کهکشان

پژوهشگران اخیرا دریافته‌اند ۱۰ میلیارد سال پیش کهکشان راه شیری کهکشان همسایه خود به نام "گایا انسلادوس"(Gaia-Enceladus) را بلعیده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، بنا بر مطالعات جدید کهکشان راه شیری یک و نیم تن از جرم فعلی خود را ۱۰ میلیارد سال پیش که در قالب یک کهکشان جدا محسوب می‌شده، بلعیده است.

پژوهشگران این موضوع را زمانی که بر روی یک مطالعه برای بررسی سن ستاره‌های کهکشان‌های بزرگ متمرکز بودند، دریافتند.

کهکشان‌های کوچک‌تر اغلب ادغام می‌شوند تا کهکشان‌های بزرگ‌تر را ایجاد کنند؛ اما زمانی که این اتفاق در کهکشان راه شیری رخ می‌دهد، تعجب آور است.

"کارمه گالارت" از موسسه "Instituto de Astrofisica de Canarias" در اسپانیا و همکارانش تصویری دقیق از توزیع سن ستاره‌ها در دیسک فعلی و هاله داخلی کهکشان راه شیری توسعه دادند و دریافتند سن اکثر ستاره‌ها در هاله‌ای از کهکشان راه شیریِ نزدیک به خورشید، تا ۱۰ میلیارد سال است. آنها دریافتند کهکشان گایاانسلادوس ۲۵ درصد اندازه کهکشان راه شیری بوده است.

به گفته پژوهشگران کهکشان گایاانسلادوس حدود ۱۰ میلیارد سال قبل با کهکشان راه شیری برخورد کرده است و این موضوع سبب بلعیده شدن آن توسط کهکشان راه شیری بوده است.

پژوهشگران با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی"گایا" موفق به تعیین سن دقیق، موقعیت، درخشندگی و فواصل ستاره‌های کهکشان راه شیری شده‌اند. گایا(Gaia) یک تلسکوپ فضایی است که در سال ۲۰۱۳ توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) راه‌اندازی شده و انتظار می‌رود مأموریت آن تا سال ۲۰۲۲ ادامه یابد. این تلسکوپ فضایی برای اخترسنجی با دقت بی‌سابقه‌ای از موقعیت‌ها، فاصله‌ها و حرکت‌ها طراحی شده‌ است.

هدف از مأموریت این رصدخانه فضایی، ایجاد یک فهرست سه بعدی از حدود یک میلیارد اجرام سماوی، عمدتاً ستارگان است. علاوه بر ستارگان انتظار می‌رود گایا تا ده‌ها هزار سیاره فراخورشیدی هم‌اندازه مشتری را فراتر از منظومه شمسی، اختروش‌ها و ده‌ها هزار سیارک جدید و دنباله‌دار در منظومه شمسی شناسایی کند.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نقشه کیهان

ستاره‌شناسان یک تصویر شبیه‌سازی شده از یک تکه مکعب از ساختار تهی شبکه کیهان را به تصور کشیده‌اند که به سراسر کیهان سرایت کرده است و رنگ آبی و سفید نشانگر کهکشان‌ها و بخش‌های تیره نشان دهنده حفره‌های پوچ حاوی مقدار بسیار کمی از ماده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، کهکشان ما درست در مرز یک فضای خالی است که آنقدر بزرگ است که تصویر کردن آن دشوار است.

یک تیم از اخترشناسان یک ایده برای به تصویر کشیدن شکل و اندازه آن به سرشان زد و لبه‌های این فضای تهی فراکهکشانی موسوم به "پوچ محلی"(Local Void) را نقشه برداری کردند و میزان تاثیر گرانشی آن بر کهکشان راه شیری را محاسبه کردند.

درست مانند زمین که به دور خورشید و خورشید که به دور مرکز راه شیری می‌چرخد، راه شیری نیز در کیهان با سرعت فوق‌العاده‌ای حرکت می‌کند. در واقع به نظر می‌رسد حرکت بسیار سریع‌تری از آنچه که باید دارد و این سرعت مضاعف تحت تأثیر گسترش جهان است. راه شیری همراه با همسایگان مجاور خود مانند کهکشان آندرومدا و تعدادی از کهکشان‌های کوچکتر با سرعت حدود 2 میلیون کیلومتر بر ساعت در حال حرکت هستند.

این اختلاف را می‌توان با توزیع جرم در مقیاس‌های غول پیکر توضیح داد. کهکشان‌ها در سراسر کیهان به طور مساوی گسترش پیدا نمی‌کنند. آنها تمایل دارند به هم به صورت خوشه متصل شوند که توسط رشته‌های نازکی از مواد مانند یک تار عنکبوت متصل می‌شوند. این موضوع بخش‌های زیادی از فضا را تقریبا خالی می‌کند و همانطور که اخترشناسان در سال 1987 کشف کردند، راه شیری درست در کنار یکی از آنها قرار دارد.

تخمین زده می‌شود که این فضای خالی مجاور راه شیری بین 146 تا تقریبا یک میلیارد سال نوری گسترده باشد که تقریبا خالی است و به نظر می‌رسد در حال بزرگتر شدن است.

چند سال پیش اخترشناسان دریافتند که یک ناحیه با تراکم خاص به نام "دافع دوقطبی"(Dipole Repeller)، در حال هول دادن راه شیری و دیگر کهکشان‌ها است.

اما مطالعه این فضای عمدتا خالی بسیار سخت است. تیم تحقیقاتی برای این مطالعه، حرکت 18 هزار کهکشان با جزئیات دقیق در یک مجموعه داده به نام "Cosmicflows-3" را اندازه گرفتند. محققان با استفاده از این اطلاعات یک نقشه کیهان‌شناسی سه‌بعدی ساختند.

این تیم همچنین از این اطلاعات برای محاسبه چگونگی میزان تأثیر "پوچ محلی" بر روی کهکشان راه شیری استفاده کردند. پس از حساب کردن سرعت گسترش کیهان، محققان دریافتند که حدود نیمی از سرعت راه شیری متاثر از فضای "پوچ محلی" است و همین طور که "پوچ محلی" ما را از خود دور می‌کند، خوشه عظیم "ویرگو"(Virgo) نیز در حال کشیدن ما به سمت خود است.

محققان همچنین استدلال کردند که مناطق خالی مانند "پوچ محلی" و "دافع دوقطبی" به طور فعال مواد را هول نمی‌دهند. در عوض، مناطقی با تراکم بالا به طور طبیعی مواد بیشتری را به سمت آنها جذب می‌کنند و باعث ایجاد حفره‌های خالی بزرگ‌تر می‌شوند و بنابراین به نظر می‌رسد که آنها در حال دفع مواد هستند.

این تحقیق جدید در مجله Astrophysical منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

همیشه احساس خستگی دارید و از ریزش موی خود شاکی هستید؛‌ انواع شامپوها را استفاده کردید اما تاثیری در رشد موهایتان ندارد،‌ قدرت کافی در انجام کارهایتان ندارید و مدام دوست دارید که بخوابید. به پزشک که مراجعه می‌کنید، برایتان آزمایش می‌نویسد که در نهایت متوجه می‌شوند، کم خونی دارید.

کمبود آهن و کم خونی بیماری است که بیشتر افراد به دلایل مختلف به آن دچار می‌شوند؛ شیر خواران، کودکان زیر ۶ سال، نوجوانان، زنان در سنین باروری به خصوص زنان باردار گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض کم خونی فقر آهن قرار دارند، پسران نوجوان و مردان بالغ هم ممکن است، دچار کم خونی فقر آهن شوند، اما این خطر در آن‌ها کمتر است.

اگر مدام احساس خستگی و خواب آلودگی دارید گوش به زنگ باشید +راهکارهای طب سنتی در درمان کم خونی

نوجوانان در دوران بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد نیاز به بعضی از مواد مغذی دارند که اگر این مواد در بدن آنها کم شود، دچار مشکلات زیادی خواهند شد؛ در دختران نوجوان علاوه بر افزایش نیاز، دفع آهن در دوران عادت ماهانه نیز باعث شیوع بیشتر کمبود در این گروه می‌شود. کمبود آهن در این دوران باعث کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری و خستگی زودرس ضعف و بی‌حالی و افزایش ابتلا به بیماری‌ها می‌شود. برنامه مکمل یاری آهن در دختران نوجوان با هدف ارتقاء سطح سلامت این گروه سنی، گام موثری در پیشگیری از این کمبود پرورش مادرانی توانمند و نسلی سالم بر خواهد داشت.

اگر مدام احساس خستگی و خواب آلودگی دارید گوش به زنگ باشید +راهکارهای طب سنتی در درمان کم خونی

علت بروز کم خونی چیست؟

محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک درباره کم خونی، اظهار کرد: هموگلوبین همان رنگ قرمز خون است که به راحتی قابل رویت است که اگر کم شود، فرد دچار کم خونی خواهد شد؛ هموگلوبین پروتئین گویچه‌های سرخ خون است که اکسیژن را از ریه‌ها به تمام نقاط بدن حمل می‌کند.

وی ادامه داد: گوشت قرمز یکی از بهترین مواد برای کم خونی است که افراد باید این غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ علاوه بر این، دل و جگر جزو بهترین مواد برای درمان کم خونی به شمار می‌رود،‌ افرادی که دچار کم خونی هستند، باید سعی کنند موادی که حاوی آهن است در برنامه غذایی خود بگنجانند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: علاوه بر آهن، مواد مغذی دیگر هم مثل اسید فولیک، ویتامین ۶B و یتامین ۱۲B، ویتامین C و پروتئین برای خونسازی لازم است که باید از طریق رژیم غذایی روزانه تامین شود.

اگر مدام احساس خستگی و خواب آلودگی دارید گوش به زنگ باشید +راهکارهای طب سنتی در درمان کم خونی

عوارض کم خونی درمان نشده چیست؟

انوشه افزود: کم خونی به ضربان نامنظم و سریع قلب و در بیماران کرونری به آنژین صدری منجر می‌شود، چراکه قلب برای جبران کاهش اکسیژن در خون باید خون بیشتری را پمپ کند؛‌ همچنین فقر آهن شدید می‌تواند به تولد نوزاد نارس یا با وزن کم منجر شود.

وی گفت: کم خونی در نوزادان و کودکان رشد را به تعویق می‌اندازد؛ افزایش ابتلا به عفونت‌ها، کاهش توان یادگیری و حافظه، خستگی و بی حالی و غیره از دیگر موارد عوارض کم خونی درمان نشده به شمار می‌رود.

علائم کم خونی فقرآهن چیست؟

این متخصص تغذیه بیان کرد: کم خونی علائم زیادی دارد که اگر بتوان این علائم را به موقع تشخیص داد می‌توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد؛ خستگی،‌ نداشتن قدرت کافی،‌ رنگ پریدگی،‌ سیاهی دور چشم،‌ ضعف،‌ بی‌حالی،‌  سرگیجه، سردرد، بی‌اشتهایی، حالت تهوع و خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست‌ها و پا‌ها از جمله علائمی است که فرد مبتلا به کم خونی دارد و موارد کم خونی فقر آهن شدید با تنگی نفس و طپش قلب و ورم قوزک پا همراه است.

اگر مدام احساس خستگی و خواب آلودگی دارید گوش به زنگ باشید +راهکارهای طب سنتی در درمان کم خونی

کم خونی را به روش طب سنتی ضربه فنی کنید

لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک  درباره درمان کم‌خونی با طب سنتی، اظهار کرد: عملکرد نامناسب سیستم گوارش به شدت در کم خونی موثر است که افراد برای درمان کم خونی باید حتما این مشکل را رفع کنند؛‌  ضعف گوارش، زخم معده یا خونریزی‌های گوارشی از علت‌های مهم کم‌خونی است که باید به آن توجه ویژه کرد و آنها درمان شوند.

وی بیان کرد: افرادی که دچار خونریزی معده می‌شوند، دچار کم خونی خواهند شد که ممکن است فرد متوجه آن نشود و خون در مدفوع مخفی شده باشد؛‌ از جمله راهکارهای درمانی کم خونی می‌توان به استفاده از بالنگ،‌ کره حیوانی به همراه نان سبوس‌دار اشاره کرد که این موارد می‌تواند خونریزی معده را کاهش دهد.

اگر مدام احساس خستگی و خواب آلودگی دارید گوش به زنگ باشید +راهکارهای طب سنتی در درمان کم خونی


بیشتر بخوانید: برای رفع کم خونی بدن از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟


وی افزود: چایی می‌تواند کم خونی را تشدید کند از این رو توصیه می‌‌شود افرادی که به کم خونی دچار هستند به هیچ وجه در وعده صبحانه چای ننوشند و نوشیدن چای را به ۲ ساعت بعد موکول کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهای درمانی کم خونی،‌ یادآوری کرد: شیره انگور،‌ مصرف گوشت قرمز،‌ گوشت بلدرچین، دل و جگر،‌ مرغ رسمی،‌  خوردن روزانه ۱۰ عدد مویز می‌تواند کمبود هموگلوبین خون را تامین کند.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت خودروسازی سالین آمریکا اقدام به رونمایی از دو محصول جدید شامل یک کراس‌اور و یک مدل برقی کرده است که در بازار چین به فروش خواهند رسید. 

 

چند هفته‌ای است که برند سالین وارد بازار چین شده است. این خودروساز آمریکایی که بیشتر به خاطر تیونینگفورد موستانگ و تولید ابرخودرو سالین S7 شناخته می‌شود؛ حالا در چین از یک خودروی برقی و یک مدل کراس‌اوررونمایی کرد. سالین برای طرفداران خود یک خبر خیلی خوب هم دارد و آن بازگشت دوباره‌ی سوپر اسپرت S7 به خط تولید است. البته تولید این سوپر اسپرت به‌صورت محدود خواهد بود.

saleen electric car

خودروی شهری الکتریکی سالین با نام Maimai شناخته می‌شود و از یک موتور برقی ۱۰۷ اسب بخاری استفاده می‌کند. گرچه قدرت این خودرو خیلی بالا نیست ولی در عوض شعاع حرکتی ۳۰۵ کیلومتر دارد که برای تردد شهری بسیار مناسب است. 

saleen cuv

همان‌طور که در تصاویر می‌بینید خودروی برقی سالین چندان ظاهر خاص و زیبایی ندارد و بدنه‌ی آن نیز دارای روکش پلاستیکی است. این خودرو ابعاد بسیار کوچکی دارد و تنها ۲ سرنشین را می‌تواند حمل کند. سالین نسخه‌ی اسپرت Maimai را هم تولید خواهد کرد که نمای جلوی متفاوتی دارد و یک اسپویلر نیز در عقب آن نصب می‌شود. 

saleen electric car

خودروی بعدی سالین برای بازار چین یک کراس‌اور با نام MAC است. در نمای جلوی این کراس‌اور جلو پنجره‌ی کشیده دیده می‌شود که در دو سمت آن چراغ‌های LED قرار دارند. نمای جلوی این مدل تهاجمی است و بدنه‌ی آن نیز روکش پلاستیکی دارد. از دیگر مشخصه‌های کراس‌اور سالین می‌توان به سقف شیب‌دار آن اشاره کرد. 

saleen cuv

MAC از یک پیشرانه‌ی احتراق داخلی با قدرت ۴۰۰ اسب‌بخار و گشتاور ۴۵۰ نیوتون‌متر استفاده خواهد شد. اطلاعات بیشتری از مشخصات فنی MAC منتشر نشده است اما انتظار می‌رود که به سیستم چهار چرخ محرک هم مجهز باشد.

saleen electric car

در انتها به جذاب‌ترین خبر سالین یعنی بازگشت ابرخودرو S7 می‌رسیم. مدل جدید با نام S7 Le Mans به تعداد محدود تولید خواهد شد. در قلب این ابرخودرو از پیشرانه‌ی V8 فوردبا حجم ۷ لیتر و دو  توربوشارژر استفاده شده است که می‌تواند ۱۵۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۸۰۰ نیوتون‌متر گشتاور تولید کند. به‌گفته‌ی سالین، S7 لمان می‌تواند سرعت خود را در ۲.۲ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند و توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت را هم دارد. 

saleen s7

تولید S7 لمان شروع شده و در حال حاضر یک دستگاه از آن برای فروش آماده است. با وجود اینکه سالین امروز در مالکیت شرکت چینی قرار دارد ولی ساخت مدل S7 همچنان در کالیفرنیا انجام خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اپل پتنت جدیدی ثبت کرده است که به‌واسطه‌ی آن، رصد‌کردن حالات صورت کاربر ازطریق هدست واقعیت ترکیبی را میسر می‌سازد.

 

اپل پتنت جدیدی را برای هدست واقعیت ترکیبی ثبت کرده است که به‌واسطه‌ی آرایه‌ای از حسگر‌ها علاوه‌بر رصد حرکات چشم و تشخیص ژست‌های حرکتی، می‌تواند حالات صورت کاربران را نیز تشخیص دهد.

این پتنت نشان می‌دهد که اپل قصد دارد با ترکیب دسته‌ای از راه‌های ورودی، تصویری سه‌بعدی از محیط کاربر تهیه کند که با اشیاء مجازی پر شده است.

پتنت یادشده که تحت قوانین سازمان پتنت‌ها و علائم تجاری ایالات‌ متحده قرار دارد، در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۹۸ ثبت شده و در هفته‌ی گذشته به‌صورت عمومی منتشر شده است.

طبق این پتنت، سیستم موردنظر اپل، حسگرهایی را به سر اختصاص داده است که موقعیت کاربران، جهت و حرکت وی را در محیط پایش می‌کند؛ به‌علاوه، حسگرهایی برای ابرو وجود دارند که تحرکات ابرو را در کاربر رصد می‌کنند؛ همچنین حسگر‌هایی برای بخش دهان و فک درنظر گرفته شده تا این بخش نیز مورد پایش قرار گیرد.

پتنت اپل / هدست واقعیت ترکیبی

افزون‌بر تمامی موارد بالا، نمایشگری که در مقابل چشمان کاربر قرار می‌گیرد، خود داده‌هایی را درباره‌ی محیط کاربر ثبت و ضبط می‌کند؛ داده‌هایی نظیر عمق، نور و... . در انتها تمامی این داده‌ها به یک سیستم‌ اختصاصی واقعیت ترکیبی انتقال داده می‌شوند تا براساس اطلاعات، تصویری مجازی از محتوا رسم شود.

نکته‌ی جالب در‌ این‌ رابطه، فیلم‌برداری باکیفیت از محیط اطراف کاربر است که نمایش مجازی محیط را روی نمایشگر هدست میسر می‌سازد.

CNET در ماه آوریل گذشته در گزارشی از هدست واقعیت ترکیبی اپل خبر داده بود. طبق این گزارش، هدست یادشده می‌تواند علاوه‌بر برنامه‌های واقعیت‌ افزوده، اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی را نیز اجرا کند. طبق گمانه‌زنی‌ها، این هدست که تحت پروژه‌ای با نام T288 توسعه داده می‌شود، سال آینده عرضه عمومی خواهد شد.

اگرچه هنوز نمی‌توان با اطمینان درباره‌ی برنامه‌های اپل در رابطه‌ با فناوری واقعیت افزوده و واقعیت مجازی صحبت کرد؛ اما ثبت پتنت اخیر به‌وضوح نشان می‌‌دهد که اهالی کوپرتینو برنامه‌های جدی برای توسعه‌ی محصولی در این شاخه دارند.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نشان در جریان الکامپ ۹۸ جزئیات بیشتری از سازوکار سرویس نقشه و مسیریاب خود در اختیار علاقه‌مندان گذاشت.

 

نقشه و مسیریاب نشان که امسال برای اولین‌بار درالکامپ حضور یافته بود، ازطریق غرفه‌ی خود در سالن الکام استارز (سالن ۸ و ۹) با بازدیدکنندگان ارتباط داشت. در سومین روز برگزاری نمایشگاه، نشان در جریان ارائه‌ای در سالن ۷ در حضور محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌و‌نقل و ترافیک شهرداری تهران، از جزئیات فنی و نحوه‌ی کارکرد سرویس نقشه و مسیریاب خود پرده برداشت.

در همان ابتدای ارائه، مصطفی جلمبادانی، معمار فنی مسیریاب نشان، به توضیح یکی از اصلی‌ترین پرسش‌هایی که ممکن است ذهن هر کاربری را به‌خود مشغول کند پرداخت: اینکه مسیریاب چگونه وضعیت ترافیکی مسیر انتخابی کاربر را مشخص می‌کند.

به‌گفته‌ی جلمبادانی، اگرچه نشان وضعیت لحظه‌ای ترافیک و سرعت خودروها در مناطق مختلف شهری را در اختیار دارد، اما این اطلاعات به‌تنهایی برای مسیریابی کافی نیست. هنگامی که کاربر مسیری را در اپلیکیشن نشان انتخاب می‌کند، وضعیت ترافیکیِ نمایش داده شده در نقاط مختلف مسیر (که بسته به سنگینی ترافیک با رنگ‌های سبز و قرمز مشخص می‌شود)، وضعیت آن نقطه در همان لحظه نیست؛ بلکه آنچه مسیریاب به کاربر نشان می‌دهد، پیش‌بینی وضعیت ترافیکی منطقه هنگام رسیدن کاربر به آنجا است. معمار فنی مسیریاب نشان برای روشن‌تر شدن منظور خود اینگونه توضیح داد:

فرض کنید الان، ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه از همین‌جا [محل نمایشگاه] به سمت آزادی مسیریابی کنیم. اگرچه می‌دانیم همین حالا وضعیت ترافیکی در آزادی چگونه است، اما احتمالا ۴۰ دقیقه‌ی دیگر به مقصد خواهیم رسید و تا آن موقع وضعیت ترافیکی آزادی تغییر خواهد کرد. برای همین لازم است که ما ترافیک را پیش‌بینی کنیم.

نقشه و مسیریاب نشان / neshan navigation

 

سرویس نقشه و مسیریاب نشان برای پیش‌بینی وضعیت ترافیک در نقاط مختلف مسیر، علاوه بر استفاده از داده‌های روز، از داده‌های قدیمی در بازه‌های زمانی مشابه نیز استفاده می‌کند. جلمبادانی می‌گوید:

برای مثال، ترافیک یک منطقه در ساعت ۱۲:۴۵ دقیقه‌ی روز شنبه، به‌احتمال زیاد شبیه به ترافیک همان منطقه در ساعت ۱۲:۴۵ دقیقه‌ی شنبه‌ی گذشته خواهد بود.

مسیریاب باید بتواند وضعیت ترافیکی مقصد را قبل از رسیدن به آن پیش‌بینی کند

اما همان‌طور که در ادامه‌ی ارائه اشاره شد، پیش‌بینی وضعیت ترافیکی تنها با اتکای صرف به الگوهای تکرارشونده و سوابق تاریخی ترافیکی نیز چندان دقیق نخواهد بود؛ چرا که عوامل پیش‌بینی نشده‌ای مانند تغییر وضعیت جوی نیز ممکن است بر وضعیت ترافیکی تأثیر بگذارند. نکته‌ی جالب دیگر این است که تغییرات جوی تأثیر یکسانی بر وضعیت ترافیکی در نقاط مختلف شهر نمی‌گذارند. برای مثال بارندگی ممکن است در شمال شهر تهران باعث ایجاد ترافیک شود و در جنوب تهران تغییری در وضعیت ترافیکی ایجاد نکند. این تفاوت بین شهرهای مختلف ایران نیز صدق می‌کند. به همین دلیل است که مسیریاب نشان شهرهای ایران را «منطقه‌به‌منطقه و محله‌به‌محله» تفکیک کرده و وضعیت ترافیکی هرکدام از این مناطق را با درنظر گرفتن شرایط خاص خودشان پیش‌بینی می‌کند.

در ادامه‌ی ارائه، مباحث مطرح شده رنگ‌وبوی فنی‌تری به‌خود گرفت. به‌گفته‌ی معمار فنی نشان، سرویس مسیریاب برای اینکه بتواند با الگوهای ترافیکی منحصربه‌فردِ مناطق مختلف شهری آشنا شود، از «الگوریتم‌های پیشرفته‌ی یادگیری ماشینی» استفاده می‌کند. برای مثال الگوریتم‌های نشان با استفاده از داده‌های ترافیکی و سوابق سفر، شبیه‌ترین وضعیت ترافیکی گذشته‌ی یک منطقه را در زمانی خاص پیدا می‌کند. پس از مشخص شدن شبیه‌ترین زمان، وضعیت ترافیکی ۳۰ دقیقه‌ی آینده‌ی مسیر، براساس وضعیت ترافیکی آن منطقه در زمان متناظر (۳۰ دقیقه پس از شبیه‌ترین وضعیت ترافیکی در گذشته) پیش‌بینی می‌شود. 

نقشه و مسیریاب نشان / neshan navigation

اما پیش‌بینی نهایی بهترین مسیر، نمی‌تواند تنها به پیداکردن الگوهای ترافیکی هفتگی متکی باشد. معمار فنی نشان در این‌باره گفت:

گاهی اوقات اتفاقات غیر نرمالی رخ می‌دهد؛ مانند وقتی که در یک منطقه تصادفی رخ می‌دهد، یا مثلا همین امروز که در اینجا نمایشگاه الکامپ برگزار شده‌است. امروز وضعیت ترافیکی منطقه دیگر شبیه به شنبه‌ی هفته‌ی گذشته نیست. ما باید در چنین مواقعی باتوجه به داده‌هایی که به دستمان می‌رسد، سریع متوجه شویم که جایی با پیش‌بینی ما تفاوت پیدا کرده است.

جلمبادانی در ادامه از ضرورت واکنش سریع مسیریاب به رویدادهای ترافیکی غیرمنتظره گفت. بنا به این ضرورت، مسیریاب نشان هر ۱۰۰ ثانیه حجم زیادی از داده‌های ترافیکی را پردازش می‌کند تا درصورت پیداکردن الگویی غیرطبیعی، کاربران را هرچه‌سریع‌تر به مسیری کم‌ترافیک‌تر هدایت کند. چنین محاسباتی که لازم است هر ۱۰۰ ثانیه تکرار شوند، به توان پردازشی بسیار بالا و انرژی زیادی نیاز دارد. نشان برای کاستن از چنین بار پردازشی، از روشی به‌نام «مسیریابی دینامیک» استفاده می‌کند.

در پایان، معمار فنی نشان از ویژگی جدید و در دست توسعه‌ای خبر داد که قرار است به‌زودی به اپلیکیشن مسیریاب نشان اضافه شود. این ویژگی با بررسی رفتار رانندگان، متوجه می‌شود که کاربران چه راه‌هایی را به مسیرهای پیشنهادی نشان ترجیح می‌دهند و درصورت تداوم این رفتار، اپلیکیشن نیز از آن پس همان مسیر را پیشنهاد خواهد داد.

 
 
دانلود اپلیکیشن


تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کارمند سابق شرکت هواوی، اسنادی داخلی را فاش کرد که ثابت می‌کند هواوی، در ساخت شبکه‌ی تجاری 3G به کره‌ شمالی کمک کرده‌ است. 

 

براساس مدارکی که توسط یکی از کارمندان سابق هواوی افشا شده‌، این شرکت در ساخت شبکه‌ی تجاری 3G بی‌سیم به کره‌ شمالی کمک کرده‌ است.

این مدارک که توسط واشنگتن پست دریافت‌ شده و شامل دستورهای کاری گذشته، قراردادها و صفحه‌گسترده‌‌ها است، افشا می‌کند که هواوی در مشارکت با شرکت بین‌المللی فناوری اطلاعات پاندا، متعلق‌ به دولت چین، طی هشت سال روی پروژه‌هایی برای ساخت و نگه‌داری یک شبکه‌ی تجاری 3G بی‌سیم در کره شمالی کار کرده‌ است. طی این مشارکت، هواوی از شرکت بین‌المللی فناوری اطلاعات پاندا استفاده کرده تا تجهیزات شبکه‌ای مورد نیاز برای ساخت شبکه‌ی 3G کره شمالی را به این کشور بفرستد. 

به گزارش واشنگتن پست، دلیل افشای این مدارک توسط کارمند سابق هواوی، «اطلاعاتی در ارتباط با منافع عمومی» بوده‌ است.

براساس این گزارش، این اطلاعات در یکی از پایگاه‌های داده‌ی هواوی حاوی اطلاعاتی درباره‌ی فعالیت‌های جهانی این شرکت، قرار گرفته بوده‌ است. در اسناد داخلی هواوی، به‌دلایل محرمانه به کشورهای خاصی مانند کره شمالی و سوریه با کد اشاره می‌شود. کره شمالی در صفحات پایگاه داده به‌صورت «A9» ذخیره شده ‎است. پس از انتشار این اسناد داخلی، یک سخن‌گوی هواوی در بیانیه‌ای به ZDNET گفته‌ است که این شرکت درحال‌حاضر، «هیچ‌گونه حضور تجاری» در جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) ندارد.   

این سخن‌گو همچنین اضافه کرد: 

هواوی به تمامی قوانین مرتبط و مقررات کشور‌ها و نواحی که در آن‌ها فعالیت دارد، کاملا پایبند است. این پایبندی شامل تمامی نظارت‌های صادراتی، تحریم‌ها و مقررات سازمان ملل، ایالات متحده و اتحادیه اروپامی‌شود. 

در صورت صحت این افشاگری، هواوی که در برخی محصولات خود از قطعات آمریکایی استفاده می‌کند، تحریم‌های صادراتی این کشور در ارتباط با ممنوعیت صادرات فروش قطعات آمریکایی به کره شمالی را نقض کرده است. کره شمالی همچنین به‌خاطر سیاست‌های اتمی و نقض قوانین حقوق بشر تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد. 

هواوی

هواوی پیش‌تر نیز از سوی آمریکا با اتهامی ۱۰-بندی مواجه شده‌ بود که این شرکت را به دزدی اسرار تجاری از T-Mobile متهم می‌کند. 

انتشار این اسناد داخلی در زمانی صورت‌ گرفت که بسیاری از کشور‌های غربی، درحال تصمیم‌گیری برای ممنوع‌ کردن استفاده از تجهیزات هواوی در شبکه‌ی داخلی 5G خود هستند. کشورهایی مانند انگلیس هنوز در این خصوص تصمیم نهایی را نگرفته‌اند؛ این درحالی است که عمده‌ی شرکت‌های مخابراتی انگلیس، هم‌اکنون از تجهیزات هواوی در خدمات 5G خود استفاده می‌کنند. 

درحال حاضر، ژاپن و استرالیا استفاده از تجهیزات مخابراتی هواوی را در خدمات 5G ممنوع کرده‌اند؛ چراکه به اعتقاد آن‌ها، هواوی از پکن دستوراتی می‌گیرد که فاقد صلاحیت قضایی هستند.

دونالد ترامپ دستوری اجرایی را در ماه مه امضا کرد که شرکت‌های آمریکایی را از خرید، نصب و استفاده از تجهیزات مخابراتی خارجی منع می‌کند. علت این تصمیم، نگرانی‌ در مورد جاسوسی‌های سایبری غول مخابراتی چین است. این ممنوعیت، سایر تولیدکننده‌های چینی را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. حتی، پس از اعلام ترامپ در ماه گذشته مبنی برا تسهیل کردن این ممنوعیت، وضعیت کنونی معاملات تجاری بین آمریکا و هواوی روشن نیست. در ادامه دپارتمان تجارت ایالات متحده مخالفت خود را با دستور ترامپ اعلام کرد تا هواوی همچنان در فهرست تحریم‌ها قرار داشته باشد؛ البته به‌گفته‌ی این سازمان درصورتی که امنیت ملی ایالات متحده در خطر نباشد، مجوزهایی را در ادامه صادر می‌کند.

ماه گذشته، رِن ژِنگ‌فی مدیرعامل هواوی پیش‌بینی کرد که درآمد این شرکت به‌دلیل جنگ تجاری به‌وقوع افتاده با ایالات متحده با کاهشی ۳۰ میلیارد دلاری مواجه ‌شود. 



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شیائومی مدل بهبود یافته‌ی گوشی هوشمند گیمینگ خود را با ظاهری مشابه و امکاناتی بیشتر در مقایسه با مدل قبلی ارائه می‌کند.

 

شیائومی قصد دارد مدل تازه‌سازی شده‌ای از نسل دوم گوشی‌های گیمینگ بلک شارک را معرفی کند. این شرکت ۸ مرداد را زمان رونمایی از این گوشی در چین اعلام کرده است که بلک شارک ۲ پرو نام خواهد داشت.

اخیرا تیزری از این گوشی منتشر شده که فقط قسمت پشتی آن را به‌نمایش می‌کشد. بااین‌حال، طراحی بیرونی این گوشی تقریبا با بلک شارک ۲ فعلی یکسان است، با این تفاوت که دو خط عمودی به آن اضافه شده است. به‌نظر می‌رسد این خطوط همان نوارهای LED قابل تنظیم باشد که از کناره‌های بلک شارک ۲ به این قسمت منتقل شده باشد. احتمال دارد لوگوی S شکل موجود در نسخه‌ی قبل این گوشی در پشت بلک شارک ۲ پرو نیز موجود باشد.

شیائومی بلک شارک 2 پرو

این دستگاه به‌روز شده احتمالا از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس نیرو می‌گیرد و حداکثر از رم ۱۲ گیگابایتی برخوردار خواهد بود. این‌ها تنها اطلاعاتی است که فعلا در مورد بلک شارک ۲ پرو در دسترس است.

در بنچمارکی که با گیک‌بنچ از بلک شارک ۲ پرو گرفته شده، این گوشی به‌طور کلی امتیاز ۱۱۳۰۴ را کسب کرده و دارای تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس و ۱۲ گیگابایت رم است. این تراشه‌ی به‌روز شده‌ی کوالکام در مقایسه با مدل قبلی ۴.۲ درصد در پردازش و ۱۵ درصد در پردازش گرافیکی ارتقا یافته است.

باید منتظر بود و دید چه تغییرات فیزیکی دیگری در بلک شارک ۲ به وقوع می‌پیوندد. با رونمایی از این گوشی در هشتم مرداد ماه در چین می‌توانیم به اطلاعات جدیدی در مورد آن دست پیدا کنیم.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

استفاده از کربن‌دی‌اکسید برای آزاد کردن متان موجود در هیدرات‌های متان می‌تواند هوا را پاک کرده و مزایای اقتصادی نیز داشته باشد.

 

جهان از این موضوع آگاه است که برای دفع اثرات نامطلوب حاصل از تغییرات اقلیمی باید کربن‌دی‌اکسید را از اتمسفر بیرون بکشد. در این راستا، دانشمندان و مهندسان تکنیک‌های مختلفی را پیشنهاد کرده‌اند اما بیشتر آن‌ها بسیار گران بوده و هیچ درآمدی حاصل نمی‌کنند. کسی هم نمی‌خواهد هزینه‌ی این کار را پرداخت کند.

اکنون و در نتیجه‌ی یک مطالعه‌ی شبیه‌سازی جدید، روشی که پیش‌تر پیشنهاد شده بود، ممکن است به عملی شدن نزدیک شده باشد. فرایند مذکور شامل پمپاژ کربن‌دی‌اکسید هوا درون هیدرات‌های متان است. هیدرات‌های متانذخایر بزرگی از آب یخ‌زده و متان هستند که در بستر دریا و زیر آب‌های دارای عمق ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر قرار دارند. در این روش، کربن‌دی‌اکسید ورودی موجب خارج شدن متان می‌شود. گاز متان می‌تواند به سطح فرستاده شده و برای تولید برق یا تأمین انرژی عملیات برداشت کربن از اتمسفر یا دیگر کاربردها مصرف شود.

بسیاری از ذخایر هیدرات متان در امتداد سواحل خلیج مکزیک و دیگر خطوط ساحلی وجود دارند. نیروگاه‌های بزرگ و تأسیسات صنعتی که کربن‌دی‌اکسید را منتشر می‌کنند، نیز در آن حوالی قرار گرفته‌اند، بنابراین یک گزینه این است که گاز را به‌طور مستقیم از دودکش‌ این تأسیسات برداشت کرد و خود این کارخانه‌ها و صنایع می‌توانند بازاری آماده برای برق تولیدی باشند.

نقشه مخازن هیدرات گازی

توزیع مخازن هیدرات‌های متان در جهان

هیدرات متان ساختاری متشکل از ملکول‌های منجمد و مشبک آب است. شبکه‌ای که دارای حفره‌های خالی (قفس) و دارای اندازه‌ی مولکولی زیادی است که می‌تواند ملکول‌های متان را به دام اندازد. شبیه‌سازی‌های کامپیوتری نشان داده است که خارج کردن متان به کمک کربن‌دی‌اکسید، اگر غلظت بالایی از نیتروژن نیز تزریق شود، به‌میزان زیادی افزایش می‌یابد و این تبادل گاز یک فرایند دو مرحله‌ای است.

نیتروژن به‌آسانی در هر جایی در دسترس است زیرا ۷۸ درصد از اتمسفر زمین را تشکیل می‌دهد. در یک مرحله نیتروژن وارد قفس‌ها می‌شود. این امر موجب بی‌ثباتی متان به دام افتاده می‌شود و متان از منافذ آب منجمد فرار می‌کند. کریس دارنل نویسنده‌ی این مقاله که در مجله‌ی Water Resources Research منتشر شده است، می‌گوید:

در یک مرحله‌ی جداگانه، نیتروژن به کربن‌دی‌اکسید کمک می‌کند که در قفس‌های خالی شده متبلور شود. این سیستم که اکنون دچار اختلال شده، سعی می‌کند که به تعادل جدیدی برسد: در این وضعیت، تعادل به‌سمت کربن‌دی‌اکسید بیشتر و متان کمتر پیش می‌رود.

گروهی از آزمایشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها در سال ۲۰۱۲، این تکنیک را ازنظر امکان‌سنجی در منطقه‌ی شیب شمالی آلاسکا که در آن هیدرات متان در ماسه‌سنگ‌های زیر لایه‌ی منجمد خاک تشکیل می‌شود، مورد آزمایش قرار دادند. آن‌ها کربن‌دی‌اکسید و نیتروژن را ازطریق لوله‌ای درون هیدرات‌های متان فرستادند. مقداری کربن‌دی‌اکسید ذخیره و مقداری متان آزاد شد. ری بوسول از آزمایشگاه ملی فناوری انرژی که یکی از هدایت‌کنندگان آزمایش آلاسکا بوده ولی در پژوهش جدید مشارکتی نداشته است، می‌گوید: «خوب است که کریس توانست پیشرفت کند».

شبیه‌سازی‌های جدید همچنین نشان داد که اگر کربن‌دی‌اکسید از یک انتهای مخزن هیدرات متان وارد شده و متان از انتهای دیگر آن جمع‌آوری شود، مبادله‌ی کربن‌دی‌اکسید با متان احتمالا بسیار گسترده‌تر و سریع‌تر انجام خواهد شد. این تکنیک ازلحاظ مفهومی تاحدودی شبیه ایده‌ای است که در اوایل دهه‌ی ۲۰۱۰ به‌وسیله‌ی استیون بریانت در دانشگاه تگزاس مورد بررسی قرار گرفت.

علاوه‌بر ذخایر متعدد هیدرات متان، این سواحل در آمریکا دارای مخازن بزرگی از شوراب‌های داغ نمکی در سنگ‌های رسوبی زیر خط ساحلی هستند. در این سیستم، پمپ‌ها می‌توانند کربن‌دی‌اکسید را به یک انتهای مخزن هیدرات متان برسانند و شوراب‌ها را ازطریق لوله‌ای که در انتهای دیگر قرار گرفته وارد زمین کرده و سپس مجددا به سطح برگردانند. در آنجا شوراب‌های داغ ازطریق یک مبدل حرارتی جریان می‌یابند و گرمای آن می‌تواند استخراج شده و برای فرایندهای صنعتی یا تولید برق استفاده شود. شورابی که به‌سمت بالا باز می‌گردد، حاوی مقداری متان نیز خواهد بود که می‌تواند استخراج شده و سوزانده شود. کربن‌دی‌اکسید در شوراب زیرزمینی حل شده، متراکم شده و بیشتر زیر زمین ته‌نشین می‌شود و ازنظر تئوری در آنجا باقی خواهد ماند.

البته هریک از این سیستم‌ها با چالش‌های عملی بزرگی رو‌به‌رو است. یک مشکل، ایجاد جریان متمرکزی از کربن‌دی‌اکسید است؛ این گاز تنها ۰/۰۴ هوا و حدود ۱۰ درصد از انتشارات گازی حاصل از دودکش‌های یک نیروگاه معمولی یا تأسیسات صنعتی را تشکیل می‌دهد. اگر یک سیستم کارآمد شورآب یا هیدرات متان نیاز به ورودی ۹۰ درصدی کربن‌دی‌اکسید داشته باشد، افزایش غلظت این گاز نیاز به انرژی بسیار زیادی داشته که موجب می‌شود این فرایند بسیار گران شود. بریانت می‌گوید:

اما اگر تنها به غلظت ۵۰ درصد نیاز باشد، این می‌تواند جذاب‌تر باشد. باید بتوان هزینه‌ی برداشت کربن‌دی‌اکسید را کاهش داد.

یکی دیگر از چالش‌های اصلی رویکرد هیدرات متان این است که چگونه متان آزاد شده را که به‌آسانی می‌تواند در شکاف‌های زمین و در همه‌ی جهات پراکنده شود، جمع‌آوری کنیم. بریانت می‌پرسد: «باید از چه نوع ساختار چاه و لوله‌ای برای گرفتن آن استفاده کرد؟»

با توجه به این واقعیت‌ها، امروزه مشوق‌های اقتصادی کمی برای بهره‌برداری از هیدرات کربن به‌منظور برداشت کربن‌دی‌اکسید از هوا وجود دارد. اما همچنان که غلظت این گاز در اتمسفر افزایش پیدا می‌کند و سیاره گرم‌تر می‌شود، سیستم‌هایی که بتوانند این گاز را برداشت کنند و در نتیجه‌ی این کار انرژی یا درآمدی نیز حاصل کنند، ممکن است نسبت‌به تکنیک‌هایی که فقط کربن‌دی‌اکسید را از هوا بیرون کشیده و آن را در جایی به دام می‌اندازند و هیچ درآمدی ندارند، موفق‌تر شوند.



تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گلکسی A80 گران‌قیمت‌ترین میان‌رده‌ی سامسونگ در سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود که با داشتن نمایشگر بزرگ، مکانیزم چرخان دوربین و پردازنده‌‌ای قدرتمند کاربران خاصی را هدف قرار داده است.

در سال‌های اخیر راهکارهای متفاوتی را برای حذف حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر شاهد بوده‌ایم؛ بریدگی‌های عریض و قطره‌ای، حفره، سیستم‌های کشویی برای دوربین سلفی و سلفی‌های پاپ‌آپ، همه و همه از سال گذشته تا به امروز در محصولات مختلف به کار گرفته شدند. اما راهکار چرخش دوربین اصلی و استفاده از آن عمر زیادی ندارد و گوشی‌هایی همچون ذن‌فون ۶ و گلکسی ای ۸۰ شناخته‌شده‌ترین نمایندگان چنین طراحی محسوب می‌شوند؛ شاید عمر چنین راهکاری با عرضه‌ی گوشی‌های بهره‌مند از دوربین زیر نمایشگر به‌زودی به پایان برسد اما تا آن روز می‌توان چنین راهکاری را یک روش هیجان‌انگیز برای بسیاری از کاربران دانست. سامسونگ در سال ۲۰۱۹ سری A از محصولات خود را چه در نام‌گذاری و چه طراحی متحول کرده است؛ کره‌ای‌ها با این تغییرات بار دیگر به تصاحب بازارهای رقابتی بزرگی همچون هند امیدوار شده‌اند. 

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

گلکسی A80 نه‌تنها جدیدترین محصول از سری A، بلکه گرا‌ن‌قیمت‌ترین در بین برادرانش نیز محسوب می‌شود. مجهز شدن به جدیدترین تراشه‌ی اسنپدراگون برای محصولات میان‌رده، در کنار ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم از گلکسی A80 یک محصول میان‌رده‌ی قدرتمند ساخته است اما با توجه به عملکرد متوسط دوربین‌ برادرنش نگرانی‌هایی در مورد عملکرد دوربین‌‌های گلکسی A80 وجود دارد که در این بررسی به آن خواهیم پرداخت. باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی، حذف جک ۳.۵ میلی‌‌متری و رابط کاربری بازطراحی شده‌ی One UI در کنار سیستم نوآورانه‌ی دوربین دستگاه مواردی هستند که در این بررسی به آن خواهیم پرداخت. اما آیا در حضور رقبای چینی خوش قیمت، گلکسی ای ۸۰ چیزی برای ارائه دارد؟‌ آیا حسگر زیر نمایشگر بار دیگر ناامیدمان خواهد کرد؟ عملکرد این دستگاه در اجرای وظایف سنگین چگونه است؟ 

 

مشخصات فنی گلکسی ای 80 سامسونگ
عرضه
معرفی 2019، آوریل
وضعیت موجود. عرضه‌شده در می 2019
نمایشگر
نوع Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 6.7 اینچ (~85.8% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 2400 در 1080 پیکسل (~393 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
بدنه
ابعاد 165.2 در 76.5 در 9.3 میلی‌متر
وزن -
ساخت پشت و جلو از جنس شیشه، فریم آلومینیومی
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال)
پلتفرم
سیستم‌عامل - اندروید 9.0 (پای) - One UI
تراشه Qualcomm SDM730 Snapdragon 730 (هشت نانومتری)
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (دو هسته‌ی 2.2 گیگاهرتز Kryo 470 طلایی و شش هسته‌ی 1.7 گیگاهرتز Kryo 470 نقره‌ای)
پردازنده گرافیکی Adreno 618
حافظه
درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 128 گیگابایت، 8 گیگابایت رم
دوربین
اصلی دوربین دوگانه: 48 مگاپیکسل (f/2.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) و 8 مگاپیکسل (12 میلی‌متری، فوق عریض، f/2.2) و سنسور TOF
قابلیت‌ها فلش LED، پانوراما، HDR
ویدیو 2160p@30fps، 1080p@30fps
سلفی ماژول مجهز به موتور برای چرخش دوربین اصلی
صدا
جک ۳.۵ میلی‌متری خیر
  لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 3700 میلی آمپر ساعت
شارژر شارژ سریع باتری 25 واتی
قابلیت‌ها
حسگرها حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
  ANT+
شبکه
فناوری GSM / HSPA / LTE
اتصالات
شبکه بی‌سیم بله
بلوتوث بله
GPS بله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS
رادیو رادیو اف‌ام
USB 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل
متفرقه
رنگ‌ها طلایی، سفید، مشکی
محدوده قیمت حدود 650 یورو

 

 

گلکسی A80 سامسونگ توسط خانه موبایل ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی

طراحی خاص گلکسی A80 و سیستم دوربین چرخشی آن را باید مهم‌ترین نکته‌ی تمایز آن نسبت به دیگر گوشی‌های بازار دانست. نزدیک به ۸۶ درصد جلوی دستگاه از نمایشگر پوشیده شده است و خبری از حفره، بریدگی و حاشیه قابل‌توجه در جلوی دستگاه نیست؛ اما سامسونگ برای رسیدن به چنین هدفی چه کرده‌ است؟ کره‌ای‌ها دوربین سلفی را کنار گذاشته‌اند و با تعبیه‌ی موتوری مکانیکی، دوربین اصلی را برای استفاده در جلوی دستگاه فرا می‌خوانند؛ به این معنی که بخش بالایی پشت بدنه که دوربین دستگاه در آن قرار گرفته است با یک حرکت عمودی بالا آمده و ماژول‌های دوربین با یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای رو به کاربر قرار می‌گیرند. این راهکار جالب، دوربین‌های اصلی دستگاه و سیستم تشخیص عمق ToF را برای گرفتن سلفی در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ این مورد را شاید بتوان اصلی‌ترین برتری راهکار سامسونگ نسبت به نمونه‌های پاپ‌آپی که در گوشی‌هایی مانند وان‌پلاس دیده‌ایم، دانست.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

بالا بودن احتمال آسیب‌پذیری این بخش در سقوط و امکان‌پذیر نبودن پوشش این بخش توسط قاب‌های محافظ در کنار عدم قطعیت در مورد عمر چنین ساختاری را باید در نظر گرفت. برای مثال فرض کنید که سهوا گوشی را روی میز قرار داده و بدون توجه به اینکه با بستن اپ دوربین، مکانیزم چرخشی فعال می‌شود آن را رها کنید در این صورت تلاش‌های دستگاه برای چرخاندن دوربین با شکست مواجه می‌شود و احتمال آسیب به موتورهای آن وجود دارد. سیستم تشخیص سقوط دستگاه تنها نیمی از بخش متحرک را داخل می‌برد و به نظر می‌رسد سرعت آن به اندازه‌ی کافی برای داخل بردن کامل دوربین کافی نیست. احتمال ایجاد مشکل توسط گرد و غبار برای بخشی که حرکت عمودی دارد را چندان بالا نمی‌دانیم اما هنوز نگرانی در مورد آسیب‌پذیری بخش گردان این مکانیزم وجود دارد. همچنین استفاده از این مکانیزم ضخامت دستگاه را تا ۹.۳ میلی‌متر افزایش داده است که برای یک محصول بالارده کمی زیاد به نظر می‌رسد.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

اولین نکته‌‌ای که در نخستین استفاده از گلکسی A80 توجه شما را جلب می‌کند کیفیت ساخت بالاتر آن نسبت به دیگر اعضای خانواده A است؛ البته با قیمت ۶۰۰ یورویی این گوشی، چنین کیفیت ساختی چندان عجیب نیست. کار کردن با یک دست با گلکسی A80 حتی برای کسانی که دستان بزرگی دارد کار دشواری است. A80 با ۲۲۰ گرم وزن یکی از سنگین‌ترین گوشی‌های موجود در بازار است و این مسئله در استفاده‌ی طولانی مدت برای کاربر آزاردهنده است؛ بنابراین اگر دست‌های بزرگی ندارید و تا به حال با گوشی‌های سنگین و بزرگ کار نکرده‌اید مهاجرت به این محصول را توصیه نمی‌کنیم. سامسونگ برای پوشش نمایشگر دستگاه از گوریلا گلس ۳ بهره برده‌ است که یک پوشش نسبتا قدیمی محسوب می‌شود اما پشت دستگاه با شیشه‌‌ی گوریلا گلس ۶ محافظت می‌شود. سامسونگ حتی در بالارده‌ترین میان‌رده‌‌ی سری A نیز دریافت گواهی‌های IP را برای محافظت در برابر آب و گرد و غبار کنار گذاشته است؛ چیزی که در گذشته گوشی‌های این سری به آن شهره بودند. 

 

سامسونگ در جایگذاری کلیدهای تغییر حجم صدا و پاور برای این گوشی بزرگ موفق عمل کرده است و به راحتی می‌توان با یک دست به هر سه کلید دسترسی داشت؛ بازخورد کلیدها و استحکام آن‌ها نیز طبق انتظار از یک محصول بالارده مناسب است. درگاه سیم‌کارت به دلیل وجود سیستم مکانیکی دوربین به لبه‌ی پایینی انتقال داده شده است و متاسفانه در آن خبری از جایگاه برای کارت حافظه نیست. در کنار تک اسپیکر دستگاه در لبه‌ی پایینی، درگاه US‌B نوع C قرار گرفته است و خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری صدا در A80 نیست؛ متاسفانه تبدیل لازم برای استفاده از هدفون‌های مرسوم را باید به‌صورت جداگانه تهیه کنید. همچنین وجود کاور محافظ ساخت سامسونگ در جعبه گوشی را یک نکته‌ی مثبت می‌دانیم؛ البته به دلیل پوشیده نشدن لبه‌ی بالایی دستگاه توسط قاب، مراقبت بیشتری نسبت به گوشی‌‌‌های دیگر لازم است. 

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80
گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80
گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80
گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

با نگاه به حاشیه‌ی بالایی دستگاه، اسپیکر مکالمه را مشاهده نخواهید کرد و کره‌ای برای ایجاد صدای مکالمات از پیزوالکتریک بهره گرفته‌اند؛ پیزوالتریک‌ها ماده‌ای هستند که به تغییر ولتاژ واکنش نشان داده و ارتعاش می‌کنند. با قرارگیری گوش کاربر روی هر بخش از نمایشگر، وی قادر به شنیدن صدای مکالمه خواهد بود که البته در A80 نسبت به اسپیکرهای عادی مکالمه صدای کمتری به گوش می‌رسد. متاسفانه خبری از چراغ اعلان در گلکسی A80 نیست و کاربران باید به نمایشگر همیشه روشن برای اطلاع از اعلان‌ها اکتفا کنند.طبق انتظار سامسونگ از حسگر اثرانگشت اپتیکال در زیر نمایشگر بهره گرفته است و راهکار اولتراسونیک پرچمداران سری اس را به کار نگرفته است؛ عملکرد حسگر شباهت زیادی به آنچه در A50 تجربه کردیم دارد و هنوز هم نمی‌توان آن را حتی نزدیک به بهترین‌های بازار دانست؛ سرعت پایین‌تر و تلاش‌های چندباره در گاهی اوقات باعث شده است تا حسگر این گوشی را نسبت به رقبای چینی مانند MI 9 SE و Redmi K20 ضعیف‌تر بدانیم. حسگر اثر انگشت در زمان خیس بودن دستان کاربر در شناسایی اثر انگشت ناتوان است اما حتی به دلیل ماهیت نوری آن، محافظ پیش‌فرض نمایشگر مانعی برای شناسایی نیست. 

نمایشگر

در بحث نمایشگر گوشی‌ها، فاکتورهایی همچون ابعاد و رزولوشن، روشنایی و کنتراست، دقت رنگ و گستردگی فضای رنگی اهمیت بالایی دارند و سامسونگ نیز از گذشته تا به امروز در این بخش یکه‌تاز بازار بوده است؛ خوشبختانه در سال ۲۰۱۹ شاهد استفاده‌ی بیشتر از پنل‌های اولد در گوشی‌ها هستیم و بازار میان‌رده‌های نیز از این قضیه مستثنی نیست. اگر از علاقه‌مندان به نمایشگرهای بزرگ باشید قطعا قطر ۶.۷ اینچی این نمایشگر مسطح شما را راضی خواهد کرد؛ سامسونگ از نمایشگر Super AMOLED با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل در گلکسی ای ۸۰ بهره گرفته است که تراکمی در حدود ۳۹۳ پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌دهد؛ این تراکم برای استفاده‌ی عادی و برای کسانی که سخت‌گیری زیادی در بحث رزولوشن ندارند قابل‌قبول و مناسب است. 

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

روشنایی بالا تبدیل به امضای پنل‌های اولد سامسونگ شده‌اند به طوری که پرچمداران این شرکت رکورداران روشنایی نمایشگر در دنیای گوشی‌های هوشمند هستند. در تست‌ روشنایی زومیت، گلکسی A80 با رسیدن به ۹۷۰ نیت با الگوی ۵۰ درصد (۶۷۶ نیت در الگوی کاملا سفید) کاملا موفق عمل می‌کند؛ این نتیجه در حالت تنظیم خودکار روشنایی بدست آمده است. در حین تست روشنایی به این نکته پی‌بردیم که حسگر نور محیط در زیر نمایشگر و بخش بالایی آن جای گرفته است که در نوع خود جالب است. طبق انتظار رنگ مشکی با روشنایی نیت به کنتراست بی‌نهایت نمایشگر منجر می‌شود که یکی از برتری‌های مهم نمایشگرهای اولد نسبت به LCD‌ها به‌شمار می‌رود. نمایشگر در زیر نور خورشید خوانایی خوبی دارد اما به دلیل اختلاف ۳۰۰ نیتی روشنایی دستی و خودکار توصیه می‌کنیم در فضاهای باز حالت خودکار را فعال کنید. روشنایی حداقلی ۲.۶۵ نیتی هم شاید به اندازه‌ی برخی شرکت‌های رقیب مناسب نباشد اما هنوز در محدوده‌ی قابل‌قبول قرار دارد؛ برای استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی در فضاهای تاریک قابلیت «Blue Light Filter» در تنظیمات تعبیه شده است. 

عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
گلکسی A80 2.65 0 660 0 97 5.3 3.1 (Natural Mode)
Mi 9 SE 2.1 0 642 0 1008 4.8 1.9 (Standard)
گلکسی A50 2.3 0 660 0 820 5 2.4 (AMOLED Cinema)
گلکسی M30 2.4 0 630 - - 5.7 2.9 (Video)
گلکسی M20 2.8 3.65 328 - - 89.9 5.6 5.6
پی اسمارت ۲۰۱۹ 1.2 3.7 320 3.7 320 86.5 5.8 1.4 (Normal)
پی ۳۰ لایت 0.6 4 305 4 305 76 5 2.4 (Normal)
وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ 2.9 3.8 473 3.8 475 125 5.8 5.8
وای ۹ ۲۰۱۹ 1.7 3 380 3 350 127 6.8 2.5 (Normal)
نوکیا X7 5.8 3.4 430 4.46 530 125 1.6 5.4 (Dynamic)
نوا ۳ 0.75 2.7 350 2.95 325 130 8.5 4.8 (Normal Mode)
* تمامی نتایج جدول بالا را زومیت با ابزاری مخصوص به‌ دست آورده است.

پیش از آغاز بحث در مورد رنگ‌ها اشاره به این نکته ضروری است که برخلاف گلکسی A50 خبری از چهار حالت رنگی در A80 نیست و حالت‌ها همانند سری گلکسی اس ۱۰ به «Natural» و «Vivid» خلاصه می‌شود؛ حالت اول بر مبنای فضای sRGB کالیبره شده است و رنگ‌های طبیعی‌تر و بدون اغراقی را نمایش می‌دهد و حالت دوم نیز برای نمایش رنگ‌های اشباع‌تر و باطراوت‌تر بر مبنای فضای DCI P3 تعبیه شده است. حالت پیش‌فرض Vivid تقریبا ۹۸ درصد فضای DCI P3 را پوشش می‌دهد و حالت Natural نیز پوششی ۹۴.۱ درصدی از sRGB را ارائه می‌دهد. برای درک تفاوت این ارقام باید گفت که حالت Vivid نزدیک به ۱۴۱ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد. خطای میانگین نمایش رنگ حالت Vivid در فضای رنگی DCI P3 برابر با ۵.۳ و خطای میانگین حالت Natural نیز ۳.۱ محاسبه شد؛ در هر دو حالت مقداری گرایش به سردی در رنگ سفید دیده می‌شود که این مسئله در حالت Vivid مشهود است. به‌عنوان جمع‌بندی بخش رنگ‌ها باید گفت گلکسی A80 عملکرد خوبی ارائه می‌کند اما بهترین نمونه‌ی مورد بررسی ما در بین همه‌رده‌هایش نیست. 

به لطف استفاده از پنل اولد، شاهد قابلیت نمایشگر همیشه روشن هستیم و سامسونگ به واسطه‌ی سال‌ها تجربه در ارائه‌ی این قابلیت یکی از متنوع‌ترین AOD در بین گوشی‌های هوشمند را ارائه می‌کند. تک اسپیکر دستگاه در پایین آن قرار گرفته و از حیث حجم صدا کاملا قابل‌قبول عمل می‌کند. صداهای بم عمق مناسبی دارند و صداهای زیر نیز حتی در حجم صداهای بالا کیفیت خود را حفظ می‌کنند. در تنظیمات «Sound quality and effects» امکان تغییر اکوالایزر برای صدای خروجی از اسپیکر وجود دارد اما دالبی اتموس تنها در اتصال هدفون فعال می‌شود. خوشبختانه سامسونگ هدفون‌های داخل جعبه دستگاه در تولید صدای بم موفق عمل می‌کنند و کیفیت قابل‌قبولی را ارائه می‌کنند؛ وجود هدفون در جعبه دستگاه را به فال نیک می‌گیریم با این حال اگر قصد گوشی فرا دادن به موسیقی به‌صورت جدی را دارید توصیه می‌کنیم یک دانگل مخصوص و هدفون تهیه کنید. 

رابط کاربری

سامسونگ پس از سال‌ها با One UI تغییری بزرگ را در رابط کاربری گوشی‌هایش ایجاد کرد؛ جان‌مایه‌ی این تغییر استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی است و تغییرات بنیادینی در ظاهر المان‌ها به چشم نمی‌خورد. پنل اعلان‌های تمام صفحه، جایگذاری المان‌ها در نیمه‌ی پایینی صفحه و زیباتر شدن رابط کاربری در نخستین ملاقات با One UI نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. نوشته‌ها، آیکون‌ها و دیگر موارد به‌نوعی در One UI جایگذاری شده‌اند که به‌راحتی دیده و انتخاب شوند اما شاید این مسئله در ابتدا کمی برای کاربر ناآشنا به‌نظر برسد با این حال به مرور به این تغییرات عادت خواهید کرد. سیستم ناوبری مبتنی بر ژست‌های حرکتی این رابط کاربری همچنان ناپخته است و هنوز برای تبدیل شدن به آنچه در آیفون‌ها و حتی گوشی‌های جدید وان‌پلاس تجربه کردیم، راه زیادی پیش روی دارد. ویدیوی زیر شما را بیشتر با رابط کاربری جدید گوشی‌های سامسونگ آشنا خواهد کرد.


دوربین

با ساختار دوربین و چگونگی کارکرد آن در بخش طراحی آشنا شدیم؛ دوربین اصلی دستگاه متشکل از یک حسگر ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 سونی با لنز ۲۶ میلی‌متری واید، حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و سیستم تشخیص عمق سه‌بعدی موسوم به ToF است که پس از چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای نقش دوربین سلفی را نیز ایفا می‌کند؛ حسگر ۴۸ مگاپیکسلی Quad Bayer با پیسکل‌های ۰.۸ میکرونی و ابعاد ۱/۲ اینچی در پس یک لنز با گشودگی f/2.0 با ۸۰ درجه زاویه‌ی دید قرار گرفته است. همان‌طور که انتظار می‌رفت سامسونگ از دوربینی مجهز به لنز تله‌فوتو برای دستیبابی به زوم اپتیکال استفاده نکرده است و تنها شاهد دوربین محبوب این روزها یعنی اولتراواید هستیم؛ حسگر ۸ مگاپیکسلی این دوربین را یک لنز ۱۱ میلی‌متری با زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه همراهی می‌کند. سامسونگ از یک حسگر ToF نیز برای تولید جلوه بوکه در حالت «Live Focus» بهره گرفته است. 

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

متاسفانه خبری از لرزگشیر اپتیکال (OIS) در هیچ یک از لنزهای دوربین A90 نیست و در حین فیلم‌برداری هر دو دوربین تنها لرزشگیر الکترونیکی (EIS) وارد عمل می‌شود. در بحث رابط کاربری دوربین تفاوت چندانی با دیگر گوشی‌های سامسونگ مشاهده نمی‌شود؛ هنوز هم پرتره‌ها با حالت «Live Focus» گرفته می‌شوند و حالتی تحت عنوان «Night» نیز برای عکاسی در فضاهای تاریک درنظر گرفته شده است؛ شاید «Live Focus Video» را بتوان تنها نقطه‌ی تمایز حالت‌های عکاسی و فیلم‌برداری A80 با دیگر گوشی‌‌های سامسونگ دانست که در آن دوربین اصلی فیلم‌برداری با رزولوشن 1080P را با جلوه بوکه‌ی ایجاد شده توسط حسگر ToF انجام می‌دهد. سوایپ به سمت چپ و راست حالت‌های عکاسی را تغییر می‌دهد و سوایپ به سمت بالا یا پایین نیز دوربین را برای گرفتن سلفی آماده می‌کند. سامسونگ نام «Scene Optimizer» را برای تشخیص صحنه‌ی هوشمند خود برگزیده است و به ادعای این شرکت ۳۰ حالت مختلف را شناسایی می‌کند. همچنین انتقال HDR به بخش تنظیمات و حذف آن از از صفحه‌ی اصلی نرم‌افزار دوربین ممکن است برای بسیاری از کاربران خوشایند نباشد.

دوربین اصلی دستگاه به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی ثبت می‌کند اما با انتخاب حالت 3:4H می‌توان عکس‌های ۴۸ مگاپیکسلی نیز با دوربین اصلی ثبت کرد. همچنین در بحث فیلم‌برداری این دوربین قادر به ثبت ویدئوهای 4K با نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه خواهد بود و دوربین اولتراواید نیز ویدئوهایی با رزولوشن Full HD با نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه ثبت می‌کند. حالتی تحت عنوان «Super Slowmotion» نیز برای فیلم‌برداری صحنه‌ی آهسته با نرخ ۴۸۰ فریم‌بر‌ثانیه و رزولوشن 720P برای علاقه‌مندان در نظر گرفته شده است. سه حالت برای عکاسی سلفی نیز درنظر گرفته شده است که به ترتیب عکس‌هایی با رزولوشن ۷.۶ مگاپیکسل (دوربین اصلی)، ۱۲ مگاپیکسل (دوربین اصلی) و ۵ مگاپیکسل (عریض‌ترین حالت) ثبت می‌کنند. 

بحث در مورد کیفت تصاویر را با عکس‌های روز آغاز می‌کنیم؛ عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی گرفته شده با دوربین اصلی A80 از نظر رنگ، کنتراست و گستره‌ی دینامیکی خوب و قابل‌قبول هستند. در برخی سناریو‌ها فرانوردهی یا Over Expose شدن تصاویر مشهود است؛ این مسئله را پیش‌تر در بسیاری دیگر از محصولات سامسونگ تجربه‌ کرده‌ایم. تصاویر ۴۸ مگاپیکسلی شاید در بزرگ‌نمایی جزئیات بیشتری ارائه دهند اما به دلیل کمتر بودن پردازش‌های تصویر و نویز بالاتر برتری خاصی نسبت به عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی ندارند. افت جزئیات و سافت‌ شدن بافت‌ها در عکس‌های اولتراواید قابل تشخیص است اما این مسئله را در بسیاری از گوشی‌‌های بازار و حتی پرچمداران شاهد هستیم؛ گستره‌ی دینامیکی و کنتراست خوب عکس‌های اولتراواید یکی از نکات مثبت گلکسی A80 محسوب می‌شود. 

مقایسه‌ میدان دید دوربین اصلی و اولتراواید

گرفته شده با دوربین اولترا واید گلکسی A80

دوربین اولترواید

گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی A80

دوربین اصلی


مقایسه‌ حالت Night و Photo

نمونه تصویر گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی A80 - حالت Photo

Photo

نمونه تصویر گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی A80 - حالت Night

Night


عکس‌های شب دوربین اصلی که با حالت Photo گرفته شده‌اند، جزئیات زیادی را ارائه نمی‌کنند اما حالت Night علاوه بر بیرون کشیدن جزئیات از سایه‌ها، عملکرد بهتری در ثبت بافت‌ها ارائه می‌دهد؛ البته گلکسی A80 را در بین بهترین گوشی‌ها برای عکاسی شب در رنج قیمتی خود جای نمی‌گیرد اما نیازهای شما را برآورده خواهد کرد. رنگ‌ها در این حالت زنده‌تر هستند اما تغییر رنگ آسمان و موارد دیگر به غیر طبیعی‌تر شدن تصاویر منجر می‌شود. همان‌طور که انتظار داشتیم دوربین اولتراواید چیزی برای ارائه در شب ندارد و کاربر قادر به استفاده از حالت Night با آن نیست. 

عملکرد حسگر ToF گلکسی A80 در پرتره‌‌های انسانی قابل قبول است اما تشخیص مرزها در سوژه‌های پیچیده چالشی جدی برای آن خواهد بود؛ Live Video Focus به هیچ‌وجه بی‌نقص نیست و مرزهای مبهم سوژه و پس‌زمینه در آن به چشم می‌خورد اما وجود این قابلیت را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم دیگر سازندگان گوشی نیز افزودن جلوه بوکه در ویدئو را به محصولات خود اضافه کنند. همچنین گلکسی A80 از حیث طبیعی بودن جلوه بوکه نمره‌ی قبولی را دریافت می‌کند. 

سه حالت مختلف سلفی

سلفی اولتراواید با گلکسی A80 سامسونگ

اولتراواید

سلفی با دوربین اصلی گلکسی A80 سامسونگ

واید (دوربین اصلی) - کراپ‌شده

سلفی با دوربین اصلی گلکسی A80 سامسونگ

واید عادی

پس از چرخش دوربین اصلی و تصمیم برای گرفتن سلفی در کمال تعجب متوجه غیرفعال شدن فوکوس خودکار هستیم به این معنی که همانند بسیاری از گوشی‌های باید دوربین در فاصله‌ی خاصی از چهره قرار بگیرد؛ این مسئله در دوربین سلفی گوشی‌های عادی یک نقص بزرگ محسوب نمی‌شود اما قطعا برای A80 چنین فقدانی مایوس کننده است. به دلیل استفاده از دوربین اصلی شاهد سلفی‌های شایسته‌ای هستیم که چه در روز و چه در شب عکس‌های قابل قبولی ثبت می‌کند؛ به دلیل مکانیزم خاص دوربین امکان استفاده از «Live Focus Video» و «Live Focus» در حالت سلفی نیز وجود دارد. 

بازده و عملکرد

قلب تپنده‌ی گلکسی A80، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۷۳۰ است، این پردازنده‌ در حقیقت قدرتمندترین محصول کوالکام در کلاس تراشه‌های میان‌رده‌ و جایگزینی برای اسنپدراگون ۷۱۰ به‌شمار می‌آید. اسنپدراگون ۷۳۰ با فرایند تولید ۸ نانومتری LPP‌ سامسونگ ساخته می‌شود؛ بنابراین احتمالا در زمینه‌ی مصرف انرژی نیز عملکرد بهینه‌تری دارد. اسنپدراگون ۷۳۰ را می‌توان رقیبی برای کرین ۸۱۰ دانست که در میان‌رده‌های سطح‌بالای هواوی و آنر به‌کار می‌رود.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

۲ هسته‌ی قدرتمند Kryo 470 Gold مبتنی بر جدیدترین هسته‌های پردازشی پرچم‌دار آرم موسوم به Cortex-A76 با فرکانس کاری ۲.۲ گیگاهرتزی در کنار ۶ هسته‌ی‌کم‌مصرف Kryo 470 Silver‌ مبتنی بر هسته‌های Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی، پردازنده‌ی مرکزی اسنپدراگون ۷۳۰ را شکل می‌دهند و ماژول آدرنو ۶۱۸ نقش واحد پردازش گرافیکی آن را برعهده دارد. در نهایت مودم اسنپدراگون X15 برقراری اتصال LTE را تضمین می‌کند. به‌لطف موتور هوش مصنوعی چندهسته‌ای و نسل چهارمی Qualcomm، اسنپدراگون ۷۳۰ در زمینه‌ی پردازش‌های هوش مصنوعی دو برابر بهتر عمل خواهد کرد.

اسنپدراگون ۷۳۰ دربرابر رقبا
پارامترها / پردازندهاسنپدراگون ۷۳۰اسنپدراگون ۷۱۲کرین ۷۱۰اکسینوس ۹۶۱۰
CPU ۲ هسته‌ی مبتنی بر A76 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز
۶ هسته‌ی مبتنی بر A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
۲ هسته‌ی مبتنی بر A75 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز
۶ هسته‌ی مبتنی بر A55 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی A73 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی Cortex A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز
GPU آدرنو ۶۱۸ آدرنو ۶۱۶
با فرکانس ۵۵۰ مگاهرتز
آرم Mali-G51MP4 Mali G72 MP3
حافظه‌ی رم

۲ کانال ۱۶ بیتی
LPDDR4X با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز
پهنای باند ۱۴.۹ گیگابایت‌برثانیه

۲ کانال ۱۶ بیتی LPDDR4X با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز
پهنای باند ۱۳.۹۱ گیگابایت‌برثانیه
۲ کانال ۳۲ بیتی LPDDR4 LPDDR4X
رابط حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 2.1 UFS 2.1 UFS 2.1 eMMC 5.1 و UFS 2.1
پردازنده‌ی سیگنال تصویر اسپکترا ۳۵۰ دوگانه‌ی ۱۴ بیتی اسپکترا ۲۵۰ دوگانه‌ی ۱۴ بیتی ۴۰ + ۲۴ مگاپیکسل ۲۴ مگاپیکسل تکی یا ۱۶ +‌۱۶ مگاپیکسل
ان‌کُد / دی‌کُد ان‌کُد 2160p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد 2160p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
ان‌کُد 2160p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد 2160p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
ان‌کُد 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد 1080p با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه
ان‌کُد 4K با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد 4K با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
مودم اسنپدراگون X15
LTE Cat.15/13
دانلود ۸۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
اسنپدراگون X15
LTE Cat.15/13
دانلود ۸۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
LTE Cat.12/13
دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
LTE Cat.12/13
دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
NPU کوالکام AI Engine نسل چهارم کوالکام AI Engine نسل سوم بله --
فرایند ساخت ۸ نانومتری ۱۰ نانومتری ۱۲ نانومتری TSMC ۱۰ نانومتری FinFET

۸ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی از جمله‌ی دیگر مشخصات سخت‌افزاری گلکسی ای ۸۰ به‌شمار می‌آید. بدین ترتیب می‌توان حدس زد که میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها در زمینه‌ی چندوظیفگی با پرچم‌داران حال حاضر بازار هم‌تراز است. شما می‌توانید در جدول زیر سرعت خواندن و نوشتن حافظه‌ی ذخیره‌سازی گلکسی A80 را در کنار سایر میان‌رده‌های موجود در بازار مشاهده کنید. ناگفته نماند گلکسی ای ۸۰ از درگاه کارت حافظه بهره نمی‌برد.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
گلکسی A80 ۴۹۷.۱۱ ۱۹۱.۹۲ ۱۱۴.۹۴ ۲۱.۸۷
شیائومی Mi 9 SE ۴۸۵.۲۷ ۱۸۴.۶۴ ۱۱۸.۳ ۲۶.۹
سامسونگ گلکسی A50 ۴۹۴.۸ ۱۹۲.۵۵ ۱۰۳.۵۲ ۱۸.۹۶
سامسونگ گلکسی M30 ۲۸۰.۳۵ ۱۰۱.۴۶ ۶۴.۸۹ ۶۱.۲
سامسونگ گلکسی M20 ۳۰۹.۹۷ ۱۴۳.۶ ۶۷.۷۷ ۴۵.۴۷
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ ۲۹۷.۵ ۱۵۹.۸ ۴۴.۱۵ ۷۸.۲۴
هواوی پی ۳۰ لایت ۳۰۴.۵۱ ۲۱۶.۱۹ ۶۵.۷۳ ۴۹.۰۳
هواوی Y7 Prime 2019 ۲۹۴.۵۲ ۱۲۲.۵۸ ۴۸.۵۱ ۱۷.۹۸
هواوی Y9 2019 ۲۸۵.۶۱ ۲۰۰.۱ ۵۸.۰۲ ۶۸.۶۱
نوکیا X7 ۲۹۱.۰ ۲۰۸.۳۵ ۸۴.۲۱ ۱۷.۰۶
نوا ۳ ۸۷۹.۸۳ ۱۷۶.۵۳ ۱۵۰.۵۳ ۱۵۷.۷۶
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

کوالکام ادعا می‌کند که اسنپدراگون ۷۳۰ در حدود ۳۵ درصد توان پردازشی بیشتر و ۲۵ درصد عملکرد بهتر را در زمینه‌ی پردازش‌های گرافیکی ارائه می‌دهد. حال باید دید که ادعاهای این شرکت تا چه اندازه با واقعیت برابری می‌کند. جدول زیر عملکرد گلکسی A80 در آزمون‌های نرم‌افزاری Antutu و PCMark (کارایی کلی گوشی)، گیک‌بنچ (کارایی پردازنده‌ی مرکزی) و 3DMark و GFXBench (کارایی GPU) را در مقایسه با سایر میان‌رده‌های موجود در بازار کشور را نشان می‌دهد.

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول / بنچمارکAnTutu 7/63DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 4GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme Overall / Web Browsing Single / MultiAztec Ruins Vulkan - Normal Tier / OffscreenManhattan 3.1 / OffScreen Car Chase / OffScreenT-Rex / OffScreen
OpenGL(Onscreen / Offscreen (FPS
گلکسی A80 ۲۰۶۱۵۴
--
۳۷۷۶۲ ۲۳۹۳ ۷۰۹۹
--
۲۴۶۶
۶۸۱۳
۱۵
۱۸
۲۴
۲۵
۱۴
۱۷
۵۹
۸۴
شیائومی Mi 9 SE ۱۷۹۱۹۱
--
۳۱۶۵۳ ۲۰۹۷ ۶۸۷۵
۶۴۷۰
۱۸۵۷
۵۸۵۹
۱۳
۱۴
۲۴
۲۶
۱۳
۱۵
۵۸
۷۴
گلکسی A50 ۱۴۴۸۴۸
--
۱۶۵۲۰ ۱۳۰۱ ۵۸۳۹
۵۲۶۹
۱۶۶۶
۵۱۴۶
۷.۹
۹.۷
۱۳
۱۴
۸.۳
۹.۱
۳۷
۴۱
گلکسی M30 ۱۰۶۴۰۰
--
۱۳۲۲۸ ۵۸۴ ۵۱۴۲
۵۳۳۵
۱۳۲۰
۴۲۲۲
۴.۳
۴.۸
۴.۳
۴.۹
۷
۷.۹
۲۲
۲۵
گلکسی M20 ۱۰۶۵۴۵
--
۱۳۲۴۸ ۵۸۱ ۵۱۲۰
۵۳۴۰
۱۳۱۸
۴۱۴۲
۲.۳
۲.۶
۲.۴
۲.۶
۳.۸
۴.۳
۱۲
۱۴
پی اسمارت ۲۰۱۹ (Performance) ۱۴۰۳۹۶
--
۲۱۸۵۱ ۹۶۳ ۶۷۲۷
۷۸۲۰
۱۵۵۹
۵۴۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۲
۱۴
۶.۷
۷.۵
۳۶
۳۵
پی اسمارت ۲۰۱۹ ۱۲۴۹۶۰
--
۱۶۴۴۷ ۸۰۶ ۵۶۳۰
۵۶۳۴
۱۵۱۳
۵۰۰۳
۴.۹
۵.۷
۱۱
۱۲
۶
۶.۵
۳۰
۳۲
هواوی پی ۳۰ لایت
(Performance)
۱۴۰۳۱۶
--
۲۲۰۶۶ ۹۷۵ ۷۰۷۳
۷۶۶۹
۱۵۶۰
۵۴۲۷
۵.۰
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۷
۳۵
هواوی پی ۳۰ لایت ۱۳۱۰۸۵
--
۱۷۰۹۷ ۸۱۷ ۵۹۷۳
۵۷۲۳
۱۵۴۴
۵۱۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۵
۳۴
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ ۷۲۵۴۷
--
۱۲۴۷۶ ۴۴۶ ۴۴۷۴
۴۶۶۵
۷۵۶
۳۷۹۸
۶.۱
۳.۳
۱۳
۶.۰
۶.۷
۳.۴
۳۲
۲۱
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸  ۵۹۷۸۹
۴۵۸۱۵
۵۸۴۶ -- ۳۹۷۰
۴۴۸۸
۶۷۱
۲۸۰۱
-- ۱۰
۴.۶
۵.۳
۲.۵
۲۶
۱۶
هواوی Y9 2019 ۱۲۶۱۲۸
--
۲۰۳۶۲ ۹۳۶ ۷۱۰۰
۷۷۷۶
۱۶۱۸
۵۵۱۷
۴.۷
۵.۳
۱۰
۱۱
۶.۰
۶.۷
۲۶
۲۹
نوکیا X7 ۱۷۰۳۲۹
--
۲۸۸۶۰ ۱۸۳۵ ۶۶۳۱
۶۳۶۴
۱۸۴۰
۵۹۰۰
۱۲
۱۳
۲۲
۲۳
۱۲
۱۳
۵۷
۶۶
نوا ۳ ۱۹۸۳۸۲
--
۳۰۹۲۴ ۲۷۹۷ ۷۳۷۵
۷۸۲۹
۱۸۸۲
۶۴۲۰
۱۵
۲۱
۳۱
۳۲
۱۹
۲۱
۶۰
۱۲۳
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

آزمون‌های نرم‌افزاری برتری گلکسی ای ۸۰ را چه در زمینه‌ی توان پردازنده‌ی مرکزی، چه عملکرد GPU نسبت به سایر میان‌رده‌های بازار نشان می‌دهند. شاید بتوان نزدیک‌ترین رقیب این گوشی هوشمند را در جدول بالا، گوشی هوشمند نوا ۳ با پردازنده‌ی کرین ۹۷۰ دانست. میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها در دنیای واقعی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد؛ جابه‌جایی در محیط‌های مختلف رابط کاربری بدون هیچ‌گونه کندی یا لگی صورت می‌گیرد، سرعت اجرای اپلیکیشن‌ها مطلوب است و اجرای بازی‌های سنگین نیز در حد رضایت‌بخشی انجام می‌شود. در آزمون تبدیل ویدئو که با اپلیکیشن Adobe Clip انجام می‌گیرد، گلکسی ای ۸۰ توانست ویدئوی 4K‌ معیار زومیت با طول ۸ دقیقه را ظرف ۲۰ دقیقه و ۲۵ ثانیه به ویدئوی Full HD‌ تبدیل کند.

تبدیل ویدئو 4K به Full HD
مدل گوشیزمان موردنیاز
(ثانیه:دقیقه)
گلکسی A80 ۲۰:۲۵
هواوی پی ۳۰ پرو ۱۲:۳۶
گلکسی اس ۱۰ پلاس ۱۱:۱۷
گلکسی اس ۹ ۱۶:۲۷
آنر ویو ۲۰ ۱۲:۴۱
* تمامی نتایج بدست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

باتری

در شرایطی که اغلب میان‌رده‌های بازار با باتری‌های غول‌پیکر در اختیار کاربران قرار می‌گیرند، مهندسان کره‌ای‌، گلکسی ای ۸۰ را به باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز کرده‌اند که به باور شرکت سازنده می‌تواند کاربر را آنلاین نگه دارد. ظرفیت باتری گلکسی ای ۸۰ برای گوشی هوشمندی با نمایشگر ۶.۷ اینچی چندان ایده‌آل به‌نظر نمی‌رسد؛ اما باید توجه داشت که بهینگی نرم‌افزار گوشی نیز بر طول عمر باتری تأثیر به‌سزایی دارد. حال باید دید که ادعای سامسونگ تا چه اندازه با واقعیت همخوانی دارد.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

برای ارزیابی شارژدهی Galaxy A80، آزمون‌های متداول زومیت را روی آن اجرا می‌کنیم. در آزمون ویدئو که پخش فیلم معیار HD با روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر، صدای قطع‌شده و اتصالات بی‌سیم غیرفعال را شامل می‌شود، میان‌رده‌ی سامسونگ ۱۶ ساعت و ۳۴ دقیقه دوام می‌آورد که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌حساب می‌آید و میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها را بالاتر از محصولاتی همچون گلکسی A50 و Mi 9 SE قرار می‌‌دهد.

محصول / آزمایشنمایشگرباتریویدئوGFXBench
Manhattan 3.1
PCMark
Work 2.0
GeekBench
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتساعتBattery LifeTime
(min)
LongTerm Performance
(Frame)
ساعتامتیاز
مدت‌زمان
گلکسی A80 ۶.۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۰۰ ۱۶:۳۴ ۳۱۷.۵ ۱۲۸۹ ۸:۲۵ ۵۸۱۲
۶:۲۳
شیائومی Mi 9 SE ۵.۹۷ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۷۰ ۱۴:۰۵ ۳۰۳.۷ ۱۰۳۰ ۸:۳۶ ۳۸۸۷
۵:۲۱
گلکسی A50 ۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۲۰ ۵۳۳.۲ ۴۶۸.۹ ۱۱:۲۳ ۴۳۴۰
۷:۵۴
گلکسی M30 ۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۲۰ ۲۳۴ ۸۵۷.۶ ۱۳:۵۳ ۷۱۲۵
۱۴:۳۰
گلکسی M20 ۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۴:۲۰ ۲۳۸ ۸۴۳.۲ ۱۱:۰۰ ۷۶۴۹
۱۴:۲۰
پی اسمارت ۲۰۱۹ ۶.۲۱ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۴۰۰ ۱۰:۰۶ ۳۴۱.۲ ۵۵۴.۸ ۷:۵۲ ۴۲۷۵
۷:۴۲
هواوی پی ۳۰ لایت ۶.۱۵ اینچ
۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰ ۱۱.۰۶ ۳۱۰ ۵۵۸.۹ ۷:۳۷ ۴۱۰۵
۷:۳۰
هواوی Y7 Prime 2019 ۶.۲۶ اینچ
۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۴۰ ۴۵۴.۱ ۷۷۹.۹ ۱۱:۵۵ ۵۷۵۷
۱۶:۳۷
هواوی Y9 2019 ۶.۵ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۲۷ ۴۵۲.۳ ۵۳۸.۰ ۸:۳۲ ۴۴۰۱
۸:۰۶
نوکیا X7 ۶.۱۸ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰ ۱۱:۰۶ ۳۶۵.۶ ۱۳۵۰ ۸:۳۱ ۵۳۴۴
۸:۴۹
نوا ۳ ۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰ ۱۱:۴۰ Failed Failed ۹:۲۱ ۲۵۵۶
۴:۴۶
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

گلکسی ای ۸۰ در بنچمارک باتری PCMark که با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره، شامل وب‌گردی و پخش فیلم یا ویرایش عکس، درحقیقت آزمون معیاری برای تخمین زمان روشن‌ماندن نمایشگر (Screen on Time) با روشنایی ۲۰۰ نیت به‌حساب می‌آید، با ثبت زمان ۸ ساعت و ۲۵ دقیقه، چندان درخشان ظاهر نمی‌شود، براساس عدد یادشده می‌‌توان گفت که گلکسی ای ۸۰ در کاربری‌های عادی و نه‌چندان سنگین می‌تواند کمی بیش از یک روز کاربر را همراهی کند. شارژر گلکسی A80‌ از استاندارد Power Delivery با توان ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند، درحالی‌که گلکسی اس ۱۰، پرچم‌دار سامسونگ با شارژر ۱۰ واتی به‌فروش می‌رسد!  

جمع‌بندی

گلکسی A80 سامسونگ قدرتمندترین و جدیدترین میان‌رده‌ی سامسونگ در بازار محسوب می‌شود که با سیستم متفاوت دوربین خود در سروصدای زیادی در زمان معرفی به پا کرد. چرخش دوربین اصلی دستگاه با مکانیزم مکانیکی و امکان استفاده از آن به‌عنوان دوربین سلفی مهم‌ترین ویژگی‌ متمایز کننده‌ی گلکسی A80 نسبت به رقبا محسوب می‌شود. علاقه‌مندان به نمایشگرهای بزرگ شیفته‌ی این گوشی خواهند شد اما برخی چنین ابعاد و وزنی را نمی‌پسندند؛ امکان استفاده از گوشی با یک دست تقریبا وجود ندارد. نمایشگر ۶.۷ اینچی گلکسی ای ۸۰ از نظر روشنایی همان‌چیزی است که از سوپر امولد‌ها انتظار داریم؛ اما در بحث دقت رنگ نمی‌توان این گوشی را بهترین در بین رقبا دانست. اسپیکر و هدفون‌ دستگاه به خوبی نیازهای کاربران عادی را پاسخ می‌دهد. 

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

کیفیت ساخت گلکسی A80 چیزی از پرچمداران پرمیوم بازار کم ندارد و پوشش تمام‌صفحه‌ای نمایشگر حس خوبی به کاربر القا می‌کند ولی با این حال نقص‌هایی از جمله فقدان چراغ اعلان، حدف جک ۳.۵ میلی‌متری و موجود نبودن دانگل مخصوص در جعبه محصول و عملکرد پایین‌تر از انتظار حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر دستگاه گاه آزاردهنده است. سامسونگ از جدیدترین و قدرتمندترین تراشه‌ی میان‌رده‌ی کوالکام یعنی اسنپدراگون ۷۳۰ در ای ۸۰ بهره گرفته است که عملکردی عالی چه در کارهای روزمره و چه در بازی‌ها ارائه می‌دهد. باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در نگاه اول برای چنین گوشی بزرگی، اندک به نظر می‌رسد اما در عمل به دلیل تراشه‌ی بهینه‌ی استفاده شده در آن می‌توان گلکسی A80 را در این بخش متوسط ارزیابی کرد؛ به بیان دیگر نه می‌توان شارژدهی را یک ضعف و نه یک نقطه‌ی قوت برای این گوشی دانست. 

در بحث دوربین عکس‌های گرفته شده از نظر رنگ، گستره‌ی دینامیکی و حتی جزئیات قابل‌قبول هستند اما قطعا اگر هدف اصلی شما عکاسی با دوربین اصلی باشد گزینه‌های بهتری در بازار خواهید یافت. با صرف‌نظر کردن از غیرفعال شدن فوکوس خودکار در حالت سلفی، می‌توان A80 را در بحث ثبت تصاویر سلفی موفق دانست. حسگر ToF عملکرد قابل‌قبولی در ثبت تصاویر پرتره ارائه می‌دهد و این مسئله به دلیل مکانیزم دوربین در تصاویر سلفی نیز در دسترس است. 

نکات مثبت

  • نمایشگر بزرگ با روشنایی بالا
  • شارژ سریع ۲۵ واتی
  • عملکرد بسیار خوب به لطف تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۷۳۰
  • کیفیت مناسب عکس‌ها به‌خصوص در روز و فیلم‌برداری 
  • مکانیزم نوآورانه دوربین

نکات منفی

  • وزن زیاد و ابعاد بزرگ دستگاه
  • فقدان درگاه کارت حافظه
  • غیرفعال شدن فوکوس خودکار در عکاسی سلفی
  • غیرقابل اتکا بودن حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر
  • فقدان جک‌ ۳.۵ میلی‌متری و نبود دانگل در جعبه


تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 225 226 227 228 229 ... 3356 صفحه بعد