خوبی در بازار کسب کرد، نسخههای قدرتمندتر آن با نام دارت اسپرت و هلکت هم ارائه شد.
قرار است دوج، گرانترین خودروی خط تولید خود را از مدل چلنجر و با پسوند دیمون در موتورشوی نیویورک امسال رونمایی کند. هنوز تصویر واضحی از دیمون منتشر نشده است؛ اما پیشرانه آن، همان موتور سوپرشارژ ۶.۲ لیتری به قدرت ۷۰۷ اسب بخار به نظر میرسد.
برای این مدل، برنامه تبلیغاتی فشردهای پیشبینی شده است که شامل ساخت یک سری فیلم فانتزی ۱۲ قسمتی خواهد بود. شما میتوانید اولین قسمت از این مجموعه را در زومیت تماشا کنید، درحالی که قسمتهای بعدی با فاصله زمانی ۷ روزه از سایت رسمی دوج قابل مشاهده خواهد بود.
دانلود با کیفیت 360p 720p 1080p
شرکت اروپایی Opera Software به تازگی یک مرورگر مفهومی را برای ویندوز و مک معرفی کرده است. این مرورگر جدید از همان موتور مرورگر معروف Opera استفاده میکند اما تغییراتی جدی داشته است تا روشهایی جدید برای ارتباط با وب را در اختیار کاربر قرار دهد.
مرورگر اوپرا نئون (Opera Neon) در صفحه اصلی خود تبها را بهصورت دایرههای کوچک نشان میدهد که قابلیت جابهجایی دارند. سایدبار سمت چپ این مرورگر شامل پخش کننده ویدیو، دانلود منیجر و گالری تصاویر است. سایدبار سمت راست، دیگر صفحات فعال را نشان میدهد که میتوان آنها را به وسط صفحه کشید. مرورگر نئون قابلیت این را دارد که تبهای محبوبتر وتبهایی که کاربر بیشتر آنها را بازدید میکند را در بالای لیست قرار دهد و تبهایی که بازدید کمتری توسط کاربر داشتهاند به صورت اتوماتیک به پایین صفحه حرکت میکنند.
قابلیت پخش ویدیو بر روی صفحه بهصورت pop-out نیز در این مرورگر گنجانده شده است. کاربر میتواند در هنگام تماشای ویدیو در یک صفحه، صفحه دیگر را در داخل مرورگر باز کند. قابلیت چند صفحهای شدن یا split-screen نیز امکان تقسیم کردن صفحه را ایجاد میکند.
اوپرا که در سال ۱۹۹۵ معرفی شد، یکی از قدیمیترین مرورگرهای وب است و کمپانی نروژی موسس آن، در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای متفاوت بودن و معرفی قابلیتهای جدید داشته است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۶ قابلیتهای زیادی مانند ادبلاکر داخلی و مبدل واحد پول به این مرورگر اضافه شده است.
گفته شده که مرورگر نئون برای جایگزینی مرورگر اوپرا عرضه نخواهد شد. به بیان دیگر، احتمالا نئون برای این منظور طراحی شده که نشان دهد یک مرورگر در سال ۲۰۱۷ باید چه نوع طراحی داشته باشد. به هر حال کمپانی توسعه دهنده اعلام کرده است که برخی از قابلیتهای نئون تا پایان سال جاری در اپلیکیشن دسکتاپ اوپرا عرضه خواهند شد.
مدیر اوپرا، کریستین کولوندرا در این باره میگوید: "مرورگرهای حال حاضر، متعلق به زمانهای خیلی قدیم و زمانی هستند که صفحات وب پر از صفحات و اسناد بود. پروژه اوپرا نئون، دید ما نسبت به آینده وب را به کاربران نشان میدهد."
رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا به تازگی تصاویر خارقالعادهای از کمانهای مغناطیسی خورشید ثبت کرده که بر روی دو منطقه فعال خورشیدی به شکل مارپیچی حرکت میکردند.
به نقل از زینیوز، ناسا میگوید این کمانهای مغناطیسی پلاسما که روی دو نقطه فعال خورشیدی حرکت میکردند، در روزهای 11 تا 12 ژانویه (21-22 دی) شکل مارپیچی خود را برای 18 ساعت حفظ کردند.
این تصاویر در طول موج نور فرابنفش شدید ثبت شدهاند که برای چشم انسان قابل مشاهده نیستند، به همین منظور برای نمایش به رنگ طلایی درآمدهاند.
پلاسمای دارای بار توسط خطوط میدان مغناطیسی مناطق فعال خورشید کنترل میشوند. این خطوط میدانی در زمان رصد با نور فرابنفش شدید بطور واضحی قابل مشاهده میشوند.
اگرچه در تصاویر ویدیویی این کمانها نسبتا ثابت به نظر میرسند، اما در واقع آنها بطور پویایی در حال پیچ و تاب هستند.

یک شرکت نوآوری و مهندسی آمریکایی در نیویورک تا 45 سال آینده به دنبال ساخت یک آسمانخراش بسیار بلند برای تصفیه هوا است.
به نقل از ساینسالرت، این شرکت بنام آرکونیک((Arconic قصد دارد تا یک آسمان خراش به طول 4.8 کیلومتر(3 مایل) را از مواد در حال توسعه یا موادی مانند سطوحی که دود و مه(smog) را میبلعند یا بالکنهای جمع شونده که در حال حاضر در بازار وجود دارند بسازند.
شری مک کلیری، یکی از دانشمندان آرکونیک میگوید، یکی از پروژههای هیجانانگیز و فوری که در این آسمانخراش به کار خواهد رفت، (EcoClean)اکو کلین بوده که یک پوشش ویژه برای ساختمانهاست که به واسطه آن ساختمان به صورت خودکار تمیز شده و هوای اطراف خود را نیز تصفیه میکند.
این فناوری در سال 2011 روانه بازار شد و مزایای بسیاری نسبت به پنجرههای سنتی داشت.
این پوشش کاربردی علاوه بر زیبایی شناسی، دارای مزایایی مانند استحکام زیاد و عمر طولانی بوده و با کاهش آلایندههای اطراف به محیط زیست اطراف کمک خواهد کرد.
اکو کلین از نور و بخار آب کمک گرفته تا با مواد شیمیایی موجود در پوشش ساختمان مخلوط شده و اتم شناخته شدهای به نام رادیکالهای آزاد را تولید کند.
رادیکال آزاد به اتم، مولکول یا یونی گفته میشود که الکترون جفت نشده دارد. به عبارت دیگر پوسته الکترونی آن ناقص باشد.
این رادیکالهای آزاد آلایندهها را از هوا گرفته و آنها را تجزیه میکنند تا هوای اطراف ساختمان را از آلایندهها و گرد و غبار پاک کنند.
نتیجه نهایی یک ساختمان پاک کننده است که توسط هوای پاک احاطه شده است.
یکی دیگر از نوآوریهایی که در این ساختمان به کار خواهد رفت پنجرههای بلومفریم((Bloomframe است. این پنجرههای موتوردار در کمتر از یک دقیقه به یک بالکن تمام شیشهای تبدیل میشوند.
آرکونیک این فناوری را در نمایشگاههای تجاری سراسر جهان رونمایی کرده و در آینده نزدیک آن را روانه بازار خواهد کرد.
آرکونیک به جای صرف دو برابر پول برای ساخت پنجره و فضای جداگانه، میخواهد بر روی موادی سرمایهگذاری کند که انعطافپذیر بوده و فضای کمتری را اشغال میکنند.
این آسمانخراش که از مواد چاپ سهبعدی ساخته میشود تا سه مایل در آسمان بالا خواهد رفت.
این روکش ها بطور ثابت توسط چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت چسبانیده می شوند. همچنین در مواردی که برای دندانهای مصنوعی فرد گیرکافی در دهان نداشته باشد، می توان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به عنوان محل گیر مناسبی جهت ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده کرد.
یک پژوهش جدید نشان میدهد که با بالا رفتن سن، سلولهای مغز تغییراتی را از خود نشان میدهند که با بررسی و مطالعه این تغییرات خاص میتوان سن فرد را تشخیص داد.
به نقل از لایو ساینس، محققان در این پژوهش نمونه بافت مغز 480 نفر را پس از مرگ که بین سنین 16 و 106 بودند مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند. هیچ کدام از این افراد قبل از مرگ بیماری مغزی را تجربه نکرده بودند.
محققان سپس بررسی کردند که آیا میتوان تفاوت بین مغزهای جوان و پیر را با بررسی سطح بیان ژنهای خاص آنها متوجه شد یا خیر.
آنها دریافتند که با افزایش سن، انواع خاصی از سلولهای مغز به نام سلولهای گلیال یک تغییر در الگوهای بیان ژنهای خود را در مناطق خاصی از مغز نشان میدهند.
در مقابل، چنین تغییری در سلولهای عصبی مغز که "سلولهای سیگنالینگ" مغز هستند دیده نمیشود. سلولهای گلیال پشتیبان نورونها هستند.
محققان در این پژوهش دریافتند که سطح بیان ژن سلولهای گلیال به شدت با سن فرد در ارتباط است.
در این پژوهش برخی از بزرگترین تغییرات در بیان ژنهای سلول گلیال در هیپوکامپ مشاهده شد.
محققان میگویند از آنجا که این دو منطقه از مغز در مراحل اولیه بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون در افراد نیز در ارتباط هستند، این پژوهش میتواند نشان دهد که آیا سلولهای گلیال در ابتلای افراد به این بیماریهای مرتبط با افزایش سن دخیل هستند یا خیر.
این پژوهش در Live Science منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.