پس از AMG A45 و CLA 45، خودروساز آلمانی یکی دیگر از محصولاتش را رونمایی می‌کند؛ مرسدس AMG CLA 45 شوتینگ بریک. نسل دوم این خودرو نسبت به سایر مدل‌های CLA بیشتر بر ویژگی‌های یک خودروی خانوادگی متمرکز است. محصول جدید مرسدس بنز تنها به بازارهای اروپایی اختصاص دارد.

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake / مرسدس بنز CLA شوتینگ بریک

همه چیز نشان می‌دهد که شوتینگ بریک بیش از همیشه روی عملکرد اسپرت تمرکز دارد. گواه این مدعا، استفاده از قدرتمندترین پیشرانه بنزینی چهار سیلندر جهان است که زیر کاپوت آن قرار می‌گیرد. پیشرانه M139 موجود در مدل‌های استاندارد A45 و CLA در دو نسخه ۳۸۷ اسب‌بخار و ۴۱۶ اسب‌بخار برای مرسدس AMG CLA 45 شوتینگ بریک عرضه می‌شود.

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake / مرسدس بنز CLA شوتینگ بریک

قدرت از طریق جعبه‌دنده دوکلاچه به تمام چهار چرخ منتقل می‌شود؛ جعبه‌دنده‌ای که برای افراد آشنا با محصولات مرسدس بنز به‌عنوان 4MATIC پلاس شناخته می‌شود. از لحاظ عملکرد، مرسدس AMG CLA 45 شوتینگ بریک می‌تواند ۰ تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت را در زمان ۴/۱ ثانیه برای مدل استاندارد یا ۴ ثانیه برای مدل S طی کند. بیشینه سرعت خودرو به‌صورت الکترونیکی محدود به ۲۵۰ کیلومتربرساعت یا ۲۷۰ کیلومتربرساعت برای مدل S می‌شود. همچنین حالت رانندگی دریفت هم ارائه می‌شود.

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake / مرسدس بنز CLA شوتینگ بریک

درکنار عملکرد بسیار چشمگیر، طراحی مرسدس AMG CLA 45 شوتینگ بریک نیز استثنایی است. عناصر طراحی موجود در نسخه کوپه از جمله رینگ‌ها، جلوپنجره پانامریکانا (Panamericana) و شکل لوله‌های خروجی‌ اگزوز در این مدل جدید وجود دارد. با توجه به نمایشگرهای دیجیتال مستطیل شکل، داخل کابین هنوز هم مکان جذاب و جادار برای سفرهای کوتاه و طولانی است.Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake / مرسدس بنز CLA شوتینگ بریک

قیمت و زمان فروش مرسدس AMG CLA 45 شوتینگ بریک مدل ۲۰۲۰ اعلام نشده است.

 


تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

حدود دو سال پیش اپلیکیشن FaceApp برای اولین‌بار در مارکت‌های اپلیکیشن ظاهر شد و اخبار متعددی را به خود اختصاص داد. اکنون مجددا تصاویر متعددی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌شود که از فیلترهای حرفه‌ای‌تر این سرویس برای تغییر چهره‌ی خود استفاده می‌کنند. کارشناسان با تأیید بهبود فیلترها در به‌روزرسانی‌های اخیر اعتقاد دارند که افزایش محبوبیت و اخبار پیرامون چنین اپلیکیشن‌هایی، عموما با تبلیغات اینفلوئنسری یا پولی انجام می‌شود.

 

فیلتر پر سروصدای این روزهای FaceApp به کاربر امکان می‌دهد تا تصویر اشخاص را پیرتر یا جوان‌تر کند. فیس‌اپ قبلا افکتی برای تغییر قومیت و نژاد تصاویر هم داشت که به‌خاطر انتقادهای متعدد، آن را حذف کرد. به‌هرحال اخبار کنونی پیرامون اپلیکیشن توسعه‌دهنده‌های روسی پیرامون جلوه‌ها نیست و نگرانی‌ها بیشتر درباره‌ی نقض حریم خصوصی مطرح می‌شود.

اولین نگرانی جدی پیرامون فیس‌اپ، به بارگذاری تصاویر آلبوم شخصی کاربر مرتبط می‌شود. کارشناسان متعدد امنیتی این نگرانی را بررسی کرده‌اند. برخی از آن‌ها بارگذاری را تأیید کرده و برخی دیگر رد می‌کنند. به‌هرحال بعضی از آن‌ها اعتقاد دارند تصاویر برای پردازش در فضای ابری بارگذاری می‌شوند و از پردازنده‌ی داخلی دستگاه برای آن استفاده نمی‌شود.

نگرانی دوم کاربران و کارشناسان حریم خصوصی از فیس‌اپ، پیرامون اجازه‌ی دسترسی به تصاویر شخصی مطرح می‌شود. برخی کاربران در توییتر ابراز نگرانی می‌کنند که اپلیکیشن مذکور بدون کسب مجوز دسترسی به گالری تصاویر (Camera Roll در iOS) امکان ارتباط با آن را دارد. به‌هرحال دسترسی کنونی به تصاویر و امکان انتخاب یک عکس از سوی کاربر، قبلا در یک API در iOS 11 توسط اپل ارائه شده بود. به‌ بیان‌ دیگر نمی‌توان دسترسی فیس‌اپ را آن‌چنان غیرقانونی دانست.

کاربر در ارتباط با اپلیکیشن FaceApp تصویر مورد نظر را خودش انتخاب می‌کند. در اینجا بحثی با عنوان «قصد کاربر» مطرح می‌شود که اپل بارها به آن اشاره کرده است. درواقع وقتی کاربر خودش عکسی را از میان گالری لمس می‌کند، مشکلی بابت دسترسی اپلیکیشن ندارد. برخی کارشناسان اعتقاد دارند چنین نوع دسترسی، بهتر از اجازه‌ی مشاهده‌ی کل گالری به یک اپلیکیشن خواهد بود؛ چرا که تنها عکس مورد نظر کاربر به اپلیکیشن نشان داده می‌شود.

faceapp

جلوه جوان‌سازی فیس‌اپ روی چهره‌ی تیم کوک

با وجود توضیحات بالا، باز هم نگرانی‌هایی پیرامون دسترسی‌های حریم خصوصی فیس‌اپ مطرح می‌شود. حتی اگر کاربری در تنظیمات دسترسی، دسترسی به تصاویر را روی حالت Never تنظیم کرده باشد، باز هم اپل امکان اجرای API مورد نظر را به اپلیکیشن می‌دهد. به‌هرحال اپل باید برای چنین مشکلاتی در آینده راه‌حل داشته باشد تا تنظیمات دسترسی‌ها به‌صورت شفاف‌تر برای کاربر عمل کنند. به‌عنوان مثال می‌توان گزینه‌ی Only Once که در iOS 13 برای دسترسی مکانی کاربرد دارد را در دسترسی تصاویر هم لحاظ کرد.

اسناد حریم خصوصی FaceApp مبهم هستند

همان‌طور که گفته شد، بارگذاری تصویر کاربر در فضای ابری به‌منظور پردازش، چالش دیگر این روزهای فیس‌اپ است. درواقع پردازش برخلاف اپلیکیشن خود اپل، در داخل دستگاه انجام نمی‌شود. هرچند چنین رویکردی برای اپلیکیشن‌های متعدد طبیعی محسوب می‌شود، اما منتقدان از اعلام نکردن بارگذاری به کاربر گله دارند. به‌هرحال رسانه‌ها درباره‌ی این عدم اعلام بارگذاری با تیم توسعه‌ی فیس‌اپ تماس داشته‌اند، اما هنوز پاسخ روشنی منتشر نشده است.

توسعه‌دهنده‌ای به‌نام جاشوا نوزی در توییتر برای اولین‌بار خطر بارگذاری همه‌ی عکس‌های کاربران را اعلام کرد که البته هنوز از سوی کارشناسان امنیتی تأیید نشده است:

مراقب اپلیکیشن FaceApp باشید. این اپلیکیشن به‌سرعت همه‌ی عکس‌های شما را بدون کسب مجوز بارگذاری می‌کند. به محض اینکه من اجازه‌ی دسترسی به عکس‌ها را به اپلیکیشن دادم، تصاویر به‌صورت سطر به سطر در اپلیکیشن نمایش داده شد. وقتی گوشی را به حالت Airplane بردم همه‌ی عکس‌ها سریعا نمایش داده شد، اما به‌خاطر قطع بودن از اینترنت امکان انتخاب عکس مورد نظر را نداشتم.

امروزه کاربران استفاده‌های متعددی از بخش تصاویر گوشی‌های هوشمند خود دارند و اسکرین‌شات از اطلاعات مهم هم به بخشی از تجربه‌ی کاربری آن‌ها بدل شده است. در‌این‌میان دسترسی به تصاویر کاربر، بیش از همیشه به چالشی امنیتی تبدیل می‌شود. مجرمان سایبری می‌توانند با دسترسی به همین تصاویرِ به‌ظاهر بی‌اهمیت و استفاده از فناوری‌هایی همچون تشخیص کاراکتر در تصویر، به اطلاعات بسیار مهمی از کاربران دسترسی پیدا کنند.

با وجود نگرانی‌های مطرح‌شده از دسترسی اپلیکیشن‌ها به داده‌ی کاربران، اهمیت مراقبت خود افراد نیز دوچندان می‌شود. امروز کاربران از سرویس‌های متعددی حتی برای مقاصد ساده یا سرگرمی استفاده می‌کنند. در این‌ میان اطلاع از دسترسی‌ها و خطرات احتمالی هر سرویس، برای حفظ داده‌های شخصی اهمیت دارد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ایرانسل غرفه اصلی خود در ورودی سالن ۳۸ را به دو بخش خدمات به مشترکان شخصی و سازمانی تقسیم کرده است و در بخش خدمات شخصی به معرفی خدماتی نظیر VoLTE، VoWiFi، اینترنت پرسرعت همراه LTE و ثابت TD-LTE، تلویزیون اینترنتی ایرانسل(لنز)، اپلیکیشن و سیم‌کارت کودک، «ایرانسل من»، حساب چندکاربره و جدیدترین محصولات و خدمات خود می‌پردازد.

همچنین در بخش فروش سازمانی ایرانسل نیز خدماتی نظیر اینترنت اشیاء، شهر هوشمند و خدمات پرداخت الکترونیکی و سیم‌کارت NFC، خدمات ابری، WiFi  شرکتی و محصولات متنوع دیگر، مخصوص سازمان‌ها و شرکت‌ها که برای آشنایی مخاطبان و ارائه توضیحات لازم به علاقه‌مندان معرفی می‌شود.

علاوه‌براین، ایرانسل در غرفه سالن ۲۷ خود با هدف ارتباط بیشتر با افراد مستعد همکاری و ایجاد روابط نزدیک بین منابع انسانی ایرانسل و متقاضیان شغل، حضور دارد و متقاضیان فرصت‌های همکاری می‌توانند با مدیران و کارشناسان ایرانسل گفت‌وگو کنند.

بزرگ‌ترین اپراتور دیتای ایران، در سالن ۱۸ نیز به ارائه دستاوردها در حوزه تولید ملی می‌پردازد.

ایرانسل با توجه به اهمیتی که برای همکاری با استارتاپ‌ها قائل است، غرفه‌ای به منظور همکاری مشترک و معرفی شرکت‌های همکار ایرانسل مثل چارخونه، گپ و نیوار در سالن ۸-۹ که ویژه استارتاپ‌هاست، تدارک دیده است. علاقه‌مندان با توجه به توانایی‌های خود می‌توانند جهت مذاکره و معرفی قابلیت‌های خود برای سرمایه‌گذاری در این حوزه، با متخصصان ایرانسل دیدار و گفت‌وگو کنند.

علاوه‌بر این در روزهای برگزاری نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۹ جلسات سخنرانی با موضوعات روز تکنولوژی توسط معاونان، مدیران و میهمانان ایرانسل و شرکت‌های همکار این شرکت در بخش «الکامپ ترندز»، سالن ۶، برگزار خواهد شد.

ایرانسل در بخش غرفه‌های بیرونی در محوطه نمایشگاه، مقابل سالن ۳۸، به ارائه خدماتی نظیر تبدیل سیم‌کارت‌های 3G به 4G و ارائه مودم‌های اینترنت ثابت و همراه می‌پردازد.

نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۹ از پنجشنبه ۲۷ تا یکشنبه ۳۰ تیرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸، پذیرای بازدیدکنندگان است.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آیفونی که استیو جابز در ژانویه ۲۰۰۷ میلادی معرفی کرد، از نمایشگری ۳.۵ اینچی با پوششی از جنس پلاستیک بهره می‌برد. احتمالاً خیلی از خوره‌های قدیمی تکنولوژی‌ نیز چنین موضوعی را در خاطر نداشته باشند؛ زیرا آیفونی که ۵ ماه بعد به دست مشتریان رسید، نمایشگری با پوشش شیشه داشت.

خبر تغییر جنس نمایشگر از پلاستیک به شیشه درست ۱۱ روز پیش‌از عرضه‌ی رسمی آیفون منتشر شد. اینکه طی پنج ماه چه اتفاقی درون اپل افتاده که اهالی این شرکت را به تغییر جنس نمایشگر واداشته، تاکنون رازی سر‌به‌مهر بوده است؛ اما به‌لطف ویدئو‌یی جدید از Dave Mark در The Loop، اکنون از اتفاقاتِ پشت‌پرده باخبر هستیم.

این داستان توسط توسط جف ویلیامز، مدیر ارشد عملیاتی اپل بازگویی می‌شود؛ شخصی که پس‌از خروج جانی آیو از اپل، مسئولیت بخش طراحی نرم‌افزار و سخت‌افزار را نیز به‌عهده خواهد داشت.

طبق گفته‌ی ویلیامز، درست یک‌روز پس‌از رونمایی آیفون، استیو جابز از خط‌و‌خش‌های متعددی که روی نمایشگر آیفون افتاده بود، گلایه کرد. مشکل به‌گونه‌ای بود که حتی حمل‌کردن گوشی درون جیب نیز موجب شکل‌گیری این خراش‌ها می‌شد؛ بنابراین جابز تنها به یک‌ جمله بسنده کرد: «ما به شیشه نیاز داریم.»

در‌ آن زمان، محدودیت‌های تکنولوژی اجازه‌ی بسیاری از کار‌ها را نمی‌داد؛ طبق گفته‌ی ویلیامز، درحالت عادی، تا ۴ سال آینده شیشه‌ها به دوام کافی برای استفاده در گوشی‌های هوشمند نمی‌رسیدند. او این موضوع را با جابز در میان گذاشت؛ اما رهبر فقید اپل، به‌هیچ‌عنوان چنین بهانه‌هایی را نمی‌پذیرفت.

جابز در پاسخ به ویلیامز گفت:

نه، مثل اینکه متوجه نمی‌شوی. وقتی این دستگاه را ماه ژوئن عرضه کردیم، باید با شیشه باشد. نمی‌دانم چطور می‌خواهیم این کار را انجام بدهیم؛ اما وقتی به عرضه در ماه ژوئن رسیدیم، باید شیشه باشد.

درست دو روز پس‌از این مکالمه، ویلیامز تماسی از مدیرعامل شرکت کورنینگ، یعنی وندل ویکز دریافت کرد:

سلام، رئیس شما با من تماس گرفت و از شیشه‌های ما ایراد گرفت و آن‌ها را افتضاح دانست.

ویلیامز می‌گوید، سپس مدیرعامل کورنینگ گفت که گویا چاره‌ی دیگری جز روی‌آوردن به فناوری‌های جدید و سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش تحقیق‌و‌توسعه نداریم. 

پس‌از آن، اپل و کورنینگ یک همکاری‌ همراه‌با استرس را برای ماه‌ها آغاز کردند تا در نهایت آنچه که جابز می‌خواست، به‌ سرانجام برسد؛ بنابراین شیشه مقاوم در برابر خط‌و‌خشی که در نسل نخست آیفون مورداستفاده قرار گرفت و بعد‌ها با نام گوریلا گلس شناخته شد، چنین داستانی را پشتِ‌سر خود داشته است.

جف ویلیامز

این صحبت‌ها درجریان کنفرانس مشترک اپل و کورنینگ در سال ۲۰۱۷ میلادی انجام شده که کوپرتینویی‌ها از سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری برای توسعه شیشه‌های انعطاف‌پذیر در نمایشگر‌های تاشو خبر دادند. همان‌طور که احتمالاً باخبر هستید، اپل روی دستگاهی با صفحه‌نمایش تاشو کار می‌کند که به‌ احتمال‌ بسیار، در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی رونمایی خواهد شد؛ دستگاهی که ویلیامز نقش پررنگی در روند توسعه‌ی آن ایفا می‌کند.

حال باتوجه به‌ جدایی رهبر بخش طراحی اپل، یعنی جانی آیو در اواخر سال جاری میلادی، ویلیامز نقش مهم‌تری را در طراحی دستگاه‌های ساخت این شرکت بازی خواهد کرد. برخی خبر‌ها، دلیل جدایی جانی آیو از اپل را نبودنِ جذابیت در محصولات جدیدکوپرتینویی‌ها عنوان کرده‌اند؛ موضوعی که به‌شدت توسط تیم کوک رد شد.

اکنون شواهد جدید نشان می‌دهد که باوجود مقام اجرایی جف ویلیامز، وی حضور پررنگی در جریان توسعه‌ی محصولات اپل داشته است. یکی از بارزترین نمونه‌ها، نقش او در طراحی اپل واچ بود؛ به‌گونه‌ای که تیم توسعه فنی و طراحی را همچون بال یک پرنده در کنار هم قرار داد.

نشریه وال‌استریت ژورنال نیز درباره‌ی جف ویلیامز جمله‌ی کوتاه زیر را به‌تازگی منتشر کرده است:

افرادی که با او کار کرده‌اند، از پدیداری بیشتر وی نسبت به آقای کوک درجریان توسعه‌ی محصولات خبر داده‌اند. آقای ویلیامز علاقه خود به ظاهر و باطن محصولات را نشان داده است.

تلاش ویلیامز و البته استیو جابز برای فراهم‌آوردن راهی جدید که بتوان به‌واسطه‌ی آن، از پوشش شیشه‌ای در نمایشگر‌ها استفاده کرد، به‌کلی مسیر دنیای گوشی‌های هوشمند را تغییر داد. این روایت تصویر شخصی را رسم می‌کند که قدرت مدیریت زنجیره تأمین را دارد و از سویی دیگر، عاشق بهتر‌کردن محصولات خوب است. این روایت اکنون بیش‌از هرچیز دیگری مشخص می‌کند که جف ویلیامز، مدیر ارشد عملیاتی اپل بهترین گزینه‌ی جایگزین برای دوران پسا‌آیو خواهد بود؛ مهم‌تر از آن، او را در قامت جانشین شایسته‌ی تیم کوک در آینده‌ای شاید نه‌چندان دور نیز تصویر می‌کند.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت بریتانیایی لوتوس (Lotus) مدت‌ها بود که وعده‌ی خودرویی جدید و انقلابی را می‌داد، اما باتوجه به شرایط بازار، بیشتر کارشناس‌ها ادعاهای مقامات این برند را بازی تبلیغاتی توصیف می‌کردند. اما روز گذشته، لوتوس از جدیدترین محصولش رونمایی کرد؛ اولین ابرخودرو و مدل برقی این برند قدیمی و اصیل انگلیسی، قدرتمندترین خودروی جاده‌ای جهان است.

Lotus Evija / لوتوس اوایا

لوتوس برای تولید اولین ابرخودرو و محصول برقی‌اش در تمام بخش‌ها سنگ تمام گذاشته است. اِوایا (Evija) نام ابر خودروی برقی لوتوس است که در زبان عبری «اولین چیز» معنی می‌دهد؛ مقامات لوتوس یا انتخاب این نام، سنت قدیمی استفاده از حرف E در اول نام هر محصول را با تولید اولین ابرخودرو و مدل تمام برقی ترکیب کرده‌اند. علاوه‌بر این، اوایا که با کد داخلی Type 130 شناخته می‌شود، اولین هایپرکار تمام برقی بریتانیا و اولین خودروی تولیدی لوتوس با حمایت‌های برند چینی جیلی هم خواهد بود. لوتوس که پس از یک دهه به‌زودی محصولی جدید تولید می‌کند، اوایا را نقطه‌ی شروعی برای طراحی انواع مدل‌های آینده معرفی می‌کند. اوایا، اولین محصول لوتوس با زبان طراحی جدید شرکت است.


 


در طول سال‌های گذشته خودروهای بوگاتی هوآیرا، ریمک C Two و کونیگزگ یکسو (Jesko) با طراحی‌های جذاب و متفاوت را دیده‌ایم، اما ابرخودروی لوتوس در سطحی کاملاً جدید قرار می‌گیرد. اولین نکته‌ای که با دیدن تصاویر اوایا برجسته می‌شود، وجود فرورفتگی و خطوط عجیب در بدنه است؛ تیم طراحی لوتوس اعلام کرده است که اوایا با رویکرد «طراحی شده با جریان هوا» شکل می‌گیرد. از دماغه تا سپر عقب و چراغ‌ها، مسیر و فرورفتگی بزرگی در بدنه‌ی خودرو ایجاد شده است تا جریان هوا در بهترین حالت آیرودینامیک اوایا را احاطه کند. اسپویلر بزرگ در جلو، دریچه هوای جانبی و دیفیوزر عقب در کنار باله‌ی هوشمند، مجموعه‌ای منحصربه‌فرد برای تولید بهترین چسبندگی و سواری آیرودینامیک هستند. متفاوت‌ترین بخش طراحی لوتوس اوایا در عقب است؛ دو تونل هوایی در بالای چرخ‌های عقب، طرح کلی چراغ‌ها و سپر و دیفیوزر را دیکته کرده است. رینگ‌های منیزمی با قفل مرکزی، چراغ‌های لیزری که برای اولین‌بار در یک خودروی جاده‌ای استفاده می‌شود، آینه‌های جانبی مخفی‌شونده و فناوری فرمول یکDRS از دیگر موارد جالب در طراحی اوایا است.

Lotus Evija / لوتوس اوایا

لوتوس اوایا قطعا در نگاه اول توجه هر بیننده‌ای را جلب می‌کند، اما زیر این بدنه‌ی زیبا با طول ۴/۵۹ متر، عرض ۲ متر و ارتفاع ۱/۱۲ متر و شاسی فیبرکربن با وزن کمتر از ۱۶۰۰ کیلوگرم (توزیع وزن ۵۰-۵۰) داستان بسیار جذاب‌تر است. هر چرخ این ابرخودرو یک موتور برقی با قدرت ۴۹۳ اسب‌بخار در اختیار دارد؛ قدرت مجموع اوایا با سیستم تمام چرخ محرک به ۱۹۷۳ اسب‌بخار (bhp) یا ۲۰۰۰ فردشتاکه (ps) می‌رسد که باید گشتاور آنی ۱۷۰۰ نیوتن‌متر هم درنظر گرفت. حمایت چهار موتوربرقی برعهده‌ی پک باتری لیتیوم‌یون با ظرفیت ۷۰ کیلووات‌ است. سرعت‌گیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت با لوتوس اوایا در کمتر از ۳ ثانیه انجام می‌شود که درمقایسه با سوپراسپرت‌ها و ابرخودروهای دیگر با قدرتی کمتر، چندان برجسته نیست. اما اگر ۳ ثانیه‌ی دیگر به ابرخودروی لوتوس فرصت دهیم، سرعت به ۲۰۰ کیلومتربرساعت می‌رسد؛ تنها ۸/۶ ثانیه نیاز است تا اوایا به سرعت ۳۰۰ کیلومتربرساعت برسد و نهایت سرعت این ابرخودروی برقی انگلیسی هم بیش از ۳۲۰ کیلومتربرساعت خواهد بود.


Lotus Evija / لوتوس اوایا

لوتوس اوایا به پنچ حالت رانندگی مختلف شامل نهایت ظرفیت پیمایش یا اقتصادی، شهری، بزرگراه، اسپرت و پیست مجهز است. با هر بار شارژ می‌توان بیش از ۴۰۰ کیلومتر مسافت را با این هایپرکار جذاب طی کرد؛ شارژ باتری اوایا با شارژر ۸۰۰ کیلوولتی که هنوز در بسیاری از کشورهای جهان به‌صورت تجاری عملیاتی نشده است، فقط ۹ دقیقه طول می‌کشد. در شارژرهای ۳۵۰ کیلوواتی باتری اوایا در ۱۲ دقیقه تا ۸۰ درصد شارژ خواهد شد. کابین اوایا با ظرفیت دو سرنشین، جادار و جذاب به‌نظر می‌رسد؛ البته مدلی که تصاویر را می‌بینید هنوز به مرحله‌ی نهایی توسعه نرسیده است، اما براساس گفته‌های مدیران ارشد لوتوس، تفاوت زیادی بین مدل تولیدی و رونمایی‌شده نخواهد بود. فرمان اوایا کاملاُ مشابه خودروهای مسابقه‌ای GT است که پشتش پنل تمام دیجیتال با کیفیت و وضوخ تصویر فوق‌العاده قرار دارد. روی فرمان دکمه‌های مختلف انتخاب حالت رانندگی، DRS، چراغ راهنما، سیستم صوتی و نشان لوتوس وجود دارد. کنسول مرکزی با طراحی زیبا و شیب تند بین دو صندلی قرار گرفته است و نمایشگر دوربین دید به عقب هم در جای آینه‌ی سنتی قرار دارد. امکانات رفاهی کابین شامل تهویه‌ی مطبوع دوگانه، سیستم اطلاعات و سرگرمی، اپل کارپلی، اندروید اتو و روکش‌های لوکس الکانترا است.


Lotus Evija / لوتوس اوایا

لوتوس تنها ۱۳۰ دستگاه از اوایا با قیمت پایه‌ی ۲ میلیون پوند (حدود ۲/۵ میلیون دلار) تولید می‌کند؛ ثبت سفارش اولیه ابرخودروی برقی لوتوس با ودیعه‌ی ۲۵۰ هزار پوندی (حدود ۳۱۰ هزار دلار) آغاز شده و موعد تحویل، نیمه‌ی اول سال ۲۰۲۰ درنظر گرفته شده است. احتمال تولید چند نسخه از لوتوس اوایا با قیمت‌های بین ۱/۸ تا ۲/۵ میلیون دلار وجود دارد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فیسبوک اعلام کرد که تا پیش از «بررسی کامل نگرانی‌های تنظیم مقررات» رمزارز لیبرا را عرضه نمی‌کند. همچنین آن‌ها اعلام کردند که قانون‌گذاری در آمریکا انجام نخواهد شد و سوئیس به‌عنوان مقصد تنظیم مقررات انتخاب شده است. دیوید مارکوس، مدیر زیرمجموعه‌ی کالیبرا در فیسبوک، پیش از دیدار با کمیته‌ی بانک‌داری سنای آمریکا، جزئیات هماهنگی لیبرا را با قوانین بانکی اعلام کرد. به‌علاوه او می‌گوید که پیش از عرضه‌ی رسمی رمزارز، قانون‌گذاران باید به نتیجه‌ای درباره‌ی آن رسیده باشند.

مارکوس در بیانیه‌ی پیش از جلسه با سنا نوشت:

ما می‌دانیم که برای بررسی و حل مسائل به زمان نیاز خواهیم داشت. در اینجا به‌صورت شفاف اعلام می‌کنم: فیسبوک پیش از بررسی و حل نگرانی‌های قانونی و دریافت تأییدیه‌های مرتبط، ارز دیجیتال لیبرا را عرضه نخواهد کرد.

 

غول‌های متعدد صنعت مالی، حمایت‌های مهمی را از عرضه‌ی رمزارز اختصاصی فیسبوک اعلام کرده‌اند. از میان آن‌ها می‌توان به پی‌پال، مسترکارت و ویزا اشاره کرد. ازطرفی قانون‌گذاران در سرتاسر جهان نگرانی‌های متعددی را پیرامون ارز دیجیتال فیسبوک بیان کرده‌اند. آن‌ها اعتقاد دارند غولشبکه‌های اجتماعی در مدیریت و تنظیم مقررات ارزی که خارج از قوانین دولتی فعالیت می‌کند، مشکلات زیادی خواهد داشت.

سنا و کاخ سفید در آمریکا جلسه‌های استماعی را برای بررسی رمزارز لیبرا برگزار کرده‌اند که نتایج آن به‌زودی اعلام می‌شود. ازطرفی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چند روز پیش در یک توییت به رمزارز لیبرا حمله و آن را «ارزی نامعتبر و غیر قابل اعتماد» خطاب کرد. به‌علاوه او گفت که اگر فیسبوک قصد عرضه‌ی لیبرا در ایالات متحده را داشته باشد، باید مجوز بانکی دریافت کند.

ارز دیجیتال لیبرا

هند یکی از مقاصد اصلی فیسبوک برای لیبرا محسوب می‌شود. مقامات آن کشور چندی پس از انتشار خبر توسعه‌ی لیبرا، قانون منع برای آن اعلام کردند. چنین تصمیمی احتمالا چالش‌های بزرگی در مسیر توسعه‌ی رمزارز ایجاد خواهد کرد. به‌هرحال همه‌ی کشورها امکان اظهارنظر یا قانون‌گذاری برای استفاده از ابزارهای لیبرا همچون کیف پول دیجیتالی کالیبرا را دارند، اما مارکوس از قانون‌گذاری کلی ارز دیجیتال در سوئیس خبر می‌دهد:

انجمن لیبرا به‌دنبال ثبت، قانون‌گذاری و فعالیت تحت مقررات نظارتی است. از آنجایی که انجمن در ژنو قرار دارد، نظارت بر آن توسط سازمان‌های قانون‌گذار سوئیس انجام خواهد شد (Swiss Financial Markets Supervisory Authority).

مارکوس در ادامه‌ی بیانیه‌ی خود نوشت که ایالت‌های آمریکای امکان اظهارنظر و قانون‌گذاری مستقل پیرامون لیبرا را در بحث انتقال پول خواهند داشت. به‌علاوه کمیسیون بورس و اوراق بهادار و انجمن حمایت مالی از مصر‌ف‌کننده در آمریکا نیز مباحث حفظ امنیت داده‌ی کاربران را بررسی می‌کنند.

اظهارنظر مدیر زیرمجموعه‌ی کالیبرا و تعهد فیسبوک مبنی بر تلاش برای قانون‌گذاری، دیدی کلی از برنامه‌های غول شبکه‌های اجتماعی برای ورود به بازار رمزارز می‌دهد. منتهی هنوز بخش‌های زیادی از برنامه‌ی فیسبوک برای لیبرا مبهم است. قطعا قانون‌گذاران سؤال‌های متعددی را از مدیران و مسئولان فیسبوک خواهند داشت. دراین‌میان سابقه‌ی نه‌چندان درخشان فیسبوک در بحث حریم خصوصی و داده‌های کاربران هم در نظرات قانون‌گذاران تأثیر دارد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بسیاری از خودروسازان به مدل‌های پلاگین هیبرید (PHEV) به‌عنوان پلی برای برای کمک به تسلط بر بازار نگاه می‌کنند؛ تا زمانی‌که خودروهای تمام الکتریکی ارزان‌تر باشند و بتوانند آسان‌تر شارژ شوند. اما بی‌ام‌و که فناوری هیبرید را به‌عنوان روشی برای صرفه‌جویی در سوخت در کنار مدل‌های تمام برقی مانند i3 می‌بیند، این‌طور فکر نمی‌کند. هم‌اکنون خودروساز آلمانی در کنار محصولات برقی خود، از فناوری هیبرید در مدل 330e بهره می‌گیرد.

plug-in hybrid car PHEV / خودروی الکتریکی پلاگین هیبرید

خودروهای پلاگین هیبرید شامل یک یا چند موتور الکتریکی هستند که نسبت به خودروهای تمام الکتریکی، به باتری‌هایی کوچک‌تری متصل می‌شوند. به‌طور کلی استفاده از باتری به آن‌ها اجازه می‌دهد که در حالت برقی و بدون انتشار آلایندگی به شعاع حرکتی بین ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر دست یابند. با این حال، آن‌ها همچنین دارای یک پیشرانه احتراق داخلی هستند که باتری را شارژ می‌کند و در صورت نیاز چرخ‌ها را هم حرکت می‌دهد.

یکی از مزایای خودروی پلاگین هیبرید این است که محدودیت‌های کمتری از نظر شعاع حرکتی دارند؛ زیرا آن‌ها می‌توانند در صورت خالی شدن شارژ باتری، ظرف چند دقیقه باک خود را در پمپ بنزین پر کنند. خودروهای پلاگین هیبرید ارزان‌تر و سبک‌تر از مدل‌های تمام برقی هستند، زیرا ساخت باتری‌های سنگین و پرظرفیت، گران‌قیمت است.

plug-in hybrid car PHEV / خودروی الکتریکی پلاگین هیبرید

خودروی پلاگین هیبرید همچنین می‌تواند طبق شرایط و مقررات دشوار زیست محیطی که در بعضی از شهرها وجود دارد، سازگار شود؛ مقرراتی که به‌دنبال محدود کردن (و در بعضی موارد حتی ممنوعیت کامل) تردد هر وسیله نقلیه‌ای هستند که باعث تولید و انتشار گازهای آلاینده و دی‌اکسیدکربن می‌شوند.

در همین راستا وب‌سایت بی‌ام‌و بلاگ مصاحبه‌ای را با کریستین باک، یکی از مهندسان ارشد خودروساز آلمانی انجام داده است. از او درباره رویکرد بی‌ام‌و سؤال پرسیده شد که این‌طور پاسخ داد:

خودروی پلاگین هیبرید، فناوری واسطه نیست و ما آن را به‌صورت بلندمدت دنبال می‌کنیم. برای بسیاری خودروی پلاگین هیبریدی مفهوم بهتری است؛ نه خودروی الکتریکی مجهز به باتری با شعاع حرکتی ۶۰۰ کیلومتر و باتری ۱۰۰ کیلووات‌ساعت با هزینه و وزن و محدودیت‌های بیشتر از نظر تولید دی‌اکسیدکربن و تمام این موارد.

plug-in hybrid car PHEV / خودروی الکتریکی پلاگین هیبرید

آیا خودروی الکتریکی مجهز به باتری، واقعاً پاسخی برای همه چیز است؟

کریستین باک در پاسخ به این سؤال، اضافه کرد که شعاع حرکتی در حالت تمام برقی حدود ۸۰ کیلومتر و حدود ۲۵ درصد بیشتر از مدل  پلاگین هیبرید بی‌ام‌و 330e هدف خوبی است. گفته می‌شود که این مدل می‌تواند به لطف بهره‌گیری از باتری ۱۰/۳ کیلووات، مسافت ۶۰ کیلومتر را طی کند که حدود یک چهارم ظرفیت باتری نیسان لیف و برابر با ظرفیت باتری بی‌ام‌و X5 xDrive45e است.

او ادامه داد:

بله، [شعاع حرکتی] ۱۰۰ کیلومتر بهتر خواهد بود، اما [باتری خودرو] سنگین‌تر و گران‌تر است. نسل اول دارای شعاع حرکتی ۳۰ کیلومتر بود، در حالی که نسل بعدی دارای ظرفیت پیمایش ۵۰ کیلومتر است و خودرویی با شعاع حرکتی ۸۰ کیلومتر خوب به نظر می‌رسد.

plug-in hybrid car PHEV / خودروی الکتریکی پلاگین هیبرید

بی‌ام‌و قصد دارد تا سال ۲۰۲۳ حدود ۲۵ مدل خودروی الکتریکی به بازار عرضه کند که طبق شنیده‌ها شامل ۱۲ خودروی پلاگین هیبرید و ۱۳ مدل تمام الکتریکی می‌شود. خودروساز باواریا همچنین قصد دارد نسخه‌های پلاگین هیبرید بی‌ام‌و سری ۲ اکتیوتورر، بی‌ام‌و سری ۳، بی‌ام‌و سری ۵، بی‌ام‌و سری ۷، بی‌ام‌و X3 و X5 را نیز راهی بازار کند. البته در این فهرست نباید بی‌ام‌و i8 را از قلم بیاندازیم.

بی‌ام‌و معتقد است که می‌تواند تا سال ۲۰۲۵، هر سال حداقل ۳۰ درصد میزان فروش مدل‌های پلاگین هیبرید و تمام الکتریکی را افزایش دهد و تعداد آن‌ها را در این سال نسبت به سال ۲۰۲۱، به دو برابر برساند.

BMW vision iNEXT / بی‌ام‌و ویژن آی-نکست

خودروساز آلمانی در سال ۲۰۱۳ از خودروی الکتریکی بی‌ام‌و i3 رونمایی کرد و حالا با گذشت چند سال قصد دارد در سال ۲۰۲۰، مدل تمام برقی iX3 را پس از عرضه کراس‌اور برقی توسط خودروسازانی مانند آئودی، مرسدس بنز، جگوارو تسلا راهی بازار کند. برخی معتقد هستند که دلیل اصلی استعفای هرالد کروگر از سمت مدیرعامل بی‌ام‌و طی هفته گذشته به همین دلیل بوده است. با توجه به این موارد، از باک درباره آینده و عرضه خودروهای الکتریکی سؤال پرسیده شد که این‌طور پاسخ داد:

ما جزو اولین‌ها بودیم که با معرفی بی‌ام‌و i3 و i8 خود را نشان دادیم. این تعهد بسیار مثبتی بود. من فکر می‌کنم در نهایت تصمیم درستی گرفته شد وگرنه گام‌های  زیاد در فاصله خیلی کم و هدر دادن مقادیر زیادی سرمایه، نتیجه کار می‌شد. سود خودروهای تمام الکتریکی هم‌اکنون به اندازه مدل‌های مجهز به پیشرانه احتراق داخلی نیست. سرمایه‌گذاری متعادل در آینده، پیامی روشن برای کسب پول است. مهم‌ترین کار آماده شدن است، زیرا همه‌چیز در نهایت اتفاق می‌افتد و انعطاف‌پذیری کلید راه است؛ ما باید آماده باشیم.

بی ام و / BMW iX3

اظهارات کریستین باک، پس از آن مطرح می‌شود که مدتی قبل نیز کلاوس فروهلیش از تغییر به سمت برقی کردن خودروها با نام «هیجان بیش از حد» یاد کرد؛ فروهلیش پیشنهاد کرد که پیش از جا افتادن کامل خودروهای الکتریکی و هیدروژنی، پیشرانه‌های احتراق داخلی همچنان طی سه دهه آینده باقی بمانند.

کلاوس فروهلیش در این زمینه گفت:

خودروهای برقی مجهز به باتری از نظر مصرف مواد اولیه، هزینه بیشتری دارند و چنین شرایطی با افزایش تقاضا برای مواد خام، ادامه می‌یابد و حتی بدتر می‌شود. در بهترین شرایط پیش‌بینی می‌شود که فروش خودروهای برقی تا سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ درصد باشد؛ به این معنی که حداقل ۸۰ درصد خودروهای ما مجهز به پیشرانه احتراق داخلی خواهند بود (پلاگین هیبرید یا مجهز به پیشرانه احتراق داخلی).

یکی از پیشرفت‌های بی‌ام‌و این است که از سیستم‌های الکتریکی ۴۸ ولت استفاده می‌کند که ارزان است و تاحدودی مصرف سوخت و میزان انتشار آلایندگی را کاهش می‌دهد. بک معتقد می‌گوید برای شرکتی که سال‌ها تولیدکننده‌ی خودروهای بنزینی است، در شرایط فعلی مدل‌های پلاگین هیبرید بهترین راه برای رسیدن به فناوری تمام برقی خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گو مینگ‌هو‌ (Guo Minghao) یکی از تحلیلگران مشهور بازار، پیش‌بینی می‌کند غول فناوری چینی تا پایان سال ۲۰۱۹ درحدود ۲۶۰ میلیون گوشی هوشمند به فروش می‌رساند که رقمی بالاتر از حجم فروش ۲۵۰ میلیون دستگاهی است که چینی‌ها هدفگذاری کرده‌اند.

ماه مه، دولت آمریکا هواوی را در فهرست سیاه تجاری خود قرار داد و به‌تبع آن شرکت‌های دیگر آمریکایی تحریم‌هایی را علیه چینی‌ها در برنامه‌ی تجاری خود قرار دادند. با توجه به شرایط جدیدی که برای غول فناوری چینی به‌وجود آمده است، کمی بعید به نظر می‌رسد بتواند برنامه‌ها و اهداف قبلی خود را پیش ببرد.

پیش از قرار گرفتن نام هواوی در فهرست سیاه تجاری آمریکا، غول فناوری چینی برای فروش ۲۳۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند تا پایان سال ۲۰۱۹ برنامه‌ریزی و هدفگذاری کرده بود. سهم بازار هواوی در چین افزایش یافته است و یکی از دلایلی که می‌تواند برای حجم فروش بالا برنامه‌ریزی کند به سهم فروش بالای بازار چین مربوط می‌شود. همچنین غول فناوری چینی طی سال‌های اخیر توانسته است فروش خوبی را برای گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده در سایر بازارهای خارج چین رقم بزند.

هواوی آمریکا

در حال حاضر، به‌لطف آخرین توافق میان دونالد ترامپ و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، پیش‌بینی می‌شود که هواوی هدفگذاری فروش خود را برای سال ۲۰۱۹ تغییر و افزایش دهد. چند روز قبل گفته شد که شرکت‌های آمریکایی به‌زودی مجوز فروش مجدد تجهیزات به هواوی را می‌گیرند و انتظار می‌رود مشکلات هواوی با دولت آمریکا کمتر شود. مینگ‌هو، تحلیلگر بازار معتقد است که هواوی باید تاییدیه‌ی GMS را تا پایان ماه ژوئیه مجددا از گوگل بگیرد.

انتظار می‌رود پس از دریافت تاییدیه‌ از گوگل، مجددا فروش گوشی‌های هوشمند در بازاهای اروپایی و سایر بازارهای خارج چین افزایش یابد. به‌همین دلیل هواوی به‌شدت در تلاش است تا بتواند فروش بالایی را در چنین شرایطی و تا پایان سال ۲۰۱۹ برای خود رقم بزند. به‌نظر می‌رسد باتوجه به شرایط موجود، حجم عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند هواوی در بازارهای جهانی برای نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۹ افزایش یابد.

اگر هواوی بتواند ۲۶۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۹ به‌فروش برساند، به‌شدت به حجم فروشسامسونگ به‌عنوان پرفروش‌ترین شرکت تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند در بازارهای جهانی نزدیک می‌شود. سامسونگ در سال ۲۰۱۸ موفق به عرضه‌ی ۲۹۴ میلیون دستگاه گوشی هوشمند به بازارهای جهانی شد. گلکسی اس ۱۰، فروش خوبی برای کره‌ای‌ها رقم زده است، درنتیجه هواوی باید بتواند فاصله‌ی خود را با رقیب سرسختی همچون سامسونگ با تدابیر مختلف پر کند.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یاماها MT-125 در کلاس موتورسیکلت‌های استاندارد (Naked) قرار می‌گیرد و در بازار اروپا توانسته توجه زیادی را به سمت خود جلب کند. یاماها MT-125 برای استفاده‌ در سفرهای درون شهری گزینه‌ای بسیار خوبی است و رقیب مدل‌های هوندا Grom و کاوازاکی Z125 Pro محسوب می‌شود. 

YAMAHA MT-125

یاماها MT-125 براساس مدل مشهور YZF-R125 ساخته شده است. MT-125 از پیشرانه‌ی ۱۵ اسب بخاری تک سیلندر به حجم ۱۲۵ سی سی استفاده می‌کند. این پیشرانه توانایی دستیابی به دورهای بالا را دارد و نیروی آن با استفاده از جعبه‌دنده‌ی ۶ سرعته به چرخ عقب انتقال پیدا می‌کند. حداکثر سرعت این مدل در حدود ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت است. MT-125 موتورسیکلتی سریع و چالاک است. این مدل کیفیت ساخت بالایی دارد و با توجه به وزن ۱۳۸ کیلوگرمی خود نیز در دسته‌ی موتورسیکلت‌های سبک قرار می‌گیرد. 

YAMAHA MT-125

یکی از طرفداران یاماها MT-125 دریک اوهلرکینگ، مدیر شرکت Kingstone است. کینگستون در ساخت موتورسیکلت‌های سفارشی فعالیت دارد. بیشتر کسانی که به‌دنبال موتورسیکلت‌های سفارشی هستند، مدل‌های MT-07 و MT-09 یاماها را به‌عنوان پایه‌ای برای ساخت موتورسیکلت سفارشی شان انتخاب می‌کنند، به همین دلیل انتخاب MT-125 از سوی کینگستون باعث تعجب همه شد. اعمال تغییرات در این مدل تنها ۱۰۰۰ یورو هزینه دارد.

به‌گفته‌ی دیرک:

در اروپا موتورسیکلت سازان بسیار کمی وجود دارند که به سراغ مدل‌های کوچک می‌روند و تقریبا نمی‌توانید موتورسیکلتی با حجم پیشرانه کم‌تر از ۴۰۰ سی سی پیدا کنید اما یکی از موتورسیکلت‌سازان سفارشی هم به نام Deus Ex Machina ده سال پیش نسخه‌ای از یاماها XT250 را معرفی کرده بود.

هدف دیرک در این پروژه ساخت موتورسیکلتی مخصوص تردد در ساحل بود و MT-125 از این نظر فوق‌العاده است. وی مراحل کار را اینطور عنوان می‌کند:

ما ابتدا قطعات موتورسیکلت را از هم باز کردیم. سپس صندلی را جدا کرده و بخش عقبی شاسی را هم تقریبا لخت کردیم. سپس در کارگاه اقدام به نصب صندلی Storz روی یاماها کردیم که دوخت خوبی دارد. این صندلی خیلی خوب است و تنها نیاز به کمی تنظیم داشت. باک بنزین استاندارد این مدل نیز در جای خود حفظ شد.

YAMAHA MT-125

قسمت انتهایی موتورسیکلت از نو ساخته شد. این پخش درون خود یک باتری لیتیوم پلیمر و سیم‌کشی استاندارد ترمز ABS را جای داده است. پوشش بخش عقبی از آلومینیوم و به‌طور سفارشی ساخته شده است. این پوشش وظیفه‌ی پنهان کردن مخزن آب رادیاتور را هم دارد. سیستم تعلیق استاندارد یاماها MT-125 ساخت KYB USD است. دیرک ارتفاع این سیستم را از ۴۱ میلی‌متر به ۴۰ میلی‌متر کاهش داده است. اتصال استاندارد کمک فنر نیز چند میلیمتری بزرگ‌تر شده و مقداری پایین‌تر آمده است. 

YAMAHA MT-125

در انتها هم یک چراغ جلوی خاص با دو لامپ کوچک برای MT-125 طراحی شده است. دیرک سیستم اگزوز اصلی را نیز تعویض کرده و چراغ‌های عقب به همراه راهنماها ساخت شرکت آلمانی Highsider هستند.

 

در مراحل تولید این موتورسیکلت سعی شده تا بسیاری از بخش‌ها استاندارد باقی بمانند. برای مثال حتی رنگ بدنه، دست نخورده است. رینگ چرخ‌ها نیز به رنگ طلایی درآمده‌اند و روی آن‌ها تایرهای مخصوص ساخت Heidenau نصب شده‌ است. دیرک یکی از اهداف خود در این پروژه را حفظ قطعات استاندارد کارخانه تا جای ممکن و آسان بودن نصب کیت روی موتورسیکلت عنوان کرد.

YAMAHA MT-125

برخلاف بسیاری از موتورسیکلت‌های سفارشی، یاماها MT-125 کینگستون یک موتورسیکلت کاملا کاربردی است و قیمت بالایی هم ندارد. این موتورسیکلت مناسب افرادی است که توانایی راندن موتورسیکلت‌های بزرگ را ندارند.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مجرم سایبری

در هم آمیختگی فضای سایبری با زندگی مردم، ناگزیر ضرورت یک زیرساخت حیاتی امن در فهرست بایدهای سازمان‌ها قرار داده تا شاهد تأثیرگذاری تهدیداتی از جنس سایبری نباشیم. پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات هم بر همین مبنا کلید خورده است.

به گزارش ایسنا، پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات با بهره‌گیری از یک تیم تخصصی و تعامل با ذینفعان قلمرو شبکه ملی اطلاعات، به مدت ۸ ماه و در دو فاز به نقاط پایانی خود نزدیک می شود و اکنون در حال جمع‌بندی است.

این پیوست، سندی است که چارچوب، الزامات و شاخص‌های ارزیابی و ارتقای پدافند سایبری را برای طرح شبکه ملی اطلاعات مشخص می کند. شبکه ملی اطلاعات زیرساخت ارتباطی، فضای سایبری کشور بوده و عبارت پدافند سایبری که مصوب شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۶ است، شاه کلیدی اساسی و بسیار روشنگر در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات به شمار می‌رود.

هم‌چنین از این جهت که فضای سایبری با تمام ابعاد زندگی مردم تمام جهان در حال گره خوردن است و در بسیاری از حوزه ها کاملاً یکپارچه شده و نمی توان آن را مجزا دانست، زیرساخت ارتباطی این فضا، اهمیت بالایی داشته و بدون تردید یک امر حیاتی برای کشور تلقی می شود که حتی سایر زیرساخت ها را به خود وابسته می کند و به این دلیل حساسیت و اهمیت آن را افزایش می دهد؛ لذا پروژه‌هایی مانند پدافند سایبری می تواند یکی از اولویت ها به شمار رود.

غزنوی به عنوان مجری پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات با تعریف واژه پدافند غیرعامل، موضوع را اینگونه تشریح کرد که واژه پدافند به دو بخش «پد» و «آفند» تقسیم می شود و به معنای ضد حمله یا دفاع خواهد بود. غیرعامل بر اساس اسناد بالادستی پدافندی کشور، به معنای غیرمسلحانه بوده و یادآور دفاع غیرنظامی است. لذا تمرکز این نوع دفاع بر توسعه مصونیت ذاتی، کاهش آسیب‌پذیری، بازدارندگی و البته آمادگی برای پایداری، بازیابی و دستیابی به وضعیت قابل قبول و حتی مطلوب‌تر در صورت وقوع تهاجم است.

وی با بیان این‌که پدافند غیرعامل، نوعی دفاع غیرتهاجمی بوده و در کشور ما سابقه طولانی دارد، یادآور شد: همزمان با کشورهای پیشرفته دنیا، کشور ما در سال ۱۳۳۷ سازمان دفاع غیرنظامی تاسیس شد، اما کارکردهای این سازمان در طول زمان با تغییراتی همراه بود و علت آن هم به نوع تهدیدها مربوط می‌شد. همچنین همزمان با تاسیس وزارت امنیت در آمریکا، در کشور ما سازمان پدافند غیرعامل در برابر انواع تهدیدات از جمله سایبری با تدابیر مقام معظم رهبری شکل گرفت.

چرا پدافند سایبری؟!

کارشناس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مهمترین و پیچیده‌ترین نوع تهدیدات سایبری را به مواردی اختصاص داد که دولت‌ها یا گروه‌های تروریستی تحت حمایت آنها، پشت آن هستند و تاکید کرد: این گروه از تهدیدات در صورت وقوع و منجر شدن به شرایط بحرانی و یا اضطراری، می تواند به جنگ سایبری تبدیل شود که اغلب از اینگونه تهدیدات برای پشتیبانی جنگ‌های مسلحانه فیزیکی نیز استفاده می‌شود.

بر این اساس، فرایند به این شکل است که دولت‌های متخاصم با وقوع جنگ‌های سایبری، بر اختلال و از کار انداختن زیرساخت‌ها تمرکز کرده و با ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی، پایگاه نظامی حاکم بر کشور موردنظر را متزلزل کرده و در نهایت با جنگ تسلیحاتی و یا حتی با ایجاد شورش‌های اجتماعی، نسبت به تغییر نظام اقدام می‌کند. در نتیجه کشورهای دنیا در کنار ارکان آفندی و پدافندی دریایی، هوافضایی و زمینی، رکن پنجم سایبری را نیز ایجاد کرده و در تعامل نزدیک با توانمندی، بخش غیرنظامی سایبری خود توسعه می‌دهند.

به گفته غزنوی، پدافند سایبری که در واقع پدافند غیرعامل سایبری است، در بدو امر، متمرکز بر اقدامات پیش کنشی و پیش‌نگری در حوزه تامین توانمندی‌های پیشگیرانه دفاعی و مصون سازی است. به این معنا که با توجه به تهدیدات مربوطه باید نقاط قوت و ضعف شناسایی شود و برای کاهش مبتنی بر کاهش نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت تلاش لازم صورت گیرد.

اما نکته مورد تاکید این است که امکان به صفر رساندن آسیب پذیری وجود ندارد و همواره یک تهدید می تواند به یک تهاجم تبدیل شود. زمانی که تبدیل به تهاجم شود باید در همان گام های اولیه تلاش دشمن، به گونه ای عمل کنیم که به اهداف خود نرسد اما اگر آن حمله به برخی از اهداف خود دست یافت، ما باید یک انعطاف پذیری خوب داشته باشیم تا بتوانیم در مواجهه با آن‌ها، تداوم خدمات را تضمین کنیم و اگر باز هم اختلالی به وجود آمد، باید توان احیا و نجات را داشته باشیم و بتوانیم به شرایط قبلی بازگردیم.

کارشناس پژوهشگاه ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا تهدیدات سایبری به مواردی که دولت در حمایت از آن اعمال می‌کند، محدود می‌شود یا خیر؟ معتقد است که: گروه های تروریستی، هکرهای آزاد یا کسانی که برای سرگرمی اقدام به نقض امنیت و نفوذ در شبکه‌ها می کنند، از انواع دیگر دسته بندی تهدیدات سایبری است.

تفاوت بین دفاع سایبری و امنیت سایبری

بر اساس اعلام پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، غزنوی با قائل شدن به تفکیک مرز بین دفاع سایبری و امنیت سایبری تصریح کرد: آن دسته از تهدیداتی که دولت یا گروه‌هایی تحت حمایت آن پشت آن بوده و با هدف‌گیری سرمایه‌های ملی، منجر به بحران وسیع شود، شکل دفاعی پیدا می کند و نیروهای دفاعی در آن محوریت داشته و سایرین باید به آن کمک کنند. اما در بخش دیگری که پای دولت یا نهاد بزرگ حاکمیتی پشت تهدیدات نباشد، بخش امنیتی آن‌ها را مدنظر قرار داده و نیروهای دفاعی به آن کمک می‌کند. به هر حال، اثبات این‌که تهدیدات از نوع دولتی هستند یکی از پیچیدگی‌های مهم است که دفاع قانونی را به چالش می‌کشد.

اما تهدیدات سایبری در چه ابعادی خود را نشان می‌دهد؟ به گفته کارشناسان، ابعاد فنی مانند شبکه‌های بات، تهدیدات فیشینگ، تهدیدات شبکه‌های اجتماعی یا مهندسی اجتماعی و بدافزارهای مختلف، می تواند از تهدیدات سایبری باشد. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۰ حمله‌ای علیه تاسیسات هسته‌ای اتفاق افتاد که در آن زمان گفتند با استفاده از بدافزاری به نام استاکس نت انجام شده است. مشهور است که استاکس نت اولین سلاح سایبری در دنیا بود که توسط دولت‌های رسمی به کار گرفته شد و سعی کردند اختلالی را در زیرساخت حیاتی یک کشور ایجاد کنند.

مجری پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات در این باره می‌گوید: در آن زمان تحلیلگرهای امنیتی از این طریق متوجه شدند که دولت‌ها حامی آن بودند که فهمیدند، حداقل ۴ نوع آسیب پذیری روز صفر در آن بدافزار به کار گرفته شده است. آسیب پذیری روز صفر به این معناست که تا کنون هیچ راهکاری برای آن ارائه نشده و یا شما صفر روز فرصت پیدا کردن راهکار دارید. ناگفته نماند که یکی از ملاک‌های حمایت از بدافزارها، تعداد بالای روز صفری است که در آن پشتیبانی می‌شوند.

مجری پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات همچنین با بیان این‌که شبکه ملی اطلاعات هم یک زیست بوم بسیار گسترده با بازیگران مختلف و متعدد است و ذینفعان گوناگونی دارد، گفت: با توجه به اینکه متولی راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات با وزارت ارتباطات است، از این رو پژوهشگاه ارتباطات متولی پیوست پدافند سایبری طرح مذکور شد.

متولیان این پروژه به دنبال استخراج الزامات و شاخص هایی هستند که علاوه بر ارتقای سطح بلوغ پدافند سایبری ما در اطلاعات، بتوانند هدف‌گذاری‌هایی کنند که در رزمایش‌های سایبری قابل استفاده و کمی‌سازی هستند.

اما آیا پروژه‌هایی مانند پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات می‌تواند تلنگری به تفکر زودبازده مسئولان حاکمیتی داشته باشد یا خیر؟ مجری پروژه در این باره می‌گوید: فکر می‌کنم این حساسیت در لایه حاکمیتی وجود دارد و این مساله را می‌توان از حضور دغدغه‌مند مدیران در سطوح مختلف در مجامع مشترک شاهد بود که مصادیق و ضرورت دفاع غیرعامل سایبری را در قلمروهای خود مورد تأکید قرار می‌دهند.

مجری پروژه پیوست پدافند سایبری شبکه ملی اطلاعات ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «پدافند غیرعامل یک اصل خواهد بود برای همیشه، نه برای مقطعی خاص»، به قدرت اقناع کنندگی پروژه متبوعش اشاره و اظهار کرد: به دلیل اهمیت مساله در لایه‌های مختلف حاکمیتی و هم‌چنین سیاست‌های کلی نظام در حوزه دفاع و امنیت و برنامه ششم توسعه، نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت؛ لذا در این پروژه به اقتضا و توانی که وجود داشت، تلاش شد تا بر مبنای اسناد محکم، متقن و نشان‌دهنده روندهای جهانی، مطالعات انجام شده و چارچوبی استخراج شود. این چارچوب با شبکه ملی اطلاعات منطبق می‌شود و شاید نیاز به افزایش زمان پروژه باشد اما باز هم تلاش لازم را برای جمع بندی نهایی در موعد مقرر می کنیم.

وی به مخاطبان جلسات برگزار شده توسط این پروژه اشاره کرد و گفت: علاوه بر تماس مستمر با کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات، در سایر موارد مقتضی، با سازمان پدافند غیرعامل و حتی شورای عالی فضای مجازی ارتباط داشته‌ایم و در نهایت امید داریم تا کار در سطحی باشد که توسط مراجع بالادستی ذیربط قابل تصویب و ابلاغ باشد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 241 242 243 244 245 ... 3356 صفحه بعد