اوایل سال جاری میلادی، وب‌سایت MSPU در گزارشی از احتمال حذف کاشی‌های زنده از سیستم‌عامل آتیمایکروسافت، موسوم به ویندوز 10  لایت خبر داده بود. بعدها با پیدا‌شدن برخی شواهد درون فایل‌های سیستمیویندوز، این گمانه‌ها تقویت پیدا کرد تا اینکه امروز به‌طور رسمی حذف این بخش از منوی استارت توسط جدیدترین بیلد پیش‌نمایش ویندوز ۱۰ تأیید شد. 

به‌لطف مشکلی که در برنامه‌ اینسایدر به‌وجود آمده بود، امروز مایکروسافت بیلد پیش‌نمایش جدیدی با شماره ۱۸۹۴۷ به‌صورت تصادفی منتشر کرده که تغییرات منوی استارت به‌وضوح در آن نمایان است؛ بنابراین تغییراتی که هم‌اکنون می‌بینیم، قرار نبوده به‌ این زودی‌ها رونمایی شود و کاربران درجریان آن قرار بگیرند. اگرچه این طراحی کامل و نهایی به‌نظر نمی‌رسد؛ اما می‌توان با قطعیت گفت اکنون زمان خداحافظی‌ کاشی‌های زنده رنگارنگ فرارسیده است که از زمان ویندوز ۸ بخشی از هویت ویندوز و منوی استارت را تشکیل می‌دادند. 

به‌عقیده‌ی بسیاری از کاربران عادی سیستم‌عامل ویندوز، کاشی‌های زنده یکی از بدترین تغییراتی بوده که مایکروسافت درجهت بهبود تجربه‌ی کاربری ویندوز اعمال کرده است.

هنوز مشخص نیست که تغییرات بالا فقط برای سیستم‌عامل آتی ردموندی‌ها صدق می‌کند یا اینکه مایکروسافت آن را در دسکتاپ فعلی ویندوز ۱۰ نیز اعمال خواهد کرد.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر شما هم یکی از دارندگان گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم‌عامل اندروید با نسخه‌ی ۷.۰ تا ۹.۰ (نوقا، اوریو و پای) هستید، پیشنهاد می‌کنیم هرچه سریع‌تر نسبت به نصب جدیدترین به‌روزرسانی منتشرشده برای گوشی خود اقدام کنید زیرا امکان هک شدن دستگاه شما با استفاده از ویدیوهای آلوده به بدافزار وجود دارد.

این آسیبب‌پذیری اندروید به هکرها اجازه می‌دهد تا کدهای دلخواه خود را از راه‌دور به فایل‌های مخصوصی از جمله ویدئو‌های مخرب تزریق کنند. هنگامی‌ که شخص قربانی فایل آلوده به کد را باز کند، دسترسی هکرها به دستگاه وی میسر خواهد شد.

توسعه‌دهنده‌ای به‌نام مارسین کوزلوفسکی یک طرح مفهومی از این نوع حمله را در وب‌سایت گیت‌هاب آپلود کرده است. کوزلوفسکی در بخش مستندات کد آپلودشده‌ی خود نوشته:

شما می‌توانید دستگاه هر کاربری را با مشاهده‌ی یک ویدئو‌ی آلوده به بدافزار از آن خود کنید.

کوزلوفسکی در گفت‌وگو با وب‌سایت TNW گفت:

باز کردن یک فایل ویدیوی آلوده‌‌ که کُدِک آن ویرایش نشده، یک حمله‌ی احتمالی است. امکان ارسال این نوع فایل‌ها از راه‌های مختلف مثل ایمیل نیز وجود دارد. در اپلیکیشن جیمیل، ویدیوهای موجود در ایمیل‌ها با استفاده از پخش‌کننده‌ی ویدیوی پیش‌فرض اندروید اجرا می‌شوند مگر آنکه کاربر خود اپلیکیشن دیگری را برای پخش ویدئو انتخاب کند.

خوشبختانه هشدارهایی در این رابطه وجود دارد که اجرای کدهای مخرب را سخت‌ می‌کند ولی نمی‌توان گفت اجرای این کدها غیرممکن است.

این نوع حمله فقط در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که قربانی، ویدیوی آلوده را در حالتی که کدک‌های آن ویرایش نشده، اجرا کند. در حقیقت ارسال ویدیوی یادشده در سرویس‌هایی مثل یوتیوب، واتساپ یا پیام‌رسان فیسبوک که پیش از پخش ویدئو، کدک آن را ویرایش می‌کنند، باعث می‌شود حمله‌ی هکرها موفق نباشد.

کوزلوفسکی فرضیه‌ی مطرح‌شده در بالا را می‌پذیرد. وی در این مورد به وب‌سایت TNW گفت:

اگر کدک‌های ویدیوی آلوده به بدافزار پیش از اجرا شدن تغییر کند، در این شرایط حمله‌ی هکر متوقف خواهد شد و این دقیقا فرآیندی است که در اکثر اپلیکیشن‌های پیام‌رسان در رابطه با ویدیوها انجام می‌شود.

یکی از محققان شرکت امنیتی ESET به‌نام لوکاس استافانکو در گفت‌وگو با TNW به این مورد اشاره کرده که آپلود مجدد ویدئو باید کدهای مخرب تزریق‌شده به ویدیوهای آلوده را از بین ببرد. 

گوگل بسته‌ی امنیتی رفع این آسیب‌پذیری را منتشر کرده است

این آسیب‌پذیری یک مشکل بسیار گسترده محسوب می‌شود، اما خبر خوب این است که گوگل سریعا یک به‌روزرسانی امنیتی برای رفع مشکل مذکور منتشر کرده است.

آسیب‌پذیری یادشده یکی از سه مورد مربوط به فریم‌ورک‌های چندرسانه‌ای بوده است که گوگل در به‌روزرسانی ماه ژوئیه خود به رفع آن اشاره کرده بود. در توضیحات مربوط به به‌روزرسانی ژوئیه گوگل در مورد این آسیب‌پذیری نوشته شده است:

یکی از جدی‌ترین آسیب‌پذیری‌ها در این بخش می‌تواند زمینه‌ی لازم را برای دسترسی راه‌ دور هکرها با استفاده از یک فایل آلوده به کد مخرب فراهم کند.

تخمین دقیق تعداد دستگاه‌های اندرویدی که در معرض این آسیب‌پذیری قرار دارند، کار سختی است اما گوگل در ماه مه ۲۰۱۹ اعلام کرده حدود دوونیم میلیارد دستگاه فعال اندرویدی در دنیا وجود دارد که نزدیک ۵۸ درصد آن‌ها (حدود یک‌ونیم میلیارد) نسخه‌هایی از اندروید را اجرا می‌کنند که آسیب‌پذیری مذکور در آن‌ها وجود دارد.

البته هنوز مشخص نیست که چند درصد از این دستگاه‌ها به‌روزرسانی جدید امنیتی منتشرشده توسط گوگل را نصب کرده‌اند. گوگل نیز در این زمینه آمار دقیقی اعلام نکرده است اما یکی از سخنگویان این شرکت در گفت‌وگو با TNW اعلام کرده که تیم امنیتی گوگل هیچ سندی مبنی بر استفاده‌ی گسترده از این آسیب‌پذیری در دسترس ندارد.

آسیب پذیری اندروید

اوایل ماه ژوئیه، شرکت سیمانتک نیز یک آسیب‌پذیری جدید کشف کرده بود که امکان تزریق کدهای مخرب در فایل‌هایی مثب ویدیوها و تصاویر را در اپلیکیشن‌های واتساپ و تلگرام فراهم می‌کرد. البته آسیب‌پذیری کشف‌شده توسط سیمانتک امکان دسترسی راه‌ دور را به هکر نمی‌داد.

اگر شما هم از یکی از نسخه‌های ۷.۰ تا ۹.۰ اندروید استفاده می‌‌کنید، بهتر است هرچه سریع‌تر سیستم‌عامل دستگاه خود به‌روزرسانی کنید.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

درست نیست که همه‌ی شرکت‌های اپل، مایکروسافت،برودکام، گوگل، فیسبوک، اچ‌پی، کوالکام، اینتل و مارول را در یک جناح ببینیم اما آن‌ها حداقل در یک نکته اشتراک‌نظر دارند و آن، استفاده از مزیت‌های ایجاد یک محدوده‌ی جدید در طیف فرکانس‌های رادیویی مورد استفاده در وای‌فای، در تراشه‌ها و دستگاه‌های خود، بدون نیاز به مجوزهای غیر‌ضروری یا محدودیت‌های قانونی است. آن‌ها به‌دلیل نیاز به این فناوری، برای تولید عینک‌های واقعیت مجازی و افزایش ظرفیت انتقال داده و واقعیت افزوده، از کمیسیون ارتباطات فدرال در ایالات متحده (FCC) می‌خواهند تا این تغییر در طیف فرکانس‌ها را انجام دهد.

اول از همه لازم است چند نکته را یاد‌آوری کنیم. به‌صورت سنتی دستگاه‌های وای‌فای روی طیف بدون مجوز ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند؛ به‌ این معنی که FCC، استفاده از این محدوده‌ی طیف را برای تمامی دستگاه‌ها آزاد و فارغ از کسب مجوز می‌داند. اما سال گذشته این کمیسیون به اتفاق آراء باند ۶ گیگاهرتز را نیز برای استفاده‌ی بدون مجوز، آزاد اعلام کرد که محدوده‌ای بزرگ به اندازه‌ی ۱۲۰۰ مگاهرتز را برای تمامی انواع دستگاه‌ها جهت تبادل ارتباطات بدون نیاز به شبکه‌ی سلولی فراهم می‌کند. اما رای این کمیسیون باعث عصبانی شدن صنعت ارتباطات به این دلیل شد که آن‌ها هنوز تعدادی آنتن دارند که از موج مایکروویو در محدوده‌ی ۶ گیگاهرتزی برای ارتباطاتbackhaul استفاده می‌کنند و نگران تداخل در این محدوده‌ی فرکانسی هستند.

در عوض حامل‌ها ترجیح می‌دهند FCC، این محدوده‌ی فرکانسی را به مزایده بگذارد تا با بهره بردن از این فرصت، بر گستره‌ی شبکه‌ی خود اضافه کنند. این خواسته براساس استدلال آن‌ها در جهت رهبری ایالات متحده بر شبکه‌ی5G است.

بدیهی است استفاده‌از تنها بخشی از طیف ۶ گیگاهرتز، برای تولید‌کنندگان تراشه‌های وای‌فای و سازندگان سخت‌افزارکافی نیست. بنابراین آن‌ها با راه‌حل‌های بالقوه، سخت در تلاش هستند تا به نگرانی‌های مربوط به تداخل فرکانس خاتمه دهند. یکی از این راه‌حل‌ها، تناسب فرکانسی خودکار (AFC) است که از نظر تئوری قادر است تداخل‌های مضر را تشخیص دهد و جلوی آن‌ها را بگیرد. اما نیاز است که اطلاعات دستگاه‌های وای‌فای در داخل یک پایگاه داده ثبت شود که البته تولید‌کنندگان این مراحل را مستلزم مقداری تلاش می‌دانند.

بر‌اساس نامه‌ای که به‌دست سایت خبری WiFi Now رسیده، در‌حال حاضر این ۹ غول فناوری از FCC درخواست کرده‌اند تا دسته‌ی جدیدی از فرکانس‌های بسیار کم‌قدرت (VLP) برای دستگاه‌های کوچک و ضعیف، جهت انتقال داده زیر یک آستانه‌ی قدرت خاص (14 dBm EIRP) به‌منظور عبور، بدون داشتن نگرانی و تداخل از طیف ۶ گیگاهرتزی فراهم کند.

wifi

این نامه اشاره دارد که در مورد ارتباطات کوتاه، اتصال نقطه‌به‌نقطه بین دو دستگاه، برای مثال به‌جای کل یک خانه، تنها در یک اتاق، در فاصله‌ی ۳ متری سرعت تبادل داده ۲ گیگابایت بر ثانیه خواهد‌ بود.

اینجا است که قضیه معنی پیدا می‌کند. درست مانند صنعت حامل‌های شبکه‌های تلفن همراه، این ۹ غول فناوری استدلال می‌کنند که دلایل آن‌ها برای ترویح فناوری 5G اهمیت ویژه‌ای دارد. آن‌ها می‌گویند دستگاه‌هایی مانند عینک‌های واقعیت‌ افزوده، هدست‌های واقعیت‌ مجازی و وسایل سرگرمی به انتقال داده با سرعتی بالا توسط وای‌فای جهت استفاده از مزیت سرعت بالای شبکه‌ی 5G (احتمالا برای استفاده به‌عنوان کانون انتقال داده برای اتصال تلفن همراه) نیاز دارند.

عنوان نامه‌ی این گروه به FCC به شرح زیر است:

FCC با حفاظت از عملیات لازم از طریق فعال کردن فرکانس‌های بسیار کم‌قدرت (VLP) در محدوده‌ی ۶ گیگاهرتزی، می‌تواند خدمات مبتنی بر شبکه‌ی 5G را سرعت بخشد.

نکته‌ی جالب این است که اپل و فیسبوک هنوز هدست‌های واقعیت‌ مجازی خود را عرضه یا حتی معرفی نکرده‌اند و ما هنوز منتظر هستیم که عینک‌های هوشمند، جلوه‌ای واقعی پیدا کنند. پس خیلی زود است که این نامه را حرکتی صریح، در راستای قدم‌گذاشتن به سمت فناوری 5G بدانیم. و دیگر نکته‌ی قابل‌توجه این است که هر کدام از این دستگاه‌ها به‌جای استفاده از اتصال وای‌فای، ممکن است مودم 5G خود را برای اتصال به‌صورت مستقیم به شبکه‌های 5G داشته باشد.

wifi

با توجه به اینکه دستگاه‌های مبتنی بر شبکه‌های سیم‌کارتی، مصرف باتری بیشتری دارند و حامل‌ها، پرداختی‌های مربوط به قراردادهای پیش‌فروش خود را دوست دارند، استفاده از تراشه‌ی وای‌فای در این دستگاه‌ها منطقی‌تر به‌نظر می‌رسد. در صورت استفاده از مودم 5G در هر دستگاهی از جمله تبلت یا ساعت هوشمند، حامل‌ها هیچ‌گاه از افزایش ۱۰ دلاری هزینه‌ی سرویس‌های خود کوتاه نخواهند آمد. به همین دلیل کانون‌های حمل و اتصال داده بهترین گزینه هستند و در صورت تلفیق شبکه‌ی 5G و وای‌فای ۶ (وای‌فای با محدوده‌ی کوتاه و سرعت انتقال داده‌ی بیشتر)، واقعیت مجازی و هدست‌های واقعیت‌ افزوده از تأخیر بسیار کمتری برخوردار خواهند بود.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بنتلی نسخه‌ی ویژه‌ی فرست ادیشن از نسل جدید سدان لوکس فلایینگ اسپر (Flying Spur) را معرفی کرد که در اواخر سال ۲۰۱۹ وارد بازار خواهد شد. اولین دستگاه تولیدی از بنتلی فلایینگ اسپر فرست ادیشن قرار است در یک حراجی به فروش برسد و صرف خیریه‌ی بنیاد التون جان خواهد شد. 

Bentley Flying Spur Special Edition

نسخه‌ی فرست ادیشن بنتلی فلایینگ اسپر که تنها به مدت ۱۲ ماه روی خط تولید قرار خواهد داشت، دارای مشخصه‌های ویژه و منحصر به فردی است که آن را تبدیل به خودرویی مناسب برای کلکسیونرها می‌کند. در بخش خارجی روی ستون C طرح پرچم پادشاهی بریتانیا نصب شده  که در وسط آن عدد ۱ انگلیسی قرار دارد، این پرچم روی کنسول مرکزی نیز نصب شده است. نشان First Edition درون کابین روی پشت سری‌ها دوخته شده است. 

Bentley Flying Spur Special Edition

یکی از زیباترین بخش‌های خودرو رینگ‌های ۲۲ اینچی است که توسط واحد مولینر و خودروهای سفارشی بنتلی ساخته شده‌اند. درون کابین، بنتلی نمایشگر کنسول مرکزی را روی یک صفحه‌ی چرخان قرار داده‌ است که یک سمت آن نمایشگر دیجیتالی و در سمت پشت آن نشان دهنده‌های آنالوگ با ظاهر کلاسیک قرار دارند. 

از امکانات استاندارد بنتلی فلایینگ اسپر فرست ادیشن می‌توان به سیستم دید در شب، رادار کمکی بین خطوط، HUD و کروز کنترل هوشمند اشاره کرد. از نظر امکانات، این مدل با نسخه تورینگ بنتلی فلایینگ اسپر مشابه است. درون کابین فرست ادیشن امکان تغییرات در نورپردازی داخلی وجود دارد. مشتریان می‌توانند سقف پانوراما و تزئین چوب دو رنگ داخل کابین را هم سفارش دهند. 

Bentley Flying Spur Special Edition

 

بنتلی فلایینگ اسپر فرست ادیشن از پیشرانه‌ی W12 تویین توربو با حجم ۶ لیتر با ۶۲۶ اسب بخار قدرت و ۸۲۰ نیوتون‌متر گشتاور استفاده می‌کند. در این خودرو از یک جعبه دنده‌ی ۸ سرعته‌ی خودکار ساخت ZF استفاده شده است که نیروی پیشرانه را به هر چهار چرخ انتقال می‌دهد. این مدل نه تنها به سیستم چهار چرخ محرک مجهز است بلکه از سیستم چهار چرخ فرمان پذیر نیز بهره می‌برد. با این مشخصات، بنتلی فلایینگ اسپر می‌تواند به سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت ۳.۷ ثانیه و حداکثر سرعت ۳۳۳ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

 
 


تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در بازار داغ معرفی گوشی‌های هوشمند جدید، امروز نوکیا دو مدل گوشی نسبتاً ساده و با قابلیت‌های محدود روانه‌ی بازار کرد.

 

این روزها سرعت معرفی گوشی‌های هوشمند و تعداد آن‌ها زیاد شده است اما گه‌گاه گوشی‌های موبایل قدری ساده‌تر هم معرفی می‌شوند که تنها برخی امکانات گوشی‌های هوشمند را دارند. امروز دو مدل گوشی جدید شرکت نوکیا با نام Nokia 220 4G و Nokia 105 توسط HMD معرفی شده‌اند که گوشی‌های ساده و ارزان‌قیمتی هستند و در دسته‌ی گوشی‌های نسبتاً ساده قرار می‌گیرند.

Nokia 220 4G

Nokia 22 4G

این گوشی مشابه‌ نسخه‌ی قدیمی‌تر خود یعنی Nokia 220 است که در سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه شد. در نسخه‌ی جدید مرورگر وب برای شبکه‌های اجتماعی و دسترسی به اخبار تعبیه شده‌ است. همچنین برخی از بازی‌های کلاسیک گوشی‌های موبایل در نوکی  220 جدید با کیفیت ۱۶ میلیون رنگ بازسازی شده است. بازی محبوب مار (snake) به‌صورت پیش فرض روی این گوشی نصب است اما بازی‌های نینجا آپ (Ninja UP) و بلوک چین (Tetris) را می‌توانید پس از نصب و مدتی استفاده‌ی رایگان، خریداری کنید.

بدنه‌ی این گوشی از جنس پلی‌کربنات است و دو اسلات برای سیم‌کارت دارد (یک سیم‌کارت مینی + یک سیم‌کارت نانو). در پشت دستگاه یک دوربین و یک فلاش LED قرار دارد و همچنین امکان دسترسی به رادیو اف‌ام در این گوشی فراهم است. ظرفیت باتری ۱۲۰۰ میلی‌آمپر است و از طریق پورت میکرو USB شارژ می‌شود.

HMD ادعا کرده‌ است که زمان آماده‌باش برای این گوشی ۲۷ روز و مدت زمان مکالمه با یک بار شارژ کامل ۶ ساعت است. قیمت این گوشی ۴۳ دلار است و در رنگ‌های مشکی و سبز روشن به بازار عرضه شده‌ است.

Nokia 105

Nokia 105

با دیدن این گوشی احتمالاً تصور خواهید کرد که دقیقاً مانندنسخه‌ی Nokia 105 سال ۲۰۱۷ است به طوری‌که حتی طراحی آن هم دست‌نخورده باقی‌ مانده است و اثری از دوربین در آن وجود ندارد. اما اینطور نیست؛ نسخه‌ی جدید این گوشی به‌صرفه‌تر است. می‌توانید در آن ۲۰۰۰ اطلاعات تماس و ۵۰۰ پیامک ذخیره کنید. همچنین یک چراغ LED دارد که با دوبار کلیک کردن با کلید بالا روشن می‌شود.

این دستگاه قابلیت استفاده هم‌زمان از دو سیم‌کارت را دارد، باتری آن قابل جداشدن و ۸۰۰ میلی‌آمپری است، یک پورت میکرو USB و یک جک ۳٫۵ میلی‌متری صوتی دارد. Nokia 105 سال ۲۰۱۹ امکان استفاده از رادیو FM را از طریق هدفون برای شما فراهم می‌کند. قیمت این گوشی ۱۴ دلار است و در رنگ‌های آبی، مشکی و صورتی به فروش می‌رسد.

بازار هدف برای گوشی‌های نوکیا 105 و Nokia 220 4G کشورهای اروپایی است. Nokia 220 4G تنها با شبکه‌ی 4G که در اروپا رایج است، سازگاری دارد.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تیونر Chelsea Truck به‌تازگی یک لندرور دیفندر ۲۰۱۷ را معرفی کرده که به پیکاپ 6x6 تبدیل شده است.

 

اینطور به‌نظر می‌رسد که پس از معرفی مرسدس بنز G63 6x6، تب داغ خودروهای 6x6 بازار شاسی‌بلند‌ها را فرا گرفت. اکنون جدید‌ترین خودروی ۶ چرخ، یک دستگاه لندرور دیفندر ۲۰۱۷ است که در حالت عادی هم برای حرکت در مسیرهای خاکی و آفرود طراحی‌ شده است.

لندرور دیفندر 6x6

این خودرو که به‌عنوان پیکاپ 6x6 توسط شرکت Chelsea Truck Company تولید‌شده است، اکنون برای فروش گذاشته‌ شده و قیمت ۲۷۹,۹۹۹ پوند برای آن درنظر گرفته‌ شده است. این قیمت معادل ۳۴۸,۲۳۰ دلار است که برای یک پیکاپ تقویت‌شده، رقم قابل توجهی محسوب می‌شود.

لندرور دیفندر 6x6

البته باید گفت که با این قیمت، تنها یک لندرور دیسکاوری با اکسل اضافه در قسمت عقب نصیب خریدار نمی‌شود. تمامی قسمت‌های این خودرو به‌صورت حرفه‌ای تقویت‌ شده است و محور اضافه‌ی نصب‌شده، به‌خوبی وظیفه‌ی چسباندن چرخ‌ها به‌زمین را برعهده دارد. پیشرانه‌ی ۶.۲ لیتری LS جنرال موتورز تولید با قدرت ۴۳۰ اسب‌بخار، ۶ چرخ را به‌حرکت در می‌آورد.

لندرور دیفندر 6x6

انتقال قدرت به‌وسیله‌ی جعبه‌دنده‌ی ۶ سرعته‌ی خودکار انجام می‌گیرد. در قسمت زیرین خودرو، یک صفحه ویژه برای حفاظت از سیستم تعلیق و اکسل‌ها درنظر گرفته‌ شده و انحنای بیشتر گلگیرها، اجازه‌ی نصب لاستیک‌های پهن‌تر آفرود را می‌دهد. صدای پیشرانه‌ی ۸ سیلندر خودرو، از طریق سیستم اگزوز تقویت‌شده به گوش راننده و سرنشینان، در حالی‌که در صندلی‌های تماما چرمی نشسته‌اند خواهد رسید.

لندرور دیفندر 6x6

چرم در قسمت‌هایی از جمله داشبورد، پشت سری، دستگیره‌ها و البته‌ صندلی‌ها استفاده‌ شده است. صندلی‌های قسمت جلو از گرم‌کن هم بهره می‌برند. پله‌ی لوله‌ای نصب‌شده به‌جای رکاب، به سرنشینان اجازه‌ی واردشدن به کابین را می‌دهد و برای کاهش خطر مصدومیت در هنگام سانحه، یک رول‌کیج در قسمت بار لندرور نصب‌ شده است.

لندرور دیفندر 6x6

از دیگر تجهیزات جدید به‌کاررفته در لندرور دیفندر 6x6 می‌توان به‌ چراغ‌های LED الماسی در جلو و پدال‌های آلومینیومی در داخل خودرو اشاره کرد.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

خودروهای تاکتیکی یکی از ابزارها و ادوات بسیار مهم در عرصه های نبرد و میدان های پیکار با دشمنان هستند. این خودروها به جهت لزوم بهره گیری در زمینه های ذکرشده باید از ویژگی های شاخصی برخوردار باشند. 

ایران در دوران رژیم ساقط شده پهلوی این خودرو‌ها را که عمدتا از شرکت آمریکایی جیپ تهیه می‌کرد. با وقوع انقلاب اسلامی و قطع ارتباط با آمریکا، این شرکت دیگر تولیدات خود را به ایران ارسال نکرد و ایران هم به خرید خودرو‌های ژاپنی تویوتا اقدام کرد. البته در آن موقع شرکت پارس خودرو که تولید این نوع خودرو‌ها را برعهده داشت، ابتدا به سراغ تولید و خرید قطعات نمونه هندی جیپ که شرکت ماهیندرا مانند شرکت پارس خودرو آن را تولید می‌کرد، رفت. این جیپ با نام اصلی ویلیز در ایران تحت عنوان جیپ شهباز و در هندوستان با نام جیپ ماهیندرا تولید می‌شد. تولید این خودرو در پارس خودرو با سال‌های ابتدایی دفاع مقدس در ایران همزمان شده بود. اما پس از تولید این خودرو به گفته محمدرضا یزدانی خرم مدیرعامل وقت پارس خودرو نیرو‌های مسلح اعم از ارتش و سپاه پاسداران پس از تولید این نوع خودرو به علت عدم کارایی مناسب از آن‌ها استفاده نکردند و این خودرو‌ها در انبار پارس خودرو خاک خورد.
 
خودرو/*/*/

نیرو‌های مسلح، اما این بار به جای استفاده از جیپ‌های ماهیندرا سراغ تولیدات شرکت ژاپنی تویوتا رفته و اقدام به خرید انواع لندکروزر اعم از سواری و وانت کردند، چراکه این خودرو‌ها هم توان و دوام بالاتر و هم هزینه نگهداری کمتری نسبت به سایر خودرو‌ها داشتند و تا پایان دفاع مقدس این خودرو‌های ژاپنی بودند که وظیفه ترابری رزمندگان ایرانی را برعهده داشتند. البته جیپ‌های نظامی روسی به علت مشخصات فنی با نام یو آز (اواز) نیز در گردان ترابری ارتش حضور داشتند و بیشتر در مناطق سردسیر مانند مناطق مرزی آذربایجان غربی و کردستان کاربرد داشت.
 
اما پس از پایان دوران دفاع مقدس ایده ساخت تجهیزات بومی همچون سایر زمینه‌ها در زمینه خودرو‌های نظامی تاکتیکی نیز در دستور کار قرارگرفت. البته این ایده تا دو دهه بعد یعنی در اواخر دهه ۸۰ رنگ و بوی اجرایی شدن به خود گرفت. حدود سال ۸۷ بود که خودرویی تاکتیکی که به خودروی جیپ شباهت زیادی داشت با نام «سفیر» رونمایی شد.
 
خودرو/*/*/

خودروی سفیر

«سفیر» خودروی نظامی تاکتیکی بومی کشورمان است که در صنایع خودرویی فتح ساخته شده و در سال ۸۷ از آن رونمایی شد. این خودرو از نظر ویژگی‌های فنی شباهت زیادی به خودرو‌های جیپ داشته و از نظر عملکردی همانند آن‌ها عمل می‌کند. این خودرو به در قالب خودرو‌های ۴x۴ طراحی و ساخته شده است. وزن این خودرو در حدود 1.5 تن برآورد شده است.
 
سردار مصطفی محمدنجار وزیر دفاع کشورمان در آن روزها در مراسم رونمایی خودروی سفیر گفت که طی امسال ۳۰۰۰ دستگاه از این خودرو ساخته شده‌ است و صنایع فتح هر سال ۵۰۰۰ دستگاه دیگر از این خودرو را تحویل خواهد داد.
 
خودرو/*/*/
 
این خودرو به صورت تاکتیکی طراحی شده به گونه ای که با اندک تغییراتی در ظاهر خودرو، امکان نصب و استفاده از انواع سلاح از جمله موشک انداز ۱۰۶ میلی متری، موشک انداز تاو، راکت انداز ۱۰۷ میلی متری، موشک انداز مالیوتکا و نارجک انداز GMG فراهم می‌شود. همچنین با نصب تجهیزات مختصری روی خودروی سفیر، این خودرو به صورت خودروی فرماندهی، آتلیه مخابراتی و آمبولانس، در میدان‌های رزم و عملیاتی قابل استفاده است.

قطعات خودروی سفیر کاملا در کشور تولید می‌شود و در مقایسه با خودرو‌های مشابه در دنیا، به علت برخورداری از موتور پرتوان، سیستم انتقال قدرت بسیار توانمند، شاسی فولادی و بدنه‌ای مستحکم، از برترین این خودرو‌ها محسوب می‌شود.
 
از دیگر مزایای این خودرو می توان به استهلاک کم قطعات، مصرف کم سوخت، توان بالای موتور، تطبیق با شرایط مختلف جغرافیایی ایران، سیستم تعلیق عالی متناسب با ماموریت نظامی و داشتن اکسل‌های پرقدرت از ویژگی‌های این خودرو است.

خودرو/*/*/
 

مشخصات فنی

سفیر با وزنی در حدود ۱٫۶۲ تن بدون تجهیزات نصب شده و ۲٫۳۵ تن با ظرفیت کامل تجهیزات نصب شده است. طول آن در حدود ۳٫۷۲۶ متر، عرض ۱.۶۹ متر، ارتفاع ۱.۸۸ متر و قابلیت حمل ۱ نفر خدمه و ۵ نفر مسافر طراحی و ساخته شده است.

سلاح هایی مانند راکت انداز فجر، یک عراده توپ ام۴۰ و یا یک عراده پرتابگر ضد تانک طوفان  قابلیت نصب بر روی این خودرو را دارند. موتور آن از همان تکنولوژی موتور نیسان زد ۲۴ بهره می برد که با مصرف سوخت گازوئیل در حدود ۱۰۵ اسب‌بخار قدرت تولید می کند. سیستم تعلیق آن Coil spring است که همان سیستم تعلیق با کمک فنرهای بسیار قوی و با قابلیت ارتجاع بالاست. همچنین، «سفیر» با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت برد عملیاتی در حدود ۵۰۰ کیلومتر دارد.

خودرو/*/*/

 نیروهای حزب الله لبنان، ارتش سودان، ارتش سوریه، حشد الشعبی عراق و نیروی ضربتی آفریقای مرکزی به مشتریان شماره یک خودروی سفیر تبدیل شده‌اند. نکته حائز اهمیت در مورد ارتش سودان این است که این کشور خط تولید سفیر را هم با نام KARABA VTG01 در کشور خود افتتاح کرده است و زیر نظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران به تولید سفیر می‌پردازد.

مشخصات فنی کامل

سازنده: صنایع خودروسازان فتح (سازمان صنایع دفاع)
خانواده: جیپ ۱.۴- تن
طراحی و ساخت اولین نمونه: پژوهشکده علوم خودرویی سال ۱۳۸۴
تولید انبوه: صنایع خودروسازان فتح از سال ۱۳۸۵
ظرفیت تولید اسمی سال اول: ۶۰۰ دستگاه
ظرفیت تولید اسمی سال دوم به بعد: ۱۲۵۰ دستگاه
تایید کننده نهایی: ستاد کل نیرو‌های مسلح
مشتریان: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران
موتور: نیسان مدل Z-۲۴ کاروانی
سازنده موتور: مگا موتور
گیربکس: مکانیکی / سینکرونیزه / F۴W۸۱A
کمک گیربکس: مکانیکی / T۱۳۰ A
سازنده گیربکس و کمک گیربکس: شرکت چرخشگر
اکسل جلو: صلب / فرمان پذیر / فعال / تمام شناور / C ۲۰۰
اکسل عقب: صلب / فعال / تمام شناور / H۲۳۳ B
سازنده اکسل‌ها: مگا موتور
فرمان: هیدرولیکی - معمولی
شاسی: U شکل
سازنده شاسی و بدنه: خودروسازان فتح

از مرزهای داخلی تا عراق و سوریه؛ زیر گام‌های سفیر ایرانی +تصاویر

«سفیر» در رسانه های خارجی

پایگاه خبری تحلیلی army recognition در گزارشی با اشاره به خودروی نظامی سفیر آن را یک خودروی ساخت داخل ایران معرفی کرده است که با طیف گسترده‌ای از تسلیحات مانند سیستم پرتاب ۱۰۷ میلیمتری MLRS، اسلحه بدون سلاح ۱۰۶ میلی متری، پرتاب موشک ضد تانک و یا پرتابگر نارنجک ۴۰ میلی متری تجهیز شده است.

پایگاه خبری تحلیلی ARES در مقاله ای به نام الکس هارپر نیز این خودرو را مورد نقد و بررسی قرارداده و آن را از نظر فنی تحلیل کرده است.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ماسک‌های طبیعی راهکاری مناسب برای رفع جوش و لکه‌های صورت هستند. به کمک ماسک و مواد طبیعی می‌توان تمام نواقص پوست صورت را از بین برد و صورتی زیبا برای خود به ارمغان آورد؛ در اینجا به معرفی برخی از ماسک‌های طبیعی ضدجوش و ضدلک می‌پردازیم.

ماسک طبیعی ضدلک 

برای از بین بردن جوش و لک صورت کافیست ۸ عدد قرص آسپرین را با ژل آلوئه‌ورا و نصف یک لیموترش مخلوط کنید و آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید؛ این ماسک التهابات پوستی و لک صورت را از بین می‌برد.

برای از بین بردن لک و جوش صورت چه کنیم؟ +فرمول ماسک‌های طبیعی

ماسک از بین برنده گودی چشم 

یک قاشق غذاخوری روغن بادام را با یک قاشق چای‌خوری آبلیمو مخلوط کرده و هرشب قبل از خواب آن را به زیر چشم خود بمالید؛ این کار سبب از بین رفتن سیاهی چشم می‌شود.

برای از بین بردن لک و جوش صورت چه کنیم؟ +فرمول ماسک‌های طبیعی

ماسک صورت برای از بین بردن جوش‌ها 

برای تهیه ماسک ضدجوش کافیست یک عدد سفیده تخم‌مرغ را هم زده و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار دهید و سپس با آب ولرم آن را بشویید؛ این ماسک علاوه‌بر از بین بردن جوش‌های صورت، پوست را هم سفید می‌کند.

برای از بین بردن لک و جوش صورت چه کنیم؟ +فرمول ماسک‌های طبیعی

ماسک قوی ۳ کاره 

برای آنکه پوست صورت خود را سفت کنید و در عین حال منافذ پوست و لک‌های قهوه‌ای را هم از بین ببرید، یک عدد سفیده تخم‌مرغ را با یک قاشق آبلیمو و یک قاشق عسل مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست صورت قرار دهید

برای از بین بردن لک و جوش صورت چه کنیم؟ +فرمول ماسک‌های طبیعی

ماسک لایه بردار 

برای صاف شدن پوست، بستن منافذ و لایه برداری، می‌توانید از ماسک عسل و توت فرنگی کمک بگیرید, برای تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری ماست، ۲ عدد توت فرنگی و یک قاشق مرباخوری عسل را با یکدیگر مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید.

برای از بین بردن لک و جوش صورت چه کنیم؟ +فرمول ماسک‌های طبیعی

انتهای پیام/



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جنین‌های درون تخم پرندگان به‌طرز باورنکردنی می‌توانند خطر حضور شکارچیان را به هم‌آشیانه‌ای‌های خود اطلاع دهند.

 

جنین‌های از تخم خارج‌نشده‌ی پرندگان نه‌تنها آواهای هشداردهنده‌ی پرندگان بالغ را می‌شنوند؛ بلکه می‌توانند این اطلاعات را با خواهران و برادران درون تخم که در همان آشیانه قرار دارند، به‌اشتراک بگذارند و به دور از خطر در پوسته‌‌ی تخم باقی بمانند تا زمانی‌که خطر رفع شود، سر از تخم بیرون آورند. این یافته‌ نشان می‌دهد چگونه پرندگان می‌توانند حتی قبل از تولد با محیط خود سازگار شوند؛ چراکه برخلاف پستانداران دارای جفت، فیزیولوژی آن‌ها تحت‌تأثیر تغییرات بدن مادر قرار نمی‌گیرد.

گروهی از پژوهشگران تخم‌های حاوی جوجه‌ی کاکایی لِنگ‌زرد (Larus michahellis) را درمعرض نشانه‌هایی قرار دادند که از وجود خطر فراوان شکار حکایت می‌کرد. جنین‌های درون تخم نه‌تنها این نشانه‌ها را به هم‌آشیانه‌ای‌های درمعرض این خطر منتقل کردند؛ بلکه وقتی سر از تخم بیرون آوردند، در مقایسه با گروه کنترل رفتار بسیار محتاطانه‌تری در پیش گرفتند. پژوهشگران در مقاله‌ی خود نوشتند:

این نتایج نشان می‌دهد جنین کاکایی‌ها می‌تواند اطلاعات مربوط به محیط را از خواهران و برادران خود دریافت کند. یافته‌های ما بر اهمیت اطلاعات به‌دست‌آمده از اجتماع طی دوره‌ی قبل از تولد به‌عنوان مکانیسم غیرژنتیکی تأکید می‌کند که موجب افزایش انعطاف‌پذیری در مراحل توسعه می‌شود.

این آزمایش بسیار جالب است. پژوهشگران تخم‌های کاکایی‌های وحشی را از کُلُنی ساکن در جزیره‌ی سالورا در اسپانیا جمع‌آوری کردند که بسیار زیاد در‌معرض خطر شکار گوشت‌خواران کوچکی نظیر مینک‌ها قرار می‌گرفتند.

آزمایش

تخم‌ها در گروه‌های سه‌تایی (کلاچ) تقسیم‌بندی و در انکوباتور قرار و سپس، به یکی از دو گروه اختصاص داده شدند (گروه آزمایشی (رنگ زرد در تصویر بالا) یا گروه کنترل (رنگ آبی). از هر کلاچ، دو تخم چهاربار در روز از انکوباتور برداشته می‌شد (همیشه همان دو تخمی که با رنگ تیره‌تر نشان داده شده‌اند) و در جعبه‌ی عایق صوت قرار داده می‌شد که در آن صداهای هشدار شکار پرندگان بالغ پخش می‌شد. برای گروه کنترل، هیچ صدایی درون جعبه عایق صوت پخش نمی‌شد. آن‌ها دوباره به انکوباتور برگردانده می‌شدند و با تخم‌های دست‌نخورده‌ای که درون جعبه باقی مانده بودند، در تماس فیزیکی قرار می‌گرفتند.

پژوهشگران دریافتند تخم‌هایی که درمعرض صداهای هشدار قرار گرفته بودند، در مقایسه با تخم‌هایی که درون جعبه‌ی بی‌صدا قرار داده می‌شدند، لرزش‌های بیشتری داشتند. این همان جایی بود که موضوع جالب‌تر می‌شد. کلاچ‌های آزمایشی شامل تخم‌های طبیعی که درمعرض صداهای هشدار قرار نگرفته بودند، در مقایسه با گروه کنترل دیرتر از تخم درمی‌آمدند و وقتی هم که سر از تخم بیرون می‌آوردند، تمام سه جوجه‌ی آن کلاچ‌ آزمایشی تغییرات توسعه‌ای مشابهی نشان می‌دادند. در مقایسه‌ با جوجه‌های گروه کنترل، جوجه‌های گروه آزمایشی سروصدای کمتری ایجاد می‌کردند و حالت خمیدگی بیشتری داشتند؛ رفتاری که معمولا در پاسخ به هشدار، پرندگان بالغ از خود نشان می‌دهند.

تمام سه جوجه‌ی هر کلاچ آزمایشی (ازجمله جوجه طبیعی) خصوصیات فیزیولوژیکی داشتند که در گروه کنترل دیده نشد. آن‌ها سطوح بیشتری از هورمون استرس و نسخه‌های کمتری از DNA میتوکندریایی به‌ازای هر سلول و پاهای کوتاه‌تری داشتند. پژوهشگران می‌گویند این نشان‌دهنده‌ی نوعی بده‌بستان است. پرندگان بهتر می‌توانند دربرابر خطر پاسخ دهند؛ اما این توانایی در ازای کاهش ظرفیت سلول برای تولید انرژی و رشد حاصل می‌شود.

کاکایی

براساس نتایج تجزیه‌و‌تحلیل‌های آماری، این اختلاف‌های فیزیولوژیکی را نمی‌توان تنها به خود دوره‌ی انکوباسیون نسبت داد. ازآنجاکه تنها اختلاف موجود بین تیمارها، صداهای هشداردهنده بود و ازآنجاکه تنها تفاوت مشاهده‌شده در رفتار تخم‌ها میزان لرزش بود، به‌نظر می‌رسد جوجه‌های هچ‌نشده می‌توانند ازطریق لرزش وجود خطر را به هم‌آشیانه‌ای‌های خود اطلاع دهند. پژوهشگران در مقاله‌ی خود نوشتند:

نتایج ما به‌طور آشکار نشان می‌دهد جنین پرندگان اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی وجود خطر شکار به خواهران و برادران خود انتقال می‌دهد.

در مطالعات آینده، باید این موضوع بررسی شود که آیا استفاده از اطلاعات اجتماعی به‌وسیله‌ی جنین‌های در حال رشد می‌تواند موجب انعطاف‌پذیری‌های فنوتیپی سازشی درزمینه‌ی جنبه‌های دیگری مانند شرایط اجتماعی یا محیطی نامطلوب شود و اینکه آیا چنین پاسخ‌های برنامه‌ریزی‌شده‌ای می‌توانند در بین جنین‌های یک کلاچ متغیر باشد. آیا سازگاری طبیعت شگفت‌انگیز نیست؟

این پژوهش در مجله‌ی Nature Ecology & Evolution منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اولین کاربرد عملی کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی، تولید اعداد کاملا تصادفی است که همین خصوصیت برای اثبات برتری این نوع کامپیوترها کفایت می‌کند.

 

کافی است عبارت «برتری کوانتومی» را در یکی از گردهمایی‌های دانشمندان کامپیوتر به‌کار‌ ببرید تا شاهد باشید حاضران با شنیدن آن پشت چشم نازک می‌کنند. این عبارت از آنجا‌ سرچشمه می‌گیرد که کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی به‌زودی آستانه‌ی علم کامپیوتر را پشت‌سر می‌گذارند و کار‌ها‌یی که برای کامپیوتر‌ها‌ی کلاسیک بسیار سخت هستند، به‌سادگی انجام می‌دهند. تا چندی پیش، مردم تصور می‌کردند کار‌ها‌یی که کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی انجام می‌دهند، کاربرد کمی در جهان واقعی‌ دارند. درحقیقت، دلیل پشت چشم نازک‌کردن نیز همین است.

اکنون که طبق شایعه‌ها تا دستیابی پردازنده‌ی کوانتومی گوگل به برتری کوانتومی زمان چندانی باقی نمانده است، به‌نظر می‌رسد این هدف قریب‌الوقوع کاربرد مهمی دارد: «ایجاد فرایند تصادفی محض». فرایند‌ها‌ی تصادفی تقریبا زیر‌بنا‌ی همه‌ی کار‌ها‌ی کامپیوتری و محاسباتی ما را تشکیل می‌دهند؛ به‌‌ویژه از این فرایند‌ها برای کد‌گذاری‌کردن داده‌ها و محافظت از همه‌ی اطلاعات از مکالمات عادی و معمولی تا معاملات اقتصادی استفاده می‌شود. تعریف تصادف محض و اصیل و اثبات‌شدنی از این قرار است:

مشخصه‌ای که بر زنجیره‌ای از اعداد حاکم است و امکان پیش‌بینی عدد بعدی این زنجیره را فراهم می‌کند. البته، کنارآمدن با این تعریف بسیار سخت است.

همین فرایند تصادفی زمانی کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی را تغییر‌ داد و برتری آن‌ها را به همه نشان‌ داد. اولین کار‌ها‌یی که برای این کامپیوتر‌ها در‌ نظر گرفته شد، به‌سادگی می‌توانست قدرت این فناوری را به همه نشان‌ دهد و همین کار‌ها توانست تصادف کاملا تضمین‌شده را به‌وجود آورد. جان مارتینیس، فیزیک‌دان دانشگاه کالیفرنیا و سانتا باربارا، سرپرست محاسبات کوانتومی گوگل، در این زمینه می‌گویند:

این توانایی ایجاد تصادف محض ما را بسیار هیجان‌زده کرده است. امیدواریم این تازه اولین کاربرد کامپیوتر کوانتومی باشد. 

تصادف و آنتروپی

ارتباط فرایند تصادفی و تئوری کوانتوم مانند ارتباط طوفان و رعد‌و‌برق است. در هر دو مورد، فرایند اول نتیجه‌ی اجتناب‌ناپذیر فرایند دوم است. در جهان کوانتومی، همیشه سیستم‌ها ترکیبی از حالت‌ها هستند که به این چیدمان سیستم‌ها‌ی کوانتومی، برهم‌نهی گفته می‌شود.

اگر سیستم کوانتومی را اندازه‌گیری کنیم، سیستم به یکی از این حالت‌ها فرو‌افت می‌کند. ازآنجاکه تئوری کوانتوم به ما کمک می‌کند قبل از اندازه‌گیری سیستم کوانتومی، احتمال اتفاق‌افتادن هر‌کدام از این حالت‌ها را محاسبه‌کنیم، پس از اندازه‌گیری سیستم، نتیجه قطعا تصادفی خواهد‌ بود؛ چراکه تئوری کوانتوم، تنها احتمال اتفاق‌افتادن این حالت‌ها را دراختیار ما قرار‌ داده‌ است. 

فیزیک‌دانان از این ارتباطِ میان تئوری کوانتوم و فرایند‌ها‌ی تصادفی، برای ساخت تولید‌کننده‌ی اعداد تصادفی استفاده‌ کردند. همه‌ی این‌ها به اندازه‌گیری نوعی از بر‌هم‌نهی کوانتومی مربوط است. در‌حالی‌که این سیستم‌ها برای نیاز زندگی روزمره‌ی انسان‌ها به فرایند‌ها‌ی تصادفی، بیشتر از حد کافی هستند، کار با این سیستم‌ها سخت است.

علاوه‌بر همه‌ی این‌ها، ثابت‌کردن اینکه اعداد تولید‌شده با تولید‌کننده‌ی اعداد تصادفی واقعا تصادفی هستند، بسیار سخت است. در‌نهایت، روش‌ها‌ی دیگری برای تولید اعداد تصادفی وجود‌ دارند؛ اما این روش‌ها شامل مراحل بسیار دشوار هستند و برای این کار تجهیزات زیادی موردنیاز است که اغلب این تجهیزات نیز در فاصله‌ی زیادی از یکدیگر قرار‌ دارند.

کامپیوتر کوانتومی

آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل، بریستلکن، پردازنده‌ی  کوانتومی ۷۲ کیوبیتی خود را معرفی کرده‌ است.

یکی از روش‌های پیشنهادی اخیر برای چگونگی تولید اعداد تصادفی با استفاده از دستگاه (کامپیوتر کوانتومی)، بهره‌گیری از وظیفه‌ی به‌اصطلاح نمونه‌برداری است که در میان نخستین آزمون‌ها‌ی برتری کوانتومی قرار‌ خواهد داشت. برای درک این وظیفه، تصور‌ کنید جعبه‌ای پر از کاشی به شما داده‌ شده‌ که رو‌ی هرکدام از آن‌ها تعدادی صفر و تعدادی یک به‌صورت ۰۰۰، ۰۱۰، ۱۰۱ و... نوشته‌ شده‌ است.

اگر مانند مثال‌ها‌ی مذکور تعداد واحد‌ها سه باشد، هشت راه مختلف خواهیم‌ داشت؛ اما ممکن است از هر کاشی تعدادی کپی در جعبه وجود‌ داشته‌ باشد. ممکن است ۵۰ کاشی با برچسب ۰۱۰ و ۲۵ کاشی با برچسب ۰۰۱ وجود‌ داشته‌ باشد. این توزیع کاشی‌ها مشخص می‌کند که با چه احتمالی می‌توانید یک کاشی با برچسب مشخص از جعبه بیرون آورید. در این مورد، احتمال اینکه کاشی با برچسب ۰۱۰ را بیرون آورید، دوبرابر احتمال این است که کاشی با برچسب ۰۰۱ بیرون آورید. 

همین کار با الگوریتمی کوانتومی انجام‌ شده است که به جعبه‌ای شامل توزیع خاصی از کاشی‌ها دسترسی دارد و یکی از آن‌ها را به‌صورت تصادفی بیرون می‌آورد. هر‌چه احتمال وجود کاشی خاصی در این جعبه بیشتر باشد، احتمال بیرون‌آمدن همان کاشی ازطریق الگوریتم کامپیوتری نیز بیشتر است. البته، قرار نیست الگوریتمی کامپیوتری وارد جعبه‌ای واقعی شود و کاشی بیرون آورد؛ اما به‌جا‌ی این کار، از بین رشته‌اعدادی که دراختیارش قرار‌ گرفته است، مثلا طول این رشته می‌تواند ۵۰ باشد، عددی دورقمی به‌صورت تصادفی بیرون می‌آورد. 

زمانی‌که تعداد بیت‌ها‌ی رشته‌ی اعداد زیاد‌ شود، این کار برای کامپیوتر معمولی کلاسیک به‌صورت نمایی سخت‌تر می‌شود؛ اما به‌نظر می‌رسد این کار برای کامپیوتر کوانتومی ساده است و چه تعداد بیت‌ها ۵ باشد یا ۵۰، تفاوت چندانی ندارد. کار کامپیوتر کوانتومی در مرحله‌ای خاص با بیت‌ها‌ی کوانتومی (کیوبیت) آغاز می‌شود. می‌توانیم بگوییم کار همه‌ی آن‌ها با صفر آغاز می‌شود. کامپیوتر کلاسیک از گذر‌گاه‌ها‌ی منطقی با بیت‌ها‌ی کلاسیک کار می‌کند و کامپیوتر کوانتومی از گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی بر کیوبیت‌ها تأثیر می‌گذارد. 

گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی می‌توانند کیوبیت‌ها را در حالت‌ها‌ی عجیبی قرار‌ دهند. برای مثال، نوعی از این گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی می‌تواند کیوبیتی که با صفر آغاز می‌شود، در بر‌هم‌نهی صفر و یک قرار‌ دهد. پس‌ازآن، اگر بخواهید حالت این کیوبیت را اندازه‌گیری‌ کنید، به‌صورت تصادفی ممکن است هر‌کدام از مقدار‌ها‌ی صفر یا یک را با احتمال برابر به‌خود بگیرد. عجیب‌تر اینکه گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی که در یک لحظه روی تعداد دو یا بیشتر کیوبیت‌ها به‌صورت هم‌زمان اثر می‌گذارند، می‌توانند دو کیوبیت را با یکدیگر در‌هم‌تنیده کنند. در این زمینه، حالت این دو کیوبیت با یکدیگر جفت می‌شود، به‌صورتی‌که هر دو آن‌ها را می‌توان فقط با استفاده از یک حالت کوانتومی توصیف‌ کرد. 

اگر تعدادی از گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی را انتخاب‌ کنید و آن‌ها را در‌کنار یکدیگر قرار‌ دهید و در ادامه، با ترتیب خاصی آن‌ها را روی تعدادی از کیوبیت‌ها اثر‌ دهید، مدار کوانتومی ساخته‌اید. در این مورد خاص، برای اینکه رشته‌ای ۵۰‌ تا‌یی از بیت‌ها را به‌صورت تصادفی جدا‌ کنیم، می‌توانیم رشته‌ای ۵۰‌تایی از کیوبیت‌ها را در‌کنار یکدیگر قرار‌ دهیم و مداری درست‌ کنیم که همه‌ی ۵۰ کیوبیت آن در ابر‌جای‌گزیدگی حالت‌ها قرار‌ داشته‌ باشند و بتوانیم به‌وسیله‌ی آن، توزیع دلخواهمان را دوباره درست‌ کنیم. 

زمانی‌که روی کیوبیت‌ها اندازه‌گیری شود، ابر‌جای‌گزیدگی از بین می‌رود و یکی از رشته‌ها‌ی ۵۰ بیتی به‌صورت تصادفی ظاهر می‌شود. احتمال اینکه پس از اندازه‌گیری کدام‌یک از رشته‌ها‌ی ۵۰ بیتی ظاهر می‌شود، نحوه‌ی توزیع مدار کوانتومی تعیین می‌کند. اندازه‌گیری کیوبیت‌ها شبیه زمانی است که انسانی نابینا به‌صورت تصادفی یکی از رشته‌ها‌ی موجود در جعبه را با توزیع خاصی بیرون‌ آورد.

 

اسکات ارونسون، دانشمند علم کامپیوتر در دانشگاه آوستین تگزاس، می‌گوید مولد اعداد تصادفی احتمالا اولین کاربرد کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی محسوب می‌شود که از نظر فناوری عملی و دسترس‌پذیر است.

این فرایند چگونه ما را به اعداد تصادفی می‌رساند؟ واضح است که رشته‌ی ۵۰ بیتی نمونه‌برداری‌شده‌ی کامپیوتر کوانتومی، آنتروپی (معیاری از بی‌نظمی و پیش‌بینی‌ناپذیر بودن فرایند‌ها) زیادی دارد. فرایند‌ها‌ی تصادفی نیز به‌ همین شکل هستند؛ یعنی آنتروپی زیادی دارند. اسکات ارونسون، دانشمند علم کامپیوتر در دانشگاه آوستین تگزاس گفت:

درواقع، این موضوع می‌تواند مشکل بزرگی باشد، نه به این دلیل که یکی از مهم‌ترین کاربرد‌ها‌ی کامپیوتر کوانتومی است؛ بلکه شاید به این دلیل که این اولین کاربرد کامپیوتر کوانتومی است که قابلیت تجاری‌سازی و استفاده در صنعت را دارد.

روش ارونسون برای تولید تصادف، روش بسیار سر‌راستی است. کامپیوتر کلاسیک ابتدا تعدادی بیت تصادفی از چند منبع مطمئن جمع‌آوری می‌کند و سپس، از این بذر‌ها‌ی تصادفی برای ترسیم و توصیف مدار کوانتومی استفاده می‌کند. این بیت‌های تصادفی نوع گذر‌گاه‌ها‌ی کوانتومی و ترتیب اثر آن‌ها روی کیوبیت‌ها را تعیین می‌کنند. کامپیوتر کلاسیک توصیف به‌دست‌آمده از مدار کوانتومی را به کامپیوتر کوانتومی ارسال می‌کند. در این مرحله، مدار کوانتومی اجرا می‌شود و کیوبیت‌ها را اندازه‌گیری می‌کند و رشته‌ی ۵۰ بیتی خروجی را پس می‌فرستد. در انجام این فرایند، رشته‌ی ۵۰ بیتی از توزیع انتخاب‌شده برای مدار کوانتومی به‌دست می‌آید. 

پس‌از‌آن، این فرایند بار‌هاوبار‌ها تکرار می‌شود. برای مثال، ۱۰ بار برای هر مدار کوانتومی تکرار می‌شود. کامپیوتر کلاسیک برای مطمئن‌شدن از میزان آنتروپی رشته‌ی به‌دست‌آمده، از آزمون‌ها‌ی آماری استفاده می‌کند. ارونسون در مقاله‌ای که قبلا در لیجی چن منتشر‌ کرده‌ است و در مقاله‌ای که در دست انتشار دارد، نشان‌ داد با فرضیه‌ها‌ی عملی، محاسبات مسائل این‌چنینی بسیار دشوار است. زمانی‌که کامپیوتر کوانتومی می‌تواند این میزان آنتروپی را به‌وجود‌ آورد، هیچ کامپیوتر کلاسیکی در هیچ جا‌ی دنیا نمی‌تواند به‌ همین میزان آنتروپی تولید‌ و از توزیع مشخصی نمونه‌برداری‌ کند. پس از همه‌ی این مراحل، کامپیوتر کلاسیک همه‌ی اجزا‌ی رشته‌ی ۵۰ بیتی را در‌کنار یکدیگر قرار می‌دهد و از آن الگوریتم کلاسیکی شناخته‌شده‌ای می‌سازد. ارونسون گفت:

کامپیوتر کلاسیکی رشته‌ای طولانی می‌سازد که با تقریب خیلی خوبی تصادفی است. 

دریچه‌ی کوانتومی

روش ارونسون برای کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی شامل ۵۰ تا ۱۰۰ کیوبیت بهترین کارایی را دارد. زمانی‌که تعداد کیوبیت‌ها از این حد بگذرد، استفاده از این روش حتی برای ابر‌کامپیوتر‌ها‌ی کلاسیکی نیز از نظر محاسباتی مشکل می‌شود. در اینجا، طرح و برنامه‌ی دیگری برای تولید تصادف محض و مطمئن با استفاده از کامپیوتر‌ها‌ی کوانتومی به‌صحنه می‌آید. در این روش، از تکنیک ریاضی که قبلا هم وجود‌ داشته‌ است، البته با نام باز‌دارنده استفاده می‌شود: تابع دریچه‌ی پنجه‌ آزاد (trapdoor claw-free function). امش وزیرانی، دانشمند علم کامپیوتر در دانشگاه برکلی کالیفرنیا است که به‌همراه ویکا برکرسکی، پاول کریستیانو، ارمیلا ماهادو و توماس ویدیک، راهکار جدید را عملی‌ کرده‌ است. وزیرانی گفت:

موضوع بسیار بد‌تر از این به‌نظر می‌رسد. 

باردیگر جعبه‌ای را تصور‌ کنید. این‌بار به‌جا‌ی بیرون‌آوردن رشته‌ای از این جعبه، رشته‌ی n بیتی درون این جعبه می‌اندازیم و آن را به‌عنوان x نام‌گذاری می‌کنیم و رشته‌ی n بیتی دیگری از این جعبه بیرون می‌آوریم. اتفاقی که می‌افتد، تقریبا بدین‌ترتیب است که در‌این‌میان، جعبه رشته‌ی ورودی را به رشته‌ی خروجی نگاشت می‌دهد؛ اما این جعبه خصوصیت ویژه‌ای دارد: برای هر x، رشته‌ی ورودی دیگری به‌نام y وجود‌ دارد که همان رشته‌ی خروجی قبلی را به‌ ما می‌دهد. 

به‌ عبارت دیگر، دو رشته‌ی یکتا‌ی x و y وجود‌ دارند که به‌ازای هر‌کدام از آن‌ها، جعبه رشته‌ی خروجی z را به‌ ما می‌دهد. به این سه‌تایی x و y و z، یک پنجه (کلاو) گفته می‌شود. درواقع، به زبان کامپیوتر جعبه یک تابع است. محاسبه‌ی این تابع کار ساده‌ای است؛ یعنی اگر x و y را به آن بدهیم، z را محاسبه می‌کند؛ اما اگر فقط x و z را به آن بدهیم، محاسبه‌ی y (در اینجا یعنی پنجه) حتی برای کامپیوتر کوانتومی غیر‌ممکن است. تنها راهی که با آن می‌توانستیم کلاو را به‌دست آوریم، تنها زمانی بود که دریچه‌ای به‌سمت داخل جعبه داشتیم؛ یعنی زمانی‌که اطلاعاتی از داخل جعبه داشتیم.

(از راست به چپ) آرمیلا ماهادو و امش وزیرانی و توماس ویدیک تولید‌کننده‌ی اعداد تصادفی ساخته‌اند که در آن رمز‌نگاری با پردازش اطلاعات کوانتومی ترکیب شده است.

وزیرانی و همکارانش قصد‌ دارند از این توابع برای تولید تصادف محض با کامپیوتر کوانتومی استفاده‌ کنند. علاوه‌براین، قصد‌ دارند ثابت‌ کنند رفتار کامپیوتر کوانتومی ازنظر مکانیک کوانتومی، خوب و بدون نقص است. این کار لازمه‌ی اطمینان‌کردن به تصادف‌ها‌ی تولید‌شده است. این روش با کامپیوتری کوانتومی آغاز می‌شود که تعداد n کیوبیت را در بر‌هم‌نهی‌ای از همه‌ی رشته‌های n بیتی قرار می‌دهد. سپس، کامپیوتر کلاسیکی توصیفی از مدار کوانتومی را می‌فرستند و توابعی را تعیین می‌کند که باید روی بر‌هم‌نهی اثر‌ کنند (قانون تابع آزاد دریچه‌ی کلاو). کامپیوتر کوانتومی بدون اینکه چیزی از دریچه بداند، مدار کوانتومی را اجرا می‌کند. 

در این مرحله، کامپیوتر کوانتومی به وضعیتی می‌رسد که در آن آرایه‌ای از کیوبیت‌ها در بر‌هم‌نهی‌ای با همه‌ی رشته‌ها‌ی n بیتی است؛ در‌حالی‌که آرایه‌ی دیگری از کیوبیت‌ها نتیجه‌ی اعمال تابع بر این بر‌هم‌نهی را در‌بر‌ دارد. نکته‌ی دیگر این است که این دو آرایه از کیوبیت‌ها با یکدیگر در‌هم‌تنیده هستند. 

سپس، کامپیوتر کوانتومی آرایه‌ی کیوبیتی دوم را اندازه‌گیری می‌کند و درنتیجه‌ی این اندازه‌گیری، بر‌هم‌نهی به مقدار خاص z فرو‌پاشی می‌کند؛ اما اولین آرایه‌ی کیوبیتی به بر‌هم‌نهی مساوی از دو رشته‌ی n بیتی x و y فرو‌پاشی می‌کند؛ چراکه هر‌کدام از رشته‌ها‌ی x و y می‌توانستند به‌عنوان ورودی به تابع داده‌ شوند و ما را به خروجی z برسانند. در ادامه، کامپیوتر کلاسیکی خروجی z  را دریافت می‌کند و در بیشتر مواقع از کامپیوتر کوانتومی می‌خواهد تا کیوبیت‌ها‌ی باقی‌مانده را اندازه‌گیری‌ کند. این کار باعث فرو‌پاشی ابر‌جای‌گزیدگی با شانس پنجاه‌پنجاه به یکی از مقادیر x یا y می‌شود. این فرایند با دریافت صفر یا یک به‌صورت تصادفی هم‌ارز است. 

در این زمینه، کامپیوتر کلاسیکی برای آزمودن میزان کوانتومی‌بودن کامپیوتر کوانتومی این اندازه‌گیری را درخواست می‌کند. این اندازه‌گیری و نتیجه‌ی آن به‌صورتی چیده‌ شده‌اند تا کامپیوتری کلاسیک بتواند با استفاده از تنها دریچه‌ای که به آن دسترسی‌ دارد، از کوانتومی‌بودن نتایج به‌دست‌آمده مطمئن‌ شود. وزیرانی و همکارانش نشان‌ دادند اگر دستگاه بتواند بدون استفاده از فرو‌پاشی کیوبیت‌ها به اندازه‌گیری انجام‌شده جواب درست دهد، این با به‌دست‌آوردن کلاو بدون استفاده از دریچه هم‌ارز است. البته، این غیر‌ممکن است؛ بنابر‌این، حد‌اقل باید یک کیوبیت در دستگاه فرو‌پاشی‌ کند و به‌صورت تصاوفی مقدار یک یا صفر تولید‌ کند. وزیرانی گفت:

این روش در کامپیوتری نامطمئن، کیوبیت بررسی‌کردنی و آزمودنی به‌وجود می‌آورد. 

این کیوبیت آزمودنی برای هر درخواست، یک بیت واقعا تصادفی از اطلاعات فراهم می‌کند و یک آرایه از این درخواست‌ها برای ایجاد رشته‌ی بلند تصادفی استفاده‌ می‌شود. این طرح می‌تواند از نمونه‌برداری کوانتومی ارونسون سریع‌تر باشد؛ اما چند ویژگی منفی نیز دارد. ارونسون گفت:

این روش برای تعداد ۵۰ یا ۷۰ کیوبیت عملی نیست.

هم‌اکنون ارونسون درانتظار سیستم گوگل است. او می‌گوید:

این پرسش بزرگی است که پاسخی که آن‌ها قرار است برای دستیابی به برتری کوانتومی استخراج‌ کنند، واقعا به‌اندازه‌ی کافی خوب خواهد‌ بود یا خیر.

اگر این‌گونه باشد، دستیابی به فرایند تصادفی کوانتومی با استفاده از دستگاه کوانتومی نزدیک است. مارتینیس معتقد است:

فکر می‌کنیم این قابلیت بسیار پر‌کاربردی است و ظرفیت‌ها‌ی زیادی برای استفاده دارد. این همان چیزی است که قصد‌ داریم به مردم ارائه دهیم. 



تاريخ : پنج شنبه 3 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 222 223 224 225 226 ... 3356 صفحه بعد